- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpydeR3412
aktív tag
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Johnny_vT #66791 üzenetére
Ok, megvan mi volt a hiba. UART6 működik, azzal nincs gond. A probléma az volt, hogy ha bármelyik UART-nál beállítom a SmartAudio-t és elmentem, akkor (SmartAudio nem lévén? ez hülyeség, mert van, na mindegy) a Ports menü visszaáll alapállapotba UART1-re. Szóval lehet, hogy voltam már UART6-on is a pánikot megelőzően, de akkor a SA miatt resetelte a beállítást és ezért nem működött továbbra sem.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Johnny_vT #66786 üzenetére
"Frissítettem a Kék firmware-jét 4.0.3-ra. Mindent visszállítottam ahogyan volt"
Hogy állítottad vissza? Manuálisan vagy fájlból visszatöltötted a konfigot? 3.xx-ről 4.xx-re ugrás esetén tiszta lappal kell indítani.
Szerintem flasheld rá újra a legfrissebbet, bindeld össze, és rögtön nézd meg mozognak-e a csíkok az rx-ben. Ja és flasheléskor pipáld be hogy mindent gyaluljon. Szvsz.szerk
vandor01 - dettó erre gondoltam -
vandor01
senior tag
válasz
Johnny_vT #66778 üzenetére
AMDaZERG_1 topictars fejleszt sajat keretet...
a Csabaékkal (Csaba Farkas FB? ) csinaltatja
FB Feral Quads HUN -
válasz
Johnny_vT #66731 üzenetére
Kérjük szépen a linket!
Mai napi kérdésem, hogy senki ne unatkozzon. HX100-hoz vettem GNB 350-es HV akksikat 2db-ot. Viszont gyárilag nem írják hogy oly fontos lenne a HV. Szóval mit lenne érdemes vennem? HV nem HV?
Amit még furcsáltam, hogy a 450 és 520 GNB HV akkuk ugyan olyan tömegűek a leírás szerint és árban is kb azonos.Van valami bestbuy 2S akku?
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Johnny_vT #66664 üzenetére
Összevágtam az RX LOSS-os videót. Mit gondoltok?
Alaposabban visszanézve még kevésbé értem mi történt. Lehet, hogy igazatok van és simán firmware hiba, délután frissítem majd a BF-et.
RSSI 50+ volt végig és a manőverek/takarás sem tűnnek vészesnek.Más1: a DVR a Tobyrichből van, egyáltalán nem szar
Más2: az hogy lehet, hogy a DVR jobb minőségű (kevesebb a zaj és szétesés) mint amit élőben láttam? Csak a memóriám jatszik velem?
Más3: tegnap megpörgettem a Trashcan-t az irodában a Tobyval. Ergo van anyag az EV800 és az "EV800D" DVR-jének összehasonlításához -
-
-
Blizzardking
őstag
válasz
Johnny_vT #66622 üzenetére
A padok közt az szép volt
Próbáld ki a gumibak trükköt, szerintem sokat segít jello ellen.
Volt valami throttle limited? Vagy csak lassan repültél? 2s-en sokkal bolondabb is tud lenni, nem? -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Johnny_vT #66598 üzenetére
Én ott nagyon félnék, hogy letörik, de logikusabbnak tűnik ez az elhelyezés.
Más: köszi a válaszokat.
Én pont télen vettem a Trashcant, ezért inkább lakásban ment. 1s nem játszott, ha már 2s gépem van. Nagyon nehezen találtam meg a megfelelő gázállâst a lebegéshez. Viszont emiatt tök sokat tudtam fejlődni, mert meg kellett tanulnom 2s-el kis helyen mozogni. -
vandor01
senior tag
-
cd334
tag
válasz
Johnny_vT #66577 üzenetére
Ha megépítetted, akkor rámérnél mekkora a fesz a Pro58 bemenetén, mert nekem most rámérve beesett ~3.7V-ra. Valszeg a belső 5V DCDC nem bírja a terhelést. Valszeg be kell építeni egy normál DCDC kockát. A DVR-t most kihúztam, hogy az ne merítse.
Én is most akksi okosításon gondolkozom. Elvileg egyébként a EV800 töltő bemenet tud fogadni 2S-3S akksit is nem csak 5V-t.
-
cd334
tag
válasz
Johnny_vT #66531 üzenetére
Na megvolt a próba.
Ég és föld. Annyivel szebb lett a jelem... Kifejezetten élveztem. Ahol régen már szakadozott elment a jel, most atomstabil volt direkt 25mW próbáltam. Úgy érzem ez az update megérte.
Rögzítésre viszont figyelj. Úgy érkezik, hogy egy kétoldalú ragasztó van a pro58 alján, mit az alsó rádió fém shieldjére ragssztottak. Viszont ez a shield csak 2 ponton van odaforrasztva a rádiós modulhoz, és ha van egy kis erőkar simán leesik. Én amennyire lehetett végigforrasztottam a modul PCB-jéhez a shiedet(körbe van rá lehetőség), hogy máskor ne legyen kedve lejönni.
A másik, hogy mivel ez dupla rádiós így dupla annyi áramot eszik és lecsökken a EV800 akkuideje(nem kicsit).
-
cd334
tag
válasz
Johnny_vT #66531 üzenetére
Én azért raktam a tetejére, mert az én táskámban így van a legjobb, védettebb helyen.
Még nem sikerült, reggel felkeltem kinéztem és láttam, hogy nincs nagy szél. Mire kiértem a reptetőhelyemre már nagy szél fújt, megreptettem LOS-ban csak, hogy érezzem, de láttam, hogy folyamatos küzdelem lenne még egy helyben tartani is. Majd délután vagy holnap reggel. -
DJGABI
addikt
válasz
Johnny_vT #66433 üzenetére
hétfőn nekem is ideért, hát tényleg elég minimalista a doboz + csomagolás. én elsőre meg se találtam az antennát + töltőkábel dobozkáját... ev800d manual [link] majd olvasgatom... hát ex2 mini fejeséhez tudom hasonlítani. annyiból jó hogy kisebb és könnyebb, de elsőre nem tudtam úgy felvenni hogy alul, orr felől ne jöjjön be a fény, az annyira nem gyere be.
[TOBYRICH TR1] aki lemaradt volna, "BGTR49" kuponnal 50 dolcsi most is elvileg
-
Peaceliker
addikt
válasz
Johnny_vT #66504 üzenetére
Nekem 2s en eléggé ment trash felfelé...csak előre nem...legalábbis úgy érzékeltem eos2 vel, de lehet tényleg nem ment gyorsan, pedig kamera brutál fel volt dönte.
de majd holnap teszt "mezőn" kíváncsi vagyok mit mutat, de eos2 t sztem nem fogom tudni megszokni
(#66505) mrbig
úgy értem hogy horizontálisan meg vertikálisan
csak szét van a napom oszt agyilag nem tudtam idefigyelni -
molnigee
aktív tag
válasz
Johnny_vT #66458 üzenetére
Lehet majd írok róla cikket.
Annak örülök én is hogy alapbeallítassal is jó, nem ugy mint a split, vagy turtle. Lehet még az élessegből lehetne visszavenni.
ND nem volt rajta, ehez nincs nekem csak a turtle-hez.
Melegedést nem néztem, de nem éreztem amikor nyomkodtam a gombjait.
FoV valóban nem eleg nekem sem, bár nem zavart repülés közben.
A 4K annyiból jó, hogy így 4kban feltöltve nem olyan gyalázatos 1080pben sem nézve youtube eseteben sem. És annyiból rossz, hogy az én gépem pl le se játsszaszerkeszteni is nehéz, konvertálás is több stb stb.
Hang? Fogalmam sincskisgépnel első hogy leszedem a hangot
Ami viszont tetszik, az a beepitett wifi, és az app. Appbol tudsz mindent állítani, és a vissza is lehet nézni a vidiket.
Ja, és van amúgy EIS, gondolom elektromos kép stabi, a gond csak hogy bekapcsolva szetcseszi az egészet. Többen is panaszkodnak rá, viszont van akinek jó. Lehet csak egy fw updated kell neki.
Szóval van ami jó benne, van ami nem annyira. Kepminoseg szerintem jobb mint turtle.
Más, hawkeye most dobta ki a 4k-s fpv kamjat, 1 lencse, 1 board. Kíváncsi leszek. -
mrbig
csendes tag
válasz
Johnny_vT #66326 üzenetére
Szerintem nagyobb fűben (10+cm) a 3 colossal már nincs mitől félned. Ilyenbe ha beleesik akár nagy magasságból az már olyan mintha matracra esnél. Meg a bokrok is puha akadályok, szóval lehet csapatni. Én leginkább csak a fa tetején ragadástól tojok. Eddig egyszer volt ilyen, de a turtle mód megmentett.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Johnny_vT #66326 üzenetére
Nagy respekt az önuralmadért. Engem elkap a gépszíj, megmámorosodok a sebességtől, és sokkal jobban tolom neki mint ami biztonságos lenne, és folyton esek, üdvözült vigyorral az arcomon. Azt élvezem legjobban, hogy föntről levágódok a járda fölé, és 20 centire a földtől végigcsűrök mint evokmackó az Endor bolygón, a pitypangok a 10.000 éves cédrusfák
Mondjuk komoly veszélyt egyedül egy fa hinta jelent rá, minden más puha lomb/gazA repülésed szerintem nagyon tudatos és profi, fegyelmezett. Külön jót tesz neki hogy hallatszanak a motorok, sőt, én még adnék nekik egy kis kakaót, hadd süvítsenek!
Ezt a vivid színezést a kamerán állítod és így rögzít, vagy utólag ráeresztesz valami filtert a számítógépen?molnigee - az állólámpa és a fal közötti
Képes voltál betárazni Joshua Bardwell videókat?Láttam ma egy videót amelyben LeDrib reptetett whoopot, és egyáltalán nem volt benne akkora ász. Nyilván 2 nap alatt megszokná, meg úgy en bloc nagyon tud, de azért esett vele rendesen ő is. Neki is max respect hogy bennehagyta és nem akarja eljátszani a tévedhetetlen szuperhirót.
-
-
Blizzardking
őstag
válasz
Johnny_vT #66228 üzenetére
Drónbiztosítás? Egy tiny whoopra? Vagy te mivel repültél?
Inkább veszek a teszkóban egy infra vezérlésű játékrepülőt 2700 Ft-ért, és bemutatom a számláját a felülképzett csősznek, hogy a játék- és pandaosztályon csőszködjön.
Ha nem whooppal voltál hanem komolyabb vassal, az más.vandor01 - valahogy így képzelem el normálisan a dolgot. Nyilván ha valami oka van, nem trollkodnám szét a forgatást vagy ilyesmi. Csak nálunk (pesti vagyok) annyira sok a népnevelő megmondóember, amit nem értenek azt egyből be akarják szüntetni.
A kamera tesztet meg köszi! -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Johnny_vT #66223 üzenetére
Na, ma délután lecsapott rám a Cobra-11
Épp a szokásos parkot jártam munkából hazafelé, hogy találjak új helyeket, mikor egyszercsak találtam egy új helyet. Leülök, repkedek, már az akksi végén járok mikor hallom/látom, hogy egy csávó közeledik és jó hangosan "Guten Tag!"-ol. Gondoltam biztos érdeklődő turista, aztán mikor levettem a szemüveget láttam, hogy a park biztonsági személyzete. Nem tudtam, hogy létezik ilyen. Másrészt mekkora mákom van, hogy ezen a 1,5 négyzetkilométeren (mert épp akkora a park) pont egy park biztonságiőrtől hallótávolságon belül üljek le
Keresztkérdés: az Istenért se tudom beállítani az FS-i6 és a Trashcan között az RSSI-t. Valaki végigvenné velem a dolgot? Lehetséges egyáltalán vagy csak FrSky-nál van? (Mások videójában láttam remekül működni, de az FrSky volt.)
-
Blizzardking
őstag
válasz
Johnny_vT #66179 üzenetére
Gyári prop van rajta? Gondolom a jello miatt írta Saccco a szivacsot. Valamelyik gemfan proppal nagyságrendekkel jobb lesz szerintem. Gyorsabb is, és megszűnik a jello. A gyári propjaimat akár oda is ajándékoznám, az életben nem rakom rá többé.
Lenne egy kérdésem is mindenkihez;
VTX-nek van stabil 5V-os kimenete a kamera felé, és a FC-nek is. Eachine CrazyBee F4 AIO fc-ről és Eachine ATX03S vtx-ről van szó.
Hogy érdemes tápot adnom a kamerának hogy minimális zajt szedjen össze?
- vtx és kamera egyaránt az FC-ről kapja ugyanabból a pontból, vagy
- vtx kapja az FC-ről és a kamera a vtx-ről
- vtx kapja direkt az aksiról és kamera a vtx-ről
- hót mindegy
Próbáltam utánanézni, kb mindenhol az jött le, hogy amelyiknek jobb a stabi áramköre, arról kell hajtani a kamerát. Illetve nem tudom mennyire jó ötlet egy 5V-os stabilizátort másik 5V-ról táplálni, ezért én hajlanék arra hogy a kamera és a vtx egy közös pontból kapjon tápot.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Johnny_vT #66156 üzenetére
leglasabban gb ről jött cuccom, olyan fél év vt
alirol 8nap a leggyorsabbAmúgy annyit mutogatjatok ezeket az akkukat, hogy rákívánok csak még van régi gépemből 500as akkum pár ami még bírja meg 5db 260as amit mutattam és az is tud 3-4p et sailfly meg sailbug ban... szal idényre lehet elég ennyi akku (szumma 40-50p repido re van akkum,az elég nekem).
-
cd334
tag
válasz
Johnny_vT #66136 üzenetére
Nekem vegyes tapasztalatom van. Én inkább a kivett mAh szoktam nézni és az alapján állítom be. Pl. a 450mAh uruav 1S HW akksi hamar beesik 3.3 voltra és ott is marad kb, 3.2 van a figyelmeztetés. A gnb 520mAh 2S HV esetén 3.5re van téve a warning, mert 3.6-3.7 adja ki magából a kraftot. Mindkét akksi visszaáll 3.7-3.8V környékére repülés után. Ha túlmerítettem akkor észrevételem szerint kisebb feszre áll vissza.
-
syler123
veterán
válasz
Johnny_vT #66136 üzenetére
3,5V-ra szoktam meríteni a GNB-ket. Akkor teszem le a gépet, amikor már stabilan, de éppenhogycsak 7V alatt van a 2S akku.
Ez azt jelenti hogy repülés után visszamegy 3,7V-ra / cella. Utána én töltővel felnyomom storage-ra, hogy később tölthessem együtt az akkukat, legyenek egyforma feszen. Ezt bírják, nem pufik, jól mennek. -
vandor01
senior tag
válasz
Johnny_vT #66038 üzenetére
nem vagyok fehervári csak ott találtunk helyet....
a bula lent kozépen....
jobbra kozepen/kicsit lent van az a 3szög alku barnas folt mellett a zoldben voltunk.... onnet indultam és sodorta a gépet a szél ide a kepre.... mikor korbe néztem azt se tudmi mi merre van.... oregsegemre meghulyultemaztan a rossz tajolas és ebbol kifolyo para miatt rosszul dontottem majd ballra tartva elore haladtam (elore és jobbra helyett).... nem gondoltam hogy a szél a bula utanra tolta a gépet... aztan ahogy csokkent a magassag elment a kép.... es fent a bula utan balrra a kisebbik vilagos csik (napraforgo) utan a kukiban esett le a gép......
az is megzavart mikor jo irányba állt gép es jottem volna vissza..... a gép seggeben lévő antenna takarásba kerult a gép teste által es zéro kép volt....akkor felteteleztem NA ez rossz irany mert elforgatva 90-180 fokot jo lett a kép.... szoval cikk-cakk ba kellett volna visszafelé araszolnom
szoval a multkor témát előhozva?!
hogy odafelé van kép visszafelé esély van ra, hogy nincs vagy szarabb kép lesz!?
mert sajnos ez igaz az ántenna takarásba kerul mert a gép betakar...
summarum: nekik VAN igazuk! -
Saccco
nagyúr
válasz
Johnny_vT #65996 üzenetére
Hogyne lenne sima acro. Amikor nem stab és nem air akkor acro. Nincs külön helye.
pl.:
Beállítod 900-1200 közé az angle-t, air-t 1300-1600 közé, akkor ha egy három állású kapcsolóval legfeljebb kapcsolsz és üresre ér a jel, akkor acro lesz.szerk.: Mondjuk ezt biztos tudod és akkor tényleg barom módon van konfigolva a Trashcan. Azt nem néztem meg rajta.
A Tinyhawk viszont.
-
-
Blizzardking
őstag
válasz
Johnny_vT #65914 üzenetére
Itt az Orákulum
defy456 - Nekem Oneplus5-öm van, és a Betaflight CLI-t használom, hiba nélkül megy F4-es lappal. Ki fogom próbálni a Speedy Bee-t is, köszi a tippet cd334!
DJGABI Nekem eddig csak ilyen egyszerűbb aio camjaim voltak, abban a vtx melegedett mint atom, de nem ment tönkre. Maga a kontroller nem jelllemzően. Crazybee F4 Pro-m van, csak erről tudok nyilatkozni, a másik gépem szénkefés. Most jött meg egy eachine vtx és egy eos2 kamera, de még nem tudtam összerakni mert rengeteg dolgom van, és az ovi is szünetel, úgyhogy most ez van repkedés helyett.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Johnny_vT #65910 üzenetére
Kicsit örömmel olvasom, hogy nemcsak én bénázok
Mondjuk én 1s-en is gyík vagyok, rengeteget kell gyakorolnom...
Elszálló prop ellen fogselymet használnak az úttörők, állítólag tök jó.
Aksikat én úgy rögzítettem, hogy a kamera dobozában lévő memory foam szerű szivacsból szikével kivágtam alakzatokat, és aközé csúsztatom be. A v2.0 olyan lesz, hogy alul H alakú lábai lesznek a szivacsnak, hogy az aksi tartó alját ne b.ssza szét a beton.szerk - többieknek is szólt, DJGABI, Peaceliker "és mindenkinek aki szereti"
-
Peaceliker
addikt
válasz
Johnny_vT #65910 üzenetére
arra van backup ötlet, rendelek új fajta KK propokat...bár hosszú távon még nemtom mi lesz ennek a gépnek a sorsa...mivel nemsoká itt a 3br moci és ahhoz is van minden...és eleve csak arról volt szó (magammal
) hogy csak egy backup gép kell tinyhawk mellé, erre itt van kettő is
(#65911) DJGABI
én azt mondom erőltesd
Nekem úgy vt anno (2,3 col 2s 1104 gép) hogy kb 20 startig azon agyaltam mennyire írjam ki a gépet, mert ez nekem nem megy, be kell látni...kikészültem komolyan.
Aztán kimentem kertbe és leesett magamtól az állam annyi skill jött a benti bénázásból. Aztán bent is jobban ment már. Csak egy kb 2x4m en nyolcasoztam két szék körül, ennyi vt. De erőltettem és örülök neki
-
-
Johnny_vT
senior tag
-
Peaceliker
addikt
válasz
Johnny_vT #65894 üzenetére
én megmentettem magam a saját lelkiismeretemtől azzal, hogy eladtam 2db 5 colos meg a 3 colos gépem
engem elkapott ez a class nagyon...nincs időm kedvem kimenni mezőre, ezekkel meg kertben marha jót lehet repülni, meg ha véletlen kijutok vmi parkba akkor ott is...kíváncsiságból 2s 08xx whoopot is kiviszem majd kertbe, bár whooppal azt érzem irodában elvagyok, oda való -
-
Geller72
veterán
válasz
Johnny_vT #65708 üzenetére
"Egyébként másoktól is kérdezem: mi értelme akku, prop és csavarok nélkül lemérni a gépet?"
-Mert az a nettó, építési súlya, akku akármilyen lehet alatta. Ez az én véleményem persze. De akku nélkül szoktam csak, viszont a 6"-nál csak a propok nem jöttek még meg. Csupán annyival könnyebb a setup. Egy azonos kapacitás alatt is eltérő lehet egy akku súlya is. Azért is szoktam nettó, építési súlyt mérni, mert ha akkut rendelek hozzá, akkor még a rendelés előtt tudom, hogy mennyi lesz a bruttó súly. Ez főleg a 250g miatt lesz egyre fontosabb, 3"-on. Ezért pl, amikor veszek egy 4s/850mAh-s akkut, mondjuk egy Tattu-t, akkor látom, hogy a 75-95C-s verzió ebből 103-106g, ami még ok."A képen az RTF tömeg van mindenestül. 250g felszállósúly volt a cél a helyi jogszabályok miatt, erre én még rábólintanék"
-Te lehet hogy rábólintanál, azonban ha ez kérdés lesz valahol, akkor másnak úgysem lesz az, mert a kamionok tengelysúlyánál sincs olyan hogy még elmegy, hanem van egy határ, hogy -ig, aztán ami annál több, az már több és pont.
Nagy rá az esély, hogy nálam a 3" lesz a plafon és ami alatt van, azt tartom meg, a többi elad. És a baszogatási esély minimalizálva lesz. Nem kell engedély, jogsi, bizti, miegyéb. Kimegyek az ajtón és már tolom is neki. A saját tulajdonomon. 7400nm elég lesz erre, azt hiszem..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest