- Kisebb méretben is elérhető a OnePlus Watch 3
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- HMD Skyline - jó szerelés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vandor01
senior tag
válasz
Saccco #32997 üzenetére
draga es nehez is pl a 100-as 18g tele (12db) acel csavarral?
a 65-os propi belemegy vagy vagni kell mert a belso atmero 62mm
egy kingkong ami nehez!! csak 12g ja es csak 5ejro
karbon vazak 7-10gvalamint felo, hogy esetleg a hosszu uton kinabol: serulhet
persze a csomagolastol fugg?de attol meg kiprobalnam
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Saccco #32972 üzenetére
Akkor itt valami hiba van a kréta körül.
Mindkét modul 3.5-5V-os és a step up-down is ebbe a tartományba esik, vagyis 1S-sel kellett nézd őket.
Ez esetben nagyon soványnak tűnik a 70 mA-es csúcs. A kamera nyilván nem veszi fel a specifikációban szereplő 100mA-t, elég annak 20-30 is, de az adó leírása rendben van, az tényleg fel is veszi a 180-200mA-t 5V-on is!Az a kis zöld micsoda pukkanni fog!
-
_X10Dead_
aktív tag
-
vandor01
senior tag
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Saccco #32794 üzenetére
Most mé??? Ezek antennájából is csak 5fajta(10db) van itthon tartalékba/tuningra.
Nekem olyan a mostani egyetlen(fx-ef zombi hibrid) mini kamerám, hogy egyből beesik a fesz. Ezért én egy 200mAh-s külön aksit használok az etetésére. Esetleg végső megoldásnak, jó lehet nálad is.
szacsee: Csak semmi hunyászkodás!
A q100am most csak egy váz, mert az összes bordom tönkre ment vagy elajándékoztam, vagy nem akarom beépiteni, vagy úton van. Szóval, régebbi képeket tudok mutatni. Nem vagyok nagy fotós, ezért csak az e010es képeim vannak.
Először megpróbáltam felül elhelyezni a boardot, de az valahogy nem jött be. Úgyhogy áttettem alulra, és maszkoló szalaggal (legjobb) rögzítettem.
Végül még egy kép, ahol a hibrid kamerával látható, 2db aksi társaságában.
Itt meg pl. találsz képet a gyári fc elhelyezésről.Amúgy lassan már Frankenstein-nek érzem magam a q100 kapcsán.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Saccco #32772 üzenetére
Most jut eszembe, hogy irtad, Ebay-en már én is vásároltam tőlük, gond nélkül.
Igen, HighVoltage. Megy vele rendesen a Chaoli motor.
Ebben a videóban, megadja az alkatrészek listáját, a végén meg mutatja a beállításokat.Zoty4: A váz meg a proppok e010, motorok, vezérlő, aksi, csere.
-
Minstrel
senior tag
válasz
Saccco #32678 üzenetére
Pár tablet meg kopter, itt találtam a lap alja felé [Thanksgiving Day Offers]
-
Minstrel
senior tag
-
Minstrel
senior tag
válasz
Saccco #32671 üzenetére
Pár hónap és jobban megéri brushless micro gépet építeni, bár már lehet most is ha a kefés motorok pusztulását beleszámoljuk. Ilyen f*sza kis vezérlők is vannak már [Micro F3 Flight Controller Built-in PDB Buzzer ] de már van beépített videóadós is
[link]
-
fape
senior tag
-
-
petymeg
addikt
válasz
Saccco #32452 üzenetére
Üdv.
Ezt szomorúan olvasom, ugyanis úgy okoskodtam, hogy kezdőként ajánlott ezzel beletanulni, aztán jöhetnek a nagyobb madarak. Éppen ezért rendeltem is egyet, hogy tavasszal mikor veszek -itteni tanácsra- egy H502S vagy 501S-t már legyen rutin. Ezek szerint egy kezdőnek nem is ajánlott?
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Saccco #32459 üzenetére
Sajnos el kell, hogy keserítselek. A q100 nem lesz alkalmas igazán indoor repüléshez, hacsak nem 7es motorokat, és nagyon kicsi proppokat használsz hozzá. Erős gép lesz, nem lakásba való. Tudom mindennel lehet bennt repülni, (én is küldtem már a Falcont beltéri felfedezésre
), de ha egy jó kövéret sem tudok tolni rendesen, mint az x100-nál, akkor számomra nem oda való a gép. Kintre meg felesleges a keret, mert csak felakadsz miatta.
De ha meg szeretnéd próbálni, akkor azt tudom javasolni, hogy egyszer linkelt Minstrel egy keretet xq90 vagy 95-höz. Sztem az kb jó lenne hozzá, csak más méret. Azóta viszont jött ki xq100-as is, és ha ahhoz is csináltak ilyet, abban az esetben nyert ügyed van.Jackal: Mit olvastál erről a koponyáról? Az értékelése jó (de BG
), ottani videó alapján, filigrán jószág. Rákerestem YT-on, mit produkál fpv-ben. Úgy tűnt, nehezen birkózik meg a kamerával, de aztán elgondolkodtam. A fickó sem volt az fpv-zés csúcsán, de a gépre az egyik legnehezebb kamerát (ef-01) tette, amivel az e010 fel sem száll.
Szóval, van benne potenciál, főleg ennyiért.Hajrá!
Vandor: TerézAtyának igaza van.
.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Saccco #31657 üzenetére
De örülök, végre!
Kintre amúgy sem való, mert a legkisebb szellő is meg tudja táncoltatni.Vandor, Minstrel: Nálam mondjuk a kukában végezte, de az x100-nak van gyárilag propeller védője (vagy valami olyasmi
). És az egyedi motortartó kialakítása miatt, szerintem nem mennek rá az olyan keretek.
Végre elkezdtek jövögetni a propellerek is. Egy 60mm-es 2pengés az élőfutár (felül 60mm, alatta az x100-é 55mm, legalul pedig amit jelenleg használok a q100-hoz 54mm).
Meg jött 2 ilyen aksi is, mennek mind a KingKong-ra és holnap teszt.
Mondjuk az aksi elég sz@r minőségűnek tűnik fogásra (pl. az elektronika ferdén van a tetején, a ragasztás is zilált). De szobában úgy viselkedett, ahogy vártam. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Saccco #30823 üzenetére
Alap esetben, én is 1.ben fogom a stickeket,de néha átváltok a 2.re. Attól függ, hogy milyen módon szeretnék repülni. Mivel az 1est szoktam meg, nekem az a könnyebb. Ezért ha csak 'száguldozni' szeretnék, így repülök. De ha gyakorolni, vagy hasznosítani szeretném ebbéli tapasztalataimat, akkor csipegetés van. Gyorsabban és precízebben tudom én is adagolni a mozdulatokat. Csak ugye ezt megint be kell gyakorolni, mintha az lenne az első quados élménye az embernek. Itt oda kell figyelnem minden mozdulatomra, kell rendesen koncentrálnom. Az 1.s mód, meg 'ösztön'ből jön.
Más:
ChelloZotya-t érdekelte, ha jól emlékszem e010-hez távirányító mod. De hátha más is profitálna belőle...
Nos hát, az x100 stick-jei, fejjel lefelé, pont rámennek az eachine karjainak helyére. -
Saccco
nagyúr
válasz
Saccco #30835 üzenetére
Alsó linket újra linkelem, nézzétek meg a videókat Charpu-val nagyon komolyak. (Angol nyelvű)
Meet Charpu, the Drone-Racing Megastar Who Doesn’t Feel Like Racingszerk.: így kereshető
interjú, Charpu, tips, tippek, interview -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Saccco #30093 üzenetére
Pont ma jött még 2db belőle.
Fog az menni, nagyon stabil kis gép!
Én kicseréltem a távon a stick-eket hosszabbakra, az is sokat segített.
De sajnos nem elpusztíthatatlan. Azok a motor védő körök, el tudnak hajolni (bennük a merevítők). Nekem az egyik kicsit már ki is lágyult a műanyag. Mondjuk inkább, hogy jól bírja.(#30102) [chelloZotya: Én megprobálkoznék egy Chaoli motorral.
-
kimista
aktív tag
válasz
Saccco #30054 üzenetére
véleményem szerint nem csak h lehet kapni, hanem kötelező. Rendeltem kínából ilyet, hát az elsőnél szétégett az egész, másodikat szétszedtem mielőtt bedugtam konnektorba, hááát, fogalmazzunk úgy hogy hamar ment a kukába az is.
A magyar legalább kicsit masszívabb volt, és jóesetben ezt is 1x veszed meg. -
vandor01
senior tag
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Saccco #29764 üzenetére
Gratulálok az e010-hez!
Ha az megnyugtat, a cx-10nek még kisebb a távja.
Írtál a múltkor, hogy vettél valami kamerát is. Dobj egy linket róla légyszíves. -
-
Jackal2
senior tag
válasz
Saccco #29625 üzenetére
PPM-en egy kábelen átmegy 8 csatorna, ezt így kezeli le. Mivel a PWM-et be tudod kötni szálanként/csatornánként ezért ott (ha a vevő is tudja) kijön a 10 csatorna, legalábbis ezt írják a fórumok. Sajna kipróbálni nem tudom, mert a NAZA vezérlőn ezek a csatornák kötöttek feladatkör szerint, tehát nem tudom variálni.
-
válasz
Saccco #29602 üzenetére
Gondolom ezeket mind meg lehet oldani Futaba-val is, ami ugyan annyiba kerül. Volt alkalmam csak a gimbalokat megnézni mind2-n, hát a Futabához képest tényleg nem túl jó a Taranis.
(#29605) Saccco: Nekem is Flájszkáj i6 van, mert erre telik. Igazból mind1, mert ezzel is rendesen földhöz tudom b@szni a gépet. Lassan nem Falcon 180 lesz, hanem 4db 90-es 1 motoros gép.
-
qqzs
őstag
válasz
Saccco #29434 üzenetére
nemreg linkeltem ahogy orosz legvedelmi uteg a phantomot hasznalja celtablanak
es persze eltalalja
par erdekesseg
Mikor bekapcsoltak felszisszentem derek kozelbe a proppeller de mikor mar kalibraltak az vicces volt
az is latszik a nezok meg nem lattak dornecrash videokat, par meterre filmezgetnek
Aki a kenyelmet szereti repules kozben: FPV mobile station
-
Dji Phantom
csendes újonc
válasz
Saccco #28926 üzenetére
Mit értesz élesítésen?
A kézikönyvben sem látok mást mint ezeken a videókon. Az asztalon simán el kellene indulnia.
A hátsó ledek zölden villognak.
Az lehet, hogy mivel zöldek a ledek az talán azt jelenti van GPS kapcsolta, de mivel nincs rajta tablet, nem tudja mi tévő legyen és ezért nem indul?
Egyelőre nincs tablet, mert az 60 km-re van tőlem, de magában is kellene "zörögnie"
https://prohardver.hu/tema/dronok_harca_avagy_a_nagy_dron_topic/hsz_28911-28911.html
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Saccco #28730 üzenetére
Hihető story. Az Ultima volt az első valódi MMORPG (hangsúly a masszívon).
Az őskorban még az EvE-O-ban is mindig ott volt a "bat" szócska a "nerf" mögött, szóval, nem azt mondtuk, hogy nerf-öltek valamit, hanem, hogy jön XY dev a nerf-bat-tel és visszaveri a csilli-villi kis hajóm képességeit a kőkorszakba. Pár év kellett, míg lerövidült igévé. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Saccco #28538 üzenetére
LyuLy! Ez a gallymagnes a H8 mini farol halaszos sztorikat juttatja eszembe.
BTW az a jo 180-as falconban, h tompek a karjai meg picik a propok, igy eddig mindenhonnan leesett, nem akadt fent. Pedig egyszer, amikor az erdo kozepen elment a jel, mert egy 6m-es fat akartam megnezni a masik felerol, es pont beleszalltam a koronaba, akkor azert vakaroztam.
Aztan meg akkor, amikor kiderult h a 2. perc utan kikapcsolt a kamera, igy nincs meg a zuhanas. -
kriszbon
őstag
válasz
Saccco #28487 üzenetére
Rendben értem, amúgy méricsgéltem, és nem igen rakható rá nagyobb, mert a váztól akkor már csak 2mm marad el.
Ráadásul felette is lenne cucc amibe nem biztos hogy nem ütköznének bele a propok bizonyos helyzetekben.
Az a gond, hogy olcsón nem igazán találok megfelelő propellert 5,5 colban a gyári helyett.
Van [ez] de elég brutális lehet pár videót megnézve, lehet nem lenne előnyös felrakni.
Igaz már kapható ESC hűtőlapka(borda még nincs), csak kár hogy az egész ESC le van burkolva, szigetelve.
Már hiányoltam hogy ezeknél miért nem alkalmaznak hűtőbordát, és tessék már elkezdték.Ja igen, az 5550-es proppal valahogy [így] repkednek, meg [ígyebb].
Ehhez képest nyugdíjas öregurasan repkedünk csak. -
Allien
veterán
válasz
Saccco #28360 üzenetére
No és a minden egybe cucc?
FPV AIO 600TVL 170 Degree mini Camera
3.6 grammra írja, ami nem rossz (kérdés, antennával, kábellel együtt?).Igaz, csak 8 csatorna, de ez egy dolog...
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Saccco #28334 üzenetére
Én is láttam azt a videót. ott botlik, hogy konyhamérleggel mér, ami 5g alatt meg sem indul és 1-2 grammot szór. Én patikamérleggel mértem a TS5823-masomat, az 7.6gr. Ebből ha leveszem a réz-csatit, és nem számolok a dip kapcsolók súlyával, maradhat kb 4 gramm.
De mindegy. Eredetileg arra akartam célozni, hogy nem 1 gramm, abban viszont neked volt igazad, hogy nem is 8-10 (én a rendesen felszerelt verziók súlyábol indultam ki).
Én is terveztem ilyet venni, de közben kijött az MC-01-es meg az EF-01-es, így már nem sok értelmét láttam birkózni vele. De tegyél egy próbát. Ha mindenképpen muszály a kamerát elválasztani az adótól, akár értelme is lehet (de a csatorna váltáshoz még így is trükköznöd kell!!!)Visszatérve az eredeti kérdéshez, a két modul súlya között biztosan nincs nagyobb eltérés 0.5 grammnál, így a 10mw-os verzió begyűjtésének nincs értelme. Ilyen teljesítménynél a hatásfokuk borzasztóan alacsony, így gyk ugyan-úgy 200 mA körül szívják az akkudat.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Saccco #28326 üzenetére
Csak az a gond, hogy nyilván nem 1g. Annál nehezebb a shield is, nemhogy a pcb.
Az ilyen modulok inkabb 8-10 g körül vannak. Az 5823-asom pl 7,6 gramm, igaz azon sma csati is van. A nélkül kb. 4,5-5 gramm lehet. Ez meg kb megegyezik az fx798t tömegével, ami egyrészt 25mw, másrészt kamerával, antennával együtt értendő.Óóóóóóó, a retekbe, sok hűhó semmiért. Olvassd már el a descriptiont: "5.8g TX5813 10mw Module for nano fly"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest