Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Borisz76 #419 üzenetére
Az MPEG4 lehet fejlettebb, de az (A)SP (azaz h.263) megvalósítások, mint pl a DivX és származékai, színvisszaadásra rosszabbak, mint az MPEG2. A h.264 AVC már kb hozza ebből a szempontból is a szintet, csak durva pszichovizuális algoritmus kell hozzá, ami nem gyengén erőforrás igényes. Szóval realtime tömörítésre nem igazán alkalmas sw codec-kel.
Realtime-ban MPEG2 messze jobb, mint bármelyik h.263 MPEG4 codec. Utóbbiak sokkal hajlamosabbak blokkosodni, kenődni. Emellett az (A)SP MPEG4-nek komoly problémái vannak a homogén felületekkel.
"Ergó az XviD fejlettebb mint az mpeg2.....ezért lehet egy DVD-re 3-4 filmet is felvenni jó minőségben mert ugye újrakódolják és kevesebb helyet foglal el."
És ezért nem lesz soha ugyan olyan minőségű, mint a forrás DVD. Mind a kettő veszteséges tömörítés, márpedig egy veszteségesen tömörített stream újrakódolása veszteséges formátumba minden esetben jelentős mértékű további minőségromlást okoz.
Balinov: Jó az a megfogalmazás, nincs rajta mit javítani.
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Borisz76 #416 üzenetére
Köszi a választ !!
Értem, na most a több idő nem lenne gond.
Hanem még az a kérdés, h tud-e TwoPass módban úgymond "on the fly" vagyis menet közben tömöríteni vagy sem?
Magyarul, a capture szoftverrel már tömörítve mentődik le a video, hiszen tömörítetlenül óriási tárhely kéne. Kérdés h ha átállítom az XviD-et 2pass-ra, akkor úgyis tudni fogja-e rögzítés közben tömöríteni ?!Ui.: esetleg az MPEG II-es kódolás nem eredményezne jobb minőséget ?? Bár gyanítom azonos fájlméret esetén nem tudna jobbat produkálni az MPEG II sem, igazam van?
-
VinoRosso
veterán
válasz
Borisz76 #326 üzenetére
a fájlt vágja. Elvégre az képek sorozatából áll, és amikor dolgozik vele akkor mind1 a proginak, hogy egy 40 perces anyagot dolgoz fel 1 szálon, vagy 4x10et 4en, majd a 4 részt egyesíti utána a vágásnál. Nekünk meg nem mind1, mert 4 szál párhuzamosan az gyorsabb. Igy már fehér?
-
maidfish
csendes tag
válasz
Borisz76 #296 üzenetére
Borisz76! Vagy valaki más...
Tudnál nekem segíteni? Ezt írtad korábban:
"NEM a .zip fájlt kell lemezre írnod !
Tömörítsd ki.
Majd a tartalmát - ami valószinüleg egy . iso vagy . nrg fájl lesz tehát lemezkép-fájl - írd ki !
Vigyázz !!! Ne mint adatot hanem mint lemezképet írd ki !
Néró-ban a Fájl ---> Nyitás... opciónál betallózod a képfájlt és A LEHETŐ LEGLASSABB sebességgel kiírod egy KARCMENTES CD-RW-re."A .zip-ben egy NP7CAS.rom nevű fájl van. A gépemen Nero Express van, annak a Disc Image or Saved project pontjából indítottam az írást. A kicsomagolt fájl kiválasztása után azt az üzenetet kapom, hogy Unexpected file format. OK után: Nero Express could not open the file. The file may be corrupted or not supperted by Nero Express.
Mit kellene tennem? A fájlt a samsung-hu-ról halásztam le (Samsung P171-em van).
Köszi előre is,
maidfish -
Buju
csendes tag
válasz
Borisz76 #298 üzenetére
Szia!
Köszi, hogy foglalkozol a problémáimmal!
Letöltöttem a progit, amit ajánlottál, ezt az eredményt adta:
\HOFI\Hofi tükre 4.avi
Length 81m 40s
122500 frames 512W x 368H, 12 bits per pixel
25.00 frames/sec
Video compression: xvid
Stereo audio, 48000 x 0-bit samples/sec
Audio data rate = 24000 bytes/sec
Average size per frame = 5990 bytesA mérete 700 MB körül van, épp ráfér egy CD-re.
Az az érdekes, hogy egy másik lejátszó (Trion) simán viszi.
-
Buju
csendes tag
válasz
Borisz76 #296 üzenetére
Köszi a választ!
Kicsomagoltam, és ezt a fájlt kaptam: NP7CAS.rom
Ezt felírtam CD-re, betettem a DVD-be, mindent úgy csinált, ahogy kell.
A lejátszóm továbbra is működik.
Bár az eredeti problémám, hogy egy bizonyos filmet nem akar lejátszani, megmaradt. (Pedig nem is korhatáros film)
Minden mást visz, CD-n lévő avit, DVD-re írt avikat, másolt DVD-t.
De ezt az egyet semmilyen formában nem tudom lejátszani.
Hofi videókról van szó. Először felírtam mindet egy DVD-re, majd egyet CD-re.Nem vitte, illetve nem jelenítette meg a root könytárban a filmeket. Átkonvertáltam DVD formátumra, így pedig végképp reménytelen, mert ahogy becsukom a tálcát, már dobja is ki. Pedig más lejátszó viszi. Mi lehet a probléma? Tudna valaki segíteni? -
törölt tag
válasz
Borisz76 #290 üzenetére
Nem kell. A DivX lejátszik minden MPEG4 video-t, amennyiben engedélyezed a Support decoding of Generic MPEG-4 video-t (régebben Generic MPEG4 Support-nak hívták, legalább három éve része a codec-nek). Az XviD és a DivX pedig nem két különböző codec, sőt! Az XviD az Open DivX project egyik adaptációja.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- ZEN.com
- BestBuy topik
- Assetto Corsa Competizione
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- Monitor audio RSW-12 sub eladó
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest