Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csonkadavid

tag

válasz Stauffenberg #51 üzenetére

Én munkára használok egy Se2-t. Nekem a halálom hogy hiváslistában ha csak hozzáérsz egy névhez már hívja is. Ha valaki 1mp-el előtted leteszi a telefont akkor te lerakás helyett felhívod a legalsó számot a listából. Agyrém.
    És igen a vissza gesztus meg az ikonok kényszerű felülre rendezése nettó fejlövést ér.

• Ricardo

titán

válasz Stauffenberg #130 üzenetére

" amitől az Apple a hőskorban nagy volt: Átvette és megcsinálta még jobban."

Az még akkor voltamikor olyan ember vezette a céget, akit a termék tökéletesítése érdekelt, és az volt a célja, hogy a lehető legjobb legyen amit kiad a kezéből.
    A mostani vezetőt nem igazán érdekli. Az üzleti rész az ami foglalkoztatja. Állítólag nem egyszer előfordult, hogy a kiadott termékket a bemutatón, a keynote előadás után, az újságírók számára kialakított demó területen vett tüzetesebben szemügyre.

• Azie

őstag

válasz Stauffenberg #130 üzenetére

vágom, nekem búmernek nagyon hasznos a virtuális navigációs gomb androidon - és persze nem kell másolni, de szerintem egy hasznos funkció, ami opcionálisan simán több usert is billenthetne ios felé

• Azie

őstag

válasz Stauffenberg #90 üzenetére

a felsorolt hibák margójára: október óta ismét ios-el dolgozok kb 5 év után. durva, hogy kb semmi nem változott, minden ugyanolyan fapados, mint anno. nagyon hiányolom a navigációs gombok lehetőségét, a forceolt passkeyt rajzolat helyett faceID fail esetén, a függőleges/vízszintes érzékelés esetlenségét, az idióta running apps gesztust, a mélymenüs billentyűzetet és még sorolhatnám. A nagy képernyőnél pedig csak a kicsi a rosszabb, mini esetén konkrétan nem sikerült 3 próbálkozásnál kevesebből beírni egy 10 karakteres stringet eddig... Megértem aki ios-re fizetett be az kitart mellette, de nekem testidegen.

• joey04

titán

válasz Stauffenberg #88 üzenetére

Azért mert egy nagy név mond valamit, nem fogom osztani a véleményét. Azt meg telibe magasról hogy ki minek nevez. :)

Btw pont nem követlek, hiszen miattad nem is járok már az iphone topikba. Itt is csak egy hír alatt vagyunk, aztán naívan megpróbáltam értelmesen beszélni, de megint jött a sétődött kioktatás. Gondoltam így hogy eltelt némi idő, lehet normális hangnemben beszélni. Nem, akkor nem. Én akkor részemről lezártam, mert se kedvem se időm ilyen vitákkal foglalkozni. Válaszolj valamit ha szeretnéd az utolsó szót, aztán felejtsük el egymást. Részemről ignore, te meg úgy teszel ahogy szeretnél. :R

• joey04

titán

válasz Stauffenberg #85 üzenetére

Ne menjünk át ebbe kérlek, nem 2 hét, szinte folyamatosan van/volt hosszú évek óta valamilyen droidom, nem azt állítom, hogy nem működik jól és azt sem, hogy aki szerint az ios fejlődhetne az azért mondja, mert nem szokta meg. Az ellen szólaltam fel, hogy egy más fiozófia mentén felépült kezelésre te ráhúzod, hogy fejlődnie kell. De ezt hiába mondta neked több ember is az iphone topikban, süket fülekre talál. Én nem hányom tele az s24 vagy op topikot azzal, hogy mi nem áll kézre és ezért miben kéne fejlődnie. Te ezt csinálod folyamatosan, ezért ment szarni az a topik.

• joey04

titán

válasz Stauffenberg #84 üzenetére

De én tényleg pont ezeket gondolom rólad :) azért mondom tényleg hagyjuk. :) btw senkinek nem akarok megfelelni, nem vitáznak nem vitáznak :) én csak az ellentétes tapasztalataimat írom le, aztán mindenki azt lát bele amit akar.

• joey04

titán

válasz Stauffenberg #76 üzenetére

Na végre valamiben egyetértünk. Én is azt érzem nálad pont. Valóban kár akkor vitázni, mert alapvető eltérés van. Mondjuk nagyon hamar megsértődsz, de ez a te dolgod. Mellesleg ezer dolog van amiben javulnia kéne az almának, legyen az felhős megoldások (google ezerszer jobb), saját alkalmazások. De eleve a fejlesztések sem arra mennek ami nekem tetszene, lásd számomra idióta DI, vagy kamerás fejlesztések vagy eleve a design. És akkor a másodlagos, nem technikai dolgokról nem is beszélve, ami nem tech fórum témája. Nem véletlen próbálok szabadulni, engem az ökoszisztéma nem köt, szinte csak a google cuccait használom. De a ui/ux pont az amiben még most is előnye van. Szerintem. Mert szerintem kényelmesebb, ahol nem, ott meg logikusabb, hogy kevesebb félrenyomás keletkezzen. Szerintem.

• Noukoum

veterán

válasz Stauffenberg #72 üzenetére

Az animációkat lehet állítani Samsungon is a fejlesztői beállításokban. Én megdupláztam (egyszeres) mert túl gyors volt minden (60hz-en is, nem a 120hz miatt). De én itt nem a megdöccenésekről beszélek, az nyilnván mindkét oldalnál látszik. Hanem hogy egyszerűen jobbak az animációk, ami miatt teljesen jó a 60hz is iOs-en.
    De mivel alapból már az alsókategóriás Samsungok is tudják a 120hz-et így ez nem gond. Csak ez az 15 elleni fikaáradat teljesen felesleges a képernyőfrissítést tekintetében. Másba se nagyon lehet belekötni, nagyon egyben van a telefon.

• joey04

titán

válasz Stauffenberg #73 üzenetére

Szerintem nem objektív, körülírt, technikai példák ezek, hanem pont olyan személyes vélemény. Leírtam, hogy miért van szerinten csak szélről indítható, egy oldalról indítható vissza gesture, ennek is van technikai, objektív oka ennyi erővel, csak te mást szoktál meg. Ennyi. Én nem próbálom meg egyetemes igazságként eladni a személyes véleményem, tapasztalatom.

De ne aggódj, amilyen jó úton halad az Apple az iOS droidosításával, szétcseszésével, hamarosan lesz rá opció...

• joey04

titán

válasz Stauffenberg #61 üzenetére

Egyik sem tökéletes, de te a más filozófiát állítod be rosszabbnak.

• thiclyoon

aktív tag

válasz Stauffenberg #57 üzenetére

Minek veszel Pro Maxot, ha kicsi ( = nem elég nagy) a kezed, miért nem veszel Pro-t? Hétfőn kölcsön fogok kérni egy Pro Maxot, és megírom a véleményemet arról is (bár lehet inkább nem, mivel nem sok kedvem van ilyeneket olvasni)
    Értem, hogy van amiben a PM jobb, de mit ér egy nagyobb akksi pl, ha úgysem tudod használni?

A jobbról visszalapozás az mégis mi amúgy? Teljesen a design guideline ellen megy. Mellesleg ha nagyon akarod, akkor iOS-en is elő lehet hozni, csak válts RTL módba. Problem solved. Nem tudom ki és miért tenne ilyet, de a lehetőség ott van (igaz, akkor meg balról nem fog menni, ami elvileg nem zavarhat).

• joey04

titán

válasz Stauffenberg #58 üzenetére

szerintem nekem kisebb a kezem mint neked, mert én eleve rengeteg mindenhez fogásváltást alkalmazok, telefontól, rendszertől függetlenül. Ez lehet itt a kulcs. :)

• joey04

titán

kis kezem vam nekem is.

1.: ezt én nem tapasztalom
    2.: ebben igazad van. jobban a tökükre kéne lépni.
    3.: ezt az egyes miatt szintén nem tapasztalom. alapból a kijelző széléről indítom a húzást. itt még zavaró is lenne számomra, hogy egyik appnál már korábban úgy érzékeli, hogy húzni akarok.
    4.: ennek meg nem látom értelmét, mert a popupot középre teszi, akkor nekem kényelmesebb ott nyomi egy gombot.
    5.: ezt nem értem, megnéztem, valóban egyezik a két billzet, éppen ezért pont annyira könnyű/nehéz bármit nyomni. az a minimális eltolás nekem fel sem tűnt eddig...
    6.: érdekes, én pont droidon tapasztalom azt, hogy húzok egyet, ki akarom söpörni, és mégis marad. iOS valahogy jobban "tudja" mikor akarok söpörni. btw az sem tökéletes ez igaz, de kevesebbszer van ilyen problémám.
    7.: az előző pont miatt ezt sem tapasztalom.
    8.: ez megint olyan, hogy nekem pl teljesen változó, hogy a főképernyőn notifikációt akarok lehúzni, vagy keresést indítani. ez megint tudatos döntés, hogy a keresés jön fel, ha a kijelző kőzepén lehúzod, nem a notik. Néha erre van szükségem, néha arra. szóval ebben nincs véleményem.
    9.: ezt már beszéltük, pont fordítva tapasztalom. btw pont az lehet az ok (és részben ez igaz az összes pontra) hogy mit használtál huzamosabb ideig.
    10.: ezt passzolom, mert az egykezes, oldalra eltolt billzet olyan kis karaktereket ad, hogy jobban szenvedek vele, mint ha a nagy billentyűzetet kéne használnom kis kézzel.

Összességégben ez megszokás kérdése, filozófia kérdése, nem mondom hogy egyik jobb vagy rosszabb, nekem az iOS megoldásai kényelmesebbek, de pont azért, amiért neked a droid megoldásai. Mert adott rendszert használtuk többet. Amiben teljesen igazad van (és pl. a 9-es pont erre jó példa), hogy az Apple alapvetően sokkal szigorúbban betartatja a szabályokat a fejlesztőkkel és a userekkel is, ezért érdekes a 2-es pont, hogy miért nem lép jobban a tökükre. Ezt én sem értem. Érdekes, hogy azt kevesen említik (mivel neked DI-s telefon az első, te nem is említheted), hogy a notch lecserélése a DI-re mekkora visszalépés. Alapvetően a Face ID miatt kell a hely, szóval a notch tényleg arról szólt, hogy plusz helyet adott, mert csak annyit vett el a kijelzőből, amennyit muszáj. A letolt DI viszont többet vesz el, teljesen értelmetlenül. És még a gesztusvezérlésnél is bekavar, mert igen, alapból jobbról húzva CC van, balról húzva notifikációk, de itt pont nem vaskalapos a rendszer (nem véletlen szvsz), és jobbkezesként, középen még kényelmes lehúzni, átnyúlni már nem, ezért teljesen jól működött, hogy notchnál ha cc kellett akkor jobb oldalon a notch mellett húztam le, ha a notik, akkor a notch felületén indítva középen. Most DI-nél ez nem megy, mert sokkal nehezebb jó helyről indítani a mozdulatot, ha középen a DI felett indítom, akkor sokszor "beleakad" a szigetbe és úgy érzi, azzal akarok kezdeni valamit. Szóval vagy többször próbálom eltalálni a jó kezdőpontot, vagy megpróbálom belőni a DI mellett jobb oldalon azt a szűk részt, ahonnan még a notik jönnek, nem a cc. Pár helyen olvastam ezt a problémát, de elég kevesen említik. Na EZ számomra egy hatalmas visszalépés.

• thiclyoon

aktív tag

Érdekes tapasztalataid vannak. Én 10+ év után tértem át iOS-re, és nagyon máshogy látom, úgyhogy gondoltam megosztom a másik oldalt is (persze van, amiben egyetértek - meg nem a háború indítása lenne a célom :D főleg hogy mind a kettőt használtam egész sokáig)

1. Soha nem volt ilyen gondom, pedig volt telefonom tokkal és nélküle is. Valahogy nálam működik ez a feature (vannak kivételek, pl. ha térkép van a képernyőn, és ott akarsz visszalépni, mivel akkor elég nehéz tudni, hogy most melyiket akarod húzni).

2. Éppen fordítva látom; az iOS sokkal egységesebb, mint az Android. Amíg utóbbit használtam (kb. 2020), biztos, hogy minden gyártó más és más gombokat kínált: nemcsak a fizikai-szoftveres eltérésre gondolok, de volt, aki 3 szoftveressel oldotta meg, volt, aki 4 hardveressel (vagy fordítva, vagy éppen vegyesen), ráadásul a szoftveres is volt, hogy eltűnt, volt hogy nem. Az én szempontomból az egy home gomb, és "a fejlesztőket felülbíráló Apple" által behozott back gomb is teljesen jól működő sztenderd iOS-en (fejlesztői oldalról is); vagy ugye a notch óta a home-ot felülíró felfele swipe.

3. Metánál meg a többi cégnél én is szívesen kopogtatnék, hogy minek megy szembe a design guideline-okkal, de ez van, megtehetik. Mindenesetre a fentiekkel összhangban szerintem jobb lenne, ha a mindenhol megszokott megoldásokat használnák ők is. Persze a Meta pl. saját utat jár, mivel nem natívan fejleszt iOS-re, így nehéz lenne beállnia a sorba... de ez másik történet.

4. Ez azért így nem igaz, a fejlesztő közbe tud szólni, de abban igazad van, hogy pl. egy default alertet iOS-en a rajta megjelenő gombbal tudsz csak bezárni. Megintcsak az a kérdés, hogy melyik az "egységesebb"; kínálni egy alert komponenst a fejlesztőknek, ami minden platformon ugyanúgy működik (iOS, macOS stb.), és a bezárás gomb a képernyő közepén van, alapból bold betűtípussal, vagy hagyatkozni arra, hogy egyáltalán létezik back gomb (és a user nem alakította át szoftveresen), és a fejlesztő nem írja felül a működést. Nekem az előbbi jobb megoldásnak tűnik, még akkor is, ha a back gomb itt nem a képernyő tetején van.

5. Ezt most direkt megnéztem, és igazad van, tényleg alacsonyabban van a passcode billentyűzete, ez mindössze a legfelső sor felét jelenti (iPhone 15). Szóval ahol a passcode 1-es karakterének teteje van (amin egykézzel simán beütöd a kódot állításod szerint), a telefonnál ott van az 1-es közepe. Az oka amúgy szerintem a lenti zöld telefon gomb, ránézésre így fért ki; de ha ezt nem is vesszük figyelembe, én nem érzem hatalmas érvágásnak, hogy egy fél sor különbség van a kettő között. Mind a kettőt tudom használni egy kézzel (pedig nincs hatalmas kezem). Na meg szerencsére egyiket sem kell túl gyakran (FaceID egész jó, telefonálni meg általában ismert számokkal szoktam).

6. Amíg Androidon mozogtam, az értesítések telefononként eltértek, hogy balra vagy jobbra kell őket söpörni. Lehet ez megváltozott, nem tudom, de ha csak a ColorOS-t nézzük, akkor bizonyára úgy van, ahogy írod. Ami viszont biztos, hogy pár verzió óta az értesítések iOS-en már alulról jelennek meg zárolt képernyőn; de ha már bent vagy, akkor valóban felülről húzhatóak le. Ez megintcsak személyes, nekem egyik platfomon sem volt ezzel eddig gondom; sőt, az alulról feljövő értesítések elég furcsák voltak iOS-en. De megszoktam már (teljesen mindegy, hogy felülről látom, vagy alulról), és akinek kisebb a keze, annak ez biztos jobb is.

7. lásd 6-os

8. iOS-en valóban a tetejére kell nyúlni, viszont amíg Androidot használtam, addig ott is ez volt a bevett gyakorlat. Lehet, hogy 2020 óta megváltozott, ezt nem tudom, de továbbra sem fáj az ujjam, ha fentről kell lehúzni (Androidon sem volt ez gond, ez nálam ugyanolyan a két platfomon).

9. Androidon rengeteg minden testreszabható, így akár egy launcher is nagyban befolyásolja a felhasználói élményt. Régebben a Nova launcher elég népszerű volt úgy emlékszem, és persze ezek jól is működnek - viszont áttérve iOS-re, a betanulási időszak után teljesen ugyanezt érzem. Annyi, hogy itt minden telefonon ugyanúgy működik az OS, Androidon meg ehhez mondjuk kell egy launcher (vagy ha csak a ColorOS-t nézzük, akkor ott ugyanúgy egységes minden, mint iOS-en gondolom). Nem látok hatalmas különbséget még így sem; ami iOS-en nincs, az például a rengeteg csilli-villi launcher - emlékszem, volt Androidon ilyen 3D-s pörgő eye candy-s cucc is, szép időszak volt :DD

10. Minden bizonnyal csak a földgömbbel jön elő; én eddig max véletlenül hoztam elő, ami eléggé zavaró volt. Soha nem használtam még szándékosan, nem látom értelmét. Most megviszgáltam, hogy fizikailag hogy mozognak az ujjaim a billentyűzet felett, és még a földgömb is elérhető egy kézzel nálam. Pedig aztán nincs hatalmas kezem tényleg, teljesen átlagos (igaz, átlagos férfi, egy átlagos nő esetében el tudom képzelni, hogy ez nehezebb). A földgömb helyett rátehetnék az enterre is, ebben igazad van, ez senkit nem bántana.

Nincs azzal baj, hogy ennyire eltérő tapasztalataink vannak, inkább csak érdekesség miatt írtam le, lássuk a másik oldalt is (mindketten).
    Szerintem az van mögötte amúgy, hogy én elég rugalmas vagyok, nem zavar, ha most épp lentről vagy fentről jön elő valami, vagy épp fizikai back gomb van a képernyő alján vagy a tetején szoftveres. Ha valaki jobban szereti a megszokott dolgokat, akkor az ne váltson platfomot, mert ilyen eltérések valóban vannak

• Elit3Zotya

addikt

+1
    Pontosan leírtad, mik vele a problémáim. :K
    Én csak ezt szoktam iphone ismerőseimnek elküldeni, mikor kérdezik, hogy miért adtam el a 15 pro-t. [link]
    Ezeket a tényleg apróságokat ha sikerülne megoldani, akkor nagyon jó lenne, de addig nem szeretném magamra erőltetni azt.
    Máskülönben nagyon jó hardveresen, stabil a rendszer és minden más szempontból is megállják a helyüket. :K

• joey04

titán

válasz Stauffenberg #34 üzenetére

Nekem is OnePlus van (12), én nem érzem ezt amit te, 15 PM-hez viszonyítva.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés