Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
thiclyoon #60 üzenetére
Azért, hogy a kritikátlan Apple fanboyok feltehessenek ilyen kérdéseket!
Kicsit sem unom még amúgy, hogy mindig ezt a kérdést dobjátok vissza, miközben korábban leírtam, hogy erre a rendszerre váltva értettem meg a kicsi telefonokra vágyódást, mert "a nagyot nem lehet kezelni".
Olyan érdekes, hogy előbb van megkérdőjelezve a vásárló józan esze, mint az, hogy az Apple talán nem mindent csinál tökéletesen (a Google/OnePlus sem, mielőtt még).
Amúgy meg lehet a 30%-al nagyobb akku miatt is lett Max, amivel így kényelmesen kihúz nálam 24 órát, míg a kisebb nem. Előbb mennék vissza Androidra, minthogy olyan telefonom legyen megint, ami nem bír ki 24 órát az én szokásaimmal.
Ha pedig a jobbról visszalapozás is ismeretlen neked, akkor eléggé elavult Android verzióról válthattál iOS-re. Az Android kicsit máshogy kezeli a swipe back gesztust, ha ennyire idegen neked, akkor feltételezem nincs igazi összehasonlítási alapod.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
thiclyoon #55 üzenetére
1. Nem a funkció nem működik, hanem a Pro Max telefonomon fizikailag nem érem át hüvelykujjal a képernyőt tokban vagy csak nagyobb fogásváltással.
2. Már rég nincsenek gombok, pláne fizikai gombok Androidon, ugyanaz a gesztusalapú vezérlés van, mint iOS-en (persze a legtöbb rendszeren visszakapcsolhatod a navigációs virtuális gombokat ha azt szereted). iOS-en az appokon belüli visszalépés gesztus mindegyikben máshogyan működik, ahogy éppen a fejlesztő megoldja, míg Androidon a rendszer vezérli, mindig, minden esetben ugyanolyan.
3. Baszki, éppen a Meta csinálja meg jól, hogy nem kötelező a kijelző legszéléről visszalapozni és vezérelhető egy kézzel!
Nem lenne erre sem szükség, ha lenne jobbról visszalapozás, mint Androidon.
4. Ez itt nem egységesség, hanem UX kérdés. Ha egy menüben az "Done" és a "Cancel" opciók vannak, de a visszalépés gesztus/gomb a "Cancel"-t aktiválja, akkor van +1 lehetőséged, hogy ne kelljen nyújtózkodni.
5. Köszi, hogy igazoltad az állításom, de iPhone 15-ön eléred a tárcsázó felső sorát, én pedig 14 Pro Max-en nem. Én azt mondtam az Apple nem törődik azzal, hogy a UI-t ráigazítsa a fizikailag nagyobb képernyőre.
6. Ennek semmi köze ahhoz, hogy honnan jelennek meg az értesítések. Balra kell kisöpörni, kisebb kijelzőn ehhez mondjuk kell 10mm-t tolni az ujjad, nagyobb kijelzőn meg mondjuk 16mm-t (nem mértem le, csak érzékeltetni akarom, hogy feleslegesen nőnek a gesztusok aktiválásához szükséges fizikai távolságok).
7. Nem arra reagáltál amit írtam, de oké.
8. Fizikailag nem érem el a kijelző tetejét egy kézzel, én tényleg tökre örülök, hogy te a kisebb telefonon igen, csak akkor ne érezd magad megszólítva. Androidon sem értem el, csak ott nem kötelező és már bőven 2020 előtt is volt főképernyőn akárhol lerántható vezérlőpanel/értesítések. Ha a te gyártódnál nem, akkor nála volt ez hiányos.
9. Bocs, de egyre jobban azt érzem, hogy mellébeszélsz. Semmilyen launcherről szó nem volt, ezek az Android gyári gesztusérzékelései.
10. Tényleg nem értem miért győzködsz, hogy a kisebb telefonon eléred a túloldalt egy kézzel, ha közben a Pro Max-ról beszélek és az egész írásom arról szólt, hogy az Apple mennyire nem finomhangolja a UI/UX-et a nagyobb képernyőkhöz. Annak is örülök, hogy az egykezes billentyűzetet felesleges funkciónak tartod, de te kisebb telefonnal nyomod, amin átéred az egészet.
Bocs, de ez nem máshogy látás kérdése, ha én a 14 Pro Max-ről beszélek, te pedig egy kisebb kijelzős másik modellről. Nem bántani akarlak, csak nem értem miért érezted magad megszólítva.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
thiclyoon #23 üzenetére
Én nem számítanék érdemben fejlődő kamerára, minden gyártó (nem csak az Apple) ezzel terel a drágább modellek felé. Androidon is egy középkategóriás telefonra felhánynak négy kamerát, abból kettő bullshit amit soha eszedbe nem jutna használni, a harmadik egy kaputelefonnal vetekedő széles látószög és mondjuk a negyedik egy normális főkamera, szóval lényegében az is egy kamerás a valóságban.
Ha az új SE megkapja a 48 megapixeles modult, akkor mondjuk 2x-es digitális zoomig jó vagy, de rendes telekamera a normál alapmodelleken sincs, csak a Pro vonal tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB fekete, szép állapotban
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4354
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest