- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
oOKitsuneOo
tag
Szia!
Az eslőre talán ez lehet a megoldás:
- yt: link
- github: linkA másodikra csak tippem van, sosem próbáltam:
Ugye a docker lényege pont az, hogy az img-ek nem tárolnak adatot, így a config mappákat
lemásolva, áthelyezve, bemásolva újra mountolva ugyan azt a programot futtathatod.A harmadikat még nem próbáltam, de ha a 2. megoldás működik nem is kell semmit állítanod?. :|
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Picit inaktív vagyok a nagy Dokcerezésben - igaz nem ma kezdtem - , de segítséget kérnék az alábbi 2-3 apróságban.
OMV5-ös NAS-om hétvégén újratelepítem 6-os verzióra (tiszta telepítéssel SSD-re), amiatt az alábbi dolgokat gugliztam, nem sok sikerrel.1. Portainer - Stack
Porainerben szoktam stack fájlokat létrehozni, nem docker-compose fájlban így azokat ki kellene mentenem újratelepítés előtt, kb 20-30-at.
Erre a CTRL+C - CTRL-V-n kívül van esélyem?
github-ra reggelés + feltölteni nem akarok, mert gyorsabb kimásolni, mit reggelni. (tudom a legegyszerűbb a /configban futtatott docker-compose.yml fájlok lennének a megoldás erre)2. Docker Volume+konfig mentés:
Plex, Qbittorrent és Nextcloud-ot kellene kimentenem kompletten, image nem szükséges csak a beállítások.
/Config mappa a HDD-re van mentve amiben a fontos konfiguráció van, Volume adatokat a Portainer SSD-re menti.
Próbáltam VM-ben telepíteni egy másik gépre, hogy sima commit-el kimenteni az image-t és /config mappa átmásolással + stack futtatással feléleszteni, de sajnos nem sikerültek.
Mi erre a legjobb alternatíva amivel a konténerek kimenthetőek majd visszatehetőek?
Tudtok valami step-by-step megoldást küldeni?
Duplicatival a /config mappákról készítek max heti 1-1 backup verziót,amiből az utolsókat árolja csak, ha változás van, viszont komplett visszamásolást sajnos nem tudtam összehozni, hogy VM-ben és az éles gépen is ugyanazt lássam.3.Nginx Proxy Manager:
Jelenleg 2 NAS van itthon most már csak 1 Domain ami Cloudflare alá bekapcsolva.
Certeket NPM gyártom, mindkét NAS-on fut ddclient, ami az ip-et/rekordokat frissíti.
CF-ben proxied módban vagyok, routeren a 443-as és 80-as portok kiengedve, távolról mindent elérek.
újratelepítés után nem lenne egyszerűbb, ha inkább ezzel próbálznék?
Ehhez nem kell portokat nyitni, max docker konténereket futtatni mindkét NAS-on (OMv és Xpenology) csak CF-ben picit javítani pár apróságon
Access Your Self Hosted Services WITHOUT Port ForwardingSegítséget előre is köszi.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
gery2123
őstag
Sziasztok!
Segítségét kérnék. 😀
Adott egy vaultwarden server, ami év eleje óta működött . A mai napon nem engedett be a webes felületre. Incorrect username or password hiba jelenik meg.
Mobilon működik, mert ujjlenyomat olvasó segítségével lépek be. Azonban hiába akarom exportálni a jelszavakat hibás jelszóval megáll a dolog.
Nem frissítettem semmit, a legújabb 05-havi latest van fent.
Valahogy tudom módosítani a master passwordot? Nem igazán találok semmi sajnos a neten.
Vagy tudok valahogy exportálni? Nem akarok 250+ felhasználó+jelszó párost kézzel kiírni...-- PSN_ID: GerY2123
-
jézusom
addikt
e
[ Szerkesztve ]
-
oOKitsuneOo
tag
Üdv Mindenki!
Esetleg, ha valakit érdekel egy kis reklám szűrés.
Lokálisan és vpn-en keresztül is működik.Leírást itt találtok: link
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
válasz szpeti40 #1388 üzenetére
Köszi, ezt jó tudni.
Most azonban a volume backup-olásánál akadtam el. Nagyon kevés windowsos példát találtam, de sajnos nem sikerült.
Ezzel próbáltam PowerShellben:docker run --rm --volumes-from <konténer neve> -v
D:\volbackup:/backup ubuntu tar -cvf backup.tar --exclude=./backup.tar -C / .
Végigmegy a fájlokon (rengeteg nagyon kicsi fájl van, így nincs is értelme bámulni), majd végül: ezt dobja "tar: Exiting with failure status due to previous errors"
Sajnos nem lehet annyit visszagörgetni, nem találom a hibaüzenetet. Nem is hozza létre a tar fájlt.
Az exclude-os paraméter nélkül meg ezt dobja: "file is the archive;not dumped".[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
válasz szpeti40 #1386 üzenetére
Így már jobban értem, köszi. Az image-et azért akartam elmenteni, hogy ne a netről kelljen leszedni. Na meg így biztos ugyanaz a verzió lesz mindegyiken. Végül ez sikerült is, megjelenik az image listában, tehát elvileg sikeres volt a művelet.
Tehát akkor a következő lépés a két volume exportálása, majd importálása.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz kw3v865 #1385 üzenetére
Szia!
A docker lényege hogy adott image-ből felrakva az alkalmazást minden rendszeren ugyan azt kapod.
Nem írtad, hogy milyen konténert futtatsz, de ha a 2 volume tartalmát átmásolod az új gépekre és létrehozod az adott konténert valamint becsatolod a 2 átmásolt mappát akkor ugyan úgy fog futni az új helyen is.
A docker image-ben nincsen adattárolás, abban csak az alkalmazás futásához szükséges dolgok vannak benne. -
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok a Docker-témában. Windows hoston futtatok (Docker Destop) egy Dockeres konténert. Úgy működik, ahogy kell. A rendszer jelenleg 2 kéntenerből, egy image-ből és 2 volume-ból áll. A célom az lenne, hogy egy az egyben át kellene másolni még 4 gépre. A konfiguráció, minden beállítás ugyanaz lenne, lényegében csak sokszorosítani kell.
Szerintetek hogy a legegyszűbb ezt elvégezni, hogy hibátlanul működjön?
Mint említettem, igencsak kezdő vagyok ezen a téren, nem is kívánok mélyen belemenni, csak működjön, az lenne a lényeg. Van valami tippetek hogyan klónozzam le? -
cpt rodgi
tag
válasz tradeelek11 #1383 üzenetére
ezt élhetnek tűnik... talán menni is fog .
Köszönet!
-
tradeelek11
aktív tag
válasz cpt rodgi #1382 üzenetére
Szerintem a TrueNasra is tudsz VM-et telepíteni.
Egyszerűbb oda directbe a Win.
Arra meg símán azt telepítesz amit akarsz.
Ha nálad a srác elég ha csak akkor megy.
És még akkor sem kell monitor.
Mert akkor pl. a mac-adről be tud jelentkezni
a Winbe valamilyen Remote Desktoppal.
Tehát nem a mac erőforrását használja hanem
a TrueNassét.Tisztelettel
-
cpt rodgi
tag
válasz tradeelek11 #1381 üzenetére
összegezve az ötlet jo is lehetett volna, de nem (igy) működik. ?
hat kar bíztam benne h 2 legyet egy csapásra.
-a gyerek tud min rajzolni, es
-a gep ki lesz használva..... -
addikt
válasz tradeelek11 #1379 üzenetére
Dockerben csak alkalmazás/alkalmazások futtathatóak.
-
cpt rodgi
tag
röviden:
beesett egy i5 10 gen 16G ram pedig csak egy 4 hdd nast szerettem volna. a truenas allitolag kontenerizalhato.
- nekem egy 2012 es mac_air van de nekem elég bőven .
a gyerek néha kijön hozzam ( külföld, egy ha jon, több napra. )
na ö viszont rajzol brutálisan. ez mindene, es eddig ahol indul, 1.
es innen jött egy gondolat..
hogy ez egy virtuális win, konténerben , es úgy ra , vagy ( ha van) külön konténerben es akar webwsen elerve, vagy akar direktben ( megoldható egy monitor csatlakozás.... )lényeg h valamennyire ketyegjenek a progik, mert kicsi air izzad minden alatt is .
-
cpt rodgi
tag
Nem tudom jó helyen járok e.
lett egy a gépem Truenas nak épült, amin 4 hdd-t raidel. a vas picit túl lett gondolva
kerdes, hogy létezik e megoldás, hogy 3:- after effect,
- ClipStudio
- blenderprogramokat ( vagy valamelyiket)
feltenni valami módon. elvileg konténerizalhato. En ugyan találtam konténeres megoldásokat, de egy elsőre nem fogatnak szót. -
addikt
válasz oOKitsuneOo #1371 üzenetére
Köszi!
Bocsi, tényleg nem írtam x64 (xeon e3-1240v2, 32gb ram).
Na pedig én is docker hubon néztem a verziókat.Viszont te ezt az image-t használtad:
lscr.io/linuxserver/ombi:arm32v7-latest
Docker hubon meg ez van: linuxserver/ombi:4.16.12
Miért raktad elé a lscr.io-t?[ Szerkesztve ]
-
oOKitsuneOo
tag
válasz szpeti40 #1370 üzenetére
Szia!
Itt vannak a verziók: https://hub.docker.com/r/linuxserver/ombi/tagsNem írtad milyen rendszer.
Kipróbáltam a raspberrymen.docker-compose:
---
version: "3.8"
services:
ombi:
image: lscr.io/linuxserver/ombi:arm32v7-latest
container_name: ombi
environment:
- PUID=1000
- PGID=1000
- TZ=Europe/Budapest
- BASE_URL=/ombi #optional
volumes:
- /home/pi/ombi/appdata/config:/config
ports:
- 3579:3579
restart: unless-stopped
docker-cli: terminálban
sudo docker run -d \
--name=ombi \
-e PUID=1000 \
-e PGID=1000 \
-e TZ=Europe/Budapest \
-e BASE_URL=/ombi `#optional` \
-p 3579:3579 \
-v /home/pi/ombi/appdata/config:/config \
--restart unless-stopped \
lscr.io/linuxserver/ombi:arm32v7-latest
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
Valaki használ itt ombi konténert?
Már egy jó ideje a latest image-el egyszerűen nem birom életre kelteni, bármit próbálok mindig hibára fut.
Failed to create CoreCLR, HRESULT: 0x80070008Fogalmam sincs melyik verzió volt utoljára ami ment, de valamelyik frissítés óta nem birom működésre bírni. Régebbi verziókból csak development van, de sajnos ott is hibára futok.
Elfogyó RAM hiba nem lehet, az van még szabadon bőven.
Teljesen friss konténerrel is ez a hibám.[ Szerkesztve ]
-
Zsolt_16
tag
válasz oOKitsuneOo #1367 üzenetére
Stackkel amit írtál tökéletesen működik köszönöm!!! Már csak olyan anomália van, hogy a sd kártya tárhelyét mutatja de közben ténylegesen a hdd-re ment. Azt megoldom máshogy
-
oOKitsuneOo
tag
válasz oOKitsuneOo #1367 üzenetére
Véletlen elírtam a services nevét. dashy -> kerberos
-
oOKitsuneOo
tag
válasz Zsolt_16 #1366 üzenetére
Szia!
Kipróbáltam. Stackben raktam fel.
---
version: "3"
services:
dashy:
container_name: kerberos
hostname: kerberos
image: kerberos/kerberos:latest
ports:
- 84:80
volumes:
- /home/pi/kerberos/config:/etc/opt/kerberosio/config
- /home/pi/kerberos/capture:/etc/opt/kerberosio/capture
- /home/pi/kerberos/logs:/etc/opt/kerberosio/logs
- /home/pi/kerberos/webconfig:/var/www/web/config
-
Zsolt_16
tag
válasz szpeti40 #1365 üzenetére
40 perce nézem és nem nagyon mond nekem semmit
Érdekes ha ő hozza létre a volume-okat akkor tökéletes (var/lib/docker/volumes/xy) ha megadom neki hogy hova rajka direktbe oda rakja minden szükséges file-t viszont nem működik normálisan.
Próbáltam összenézni hátha van differencia de nincs ... logban csak egy bizonyos error jelenik meg de semmi más „ERROR [trivial] Kerberos : Factory : Could not create an instance of message:” és nincs tovább -
Zsolt_16
tag
Sziasztok,
Vm alatt dockert használok már egy ideje de most full elakadtam
Lenne egy pi4 alatt lévő kamera rendszer rögzítő amit egy külső meghajtóra kéne menteni. A saját meghajtóra (sd kártya) szépen simán menti a rendszer viszont nem tudom a külső meghajtóra felrakni
Gyári ajvaslat:
docker run --name kerberos-camera1 \
-p 84:80 \
-v ~/config:/etc/opt/kerberosio/config \
-v ~/capture:/etc/opt/kerberosio/capture \
-v ~/logs:/etc/opt/kerberosio/logs \
-v ~/webconfig:/var/www/web/config \
-d kerberos/kerberos
Szépen megy is
Az általam írt amire ez jön ki"Whoops, looks like something went wrong." A külső meghajtó mnt/1tb-re van csatolva. Van portainerem de nem tudom hol lehetne átírni.
docker run --name kerberos-camera1 \
-p 84:80 \
-v /mnt/1tb/camera/1:/etc/opt/kerberosio/config \
-v /mnt/1tb/camera/1:/etc/opt/kerberosio/capture \
-v /mnt/1tb/camera/1:/etc/opt/kerberosio/logs \
-v /mnt/1tb/camera/1:/var/www/web/config \
-d kerberos/kerberos
Köszönöm előre is!! -
Crvsh3R
senior tag
válasz oOKitsuneOo #1359 üzenetére
Köszi, de nálam valamiért ez is hibára fut. Raspberry Pi 4 4GB + Raspberry OS x64
Eddig ilyen hibával nem találkoztam, pedig 7 konténer fut már rajta. A hibaüzenetre rákerestem, de nem találtam egyértelmű leírást, hogy pontosan mit jelenthet.SSH-n keresztül próbáltam futtatni a docker run -p 8080:80 lissy93/dashy -t, ez le is fut, működik, de szerintem a fentieknek is kellene.
Update:
Pontosítok, akkor nem fut le ha megadom a volumes részt. Nem értem miért.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
oOKitsuneOo
tag
válasz oOKitsuneOo #1358 üzenetére
version: "3.8"
services:
dashy:
container_name: Dashy
image: lissy93/dashy
ports:
- 4000:80
# volumes:
# - /home/pi/:/app/public/conf.yml
environment:
- NODE_ENV=production
healthcheck:
test: ['CMD', 'node', '/app/services/healthcheck']
interval: 1m30s
timeout: 10s
retries: 3
start_period: 40s
[ Szerkesztve ]
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy új konténert rakni Raspberry Pi 4 alá, az image-et lehúzza a Portainer, majd a következő hibaüzenetet kapom: "Request failed with error code 400"
Az image a következő lenne: lissy93/dashy:latest
Esetleg tud erre valaki megoldást?Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
oOKitsuneOo
tag
válasz oOKitsuneOo #1354 üzenetére
-
addikt
válasz oOKitsuneOo #1354 üzenetére
Ahogy látok pl az nginx proxy manager is ugyan abból az image-ből van fent nálam mint nálad. Docker hubon látok több fajta imaget is belőle (x86/arm), de a docker lényege, hogy a futáshoz leszed mindent ami kell, az konténereknek felcsatolt mappákból meg szedi az adatokat.
Szerintem nem lesz baj az új rendszeren sem, ha ugyan úgy megadogatod az adat volume-ket a konténereknek, futni fognak rendben, ugyan onnan ahol abbahagytad (természetesen a mappákat el kell menteni, hogy az új SD-re visszatudd másolni). -
addikt
válasz oOKitsuneOo #1352 üzenetére
"Viszont a 32 bites konténerek futnak 64 bites rendszeren?"
Én azt mondanám, hogy igen, visszafelé kompatibilis, mint ahogy egy sima 32 bites program is fut 64 bites környezetben.
Egy konténerrel nemtudod kipróbálni? -
huan
őstag
Sziasztok,
Dockerben hogyan lehet manuálisan frissíteni egy képet? -
cog777
senior tag
Megkoszonnem ha valaki tudna ra a valaszt:
Eddig docker-rel epitettem az image-t, atadtam a user es group id-t:
docker build -t blabla --build-arg USER_ID=$(id -u) --build-arg GROUP_ID=$(id -g) .
majd Dockerfile-ban felhasznalva azokat keszitettem egy juzert:RUN addgroup --gid $GROUP_ID user
RUN adduser --disabled-password --gecos '' --uid $USER_ID --gid $GROUP_ID user
USER userUgyanezt most docker-compose-al probalom de nem megy. kb minden talatot kiprobaltam a kugliban, szoval:
docker-compose.yml (bocs de a behuzast eltori)version: '3'
services:blabla:
build: .
user: "${UID}:${GID}"
command: bash
Lebuildelem majd, ezzel futtatom:
UID="$(id -u)" GID="$(id -g)" docker-compose run blablaroot-ot kapok :/ es nem usert.
Kellene csinalnom egy build rendszert tartalmazo docker megoldast, de itt megakadtam.
Elore is koszi, ha valakinek van otlete.[ Szerkesztve ]
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
szuszinho
őstag
Használja valaki a docker mailserver-t?
-
ptesza
senior tag
Sziasztok!
OMV alatt szeretnék backup-ot csinálni a qB -ról. Azt már kipróbáltam , hogy a teljes config mappáját manuál visszamásolom az működik. Van valami más opció is? -
stigma
addikt
Sziasztok.
Eddig a NAS-ra PhotoPrism docker konténert ahsználok képnézegetőre, viszont azt vettem észre, hogy NAS restart esetén elhasal a konténer. Logban semmi extra nincs. Újratelepítés után is ugyanez a szitu, igaz NAS restart ritkán van.
PhotoPrism alternatívának ki mit ajáln?
Amiket eddig nézgettem azok az alábbiak voltak: pivigo, Chevereto, Lychee, stb.Van más alternatíva, ami tudja:
- Trendi megjelenítés
- albummegosztás többfelhasználós belépés esetén.
- Esetleges Android/iOS app, de ez nem kimondott feltétel.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
LógaGéza
veterán
Mindenre amire tudtam 777-et adtam. Azt néztem, hogy nemrég lett frissítve a s6-overlay, valószinű azzal kapcsolatban van probléma.
Végül elengedtem, és felraktam natívban amit akartam, csak erre van használva a szerver, így nem feltétlen szükséges a Docker."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Szeretném ezt a konténert futtatni. Egyik rendszeremen probléma nélkül megy, a másikon viszont nem jutok vele dűlőre, egyszerűen hibákon kívül mást nem kapok... Itt a log, utolsó 2-3 sor folyamatosan ismetlődik. Frissítettem mindent, Docker 20.10.12-es verzió, up-to-date Ubuntu Focal a host, minden volume mappáján 777-es jogosultság.
Esetleg valakinek van tippje, hogy mi lehet?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
-
pelyib
tag
Teszt jeleggel ezt hasznalom (meg nem volt idom atallni ra, de nekem minden mukodott, browser plugin, android app, web gui) vaultwarden/server
Ez egy alternativ implementacioja az APInak.Néztem a hivatalos bitwarden oldalt de ott nem találtam ilyen docker compose leírást.
[Official telepites leiras] -
Horvi
őstag
Sziasztok,
Valaki mostanában üzemelt be dockerben bitwardent? Néztem róla pár videót, de kb mindenhol a bitwardenrs imaget használják de ahogy néztem a docker hubon az már deprecated.
Mit lehetne használni helyette? Néztem a hivatalos bitwarden oldalt de ott nem találtam ilyen docker compose leírást.Hello darkness, my old friend...
-
bacus
őstag
Az ftp-s docker üzemel, sokkal egyszerűbb volt, mint gondoltam. Centos 7- alapra találtam egy vsftpd konténert, majdnem hibátlanul működik.
A hiba a restart-kor van, egyrészt felülír egy fájlt ahol a userek és jelszavak tárolódnak titkosítatlanul, de ez nem probléma, mert másik fájlba tettem, a user.db-t már nem írja felül.
A másik hiba, hogy minden restartkor hozzáfűz pár paramétert a konfig fájlhoz, amit nem kéne újra meg újra. Egy kész docker-hub ról leszedett konténerbe bele lehet javítani? A github-osoknak ott van a forrása, azt újra lehet buildelni, itt lehet valamit tenni ?
Nem igen találtam semmit, hogy kellene pl az eredeti készítőnek írni.. az email ezek szerint nem publikus..Ha lesz időm, mégiscsak csinálok egy sajátot, tulajdonképpen sokkal könnyebb, mint gondoltam, akkor legalább meglesz a forrása
[ Szerkesztve ]
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
bacus
őstag
Mentés nem gond. Igen az a cél, hogy minden egy vason legyen. Ezek mind lehetnek izoláltak, kivéve web és node mert ezek között lehet átjárás.
A kvm virtualizáció miatt, ez ugyan egy vas, de látszódhat többnek is, pl a 3 ip cím miatt akár 3 gép is használhatja a 443 portot.., ezeket lehet nem csak külön konténerbe érdemes tenni, lehet külön virtuális gépre is, majd azon belül két konténerbe..
-
szuszinho
őstag
Szerintem mindenre lesz megoldás
(Felhőnek Nextcloud-ot használom, webre Ngnix-et...)
Első körben azt kell majd még kitalálni, mit, hogy izolálj még el egymástól, tehát azonos stack-be, mely konténerek kerüljenek. Pl.: weboldalak külön; FTP külön...
Jól értem, hogy minden egy vason lesz? Akkor valahova sűrűn kell biztonsági menteni, egy esetleges hiba okán.
Egyébként, a több vasat preferálnám a skálázhatóság, megbízhatóság miatt. (lásd: Kubernetes) -
bacus
őstag
Ez nem egy otthoni szerver, minden szolgáltatás publikus.
Alap os centos 8 stream. Mikrotik router, 3 fix IP, két szolgáltatótól.Emai: 5-6 domain 10 felhasználó rengeteg alias. Az elmúlt 10 évben sendmail-t használtam, ma minden postfix alapú, lehet jobb ?
FTP: muszáj, ide jönnek az ügyfeleimtől a mentések, egy név alatt, de belépve nincs listázási jog, pontosan ismernie kell az útvonalat ahova ment, olvasni nem tud.
Owncloud: notebookok ide szinkronizálnak, ez kiváltható, eddig jó volt.., nem gondoltam volna, hogy fizetős lett.
Kvm virtualizáció van, pár ügyfél adatbázis nálunk van, fizikai szerverek épp most költöznek be, kliensek vpn megoldva, wireguard nem jó, azt nem tudják ügyfelek beállítani, l2tp+ipsec 95%, pár openvpn. Nem a leggyorsabb, de bőven elég.
Webserver: saját és ügyfél honlap is fut
Node js: csak ügyfelek használják, belépnek és ezen keresztül tudnak lekérdezni a saját adatbázisukból.
Ez mind működik most is csak eddig több vason futott. Nem akarom mind az alap os-re tenni, illetve ezeket teljesen virtualizálni sem, nem gondolnám, hogy saját docker konténert csináljak, kész letesztelt konténereket keresek, amiket futtathatok a kezdeti beállítás után.
-
stigma
addikt
Hi, először is grat, hogy ekkora feladatnak nekiállsz, viszont picit kétségeim vannak, mert ugye új dologba kezdesz + elég nagy az időnyomás.
Én már régebb óta dockerezem, még mindig nem mondom magam profinak, és van sok újdonság amit még tanulok, viszont 1-2 apró kérdés:1. Dell szerver: Pontosan milyen HW-ed van, milyen OS van rajta. Ez majd később lehet jó, ha esetleg valamira virtualizációra tesszük a hangsúlyt
2.Csak belső hálós/intranetes megoldás kell FTP-t kivéve vagy valami neten elérős, mert mindenki most home officeból dolgozik?Nulladik lépésnek ajánlom a Portainer, mellyel könnyen futtathatsz és managelhetsz konténereket, látva mi a hiba.
-Webserver: Itt használhatod az általad megoadottat, de akkor apache + php-t majd 1 konténerbe tenném, tehát 1 stack/docker compose fájlod lenne.
- Owncloud-ot felejtsd el, mert fizetőes lett a 10.3.X óta. Helyette van Nextcloud, FileCloud, Seafile, attól függ mire kell. Csak sima tartalommegsztás, szinkronizáció megosztás stb.
- FTP/vsftpd : ezt passzolom, de egy jobb cloud miatt lehet nem is kell semmi sem. VPN-nek wireguard-ot szoktak javasolni ha szükséges lesz.
- node js: van dockerben is, habár nem néztem utána mi ez, csak rákerestemEsetleg 1 érdekesség: mailszerver és sokminden egybegyúrt már a Nextcloud, melyet ha feltelepítesz akkor lehet kiválaszt vele sokmindent: Link
Amiket mi felsorolunk általában ingyenesek, mert otthon mi is ezeket ahsználjuk, de így sietve egy végleges sturuktúrát hát nem tudom mennyire egyszerű lesz kialakítanod, de hajrá
-
bacus
őstag
Sziasztok, kezdő vagyok docker használatában, végig néztem egy oktató anyagot, nagyjából tudom mit szeretnék. Eddig 3 szervert (külön gépet) használtam a munkahelyen, most vettünk egy dell szervert, egyelőre korlátlannak tűnő erőforrás... , de hogy ez így is maradjon, szeretnék funkciókat docker-ben futtatni. (és persze könnyebb telepíteni, frissíteni, szeparálva van, stb)
A bajom, hogy túlkinálat van , nekem meg időm nincs, hogy kipróbálgassam őket, illetve egy levelező szervernél, mondjuk nem is igen tudom 1 hétig tesztelni, mert felnégyelnek..
Szóval valami ilyesmi konténerek kellenének
-web szerver - apache (ezt megszoktam), php-val
-owncloud
-mail szerver - na itt már bajban vagyok olyan sok féle van
-ftp - eddig vsftpd -t használtam, kb 10 felhasználóval, a userek mysql adatbázisban voltak, de nem ragaszkodom hozzá, mivel úgyis konténerben lesz.., de eddig is voltak linkek, pl több user ugyanazt a könyvtárat látta a home könyvtár alatt
-node js - itt a fő oldalon egy bejelentkezés után jutott az ügyfél a saját neki szóló weboldalra, tartalomra.., vagy a meghívott oldal neve (pl owncloud.domainem.hu) akár a másik szerveren az owncloudra.. vagy egy statikusabb web oldalra (amit az apache szolgált ki)
-firebird konténerek, különböző verziók egymás mellett futtatva (2.5, 3, 4 -es verziók), ez eddig a legegyértelműbbVan ezekre valami bevált / ajánlott valakinek? pl mail szerverre mailu, mailcow, docker mailserver - amit találtam, ebből az utóbbi tetszene, de ehhez akkor külön kell webmailt csinálnom, a mailcownak a felhasználói felülete idegen, nem szeretném, ha be lehetne jelentkezni adminként egy publikus felületen.
Nem célom a legegyszerűbb, legkisebb, legletisztultabb minimalista konténer, inkább elvárás lenne, hogy
- ingyenes legyen
- jól használható legyenAhol most tartok, szerveren fent a docker, docker-compose, hello-world .
-
g.gergo
senior tag
válasz Dufresne #1329 üzenetére
Felhasználóra reagálva, ha pl a pi felhasználóval szeretnéd futtatni a konténert, akkor őt hozzá kell adnod a docker csoporthoz.
sudo usermod -aG docker pi
Ez esetben a PGID és a PUID=1000. Nem a legcélszerűbb emelt jogosultságú felhasználóként futtatni, de kezdésnek elmegy, még meg nem tanulod. 0-ként rootként futtatod, az meg sehogy nem jó.
Fussd át. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Dufresne
addikt
Köszi mégegyszer
Portainer-t sikerült egy leírás alapján felraknom és azzal már az általad leírt metódussal ment a transmission telepítése és a megfelelő meghajtót is beállította.
Egyedül a külön felhasználókkal nem boldogultam, szóval maradt az alap...
Dockert-t még előtte felraktam repo-ból, viszont sajnos a thoradia repo az 10.x Libreelec-en nem működik. Eddig azt használtam és abból simán lehetett Transmission-t telepíteni, de úgy tűnik a verzióváltással ez egyelőre megszűnt.
Csak asszony mérgelődött, hogy megint minek nyúltam hozzá, mi lesz így a sorozatokkal, szóval utána kellett néznem a dolgoknak... -
stigma
addikt
válasz Dufresne #1327 üzenetére
Nincsmit.
SSH-ra ha : (ez kell majd a PUID és PGID-hoz)
rootként lépsz be: id root
libreelec felahsználóval: id libreelecAmúgy jól sejtettem, nemcsak Coreelec-hez de Libreelec-hez is van repository amiből 1 kattintással szerkesztheted: thoradia repo
Ha jó neted van, ami > 200Mb/s és inkább Qbittorrent-et ajánlok, mert gyorsabban tudsz tölteni.
Ha Docker nem menne, akkor ezek beállítása és futtatása másik topicba szerintem tudnak segíteni.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Dufresne #1324 üzenetére
Hi, ebben több hiba is van sajnos.
Helyedben ajánlok 2 olvasnivalót, amit ha átolvasol akkor előrébb leszel.
Portainer-t ahsználj inkább a futtatásra nem ssh-t : Link
Leírásom, melyben benne vannak a konténerek, hogy kell őket helyesen kezelni és futtatni: LinkAmit a hiba szerintem:
- config és watch részhez ne használj pontot, asszem az rejtett mappát jelent a linuxban, helyette legyen ez mondjuk: /var/media/duf_mypassport_2/torrent/config
- PUID és PGID értékek kellenének, mivel futtatod a konténert. ha root-al ami annyira nem ajánlott akkor: id root vagy id admin paranccsal megkapod az értékeit, miket kell oda beírni.A jelszavad picit árulkodik, te akkor egy Libreelec-ben dockerezel amúgy?
Nem gond mert Coreelec-el én is csináltam, viszont jobb ha ezt is leírod, mert ez is nagyon fontos.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Dufresne
addikt
Sziasztok
Raspi4-re Dockerből telepített Transmission beállításaiban szeretném megváltoztatni a letöltési útvonalat.
A telepítésre használt parancsot
docker run -d \
--name=9091-transmission \
--net=host \
-e PUID=0 \
-e PGID=0 \
-e TZ=Europe/Paris \
-e USER=transmission \
-e PASS=libreelec \
-p 9091:9091 \
-p 51413:51413 \
-p 51413:51413/udp \
-v /storage/.config/dockers/transmission/config:/config \
-v /media/nas/film:/downloads \
-v /storage/.config/dockers/transmission/watch:/watch \
linuxserver/transmission
változtattam meg a transmission leállítása után erre
docker run -d \
--name=9091-transmission \
--net=host \
-e PUID=0 \
-e PGID=0 \
-e TZ=Europe/Paris \
-e USER=transmission \
-e PASS=libreelec \
-p 9091:9091 \
-p 51413:51413 \
-p 51413:51413/udp \
-v /var/media/duf_mypassport_2/torrent/.config:/config \
-v /var/media/duf_mypassport_2/torrent:/downloads \
-v /var/media/duf_mypassport_2/torrent/.watch:/watch \
linuxserver/transmissionEz után viszont egy invalid reference format hibaüzenetet kapok, amivel nem boldogulok. Az elérési útvonalak mind léteznek pedig és elérhetőek.
Mit rontok el? -
BrownB
tag
Sziasztok! Teljesen kezdő vagyok a témában. Docker Desktopot kezdtem el használni, egy UnifiControllert már futtatok, ami rendben működik. Következő konténer a [Cloudflare DDNS] lenne. Már ott elakadok, a konténer elindítása után, hogy létrehozzam / szerkesszem a config fájlt. Hogyan tudom ezt megtenni?
-
gery2123
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy Home assistant host network+ adgouard home macvlan-al. Na mármost a gondom, hogy a home assistant nem éri el a macvlan hálózatot. Mi lehet a gond? Ugyanitt a wireguard von szerver se látja a külön macvlan hálózatot. Előre is köszönöm!
-- PSN_ID: GerY2123
-
cpt rodgi
tag
megakadtam piciket . feltettem egy cups dockert, ami megy is, latja a szerver a primert, es megy a bonjur osztás is. a baj, hogy 2 hálózatom van, az egyiken a minden kütyü, ( kapcsolok, szerver, erzekelök, komplett okos otthon ( Homeassistant)
a másik a hagyományos hálózat : laptop tv telefon,
miutan a szerver az smart halon van ezért a megosztott bonjur ( AirPrint) csak azon megy. a telefonomon mar minden port at van engedve a másik halo szerver ip jere, de a printert nem latom . en hibázik , v ez ilyen ? -
stigma
addikt
válasz Dexter74 #1315 üzenetére
Hi, Xpenology gond lesz, mert a Xpenology topicban hasonló problémája már volt valakiknek régebbi 6.1-es rendszeren ha jól emlékszem.
Docker-ben a Nextcloud általá használt mariadb 10.X verzió tuti jó, mert Nextcloudhoz ezt használom, majd még virtualboxban kipróbálom, ha lesz egy kis időm.
[ Szerkesztve ]
-
Dexter74
tag
Tulajdonképpen csak egy phpmyadmin szervert akartam itthonra(munka miatt hasznos). Mivel nem a legújabb Xpeno DSM verzió fut a vas-on, ezért gondoltam, hogy a docker jó megoldás lesz egy viszonylag új verzió eléréshez. De sajnos a phpmyadmin nem fut valamiért. Pontosabban elindul, majd megáll.
Közben operáltam kicsit a csomagkezelőben is. Ott sikerült feltennem egy 7.2.29 php mellé egy 4.9.2 verziójú phpmyadmint. Mariadb 5 és 10 is fent van, induláskor választható melyiket használja a myadmin. Szóval próbálgattam a verziókat és ez a páros sikerült - működik. Az viszont zavar kicsit, hogy nem docker-ben, de majd lesz még időm, akkor kisérletezgetek vele. Azért köszi. -
-
Egy már létrehozott transmission konténer változóit (env) utólag tudom módosítani/hozzáadni a Portainer felületén?
Nem adtam meg a PGID, PUID értékét ezért 911-es csoport/user azonosítószámmal garázdálkodik a fájlrendszerben.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
stigma
addikt
válasz szuszinho #1310 üzenetére
Hi, köszi az infót. Asus RT-AX82U a routerem, tudtommal tudja, mivel pihole esetén látom a telót, és az általa blokkolt címeket.
Annyi érdekeség amivel szívtam, ha okosTv esetén a dns-t a pihole címén hagyom, és nem írom át CF/Google-re akkor az általános szerződési feltételek kitöltésekor hiba van.
De ez csak akkor tudtam meg mikor tavaly a Samsung Tv-m beállításait újra kellett húzni.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
-
stigma
addikt
Szaisztok, picit visszacsatolok a régi hozzászólásomhoz, sajnos csak most vlt időm vele foglalkozni.
Adott egy frankón működő PiHole, csak, melyre egy macvlan-t már létrehoztam, viszont amit a régi hszben írtam nem engedett újat létrehozni, valszeg ip_range miatt( köszi szuszinho)
a régi hszben egy macvlan-t létrehoztam már, arra az általam írt Adguard-ot ott ahogy van konfiguráltam, és lássanak csodát pöccre ment, szóval virtualboxban volt a hiba amit szuszinho fórumtárs is írt....napokban kipróbálom az Adguard-ot milyen, mert fél éve próbáltam ki utoljára.
Lejenleg ezen a macvlan-on külön ip-re van elosztva a pihole és a Adguard:
- Pihole : 192.168.50.99/admin tehát 80-as port
- Adguard: 192.168.50.11-es port, ugye itt alapértelmezett port a 3000-es.Routerben a Pihole van definiálva, de a napokban utánaolvasok és nézek pár videot (pl: dbtech), és kíváncsi vagyok mennyivel jobb vagy rosszabb mint a PiHole.
Legrosszabb esetben csak a routerben egy ip címet kell átírnom és minden frankón fog menni
-
stigma
addikt
válasz Dexter74 #1307 üzenetére
Hi, pontosan mit szeretnél csinálni?
Egy meglévő adatbázisból az adatokat kiexportálni phpadminnal?
Szerintem lehet valami jogosultság gond lesz.
Dockeres konténereket csak olyan mappába telepítek, ahova mindenki ír/olvas.De kéne pontos log, pontos telepítés.
-
Dexter74
tag
Sziasztok, egy kis segítség kellene, megakadtam.
Xpenology szereveren DSM 6.1.7-15284 van fent. Docker fut. Portainer fut, ezen keresztül szedtem le a mariadb-t és a phpmyadmin-t. Maria db fut, de a phpmyadmin ezt írja ki: "Stopped for 8 hours with exit code 1".
Hálózati beállítás gondra tippelek, de nem nagyon jöttem rá, hogy mi a baja.
Nem vagyok ebben vérprofi, szóval ha lehet akkor ezt is vegyétek figyelembe. Köszi. :) -
-
Elemental
addikt
Köszi szépen!
-
stigma
addikt
válasz Elemental #1297 üzenetére
Hi, ahogy tradeelek11 fórumtárs is írta "no para", amíg zöldet látsz (healthy vagy running), mert addig fut.
Narancs és Pirosnál gond van.
Nekem val Plex-em majd felpakolom este, de lényegében ezzel azt Plex-et monitorozod rendszer/user és fogyaszás szinten ha gond van gondolom.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Háztartási gépek
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- ASUS notebook topic
- Sorozatok
- PlayStation 5
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Total Commander
- További aktív témák...
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Indiana Jones and the Great Circle Premium Edition
- Heroes of Might and Magic V (Gold Edition) - PC-s játék
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest