Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Traky
tag
válasz
[Misel]
üzenetére
Köszönöm szépen. Előbb kérdeztem, minthogy utánanézzek
Közben én is megtaláltam és újrahúztam az egészet (letöröltem a teljes FFP könyvtárat). Miután felment a 0.7-es funplug, már nem volt gond a leírásban javasolt curl-7.21.4-arm-1.txz és a legújabb hozzá tartozó arm-es transmission (Transmission-2.76-arm-1.txz) felrakása. Sikerült beállítani a settings.json-t is.
Reboot után azonban nem sikerült elindítanom a transmission webes felületét (NAS IP cím:9091). Ki is írta a böngésző, hogy a whitelist-ban kellene engedélyezni az IP tartományt.Ennél a lépésnél a leírásban javasolt tartományokat copy-ztam (su nobody -c "transmission-daemon -f -g /mnt/HD/HD_a2/.transmission-daemon -w /mnt/HD_a2/Downloads -t -u <Your-Desire-UserID-Here> -v <Your-Desire-Password-Here> -a 127.0.0.1,192.168.*.*"), viszont mind a PC, mint a NAS egy másik tartományban van. Gyorsan átszerkesztettem a json file white list sorát, kiegészítva az új tartománnyal:
"rpc whitelist": "127.0.0.1,192.168.*.*,10.211.168.*",
Ezután puttyal leállítom és újraindítom a transmissiont (/ffp/start/transmission.sh stop ,/ffp/start/transmission.sh start), viszont ha ezt követően megnyitom a json file-t, akkor az a rész, amit beillesztettem, visszaáll 192.168.*.*-ra : "rpc whitelist": "127.0.0.1,192.168.*.*,192.168.*.*",Mi lehet a gond, hogy nem reagál a json módosított értékeire?
Még 1 kérdésem lenne: A DNS-320-ason melyik a legutolsó twonky media server, ami tapasztalatok alapján gond nélkül (vagy legkevesebb gonddal) fut?
Köszönöm.
-
Traky
tag
-
[Misel]
tag
-
Traky
tag
Hát, mégsem lett egyszerű:
Sajnos az általad link-elt leírásban lévő csomag nem települ:
root@dlink-5212B1:~# funpkg -i curl-7.21.4-arm-1.txz
gzip: stdin: not in gzip format
tar: Child returned status 1
tar: Error is not recoverable: exiting now
FATAL: curl-7.21.4-arm-1.txz: Failed to unpack packageEz ment fel:
root@dlink-5212B1:~# funpkg -i curl-7.18.1.tgz
Skipping curl-7.18.1.tgz (already installed)
Meg a hozzá tartozó transmission:
root@dlink-5212B1:~# funpkg -i Transmission-2.76-1.tgz
Skipping Transmission-2.76-1.tgz (already installed)Aztán itt elakad:
root@dlink-5212B1:~# su nobody -c "transmission-daemon -f -g /mnt/HD/HD_a2/.transmission-daemon -w /mnt/HD_a2/Downloads -t -u felh -v jelszo -a 127.0.0.1,192.168.*.*"
[19:50:32.275] transmission-daemon Error loading config file -- exiting. (daemon.c:491)
Ugyanezt az üzenetet kapom akkor is, ha rendes felhasználót és jelszót adok meg.Mit lehet tenni? Hol lehet a hiba?
Köszönöm.
-
Traky
tag
Sziasztok! Már több éve használom ezt a NAS-t, de csak most venném igénybe igazán torrentezésre. A gyári kliens enyhén szólva faék, nagyon minimális dologra képes és a 10-es limit is gáz.
Tudna valaki infót (esetleg link-et) adni, hogy mi a jelenlegi legjobb, feltelepíthető torrent kliens? Esetleg további hasznos alkalmazások torrenthez? Előre is köszönöm. Üdv! Traky -
Coc@s
őstag
válasz
Edge.mailer
üzenetére
Én a gyári torrentet használom, és csak Ncore-t futtatok.
Azóta is egy kínlódás az egész. A letöltés hibátlan, de a seedelés enyhén szólva is katasztrofális.
Az előbb megint írtam nekik, várom, hogy mit válaszolnak. -
h1ght3chzor
őstag
-
Edge.mailer
csendes tag
-
Digger
senior tag
Sziasztok!
Nyaralás alatt le szeretném állítani a nas-t. Ti, hogy csináljátok? Gondolom a webes konfig oldalon van ilyen opció. (Már nagyon régen jártam arrafelé!)
A pw. gomb hosszas nyomva tartása lecsatolja diszkeket mielőtt lelövi a rendszert?
(Nincs rajta mod, gyári állapotú.) A múltkor egy áramszünet után nagyon nehezen indult el ismét!A ventilátorom már elég hangos. Vettem hozzá 40*40*10-es méretű háromvezetékest.
Nagy meló a csere? Remélem a csatlakozó passzol hozzá! -
solykor
csendes tag
Udv Forumarsak,
a minap probaltam beapplitani az D-Link DNS-320 amon az upnp t, elvileg sikerult is csak a LG smart tv m nem lat semmit fele filmet a konyvtarszerkezetben...tobbszori ujraepites utan sem.....
Otlet?

Illetve probaltam feltelepiteni a Twonky media servert.....de amikor probalom wget-elni az alabbi linket nem mukodik....norespons, a forum nem mukodik.
Valaki el tudna nekem kuldeni a fajlt?privi please.
http://www.twonkyforum.com/downloads/7.2.1/twonky-kurobox-pro-7.2.1.zip
Ezer Koszonettel,
Kornel -
gari24
tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Akkor azt mondd meg h hogyan állítsam be h itt tovább engedjen.

-
gari24
tag
DNS-320at szeretnék beállítani a telepítő lemez segítségével.
Amikor jön az a rész h Email beállítások konfigurálása ott bármit próbálok mindig hibás beállítást jelez ki és nem enged tovább.
Hogy kéne csinálnom ??? Gmailre szeretném beállítani -
bounty123
őstag
válasz
coombemoor
üzenetére
Igen, az ffp nem helyette fut, hanem mellette. Nem cserél le semmit, hanem egyszerűen elindul egy script, ami betölt plusz programokat a már futó gyári rendszeren felül.
-
coombemoor
csendes tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
persze, az alap OS nem veszik el, ez egy kiegészítés (a Linuxosok ezt jobban tudják) és csak a HDD-n van minden futtatható file-k formájába, tehát egy HDD format vagy csere mindent az eredeti állapotba tesz vissza.
Itt mindent megtalálsz, én is ez alapján mentem végig gond nélkül:
http://nas-tweaks.net/371/hdd-installation-of-the-fun_plug-0-7-on-nas-devices/ -
-
Coc@s
őstag
Mint már írtam, egy új 320L-em van.
Beállítottam az FTP szervert, usereket R/W, FTP joggal.
Total Commanderből be tudok lépni az FTP szerverre, de nem tudok könyvtárat létrehozni.
Minden a gyári a szerveren.
Van ötletetek? -
h1ght3chzor
őstag
válasz
coombemoor
üzenetére
Esetleg tudsz vmi telepítőt adni, illetve a mostani rendszer eltűnik akkor, tehát a webes felületem se lesz, vagy hogy képzeljem el?
-
Coc@s
őstag
Ez Ncore-on van?
Nekem ott vannak gondjaim, igaz, a 320L gyári torrentjét használom.
Nem látszik, hogy megy a seed, stb...
Írtam nekik, ezt válaszolták:
Szia!Az internet szolgáltatásban van/volt globális hiba a hétvégén, ez kihat ránk is. Egyelőre kivárunk.
Próbálj meg egy router/modem/gép restartot, és kényszerített indítást.
https://ncore.cc/forum.php?action=comments&thread_id=581&oldal=0#1841709Érdemes a linken is olvasgatni.
-
Ijk
nagyúr
Az a gondom hogy eddig nem volt probléma a transmissionnal, de pár napja állandóan azt dobja minden seed-nél, hogy "Tracker returned an error: Tracker gave HTTP response code 0 (no response)"
-
bounty123
őstag
válasz
ssarosi
üzenetére
Volt róla szó számtalanszor, több oka is lehet. Pl. ha torrenttel jött le a fájl, lehet töredezett, transmissionben preallocation átállításával ez javítható. Ezen kívül ha bármi zabálja a procit, nagyon belassul a letöltés. Ezen segít, ha a nem használt gyári cuccokat kikapcsoljuk + hosszabb másolásnál lelőni a torrentet, dlna-t. Én pl. tegnap elkezdtem egy másolást miközben ment a transmission párszáz kbps-el, 6-7 mega/sec volt a copy. Amint lelőttem a transmissiont, felment 30 mega körülre.
-
coombemoor
csendes tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
de igen, akkor ha felteszed rá a Transmissiont, de valahogy ez nekem nem ment a telepítés után sem.
-
ssarosi
tag
Na megb...ta az isten a 320-at.
LANon feltöltés 20-22 MB/sec (ez elfogadható), letöltés 7-8 MB/sec (katasztrófa).
Ötlet valakinek?
Én már kifogytam.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
coombemoor
üzenetére
Nem lehet megnövelni a 10-es torrent limitet valahogy?
-
biker
nagyúr
ftp-n miért nem tudok sehogy belépni? Mi a franc trükkje van?
nem csak a dlinkddns eléréssel, de helyi hálón se akar kapcsolódni, 10.0.1.2. az IP címe
Van valami extra trükk? eddig nem használtam, most szerettem volna -
Coc@s
őstag
Néhány napja van egy 320L-es NAS-om.
Az a gondom, hogy a torrenteket mikor már "csak" seedelni akarom, elindulnak, de egy kis idő után leáll a seedelés, (legalábbis a ncore szerint.)
A NAS futónak mutatja őket. Leállítva majd újra elindítva ismét megy egy ideig a seed.
PC-n nincs ilyen gond.
Mielőtt kérditek, csak 6 db futna egyszerre. (jelenleg). -
Sword
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Az már csitrillió.
Az is elég lenne, ha úgy működne, ahogy én elképzelem egy ilyen eszköznek a működését. Zyxel NSA-325 a következő áldozat, igény esetén beszámolok a működéséről. -
Sword
őstag
"Az meg gyanitom nem eletszeru, hogy hetente 2tb masolas megy fel le"
Nem is számítottam másra
Még jó, hogy leírtam, hogy ilyesmi válaszra számítok. Nehéz engem már meglepni 
Nem adom el, mert jó szívvel nem tudnám senkinek ajánlani. Ha megveszed, viheted, egy huszasért a tiéd.
-
biker
nagyúr
Add el es vegyel 60-ert

Igen, ennyit tud, vagy hekkeled
Az meg gyanitom nem eletszeru, hogy hetente 2tb masolas megy fel leMikor megvettem, egyszer felnyomtam a regi kulso hdd tartalmat, aztan azota 2x volt full backup masik hddre, mindegyik megvolt fel nap alatt, kozben csendben elvolt a mac mini

A torrent gaz, alairom, de en nem adnek 60-at egy nasert + a hdd-k
-
Sword
őstag
Nekem is ilyesmi lehet a gond.
Első fw-el rootoltam, az új funplug miatt nem ment semmi jól 0.7 volt, nem 0.5), fw frissítés és szétvágta a root-ot úgy, hogy a putty-al sem tudok felconnectálni, eldobja nem csak a connectiont, de abortál a progi is.
Szóval, alap állapotnak örülnék, de gyári állapot visszaállítása után sem tudok putty-al csatlakozni, ergo, többet nem fogok tudni a funplug telepítéssel, rootolással sem próbálkozni, ha jól gondolom. -
cSuwwi
senior tag
Nekem is sima 320-asom van, már több mint 2 éve. Gyári fw, felpattintottam rá a 0.5ös funplugot anno, azóta is azzal megy. Pont az ilyen hülye fw frissítések miatt nem upgradelem, nehogy kinyírják vele a rootolást (mint pl. az xboxnál egy upgrade visszaírta a flashelt driveokat alapállapotra)
-
Sword
őstag
-
Sword
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
-
cSuwwi
senior tag
Eleve mi ez az fw frissítési "mánia"?
Sztem annyi plusz nem adnak a frissítések, hogy érdemes lenne foglalkozni vele. Nekem a sima 320-ason az az fw van amivel megkaptam (2.x beta), mindent mást 0.5-ös funpluggal megoldottam ami hiányzott. Én elégedett vagyok vele, amire vettem arra teljesen jó.
Tény és való, hogy elég szegényes tudása, de aki látott már linuxot közelről, el tud vele boldogulni (aki szeret berhelni, annak meg ez kell)Lehet kéne kérni a topikba egy moditól összefoglaló postot (ami sok másiknál van), és beleírni hogy olyan mint kb. a raspberry pi. Olcsó, de ennek az az ára, hogy barkácsolni kell.
-
Sword
őstag
Akkor elmagyarázom.
USB-HDD ha megy a NAS-on, akkor kint elketyeg, teszi a dolgát akár 2-3 napig is (amig átmásol mondjuk 2 terrát).
Ugyanez pc-n keresztül:
Megy a számítógép folyamatosan, zúg, hangos, eszi az erőforrásaimat, a hálózatot stb. Ha ez rendben lenne/nem zavarna, nem kéne NAS.Kérlek kímélj meg attól, hogy megkérdezed, hogy hányszor van szükségem ilyen másolásra vagy miért csinálok ilyesmit. Az alap problémát szerettem volna megoldani vagy másnak rávilágítani, aki a megvásárlásán gondolkodik egy ilyen eszköznek.
Torrentnél sem kérném, hogy elmagyarázza valaki, hogy bőven elég a 20 torrent vagy bőven sok a 10 szimultán seed/leech....
Ami tény: ilyen gyenge szoftveres megoldást én még nem láttam és nagyon megbántam, hogy nem 60-ért vettem egy tisztességes eszközt, hanem 30-ért ezt a sz@rt.
-
Digger
senior tag
Az előbb volt egy áramszünet, ami után nem akar felállni a NAS!
Visszadugva nem figyeltem rá, csak vártam egy ideig, hogy csatlakozni lehessen rá. Aztán mikor ránéztem mind a három led kék volt. Két egyforma 500-as winyó van benne RAID0-ban. Próbáltam 10 másodpercig nyomva tartani a power gombot, amitől ki is kapcsolt ahogy kell. Bekapcsolás után egy ideig villogtak a ledek, de még mindig nem érhető el. 192.168.1.200 volt a címe.
Az lehet, hogy alapállásba állt minden rajta?
Mi is a default cím? -
[Misel]
tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
az FTP az FTP, nem stream. Nem bug hanem feature.
-
coombemoor
csendes tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
próbálld meg PC-n a VLC Media Playert, i dolgokhoz nem értek...
én csak Samsung Smart TVn használom a NASt -
h1ght3chzor
őstag
válasz
coombemoor
üzenetére
Pc-re, es iphone-ra tudsz esetleg olyan programot amivel FTP-rol is le lehet játszani rögtön a filmeket? Mert jelenleg muszáj az egészet letölteni...
-
coombemoor
csendes tag
válasz
bounty123
üzenetére
Sziasztok,
Nekem 2 hónapja van egy NAS-320L és most mondhatom, hogy elégedett vagyok vele.
Valóban nem ment minden simán az elejétől, akinek ez kell az vegyen Synology-t dupla áron, azzal vszínűleg nem lenne ennyi gond.
Nekem is fura volt, hogy a beigért SmartTV elérés az alap DLNA serverrel nem ment, nem látta a TV a NAS tartalmát.Rentgeteg forumon olvastam (utólag), hogy ez ismert probléma.
Aztán FFP és Twonky serverrel tökéletes lett. Ehhez kellett a sok linuxos hekkelés ami elsőre (és most is) elég átláthatatlan volt, de elég jól le van írva mit kell csinálni.
Majd cseréltem egy winyot benne, és csodák csodája a WD Red NAS 3TB HDD-vel működött a gyári DLNA is (ötletem sincs miért), de ez nem játszotta le az mkv file-kat.
Az új firmware már majdnem jó, mostmár nem jelenik meg hibásan a TV-n a NAS, de még mindig nincs mkv támogatás, maradt a Twonky.
Ahogy viszont beállt a NAS azóta amire kell arra tökéletes.
TV-ken lejátsza a filmeket, házimozin pedig a zenéket is (MP3 vagy FLAC mind1), mindezt Galaxy TAB-ról vezérelve Androidról (BubbleUPnP illetve ES File explorer mindent visz). A Tab nagy segítség, bár nem minden funkció müxik azon keresztül, néha kell a notebook is hozzá.
A Cloud-on keresztül meg szintén elérhető, MP3 bárhonnan halgatható (persze mobilnet kell hozzá)
A letöltések is mennek a gyári cuccal, igaz max 10-et kezel. Transmission felment, de valamiért nem indult el...
És igen, valóban hangos ha megy a ventillátor, egy hálószobába biztos nem ajánlom, én is kitettem az előszobába.
Tehát összegezve, olcsón megoldható a letöltés és lejátszás Smart cuccokon kis Linuxos updattel, egy Tablettel meg kimondottan élvezhetően használható.Remélem segített vkinek a döntésben.
-
ProfBp
csendes tag
A webes felület fájlkezelőjével simán lehet másolni belül. Persze MC-vel sokkal kényelmesebb. Hozzátenném, hogy ilyen belül másolgatásra is csak az első pár hétben volt szükségem, amíg egy kis rendet vágtam a könyvtárak között, de már hónapok óta nem használtam az MC-t semmire. Kicsit átgondoltabb beüzemelési stratégiával valszleg soha nem is lett volna rá szükségem.
-
[Misel]
tag
válasz
bounty123
üzenetére
alátámasztom, ugyanerre használom én is, írtam scriptet, ami automatice letölti,amik kellenek, felirattal együtt. +egy webes monitoring is került: fel/le sebesség, hdd használtság, load, cpu%, memória, hőmérséklet (módosított rrdstorm)
Teljesen meg vagyok vele elégedve. -
bounty123
őstag
válasz
aldebaran
üzenetére
"Ezzel annyiban értek egyet, hogy aki torrentezésre veszi, az inkább felejtse el."
Ezt én így nem mondanám, vagy úgy módosítanám, ha nem akar/tud kicsit tuningolni, bütykölni rajta. Ugyanis egy transmissionnel már elég korrektül el lehet torrentezni is vele. Én főleg erre használom: amíg dolgozom otthon szépen letöltögeti a sorozatokat, filmeket, amik hazaérve rögtön megnézhetők közvetlenül a nas-ról. Nagyon elégedett vagyok vele.
-
Sword
őstag
válasz
aldebaran
üzenetére
Még egy nyamvadt usb-ről hdd-re másolás sem működik eszközön belül vele (nem az usb backup, hw gombos, az működik), körbemegy a hálózaton és a pc-men is (kivéve, ha valahogy feltornászod rá a custom cuccokat, root, mc stb.).
Akkor ne vegye meg, ha csak be szeretné tenni, hogy menjen. -
Sword
őstag
Olcsó hús, híg lé...
Torrent:
x db-ot enged letölteni, a többinél hiába nyomkodod.. Ha egyszer egy torrentet leállítottál, iszonyat trükközéssel lehet újra elindítani. Semmi féle customizálás nem lehetséges. Ezt ennyivel töltöd, azt annyival, de amit beállítasz, azt sem csinálja meg...
Pl.: Total UL Speed : 616.1 (KBps) !!!! Ez a mostani állapot. 100-ra van beállítva.
Azt hiszem nem tudok egyetlen egy pontját sem mondani, ami megbízhatóan, stabilan működik. Talán az ftp.
De ki kell kapcsolni, ha normálisan akarsz más módon megosztani... olvass vissza, sok sz@r kiderült róla, mióta megvettem (kb. egy hónap).
Én még egyszer nem venném meg. -
gari24
tag
Hali
A segítségetehet szeretném kérni
Szeretnék itthonra egy NASt és ezt a típust néztem ki .
Az alábbi feladatokat kéne ellátni fájlmegosztás 4 gép között , max 2-3 felhasználó csatlakozna rá egyszerre.Továbbá tudjon valamilyen szintű ftp.t hogy az irodában kész dolgokat webes felületen kersztül egyből otthonra tudja menteni , ill az otthoni anyagokat az irodában is megtudjam nyitni.
Azt olvastam hogy tud bittorrentet is ... az pontosan h működik ?? -
agyhalal
aktív tag
válasz
bozsozso
üzenetére
Szia!
Én is ezzel vagyok meglőve. Solid Explorert használom és a NAS-t hozzáadtam SMB-ként az IP-jét megadva, illetve FTP-ként a dyndns-sel is. Ha mindkét eszköz ugyanarra a hálózatra csatlakozik, akkor természetesen elérem a NAS tartalmát, de kívülről már több mappához nem férek hozzá a telefonnal.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Androidos telefonról szeretném elérni a 320L-es NAS-t. Telefon látja is fájlkezelőben, de nem tudok belépni a könyvtárakba. Mit kellene a NAS-on beállítani, hogy beengedje a telefont?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ubuntu Linux
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Linux haladóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Új állapotban! Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 i5-1245/16gb ram/256 ssd FHD+ garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4258
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
- MacBook (Retina, 12-inch, Early 2015) A1534 256GB/8GB memória (3hónap Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Közben én is megtaláltam és újrahúztam az egészet (letöröltem a teljes FFP könyvtárat). Miután felment a 0.7-es funplug, már nem volt gond a leírásban javasolt curl-7.21.4-arm-1.txz és a legújabb hozzá tartozó arm-es transmission (Transmission-2.76-arm-1.txz) felrakása. Sikerült beállítani a settings.json-t is.

, 30-ért vettem, csak azóta ment le az ára ugyanott is 24-re...