- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
medvegy
aktív tag
válasz
molnigee #31826 üzenetére
Én is láttam a videót. Nem kicsit ekézte a csávó a Karmát. Persze az tény, hogy ha 'drón' oldalról közelítjük meg nemhogy a Mavic-nak nem ellenfele, de a már több mint egy éves P3A/P-nek se. Annak lehet alternatíva aki egy fasza akciókamerát akar kézi stabilizátorral és az se baj ha négy rotort is adnak mellé extraként
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
molnigee #31728 üzenetére
Es meg is jelentek a dront csak keprol latott, csakazertis ticcsakbe kretenek. Meg a gyereknek szetrugom, mert a labam ele hullott egy pardekas kavedaralo.
Es ezek most liberalisok vagy mi a szom?
En pont ezert kerulom az embereket mar mint ordog a szentelt vizet. A hulyevel nincs kedvem veszekedni, hogy nem filmezem, sot a kutya sem kivancsi a szottyadt valagara, a kivancsiskodonak sincs kedvem magyarazni, a gyereknek racert akaronak meg lehetetlen megmondani, hogy allatsag. -
virbo
csendes tag
válasz
molnigee #31664 üzenetére
Az első a szimpibb, nem olvasva a specifikációkat:
- kicsi a dugvillája, a kábel viszonylag vékony: talán nem is annyira sprőd. Mert nincs roszabb mint a meleg pákába belemarkolni miközben a nehéz vastag kábel miatt esik le az asztalról.
- a hegyét menetes burok fogja, nem klt csavar oldalról.
- szimpi az anszürke érdesített fogóka.Nekem 220-as wellerem is van, nem szeretem mert földelt vastag betápja van (mint egy pc tápkábel), ami sprőd is cserébe. A melegített része túl hosszú, kényelmetlen dolgozni vele. De 20 év múlva is páka lesz.
Volt kb 10 éve vásárolt Somogyi Elektronik-os pákám is, volt vagy 800 ft úgy 15 éve. Gagyi műanyag, vékony kávébel, rövid melegített résszel. Cserébe túlhevült mert nem volt szabályozòs. Imádtam.Mindenképpen olyat nézz amihez van tartalék hegy, ha lehet több méretű (vékonyabb, vastagabb). Egy vastag kábelhez kell a hőkapacitás is nem csak a hőfok! Egy vékony heggyet hiába fűtesz fel 400 fokra, kb azonnal lehűl ha vastagabb dolgot akarsz forrasztani. Ilyenkor meg nyomod neki, lassan elégetve a kábelen a szigetelést pl, mire befutja az ón...
-
Jackal2
senior tag
-
vandor01
senior tag
-
Vertigo18
addikt
válasz
molnigee #31467 üzenetére
A mai világban már egy csomó munkában alapvető dolog a drónok alkalmazása. És nem kizárólag hadászati célra értettem. Pl. magasépítés esetén sokszor van állapotszint felmérés, ahol egy tető szerkezetét drónokkal vizsgálják. És ez csak egy példa volt.
Azt se tudom, hogy vajon ki fogja ezt ellenőrizni? Odajön egy svéd rendőr és lehívja a koptert, majd a "szaktudásával" ellenőrzi, hogy az kamerás-e, vagy nem? Mi van, ha kamerás, de nem használta a delikvens a kamera funkciót?
Nem mondom, hogy a CIA bázisa felett lehessen repkedni (bár mondjuk az nem is Svédországban van), de ezt egy kicsit túlzásnak érzem.
Rengeteg aggályosságot vet fel ez a kezdeményezés.
-
virbo
csendes tag
válasz
molnigee #31161 üzenetére
Amiket írtál már beszereztem, egyenlőre az fpv-hez kapcsolódó dolgokat később fogom fejleszteni. Elsőnek los, aztán szeretnék kipróbálni egy monitort és szemüveget valamelyik PH-s reptetés alkalmával.
A low voltage buzzert egyébként hallani repülés közben, vagycsak a lelki békénk miatt kell?
-
virbo
csendes tag
válasz
molnigee #31101 üzenetére
Hú, köszi, akkor ez el is döntötte a dilemmáimat szerintem...
Mit kellene még hozzá vennem?
- Váz: Ott a listában, ok.
- Propeller: na ebben kérnék segítséget...
- + Akksi: Gondolom a gyári kapacitás, esetleg magasabb C érték? Márka mindegy?
- Valami antifeketelyukbarepülés elleni csipogó? (Ezt linkeltetek többen is, simán rákötöm az FC-re és felprogramozom (khmm...)?)
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
molnigee #31068 üzenetére
Szerintem a los-ban való repülés titka, a led!
Vegyük alapul a Walkera Runner-t: elöl is, hátul is van 2-2. Amilyen távolságból nem látni őket, ott már a gépet sem. Főleg ezeknél a 3-4s-es gépeknél, meg annyi ledet pakol rá az ember, amennyit csak szeretne.
De ha 1s gépet veszünk alapul, ott is beválik. Mert ok, a Runnernek, eleve könnyebb felismerni, melyik az eleje/hatulja a formája miatt. De pl. ott az mjx x800 hexakopter. Na, annál állapítsa meg valaki, 50m-ről, merre áll a gép. Viszont miután elvégeztem rajta egy led mod-ot (nagyobbra vágtam a szemnyílásait, hátra meg kapott egy led sort) már nem volt kérdés többé az orientáció.
Jó a propeller színeinek variálàsa is, de meglátásom szerint, erős napfényben nem látható megfelelően. Valamint a ledek, sokkal nagyobb távolságig láthatóak.Leteszteltem a plusszolt UFI DIY szemüveget. Furcsa volt, mert igy a monitor és a szemüveg közötti a távolság. Meg kell szokni, de talán kicsit jobb így. Egyenlőre igy marad.
Megjött a mini racer projektem első darabja, egy KingKong q100 személyében. Nagyon minőséginek néz ki, fogásra kellemes. Látszik rajta, hogy nem eachine.
Érdekes, de ami a legjobban tetszik benne, az a karok alján lévő, gumi 'leszállótalp'. -
válasz
molnigee #31068 üzenetére
Eddig is így volt én is ennyiért vettem RTF-ben. Bestbuy, csak a kamerája meg a vtx szar. Lehet vele LoS-ban repülni, de 150-200m-ről már nehéz megállapítani melyik az eleje hátulja, érezni kell kb, de azért nem lehetetlen. Ennél drágábban kezdőnek nem érdemes venni, és tanúsíthatom, nagyon bírja a strapát, szegényke nálam borult már jó nagyokat. Erős karbonja van. Illetve még annyi, hogy nálam és Tszkr-nél is koppra Teréz Atya CF beállítási vannak eszközölve, az enyém mégis egy méregzsák, Tszkr-é sokkal nyugodtabb, lehet érzi azt is, hogy milyen az irányító pilóta vehemenciája
Nekem csak lila csavarok kellenének, de nem találok sehol.
-
-
kriszbon
őstag
válasz
molnigee #31008 üzenetére
Rendben köszönöm ránézek jobban arra is.
Figyeltem én is hogy elég gyenge megoldás a felhasítás, mert csak 1-2 alkalommal kell rádugni olyan aksit aminél a csatlakozó furat pár századdal kisebb, és már össze is nyomta jobban a kelleténél.
Utána a nagyobb furatú vagy átlagos csatlakozók már lazák is lehetnek. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
molnigee #30975 üzenetére
Hat, en meg mult het csutortokon megporgetten a nagy NightHawk-ot, a kis Falconra meg mar nem jutott ido, mert hirtelen besotetedett.
De elvezem a kis gyosz qx80-at, csak ez meg sokkal, de sokkal kevesbe birja a szelet mint a racer-ek.De nem gond, megvan a FlySky i6 10 csatornas modja, meg felaldozok egy vevot, rakotom PPM-ben a gepem mikrofonbemenetere es izzithatom is a szimulatorokat. Tavaszra FPV huszar leszek.
-
-
-
qqzs
őstag
válasz
molnigee #29946 üzenetére
Bocs [link] ebayen olcsobb meg biztos mashol is, egy baja van ha rovid a kabel mint a x251 akkujan ott nem mukodik mert nem lehet bedugni a gepbe. vagy le kell vagni a hatso felet.
Regebben nem x251esre valo balos anyarol volt szo valaki mintha vett volna. Ha van egy felesleg most jol jonne. Ejtoernyosreptetesnel ugy gondolta felmond.
Ha valaki probalja csak stabil dronnal erdemes vagy fejleszteni kell valami mechanikus kioldot mert a labrakasztom es megdontom a gepet nagy gyakorlatot igenyel.
Ja meg az ejtoernyo tetejere kell egy hurkot varrni mert ha fejjel lefele van az ernyo feszalaskor erdekes aerodinamikai kimittud lesz belole. lefele legeramlat felfujja az ernyot a gepet felszalaskor tulajdonkeppen fekezi, aztan ha leesik, a gep mintha fold koruli palyara akarna allni ugy repul elEgyebkent jo moka...volt az ketto amikor sikerult
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
molnigee #29837 üzenetére
Merj ra a 7812-es ic-re, ez allitja elo a 12v-ot. Nincs megporkolodve vagy nincs rovidre zarva? Forrasztas jo?
Ha nem megy, akkor csere, filleres tetel. Alin is kapni vagy barmely elektromuszereszboltban.
A vevok altalaban kibirjak a 4s-t, de nemtom h a falcon-e is vajon. De valami filtereles kelleni fog, mert az esc-ek eleg nagy zajt csinalnak. -
SpydeR3412
aktív tag
-
válasz
molnigee #29674 üzenetére
Mert szar betuszkolni. Amúgy osztom, hogy mit ki nem bír, esett szép nagyokat és kutya baja, csak aljáról az a párnázott rész szakadt le kicsit.
(#29670) Jackal2: Nem könnyű, de nem lehetetlen vele LOS-ban repülni, dehát nem is arra van igazából tervezve. Ahogyan egyik versenygép sem.
Elolvastam az TX80-as tesztedet, ezért ránéztem a 90-eseknek a videóira, hát tényleg baromi lomha, már nem is kell, nem bánom, hogy visszamondtam. Bár ezen nem is rossz.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
molnigee #29331 üzenetére
Biztos elkoptak az ESC-ben a szenkefek.
Viccet felreteve, neked barmilyen Falcon ESC jo. Ha maskepp nem megy, ugorj el egy modelluzletbe es kerdezz ra. Pl. Multkor kabelt es alacsonyfesz csipogot vettem, nem is elmebeteg aron. Igaz, ez egy eldugott uzlet, es nem sztaroljak magukat az eladok, nem tarjak magukat mindenttudo gurunak.
No, visszaterve, SVK-ban kb ugyanzt kapni, mint banggood-on, csak at vannak nevezve a cuccok. Pl a SkyRC IMAX B6 az Raytronic C11. Hatha tudnak segiteni ESC ugyben. FlyColor Fairy 20A-t keress vagy az atnevezett verziot. -
-
üszök
őstag
válasz
molnigee #29265 üzenetére
jól toltad bizony,az a gép k.b. úgy gyorsul mint egy sportmotor.
Elég nagyot esett szegény nem is 1x.
Igazán nincs mit. Ma levettem a propvédőket, fel is akasztottam a gépet egy fára.
Nem tizen méter magasra,csak úgy 5-6 körülre. Szomszéd jött, mászott, horgászbottal leszedte.
Olcsósított eladó gép engem is érdekel ha van valakinek eladó.
-
Darahian
tag
válasz
molnigee #28995 üzenetére
Nemtom, szemeztem vele, de csak NAGYON rövid ideig.
Most azon agyalok, hogy a nyamvadt 7.200,- Ft-os csomagomat meddig fogják a fináncok nyalogatni... -
medvegy
aktív tag
válasz
molnigee #29014 üzenetére
A Hero 5 jó kamera, de más mint a DJI légifelvételekre tervezett rendszerei. Engem pl a hordó effekt zavar a Hero-nál meg a többi klón kameránál. Az tényleg ötletes, hogy a gimbal ha akarom leszedhető és kézben is szépen használható. A DJI üzletpolitikájába ez nem fér bele, vedd csak meg az Osmo-t is
Nem is biztos, hogy a Phantom sorozattal egy ligában kell nézni a Karmát kompaktsága és modularitása miatt. De az 1100 dodó azért nagyon sok, hogy a P3-4 mellé megvegye az ember... -
Darahian
tag
válasz
molnigee #28953 üzenetére
Érdekes, 09-én leadott 2db eachine E010 rendelésemre most írja a chat hogy "we will ship this order within 48 hours". (gondoltam csak rákérdezek már...)
...
Fasza. Az ügyfélszolgálatos most azért rúgott a dolgon egyet: a plusz akksik amiket rendeltem, csak október 03-án lesznek. -
Jackal2
senior tag
válasz
molnigee #28772 üzenetére
Hú a karmára én is rá vagyok izgulva, remélem valami nagy dobás lesz, nem ilyen összelegózott szar.
Szerintem a Falcon gyenge, repültem vele és 3S-en konkrétan semmi nem történik, ez a 180-as váz szívás. 200-asra még pont ráfér az 5-ös propeller, az megy mint egy állat, ez meg pont idegesítően kicsi. Azért 4S-el nem volt rossz, viszont a PID-jei nagyon szépen be vannak gyérilag állítva.
-
vandor01
senior tag
válasz
molnigee #28675 üzenetére
na most ratitude -mode akkor jön:
- mikor 6G bol attolom 3D-be a bal oldali also billenovel?
persze elötte a gyrot 41% alá kell allitani...
vagy szukseges hozza meg a jobb also billenő "ON"-ba rakása is?
elotte az értékeinek max beállitasa 125%.....esetleg az is "vedelem" minden maxon kivéve a gyrot-nem vesszi vissza az ember 41% alá, aztan sose lesz flippeles hiaba billengeti az emberfia a 6G/3D billenőjét?
meg rangatja a jobbkart
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
molnigee #27716 üzenetére
Jo, de en 4045 kingkongot vettem. Az osszes gemfan nekem ugy torik mint a ropi. Vettem valami noname 4050-est, meg az is jobb.
Dehogy suti meg az ESC-et. Ezek 250-es gepekre valo ESC-ek es motorok. Sztem meg 5S akkuval is birna a 4 colos propikat.
-
qqzs
őstag
válasz
molnigee #27637 üzenetére
Ezek a gps mód adatai, manualban megy mint a raketa, de nem a 4km vonz hanem hogy "zsebben elfer" + egy klik es megvan a 3axis gimbalos kamerazasi lehetoseg masik klik meg fpv racer . Jol van kanyarodni biztos nem fog ugy de 100km/h rol 5 meteren megall. De mondom nem a szelsosegek vonzanak
-
üszök
őstag
válasz
molnigee #27611 üzenetére
U807,H31. Az út túloldalára a játszótérre ha van időm,de teljesen kezdő vagyok.
Nagyjából itt szoktam előfordulni. -
DJGABI
addikt
válasz
molnigee #27423 üzenetére
- nem csak az anyag miatt írtam, a karbonos ugye tudta még az acro-t.
- Syma X5
- nem tudom, a jobb oldali kar pl baromi reszponzív ahhoz képest, a bal meg feléig semmi, aztán meg hirtelen maximumon van. gondolom a fejjel lefelé repülés miatt van/volt 50%nál a felszállás...
- majd nézek vidit, főleg így manual nélkül nem egyszerű ez a táv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Quadro FX 570 eladó
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged