- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
SpydeR3412
aktív tag
-
-
Geller72
veterán
válasz
Saccco #60078 üzenetére
Én most ilyet rendeltem:
Emax-XA2212-820KV-980KV-1400KV-Brushless-Motor-For-RC-Models
8 euró darabja és még kuponozható.
ESC: Hobbywing-Skywalker-2-4S-50A-UBEC-Brushless-ESC-With-5V5A-BEC-For-RC-Models
50/65A - 12 Euró -
fape
senior tag
válasz
Saccco #60078 üzenetére
Sztem 3d módos esc kell neked. Az tudja másik irányba is forgatni a motort.
-
fape
senior tag
válasz
Saccco #60076 üzenetére
Ez legalább olcsó, bár egy kicsit sok lesz neked. Esetleg az áttétet áttervezve. FB2204 2250KV 3 - 4S Brushless Motor 2pcs
Amúgy mennyire kell olcsó? $8-10 van már gearbesten. -
Gh0sT
addikt
-
Gh0sT
addikt
válasz
Saccco #59484 üzenetére
Köszi!
Tegnap este még húztam lapot 19-re... nem kellett volna. Zabszem volt a seggemben, úgyhogy visszadugtam a távot a gépre. Olyan szinten elszállt a flash, hogy három órába telt, mire egyáltalán bármivel írni tudtam rá.
Néhány alkalmazás az utókornak, amik segítenek ilyenkor:
- parancssorból diskpart
- Windows lemezkezelő
- EaseUS Data Recovery
- MiniTool Partition WizardMost van egy sejtésem, hogy mi okozhatha a problémát, de nem merem 100%-ig kijelenteni. Az a gyanúm, hogy az USB 3-as portot nem szereti a táv.
-
syler123
veterán
válasz
Saccco #59452 üzenetére
Köszi!
Akkor berendelem az arduino-t és próba szerencse, max a távot vágom haza
De először szerintem szét sem szedem, trainer porton keresztül kijön a ppm jel, a banggood-os modul, ha mást nem a 3,3V-ot tudja biztosítani és így ennyi.
Jaj most nézem, hogy maga az arduino 3.3V-12V DC power supply-t fogad, tehát ráköthetem direktben az 1s akkut. És van ugye a 3,3V-os kimenete. Ez jó, akkor lehet nem építem be a távba.
-
syler123
veterán
válasz
Saccco #59442 üzenetére
Ezeket az Expo-kat nem is értettem, hogy alapértelmezetten hogy lehetnek ilyen értékek... Le is csökkentettem őket szépen.
Tényleg, olvastam a régebbi hszeid között hogy megszüntetted az ugrálást, azt hogy is oldottad meg? Másik motor curve?Jaj és még egy kérdés az arduino-s multiprotocol modult melyik leírás alapján készítetted? Nekem ha minden igaz a 3,3V-os verzió kell. Ennyit még rászánnék a történetre, több is veszett már sajna... Megrendelném még nyaralás előtt, mert utána csak 1 hét múlva tudom megrendelni, akkor még később tudok alkotni valamit.
Nevezhetjük kérdés-zuhatagnak
-
syler123
veterán
válasz
Saccco #59364 üzenetére
Köszi!
Programozóm van is ilyen, az kellett régebben az OSD-hez.
Hát, nem tudom hogy akarok-e szívni vele, de valamit csak kellene kezdenem már a kis gépekkel, hogy ne a toy transmitterrel kelljen repülnöm. Mondjuk azt sem tudom hogy az nrf-ek jók-e amik itthon vannak, vagy azt is hazavágtam
De szerintem azoknak nincs baja.
AETR-vel megy a Flysky I6 is.
Vennék én készen is, ha lenne...
-
syler123
veterán
válasz
Saccco #59338 üzenetére
Ezzel még lehet meg is próbálkoznék
NRF modulom van 2db, tehát elvileg akkor csak egy arduino kell és összekötögetek? Meg gondolom az arduinora is kell egy szoftver. Ha jól értem az fogja betölteni a multiprotocol modul szerepét? Nekem nem is kell hogy multiprotocollos legyen, csak a bayang protokol működjön és elégedett vagyok.
Hogyan oldanátok be a ki és be kapcsolását? Milyen kapcsolóval?Az arduino-hoz milyen programozó kell?
-
syler123
veterán
válasz
Saccco #59331 üzenetére
Flysky-hoz is menne neked a legyártás?
Egy vevőd tuti lenne. Csak Flysky-nál ugye más ám a csatlakozó, ott trainer port van és nem is nagyon van hova tenni. Bedugjuk és lóg a levegőben.
Mi lenne az alapja? Mármint amiből összeraknád?
Milyen távolságokra tudsz elmenni vele?
-
-Ronnie-
csendes tag
válasz
Saccco #59318 üzenetére
Köszi. Inkább lefotóztam, mert nem mélyedtem el a témában és kicsit kínai ez nekem (bocs a kosz miatt, fűnyírásra (is) használom.
).
2017.03.03-i a lap, erre vmik youtube kommentben azt írták még talán jó lehet.
Flash-elés után végső soron ugyan azt fogja tudni mint a BETAFPV lapja? Vagy azért csodát ne várjunk tőle?
Illetve 10 USD nem tűnik soknak, lehet rendelek egy ilyen alaplapot. Ennyit talán még szánok rá. Illetve lenne még egy kérdésem: az oldalukan a multiprotokol modul párjaként Frsky távot írja mellé vagy a Flysky TH9X-et. Nekem viszont a Flysky i6x van és a hozzá passzoló modul. Ezzel is működhet? Gondolom ugyan azt a protokolt használja, de azért megnyugtatóbb lenne tudni, h valakinél már működött. -
-
Peaceliker
addikt
válasz
Saccco #59310 üzenetére
Könnyű buildre van kihegyezve. De nincs benne vevő, hiába nincs 3g vevővel legalább +1g. 3g os beépített vevős fc meg sztem van. Ok 2s, az kezd hype lenni, de lassan ott tartunk mint most 2-3 col bl nél divat hogy 6-7000kv meg 4s...eszetlenség sztem. Ha annyira az kell hogy úgy menjen mint egy nagyobb gép akkor ott a nagyobb gép ami nem csak tempóban tudja majd ez sokkal könnyebben. Szvsz
-
Gh0sT
addikt
válasz
Saccco #59266 üzenetére
Köszi!
A PID beállításokkal kapcsolatban nincs valami jó forrásod, ahonnan az alapokat el tudom sajátítani? Szeretném megérteni, hogy mi micsoda, remélem nem bonyolult.
Más: aki tiny whoop-ozik, az a jelenlegi tudása/tapasztalata alapján hogyan rakna össze egy gépet? Az alap E011/H67-ből indulnátok, vagy külön váz, motorok, FC, propellerek?
-
jozsi252
veterán
válasz
Saccco #59268 üzenetére
Itthoni vétel lesz, de én is úgy gondolom hogy illene cserélni. Hiába kopó alkatrészről van szó.
Az Anafit már nagyon várom ezért is halasztottam el az AIR vásárlását, pedig már rábeszéltem magamat hogy kell az az AIR. Viszont hatótáv terén a Parrot gépek a wifis megoldás ellenére sokkal jobbak mint vetélytársaié. Bebop 2-vel minden gyári beállítás mellett simán el tudtam menni 2-2.5km-t.
-
Gh0sT
addikt
válasz
Saccco #59258 üzenetére
Feltettem az NFE-t egy BC BWhoop B03-08 lapra. Az 5-ös csatornán lévő ARMING és IDLE pontosan mire jó? Azon kívül, hogy ezzel az 5%-on pörgő propellerekkel nem tudok leszállni és darálom itthon a növényeket, mert hiába állítom a kart -100-ra, csak nem állnak meg. Az világos, hogy most van egy kétállású kapcsolóm, ami megakadályozza, hogy a bekapcsolása nélkül fel tudjak szállni és 5%-on pörgeti a motorokat (levettem 1%-ra, de így is darálok)
. Viszont hasonlót értem el akkor is, ha a throttle-ra rátettem egy fail-safe-es kapcsolót -100-as értéken. Mi a különbség? Mi a gyakorlati haszna az ARMING és IDLE használatának?
-
Gh0sT
addikt
válasz
Saccco #59237 üzenetére
Közben sikerült. Több dolgot is beállítottam, bár nem minden világos.
Főleg az, hogy miért a#define USE_DEVO
sort kellett kikommentelnem a Jumper távhoz, miért nem a#define USE_MULTI
-t.Ezt a két részt írtam még át (ha valakinek később szüksége lenne rá):
//#define LEVELMODE CH_AUX1
(ezt kikommenteltem)#define LEVELMODE DEVO_CHAN_5
(beraktam az 5-ös csatornára a level/acro mod váltást)//#define LEDS_ON CH_ON
(ezt kikommenteltem)#define LEDS_ON DEVO_CHAN_9
(beraktam a 9-es csatornára a led kapcsolást//#define AUX1_START_ON
(ezt szintén kikommenteltem, hogy ne level modba induljon, hanem a kapcsoló állásától függően)Ezeket sikerült a távon is beállítanom és most tudom őket kapcsolgatni. A telemetria akku feszültség része is szépen működik. Mit érdemes még kapcsolókra tenni?
-
Gh0sT
addikt
válasz
Saccco #59229 üzenetére
Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de hátha. Visszaflasheltem a BC bwhoop B-03 firmwaret a lapra, egyelőre változtatások nélkül, frankón működik. Az acro és level mód között most ugye a gimballal tudok váltani. Ki tudom én ezt rakni valamelyik csatornára, hogy a távon az egyik kapcsolóval váltogassak köztük?
-
Gh0sT
addikt
válasz
Saccco #59225 üzenetére
Ez az NFE firmware ugye? Szerintem a Betafpv light lapon a BoldClash-BWHOOP-B-03 van gyárilag... Legalábbis most ezt próbálom kideríteni. Először ebbe nyúlnék bele, aztán az E011-re felpattintom az NFE-t. Ki akarom próbálni, hogy mi a különbség.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Saccco #59206 üzenetére
Nem tartom teljesen kizártnak hogy az is tud 250et. De nemsoká rakok össze csatit nagy töltőhöz és ha akarjátok rá tolok mindkét féle akkura egy teljes merites töltés ciklust. Olyan 4a al tudom meríteni, látszik majd melyik mennyit tud leadni.
Amúgy rövidebb design sokkal szimpibbSzerk: 2.3A al tudom csak majd meríteni...
-
-
Peaceliker
addikt
válasz
Saccco #59120 üzenetére
716 bejön. 2p et repültem nem agyon töltött akkuval és 3.7 el szálltam le. Repido is jobb lesz mint vártam.
Nekem kefés korábban egy 8025 mocis qx80 vagy mi volt, az vérszegény volt ehhez képest. Bár az vagy 55g voltMost került hozzám 2db 6os váz 2 szett nemtom milyen motorral meg az említett tiny7x. Utóbbit sztem össze rakom ha van értelme próbálni 250es akkuval, 6ossal nemtom mi lesz. Vagy van értelme rá próbálni?
-
Geller72
veterán
válasz
Saccco #58692 üzenetére
Már akkor néztem,. amikor megvettem az EV 100-at. De ezen az áron még az FS HD3 is sokkal jobb vétel. Ez ~300 euró, az meg akcióban ~367. Ok, utóbbi 400-körül áll meg, mire használni tudod. Eléggé tré az összerakása is. Ennyit nem ér. Lesz ez még akcióban 200 alatt is, nem is olyan sokára.. Ha cinikus akarok lenni, akkor azt mondom, hogy 80 körül a 100 sokkal jobb vétel.
.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Saccco #58507 üzenetére
Én nem jegyzem meg.
De gondoltam rá, hogy feliratozom, azt ami nem a 250eshez lesz. Csak az a baj, hogy 12db 250esem van most.....
Biztos ez is csak megszokás kérdése.syler123: Lihv-t és a lipo-t talán nem keverem össze, azt az AOKoda-n is állítani kell. Azt már megszoktam.
A 450esek is hv-k, csak 1db van ami sima. -
Peaceliker
addikt
válasz
Saccco #58438 üzenetére
tényleg nem, aszittem nirvana linket javítottad kollégának
de hogy egy 80k s távon sem képesek kicserélni azt a 3ft os gimbalt az szánalom...
(#58435) ezoltan
ilyesmire tuti nem áldoznék
(#58439) Jackal2
nem tuti, hogy lesz lua, proci függő. régi turnigy (flysky) távok is opentx el mennek, de mégsem bírják lua t.
(#58441) syler123
kicsit sem olvastam utána, ha szarul tölt leverem rajtuk
(#58448) fape
volt nekik ls2206-07 nackedbottom..csak nehéz volt még úgy is
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Saccco #58446 üzenetére
Amikor meg az új racer dizájnokat kritizáltam, akkor meg le lettem hurrogva, hogy azt senki sem nézi, mert FPV!
Mind1, kint van az új Emax RS2306, azaz az RSII-2306.
Kb. annyit tud mint a Brotherhobby R5 S2306, kicsit könnyebb, így mindenki agyba-főbe dícséri. Én meg nézek, hogy WUT?
-
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Saccco #58427 üzenetére
Ilyen upgrade bl vázat akartam venni, de BetaFPV-éknél drága a szállítás, Alin meg csak a régi volt. De majd kivágom magam a lyukat.
Nézegettem ezeket az új vázakat is. Ha jól emlékszem ez a fajta canopy külön még olcsóbb is, mint a régi.
Kipróbáltam volna őket szívesen, de 2 gépem van, 3 váz meg úton. Így nem éreztem akkora szükségét a beszerzésének. De túl sokáig úgy sem lesz elég az a pár váz nekem. -
Peaceliker
addikt
-
válasz
Saccco #58405 üzenetére
Persze értem én, de valahogy nekem a brushed már nem okés. Vagyis kipróbálnám, hogy érzek-e bármi különbséget, de nem akarok 2 óránként motorokat cserélni, 2 akku között pihentetni, meg még egy dögnehéz modult az X9D-be. Lehet bevállalok egy UR65-öt, vagy csak veszek egy keretet és átültetem a Snapper-t.
-
válasz
Saccco #58373 üzenetére
250 HV akkuk. Amúgy furcsa, mert ugye alapból 4.35-re tölti fel a töltő, de az OSD csak 4.2-t mutat és már egyből löki az arcodba, hogy azonnal landolj!
Van hogy még 3.2-t mutat, de már nem száll fel, aztán 2.5 lesz belőle hirtelen. Az OSD nem mér jól az tuti. Nemtudom érdemes-e vennem egy UR65-öt is. Ha fél perccel többet tud, nem vagyok sokkal előrébb.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Saccco #58090 üzenetére
Tud, van force feedbackje.
Nekem is QX7-em van, és van benne multiprotokoll cucc, de aki valaha repült már 2.000 forintos Eachine távval meg bármilyen másikkal, az értékeli a különbséget, nemcsak a táv oldalon, hanem pl. dőlésszögben. Mikor én repültem Spyder mini gépeivel, akkor jöttem rá, mekkora királyság ez.
Ennek ellenére én nem fogom lecserélni a Taranisomat, de ha mos kezdeném, elgondolkodnék ezen is.
Azért a Jumper műanyagainak minősége hagy némi kívánnivalót maga után, ezt se felejtsük el...
-
Peaceliker
addikt
válasz
Saccco #58014 üzenetére
én kis 2colos 2s géppel kezdtem bent repülgetni olyan 2,5x4 méteren, 2 szék között nyolcasozam idén olyan 70*4p et. hihetetlen mennyivel ügyesebb lettem kint tőle.
nade vissza a whoopra. megjött fc meg váz (kam meg vtx, rx van itthon), szal nagyjából össze is rakhatom...tessék elmondani, moci csatikat (anya) milyen irányba forrasszam lapra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest