- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Új CPU-magokka, de régebbi PowerVR GPU-val jöhet a Tensor G6
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silverx1
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy miért nem formázza meg a 2. HDD-t a jószág.
Volt benne egy Seagate ST2000DL003 2 TB, majd miután elfogyott a hely és jóáras lett a cucc vettem neki egy tesót tehát pontosan ua HDD-t. De miután beteszem és látja, hogy van új disc mondja, hogy formázni kéne, majd az inicializálás után nem történik semmi se.
Már próbáltam gépen megformázni EXT3-ra, de utánna is formázni akarja, és akkor sem történik semmi.
Ha valaki tud rá gyógyírt, azt nagyon megköszönném. -
lzs79
csendes tag
funplug-ot ismét feltettem a gyökérbe, restart.
most megy a putty.Próbáltam újra az optware-t, hátha azzal van a gond:
/ # wget http://wolf-u.li/u/233 -O /ffp/start/optware.sh
Connecting to wolf-u.li (83.169.42.106:80)
optware.sh 100% |*******************************| 8688 --:--:-- ETA
/ # chmod a+x /ffp/start/optware.sh
/ # /ffp/start/optware.sh start
mv: cannot rename '/opt': Device or resource busy
Running: mkdir -p /opt
Running: mount --bind /ffp/opt/optware /opt
mv: overwrite '/opt/firefly'? y
mv: cannot overwrite directory with non-directory
mv: overwrite '/opt/perl5.10'? y
mv: cannot overwrite directory with non-directoryMajd ipkg update:
/ # opt/bin/ipkg update
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/cs08q1armel/cross/unstable/Packages
Updated list of available packages in /opt/lib/ipkg/lists/cs08q1armel
Successfully terminated.Majd a telepítés:
/ # opt/bin/ipkg install ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk
ipkg: ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk: No such file or directory
Nothing to be done
An error ocurred, return value: 4.
Collected errors:
Cannot find package ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk.
Check the spelling or perhaps run 'ipkg update'Lássuk, mi van a könyvtárban:
/ # cd opt
/opt # cd bin
/opt/bin # ls
ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk ipkg-opt
ffmpegthumbnailer_2.0.6-2_arm.ipk minidlna.ipk
ipkg update-alternatives
/opt/bin # opt/bin/ipkg-opt install ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk
/ffp/bin/sh: opt/bin/ipkg-opt: not found
/opt/bin # ipkg-opt install ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk
/ffp/bin/sh: ipkg-opt: not found
/opt/bin #Hol a hiba? Azon kívül, hogy nem sok közöm van a linuxhoz

Bár van 1-2 dolog, amit nem értek.
Van a Volume_1 meghajtón egy ffp könyvtár.
ezen belül többek között egy bin, és egy opt könyvtár.
De az opt könyvtáron belül csak egy db optware könyvtár van, és azon belül van az a bin, ami a putty-ban feljebb látható. A Putty miért hagyja ki az optware könyvtárat?
Puttyon belül cd opt, cd optware hibát jelez. -
lzs79
csendes tag
most már a putty-al sem tudom elérni.

-
lzs79
csendes tag
/ # opt/bin/ipkg-opt install ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk
Nothing to be done
Collected errors:
Check the spelling or perhaps run 'ipkg update'
/ # cd opt
/opt # cd bin
/opt/bin # ipkg-opt install ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk
/ffp/bin/sh: ipkg-opt: not found
/opt/bin #
-
-
lzs79
csendes tag
-
lzs79
csendes tag
Legjobb tudomásom szerint abban a könyvtárban próbáltam futtatni.
nas admin felület, web file server
Volume_1/ffp/bin/ köynvtárba felmásoltam.Total commanderrel le is ellenőriztem, ott van.
/ # ipkg install ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk
/ffp/bin/sh: ipkg: not found
/ #Linux parancsoknak utánanéztem.
Tényleg nem értem mit csinálok rosszul

-
-
lzs79
csendes tag
Na próbálkoztam én itt mindennel, de csak nem akart menni...
Volume_1/ffp/opt/optware/bin/ könyvtárban találtam ipkg filet, admin felületen web file serverrel bemásoltam az ipk fájlokat mellé de ez sem segített

szóval ffp ott van a vol1-en, ebből feltételezem, hogy az optware felment.
remélem jól gondolom
-
lzs79
csendes tag
Olvasd el ezt hogy tisztában légy hogyan kel linuxban szöveget szerkeszteni vi vel.
Optware telepítése után másold fel a rarban lévő 3 ipk-t a vol1-re és telepítsd egyesével,
írd a puttyba (sima ipkg install is mehet, de inkább megadtam az elérési utat is)opt/bin/ipkg install ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk
opt/bin/ipkg install ffmpegthumbnailer_2.0.6-2_arm.ipk
opt/bin/ipkg install minidlna.ipkerre:
/ # opt/bin/ipkg install ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk
Nothing to be done
Collected errors:
Check the spelling or perhaps run 'ipkg update'
/ #mit rontottam el?
-
-
válasz
freemanone
üzenetére
Szia!
Zaj az engem is zavar, funplug és minidlna van rajta, mert a gyári iTunes és UPNP sok mindennel nem kompatibilis (persze a miniDLNA sem tökéletes, ACrayen PlayONHD nem komálja)
-
cSuwwi
senior tag
Nekem is gigabites hálón van, ffp-vel okosított. 2db 2 terrás WD green van benne, és ezekkel a lassú winyókkal is 22-23 mega körül tud írni, az olvasás ugyanennyi. Raid1 van a lemezeken, de olyan részre írok/olvasok (HD filmek) ahol nincs, csak 1 lemezt piszkál.
Gondolom a dobozt tud ennyit, a winyóból kicsit többet is kinézek.
Előtte 100mbites routerral 8 mega körül tudtam belőle kipréselni. -
freemanone
addikt
Az érdekes. Nekem ezt a sebességet hozza gigás hálón, azért is "írtam közbe". 350-400mbps között olvas és 240-280mbps között ír szekvenciálisan. Bár való igaz, hogy én nem használok semmi extra funkciót, nálam sima file serverként üzemel samba-n keresztül. Funplug és hasonlóktól mentes a NAS. Egyedül a hűtése moddolt, mert félelmetesen zajos volt eredetileg!

-
válasz
freemanone
üzenetére
Szia!
Én még sohasem láttam tőle ilyen sebességet, pedig Gigaibites hálóm van.
1080p-s filmeket kiszolgálja -
válasz
e2170Htlecso
üzenetére
Ha a megabites fele nem forgalmazol akkor nem, de ha arra is , akkor az lesz a lassú pont.
10 megabájt egy illyen nassal azért álom. Okos , de nem túl erős eszköz ez. -
e2170Htlecso
csendes tag
Azt szeretném kérdezni, hogyha szeretnék gyakorlati stabil 10 megabájt / s adatátviteli sebességet egy ilyen kategóriájú NAS-nál, akkor minden hálózati eszköznek gigabitesnek kell lennie?
-
-
cSuwwi
senior tag
Muszáj vi-vel "szevedni"?
Nekem úgy rémlik hogy alapból van nano, vagy ha mégse a funplug programok között ott van.
Toltam fel egy mc-t is (nem az alap funplugost mert az fagy, itt a ph-n volt egy topikban, googlel találtam), az mcedit is teljesen használható.Nem mintha a vi nem lenne teljes értékű editor, de egy kezdőt durván elijeszthet, szvsz
-
Ez a pakk kell hozzá:
(feltoltam a mediafire fiókomba)Köszönet, Bulek-nek nekem is ő adta
Először telepítened kell a funplugot:
Fontos, hogy legyen interNET kapcsolat. (NAS elérje az InterNET-et)Másold a a fun_plug a NAS Vol_1 gyökerébe.
Indítsd újra a NAS-t a saját web felületéről és telepíteni fogja magától a funplugot.
Ezután el tudod érni a NAS-t telnettel.Ehhez kell a putty.exe
be kell írnod a NAS IP címét és s telnet protokollt kell választanod
ekkor megjelenik egy fekete ablak abban tudsz parancsokat kiadni
Olvasd el el ezt és képbe kerülsz a puttyval kapcsolatban
Ezután telepítened kell az optware-t
itt le van írva:
Indítsd újra ismét
Olvasd el ezt hogy tisztában légy hogyan kel linuxban szöveget szerkeszteni vi vel.
Optware telepítése után másold fel a rarban lévő 3 ipk-t a vol1-re és telepítsd egyesével,
írd a puttyba (sima ipkg install is mehet, de inkább megadtam az elérési utat is)opt/bin/ipkg install ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk
opt/bin/ipkg install ffmpegthumbnailer_2.0.6-2_arm.ipk
opt/bin/ipkg install minidlna.ipkMár csak 2 dolog van
vi vel szerkeszteni a
/ffp/opt/optware/etc/minidlna.conf
állományt, ott kell megadnod mely mappa tartalmazza a zenéidet, filmjeidet
Valamint a /ffp/start/minidlna.sh -t kell létrehoznod
vi vel olyanra mint ami a rar ban, van nézd meg.Majd add ki ezt a parancsot
chmod a+x /ffp/start/minidlna.shÚjra indítás után megy a minidlna
-
FearLess88
csendes tag
Hali!
Hogy lehet az ftp-nél kiküszöbölni a holt időt hogy hosszabb legyen? mert a gyári fw-ben 10 perc és ha az ftp letöltés hosszabb passzív módban akkor sikertelen a letöltés...
Ebben kéne segitség! pls! fontos nekem! előre is köszönöm -
-
FearLess88
csendes tag
Hali!
Az érdekelne hogy lehet e olyan letöltést csinálni a 320-as ommal hogy egy direkt linkröl?
Vagy kell hozzá valami plussz hekkelés?
előre is kössz! -
Sajnos szerintem nincs olyan hivatalos firmware amiben olyan UPNP szerver lenne ami teljesen kompatibilis a DLNA-val és mkv-t támogatna.
Minidlna-t fel lehet tenni, a 320-as ráfordított minidlna fellelése után már nem olyan bonyolult.
Először fel kell tenni a funplugot (minden automatán felmegy) utána az optware-t és lehet telepíteni a szükséges 3 csomagot, kicsit konfigurálni kell mjad megy.
Kicsit fapados és parancssorból kell egy kicvsit ügyködni, de ha egyszer felment már minden automata.Én is feltettem az mkv miatt, valamint az iPhone látta a gyri UPNP-t és iTunse szervert, de a Samsung Wave I és II telefonjaink nem (vagy ha látta is a fileokat nem volt hajlandó lejátszani őket, azt írta a file már használatban van)
minidlna-val jól működik minden.
Én is utálom, hogy egy cég hirdeti, de nem tud működőképes firmware-t gyártani.
Így volt ez az Asus WL 500GP rioteremmel is, gyári hirdette a torrentet, de csapnivaló volt, Oleg FW-vel már minden ment, de sokat kellett konfigurálgatni.
Így van ez sajnos a DNS 320-al is....Optware Linux alapismerethez érdemes elolvasi a logout Asus WL 500 GP okosítás cikket, ott leírják a Putty terminál emulátor és a vi Linuxos szöveg szerkesztő használatát.
-
etitkar
csendes tag
Hali !
Van egy DNS-325-öm és szeretném feltelepíteni rá a transmissiont ,találtam egy leírást feltelepítettem a a leírás szerint (a d-link help oldal) de igazából nem akr össze jönni mert
a
.transmission-daemon mappa üres és nem találom benne a settings.json fájlt amit szerkeszteni kellene. Ha valakinek van ebben tapasztalata csinált ilyet kérem ossza meg velem aztköszönöm
A leírás itt található http://www.dlinkhelp.eu/f2/index.php?topic=8.90
-
Vieron
tag
A 100 mbites háló elméleti maximuma 12,5 Mbyte/sec, de ez sztem max labórban működött. A valós sebesség valahol 8-10 Mbyte küröl van, ezt akkor tudnád elérni, ha sem a te géped nem csinál mást a másoláson kívül hálózaton, se a Nas. Ha már megy pl egy Torrent akármelyik gépen, akkor reális a 6 mega.
Egyébként Gigabites hálózaton is 20 mega a max írás és 35 mega a max olvasás. -
suller
csendes tag
sziasztok!
Lenne valahol normális leírás arról, hogyan kell erre a kis kütyüre linuxot telepíteni, meg azt a minidlna-t hogy menjenek az mkv fájlok? Igazából nekem ez lenne a legfontosabb, hogy egy Samsung tv-n lássam az mkv fájlokat.
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek rajtam kívül problémája a másolási sebességgel?
Átlag 6Mb/s körül másol a NAS-ról 100Mbit-es hálózaton...
Próbáltam FTP szerverrel (kicsit gyorsabb volt) illetve sima megosztással is.
Van valami beállítás, amivel esetleg gyorsabbá lehetne tenni?LINKSYS WRT54GL routerem van, ami sajnos csak 100Mb-es, viszont véleményem szerint a 10Mbyte/sec-et így is kellene vinnie...

Köszi!
Üdv,
Tamás -
Tudtok olyan fw-t amin az iTunes és az UPNP szerver kompatibilisebb?
A Telefonom (samsung bada/wave) DLNA-n keresztül csak a könyvtárakat tátja, mást nem.
iPhone viszont simán játszik róla....
2.02 van rajta -
Szia!

ha ext3 filerendszer volt akkor talán extfsdvel le lehet olvasnihttp://sourceforge.net/projects/ext2fsd/
Ha nem megy akkor egy CD-ről/pendriveról bootolható Linuxxal próbálkozhatsz
-
kejfel
tag
-
Sziasztok 2.5" disket szeretnék bele tenni, melyik a jó beépítő keret hozzá?
Két oldalról rátehető nem jó... -
lzs79
csendes tag
Volna egy kérdésem, nem tudom hol a hiba
Adott egy dns 320 nas, ami upnp megosztás van.
Ezt szépen látja a G30-as Pana Tv.
Egy gondom van: nem ABC sorrendben rendezi a fájlokat, hanem összevissza.
Hogy tudnám abc sorrendbe tenni, meg egyáltalán, ez a nas, vagy a tv hibája? -
lplugo
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy volt már róla szó, de én nem találtam olyan hozzászólást, ami engem érdekelne.
Mégpedig az, hogy hogyan lehetne megoldani azt, hogy a PC-n osszam meg a torrent file-t.
Arra gondolok, hogy ha a PC-n lévő torrent kliensben indítok egy torrentet, aminek a letöltési helye a NAS-on van, akkor miért szakad meg a letöltés 0,1%-nál és ír ki hibát.
Valamiért a hálózatba kötött NAS-on nem tudom futtatni. Természetesen ha a NAS beépített kliense kezeli a torrentet, akkor minden rendben.
Azt szeretném (sokakkal ellentétben), hogy csak akkor fusson a torrent, ha a PC be van kapcsolva, de a NAS-ban található HDD-re/ről.Van valakinek ötlete, hogy mit kellene beállítanom?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
FearLess88
csendes tag
Hali! olyan problémába ütköztem hogy távolrol weben keresztül akarnának letölteni de nem megy, ez a probléma azóta van hogy 2.02 fw-re frissítettem. Hogy tudom a legtöbbet kihozni a kis masinábol..?
-
lzs79
csendes tag
Megoldva.
Régi hdd-t kivettem, újat formáztam, régit visszatettem, és kész.
-
lzs79
csendes tag
Nyomtam egy restartot, de ezzel fogad:
This section allows you to change the hard drive configuration or to format the newly inserted hard drive. Notice that the data stored in formatted drives will be erased during the process.A smart teszt részben 2hdd-t lát.
Az application managerben amikor a upnp serverbe megyek azt mondja: none hard drives.
-
lzs79
csendes tag
Volna egy kis gondom.
A nasban eddig csak egy 750-es vinyo volt, most betettem mellé egy másikat (2tb)
Beléptem az admin felületbe, és kértem a formázást.
De az nem halad. Már kb 4 órája nem csinál semmit, 0%-on van.
Nem akartam raid1-be tenni, csak azt, hogy legyen rajta két vinyó, semmi tükrözős trükközés.
Mit csináljak? -
Vieron
tag
Nekem lejátszás közbeni problémák vannak. Alapból 90% körül mozog a proci használat, ha használva van az upnp szerver, de kb 10-15 percenként felugrik 95-98% körüli értékre, és akkor elkezd szaggatni a kép és a hang is, erre gondoltam lefektetés alatt.
Az mkv-nál a 4500 kbit + 448 kbit hang egy 2 órás film kb. 4,5 giga, a 6500 kbit + 448 hang az olyan 6 giga körül van.
-
drika
tag
Ezt nem tudom mihez viszonyítani, ennyire nem vagyok benne az mkv kódolásban, de ha jól számolom, akkor az 39 mega percenként, tehát 3 és fél giga egy film. Gyanítom, ebben a hang még nincs benne, tehát egy max. 5 gigás filmről van szó. Nem tűnik soknak.
Nálam egy minimaxról felvett mese okozott problémát. Az volt a gond, hogy eltért valami szabványtól (gondolom amatőr apuka készítette - nem bántásként írom). Ettől megfeküdt a NAS a beolvasás közben, és emlékszem, alig bírtam kilőni. Valahogy újraindításnál sikerült gyorsabbnak lennem annál, mint ahogy elérte a feldolgozhatatlan fájlokat, és így tudtam kikapcsolni.
-
Vieron
tag
Futott már már valaki bele abba, hogy a beépített DLNA szerver letérdelteti az egész NAS-t?
-
capafog23
őstag
válasz
FearLess88
üzenetére
Adatvesztés biztos hogy nincs.
-
FearLess88
csendes tag
Hello! 2.0 fw-t használom, a 2.02-es jobb-e? fw frissitésnél van adatvesztés?
-
drika
tag
válasz
freemanone
üzenetére
Gratula, főleg a metszőollóért! Gondolom ment az anyázás.

Szerintem, ha megfelelően hűt, akkor nem érdemes tovább küzdeni vele! Teljesen jó így is.
-
freemanone
addikt
Közben megcsináltam a venti modot a NAS-on és azt kell hogy mondjam megérte!
Hangját se hallani és 10fokot nyertem a HDD-ken valamint 8at a rendszer hőmérsékleten a WebGUI szerint. (30 perc aktív terhelés utáni értékek, infrával fűtött 23fokos helyiségben)
eredetileg: 40° / HDD, 52°/system
mod után: 30° / HDD, 44°/system (ez felkúszott 31°/46°-ra 2 órás párhuzamos 1080p mkv + flac streem + 28GB adat felírása után)
A kivágással megszenvedtem flex hiányában, de egy jó erős és éles metszőolló a segítségemre futott!
Azért a végeredmény korrekt lett. Majd ha flex-hez jutok az a terv, hogy a ventit átszerelem az alu keretre nagyobb lyukat vágva a műanyag hátlapban. 
A D-Linket meg szívesen megnyúznám azért a vacak épphogy 4cm-es ventiért amit beépítettek. Na mindegy ez jóideig kiszolgálja az igényeimet és végre nem zúg a háttérben éjjel nappal.
Itt van pár kép róla: -
DonCosta
tag
Megtaláltam egy korábbi hozzászólásomban a mért sebességet 100-as hálón . Ha ott a beszélgetésbe belenézel szó van róla, hogy kinek milyen beállításokkal milyen sebességeket produkált, illetve mivel mérték.
-
Rick4
félisten
válasz
DonCosta
üzenetére
Okés, ezzel sincsen baj, ha gyorsan tolja a gép és a nas között, kb 300Gb cucc van fent, szóval nem halál. Inkább az a lényeg, hogy ami rajta van, ne sz@ródjon el, bekapcsolom, és menjen heteken keresztül. sima 100-as hálón hogy lehet ezekkel dolgozni? Meg Gbites a nas, Gbites a gép, csak a router nem az. Még.

-
DonCosta
tag
Attól tartok kénytelen leszel újra pakolni a cuccot a vinyóra.

Amint beteszed formázni akarja majd Linuxos formátumra. Külső vinyót usb-n tud kezelni NTFS formátumban is ha jól tudom, de ha beleteszed tuti formázza. Még akkor is ha előtte is linuxos formátumban volt. (bocs a nem szakszerű megfogalmazásért, aki pontosabban tudja javítson ki a lényeg azonban ez)
A spéci vinyód ha tényleg kevés hőt termel és egymagában lesz lehet hogy csendes is lesz a NAS (azaz nem fog pörögni a ventilátora) -
Rick4
félisten
válasz
DonCosta
üzenetére
Igazából egy ilyen válasz volt lényeges, anak örülök hogy működik rendben, ráadásul én egy spéci seagate vinyót használok, alacsony fogasztással és hőtermeléssel rendelkezik. Illetve kérdés, a jelenlegi médialejátszómban van ez az 1TB-os vinyó, NTFS-re formázva is tökéletesen dolgozik vele, ha ezt berakom, elszáll a tartalom? Megvan minden, csak annyira nem öröm, hogy másolhatom újra.
-
DonCosta
tag
Ha csak alapon akarod használni, nem akarsz sem fun-plugot sem transmissinont felrakni, mert nem szeretnél ilyenekkel szüttyögni, akkor is használható a cucc. Én ráküzdöttem ezeket de rájöttem, hogy nekem fölösleges és visszatértem a gyári torrentezőjére. Nekem bőven jó az is és ha nincs fun plug még gyorsabb is a helyi hálón (értékeket már nem tudok, de kb 30%-al gyorsabb lett fun plug nélkül). Megbizható cucc, nekem október óta nem volt kikapcsolva, stabilan megy. Egyedül a ventilátor tud hangoskodni, de én notebook vinyóval használom és így egyáltalán nem kapcsol be.
Nincs tapasztalatom a többi NAS képességeiről, de ár/érték arányban nemigen van jobb szvsz. -
rolywrx
tag
válasz
csuzso72
üzenetére
ELVILEG, de tényleg csak elvileg merem mondani, hogy semmilyen adatvesztéssel nem jár. A beállításokat írja át a HDD firmware-jében.
Nekem nem veszett el róla semmi, bár tényleg csak teszt cuccok voltak rajta a moddolás közben. De az elvileget azért hangsúlyoztam, nehogy az legyen, hogy én azt mondtam, és közben mégis. Szóvalérted.

-
Rick4
félisten
válasz
boatkiller
üzenetére
Köszi az infót, nem nagyon fontos ez a lg samsung opció mert van médialejátszóm ami hálóból nyomja. Igaz, a tévémre van ez az openlgtv-s dolog, de azt se kezdtem el, jó az úgy. Annyira nem csípem a parancssoros putty-s dolgokat, a gui jobban bejön, de mindenképp jobb lenne egy központi adattároló, erre kellene kis torrent és kész is. -ne szálljon el a vinyó tartalma, ez a lényeg, bár nem tudom az ntfs-re formázott vinyót mennyire szereti, a médialejátszómnak nincsen gondja vele. Hálóban mennyivel tud ez oda- vissza másolni? A médialejátszóm stabilan 5-6MB/sec, igaz ez 100-as háló.
tapasztaltál olyat hogy hazamentél, ez me össze volt zuhanva? mert ilyennek nem örülnék... -
boatkiller
tag
Szia!
Lényegében ugyanaz a vas mint a DNS325(a proci underclockolva gyárilag és feleannyi a ram benne.) Viszont olcsóbb.
Nekem már megvan eléggé régóta, jól működik. A gyári ventijét moddoltam egy picikét
, erről itt a fórumban olvashatsz.
Van rá funplug, ha azt felrakod akkor rakhatsz rá transmissiont a gyári torrent kliens helyett. Ugyanis a gyári cseppet buta. Én chrooted debiannal használom. Többszálas torrent letöltés esetén is vígan kiszolgál egy LG lcd Tv-t 1080p MKV filmel akadás nélkül 100-as hálón.Samu Tv-hez funplug telepítése után miniDLA képes lesz.(ha telepíted a szükséges dolgokat)
Én csak ajánlani tudom, főleg, hogy már rá lehet tenni native debiant is.

Az árgépen DNS325 35000Ft-től indul, de annyiért már inkább HP proliant microservert vennék.
-
Rick4
félisten
Szevasztok!
Egy hónapja kérdeztem, eddig nem érkezett válasz, kérdeznék még egyszer:
Nézegetem a d-link 320-as nas-t, sok extra nem kell, médiaszerver, és torrent kliens, akár a gyári fw is jó lehet, nem akarok sokat tökörészni vele. Olvasom, hogy sokaknak nem okés, meritek ajánlani, vagy 30 ezerig van jobb? Nem telepítgetni akarok, haszálni, alaphelyzetben használható cucc ez?
Köszi. -
freemanone
addikt
Akit jobban érdekel a WD vinyók helyzete itt több sikerrel jár: [link]
Egyébként nem jár adatvesztéssel amennyire én tudom. -
rolywrx
tag
válasz
freemanone
üzenetére
Nekem is volt benne WD Green hdd. Valóban elég szépen megindult a intellipower miatt a felpörgések száma a smart adatokban is.
Fogtam bedobtam egy asztali gépbe, bebootoltam a WD util-t, aminek wdidle3 a neve, és szépen parancssorban beállítottam az összes ilyen vinyómon a felpörgési időt, ha jól emléxem 300 sec-re.
Ha emlékem nem csal, ez a maximum.wdidle3:
http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=609&sid=113 -
lafaty80
addikt
sftp-t hogy tudom beállítani, működésre bírni?
-
drika
tag
válasz
boatkiller
üzenetére
Én auto helyett manual-ra kapcsoltam a ventit, és így folyamatosan megy. Így nyugodtabban alszom. Amúgy hasonlóan módosítottam én is a dobozt, csak nekem nem volt dekopír fűrészem, így elég rendesen megküzdöttem vele...
-
boatkiller
tag
válasz
freemanone
üzenetére
Eredetileg tényleg 5V venti van benne, de nem számít. Csak simán rádugtam a 12V-os ventit az alaplapi csatlakozóra. A webUI-ban a log fájlban ugyan az fw elégedetlenkedik, hogy "nincs venti" vagy "nem működik" de persze ez nem így van.

Anno amikor kész lett a szívbajt hozta rám, hogy nem indult el. Később jutott csak a fejembe, hogy várni kellene egy picit amíg be nem melegszik.

Egy ideig folyton ellenőríztem kézzel, hogy működik-e. Annyira halk.
-
freemanone
addikt
válasz
boatkiller
üzenetére
nagyon pofás mod!

még nem ástam bele magmat teljesen, de véletlenül nem 5V-os venti van benne eredetileg? A 12V-ot honnan lopod a ventihez?
-
boatkiller
tag
válasz
freemanone
üzenetére
-
freemanone
addikt
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Dlink DNS-320 NAS-t. Már meglévő WD Green vinyókat tebbem bene (1,5tb + 2tb), de most olvastam a topic elején, hogy ez nem túl jó párosítás az intellipower miatt. Erről valaki tud egy kicsit bővebben valami infót?
A másik pedig a zaj amit csinál. Moddolta már valaki, hogy csendesebb legyen? Esetleg ehez tippek, ötletek? -
glugi
aktív tag
Ha a network shares fülön a megosztott mappánál bepipálod a Recycle opciót, akkor a megosztásnál lesz egy lomtár, ami ugyanúgy működik, mint a sima helyi.
-
bazsa82
csendes tag
Vírusokkal mi a helyzet?
Tudom, nines Linuxra vírus, de az a kérdésem, ha pl egy mappát másolok vírusos pendrive-ról akkor a vírusos fájlok rámásolodnak igaz?
Arra gondolok hogy tud-e galibát okozni NAS-on? Anno volt olyan vírus ami ellipse a wines HDD-t, helyet foglalt, ez elképzelhető itt is? -
Laca 012
őstag
A fontosabb (pótolhatatlan) adat nálam akkor van biztonságban, ha a tükrözésen kívül készül napi backup is!
Így ha véletlen törlés van, akkor az előző napi állapot legalább még könnyedén visszaállítható.
Egyébként anno volt valami linuxos csomag is, amivel olyasmit lehetett beállítani, amit elvileg egyik raid sem tud..
Alapból tükrözve volt azonnal minden a 2db HDD-n mintha RAID0-ban lennének, a file módosítások azonnal íródtak is a lemezre, viszont bizonyos előre kijelölt könyvtárban levő fájloknál beállíthatóan (24óra volt a default) valamennyi ideig tárolta az előző verziót is, vagy törlés esetén a fájlt ugyanúgy tárolta tovább és csak a beállított idő után "dobta ki"..
Ráadásul valahogy azt is be lehetett állítani, hogy amikor viszont az eltelt idő után végleg törli az előző verziót, vagy a törölt fájlt, akkor ne csak "simán" törölje, hanem a fájl helyét írja felül 0-kkal, hogy az visszaállíthatatlan legyen!!
Egy féleképp lehetett "kijátszani", ha egy fájl tartalmát pl. kitöröltem és kétszer rámentettem.. Akkor az először már kiürített tartalmat mentette, szóval üres volt a backup is..
Akkor lett volna jó, ha backup-ként mindig a 24 órán belüli első módosítás előtti verzió marad meg, akárhányszor módosítom 24 órán belül a fájlt. Lehet tudta volna és csak beállítás kérdése, de annyit nem foglalkoztam vele.
-
bazsa82
csendes tag
válasz
DonCosta
üzenetére
Köszönöm!
Ha minden jól megy megkapom egy ismerősnek lemásoltam a hiányzó fájlt (saját hangfelvétel...)
Most elgondolkodtam mennyire jó használni így a NAS-t(azondolgozni), elvileg azért használom hogy az értékes dolgaimat azon tároljam, tükzöve van benne 2 hdd éppezért...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Hogwarts Legacy teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Parkside szerszám kibeszélő
- Linux kezdőknek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Eladó PC játékok - sok ritkaság!!!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- 16GB (2x8GB) SK Hynix DDR5 5600MHz SODIMM kit
- Makulátlan,lemezes PS5 Slim 1TB (CFI-2116) eladó/Media Markt garancia 2027.12.10-ig/beszámítás van
- Honor Magic 8 Pro 512Gb (7100 akku + 100w adapter!) fekete - 1 hónapos -
- Razer Kraken V4 X RGB Gaming Headset
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4676, 100% AKKSI
- iPad felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 263 - Lenovo ThinkBook 16p (G6 IAX) - Intel Core U9 275HX, RTX 5060
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Azért a végeredmény korrekt lett. Majd ha flex-hez jutok az a terv, hogy a ventit átszerelem az alu keretre nagyobb lyukat vágva a műanyag hátlapban.