- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DJGABI
addikt
válasz
Saccco #66525 üzenetére
uhh ez kegyetlen. 4p repidő küldve is? [link] jó mondjuk van rajt vagy 500as akku
azt nem tudom mi ez amit a te linkeden lévő videóban magyaráz, hogy mi van a csatikkal... azt látom tök más mint pl a trashcan megoldása, de videó alapján ezzel nincs is beesés (voltage sag)
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Saccco #66498 üzenetére
Én a Kékre vettem a sérült VTX és vevőantennák helyett egyet a "Good Antenna"-ból (még nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek az elnevezésen
) és a legkisebb TinyVee-ből.
Plusz az utolsó pillanatban megdupláztam a kosár értékét egy 5.5dBi-s Pro Moxon-nal. Kommentben valakinek 650 m-ről 1,4 km-re nőtt vele a hatótávja 2.4GHz-en, X6B-vel. Ha a fele igaz, akkor én már boldog vagyok, aztán jövőre jöhet a rendes long range rendszer 868MHz-en
-
Peaceliker
addikt
-
vandor01
senior tag
válasz
Saccco #66436 üzenetére
minden ugyanaz csak ugye a 80 ejrobol (EV800D) lesporoltak akkor a designés dobozt a doksikat.... a szutyot, az antennakat csak bot antennát adnak hozza.... mondjuk az EV800D-jet amugy sem használom.... na es mivel 1S aksi van a szemcsiben ezért ez toltheto USB-rol terepen meg powerbankrol... nem kell hozza a 3S aksi! igy ki tudtak venni a toltot a dobozbol... na es mar meg is van a kb 20 ejros sporolas..... igaz amig a cupon el addig 40 kornyeken elhozhato ... annyiert nem rossz!
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Saccco #66434 üzenetére
Mármint a szemüveget? De. De a Pro58-hoz akarok rá vágni egy ablakot, hogy onnan illesszem be. Plusz nincs hőpisztolyom az RX5808 eltávolításához, úgyhogy megpróbálom először pákával ügyesen leszedni a chipet. Ha nem megy, akkor B) terv gyanánt asszem az egyik videóban láttam hogyan kell helyén hagyva kikötni az áramkörből.
Szerk.: jaaaa, a Toby-t? De igen. Ugyanúgy mint az "eredetit", csak a képen a fényviszonyok eltakarják a hézagot.
-
vandor01
senior tag
válasz
Saccco #66407 üzenetére
szerintem tok jo..... de 1000-ert mar nem annyira
egyenlore az a nagy VTX doboz csak 5 collba jatszik.... talan meg egy combos 3 vagy 4 collba is? vegul is az akcio kamerara mar nincs szukseg...... de erossen ajanlatos vedeni minden darabjat mert a "drágaság" torhet!!!
megvarjuk mig a kinaiak ellopjak egymastol azt beindul a copy/paste.... amivel a minoseg is drasztikusan esni fog azt a vegen az arak meg a minsoseg osszeer! a legjobb analog FPV egyenlo lesz egy alap digitalissal az eachinetol
-
Blizzardking
őstag
válasz
Saccco #66393 üzenetére
Ha lógatom a fejem mint az szomjas szamár, érdemes kicsit hátrahajtani az antennákat? Vagy a habverőt pont előre? Bocs hogy értetlenkedek, a patchet értem hogy lapjával a kopter felé kell néznie, de a habverő az oldalával nézzen felé vagy a tetejével?
Megfejtettem a hülye ábrákat. Az oldalával, ugye?
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Saccco #66384 üzenetére
Akkor a jobb láthatóság miatt röviden a kérdésem ismét:
FrSky R9M + R9 MM most 55 euró. Elég lesz ez long range-re az ésszerűség határain belül vagy jobb annyival a Crossfire Micro, hogy megérje a drágább platform felárát?
AMDaZerg esetleg megosztasz néhány tapasztalatot? -
Peaceliker
addikt
válasz
Saccco #66258 üzenetére
na faja...ezzel szenvedek nemtom mióta hogy kb ez a build összeálljon és marha drága is lesz ehhez képest
meg látszik amire számítottam is...zabál
nem is értem miért 11kkv...
mondjuk mezőn hajtják én meg semekkora helyen fogom sok fával
akkor is összerakom már ha bele döglök -
válasz
Saccco #66168 üzenetére
Köszi! Még nem játszottam ezekkel, out of the box toltam a silverware-t. Utána olvasok.
Másik téma:
Ha szeretnék építeni még egy brushless 65 v 75mm-es brushless-t, mi a legköltséghatékonyabb?
A legolcsóbb F4 FC a Boldclash féle megoldás: [link] Ez 17 USD
Vevőm az van, kaptam a FlySky távhoz.
TX06 kamerám van tartalék, azt szeretném használni.
Ami kellene még váz+motor és prop, de az is van amúgy a 65mm-es brush gépről, vettem pár Gemfan-t.Mobula7 + 0803 19kkv 30 USD postával
Vagy Beta75 Pro váz + 0703 19kkv 24 USD postávalCanopy-t meg majd találok valamit, de van tartalék még.
Van valami bestbuy épp? -
-
válasz
Saccco #66127 üzenetére
De, végül rendeltem is. Találtam ennél jobb áron pont ezt a modellt!
Szanaszét túrtam a netet hogy hol a legolcsóbb. Ugye Alin elég nehez a posta szűrhetetlensége miatt megtalálni az 1000 seller közt, de szerintem meglett:GNB 2S 7.6V 350mAh HV 4.35V 50C/100C 6,75 USD postával.
PostNL posta azt jelenti, hogy Holland raktárból is jön? Ergo gyors?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Saccco #66078 üzenetére
nem megy bele beta85x vázba xD
amúgy csak 1 startot raktam bele gyári korában.
De nem megy rosszul, sokat sem eszik.(#66080) SpydeR3412
ne is mondd...már kiborulok magamon mennyi szart össze vásároltam mostanság(#66083) SP!T
FB n van egy csoport (RC Deals & offers) és ott van rá kupon
Skystars Tinyfrog 85x, faja kis 2-3s 70mm whoop...csak más tervem volt vele, amit nem tudtam összerakni belőle (mer' én vettem múltkor ilyen akcióban)(#66086) vandor01
nem 2p lesz az, sztem még 3s en sem
annyira szar nem lehet az a motor, hogy 3x annyit egyen mint összes többi ilyen build
váz az ratyinak tűnik az tény, de van már vvégtelen opció...pl reddevil váza 6 usd ért
-
Peaceliker
addikt
válasz
Saccco #66025 üzenetére
akkor nem nagyon kérdés
(#66026) cd334
nekem PIRX van pro58 on dom v3 ban és sztem elég faja, teszteken sem egyértelmű, hogy megéri-e achilles a többlet költséget
(#66027) harveszter
na kíváncsi leszek mit mondasz majd pirx-re, csinálj majd egy vs tesztet (bár nem mintha nem lenne egy halom már)
-
Peaceliker
addikt
válasz
Saccco #66005 üzenetére
Jaaa ok, aszittem 2s
(#66006) Blizzardking
Nekem még régebbi tinyhawk van 08025 mocikkal meg 15kkv, újabb az 0802 és asszem 16kkv? Nade marhára élem. Ma is olyat repültem vele irodában, hogy az arcom leszakad. Imádom.
Amúgy kipróbálnék másik gépeket azért is jött trashcan, de ez 1s en gyalázat 2s el meg marha érdekes...feltoltam a kamera szöget marhára, de így is csak nagyot ugrik felfelé, de előre nem akar gyorsan menni.
Mmint tinyhawkhoz képest...sztem kamera fov miatt lesz itt vmi furcsaság.
De hogy trashcan gyári propja hogy törik...alig koccan de már 2 prop oda, fura.
Amúgy tinyhawk mocik tengelye rövid szal csak így lehet beépíteni, más prop sztem leesik róla sajna, pedig nagyon faja kis motorok, érezni, hogy minőségi cucc.
Most rakom össze 3br mocis gépet is, kíváncsi leszek az mit mutat 1s el
08028 16kkv, 40mm es build lesz...de piszkálja az agyam egy 31mmes build is...nehogy a végén rápróbáljak a 3br 0802kre is
(#66008) Johnny_vT
rossz helyen keresed...config fülön van rá kapcsoló már
-
Johnny_vT
senior tag
-
Peaceliker
addikt
válasz
Saccco #65963 üzenetére
+1
DJGABI
Amiket leírtál az leginkább user error mind. Az, hogy prop lerepül, az meg olyan,hogy csere, legolcsóbb alkatrész.
Repidő megint azért ennyi, mert gyári akku olyan, hogy "nesze adtunk valamit, hogy ne sírj, hogy nincs hozzá akku".De a hobby ezen rész ilyen. Ami ennél hülye biztosabb az lefelé a mikulás és barátai játék gépek, felfelé meg DJI. Közötte az van, hogy olvasni kell, tapasztalni és igen, szívni, sírni, dühöngeni.
De kezdő gépnek szerintem jobb a tinyhawk, mert minőségibb, pro tuned...mocskos jól repül dobozból kivéve, de air aktív szal ott is disarm ha crash van különben elszabadul a pokol.
Jah meg annak gyári akkuja is jó (legalábbis az a 450es 1s az marha jó), de csak 1db jár hozzá.
Trashcan és mobula a legolcsóbb 2s whopp! Szal ezek általában "melós" jószágok.Én holnap tesztelek enyém (trascan t) kíváncsi leszek rá tinyhawk után
-
cd334
tag
válasz
Saccco #65838 üzenetére
Egyébként vannak a betaflight wikiben motor és méretfüggő communtity presetek a PID-re. Lehet érdemes rájuk próbálni.
-
defy456
aktív tag
válasz
Saccco #65810 üzenetére
Nekem 22kkv volt a bL és csak acroban repültem vele.
Szerk.: Mármint a 2 gép között.
(Meg a két táv között is)
Kefésben pedig BC 19kkv a te segítségeddel ráhekkelt silverware-el kint csak acroban azzal is. Sajnos a gyáro toygrade táv bentre nem tette lehetővé, hogy acro-ban repüljek, de amikor hozzám került egy t8sg akkor bent is csak úgy repültem. Ég és föld a különbség a kettő között. -
Peaceliker
addikt
válasz
Saccco #65807 üzenetére
pedig pont mutatta vmi csóka valami videón hogy 31mm en milyen fasza volt az amúgy 40es gép. Én szerintem x kv fölött tök reális lehet hogy az adott motor már kisebb proppal megy jobban. Persze ahhoz ezt ki kéne tesztelni meg kéne hogy érdekeljen a dolog
De mivel váz súly különbség elhanyagolható így egyszerű a teszt : fel kell rakni egy kisebb propot -
defy456
aktív tag
válasz
Saccco #65807 üzenetére
Nekem volt 65mm brushless és baromi jó volt. Persze egy 2S géphez nem hasonlítható, de irányíthatóságban és erőben ég és föld egy kefés géphez képest. Nagyon könnyű volt, úgyhogy a szél az vitte, viszont ha szélcsend volt akkor kertben nehéz volt vele fél gáznál nagyobbat adni...
-
válasz
Saccco #52924 üzenetére
Most találtam meg ezt a régi hozzászólásod.
Van értelme 65mm-re brushless-t építeni? Vagy teljesen overkill? Az általad linkelt alaplap "kemény" 8 USD-ra le van árazva.
Igazából van valami egyedileg épített budget lehetőség a Trashcan és 65mm whoopok közt? Vagy annyira minimál a difi, hogy Trashcan egyértelműen?Nagyon zavaró, hogy ha kicsi kis szellő van a 65mm brushed whoopom meghal.
-
vandor01
senior tag
válasz
Saccco #65780 üzenetére
nem rossz otlet.... csak.....
az EX02 (1,4x4) 1,4mm es csavarral baratkozik!
es lehet nem akad 2-3mm-el hosszabb csavar hozza?szoval a kinai okosok a gramm baszas miatt szopatnak!
ez volt a 06/07/08 motoroknal is valahol 1,6mm mashol 1,4mm
de remeltem a 11xx meretnél mar visszaternek a 2mm-es csavarhoz
ne nem... nem volt eleg hogy 1 csavar le grammnaciztak... kicsi is maradt
na persze! azert hogy a whoop vazakhoz is bemenjen -
válasz
Saccco #65686 üzenetére
Jobb oldalival úgy emlékszem az előre programozott flipet csinálja. Na majd végigfutom a leírást újra.
Ezek a Jumperek jóval drágábbak. Ha ennyit rászánnék már beneveznék egy brushless cuccra inkább.
Inkább maradok a FlySky-nál. Ez a multiprotocol kell hozzá, igaz? [link]BetaFPV 65s vázra tudtok valami canopyt, aminek a tetején tudom kivezetni az antennát? (TX06) Vagy továbbra is gányoljak?
-
-
Geller72
veterán
válasz
Saccco #65544 üzenetére
6s-en ez nem nagy durranás azért. Egy 3"-os gép 4S-en már tudja a ~120km/h-t. Annál több meg ilyen méretben minek? 4S felett egy ilyen kis gép baxott órmótlan. Kb olyan, mint amikor a GT-R90-re 4S akkut raktam. Mint amikor egy méhecskének öklömnyi herezacskói vannak.
.
-
syler123
veterán
válasz
Saccco #65412 üzenetére
Köszi! El is felejtettem, hogy van ez a 40$-os kiskapu, ezzel ugye csak az a baj, hogy 4 akkut tuti megfognak, küldözgethetem a papírokat és istentudja mikor kapom meg az akkukat. Ez másik eladónál egyértelmű, ha külön rendelem, akkor külön csomagban kérem, nyilván egyben rendeltem volna, ha nekem úgy is jó.
Peaceliker: Már írtam neki. Még egyik eladó sem csinálta ezt, nem normális...
-
Peaceliker
addikt
válasz
Saccco #65405 üzenetére
Ahha és már valami értékelhető méretű elvileg
(#65406) vandor01
Bat100 nagyon az első fecskék közül volt, olyan is
Azt engedd el, régi történet már.Szélvihar mindent elvisz, de ezek már nem annyira érzékenyek szélre...megint az ős régi kefés szarokkal példálózol, azok az idők már elmúltak.
itt elég szeles az idő amikor repül
ahhoz képest sztem nem olyan gáz. Asszem Andyrc is pont ezzel pont szeles időben repül, less rá ha érdekel.
És ez whoop nagy vitorla felülettel (duct), fogpiszkán ilyen nincs is.Ma már egy jobb 1103 2s en húz asszem 180g körül ha jól rémlik, de lényegtelen is. Random toothpick videót megnézve látszik hogy megy és nem eszik. Persze van happymodell szinten már látszik hogy 80usd fejében qc nem nagyon van, de kis pénz kis foci
120-130usd be össze lehet rakni toppos gépet, az tuti bírja örökké ugyan ezekkel a paraméterekkel.
De nem akar senki meggyőzni, ne értsd félre!
Nekem bejött, ahogy látom már másnak is, itthon is. Élem is, azon is agyalok, hogy mezőre többet ki sem megyek, leépítem 5" os hadosztályt is és marad csak a kertben ezekkel
(#65408) vandor01
Ő nem kész terméket árul, nincs ilyen gép...
ezt ő "találta ki" megépítette és terjeszti az igét.
Aki akarja próbálja, aki nem az kimarad.
Más is épített ilyet, nagyon mennek és még mindig elég jó a repidő... most ezzel a tinyfrog al nekem kb 90usd ből kijön egy ilyen gép 15A esc el eos2 vel és 100mw al... akár 3s bár 11kkv ra baromság....ha veszsek kisebb KV mocit meht 4s is
Plusz bat100 ra senki nem írta hogy 2s, ezt csak te gondoltad hogy jó ötlet lesz, de tán már akkor is írtam, hogy nem lesz az.
az direkt 1s gép vt. Persze hogy nem bírta a kettőt.
és helyén kell kezelni. Akkor és ott nem volt más olyan gép, csak az...olyan volt amilyen, de páran repültek vele jókat. Ha kellett ez akkor ez vt, ,más nem.
-
vandor01
senior tag
válasz
Saccco #65407 üzenetére
Mr shutterBug-Agent
szerint
bloggerek szerint minden szép és jo mint BAT100-as foleg 2S-en...
kircsi volt 20 sec alatt lefustolt az ESCnem dolok be a fizetett ugynokok reklam es marketing dumajának!
persze sajat tapasztalat nélkul? sose tudhatjuk megIf you like to fly big acro in small places, then you've gotta see this!
vagy mégis igazat beszél?
-
-
Peaceliker
addikt
válasz
Saccco #65341 üzenetére
ráadásul nem is kaki vevő van benne
skyzone így már szimpi, hogy van venti...bár attól még lehet mindig kényelmetlen, ez mondjuk ember fej forma kérdése
az raj hogy állítható skyban a képernyő arány, így elvileg nem vág le belőle és nem nyújtja el...30 as fov ami nekem pont bejön....bár sky02s is 30 volt meg domv3 is mégis picit kisebb fs képe ami nekem pont jobb -
Geller72
veterán
válasz
Saccco #65288 üzenetére
..pedig ez is "csak" 0802-t használ. Ma ha lesz időm, megnézem, OSD szinten mennyit mutat a Mobula 2S-en, de emlékeim szerint az S7 1S-en is max körül nyalt be nekem, nem hinném hogy a nagyobb motorral szerelt M7 2S-en kevesebbel beérné. Pedig ez az Emax is csak 5A-s Esc-el szerelt..majd.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest