Hirdetés
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
capafog23
őstag
válasz
jakszy198908
üzenetére
Nekem is akasztja hogyha arra gondolsz hogy: Megy maxon a letöltés (5,2 MB/s) és olyankor elérhetetlen a transmission webről meg remote gui-val is. De megy a letöltés, csak elérhetetlen olyanko ha maxon megy.
-
aldebaran
addikt
az ffp könyvtárat az almappákkal együtt miért nem tudom törölni?
Illetve hogy tudom törölni? -
sonic.mastah
csendes tag
válasz
warn!ng
üzenetére
hello!
Az volt az első hogy a 3tb-s disket kivettem és beraktam a szekrénybe, mivel rajta van az életem azzal nem játtszom. Pc-n van ubuntu is telepítve tehát a mountolása nem okoz problémát, viszont menteni nem tudok hova, elég volt ezt a 3tb-t kifizetni, nincs még egyre pénz ,pedig a biztonság egy raid 1-es nas-ban lenne.... a pénz nagy úr.
Leírom a ma történteket hogy ha más ilyenbe fut tudja mit tehet és mit nem.
Egy kölcsön kapott kis hdd-t beletettem és úgy játszottam vele. Na most a dlink gyári setup wizard egy hulladék, többször futtattam repair és new install funkcióbn is több verziót. 1.0.0.8,1.0.0.10,1.0.0.11 és az orosz dlinkről lekapott 1.0.1.16. Egyszer volt h működött valami egyszer volt hogy nem, elég érdekes.
Különféle hibákkal álltak meg vagy lefagytak. Az egyik próbálkozás után változtatás nélkül mégis lefutott az installer végig gond nélkül./// Egy fontos info: ha valakinek a setup wizard elején TFTP hibával áll meg a telepítés arra a gyógymód: /users/appdata/local/temp - be kicsomagol egy ramdisk.init kiterjesztésű fájlt. Ezt, illetve másik két társát törölni kell és a következő install futtatáskor már nem lesz gondja. ///
Na most viszont a helyzet hogy a nas teljesen felállt, működik, konfigolva lett az install végén ugyebár, pingelhető, megy az admin, map-elhető a network drive, mindne príma. Viszont jön a csavar ! A 3tb-s disk visszarakásával a helyzet fullosan ugyanaz mint előtte, amiből én azt szűrtem le hogy lehet h a teljes rendszer az egyik partíción fekszik a hdd-n amit létrehoz, vagy csak a beállítások. Hoppá! Tehát csak akkor tudom helyreállítani a nas-t az adott disk-el ha leformáztam az egészet!!
Szerencsére kapok kölcsön egy 2 tb-s üres lemezt kimenteni, így megoldható a story.
-
warn!ng
tag
válasz
sonic.mastah
üzenetére
Hali,
szerintem vedd ki a 3TB-os HDD-t, tegyél bele vmi tartalék disket és azzal játszál.
Ha van asztali géped vagy vmi USB-s vagy eSATA-s interface-ed akkor egy live ubuntu-t elindítasz pendriveról és azon látni fogod a 3TB-os disk adatait: és MENTS!Elvileg menni fog ha megcsináltad a nas baját. Ha megjavítottad, configold be kb. default módon és tedd vissza bele a 3TB-os disket. A leírásból szerintem vmi configja megsérült és azért megy 100%-on a venti és szintén emiatt nem éred el hálón.
-
sonic.mastah
csendes tag
hello!
Sry hogy ide, de a 315-ös topik halott.
Szóval van egy DNS-315-ös nason benne egy wd 3tb hdd-vel. Eddig ment a dolog kisebb hibával, hogy néha nem tudtam elérni mint hálózati meghajtó ( közben ping, admin ment ) ekkora újraindítás, ip átállítással feltudtam mountolni. Ez sem valami jó dolog de elszórakoztam vele. Ma viszont az egyik újraindítás után indulás során a venti fordulat maxon van ( pedig auto/low/high-ra volt állítva - tehát ha nem kell nem is forog ) illetve gyakorlatilag semmi IP-n nem érem el az admint sem, láttszólag egyébként normálisan bootol.
Ha valakinek volt már hasonló helyzet az jelezze már hogyan tudta helyre pofozni.
Jelenlegi ötletem:
- hogy ha reset-el indítom akkor utána kell a dlink software amivel újrahúzza a firmware-t és formázza a hdd-t ( ez nekem nem jó, több mint 2 TB fontos adatom van a lemezen )- megoldás lehet az ha egy másik hdd-t teszek bele és a gyári szoftverrel reset-elem az eszközt? egyrészről...
- .... másrészről ha kész utána ha visszacserélem az azóta érintetlen hdd-t bele mountolni fogja?
Köszönöm előre is,
Gábor -
GSLaja
csendes tag
Sziasztok,
Volna nehany kerdesem a transmissionnal kapcsolatban.
- az normalis mukodes, hogy ha elinditom a transmissiont, akkor ha nem lepek be a webes feluleten kb 10 masodpercen belul akkor mar soha tobbet nem tudok belepni csak ha leallitom es ujra inditom?
- letoltott egy filmet, amit ha megnyitok egy lejatszoval akkor vegig tudom nezni, de ha ranezek a webes feluleten akkor azt latom, hogy meg nincs letoltve 100% ban es meg tolti lefele.
-hogyan lehet beallitani, hogy a remote transmission nevu programmal is tudjam hasznalni a NASon futo transmissiont, valamint hogyan tudom beallitani a jelszo kerest?Koszonom a valaszokat elore is
-
gregg71
csendes tag
Jártam így már én is. Azt gondoltam, hogy a rootban való kutakodás miatt tiltottam ki magam, de már nem tudom, mi volt a valódi ok. Lehet hogy elég újraindítanod(ha nem jutsz be, a főkapcsoló néhány mp-es nyomva tartásával ki, majd be), ha nem megy, akkor reset. Egy idő után már néhány perc alatt, csukott szemmel is vissza tudtam állítani mindent.

-
gari24
tag
Hali
DNS-320
Webes felületen beírom az IP.t , megjelnik a belépéshez a acc. mega pass, menü és nem enged be.
Idáig a System Administrator(admin) keresztül közlekedtem , nem kért semmi jelszót beléptem és minden ment.
Erre remegyek megyek és egy ideje nem enged be
You entered an incorrect login name or password.Please try again.
Persze nem írok be semmmit megint az adminhozViszont ha other.re megyek , régebben még létrehoztam még 1 usert oda be tudok menni csak nem fére hozzá a teljes tartalomhoz.
Mit kéne tennem ?
-
gregg71
csendes tag
Néhány kérdésem lenne a DNS-320L-el kapcsolatban:
1. Meg lehet-e azt valahogy bütykölni, ha már minidlna van rajta, és kezeli a könyvjelzőket is, akkor a szerver újraindulása után is megjegyezze, hogy hol tartott?
2. Igaz-e, hogy a WD-Red, amit NAS-hoz ajánlanak tartósabban üzemel, ha nem kapcsoltatom ki minden nap, vagy ezzel nem kell foglalkozni?
3. A feltelepített minidlna szépen kezeli a feliratokat, de a napokban másoltam fel .mkv-t, amihez volt külső felirat, a laptopomon látja is rendesen, de a Samsung media player nem. Ezt eddig még nem tapasztaltam, A szerver már volt újraindítva, de erre nem lenne szükség amúgy sem. Mit gondoltok?
-
Maximusz
aktív tag
válasz
aldebaran
üzenetére
köszönöm a gyors választ!
valóban sok mindent tud ( és gondolom lehet még okosítani is utólag ).
Egyenlőre ezt ajánlották még, ha kell a RAID-5 : Netgear nd4000 v2
ez olyan 60 ezer környékén van gar-ral, számlával.
a kis dlink-et már láttam 20-25K-ért (sima / L-es ) is... - megfontolandó
Neked milyen sebességgel ír/olvas (szekvenciálisan) a DNS-320 ? (MB/s)
-
Maximusz
aktív tag
válasz
jakszy198908
üzenetére
Sziasztok!
nem tudom jó helyen járok-e , de ismerősök ajánlották, hogy ide mindenképpen nézzek be.
Szeretnék egy NAS-t otthonra, a mostani openwrt-s routerem mellé, mert lassan kezeli a rákötött hdd-t (olvasás 7-9 MB/s a gigabites hálón).Igaz én egy RAID-5-öt is tudó NAS-t szeretnék és ezmiatt eddig egy egyszerű pc építésén gondolkodtam, de lehet valaki tudna ajánlani nekem megfelelő alternatívát.
ami fontos lenne:
-alacsony fogyasztás (hisz mindig menne),
-hálózati csatlakozás (lehetőleg kábeles, abban még jobban bízok)
-RAID-5 ( ha lehet) -köszi a tippeket előre is : maximusz
-
jakszy198908
csendes tag
Sziasztok!
Pár nap szenvedés után végre sikerült felraknom a Transmission-t viszot 100%on akasztja a DNS320-as prociját ez a probléma csak nekem lépet fell vagy másnak is? Kb 2hete vettem! Van erre valmi megoldás?A minidlna-val továbra se boldogulok! Egyszer sikerült feltennem látta is az LG tv-m csak azt irta: dlink dns320 root és nem engedett belépni ez mitől van?
Remélem tud valaki segíteni!
Előre is köszi!
-
DonCosta
tag
Ebben nincs tapasztalatom, de úgy emlékszem ebben a fórumban írta már valaki, hogy a Raid 1-nek pont ez a lényege, hogy ha ki kell cseréld az egyik HDD-t (mert pl meghibásodik) akkor a másikból felépíti újra.Igaz az nálad nem lesz jó, mert akkor csak 500GB lesz Raid tömben a többi szabadon ha beteszed az egyik terrásat és újraépíted a RAID-et
.
Próbáld meg azt, hogy beteszed az egyik 1TB-osat és nem RAID-et csinálsz hanem önálló kötet, és ahogy én belső mentéssel ráhúzod a cuccokat. Aztán utána be mellé a másikat és amikor azt teszed be akkor adod meg, hogy RAID-et akarsz és valószínű letükrözi. (!!ezeket csak feltételezem,még nem próbáltam!!) Azonban az adatok a régi vinyókon meglesznek, tehát elvileg nagyot nem tudsz bukni ha nem sikerül, csak elszórakoztál egy napot vele... -
Digger
senior tag
válasz
DonCosta
üzenetére
Egy ideje itt figyel két 1 terrás az asztalfiókban és a NAS-ban pedig két 500as pörög, RAID1-ben.
Vajon ezt hogyan kell átvarázsolni, hogy az adatokat átmásoljam és ott is RAID1-ben legyen a két új diszk?
Már alig 10% hely van, úgyhogy lassan aktuális lesz a művelet, nem lehet már tovább odázni! -
GSLaja
csendes tag
Sziasztok!
Felraktam a DLinkre a transmissiont es minden mast ami kell.
E szerint a leiras szerint: http://klseet.com/index.php/d-link-dns-320-nas/173De a transmission nem indul el.
Ezt a hibat irja ki a Puttyban.
[20:37:54.227] JSON parse failed in /mnt/HD/HD_a2/.transmission-daemon/settings.json at pos 1568: STRAY_TOKEN -- remaining text ": 9091,
mi a fene lehet a baj? -
DonCosta
tag
válasz
DonCosta
üzenetére
A tegnap megérkezett a HDD-m és belevágtam a saját elképzelésem szerint. Az első gyors ellenőrzés után úgy látom sikeresen.
Leírom, hogy csináltam, hátha másnak is hasznos lesz. Tehát HDD csere a NAS-ban (DNS-320), úgy hogy a beállítások és természetesen az adatok is maradjanak meg, továbbra is a HDD-m a jobb oldali slotban, Volume1 legyen, ahogy az elődje is.
Először kiszedtem a régi HDD-ket, betettem az újat abba a slotba ahol használni akarom és a NAS-al leformáztattam. Ezután betettem mellé a régi HDD-t és a NAS gyári belső mentés funkciójával beállítottam, hogy a Volume2-t mentse a Volume1-re (azaz a régit az újra) mindenestől. Figyelni kell rá, hogy könyvtár szintű mentés legyen beállítva, különben nem történik semmi. Próbáltam
Ezt követően, miután meggyőződtem, hogy a folyamat elkezdődött, kb este 11 körül magára hagytam a kicsikét és reggel kész volt. Ezzel a művelettel a torrent (Complete, Incomplete, Torrent) könyvtárai is átkerültek a másik HDD-re.
A valós időt nem tudom mennyi időbe telt a kb 500 giga másolás, de mivel nem kellett ehhez asszisztáljak és a számítógépet sem terhelte, ugyan olyan üzem volt mint bármelyik hétköznap amikor megy a NAS, azaz nem jelentett plusz gondod a művelet.
Reggel véletlenszerűen ellenőriztem néhány fájlt és másoltam a régi felmappelt könyvtárakba is. Eddig úgy tűnik rendben van.
-
jakszy198908
csendes tag
Sziasztok!
Minidlna és transmission telepítésbe fogtam csak most megakadtam! Felmásoltam a 3 ipk fájlt a volume1-re de mikor megadom a putty ban azt hogy telepítse egy hiba üzit dob ki. Valoszinüleg az eléréssel ban a baj! Nem vagyok nagy linux mágus ez az elsőprobálkozásom. Mi az eléresi ut? Mert ami a leírásokbn van az nekem nem jó! Előre is köszönöm! -
DonCosta
tag
Sziasztok!
Már jó régen írtam ide, csak használom a NAS-t és időnként olvasgatom a fórumot. Most egy egyszerű kérdésem lenne, aki már csinált ilyet biztosan tud tanácsot adni.
Megrendeltem egy 2 TB WD Red vinyót és az a kérdésem, hogy tudnám betenni a jelenlegi vinyóm helyére?. Azt ugyanis tovább passzolom. A lényeg, hogy továbbra is az 1-es (vagy A) slot-ba akarom látni az újat a másik helyén, természetesen az előzőnek a teljes tartalmát átmásolva.
A 2-es slotban van egy másik vinyóm is amit backup-nak használok. Az továbbra is ezt a szerepet töltené be, az maradjon ahol eddig volt.Mi a legegyszerübb és biztonságos módja, hogy a régi vinyómról (ami 500GB) átköltözzek az újra úgy, hogy a beállítások maradjanak (torrent, ftp)? (nincs Funplug csak a gyári cuccokat használom)
(Az asztali gépemen Win7 van.)Köszönöm a segítséget!
-
Barbecue
csendes tag
Srácok,
DLNA szerverekkel kapcsolatos kérdésem volna.
A DNS 320 beépített DLNA szerverével a jelenlegi konfigurációbam (Sony laptévé, Raspberry PI médialejátszóként openElec-cel, DNS320) gond van, mást próbálnék helyette.
A gond a (médialejátszó és NAS közti) DLNA kapcsolat felépülését követő, az upnp media szerver által okozott konstans 100% CPU a NAS-on, mely még a médialejátszó kikapcsolását/áramtalanítását követően is szívósan fennmarad(wtf).
Ezt nem gondolom indokoltnak/védhetőnek. Persze kézzel ki lehet nyírni a szervert, de nem így illene működjön ...Így jött a képbe a minidlna, próba-szerencse alapon.Hátha az nem hozza ezt a kellemetlen mellékhatást(?).
Mivel a DNS 321-on gyárilag telepített upnp media szerver és a minidlna nagyjából ugyanazt a célt szolgálják (némileg más megoldásokkal, persze), felmerült bennem a kérdés, hogy a minidlna telepítés hogyan váltja ki az eszközre gyárilag telepített upnp-szervert?
Hogyan cseréli le?
El kell-e távolítanom valahogy a régit?
Kikapcsolja-e a minidlna telepítő az upnp media szervert a telepítés során?Kérem a minidlna ösvényen előttem járókat, tudásuk szikráival világítsák meg némileg setét elmém bugyrait.
Köszönet!
D. -
wgaborw
tag
válasz
g.gergo
üzenetére
Szia!
Virtual szervernél nekem ennyi van és elérem bárhonnan:

Name --- mindegy
Public port --- amin el akarod érni kívülről
IP address --- a NAS IP címe az otthoni hálózatban
Private port --- 80, mivel a NAS-od alapesetben a 80-as HTTP-n válaszol, ezt mindenképpen állítsd 80-ra.Ha ezeket beállítod, akkor, ha bárhonnan beírod a böngészőbe a PUBLIKUSIPCÍMED:11318, akkor azt a router a NAS:80-as portjára fogja irányítani és látni is fogod...
G.
-
mhncsa
csendes tag
Sziasztok!
egy olcsó, de megbízható megoldást keresek arra, hogy a lakásban levő 5 gépről rendszeres biztonsági mentést készítsek. jelenleg a ezzel a DNS-320-al szemezek
abszolút láma vagyok a témába, szóval bocs, ha nagyon alap kérdéseim lesznek.
- hogy működik a backup program? minden gépre feltelepítem és a mentést minden gépen külön - külön indítom vagy esetleg van egy felület, ahonnan el tudom indítani a távoli gépek biztonsági mentését is?
- a gépek rendszerpartícióit szeretném menteni, hogy ha vmi bedöglik akkor vissza tudjam állítani a rendszert anélkül, hogy újra kellene telepíteni mindent. kérdés, hogy a visszaállítás hogy zajlik? esetleg ha teljesen meghal a vmelyik gépen a windows, akkor van lehetőség visszaállítani a komplett C meghajtó tartalmát?
- rendszerpartíció mellett más (nem a C meghajtón levő) mappákat is backup-olnék. ezeknek a tartalmát lehet böngészni, ha esetleg csak bizonyos almappára vagy file-ra lenne szükségem?
- lehet timeline-szerűen böngészni a a különböző "korú" backupokat?
- milyen winyót ajánlotok hozzá? WD 1TB WD10EZRX, WD10EZEX, WD10EURX?
2-t raknék bele RAID 1 konfigban, a biztonság miatt.amire viszont nem igazán lesz szükségem:
- ftp, torrent, media lejátszás, stbSzóval elsősorban backup feladatokra keresek hálózati meghajtót. Erre a a célra ajánlott ez a cucc?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv! -
GSLaja
csendes tag
Hali!
Meg uj vagyok itt, úgyhogy bocs ha hülyeséget kérdezek.
Megprobaltam vegig olvasni a forumot, de nem ertem a vegere.
Eddig volt egy D Link DNS 313 Nas-m, ugy nez ki bedoglott.
Cserelnek valami masra, tobben ajanlottak a DNS 320-at.
Kerdesem a kovetkezo lenne.
A 313 on nekem ment a Webian 2010 nevu dolog, amit, magyar sracok dobtak ossze, gondolom ismeritek.
No a kerdes, valami hasonlo van a 320 ra is?
Ami a lenyeg nekem kellene a torrent es az FTP eleres. Mas nem erdekel.
Ezt tudja a kutyu, kb ugy mint a masikon az a Webianos cucc?
Mivel nem ertek a linuxhoz ezert valami egyszeruen felteheto cucc kellene nekem ra.Koszonom a valaszokat elore is.
-
bounty123
őstag
válasz
g.gergo
üzenetére
Egy port forward kell a routerről a nas belső címére. Emiatt célszerű fix ip-re állítani a routerben a nas-t, hogy mindig ugyanazt a címet kapja a routertől. Pl. a router külső 8080-s portját tovább irányítod a nas 80-as portjára, és akkor kívülről a 8080-s porton eléred a nas weboldalát.
-
-
g.gergo
senior tag
válasz
wgaborw
üzenetére
Tudom, és a cél ez is, de valamiért nem tudok kintről belépni, ha a router mögött van a switch, pedig már szinte mindent állítottam a routeren (dlink dir636l). De azért még hétvégén nekiesek. Még valami. Mennyi torrentet bír seedelni el egyébként a nas. Mennyit érdemes max. berakni, hogy ne terheljem túl?
-
bounty123
őstag
válasz
g.gergo
üzenetére
"Ezt módosítottam modem->switch, melybe csatlakozik a NAS ill. a router, routerbe ugye meg maradtak a kliensek. "
Ez így szerintem nem jó. A switch-et a router egyik LAN portjára kössed. A modem pedig ugye menjen a router WAN portjára. Viszont minek is a switch, ha csak a NAS van rákötve?
-
g.gergo
senior tag
válasz
wgaborw
üzenetére
Köszönöm válaszod, és aldebaran-nak is. Este otthon kipróbálom. Viszont ezzel a kábellel mondasz valamit. Amikor ideiglenes összeállítottam a cuccot (amikor a switch-es verziót próbáltam és akkor minden működött), akkor teljesen más kábeleket használtam, mint amikor véglegesen betettem mindent a helyére. Jelen pillanatban ilyen gagyinak tűnő, olcsó kínai, modemekhez, routerkehez adott kábelek vannak bekötve. Lehet, hogy akkor itt a hiba, de majd kiderül.

-
wgaborw
tag
válasz
g.gergo
üzenetére
Jó ötlet, pingeld folyamatosan, és ha elveszik csomag a helyi hálózaton belül is, akkor ott valami turpisság van.... Én ekkor egyből cserélnék kábelt illetve akkor lehet még csomagvesztés (elérem / nem érem el) ha pl ugyanazt az IP-t használja, mint valami más eszköz...
Pl.: ping NAS_IP_CIME -t -l 1500, helyi hálózaton belül sima LAN-on erre <10ms értékeket kellene kapnod... -
g.gergo
senior tag
válasz
aldebaran
üzenetére
Lényegében gyandras10 1268-as leírása alapján telepítettem fel, kiegészítvén ezzel és ezzel a leírással. Majd első próbálkozásra ment is szépen minden, de csak egyszer. Mivel nem vagyok hálózati guru, így a probléma forrását nem tudom. Eddig úgy volt összeállítva a cucc, hogy modem->router, majd a routerbe a kliensek ill. a NAS csatlakozott. Ezt módosítottam modem->switch, melybe csatlakozik a NAS ill. a router, routerbe ugye meg maradtak a kliensek. Ez alapján biztos lesz valaki, aki kapásból vágni fogja, hogy mi volt a probléma. Pedig nyitogattam portoktól kezdve minden szart, egyszer beengedett, aztán csak restart után.
-
g.gergo
senior tag
Üdv,
2 dologban kérek segítséget:
1.) Van egy DNS-320L-es készülék. Telepítettem a transmission-t. Sikerült is, el is érem, viszont csak egyszer. Miután kilépek a tm-ból már nem tudok visszalépni, csak gondolkozik a böngésző. Ha restartolom, akkor megint jó. Egyszer. És így tovább. Ötlet?
2.) Hogyan lehet eltávolítani a gyári p2p klienst?
settings.json fájlom értékei így néz ki, még nagyon nem állítgattam semmit:
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"blocklist-url": "http://www.example.com/blocklist",
"cache-size-mb": 2,
"dht-enabled": false,
"download-dir": "/mnt/HD_a2/BT/Downloads",
"download-queue-enabled": true,
"download-queue-size": 10,
"encryption": 1,
"idle-seeding-limit": 30,
"idle-seeding-limit-enabled": false,
"incomplete-dir": "/mnt/HD_a2/BT/Temp",
"incomplete-dir-enabled": true,
"lpd-enabled": false,
"message-level": 2,
"peer-congestion-algorithm": "",
"peer-id-ttl-hours": 6,
"peer-limit-global": 200,
"peer-limit-per-torrent": 50,
"peer-port": 51413,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": "default",
"pex-enabled": true,
"port-forwarding-enabled": true,
"preallocation": 1,
"prefetch-enabled": 0,
"queue-stalled-enabled": true,
"queue-stalled-minutes": 30,
"ratio-limit": 2,
"ratio-limit-enabled": false,
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "{bbd84bdc57b52c34736739f212cf3272f1cc809eNOYUXOOu",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "admin",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.*.*",
"rpc-whitelist-enabled": true,
"scrape-paused-torrents-enabled": true,
"script-torrent-done-enabled": true,
"script-torrent-done-filename": "/mnt/HD/HD_a2/.systemfile/P2P/.settings/p2p_done_script.sh",
"seed-queue-enabled": false,
"seed-queue-size": 10,
"speed-limit-down": 100,
"speed-limit-down-enabled": false,
"speed-limit-up": 300,
"speed-limit-up-enabled": false,
"start-added-torrents": true,
"trash-original-torrent-files": false,
"umask": 0,
"upload-slots-per-torrent": 14,
"utp-enabled": trueKöszi
-
MGa73
tag
Nekem úgy tűnik megadta magát a kicsike. Kék power led folyamatosan villog. Hálózatot nem látja. Reset gombot is próbáltam de semmi.
Winchestert fel sem pörgeti. Nem is érzékeli, hogy benne van.
Találkozott már valaki ilyennel? -
MGa73
tag
válasz
gregg71
üzenetére
Szia!
Igazatok van, hogy mostanság nem gyakori a rar állományok tömkelegét tartalmazó torrent...de sajnos előfordul...és ilyenkor a kicsomagolás PC-n keresztül gyötrelmes.
A NAS-on futatott unrar nem automatikus. Ha szükség van rá akkor az unrar x rarállománynév.rar-ral lehet kicsomaglni.
A NAS-on gyorsan fut. -
wgaborw
tag
válasz
sicla77
üzenetére
Én pl okostelonra (android) feltettem a bubbleupnp nevű programot, így akár azt is meg tudom csinálni, hogy a telefonommal betallózom az upnp szerveren található videót (ami a nas-om) és azt játszom le egy remote megjelenítőn (ami a tv-m)....
Te a progiban jól látszik a hálózat összes upnp szervere, és hogy melyik mit tartalmaz....
Frissíteni meg web-es felületen keresztül lehet a NAS-t, nekem eddig egyik frissítésével sem volt gondom...
Milyen eszköz milyen HW és milyen FW verzió jelenleg?
G.
-
wgaborw
tag
válasz
sicla77
üzenetére
Nekem Samsung UE40ES6560-as tv-m van és DNS-325-tel nagyon sokáig semmi nem látszott, majd az egyik fw frissítés után megjelent az a 3 mappa, majd a legutóbbi frissítéssel már a mappáknak tartalma is lett...
Próbáld ki, hogy pl egy másik upnp klienssel megnézed, hogy az mit lát a nas-on... Mert ha az meg lát mást is, akkor a NAS-TC kombináció nem szereti egymást...
G.
-
gregg71
csendes tag
válasz
sicla77
üzenetére
A három üres mappának sok oka lehet, ezt most így nem tudom.
A mydlink regisztrálással én is sokat szívtam, abban lehet, hogy tudok segíteni. Az elején látod az eszközt, ki tudod választani? Hibaüzenettel fagy le a 2. lépés tájékán? Ha igen, akkor fontos, hogy ddns beállításnál végezd el az email tesztet. Ha ezt nem teszed, behal. Legalábbis nálam így történt.
A gyári CD-ről tedd fel, ne netes install-al! -
sicla77
csendes tag
válasz
gregg71
üzenetére
Nekem még mindig ugyanaz a problémám
a tv-n nem látok semmi mást csak a 3 üres mappát
valamint próbálok regisztrálni a mydlink-re de nem tudok már többször végigfutattam a telepítést de semmi eredménye
kezdek becsavarodni
valamint frissíteni sem tudom a FW-t se kábelen se wifin keresztül -
MGa73
tag
Szia!
Említetted a miniDLNA-t. Miért éri ezt meg feltetenni. A "gyári" UPnP AV servertől mit tud ez többet és jobbat?
-
MGa73
tag
Még mindig érdekelne a streaming téma ha van valakinek ötlete. LAN hálózaton kívüli gépen média tartalom megjelenítése. MediaTomb feltelepül, de folytonosan hiányol fájlokat. Ha azt is felteszem mindig újabbakat amit úgy kell összevadászni.
Nincs meg valakinek egyben? Vagy alternatív megoldás?Vagy van-e erra lehetőség, hogy távolról (szintén a LAN hálózaton kívűlről) mint NFS legyen elérhető a DNS 320L-ben lévő HD vagy HD-k?
-
bounty123
őstag
válasz
gregg71
üzenetére
Én még régebben kipróbáltam az automatikus unrart transmissionnel, igaz nem a nas-on, hanem routeren, de valószínű működne ugyanúgy. Nem használom, mert mostanában már eleve nem divat berarolni a torrenteket, meg nem is működött mindig, csak a .rar kiterjesztéssel kezdődőeknél, és nem volt kedvem bütykörészni, annyit nem ért az egész. Lényege, hogy a transmission meg tud hívni a torrentek befejezésekor egy scriptet (script_torrent_done_filename), annak átadja paraméterben a fájl helyét és nevét, így ki lehet vele bontani.
úgy rémlik ezt a scriptet használtam hozzá:
https://forum.transmissionbt.com/viewtopic.php?t=10364 -
MGa73
tag
válasz
gregg71
üzenetére
Szia!
Automatikus kicsomagolást csak kérdeztem, hogy hogyan kell, lehet-e? Senki sem válaszolt. Megtaláltam a az unrar telepítés lehetőségét. Ez is jobb mintha PC-ról csomagolom kia távoli dráiveon-
Nekem sem sikerült azt telepítenem. Tapasztalatom szerint csak txz kiterjesztésű állományt fogad el. unrar arm txz ezt írd a keresőbe. -
gregg71
csendes tag
válasz
gregg71
üzenetére
Sajnos gondom akadt az unrar telepítéssel is.
Ezt mondja: Skipping unrar-3.7.8-1: Invalid package filename
Ezt a verziót találtam a neten, bemásoltam a megadott mappába, és telepíteni próbáltam (funpkg -i unrar-3.7.8-1.tgz). A könyvtárban állva sem tetszik neki. Mit rontok el? -
gregg71
csendes tag
Köszi az infót, a linux nem áll közel hozzám.

Funplug 0.7-em van, a csomag telepítésével talán nem lesz gondom a leírásod alapján. Néhány hozzászólással ezelőtt írtál automatikus kicsomagolásról is. Ez mit jelent?Androidra van ez pl. streamre, ami majdnem jó is lenne(avi-t nem kezel, könyvtár struktúrát nem ismer), de a pc-s megoldást nem ismerem sajnos.
-
MGa73
tag
válasz
gregg71
üzenetére
Szia!
Értelemszerűen csak akkor tudod megcsinálni ha a fun_plug 0.7 telepítve van. Ftp-n vagy nfs-en keresztül bemásolod az unrar csomagot a /ffp/home/root könyvtárba.
Megnyitod a parancssort majd telnettel belépsz a NAS-ba, természetesen root jelszóval és kiadod a funpkg -i unrar csomag parancsot. Ekkor szépen feltelepíti neked és utána unrar x-el tudod kicsomagolni a több fájlból álló letöltött rar-t.A mediatombot azért körözöm, mert olyan megoldást keresek, hogy a LAN hálózaton kívüli PC-ről el lehessen érni a NAS-on lévő média tartalmat. Nem letölteni, hanem streamelni.
Ü
-
MGa73
tag
Nincs nagy "élet" ezen a fórumon. Már megoldottam, sikerült feltelepítenem az unrar-t az eszközre. Újabb kérdéskör Mediatomb. Erről tud valaki? Telepítette már? Működik és hogyan működik?
-
MGa73
tag
Sziasztok!
Nagy nehezen sikerült működésre bírnom a transmissiont. Van-e ara lehetőség, hogy egy tömörített fájlokból álló letöltést automatikusan kicsomagoljon a NAS? Ez a kérdés a beépített torrent alkalmazásra is kérdés. A számítógépről indítva a kicsomagolást hálózaton keresztül nekem borzasztóan lassú. 800MB 24 perc.
Ü -
tronico
csendes tag
-
tronico
csendes tag
Sziasztok.
Hétfő óta én is boldog? (majd kiderül, remélem igen) tulajdonosa vagyok egy ilyen 320-asnak. Első két alkalommal ugyan áramtalanítás után "eldobta" a beállított fix ip-t és visszaállt alapra. Azóta szerencsére nem tapasztaltam ilyet (mondjuk közben sikerült elvileg egy firmware frissítés is). Tapasztalt már v.ki hasonlót?
Amúgy ez egy érdekes öszvér darab. A 320L házában van egy "sima" 320-as, 1.00-ás fw-el. Ha jól sejtem akkor ez fog rev B néven futni mostanában. Egyelőre még csak itt találtam rá utalást (bár nem sokat kerestem). Ha valakinek van már ilyen, akkor szívesen venném a tapasztalatokat, mert ha gondok vannak vele, akkor inkább megy vissza 8 napon belül a feladónak. -
MGa73
tag
válasz
gregg71
üzenetére
Nekem az zavaró a gyári kilensben, hogy nem látom kb. meddig tart a letöltés (várható időtartam) és azt sem, hogy összesen illetve torrentenként mennyit töltött vissza.
A másik amit észrevettem, hogy attól, hogy a kliens fut a power saving beállításnak megfelelően elaltatja a HDD-t és így a visszatöltés is megáll. Erre mi a megoldás? Vagy be kell állítani, hogy sohase tegye standbyba a HDD-t? Azért az elég dúrva lenn. -
MGa73
tag
Még egy kérdés. Végig küszködtem a transmisson telepítést. Elsőre el is tudtam érni a webes gui-t. De a letöltés nem ment vele. A torrent fájlt ki tudtam választani, de nem töltötte. Peddig seedelték többen. Aztán egyszer megszakadt a kapcsolat. Újraindítottam a nas-t de utána már nem tudtam elénri a transmissont. Mi lehet a hiba és a megoldás?
-
MGa73
tag
válasz
gregg71
üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ. Nem kell, hogy DLNA-n menjen a média! Egy távoli WDTV Liveról akarom elérni és így sikerült is. Sajnos a 3D-s filmek szaggatnak. Rögtön azzal próbáltam ki. Kérdés ha ráfordítok egy csomó időt és lementem a 1,5TB-os HDD-ről az anyagot és szétbontom a házát, majd beteszem a Dlink-be, formázom és visszamásolom a fájlokat akkor gyorsabb lesz-e?
Ü
-
MGa73
tag
Sziasztok!
DNS 320L-em van. Az USB porton keresztül tud nyomtató megosztást és ugyanerre a portra (nyilván nem egyszerre) csatlakoztatható külső HDD is. (Jelen esetben egy WD Element 1.5TB NTFS partíció).
Ez utóbbival kapcsolatban szeretnék kérdezni: Megtudja-e osztani a NAS a hálózaton a külső winchester tartalmát ezen az USB porton keresztül vagy ezen keresztül kizárólag csak másolni tud a belső tárhelyre?
Vagy önmagában már az NTFS partició is kizáró tényező, hogy lássa a NAS a külső wichestert?
Azért fontos ez, mert egyrészt nem akarom megbontani a WD element házát (belül sata-s HDD lapul) másrészt ha beleteszem rögtön formázni akarja és egyelőre nem tudom hova lementeni a tartalmát.Mindenképp egyszerűbb lenne ha a külsős USB HDD kezelése megoldható lenne.
A válaszokat előre köszönöm!
-
gregg71
csendes tag
-
gregg71
csendes tag
Sajnos még elég sok nyitott kérdésem lesz, íme a következő:
Androidos táblagépen mit érdemes használni a mydlink Access-NAS helyett, ha az ember távolról szeretne avi formátumú videót is nézni? Az mp4-et és az mkv-t támogatja, az avi-t nem. Röhej.

Az ES3-at használom ideiglenesen ftp-n keresztül, de így a tekerés nem igazán megoldott, meg a távoli ftp elérést sem tudtam még belőni(ezzel még nem zaklattalak benneteket, még szívok vele kicsit
). -
gregg71
csendes tag
válasz
gregg71
üzenetére
Szépen alakulnak a dolgok minidlna ügyben: képeket tudom nézni, filmek hasítanak, mkv is, felirat is, könyvjelző is működik.
Egy gondom van, ha a zene könyvtárat is beállítom (nálam: media_dir=A,/mnt/HD/HD_a2/MUSIC), akkor sehol nem lát semmit, azt mondja, hogy üresek a mappák, mindhárom; videó, kép, audió. Ha ezt a zenei elérést elhagyom, akkor működik a másik kettő. Ennek mi lehet az oka?Más, db_dir=/var/cache/minidlna - ezt érdemes beállítani, ha igen, jó ez az elérés? Valaki régebben írta, hogy minden indításnál újra építi az adatbázist. Ezzel lehetne ezt kikerülni, vagy mire való?
Néha előfordul, hogy a webes felületen újra be akar léptetni az általam beállított 60 perc lejárta előtt, és ilyenkor ráadásul be sem enged. Aztán előbb-utóbb igen. Ezzel találkozott már valaki?
Amúgy már elégedett vagyok, csak egy-két apróság hiányzik.

-
wgaborw
tag
válasz
sicla77
üzenetére
Ezt a három mappát az UPnP szolgáltatás hozza létre, és az kategorizálja ide a médiatartalmakat... Szóval a TV-den nem fogod látni a NAS eredeti filerendszerét... csak ez alatt...
Ha rendben működik minden, akkor a VIDEO mappában lesz még ilyen, hogy Folders meg All Videos, majd utána fogod látni a NAS filerendszerét (Volume_1, majd utána P2P majd utána Complete majd a filmek pl...
G.
-
gregg71
csendes tag
válasz
gregg71
üzenetére
Itt megtaláltam egy klassz leírást, és a fájlok elérését. A gondom jelenleg a következő:
Ezekkel az elérési utakkal valami nem stimmel, vagy nálam valami nem ok:
opt/bin/ipkg install ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk
opt/bin/ipkg install ffmpegthumbnailer_2.0.6-2_arm.ipk
opt/bin/ipkg install minidlna.ipkA három .ipk fájlt kimásoltam a volume_1 gyökérben.
Nálam a következő az elérési útvonal: ffp/opt/optware/bin
Akárhogy variálom, ezt kapom a pofámba:
"ipkg: ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk: No such file or directory
Nothing to be done
An error ocurred, return value: 4.
Collected errors:
Cannot find package ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk.
Check the spelling or perhaps run 'ipkg update'
"
Hogyan és mit adjak meg, hogy felmenjen ez a három csomag? Köszönet!
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Anime filmek és sorozatok
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- arabus: Sokkal rosszabb mint gondoltam,készletes 256Gb memória ára az 10400euró jelenleg
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- OnePlus 15 - van plusz energia
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alienware 17r4 olvass
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Illetve hogy tudom törölni?

, az számomra rejtély.
).