- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fape
senior tag
válasz
vandor01 #33272 üzenetére
Heat Shrink a mágikus szó
Nekem ilyen van. De itthon is kapsz bármelyik villanyszertő/villamossági boltban.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
vandor01 #33238 üzenetére
i6x = i6 nagyobb rommal
Gyari FW, ha minden igaz eleve 10CH. Viszont 6CH vevovel csak 6CH jon ki ertelem szeruen. A 10CH FW-t nem hiszem h ra rakna a flysky, ugyanis az i6 assembley kodjat piszkaltak meg a sracok RCG-n. Most epp a timer kerult bele. Ha lesz idom kimeregetni a fesz osztokat, akkor meg lehet bekerul a tobbalasu kapcsolok tamogatasa a ketallasuak helyett.
De az sem ma lesz, mert annyi melom van, hogy azt se tudom merre kapjak. Ezt a hsz-t is csak lohalalaban irom... -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
vandor01 #33084 üzenetére
Mérgemben nem voltam elég pontos.
Tudom, úgy kellett volna írnom, hogy ehhez az EU tervezethez Te sem szeretnél igazodni. A jogharmonizáció rendben van és elkerülhetetlen, de a jelenlegi EU tervezet az egyértelműen szar. Szerencsére még csak tervezet, de sajnos megvan rá az esély, hogy a majmok megszavazzák, másrészt nem lenne jó, ha a mi nagyjaink pont most kezdenének stréberkedni, és egy az egyben átemelnék.
Itt megtekinthető a tervezet szövege.
A 14. oldaltól kezdődik a nyílt kategória követelményeinek boncolgatása.
Ha átfutod, látod, hogy a tervezet csak bolti, felcimkézett, CE tanúsítvánnyal rendelkező gépeket ismer, és tiltja a modolást. Házibarkács gépet csak az A0 kategóriában engedélyez, melynek a maximum felszállósúlya 250gr, a sebessége 15 m/s lehet. Engedélyezett magasság: 50m, engedélyezett távolság 100 m a pilótától. Ebbe nyilván nem fér bele sem egy átlagos 220-280mm-es racer, sem egy átlagos kamera-hordozó.
Jól van, az EU nem bízik a hozzáértésünkben, ne barkácsoljunk, vegyünk kész gépet. A "bolti" gépekre vonatkozó függelék (appendix 1.2) a 26. oldalon van. Ez sem jobb. A korlátok ugyan azok, de a matrica feltétele, hogy a gép már gyárilag legyen limitálva azok betartására:
"...(a) have a maximum take-off mass, including payload, of 250 g;
(b) have performance limitations or an active system limiting the attainable height of the UA to a maximum of 50 m above the ground level, limiting the distance of the UA to 100 m from the remote pilot, and the maximum ground speed of the UA shall be less than 54 km/h (15m/s);"
Nem állítom, hogy nem lehet ilyen gépet venni, mert egy rakás ócskavasat is árulnak, de a kicsit is ajánlott modellek között még a kefés gépek között is kevés olyan van, ami ne tudná átlépni legalább az egyik korlátot, a brushlessek között meg egy sem.És mi a helyzet a nagyobbacska darabokkal, amik kihízták a 250grammos súlyhatárt? (apró megjegyzés: az átlag óccsó 2D gimbal és egy átlag akció kamera már magában karcolgatja a súlyhatárt)
Vagyis a Syma X8-cal, MJX-101-el, Yizhan X6-tal, Kaideng K70-nel, az összes kezdő brushless-szel, meg a kamera-platformokkal?
A1 osztály kilőve, nyilván bármelyik fel tud menni 50 m fölé
A2 osztály szintén, bár nem csak az 50 m-es limit miatt. Itt már kellene Auto return home funkció, geofencing, és aktív elektronikus azonosító rendszer is.
A3 osztály szintén, bár itt már 150 méter a magassági limit, de ide is érvényes az összes A2-es biztonsági elektronika megléte, illetve még valami: "... be equipped with an automatic system ensuring a safe flight termination in case of failures, or be equipped with an impact energy limitation device...", de ezt vagy nem értem, vagy nem akarom érteni.Pár hónapja már rugóztunk ezen, még az amcsi vloggerek is lázadásra szólítottak fel, de a szöveg eddíg nem változozott...
-
Teréz Atya
senior tag
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
vandor01 #33055 üzenetére
Szerintem te sem nagyon akarod az EU-s jogharmonizációt.
Ha elolvasod, az a tervezet mit tartalmaz, gyorsan az az érzésed támad, hogy azt tényleg valami alternatív univerzumban élő ufók írták.
Itthon dilettánsok és hülyék hozzák a szabályokat, ehhez kezdünk hozzászokni. De már a lustaságukban sem bízhatunk (mármint, hogy beemelik egy az egyben az egészet), mert nagyon úgy tűnik, hogy a legalját egész Európa Brüsszelbe exportálta...P.S. Ne csak a súlyhatárokat nézd, olvassd el a többi restrikciót is! Naggggyon durva!
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
vandor01 #33019 üzenetére
Pedig azt írják: "Blade Inductrix, H36, E010".
Hogy bír a h36 többet, mikor ugyanaz a cucc van mindkettőben?Szerintem az Inductrix-nek is sok. De még az x100 is lomha lesz +10g-tól, 65mm-es proppokkal.
kriszbon: Szívesen!
Hasonló cipőben járunk.
Én ezeket rendeltem: 3DBI BRASS 2.4, X73, Lantian.
És ezek jöttek:
Az x73 a felső, a 2.4-es lehet a középső, és az alsó a Lantian, meglátásom szerint. Csak hozzabb testet adtak hozzá (amit akkorára vágsz, amekkorára szeretnél) és nem húztak a végére zsugorcsövet. Ami furcsa, hogy ebből is 2-t rendeltem, de csak 1 jött (írtam az eladónak, azt irta vissza, hogy fotózzam le).
Mindenki
:
„(1) A polgári légijárművön, valamint a légiközlekedési tevékenység és légiközlekedéssel
összefüggő tevékenység során fedélzeti rádióberendezés üzemeltetéséhez a Nemzeti Média-
és Hírközlési Hatóság külön jogszabály alapján kiadott rádióengedélye szükséges.”
Erősitsetek meg, hogy az irányítás nem tartozik bele, a "fedélzeti rádióberendezés"-hez. -
Saccco
nagyúr
válasz
vandor01 #32905 üzenetére
Rambo Whoop kell neked, nyomokban E010-et tartalmaz.
Vegyél polót is hozzá!
-
gatesz
tag
válasz
vandor01 #32872 üzenetére
Szia, egy-két dolgot inkább nem kommentálok, van aki érti mit szeretnék, van, aki nem. Leírtam, hogy 10 ezer alatt szeretnék kezdetnek, eu raktárból valamit, nem számít a kamera, csak a kezelhetőség. Sehol nem irtam le, hogy nem fogok hozzá pót alkatrészeket venni. Itt az emberek többsége el van egy picit szállva. Több teszten is leírták hogy nem feltétlenül jobb egy 30 ezer forintot érő drón mint egy 10 ezres. De két 10 ezres drón között is nagy a különbség. Ha megkérhetnélek ezt a veszek hozzá egy két kari izzó dolgot kifejtenéd?
-
üszök
őstag
válasz
vandor01 #32872 üzenetére
Erre a világításra gondoltál? Sajnos már mind 5,99
-
Geller72
veterán
válasz
vandor01 #32802 üzenetére
Amikor "ampertenben" (egyik kolléga hívta így
) dolgoztam, egy betanított melós festegetett mellettem. 12 euro nettóért.../óra. Fizették a bejárását, és ha kiküldetésben kellettem melózniuk, ami 120 km-en kívül már annak számított, akkor napi 82 euro nettó ellátmányt kaptak, amiből mondjuk meg kellett oldaniuk mindent. Ez ugye a hónap minden napjára járt. Ha te ennél szarabbul keresel, akkor a válaszom JA. De festő még lehet belőled.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
vandor01 #32549 üzenetére
Az a baj, hogy mar kezdtek megjelenni a bunko, kivagyi, leszarom alakok ebben a hobbyban is.
Van, aki csak siman felelotlen, de a gepet jol tudja kezelni. Aztan van, aki meg az alapveto iranyitast is cseszik megtanulni, es ossza az eszt olyanoknak, akik acro-znak. Amikor meg felhivjak a figyelmet h legyen mar szives megtanulni kezelni azt a gepet, mert nem az a hulye, hanem o, akkor meg visit, mint a diszno vagas elott.En azt mondom, hogy lehessen varosban roptetni. De jogsi es biztositassal, gephez azonositoval. Ha valaki hulyeseget csinal, vegyek el a jogsit.
Kint a pusztaban, elhagyott teruleten meg roptessen barki azt, amit akar. A hobbystakat hagyjak beken. -
válasz
vandor01 #32464 üzenetére
Nagyobb motor mindenképpen kelleni fog. a 252 és 251 igazából ugyan az. Tehát a 251 is elbírja a 1804 körüli motorokat. Szerintem az a lényeg, hogy a motor adatlapján írják, hogy 2s.
De sok értelme tényleg nincs és már én is kezdem kinőni ezeket. Egyszerűen többre vágyom. A 3D ami vonz azt még nem mertem.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
vandor01 #32469 üzenetére
Ja, akkor lesz egy gyenge motoros racered, ami nem tud horizonban meg acroban ropkodni es se OSD, se semmi nem kotheto ra.
Akkor kicsereled a motort es az FCB-t, aztan veszel egy futaba vevot. Lenyegeben a tav kore epitettel egy racert.Amugy nem itelkezem, en egy X1-et epitettem at. Igaz en csak a vevot es FCB-t vagtam ki, kivulrol semmi valtozas nem latszik.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
vandor01 #32113 üzenetére
Hmmm, nem tűnik rossznak, tuningoltak is rajta, nem is kicsit. Csak 3, számomra fontos dolgot elb@sztak benne: nekem nagyon nem tetszik ez a forma (ugyanúgy néz ki, mint az eachine-ok) és mivel egyben van a ház, ezen már nem lehet hátrébb varázsolni a képernyőt, sőt kivenni sem lehet már belőle, pedig úgy van egy monitora is az embernek (2in1). Plusz az aksi sem szabványos már.
-
kriszbon
őstag
válasz
vandor01 #32075 üzenetére
Innye de megcsúnyult az a szép Jet , ilyen elvetemült megoldásokat talán csak én szoktam alkalmazni.
Nem való ezekre semmi más mint egy nagyon könnyű kamera, de még az is felborítja az egyensúlyt, ráadásul kicsi sebességnél elég kezelhetetlen tud lenni.
Ahogy észrevettem ezeket nem arra alkották meg hogy bármit is ráaggasson az ember, akkor repül "szépen, gyorsan" ha nincs rajta semmi. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
vandor01 #31757 üzenetére
x100 protector made in home - talán x251-en is megvalósítható.
-
-
-
kriszbon
őstag
válasz
vandor01 #31761 üzenetére
Tulajdonképpen majdnem mindegy hova teszi az ember ha nincs védőkeret, mert már ezzel is túrtam kicsit a földet, tele is tömődött az elektronika egy része.
A Runner is azért kapta meg a gyári kameravédő keretet, csak azt is faragni kellett hogy jó legyen, ne takarjon ki a képből kétoldalt.(#31762) SpydeR3412: [ilyen]
Hmm... lehet azért ad pocsék [képet] körpolarizált antennával? -
kriszbon
őstag
válasz
vandor01 #31752 üzenetére
Sziasztok!
Ha raksz rá olyan antennát mint amit SpydeR3412 mutatott, akkor miért nem próbálod majd alulra rakni Falcon kamera tartóval?
Azt már akkor talán el lehet hajlítani valamelyik irányba.
Rendeltem én is abból, de az is előfordulhat hogy teszek a réginek hosszabb vezetéket, de majd meglátom milyen lesz azzal az antennával. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
vandor01 #31746 üzenetére
Ezzel én is így vagyok, hogy a funkcionalitás a lényeg. Nézd meg a cuccaimat.
Arra szerettem volna utalni a kérdésemmel, hogy nem-e lenne elég egy kissebb antenna, ami még véd, de nem akadsz be olyan könnyen?
Tisztelem a kreativitásodat és hogy értékeled, amid van! De nem lenne egyszerűbb ezzel tenni egy próbát? -
Arti1
aktív tag
válasz
vandor01 #31704 üzenetére
Értem én, hogy FPV cam rögzítés, de miért pont 2? Redundancica?
Kicsit off:
Tönkre ment a Voltcraft IPC1-es töltőm, jó 10 év után (vagy 12....)
Amit néztem, hogy érdemesebb az IPC1L (light) verziót vennem helyette, mert minden plusz cucc megvan, ami az IPC1-é volt, csak a töltő halt meg. Aztán körülnéztem töltő ügyben külföldön is:
Érdemes inkább ezt venni a Voltcraft helyett? Árban kb. egy, mint itthon az IPC1L. Vagy:
Pont most küldött a GB egy emailt, hogy 19.99 USD a töltő, az pedig egész jó ár érte.
Találkozott már valaki ilyen töltővel? Vélemény esetleg? Köszönöm!Molnigee: Pontozni nem engedi, esetleg valami kupon? Annyira jó ez az ár? 1 nap van dönteni, számol vissza
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
vandor01 #31684 üzenetére
Én nem a burkolat vágásával adnám meg a kamera dőlésszögét. Hanem a kamerát dönteném meg.
Amúgy ez melyik kamera?
De ha még csak lassan röpködsz vele, és a lencse is nagy látószögű, akkor talán dönteni sem kell.
Antenna ilyenkor úgy sérülhet, hogy a gép leszállásnál dob egy flippet, a rugós lábak miatt. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
vandor01 #31679 üzenetére
Díjat adni nem tudok, de a látásmódomat szívesen megosztom veled ismét. Hátha segít körvonalazni, a számodra tökéletes összeállítást.
Én azt az antennát, 1 hónap alatt lezúztam az x100-al. A Te géped egy kicsit nehezebb... Előnyösebb lenne oda szerintem, egy erősebb (pl. Realacc) antenna, vagy egy 'bot'antenna (ezzel még súlyt is spórolsz. a hatásfokát hasonlítani nem tudom, mert még nem érkezett meg, de a lantian cuccokkal nekem jó tapasztalataim vannak).
A másik dolog (amit említettél is), hogy azok a lábak, ha tényleg úgy működnek, ahogy írtad, akkor nagyon előfogják segíteni az antenna amortizálását. Az elektronika nagyjából sérthetetlen, nekem eddig még egyikben sem sikerült kárt tennem.
Hátra is lehet hajtani az antennát, viszont nekem úgy leromlott a hatásfoka.
De MarciArt pl. belehekkelt egy teljes, 600mw-os fpv adót, meg kamerát a gépbe. Ami ha jól van elhelyezve, ez is törésbiztos megoldás.Kimista: Ez jól hangzik, rendelek is egy 10est belőle.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
vandor01 #31606 üzenetére
Nekem az e010es board van jelenleg a KK q100-as vázban, chaoli 8520-as mocikkal, 54mm-es proppokkal és úgy megy, minta veszedelem. Nagyon jó lett a koncepció, alázza x100-at rendesen. Szóval így nem lesz szobakopter belőle.
Az e010-el mi a baj bentre?Kimista: Milyen kamerát tettél az e010re?
Nekem az ef01el csak lebeg, viszont az fx-et gyönyörűen viszi. Kellően gyors is. -
kimista
aktív tag
válasz
nekem jelenleg 3 szobakopterem van (vagy legalábbis úton)
1. e010, kb hulladék kamerát már alig bírja sztem, addig jó amíg a kutya meg nem eszi
2. x100 stock állapotban, kamerával (érkezik) ez lesz sztem a leggyorsabb
3. egy H31 átépítve egy Q100-as vázba, 55ös propellerekkel, 720-as motorral (sztem kb középút)a lentebb linkelt f3-as cucc meg sztem negyedik variáció, de az méggyorsabb lesz, mint az x100.
@_X10Dead_
Feltételezzük h az embernek már van távja, egy mini receiver kijön 10 dolcsiból, propeller szintén van dögivel, aksi szintén.. nekem speciel motor is van tartalékban, szóval konkrétan csak a váz és a receiver kell.50 alatt meg ugysincs rtf szobagép
-
Jackal2
senior tag
válasz
Ilyen nincs. A Futaba távos gépekbe (leszámítva az XK-t) csak a vevő 8000 Ft, vagyis 25 USD. AZ XK-n kívül meg nem nagyon van kommersz gyártó, aki Futaba protokollt használ.
Tervezd újra a projektet.
Mellékesen ha az E010 gyenge, az XK meg túl gyors (mindkettő 1S) akkor mit szeretnél helyettük? Ez ugyan az a kategória, a különbség a motor és a súly. Vagyis ha a gyorsba kisebb motort/propot raksz vagy a másikba raksz nagyobbat (ez ugye problémásabb, az ESC miatt) akkor ugyan azt éred el, mint ha vennél valamit. Ráadásul az XK motorjai csatlakozóra szereltek, szabadon variálhatsz.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
vandor01 #31552 üzenetére
Attól függ mennyire kened neki, de kezdésnek 20'-ot javaslok (picit a vízszintestől feljebb, pont ellentétesen ahogy a gép is dől). Aztán úgy is kiderül egyből, ha nem látsz rendesen.
A 90', az merőlegesen felfelé van. Még a versenyzők sem döntik annyira.
Az a lényege a dolognak, hogy mikor meg van döntve a gép, akkor kb egyenesen álljon a kamera. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
vandor01 #31543 üzenetére
Nem olyan nagy meló, beültetni a kamerát a vázba.
Kivágod a műanyagot egy késsel, kiszintezed a belső felületet és beülteted a kamerát. Az x800on én is úgy csináltam, mert sehogy sem akart normálisan a tetején maradni.
A lábakat én is levenném, és kapna a helyére 1-1 szivacs csíkot. Az tompít, de nem rugózik.Nálam is esélyes a díjra, a koncepció.
-
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
vandor01 #31505 üzenetére
+ chelloZotya: Valamiért nem engedi aliról linkelni, de megtaláltam bg-on is.
Jónak tűnik az az antenna védő. Eddig ilyet is csak ebay-en láttam jó drágán. De az ef-nek tuti jól jön. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
vandor01 #31480 üzenetére
Igen, Realacc-ot vettem. Minőségi cucc, a csomagolás és maga az antenna is.
Az EF01-é, meg egy nagy kalap sz@r. Az a baj vele, hogy nem csak a tövénél hajlik el, hanem mindenhol. Nekem már nem volt egyenes rész rajta. Persze attól még ad, de nem ugyanúgy.
Ha megjön az az antenna, amit linkeltél (mert rendeltem olyat is), megmondom mit tud. De elvileg működnie kell vele, meg mindennel, egy szál dróttal is. Meg anélkül is, csak félő, hogy akkor leég az adó.
Így előreláthatólag, a súlya lesz a veszte (3g). Ami a 251-re tuti jó, de az x100, ra nem. Én azért rendeltem mert akkor nem találtam mást, de azóta leltem jobbat. Én ezt (is rendeltem) rendelném a helyedben.
Én is próbálkoztam/gondoltam ilyen antenna védő megoldásokon, de aztán rájöttem, higy nincs értelme. Csak plusz súly, meg szélfogó. Egyedül az e010-re látom értelmét annak a rúdnak, amit az ebay-en árulnak, csak az meg kib@szott drága. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
vandor01 #31462 üzenetére
Ez egy az egyben az ef01 másolata.
Pozitívum: olcsó (de már ez sem igaz annyira)
Negatívum: nehéz, hosszú az objektív, az antennàja hosszú és olyan vékony anyagból van, mint a papír.
Felejtős...KaioEch: Szerintem nem hátrány a nagy látószög. Kicsit szokni kell az elején, de utána jó lesz az, hogy majdnem 180'-ban látsz.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
vandor01 #31320 üzenetére
Miből csináltad a tartót?
Dobnal még pár képet róla?ChelloZotya :Már voltunk MarciArt-al, mert nem jó sajnos a délután.
Nagyon jó ez a kis, q100 összeállítás. Simán viszi a kamerát, meg a két aksit. Szépen repül, a tempó is elmegy. Egy nagyon kicsit talán lassabbnak érzem, mint az x100at, de itt 2aksi van, e010 vezérlő, meg x800 propellerek.
A 260as turnigy aksi, kb 10percig hajtotta a kamerát. Aztán elkezdett mákosodni valami miatt (vagy merült, vagy zavarta valami az fpv-t), ezért inkább lecseréltem másikra. De ha ez a 10p a max, az is tök jó. -
kriszbon
őstag
válasz
vandor01 #31310 üzenetére
Hmm... nehéz eset lesz, lehet kísérletezgetni is kell vele.
Amit ott linkeltem videót, 9:?? után Bullnose propokkal is próbálta, ha jól fordította a Gugli, többen kérdezték hogy milyen kellene rá, de nem igazán láttam konkrét választ rá.
A JJRC X1 propot kérdezték, és talán arra azt írta hogy jó hozzá, de ahogy nézem az 5046-os, kérdés hogy sima vagy Bullnose, mert ha sima akkor még jó is lehet, ha Bullnose akkor nem tudom.
Azokat próbáltam a Runnerrel, és aránylag lehetett vele repülni, de ugye a két motor közel sem azonos(1306 vs Runner).
Minden esetre a sima 5045-ös prop szerintem használható hozzá, én most is azt használom, bocs pontosítok mert ma 5x4,5x3-as propokkal repültem. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Napelem
- Trollok komolyan
- PlayStation 5
- Fotók, videók mobillal
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest