Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
Új hozzászólás Aktív témák
-
lordmark
tag
válasz
freemanone
üzenetére
Megpróbáltam ezzel a programmal, de sajna nem talált semmit.
Eddig egyébként mindig fixen beállítottam az ip-t a nas-ban, most áttettem dhcp-re de így sem találom meg hogy milyen ip-t kap:S
Egyébként a windows "korlátozott" kapcsolatként jelzi az ethernetet:S
Mit ronthatok el?:S -
lordmark
tag
válasz
freemanone
üzenetére
Már így is leállítottam minden szolgáltatást.
Letöröltem az ffp fájlt is, így az sem indul el.
Hogy kössem direktbe össze? (notebook háló kártya ---- NAS háló kártya)
Ilyenkor hogy tudom tesztelni, hogy milyen az átvitel? -
freemanone
addikt
válasz
lordmark
üzenetére
állítsd le az összes extra szolgáltatást a NAS-on, kösd direktbe a gépre és úgy nézd meg mi a helyzet. ezzel kizárhatod a router-t a kérdéskörből. ezután kösd be routerrel, mérj ismét és csak akkor indítsd el egyesével a szolgáltatásokat, ha előte jó adatokat mértél, így le tudod szűkíteni, hogy mi okozza a lassú adatátvitelt.
-
bounty123
őstag
válasz
lordmark
üzenetére
Ez tényleg lassú. Nekem sokkal gyorsabb lett, mint a tp-link volt, épp olyanról váltottam, mint te. Majd lefuttatom ezt a tesztet én is otthon, honnan tudom letölteni? Én minden mást leállítottam, amit nem használok (ftp, gyári torrent) + a transmissionben, hogy ne töredezzen lehetőleg a letöltött torrent.
-
lordmark
tag
válasz
krealon
üzenetére
Igen. De hogyha nyomok egy
/ffp/start/transmission.sh stop -ot
Majd elvégzem a korábbi tesztet, akkor is közel hasonló értékeket mérek.
Running a 200MB file write on drive X: once...
------------------------------
Average (W): 7,99 MB/sec
Running a 200MB file read on drive X: once...
Average (R): 3,62 MB/sec
Ezért gondolnám, hogy nem a transmission a hibás a lassú átvitelért. Vagy még mást is le kellene állítanom? -
krealon
veterán
válasz
lordmark
üzenetére
"Kiváltottam a "régi" routeremet egy gigabites tp-link tl-wdr4300-ra.
A NAS a routerhez cat5e kábellel van kötve.
Azt várnám ettől, hogy az írási/olvasási sebesség javul.
...
Fut rajta a transmission."A Transmission (vagy barmilyen torrentkliens) tipikusan veletlenszeru fajlhozzaferest igenyel, tehat a HDD-knek eleg sok fejpozicionalast kell vegezniuk. Az iro- / olvasofej mozgatasa csak veges sebesseggel lehetseges, es poziciovaltas kozben nincs adatatvitel.
Annyit lehet esetleg tenni, hogy a transmission processz prioritasat a leheto legkisebbre allitod, hogy minden egyeb muvelet hamarabb hajtodjon vegre vagy minimalisra korlatozod a szamara elerheto eroforrasokat (max peer 100; 20 peer /torrent; upload speed a teljes savszelesseg 5-ode).
Egyszeru (sarkitott) szampelda:
Egy mai (notebook) HDD folyamatos iras vagy olvasas eseten is biztosan kepes 40 MByte/s atvitelre.
Az atlagos fejpozicionalasi ido ~10ms (0.01s).
Ha a legrosszabb esetet nezzuk es 1 fejmozgatasra csak 1 szektornyi (4 kByte) adatatvitel jut, akkor 1 masodperc alatt 100 fejpozicionalalas lehetseges (1masodperc / 0.01 masodperc), tehat az adatatvitel 400 kByet/s (100 * 4 kByte).
Ebbol latszik, hogy szelsoseges esetben (40000 kByte / 400 kByte) 100-ad reszere esik a HDD sebessege azaltal, hogy az adatok nem sorban kerulnek kiolvasara.Ezt a hatast gyorsitotarazassal (RAM cache) es elotoltessel (prefetch) lehet csokkenteni, de megszuntetni sajnos nem.
-
lordmark
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a dlink dns-320 sebességével kapcsolatban.
Kiváltottam a "régi" routeremet egy gigabites tp-link tl-wdr4300-ra.
A NAS a routerhez cat5e kábellel van kötve.
Azt várnám ettől, hogy az írási/olvasási sebesség javul.
Sajnos így is csak nagyon kis sebességet érek el:
Running a 200MB file write on drive X: once...
Average (W): 8,05 MB/sec
Running a 200MB file read on drive X: once...
Average (R): 3,79 MB/sec
------------------------------Mit lehetne ezzel kezdni?
Ha visszaállítanám a nast gyári állapotra az segítene? Hogy lehet ezt megtenni?
A NAS-on 2.02-es firmware van.
Fut rajta a transmission. -
Wolfy999
tag
Sziasztok!
Egy dns-320ra telepítettem a Transmission torrent klienst. A telepítéssel nem volt gond, elérem a webes felületet, viszont nem indulnak el a torrentek. A logban ilyen hibát ír: "Could not connect to tracker (announcer.c:994)"
Van valami ötletetek mi maradhatott ki a beállításokból? -
floratesz
csendes tag
válasz
aldebaran
üzenetére
Köszi!
Akkor majd megnézem, mert nem én csináltam. Aki csinálta őszig nem ér rá, de nekem kéne egy gépet csatolni a nashoz.
Tudna vki segíteni hogyan tudnék egy másik torrent klienst telepíteni a nasra? Ami a gyári az működik de csak 10 torrentet tud kezelni. Magyar nyelvű leírás kellene ha lehetséges.
Üdv:
Pali -
wgaborw
tag
Kicsit ugyan megtévesztő lehet, hogy a DNS-320 legutolsó hardver verziója külsőleg teljesen megegyezik a DNS-320L típussal, de a belseje máás... Több memória, erősebb proci, stb...
De én nem kisérleteznék... Egyébként sanszos, hogy az upload megnyomésa után kiírná, hogy nem megfelelő fw...
Üdv,
G.
-
K@riK@
csendes tag
válasz
wgaborw
üzenetére
Nekem nem kell semmi ilyen megosztás/mydlink, cloud/, csak filmeket nézek...azt hittem gyorsabb kényelmesebb lesz mint a routerre kötött usb meghajtó...hát nem sokkal...
...v1.02b07 használok, és ki van kapcsolva az energia szabályozás..arra gondoltam hátha másik firmmel gyorsabb...meg sem érdemes próbálni?
-
wgaborw
tag
A 320 és a 320L nem ugyanaz a verzió, a 320L már támogatja a mydlink CLOUD szolgáltatást, így távolról is elérheted böngészőből, okostelefonról, stb... Jóó cucc... ;-)
Azért kapcsol ki, mert be van álíltva rajta az energiatakarékosság, ami miatt leállítja a disk-eket... Elvileg újra kellene indulnia hozzáférés esetén, de próbáld meg, hogy kikapcsolod...
System Management/Power Management/ HDD Hibernation --->Disable...Elvileg a legutolsó firmware a v1.02b07... Te milyen fw-t használsz?
G.
-
K@riK@
csendes tag
Sziasztok, vettem egy 320l masinát, lenne két kérdés.
1/ a nem l kiadásu 320 gyári firm felmegy rá? esetleg próbálta valaki? vagy én se probáljam meg?

2/ tapasztalt már olyat valaki ,hogy leáll a nas és nem lehet "feléleszteni" az asus oplay lejátszóval....be kell kapcsolnom a laptopom, rányomni a nas megosztására és utána a nas felpörög , lehet nézni a filmet a tvn az opayen keresztül!
a nas on gyári firm van, és le van tiltva az automatikus kikapcsolás!
Van erre valami megoldás?
köszi elöre is. -
wgaborw
tag
Néd meg a NAS-od címkéjén, hogy milyen HW verziójú, utána pedig itt a kompatibilitási listát a hardvernek megfelelően... Ezekkel ténylegesen tesztelték...
G.
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
Olvastam, hogy a NAS nem nagyon szereti a WD Green winyókat... ez a probléma még mindig fennáll?
Holnap akarok winyót venni, WD-t néztem ki, de egy kicsit emiatt para van most.
Köszi!
Üdv,
Tamás -
wgaborw
tag
-
floratesz
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen új vagyok még itt. Van egy Dlink DNS320-m. Jelenleg minden mükődik, mármint a beépített p2p, amit majd szeretnék lecserélni vmi másra. Ha van javaslatotok kérlek segítsetek. H lehet magyar nyelvű leírással.
A problémám az, hogy a telepítő program installálása közbe kéri az admin jelszót, de elfelejtettem. Tudnátok segíteni nekem?Köszönettel Pali
-
agyhalal
aktív tag
válasz
bounty123
üzenetére
Ahogy tanácsoltad, Total Commanderrel csináltam egy "fun_plug.local script" nevű filet az ffp\etc könyvtárban és elhelyeztem benne az alábbi pár parancsot.
sh /ffp/start/transmission.sh stop
rm /dev/random
rm /dev/urandom
mknod -m 666 /dev/random c 1 8
mknod -m 666 /dev/urandom c 1 9Valahol biztos hibáztam, mert nem futnak le a parancsok és egy reboot után ismét a "transmission-daemon.log" fileba kezd el dolgozni a Transmission, melynek eredménye a több GB-ra hízott log file.
-
vlacexx
csendes tag
Sziasztok,
DNS-320L funplug es transmission tokeletesen fut de lejart a twonky trial ideje nem akat megosztani semmit. Letezeik erre valami megoldas a twonky megvasarlasan kivul vagy valami alternativa a twonky helyett?
Koszi. -
ProfBp
csendes tag
Azóta kiokosodtam, és látom, hogy hiába is piszkálnám ezt a fájt, mert minden rebootnál visszaírja magát memóriából, és a funlplug-ra kéne bízni, hogy minden indulásnál odamásoljon egy újat és utána újraindítsa a samba démont. Na, ehhez még egy kicsit tovább kell okosodnom...
-
ProfBp
csendes tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Másik domain-ben van? Ezt nem igazán értem. Az otthoni hálózaton nincs domain, ez a nas nem is tudna csatlakozni domain-hez. A céges gép van a céges domain-ben, másképp nem is tudnám használni. A NAS-nak csak egy workgroup-ja van.
Amúgy azóta eljutottam odáig, hogy kiderítettem, valójában a jelszavakat elfogadja, mégis valamiért rögtön utána bontja a kapcsolatot. Ha direkt rossz felhasználónevet vagy jelszavat adok meg, akkor ahhoz passzoló hibaüzenetet is kapok vissza. (Logon failure: unknown user name or bad password, vagy The specified network password is not correct.)
Belenéztem a /var/log/user.log-ba, és ott azt látom, hogy ilyenkor be is jegyzi, hogy
ShareCenter smbd: CIFS: Authentication for user [username] has FAILED.Ha viszont jó felhasználónév és jelszó van megadva, akkor ez látszik.
ShareCenter smbd: CIFS: [192.168.0.14] connected to [Volume_1] as user [username].
ShareCenter smbd: CIFS: [192.168.0.14] closed the connection to service [Volume_1].Szóval szivat, de nem tudom miért. Nézegettem a samba könyvtárban a config fájl-t, úgy tűnik, hogy be lehet kapcsolni valami bővebb loggolást, de nem nagyon merek ebbe belenyúlni, ez ugye nincs kirakva a web-es admin felületre...
-
ProfBp
csendes tag
Az alap probléma - szerintem - hogy ez a gép domain-ben van. Legalábbis azt sejtem, hogy ez lehet a gond. Aminek egyébként nem kéne gondot okoznia elvileg, de a gyakorlatban mégis úgy néz ki. Szerettem volna megcsinálni, hogy csatlakoztatom a másik laptopom homegroup-jához ezt a gépet, hátha az segít, de az sem működik. Nem is érzékeli a homegroup-ot a hálózaton, így csatlakoztatni sem tudom hozzá.
-
ProfBp
csendes tag
válasz
krealon
üzenetére
Azért "hátha mégis ezen múlik" alapon kipróbáltam ezzel a szintaxissal is, sajnos az eredmény változatlan.
Ellenőrzésképpen ugyanerről a gépről kipróbáltam, hogy a web-es admin felületre meg ftp-vel fel tudok-e menni, és azokkal nincs gond, csak ez a nyomorult SMB share (pont ez lenne nekem a lényeg) nem megy. -
ProfBp
csendes tag
válasz
krealon
üzenetére
A user paraméter opcionális, láthatod az eredménynél, hogy miután az éppen bejelentkezett felhasználót nem fogadta el, bekért felhasználónevet, amit megadtam ugyanúgy, ahogy javasoltad. A végső hibaüzenet nem is a felhasználónévre vonatkozik, google nem hoz róla semmi használhatót.
-
krealon
veterán
Ertem mar.
Azt meg csak veletlenul sem irtad be, hogynet help use
mert akkor megtudtad volna pontos szintaxist.
Igy kell felhasznalonevet hasznalninet use s: \\192.168.0.32\Volume_1 /user:192.168.0.32\felhasznalonev
vagy
net use s: \\sharecenter\Volume_1 /user:sharecenter\felhasznalonev
-
ProfBp
csendes tag
válasz
krealon
üzenetére
Netbios névvel is próbáltam már, sajnos nem megy úgy sem. IP cím eddig nem jutott eszembe, de most azzal is kipróbáltam, semmi eredmény.

Ezeket az eredményeket adja a net use. (Többféleképpen is próbáltam...)
C:\>net use s: \\192.168.0.32\Volume_1
System error 1240 has occurred.The account is not authorized to log in from this station.
C:\>net use s: \\sharecenter\Volume_1
The password is invalid for \\sharecenter\Volume_1.Enter the user name for 'sharecenter': ShareCenter\username
Enter the password for sharecenter:
System error 64 has occurred.The specified network name is no longer available.
C:\>net use s: \\sharecenter\Volume_1
The password is invalid for \\sharecenter\Volume_1.Enter the user name for 'sharecenter': 192.168.0.32\username
Enter the password for sharecenter:
System error 64 has occurred.The specified network name is no longer available.
-
krealon
veterán
Ha van a NAS-on definialva felhasznalonev jelszoval, akkor arra windows-bol ugy lehet hivatkozni, hogy:
<NAS.IP.CIME>\<felhasznalonev>
vagy
<NAS-NETBIOS-NEVE>\<felhasznalonev>Ahol a <NAS.IP.CIME> ilesmi, hogy 192.168.1.101
<NAS-NETBIOS-NEVE> valoszinuleg az hogy DNS320
a <felhasznalonev> pedig a NAS-on definialt felhasznalonev. -
bounty123
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
Nagyon sokat számít, hogy mik futnak a NAS-on, lezabálja-e az erőforrásait valami. Nekem ha a transmission be van kapcsolva, és mondjuk lightosan fut 1 torrent, már lemegy 10M/sec alá a sebesség, amint kikapcsolom felmegy 30 fölé. A gyári szolgáltatásokat én kikapcsoltam, amit nem használok.
-
ProfBp
csendes tag
Arra van valakinek ötlete, hogy hogyan tudnám a NAS-t a céges domain-ben lévő laptopról elérni? A saját laptopomról régóta megy rendesen, a cégesről viszont sehogy sem. A két laptop látja egymás megosztásait is, de a NAS megosztott könyvtáraiba nem tudok eljutni. A hálózatban látszik a NAS, viszont ha megpróbálok hozzá csatlakozni, akkor jelszót kér, és bármilyen variációkkal próbálkozok, sose enged be. (Próbáltam kifejezetten erre létrehozni user-t a NAS-on, akárhogy írtam be utána a laptopon, nem fogadta el.)
-
freemanone
addikt
Nem a vinyó a limitáló tényező, asztali gépben pörgött előtte a 1,5TB-s green, ami most a NAS-ban dolgozik már egy jóideje és ott sokkal gyorsabb volt. Nem tudom mitől van, hogy mindenkinél más és más értékek jönnek ki, de nekem konstans az írási és olvasási sebesség, amióta megvan. Viszont nekem nincs semmiféle raid, mindkét vinyó sima jbod. A 1,5TB-s és a 2TB-s WD Caviar Green vinyók kvázi megegyező sebességgel pörögnek benne. FFP sincs fent, teljesen outofbox 2.0 FW verzióval. Egyedül a hűtését moddoltam, mert az katasztrófa, de amúgy megszerettem ezt a kis NAS-t. Szekrény tetején teszi a dolgát 7/24-ben, a vinyók persze lekapcsolnak 1 óra idle után.
-
cSuwwi
senior tag
válasz
freemanone
üzenetére
Érdekes, nálam kb. ugyanez van (2db 2TB WD green, negyede raid1-ben, a többi sima jbod), gigabites lan, tplink 1043nd custom firmware. 22-23MB/s-nél többet nem tudtam kiszedni belőle, írás/olvasás ugyanannyi.
Sima 320-as alap firmware-el (2.x). 0.5-ös ffp van fent, de nem hiszem hogy ez gondot okozna. nfs/cifs-en kívül más nem fut rajta -
Traky
tag
Nekem sima DNS-320-am (Current NAS Firmware Version 2.00) van 1db 2Tb-os SAMSUNG HD204UI HDD-vel.. Ami igazából gyanús, hogy az olvasás sokkal lassabb, mint az írás.
Igen, azt én is sejtem, hogy valami nem okés, de van esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?
Fungplug 0.7-es, twonky, transmission fut rajta még... Ezek nyilván lassítják, de azt nem magyarázza, hogy miért olvas lassabban, mint ír... (a teszt idejére a transmission-t felfüggesztettem). -
Traky
tag
Ezek a sebességek nem túl lassúak? Gigabit-es a router (TL-WDR4300) és a pc LAN portja is (Gigabyte EX-58 extreme).
NAS performance tester 1.4 http://www.808.dk/?nastester
Running warmup...
Running a 400MB file write on drive Z: 5 times...
Iteration 1: 20,22 MB/sec
Iteration 2: 21,86 MB/sec
Iteration 3: 20,53 MB/sec
Iteration 4: 20,97 MB/sec
Iteration 5: 21,16 MB/sec
Average (W): 20,95 MB/sec
Running a 400MB file read on drive Z: 5 times...
Iteration 1: 9,73 MB/sec
Iteration 2: 10,01 MB/sec
Iteration 3: 4,55 MB/sec
Iteration 4: 12,28 MB/sec
Iteration 5: 10,49 MB/sec
Average (R): 9,41 MB/secAmi még számomra érdekes, hogy az írási sebesség gyorsabb, mint az olvasási...
Esetleg valami router beállítás kell?
Tudna valaki tanácsot adni, hogy hogyan lehetne gyorsítani? -
bounty123
őstag
válasz
agyhalal
üzenetére
Igen, egyik megoldás ami erre van kitalálva az a fun_plug.local script, amit az /ffp/etc mappában kell elhelyezni. Amit ebbe teszel az lefut bootkor. Persze beleírhatnál bármelyik más bootkor induló cucc (transmission, ssh stb) indító scriptjébe is, de az nagyon nem lenne elegáns. Vagy még magába a fő fun_plug scriptbe is bele lehet írni.
cd /mnt/HD/HD_a2
ls
mv fun_plug.local /ffp/etc
chmod a+x /ffp/etc/fun_plug.local -
agyhalal
aktív tag
Megoldható az, hogy bizonyos parancsok lefussanak minden bootolás alkalmával?
-
h1ght3chzor
őstag
Nasról külső vinyóra hogy lehet másolni? Mert a copy-nál csak a nason belül tudok, illetve csak a külső vinyóról a nasra tudok...
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Közben megoldódott, fogalmam sincs sajnos mi volt a hiba, de nem a nassal volt, hanem a géppel.

-
Traky
tag
válasz
bounty123
üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a tippeket.
A megoldás egy NAS reboot volt...
Tehát akinek DNS-320-on problémája van az Nco*e torrentekkel ("Tracker gave HTTP response code 0"):
- csinálj egy sh file-t az /ffp/start mappába (pl. nccurl.sh)
- másold bele a következő parancsokat és mentsd el:
#/ffp/bin/bashuntil false; do
curl --silent c.ncore.cc:2710
sleep 20
done
- putty parancskezelő ablak nyitása
- chmod a+x /ffp/start/nccurl.sh
- rebootÚraindítást követően automatikusan futtatni fogja a script-et (a chmod a+x /ffp/start/curlpat.sh parancsnak köszönhetően). Ellenrőzésképpen pár perc múlva nyisd meg a ffp.log-ot. 20mp-enként bővül a következő üzenettel: "d14:failure reason18:Malformed announcee"
Ha az ellenőrzés rendben van, akkor nyisd meg és módosítsd a script curl-ös sorát a következőképpen: curl --silent c.ncore.cc:2710 >/dev/null 2>&1
Egy újabb reboot után már nem fogja teleszemetelni az ffp.log-ot. -
h1ght3chzor
őstag
User error?!?!
Eddig tökéletesen beengedett hálózatról a nasomba, most felhasználó nélkül p2p mappába simán beenged, viszont amikor Volume_1-be akarok belépni azonosítót, meg jelszót kér... Létre is van hozva a nasnál a userek közt, direkt read_only felhasználó, beírom a nevét, jelszavát, és nem akar beléptetni... Vkinek ötlete?
-
biker
nagyúr
Sokat vergődtem a DNS-320L-el, miért csak 45M/sec körül fut, de azt Wifin és Lanon is, a MAcbook pro gépemre, amiben egy 100-110Mega/secet tudó hybrid hdd van
Mint kiderült, mert ennyit tud a hdd

Valamiért a belső műveleteknél fele olyan gyors külsőnMost lett beüzemelve az új MacMini fusionDrive-al, 200-250M/sec írás olvasás, és tessék ,a dlink ad 95-96M/secet neki!
Gigabit lanon szinténUgyanígy a backup TimeMachine használatával, nálam 20M/sec körül, és szenved, a minin 50-70M/sec, sok apró file miatt lassú
Persze abban i7 proci van, a MBP-ban meg C2D

-
bounty123
őstag
Egyik lehetőség, ha felteszed a screen programot. Ez kb. úgy működik mint egy vnc, csak konzolra - a háttérbe tudod küldeni, sőt akár több al-terminált is tudsz belőle nyitni. Ha jól emlékszem ctrl+a d küldi háttérbe (http://www.pixelbeat.org/lkdb/screen.html)
A legegyszerűbb szerintem, ha simán a cron-ba beírod a curl parancsot, pont ilyenekre való a cron időzítés. Nem kell állandóan futnia egy scriptnek, hanem csak mondjuk 1 percenként lefuttatod vele a curl-t.
crontab -e parancs, erre beadja az aktuális időzített feladatokat, ehhez fűzz egy új sort:
* * * * * curl --silent c.ncore.cc:2710 &
majd a végén egy enterVagy simán megszerkeszted a /var/spool/cron-ban levő cron fájlt.
-
Traky
tag
válasz
[Misel]
üzenetére
curlpat.sh tartalma:
until false; do
curl --silent c.ncore.cc:2710
sleep 20
doneA script lényege (encó oldalról szedtem), hogy 20mp-enként ránéz az enkóra, így nem szakadnak meg a kapcsolatok. Működik is, mert 20mp-enként kapom a köv. üzeneteket:"d14:failure reason18:Malformed announcee" Ennek a kiíratását persze le is lehet tiltani, csak egyenlőre az ellenrőzés miatt hagyom . Szóval ha meg lehetne oldani, hogy megmaradjon a script állandóra..., jól futna a transmission enkór torrentekkel.
Adtam neki futtatási jogot: chmod a+x /ffp/start/curlpat.sh
Így futtatom: /ffp/start/curlpat.sh &
Ha az aktuális putty session-ben leellenőrzöm, látszik, hogy fut, de ha kilépek és vissza, már nyoma sincsen:login as: root
root@192.168.0.106's password:
Last login: Thu Jun 27 06:56:31 2013 from 192.168.0.100
root@dlink-5212B1:~# ps
PID TTY TIME CMD
27690 pts/0 00:00:00 sh
27693 pts/0 00:00:00 ps
root@dlink-5212B1:~# /ffp/start/curlpat.sh &
[1] 27701
root@dlink-5212B1:~# d14:failure reason18:Malformed announcee
root@dlink-5212B1:~# jobs
[1]+ Running /ffp/start/curlpat.sh &
PID TTY TIME CMD
27690 pts/0 00:00:00 sh
27701 pts/0 00:00:00 sh
27703 pts/0 00:00:00 sleep
27704 pts/0 00:00:00 ps
root@dlink-5212B1:~# d14:failure reason18:Malformed announceeMajd putty bázárás és újbóli indítás után:
login as: root
root@192.168.0.106's password:
Last login: Thu Jun 27 06:58:08 2013 from 192.168.0.100
root@dlink-5212B1:~# jobs
PID TTY TIME CMD
27814 pts/0 00:00:00 sh
27819 pts/0 00:00:00 ps
root@dlink-5212B1:~#Előre is köszi.
Üdv, Traky -
bozsozso
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
Igen ezt így meg is találja viszont a Volume_1 mappába belépéskor azt írja, hogy a kiszolgáló nem található. Jé most látom, hogy Neked is P-d van

-
freemanone
addikt
válasz
bozsozso
üzenetére
telón wifi bekapcs -> ES file explorer elindít -> bal felső kék földgömb előtt telefon ikonra katt -> network -> lan -> katt a search gombra, meg kell hogy találja a NAS-t.
és most látom hogy az új verzióban már nem lehet domain alapján hozzáadni... csodás. egy ideje nem használtam, csak frissült a telón, de a fent leírt módon nekem megtalálta. -
bozsozso
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
Mondjuk egy ES explorerben ezt hogy tudom megadni?
-
-
bozsozso
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
Igen android-al és ES file explorerrel próbáltam.
-
bozsozso
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
Az rendben van úgy megy is viszont telefonról is el szeretném érni. A TC-t csak beírtam azért, hogy IP-vel sehogy nem megy.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Total Commander-ből helyi hálózaton az IP cím megadásával nem tudom elérni a 320L-es nas-om. Megadom a nas IP címét valamint az admin-hoz tartozó jelszót. Mit kellene még beállítanom, hogy elérjem. Mondjuk ugyanez a helyzet telefonról is onnan sem érem el. Bár a pc-n ha böngészőben írom be az IP-t akkor be tudok lépni.
-
Traky
tag
Tudna valaki megoldást arra, hogy hogyan tudok egy script-et állandóan futtatni (azután is, hogy kiléptem putty-ból, vagy leállítottam a pc-t)?
Csináltam egy sh kiterjesztésű filet-t, bemásoltam a script-et, adtam futtatási jogot rá és elindítottam &-el. A baj, hogy ha kilépek putty-ból, megszakad a script. -
Traky
tag
válasz
[Misel]
üzenetére
Igen, alapvetően nem a transmission a hibás, de mégsem megy rajta
Más oldalak torrentjeivel minden rendben. Ncore fóromon azt olvastam, hogy valakinek Deluge-al mennek. Nem tudom, itt van-e valakinek ezzel a klienssel tapasztalata?
Amíg meg nem oldódik az ncore torrent probléma, lehet visszatérek a NAS gyári torrent klienséhez. Nekem azzal a fő problémám, hogy csak 10 aktív torrentet kezel. Tényleg, azt nem lehet valahogy meghekkelni?
-
Traky
tag
válasz
[Misel]
üzenetére
Köszi Misel a türelmet és a segítséget. Szépen fut minden. Feltettem a twonky szervert is twonky-kurobox-pro-special-7.0.11 (twonky 7.0.11 install ).
A funplug 0.7 telepítése során 1 problémába ütköztem csak a leírást követve ([link]): a store-password.sh letöltése nem működött (wget http://wolf-u.li/u/172/ -O /ffp/sbin/store-passwd.sh). Így ezt a file-t máshonnét letöltöttem, bemásoltam a ffp/sbin mappába és ezt a parancsot kihagyva a következővel folytattam (store-password.sh futtatása).
A transmission telepítése során az egyetlen módosítás az volt, hogy már van újabb transmission, tehát nem a transmission-2.52-arm-1.txz-t töltöttem le,(wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/Transmission-2.52-arm-1.txz) hanem az újabb 2.76-os verziót innét: [link], majd bemásoltam az ffp/home/root könyvtárba
Twonky server telepítése során a letöltések nem nagyon működtek, ilyenkor vagy a parancsban megadott linkeket dirkektben követve, vagy máshonnét letöltöttem és a meghatározott könyvtárba másoltam a file-okat.
File-ok kezelésére a legjobb program szerintem a winscp [link], de a saját progija (web file server) is jól használható (root-tal, vagy adminnal), de azért nehézkesebb.Üdv,
Traky -
[Misel]
tag
a transmission leállításkor kiírja a settings.json-ba az aktuális konfigot (és felülírja az általad kiegészítettet).
a helyes sorrend:transmission stop
config szerkeszt
transmission starttwonkyt nem használok, abban nem tudok segíteni
(#2701) bozsozso
a könyvtárat és a "telepítőjét" (fun_plug nevű file)
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
A fun_plug hogyan távolítható el a 320L-es NAS-ról? Egyszerűen letörlöm az ffp könyvtárat és kész?
Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AliExpress tapasztalatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest