Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
A MacOS speciális helyzetben van, mivel nem konkrét felbontásban, hanem DPI (PPI) és fizikai méret kombóban számol (ez egy régről itt maradt megközelítés, aminek bőven vannak hátrányai és ezek egyre látványosabbak, például szabványos felbontások mint a 4K életlenek MacOS-en az átskálázás miatt és erőforrást is feleslegesen köt le, mert előbb 5K képet állít elő és onnan méretez vissza).
A DPI vagy 110 (non-Retina) vagy 220 (Retina) PPI lehet.
WQHD 1440p = 27" (non-Retina)
5K = 27" (Retina)
4,5K = 24" (Retina)
4K UHD 2160p = 20" (Retina) vagy 40" (non-Retina), de ilyen monitorok nem léteznekSzóval a MacOS-en meg van kötve a kezed méretben, mert benne kell maradnod az Apple által kitalált DPI értékben (eltérhetsz tőle, nekem is 4K monitorom van a MacBook mellé, de akkor egy kicsit kevésbé lesz éles a kép, mint Windowson vagy Linuxon).
Akkor lesz 27" méretű iMac, ha terveznek majd beletenni 5K panelt a jelenlegi, 4,5K helyett, míg méretben 31" a következő lépés 6K felbontáson ami a DPI célokat teljesíti. Ráadásul ezek mind-mind multimédiás szabványokon kívüli felbontások, senki a tartalomszolgáltatásban nem használja őket. A 4K-t leváltó felbontás a 8K lesz, ami Apple logikával 41" kijelzőméret kell, hogy legyen, ami már kezelhetetlen egy íróasztalon.
-
joey04
titán
Mert az iMac nem pro gép, és ha lenne 27 vagy 32 az pro gép árban lenne, mert a retinából nem enged az Apple, az meg ekkora méretben drága (27" 5k, 32" 6k). Ettől még lehet, hogy lesz nagyobb iMac, de az nem azoknak fog szólni akiknek a mostani gép.És az iMac nem munkagépnek van eladva. Konyhai mindenes még az Apple szerint is. Nekem sem jó, mert egy 27-es wqhd imacet megfontolnék esetleg, de ilyen nem lesz. Most ilyenre ott a mac mini meg tetszőleges monitor, profi munkára meg mac studio, tetszőleges monitorral.
-
Stauffenberg
nagyúr
Az iOS-en soha nem voltak navigációs gombok és az Androidról is kikopóban van (opcionálisan van rá lehetőség), de szerintem nem kell Androiddá tenni az iOS-t, én azért jöttem át mert másra vágytam. Amit kritizálok az az, hogy az iOS a rendszer kezelésében, pláne egykezes használatban nem igazán fejlődött az elmúlt években, ugyanaz van, mint a legelső Pro Max bejelentésekor és én is azt éltem meg, hogy hű bakker, itt egy kicsit megállt az idő (ebben a tekintetben). Nem ma volt.
Az Android lemásolta ezt a navigációs sémát és rengeteg kis apróságot adott hozzá az évek során, aminek a megvalósítása lehet egyéni ízlés szerint jó/rossz, de a létezése vagy nem létezése ezeknek az apró fícsöröknek meg objektív tény. Én annak örülnék, ha nem az Android lenne ezekben koppintva, hanem az Apple törné a fejét, hogyan tudja az iOS logikájába illeszkedő módon segíteni a felhasználót. Az sem jó, amikor olyan panaszt hallok, hogy régi motoros iOS felhasználók érzik úgy, hogy egy-egy új funkció nem illik bele az iOS logikájába.
Az más kérdés, hogy ezért az Androidról érkezők a bűnbakok, nem pedig a UI/UX csapat, aminek a dolga nem a szolgai másolás lenne, hanem az, amitől az Apple a hőskorban nagy volt: Átvette és megcsinálta még jobban.
-
janeszgol
félisten
Írtam már én is, hogy a droid nagyon sokat fejlődött. Már az A10 is nagyon jó volt, azóta meg tényleg sokat fejlődött. Az iOS több esetben is lemaradt. Az A10 előtt még szívesebben nyomogattam az almásat, de ez ma már fordítva van.
Az Apple-nél marha nagy gáz van. Fertőzés került be az App Store-ba is. Kurvára szedjék össze magukat. Tavaly két telefont vettem, abból egyet bántam meg és az a 15 Plus. Maga a telefon amúgy jó.Nagyon sok dolgot várok szoftveresen, ami nem emotikon, nem valami világmegváltó fícsör, hanem ami a hétköznapi használatot teszi kényelmeebbé, többek között a sokkal jobban testre szabható OS. Legyen benne billentyűzet magasságállítás például. A fentebbi kollégának egyes gondjai már megoldódnának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB fekete, szép állapotban
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4354
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest