Hirdetés
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz
Geller72
üzenetére
Ez a vtx a kamerához van? Látszik nagyon értek hozzá
Akkor lehet hogy nem működik, nem tudom kipróbálni, mert még nincs szemüvegem hozzá. Feljött arról a fém cuccról és ennyi, nem látom hogy baja lenne, csak föld felett max rádőlt picit és annyitól feljött.Ugyanitt Falcon 180 eladó.
Amúgy a vtx alsó peremén volt pici kopás, ez azt jelenti hogy használták? Mert az eladó azt mondta hogy csak kibontotta, nem repült vele, de kezdek kételkedni. Pláne hogy nem száll fel a jó beállítások ellenére.
Mennyiért tudom eladni ezt a szemetet?
-
Geller72
veterán
válasz
syler123
üzenetére
Az első dolog volt (lehet hogy a második?
) amit az előző gazdája kinyírt...bármilyen szép is volt...
. A VTX. Így azon nekem, ahogy a videóhoz is írtam, nincs még VTX-em, most van rendelés alatt, ezt legalább egy ember meg is erősítheti.
. Jön a gyári. Ezért is írtam, hogy retek ez a váz. Többen gondolom, most írnák, hogy ugye megmondtam bazd meg!! De nem akarják, így átvállalom én. Linkeltem videót, szóltam, hogy ez kurvára nem E010/H31 kateg, ide teljesen más valami kell. Úgy hívják, hogy türelem és gyakorlás. Másik gépeken.
rakd félre, mert rommá töröd. Vegyél egy QX valamit, amivel gyakorolsz, mielőtt ezt előveszed. Hidd el, hogy nem hiába szólt bárki is, hogy a racer, az racer. Kibaszottul más.
. -
syler123
veterán
válasz
Geller72
üzenetére
Az a fém valami az allján van az kell, hűtést biztosít vagy mi célt szolgál? Tehát két oldali ragasztó fém valami és utána van ez a tx board vagy mi. Te hol helyezted el? Elég rövid a kábele, túl messzire nem tehetem.
Geller_1972: Persze, de te is csak a többségnek hinnél, sokat nem fikázták, de igazad van, ez a Falcon 180 egy hulladék, és itt most nem arra gondolok hogy nem emelkedik, ami egyébként attól függetlenül egy vicc, senki nem tudja mi a kínja baja. Vagy az akksi rossz?
-
Geller72
veterán
válasz
syler123
üzenetére
Amikor írtam, hogy szar a váz, kevés a hely, ami van, az is szar, nem hitted el, sőt többen azt mondták/írták nem mondok igazat. Azt is írták, hogy a vtx-kétoldalas ragasztós szarját azonnal cseréld le. Én fél órája néztem a felrakott képed, szólni akartam, de látom - majdnem késő. Tedd át máshova, máshogyan a vtx-et.
Előbb leszakad, mint a led sor, ami nekem a videón még fent volt.
. -
syler123
veterán
válasz
Geller72
üzenetére
#Mégmielőtt.. #Összetöröd #Syler123
A hátsó gomba antenna felvált az alsó thermalplateről, ilyenkor mi a teendő? Működni működik, de fityeg, meg gondolom így nem kap hűtést. Ettől szemetebb helyre nem is tehették volna...
A szemét gép meg az istenért nem repül... #utálom #akkor is utálnám ha előtte repültem volna másik géppel (A h8s-en kívül).
Ha normálisan felemelkedne akkor nem kellene vele szenvednem a föld felett 10cm-el... -
Arti1
aktív tag
válasz
metaksza
üzenetére
Kezdetnek egy Syma X5C-1, de ez nem bír el akciókamerát, csak hogy beletanulj a kinti repülésbe.
Mire ez megérkezik kínából, talán ki lehet menni vele már, most mindenki benn reptet (kivéve a nagyon elszántakat)
Bentre a legolcsóbb egy Eachine H8S, ez elég kicsi, lehet gyakorolni vele lakáson belül az irányítást és nem kár érte, ha valaki rálép, összetörik, stb...
Az akciókamera még egy darabig csak pihenjen a fiókban
Vagy veszel egyszerre egy phantomot és tabletről elirányítgatod, csak ott az a félő, hogy ha egyszer beüt valami, akkor manuál módban fogalmad sem lesz, hogy kellene lehozni (hogy egyben maradjon, mert előbb-utóbb úgyis lejön
)
De úgyis mindjárt ellátnak a többiek is jótanácsokkal
-
metaksza
tag
Sziasztok! Elkezdtem érdeklődni a drónok iránt, de jelenleg még fogalmam sincs az egészről. Tudnátok nekem ajánlani jó minőségű drónokat, amelyek alkalmasak a légi felvételek elkészítéséhez? Akciókamerám van, bár azt nem tudom, hogy minden modellen lehet-e használni ezeket. Nagyjából mennyi ideig tudnak ezek a gépek a levegőben lenni? Köszönöm előre is a segítségeteket! (Banggood és a többi oldal játszhat a rendelésben)

-
syler123
veterán
válasz
shaddam
üzenetére

Ezt megnézem (még tölt az akksi), bent eddig csak prop nélkül próbáltam ezeket. Úgy meg nehéz a hangjából megitélni, hogy ekkora erő felvinné-e a gépet. De tegnap mintha jobban forgott volna, szinte megforgott a gép mikor maxra húztam a fordulatot, pedig prop sem volt rajta. Ha jól gondolom magához az emelkedéshez nincs köze a pideknek, azok inkább a stabilizálás mértékét állítják.
-
Baku
aktív tag
válasz
syler123
üzenetére
Nem akarok gonosznak tűnni, (és ne legyen igazam), de ha majd keservesen sikerül beállítani, akkor következik majd az, amit a "nagyok" bő egy hónappal ezelőtt (amikor elindult hosszú és gyötrelmes vajúdásod "mit vegyek" [avagy hosszú téblábolásom az x5c-től a Falcon 180-ig] címmel) megjósoltak, hogy néhány órára alatt rommá is zúzod ....
-
syler123
veterán
Nagy falat persze, de 10-ik dronenak is nagy falat lett volna, mert egyiken sem kell állítani csak a komolyabbakon (csak az irányítást tanulom meg alapabb drone-okkal, attól még a cleanflight nem fog jobban menni), akkor a 10. drónommal szenvednék ugyanígy. Minden be lett állítva ami teréz atya oldalán szerepel, nem tudom ezen kívül még mit kellene beállítanom. Gondolom ha valami banális amatőr hiba lenne, akkor már rég megírta volna valaki a beállításaim alapján hogy nem látod mit állítottál be? Ember normális vagy????

Olvasgatva a cikkeket egyáltalán nem gondoltam hogy nem fog majd működni miután bepötyögöm mások pid értékeit.
Rengeteg dologról nem írtak még a Guide-kben sem. Még azt sem hogyan armold stb.
-
-
vandor01
senior tag
na megvolt a szivátültetés!
az x251-es board beleköltözött egy dupla nagyméretű tictac-os dobozba! a doboz meg racsüccsent egy 210-es keretre... a teszt megvolt a cucc repül!
a gép/tictac doboz végére ment a nagy led meg az aksi csatija... a kis ledeket kihagyom mert FPV-re akarom hasznalni oda meg minek? ha lost ban akarok repülni ott van az eredeti x251-es

a kamera még nincs ráaplikalva de a TX-et nem tart sokáig az elejébe beleigazitani hely pont elég hozza! Az aksi es kamcsi nelküli suly 215gram... szerintem olyan 280gramm magasságában ban meg fog állni a repülősuly...
nagy aksi 45g, a TX kamcsi+ kisaksi 20g.... -
Baku
aktív tag
válasz
M@teee
üzenetére
A WiFi FPV és a mobilról való irányítás is inkább ínycsiklandozó érdekesség, de valójában csak parasztvakítás, nem jó szinte semmire. Késik, szakadozik, megbízhatatlan, és élvezhetetlen minőségű mind a kép, mind a repülés. Egy abszolút kezdőnek távirányító kell a kezébe, és a kamerát is, de legfőképp az FPV minden formáját el kell felejteni ....
Mire "megyeget" majd a repkedés a széklábak között, meg a csillár körül, addigra kipurcannak a motorok, elfogynak a propellerek, meghal az akku.... No akkor kell elgondolkodni a második gépnél, hogy legyen-e kamera, meg FPV, (de akkor is csak 5.8G....) (Szerintem ...) -
Geller72
veterán
A QX90 után nem sokkal rendeltem egy QX BAT 105-öt.
. Naggyon pöpec kis verda. Eleve 1020-as mocikkal van szerelve. Ha hazaértem, össze fogom hasonlítani a QX 90-el. Mondjuk én alapból 50C-s akkuval hajtom ezeket.
.Nagyjából ezt tudja:
-72 gramm akkuval.
-gyárilag van vinnyogó és hátsó LED sor
-68 ercsiért megvan, eleve két akkuval és két tartalék motorral, ahogyan a képenSpecification:
Brand Name: Eachine
Item NO.: QX105
Wheelbase: 105mm
Size: 112*106*43mm
Weight: 56.5g (Without Battery)
75g (With Battery)
Flight controller: Eachine AIOF3_BRUSHED Built-in OSD (STM32 F303 MCU/ MPU6000 VIA SPI)
Firmware of Flight controller: Betaflight 3.0.1 (Target: OmnibusF3)
Motor: Coreless 1020 Black Edition CW/CCW
Propeller: New Design 66mm CW/CCW 2-blades propeller
Camera: 600TVL HD CMOS 1/4inch
VTX: 5.8g 25MW 48CH NTSC/PAL Video transmitter
OSD: Betaflight OSD
Battery: 3.7V 600mah Lipo battery
Flight time: 5 minutes (Battery voltage at 2.8v)Features:
More powerful 1020 Black Edition Coreless motor
Jaw-dropping flight performance
Airmode/Angle/Acro mode support
Adjustable Angle of Camera (0°~15°)
Built-in Betaflight OSD
Radio Stick to control PID Tunes
LED_STRIP Ready
Buzzer Ready
Telemetry RSSI Output ready
V-bat DetectorReceiver Option:
-Frsky D8 mode SBUS Output 8ch With RSSI output (OSD display or X9D telemetry)
-Flysky compatible 8ch PPM receiver(AFHDS 2A Mode)
-DSM2/DSMX compatible ReceiverCompatible:
1. Frsky Receiver compatible with FRSKY X9D/X9D PLUS(D8 mode),and XJT (D8 Mode),DJT DFT DHT.
2. Flysky Receiver compatible with FS-i4, FS-i6, FS-i6S, FS-i6X, FS-i10, FS-GT2E, FS-GT2G, FS-GT2F.
3. DSM2/DSMX compatible Satellite receiverPackage included:
1 x QX105 Frame kit
6 x 1020 Coreless Motor
1 x AIOF3_BRUSHED Flight Controller Built-in RX
1 x 5.8G VTX w/Camera antenna
8 x 66mm Propeller
2 x 3.7V 600mah Battery
1 x LED_STRIP
1 x Buzzer
1 x USB Charging cable
1 x Paddle propeller -
M@teee
csendes tag
Mi a véleményetek az Eachine e50-es drónról? (első madárkám lenne) Tudom, hogy wifis, de ezt lehet, hogy utólag orvosolnám (vevőcserével), majd ahogy jön. Meg nem hátrány, hogy elfér zsebbe + van hozzá pótalkatrész bőven.
[link] -
syler123
veterán
válasz
molnigee
üzenetére
De az a baj hogy nem tudhatom, hogy maxal pörögnek-e a motorok (lehet sokkal jobban kellene pörögniük), most dobom fel a videót milyen nálam a kalibráció, szerintem nem ilyennek kell lennie.
Controlleren a throttle görbe a bal oldali vagy a jobb oldali? Most mind2ő középen van. Cleanflightban úgy tűnik felmegy a gáz.
-
molnigee
aktív tag
válasz
syler123
üzenetére
szerintem ezzel nincs gond, máshogy zenélnek. ha CF-ben a motorok jól pörögnek fel, maxra húzva maxon prög, akkor az rendben van. pidekkel lehet valami, de nem tudom mi. ha távon maxra tolod a gázt, akkor cfben a felmegy maxra a jel? nincs a távon eltrimmelve? vagy levéve a throttle görbe?
-
syler123
veterán
válasz
molnigee
üzenetére
Ilyen hangokat ad pid kalibráció közben.
Tehát nem a zenélést, ez tuti nem jó jel.
Nagyon remélem nem azért adta el a tulaj, mert rossz a power board vagy valami... -
syler123
veterán
válasz
molnigee
üzenetére
Megvolt, ha az annyi hogy akksi nélkül maxra teszem a gázt cleanflight-ban, bekötöm az akksit, csippan, max lehúzom a gázt és ismét csippan.
De nekem végig pittyeg amíg max gázon van nem hagyja abba és sima pittygés, nem olyan, mint ami ebben a videóban van.
-
syler123
veterán
Ez az 1950-es fordulat nem lesz kevés? Eddig nekem valami 1850-re volt állítva a max fordulat, de így kb 50 cm-re tudtam emelkedni, most átállítottam 1950-re, kíváncsi leszek...
Lehet elállítottam valamit, mert tegnap úgy pörögtek a motorok hogy szinte prop nélkül felszállt

-
Baku
aktív tag
Ez nagyon jó vétel ennyiért, de szerintem nem ilyennel kéne kezdeni ....
Kezdésnek valami kisebb, könnyebb, egyszerűbb kell....
Egy jódarabig úgyis csak bent lehet repkedni még. Ott kell megtanulni a legalapvetőbb dolgokat, ahhoz meg ez túl nagy gép ....
Én a helyedben megvenném, de eltenném a nyárig, addig meg vennék egy kb. 15$-os E-010-et megtanulni repkedni ... -
molnigee
aktív tag
Esik a hó hát nem hiszem el
E hétvégén se lesz repülés... -
syler123
veterán
válasz
molnigee
üzenetére
Erre gondolok. De szerintem akkor is az a ch6, amit te mondasz, tehát a 3 kábeles, mert a ch5 is olyan ami most be van kötve. Lehet nem is jó dokumentációt nézek.
-
molnigee
aktív tag
válasz
syler123
üzenetére
Igen ő az! Milyen dokumentéció? Lemeradt a link!
BG, 24fpv -> runcam 2 -> 18900...
A 30l-es táska is jóárúsítva van, bár nem tudom mennyi szokott lenni
-
-
lappy
őstag
ez mennyire jó vétel ajánlott egy kezdőnek?
SYMA X8G Headless Mode 2.4G 4.5 Channel Remote Control Quadcopter with HD 8.0MP Camera 6 Axis Gyro
vagy esetleg van- e hasonló ár/felszereltség (kamera) ajánlat
-
syler123
veterán
Annyit írhatok, hogy a Falcon 180 nem türelmetlen embereknek való

Ma már megtudom reptetni, de mivel flight mode-ot váltani nem tudok melyiken gyakoroljak? Horizon vagy Angle mode? De ha valaki leírná melyik kábel a 6. ch ami nincs bekötve az is jó, mert akkor tudok váltogatni. Vagy hogy lehet beállítani hogy ne kelljen armolni? Mert jelenleg csak úgy működik ha ch 5-el, armolom.
Jelenleg a ch 5 egy 3 pines csatlakozó, fekete piros fehér kábel van benne. A boardon van még egy ugyanilyen, az lenne a channel 6? Ha igen akkor bekötöm, de nem vagyok biztos.
-
Teréz Atya
senior tag
No, gyerekek, ragaszto megvan, de mar banom, hogy terkitoltoset vettem speci polisztirol / EPS pillanatragaszto helyett, mert nagyon g*ci. Nehez vele dolgozni, mert kegyetlenul felhabzik szaradaskor es jo ronda, sarga.
No, kerdes: mivel lehet polisztirolt festeni ami nem marja szet? -
shaddam
aktív tag
Megjött a hexacopter, tökre meglepődtem hogy rádugtam a laptopra és észrevette a librepilot. A PWM beállítása röhejesen egyszerű benne. 3 cellával lebegtem kicsit a sötétben, holnap majd alaposabban szemrevételezem
-
-
-
syler123
veterán
válasz
syler123
üzenetére
Beállítottam az alábbi pideket, visszon jobb oldalt gyorsabban forognak a motorok gázadásra, tuti felborulna oldalra. Ez akkor van ha távval adok gázt, viszont ha cleanflightban egyszerre az összessel adok gázt akkor egyszerre forognak, nincs velük gond. Mi lehet a probléma? Orientáció a kép alapján rendben van.
Már kicsit most megutáltam a gépezetet. Remélem valamikor röpképes lesz.
-
syler123
veterán
válasz
syler123
üzenetére
Nálam valami szorzó különbségek vannak cleanflight-ban.
A második oszlopba milyen számokat kell írnom?
Pl koptergeza 0,02-őt ír, de nálam mások a szorzók és nem tudom mi a váltószám.
Valamiért a menüt sem hozza be a táv, a két gombot befelé húzom, miközben bekapcsolom, de nekem csak szimplán bekapcsol.
[link] -
kriszbon
őstag
-
syler123
veterán
válasz
szacsee
üzenetére
Köszi, mondjuk ami nincs bekötve sehova alapból az gondolom nem kell. De azért várom a megerősítést, nem akarom így összerakni, mert ezek a be nem kötött kábelek nem férnek el a vezérlő alatt ha el van fordítóva, csak így hogy ki lógattam oldalra, de csak nem kellene így hagyni.
-
syler123
veterán
Ne segítsetek, mindannyian egyszerre
Lelkes segítők ha gondolják írjanak rám, nagyon hálás lennék
Pláne ha legalább holnap már repülhetne a gép. A szoftveres oldallal szerintem nem lesz gondom.Teréz képe alapján csak 1 kábel maradna, amit nem akarok elhinni, akkor 1 kábel menne a recieverbe és ennyi, mi lesz a többi csatornával? Gondolom csak azt kell kihúznom ami nincs bekötve, de azokat hogyan? Tűvel, szemből, hátulról? Nem látok semmilyen nyelvet.
Nekem sima i6 reciever-em van, nem B verzió.
-
syler123
veterán
válasz
Geller72
üzenetére
Ez alapján az összes 2 pineset ki lehet húzni, csak a piros, fehér, fekete kábelos marad? Az lenne a 6. ch? Mert az 5. az pont így néz ki

És melyik a műanyag fehér nyelv, amit meg kell emelni? (hogy ki tudjam húzni a többit)
Ráadásul nekem ezekből több be van dugva a reciever-be, amiket kihúzott kopter géza.
-
virbo
csendes tag
válasz
syler123
üzenetére
Persze. De ha nem vagy műszaki analfabéta nyogodtan ess neki, fel kell írkálni mi hova ment. A váz élét mindenképp le kell törni mert előbb utóbb elnyiszálja a vezetéket szerintem.
A CH6 meg azért kell hogy ne csak egy kapcsolót tudj használni, hanem kettőt. Többet a vevő úgyse támogat, mert az 6 csatornás. Ebből 4 a motorvezérlés, 1 alapból be van kötve csak fel kell programozni. Nem nagy cucc, ott a csati csak nem dugták rá.
-
syler123
veterán
Kiskőrösi vagyok. Rád írhatok ha valami gond van? Futár azt írja szállítás alatt, szóval szerintem ma jön meg. Nem tudom hogy teljesen szétmerem-e szedni, max annyira hogy megforgatom a boardot, de azt balra vagy jobbra?
Meg ezt a kösd be a vevőbe a CH6 csatornát, mondjuk lehet egyértelmű lesz ha majd látom
Amúgy ez miért kell? A kábeleket még meglátom, ha látok feleslegeset, akkor én is kiszedem, gondolom nem túl bonyolult. -
vandor01
senior tag
válasz
Geller72
üzenetére
40-ert nem rossz.... maszekban sem lehet occobban kihozni... pl
- H31-es board 7eu
- H31 TAV 11eu (100m-es hatotav)
- 4 akcios moci 6eu
- nem akcios de jobb minoseg 12eu
- aksi 2eu
- TX kamcsi akcioban 18eu
- keret 100->5eu 120->9eu
- jobb propik 65mm vagy 75mm 10par -> 5eu
summ minimum 55eupersze ha a polcon vannak cuccok? akkor occobb pl TAV! etc
-
virbo
csendes tag
válasz
syler123
üzenetére
Szia,
Ne izgulj jó lesz az. Nekem XK251 utána 2. brushless gépem, ég és föld a kettő a fantom javára. Mondom úgy, hogy az XK-t is kb kezdőként vettem meg (na jó volt V911-em és H8 minim előtte, de igazából egyikkel se tudtam rendesen repülni).
A váza szerintem elég merev, 3-as karbon az egész főváz, fogalmam sincs mi csavarodik rajta főleg ilyen kis karkinyúlással...

Gyárilag nem repképes!
Első lépésként a távot állítsd be, a kapcsolókat és a failsave-et.
Utána szedd szét az egész vázat a francba, törd le az éleket (tűreszelővel), mert pl az akksi vezetéke egy borotvaéles szélű lyukon jön ki...
Az FC-t forgasd el, kösd be a vevőbe a CH6 csatornát, mert gyárilag csak ötöt kötöttek rá (én leforrasztottam a tüskesor és direktbe forrasztottam rá a vezetékeket, így nyertem vagy másfél centit a vevő szélességéből, így pont befér a váz elejébe és nem lógnak világgá a kábelek. A felesleges vezetékeket én kiszedtem az FC csatijából mert csak foglalják az amúgy is kevés helyet.
A vTx-et valahogy rögzítsd a vázhoz, a gyári kétoldalas ragasztó egy vicc.
Miután összeraktad rá kell dugni PC-re az FC-t és be kell állítgatni az egészet. Ne lepődj meg, hogy a CleanFlight új verziószámában már jóval nagyobb PID értékek vannak mint amiket találsz neten, verzióváltáskor kaptak egy 10-es szorzót állítólag, erre figyelj oda. (Vagy hekkeld fel egy régebbi verziós CF-et a PC-re, de nem lesz egyszerű.) Megnézni hogy a távra reagálnak-e a csatornák, be kell állítani a repülési módokat , az ARM-ot és a FailSave-et is!
Nekem nem kalibrálni kellett a gyorsulásmérőt is. És az ESC-ket is. Ja és ezt az egészet szigorúan propok nélkül!Ha mindent jól csináltál kaptál egy - szerintem - fasza stabil gépet. Ja igen, az elején úgyis szabadszemes repülés lesz, a kamerát és a vTx-et én erre az időszakra kikötném a helyedben és ki is szerelném...

Én a gyári 2 ágú propokkal kezdtem, a gyári és 2 db ZOP akksival (3S,amekkora befért). Hát a gyári egy fos, a ZOP-ok nagyságrendekkel jobbak, pedig azok se húde jó akksik.

Majd felkerült a háromágú, szerintem sokkal jobb, a gyári állapothoz képest van ereje a zuhanást kihúzni (amíg be nem esik az akksifesz a picsába ugye
).
Ja a zümmert ne felejtsd el felkötegeni a váz tetejére, mert fogyóeszköz máskülönben.Hova valósi vagy?
-
Gabesz87
veterán
Tudnátok segíteni abban, hogy hol vehetnék az X250-hez 3 akksit? Kb. 2 hónapja rendeltem banggood-ról, írtak vagy kétszer ez idő alatt, hogy még nem sikerült feltölteni a készletet, türelem. De most törölték is a rendelést. Máshol meg nem találtam. Gearbest-en láttam még ilyen 3 db-osat, de ott meg az van, hogy Cannot ship toHungary. Kivagyok....szóval megköszönném, ha esetleg valaki egy linket tudna dobni, ahonnan lehet rendelni belevalót (és persze ami nem is valami ratyi minőség)
-
Arti1
aktív tag
válasz
molnigee
üzenetére
MJX Bugs 3
Gearbesten a leírásban az első képen az van, hogy altitude hold, tényleg tudja?Most ott vagyok, hogy burshless gép kellene tavaszra, de még nem döntöttem el, hogy kameraplatform irányába fejlődök tovább, vagy racer irányba... (mindkét irányba biztos nem, a világ pénzét el lehetne költeni egyik irányban is, ha kicsit belelendül az ember
)
Ez olyan gép, amiből még később lehet bármilyen irányba tovább menni, vagy ez már egyik iránynak a képviselője? (vagy egyiknek sem?
) -
Geller72
veterán
Ezt néztétek már? Ennyiért szerintem nem sok. RTF szett, komplett FPV cucc, távval, miegymás.40 euró. Mínusz kupon, ha van. Diy a lelkem, de vicc összeszórni. Ő lenne az. ez most nem annak való, akinek van otthon 15 távja, meg két zsák alkatrésze, amiből egy föld körül keringő drónfelhőt bír összerakni, ha akar, hanem ha valaki kezdő szinten FPV-zne, komplett szettel.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Pista_ba
üzenetére
Mjx bugs 3,erre nézz rá.
Igazából mire kell a gép?
Első volt nekem, lehet rá rakni akció kamerát, de minek?
Lehet rá rakni fpvt, de nem lesz olyan mint egy racer.
A 2. Racer akar lenni, de törik, régi, gyenge, ja és marha drága.Nézd meg amit fent írtam, jókat mondanak róla, jó árban is van.
Ja igen, és hallgass az előttem szólóra, jól mondja.
-
válasz
Pista_ba
üzenetére
Szia. Ha most kezded el az egészet és ez az első géped lenne, akkor brushless-t eszed ágában ne legyen venni! Csak a brushed jöhet szóba: Nihui U807, XK X250, vagy szobagépek: E010 és ennek permutációi. Az alapokat meg kell tanulnod, mielőtt szénkefe nélküli világba átlépsz!
-
Pista_ba
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy quadcopter-t. Mindenféleképp bl motorosat szeretnék, mert ahogy olvasgattam, a kefések nem bírják sokáig. Illetve ami még elvárás lenne, hogy a meglévő SJ4000-emet fel tudja emelni, vagy esetleg egy olcsó fpv szettet rá lehessen tenni. Eddig olyan távirányítós eszközt, ami repül egy párszor vezettem, azt is beltérben és vagy 5 éve ( pár ezer forintos szobai helikopter egymás feletti két propellerrel, meg egy kicsivel a farkán). Egyszóval kezdő vagyok irányítás terén.
2 féle gépre szűkítettem le a kört:
[link] olcsóbb, eu raktárból jön, ugyanakkor későbbi fejlesztés nehézkes (kamera, fpv)
[link] drágább, nem eu raktárból jönne, viszont strapabíróbbnak tűnik a másiknál, elbír nagyobb aksit is, kamera alapból van benne, plusz gps is.
Ti melyiket ajánlanátok?
Petya
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Assassin's Creed IV: Black Flag
- OLED monitor topic
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic8 Lite / Honor Magic8 Pro
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség

Akkor lehet hogy nem működik, nem tudom kipróbálni, mert még nincs szemüvegem hozzá. Feljött arról a fém cuccról és ennyi, nem látom hogy baja lenne, csak föld felett max rádőlt picit és annyitól feljött.
) amit az előző gazdája kinyírt...bármilyen szép is volt...
Előbb leszakad, mint a led sor, ami nekem a videón még fent volt.
#Mégmielőtt..

)

nagy aksi 45g, a TX kamcsi+ kisaksi 20g....

E hétvégén se lesz repülés...