- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Troy.
addikt
válasz
#65675776 #457 üzenetére
Azonos bitráta mellett.
Érdekelne a vélemény, hogy kettő közül melyik lehet a jobb. Tech. paraméter:Video Format.....: XviD
Video Resolution.: 624x352
Video Bitrate....: 992 kbps
Video Framerate..: 23.976
Audio Format.....: MP3 VBR
Audio Bitrate....: 152 kbps average
Audio Sample Rate: 48 KHz
Length...........: 1:24:41.498X264
Play Time.....: 85:26
Resolution....: 720x404
Video Codec...: h264
Video Bitrate.: 636kbps
Audio Bitrate.: 2ch, 127143kbpsüdv.
szerk: A méretbeli eltérés 1,5 szeres, értelem szerűen a XviD nagyobb.
-
piadex2
senior tag
válasz
#65675776 #414 üzenetére
hello!
kösz az infót!
még egy kérdés. nagyon ajánlgatták az ffdshow-t.
szóval most azt használtam a windows media playerrel, és megy is a film, de időközönként a kép megakad, kb. 5-6 másodpercre, de a hang nem.a konfig:
466MHz celeron/160MB RAM/8 MB-os VGAmi lehet a gyengepont?
kösz:piadex2
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
#65675776 #421 üzenetére
Hello!
Tudnál ajánlani vmi jó capture software-t nekem?
Amivel eddig vettem fel (AVerTV) az csak előre beállított formátumban tud rögzíteni, vagyis MPEGII, AVI, WMV ... de pl. az AVI-nál codecet csak XviD-et enged kiválasztani.
Márpedig itt a fórumon mondtá(to)k, hogy először veszteségmentesen rögzítsem, majd XviD 2pass tömörítés.
Fel is telepítettem az MJPEG codecet, de az említett sw-em nem engedi kiválasztani, h azzal rögzítse.Próbáltam VirtualDub-al is a capture-t, de ott vmi hibaüzi volt a bejövő videojellel kapcsolatban.
Szóval ha tudsz, tudtok vmi jó kis felvevő progit ... megköszönném!!
Üdv.
-
maestro87
őstag
válasz
#65675776 #406 üzenetére
Én is így tudom, de a 720x576 az 5:4-es képarányt takar. Akkor, hogy is van ez? Mert mikor lekonvertáltam 720x576-ra akkor 5:4-es képarány lett. Tehát akkor mekkora a filmem felbontása? Mert, hogy 4:3-as az tuti! Egyébként "Square" pixeleket szoktak használni?
Régebben konvertáltam kisebb felbontású avi-t is dvd-re és akkor a MediaInfo is kisebb felbontást jelzett a vob-oknál, vagyis ki van zárva az is, hogy mindig 720x576-ot (a maxot) mutatna a program. -
mapalka
csendes tag
válasz
#65675776 #348 üzenetére
Szia daa-raa! A DivX Author progi beolvasáskor látja az xvid-ben tömörített videot, mely szerkeszthető de a kimeneti fájl beáálításnál csak divx formátumot lehet megadni. Lehet-e kimenetet xvid formátumra állítani, vagy úgy beállítani, hogy ne kódoljon újra!
Esetleg más olyan hasonló program létezik-e mely az xvid-et is kezeli. -
Borisz76
nagyúr
válasz
#65675776 #289 üzenetére
Talán mert 2 db különböző kodekről van szó.
Mi van ha DivX-el kódolt filmet "találsz" és meg akarod nézni ?Azért kell.
Bár az Xvid is - ha jól tudom - elboldogul a DivX-el kódolt filmekkel.
Én már megszokásból is felteszem az elérhető legfrissebb verziókat....
Biztos ami biztos alapon -
copperhead
aktív tag
válasz
#65675776 #248 üzenetére
Köszi!A VirualDubMod nem tudja betölteni a filmet.Ez a hibaüzenet.A VirtualDub betölti, viszont az Audio Compression inaktív.
-
megőrülök
csendes tag
válasz
#65675776 #239 üzenetére
Hát ez az amikor lejátszom a mediaplayerrel és megnézem a tulajdonságokat akkor 768x576-ot ír ki a Virtualdub 720x576-ot. Gondolom itt lehet vhol a bibi. Ha átkódolom DivXbe akkor már a mediaplayer is 720x576-ot ír ki viszont ott figyel a két fekete csík a kép szélén.
Hopp: most meg jó lett a mediaplayer szépen lejátsza fekete csík nélkül, a felbontás 720x576 és látszlólag nem torzul a kép ezt nem értem, viszont az MV2Player-nél továbbra is megvan a kép szélén a fekete csík és 720x576 ír ki. -
Rönó
tag
-
-
Rönó
tag
válasz
#65675776 #230 üzenetére
Szia da-raa!
Ezt a skint gondoltam:[link] és ezt:[link] szóval azokat amiken tudnál ezt-azt állítgatni. A ''divx for windovs'' többi elemét azért is nem instaláltam fel mert nincs rá szükségem. Konvertálni továbbra is a Dr divx-et használom. Csak most már nem a gyárilag hozzáadott 5.2.1 pro codec-kel hanem az upgrade-elt 6.7.0. pro (?????)codec-kel. Amúgy az 5.2.1-en a felírat os mutatja hogy pro verzió, a 6.7.0-n pedig semmi.Egyébként ha a media player-rel nézek filmet akkor lent az óra mellett egy szürkített jelben ott a divx de ha rákattintok a felugró ablakban csak 2 sor aktív a kb 8-ból. A többi az el van szürkítve és inaktív. Szóval ebből (is) gondolom hogy butított és nem pro. A virtual dub hogy mutatja meg? Most sajna nem tudom kipróbálni mert a munkahelyemen vagyok.
Üdv: Rönó -
Rönó
tag
válasz
#65675776 #228 üzenetére
Szia daa-raa!
Az encodert melyik alkalmazásnál használja? Mert én a ''Divx for windows'' soft. ból csak a divux 6.7.0-t tettem föl. Tehát a convertert és a többit nem. Szóval lehet ez a baj? Egyébként az is bánt egy kicsit hogy azt a skin-t nem tudom előhozni amit a neten a pro verzióhoz mutatnak. Ez kicsit olyan mint a mesében: ''Van is pro verzióm meg nincs is...''!
Üdv: Rönó -
Rönó
tag
válasz
#65675776 #226 üzenetére
Szia daa-raa!
Nekem is ki van szürkítve a lehetőségek nagy része!
Viszont a divx oldalán azt olvastam hogy 15 napig lehet használni a pro verziót. Ehhez képest egy perig sem ment. Egyébként mikor installáltam akkor sem ajánlotta fel a pro verziót. Viszont a Dr Divx 1.0.6 a divx 5.2.1 pro kodekjét ez felülírta és mikor elindítom az update alkalmazást akkor pedig azt írja ki hogy a jelenlegi kodek a 6.7.0. pro. Szóval a kettő dolog ellentmond egymásnak és ezért vagyok tanácstalan. Ja, van ''megoldásom'' a divx 6.7-re és a regisztrációs fülnél a ''divx pro ...registered'' van bejegyezve. Viszont a pro verzió lehetőségeit nem tudom előhívni illetve használni. Erre mit tudsz javasolni? Előre is köszi!
Üdv: Rönó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 1 / 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- általános iskolai rendszergazda
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Panasonic Lumix gx80 + sok tartozék
- iBasso SR3 fejhallgató eladó
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest