-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sordoran
addikt
válasz
gatesz #74013 üzenetére
Én is így értelmezem. Ami a mydronspace app-ban jelölnek az tiltott, a legter.hu oldalon pedig azok is szerepelnek amik számunkra irrelevánsak, hiszen az alsó határ 120méter fölötti, tehát drónnal semmiképpen se kerülhetsz oda.
Más kérdés, van olyan aki kért már eseti légteret magának, hogy lakott területen repkedhessen?
Nézegettem a nyomtatványt, nem bonyolult, de még mindig nem tiszta kell-e fizetni érte (csatolható hozzá a befizetést igazoló dokumentum), és valóban be kell telefonálni mielőtt felszállunk, hogy "aktiválják" a légteret? Ez még nagy méretű drónokkal érthető is, de egy 250grammos "vacakkal" annyira nevetséges.
(Kedvencem amúgy, hogy 30 napos elbírálási határidő van, de ajánlott 45-60 nappal előtte beadni nyomtatványt, viszont ha indokolatlanul korán kérvényezzük, akkor elutasítják. Imádom.)
-
Kis Tigris
tag
válasz
gatesz #73964 üzenetére
Nekem is ez volt a nagy dilemma, hogy Mini 2 (NEM SE!!!) Fly More Combó, vagy Mini 3 Rc vagy sima távirányítóval.
Aztán kicsit utána olvastam itt-ott, reddit, stb. Az új távirányító faja, csak a fényereje elég kicsi, ami miatt napfényben nehezen látható, erre panaszkodnak. A sima meg még így is drágább mint a Mini 2 FMC, de egy akksival meg nevetséges kimenni reptetni (mindenki írta aki 1-el vette, hogy egyből megbánta, később meg beszerezni hozzá jóval drágább volt).
S én úgy látom, hogy a sima Mini 3 nem tud annyival többet, hogy a nem kicsi árkülönbözetet megérje. Szóval így első drónnak a Mini 2 FMC-t vettem meg OUTLET, épp a futárt várom, dél körül hozzaMás: ha a telefont a távirányítóhoz csatlakoztatom s kimegyek repkedni, bejövő hívás, sms, egyéb telós dolgok nem fogják bezavarni az irányítást? Mert gondolom repülő módban meg nem működik...
De van egy elfekvő Huawei P40 Pro-m, esetleg azt is tudnám használni, nem? Gondolom Sim kari megléte nem feltétel
-
-
krokk
senior tag
válasz
gatesz #73961 üzenetére
Szia,
Hasonló kérdések merültek fel bennem is a drón megvétele előtt
A lakott terület kezdete vége az nem egyszerű, nehéz eldönteni, másik fórumon is láttam erről elmélkedést nincs rá konkrét válasz sajnos. Házak között ne repkedj kb.. vagy nemtom...
A DJI alkalmazás naplózza igen, de max ha valami balhéd lesz belőle max akkor tudod vele igazolni, hogy nem is voltál olyan helyen ahol nem kellett volna. Amúgy meg senki nem fogja azokat nézegetni.
Én is azt hittem, hogy áhh kb sehol nem tudok repülni... De nagy általános szabályként (itthonra) ha a MyDroneSpace azt mondja hogy te ott repülhetsz illetve a dji sem panaszkodik, hogy tiltott ott a felszállás akkor repkedhetsz. Érdemes leszedni az appot mielőtt drónt vennél és megnézni azokat a helyeket amerre szeretnél menni, hogy tudsz-e repülni vagy sem. -
Zoty4
őstag
válasz
gatesz #33161 üzenetére
Veszel egy mikro kamerat, pl tx01,tx02 (18-30$) stb. A gep csatija altalaban alul van, de van fent is egy "elokeszitett" csatlakozasi pont, ahova raforraszthatsz vezeteket, csatit. Ezutan akar siman ragumizod a kamerat a gepre es osszedugdosod a kamerat az uj csatira, majd az akksit a szokasoshoz. Kell legyen egy fpv monitorod/szemuveged (50-500$), beallitod szemuvegen/monitoron, hogy melyik csatornat hasznalod a kameran es mar mehet is a moka.
Mondjuk e010 nem nagyon birja el a kamerat, szoval ne varj tole tul sokat. -
Arti1
aktív tag
válasz
gatesz #32887 üzenetére
Megnéztem az EU raktárakat, "quadcopter" jeligére, hát elég felejtős... most vagy már kifogytak mindenből, vagy a black friday előtt rejtegetik a raktárkészletet, hogy nagyobbat durranjon a péntek (mondjuk a helyükben inkább előtte eladnám drágábban, de ki tudja...)
BG: csak a nagyon minik vannak
GB ES: JJRC H31, a csótány, 33 dolcsi, plusz EU-n belül szokott lenni szállítás, pont fölé kerülsz a bűvös 10 eFt-nak...
GB EU: ugyanez 25 dolcsi + szállítás (ez kamera csatlakoztatás nélküli verzió)elszabi :
-
DJGABI
addikt
válasz
gatesz #32863 üzenetére
volt. illetve van is, porosodik a sarokban. első gépem. valszeg piros boardos, azzal hatótáv/drop problémája volt sok embernek. kompatibilis az x5 cuccokkal. viszont nincs rajt kamera csatlakozó ha esetleg mégis videóznál vele... [link]
vannak már jobb gépek, lehet én se ezt venném már. ugyanúgy fillérb*...ból választottam
-
kimista
aktív tag
válasz
gatesz #32863 üzenetére
mit nevezünk syma klónnak? az ilyen gépekben van egy 720as motor, propeller egyfajta mind, méretre egyforma, kb a táv különbözik (kb szar mind
) kb 30 gépet lehet ezalapján syma klónnak nevezni
egyébként ez nem syma klón, nem is tudom minek volt ilyen távja.
nem kizárt h jó, de én maradnék a bevált gépeknél, pl nihui
ha sajnálsz rá +10 dollárt akkor hagyd az egészet, 1 hét múlva úgyis cserélhetsz rajta valamit aztan elmegy ott a pénzaksik ezekben univerzális, tolhatsz bele 400-tól 800ig bármit, max nem fér bele, ilyenkor jön a heggesztés, kivágás, taknyolás, gumizás
-
Saccco
nagyúr
válasz
gatesz #32769 üzenetére
Csak ár alapján mondom, hogy vedd meg. Kínából is ennyi +áfa, ha megfogják.
Egyébként szerintem sem vásárol innen senki onnan, mármint közvetlenül (ebayen keresztül már kaptam tőlük csomagot, gond nélkül). Egy emberkét tudok mrgergoke szokott onnan, ő a rendeljkínait blog szerkesztője.(#32771) SpydeR3412:
Aztaq, itt van punch, nekem ez már racer szint.
Most esett le High Voltage. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
gatesz #32756 üzenetére
Sztem itt senki nem vásárol onnan (valószínűleg ezért is nem kaptál választ). Nekem ugyan le van töltve telóra az alkalmazásuk, de még soha nem vettem onnan, nem is nagyon nézegetem. Viszont azért került fel a telómra, mert más fórumokon csak jót olvastam róla.
Amit linkeltél, az jó áron van sztem EU-ból, Kínából is annyi.(#32729) Jackal2: Nem igazán vagyok profi képfelbontásból, de elvileg egy katódsugárcsöves tv sem tudja megjeleníteni a dvd minőséget. Mégis jobban néz ki a kép korongról, mint vhs-ről. Nem lehet, hogy ez a jelenség itt is megtalálható?
-
DJGABI
addikt
válasz
gatesz #32586 üzenetére
nem mintha kezdőként nem lenne tökmindegy, ígyis-úgyis élmény lesz a repülés. a következő szint meg úgyis vmi brushless. az a H31 mondjuk elvileg pont nem repül olyan jól.
Eachine E5C-vel mi a problem? X5 (klón) és még kamerát is kapsz egy alap x5 áráért... (szerintem amúgy túl van hypeolva az x5, sok klón bőven jobb volt már nála) de egyébként is tökmindegy, vagy törni fog, vagy ráunsz. felesleges ennyit filózni a vásárláson -
Petyuska111
tag
válasz
gatesz #32586 üzenetére
Megoszlanak a vélemények arról, hogy legelső gépnek mit érdemes venni, abszolút kezdőnek. Én a Nihui U807-et nem javaslom. Jó kis gép, de nem elsőre. Szerintem olyan gép kell, amivel a szabályszerű irányítást meg lehet tanulni, vagyis egy lassú (haladók által "unalmasnak" nyilvánított) gép, ez pedig a Syma X5C-1. Azért nyugi, kezdőként nem fogod egyáltalán unalmasnak találni, "speed" módban még ez is gyors lesz először. A profik nyilván más szemmel látják már ezt, elfelejtik, hogy milyen, amikor valaki először száll fel. Még 2 tanács: irányítás begyakorlása először csak nagyon nagy nyílt tér közepén (min. focipálya nagyságú), nagy szélben pedig átkapcsolni speed módba, különben nem fogod tudni visszahozni a gépet! Szobai gyakorlásra pedig: Eachine E010. Irányítási leckék itt.
-
DJGABI
addikt
válasz
gatesz #32421 üzenetére
jobbat mondok, van egy harmadik is, nihui 010
[link] a három kb ugyanazt tudja, én azt venném amelyik olcsóbb.
az akksi szett mindháromhoz passzol. de más alkatrészt nem nagyon vennék, 2 gépet érdemesebb inkább venni ezekből egyből, aztán akkor megvan az alkatrész ellátás.h31: igen, a méretet kell eldönteni, azzal lakásban annyira már nem lehet manőverezni mint a fenti kis gyöszökkel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest