Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Forza_JUVE

aktív tag

válasz Forza_JUVE #425 üzenetére

időközben rájöttem ... a 2nd pass esetében nem a 1st pass-al elmentett avi-t, hanem az eredetit kell megnyitnom és a video.pass fájlból szedi ki az infót, hogy hova mekkora bitrátát csináljon.
    Hiába, minden nap tanul vmit az ember! :) :B

• Forza_JUVE

aktív tag

Abban még tudnátok segíteni, hogy mi lehet az oka annak, hogy a Two Pass-os tömörítés után a videonak csak hangja van, kép nincs! :W

1. lépésben rögzítettem egy videot tömörítetlenül
    2. lépésben VirtualDubMod-al megnyitottam, Compression-nél XviD-et kiválasztottam, Encoding Type-nál Twopass - 1st pass. Majd mentés. Csinált egy avit meg egy "video.pass" fájlt.
    3. lépésben a VD-al megnyitottam a 2. lépésben készült avit, majd az XviD-nél az Encoding Type-ot Twopass - 2nd pass - ra állítottam, adtam egy 2000 kbps-t neki és Save as ... (persze a More-ra kattintva megnéztem h a video.pass elérési útja stimmeljen)

Az eredmény meg egy szar, és nem értem mit csináltam rosszul?! Tudnátok segíteni?

Köszi!!! :R

• Forza_JUVE

aktív tag

Na .. fejlemény ... az AVerTV valóban csak XviD-et enged codecnek kiválasztani AVI esetében, de ha a "None" -t választom, akkor a köv. videót rögzíti: (1 perc = 1GB :) )

Video
    ID: 0
    Format: YUV
    Codec ID: YUY2
    Codec ID/Info: YUV 4:2:2 as for UYVY but with different component ordering within the u_int32 macropixel
    Duration: 1mn 0s
    Bit rate: 166 Mbps - nem semmi :)
    Width: 720 pixels
    Height: 576 pixels
    Display aspect ratio: 5:4
    Frame rate: 25.000 fps
    Standard: PAL
    Color space: YUV
    Chroma subsampling: 4:2:2
    Bits/(Pixel*Frame): 16.000
    Stream size: 1.17 GiB (99%)

Kérdés, hogy ez a YUV ez mit takar pontosan, mert sajnos nem tudom.
    És ugye jól sejtem, hogy ennél jobb minőséget nem igen tudnék elérni ??
    Az igazat megvallva a fix kameráknál nagyon szép a kép, de ahol sok mozgás van (foci), ott még ilyen bitráta esetén sem vagyok elájulva a minőségétől ...

• Forza_JUVE

aktív tag

válasz #65675776 #421 üzenetére

Hello!

Tudnál ajánlani vmi jó capture software-t nekem?
    Amivel eddig vettem fel (AVerTV) az csak előre beállított formátumban tud rögzíteni, vagyis MPEGII, AVI, WMV ... de pl. az AVI-nál codecet csak XviD-et enged kiválasztani.
    Márpedig itt a fórumon mondtá(to)k, hogy először veszteségmentesen rögzítsem, majd XviD 2pass tömörítés.
    Fel is telepítettem az MJPEG codecet, de az említett sw-em nem engedi kiválasztani, h azzal rögzítse.

Próbáltam VirtualDub-al is a capture-t, de ott vmi hibaüzi volt a bejövő videojellel kapcsolatban.

Szóval ha tudsz, tudtok vmi jó kis felvevő progit ... megköszönném!! :)

Üdv.

• Forza_JUVE

aktív tag

válasz Balinov #418 üzenetére

Köszi a választ, és Neked is Borisz76!

Akkor jól sejtettem h fizikai képtelenség a 2pass-os tömörítés menet közben. :B
    Mondjuk tárhely éppenséggel van, mert nemrég ruháztam be egy 1.5TB-s vinyóra ... szóval akkor marad az h veszteségmentes felvétel - nyilván hatalmas fájlmérettel - (vmelyik ajánlott módszerrel) utána meg 2pass-os kódolás XviD-el ... Mpeg II meg felejtő! :)

Köszi még 1x ... kipróbálom nemsoká. :R

Üdv.

Ui.: régebben voltak a DivX- vmely verziójának a Fast Motion meg a Low Motion lehetőségei.
    Gondolom éppen az ilyen gyorsabb mozgásos videok (focimeccs) esetére volt a Fast Motion jól alkalmazható.
    De ha jól sejtem az MPEG4 továbbfejlesztése és az XviD codec térhódítását követően ezek már nem elérhetők, illetőleg már érvényüket vesztették. De javítsatok ki ha tévedek. :)

• Forza_JUVE

aktív tag

válasz Borisz76 #416 üzenetére

Köszi a választ !!

Értem, na most a több idő nem lenne gond.
    Hanem még az a kérdés, h tud-e TwoPass módban úgymond "on the fly" vagyis menet közben tömöríteni vagy sem?
    Magyarul, a capture szoftverrel már tömörítve mentődik le a video, hiszen tömörítetlenül óriási tárhely kéne. Kérdés h ha átállítom az XviD-et 2pass-ra, akkor úgyis tudni fogja-e rögzítés közben tömöríteni ?! :F

Ui.: esetleg az MPEG II-es kódolás nem eredményezne jobb minőséget ?? Bár gyanítom azonos fájlméret esetén nem tudna jobbat produkálni az MPEG II sem, igazam van?

• Forza_JUVE

aktív tag

Sziasztok!

TV tunerrel rögzített műsor tömörítésével kapcsolatban lenne kérdésem.

Ezen belül is focimeccsről van szó, amiben rengeteg a mozgás (jóval több mint 1 átlagos film esetében), a kamera állandóan jön megy ... így elég nehézkes jó minőséget faragni belőle, h ne legyen pixeles.

Ötletet szeretnék kérni, hogy hogyan, milyen bitrátával és beállításokkal, milyen codec használatával próbáljam a legjobb minőség elérése érdekében ???
    Kb. 100 perces felvételről van szó, aminek tömörítve olyan 1.5, max. 2.0 GB méretet szeretnék.

Jelenleg XviD-el csináltam, elég magas bitrátával, elfogadható kb. 1400 MB fájlmérettel:

Video
    Format: MPEG-4 Visual
    Format profile: Advanced Simple@L5
    Format settings, BVOP: Yes
    Format settings, QPel: No
    Format settings, GMC: No warppoints
    Format settings, Matrix: Default (H.263)
    Muxing mode: Packed bitstream
    Codec ID: XVID
    Codec ID/Hint: XviD
    Duration: 1h 37mn
    Bit rate: 1 899 Kbps
    Width: 720 pixels
    Height: 576 pixels

Display aspect ratio: 5:4
    Frame rate: 25.000 fps
    Standard: PAL
    Color space: YUV
    Chroma subsampling: 4:2:0
    Bit depth: 8 bits
    Scan type: Progressive
    Bits/(Pixel*Frame): 0.183
    Stream size: 1.29 GiB (93%)
    Writing library: XviD 63

Az Encoding Type-nak Single Pass-t választottam, de igazából nem tudom mi a kül. a Single és a Twopass között (már minőségbeli difi van-e?!)
    Így sem rossz az eredmény, de azért nem vagyok teljesen megelégedve. Esetleg ha vki tud a fentinél jobb megoldást, azt megköszönném!!

:R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés