- MIUI / HyperOS topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
csonkadavid #169 üzenetére
Jobbkezes vagyok és Pro Max-em van. Megoldom az életem vele, de például az Apple irányelveitől eltérő appokat sokkal kényelmesebb kezelni. Mindig van helye a fejlődésnek illeszkedve az iOS logikájába és nem kell hozzá Androidot másolni sem (ugyanezek az appok nem így kezelhetők Androidon).
-
csonkadavid
tag
válasz
Stauffenberg #167 üzenetére
Jobb kézzel , mondjuk egy pro max-on. Biztos kényelmes lehet.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Stauffenberg #167 üzenetére
+1
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
LurkerSheik #156 üzenetére
-
-
xhege
veterán
válasz
LurkerSheik #160 üzenetére
Azzal nincs baj, ha nem értesz egyet vele, csak a stílus kifogásolni való.
Azt, hogy mennyi Apple terméket használok azért írtam, hogy ne az legyen a kifogás, hogy hater vagyok.
A véletlenszerű tárcsázás meg valóban valid dolog és elég elcseszett. Annak ellenére, hogy számomra a legmegfelelőbb az IOS én is rengeteg hibát látok benne. Pedig nem Alis iPhonet használok.
A javaslatod egyébként köszönöm. Eddig is görgettem az írásod csak a sokadik nagyképű duma volt és rossz pillanatomban olvastam. A többire nem fogok reagálni, mert az internetes szájtépés nem az én világom. -
7Heads Drago
veterán
válasz
LurkerSheik #160 üzenetére
Van baj az eltérő gondolkodásból pont elég. Én pont eleget szívtam vele.
És a legjobb hogy pl sok problémáról a fórumon se olvastam. -
Márkafüggetlen az ellenvélemény a hazudozással szemben.
Nem is értem, hogy jön ide logikailag és kinek érdekes te mennyi apple terméket használsz…Nem tökéletes a UI iPhoneon sem de szimplán nem igaz amit a csonka mond, nagyít, ferdít, tényként állítja be.
Amennyiben nem tetszik az írásom támogasd az oldalt és lehetőséged van tiltani.
-
xhege
veterán
válasz
Én is ezer éve használok iPhone-t (MacBook, iPad, Apple Tv 4K, HomePod), de ez a lekezelő, "magas lóról" stílus amit nyomsz piszok gusztustalan.
Lehet ezt kulturáltabban is. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
csonkadavid #152 üzenetére
„Minden alkalmazásban másképp kell visszalépni”
Az elmúlt 5 év tapasztalata alapján (ezen idő óta használom az iOS rendszert) ez az állítás nem igaz. -
joey04
titán
válasz
Megmondták már itt a droidos szakemberek, hogy ui/ux terén lemaradt az apple, mert más mint a droid és ezt még egy youtuber is így gondolja!
-
válasz
Balrol jobbra huzassal lepek vissza chromeban, messenger, alza, emag, yahoo finance, edge, podcast, yt, fups, zara, autodoc, simple…. es sorolhatnam a kulonfele appokat amit most kiprobaltam erre az issuera.
Te mirol beszelsz? Ki az a csomo ember, egy 50 fős reddit csoport?
Ne Alis kínai iPhonet használj bari és nincs baj -
scdlsc
senior tag
válasz
"Az apple magasról tesz a felhasználókra az a helyzet. A célközönség pedig szépen szó nélkül nyeli le a békát."
-
Ricardo
titán
válasz
Rosszul fogod
-
dj79
senior tag
válasz
Mondjuk ettől a tárcsázási dologtól én is agyphaszt kapok, meg az ájjúzer ismerőseim nagy része is, pedig a 3gs óta használtam pár készüléket.
-
csonkadavid
tag
válasz
LurkerSheik #151 üzenetére
Na ez nem semmi. Egy csomó embernek gondot okoz a véletlenszerű tárcsázás, de nyílván user error. Minden alkalmazásban másképp kell visszalépni, persze ez is user error. Ha két ikon van egy képernyőn azt 1 jobb kezesnek a bal felső sarokban kell nyomkodni. Teljesen logikus. Az apple magasról tesz a felhasználókra az a helyzet. A célközönség pedig szépen szó nélkül nyeli le a békát.
-
válasz
csonkadavid #146 üzenetére
Nem tudom SE n is igy van e meg, de evek ota van balrol jobbra huzassal visszalepes szerintem minden applikacioban, menuben, evek ota nem hasznaltam a vissza gombokat.
Bal kezes vagyok es baromi kenyelmes 15 pmax is jelenleg
A veletlen hívásod meg user error, hat azert ersz a kijelzohoz mert valami interakciot akarsz vele csinalnivagy le fel huzgalod vagy hosszan nyomod, minek bokdosod celtalanul a kijelzot?!
Egyszeru ez igy, de ha jobbra balra huzassal lehetne azzal se lenne baj.
wfp. -
Zsolt,72
senior tag
Ezzel én is pontosan így vagyok. Gyakori a kihangosított hívás, ezért azt választottam, hogy az Assistive touch aktivizálása után, a Főgomb dupla koppintása zárolja a kijelzőt (ilyenkor el is sötétül). Másik alternatíva, hogy a hátlapi dupla- vagy triplakopp végezze el ugyanezt.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
A hívás bontásához használható az oldalsó gomb (ez a funkció az alapértelmezett beállítása, hívás során).
A híváslistából induló, nem kívánt hívás megelőzhető, ha a megjelenítő jobb szélét érintve végzed a görgetést (ahol az a kicsi “i” szimbólum található).
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Szintén zenész. Nagyon sokszor jártam én is így. Viszont máshogy is le lehet rakni a hívást nekem azt mondták. Csak ugye hozzászoktam a droidhoz és el is felejtettem használni.
-
csonkadavid
tag
válasz
Stauffenberg #51 üzenetére
Én munkára használok egy Se2-t. Nekem a halálom hogy hiváslistában ha csak hozzáérsz egy névhez már hívja is. Ha valaki 1mp-el előtted leteszi a telefont akkor te lerakás helyett felhívod a legalsó számot a listából. Agyrém.
És igen a vissza gesztus meg az ikonok kényszerű felülre rendezése nettó fejlövést ér. -
7Heads Drago
veterán
Az autóba 1000 lóerőnél több kell = 60hz-nél magasabb képfrissítés kell iPhone-ba
Ezt a baromságot honnan veszed? Már te magad hozol létre új törvényeket amiket mindenkinek el kell fogadnia mert te megmondtad?
60 hz alap minden telonál. Az 1000 LE mióta alap az autózásban? A versenyszériákban igen, meg az egyedi sport autóknál. -
7Heads Drago
veterán
válasz
janeszgol #100 üzenetére
Ha csúcs telefon lenne benne lenne... Mivel nincs benne a legjobb akkor már nem az. Sajnos az Apple is ezt követi, meg a Samsung is. Szépen meg vannak nyirbálva mindkét oldalon a várva várt "csúcs" telok. Nyilván úgy terelnek, hogy az ultrát meg a pro max-ot vegye meg mindenki.... már ha elfér a kezében vagy zsebében.
-
xhege
veterán
válasz
grizlisandor #141 üzenetére
Arra nagy összeget tennék, hogy nem a Mini méretében fog érkezni.
-
grizlisandor
veterán
Remélem még idén jön és OLED kijelzővel és marad a mini méretnél, mert akkor meglesem mi fán terem az Iphone.
-
Stauffenberg
nagyúr
A MacOS speciális helyzetben van, mivel nem konkrét felbontásban, hanem DPI (PPI) és fizikai méret kombóban számol (ez egy régről itt maradt megközelítés, aminek bőven vannak hátrányai és ezek egyre látványosabbak, például szabványos felbontások mint a 4K életlenek MacOS-en az átskálázás miatt és erőforrást is feleslegesen köt le, mert előbb 5K képet állít elő és onnan méretez vissza).
A DPI vagy 110 (non-Retina) vagy 220 (Retina) PPI lehet.
WQHD 1440p = 27" (non-Retina)
5K = 27" (Retina)
4,5K = 24" (Retina)
4K UHD 2160p = 20" (Retina) vagy 40" (non-Retina), de ilyen monitorok nem léteznekSzóval a MacOS-en meg van kötve a kezed méretben, mert benne kell maradnod az Apple által kitalált DPI értékben (eltérhetsz tőle, nekem is 4K monitorom van a MacBook mellé, de akkor egy kicsit kevésbé lesz éles a kép, mint Windowson vagy Linuxon).
Akkor lesz 27" méretű iMac, ha terveznek majd beletenni 5K panelt a jelenlegi, 4,5K helyett, míg méretben 31" a következő lépés 6K felbontáson ami a DPI célokat teljesíti. Ráadásul ezek mind-mind multimédiás szabványokon kívüli felbontások, senki a tartalomszolgáltatásban nem használja őket. A 4K-t leváltó felbontás a 8K lesz, ami Apple logikával 41" kijelzőméret kell, hogy legyen, ami már kezelhetetlen egy íróasztalon.
-
Csajom i13 pro-ról i15-re váltott.
Mondom ennek a kijelzője csak 60hz nem 120… (de hát az a 15 pink
)
Azt mondja: neki ez nem tűnt fel eddig, mit kell látni?!Ennyit a hertz huszárokról
Jól csinálja az alma. -
joey04
titán
Mert az iMac nem pro gép, és ha lenne 27 vagy 32 az pro gép árban lenne, mert a retinából nem enged az Apple, az meg ekkora méretben drága (27" 5k, 32" 6k). Ettől még lehet, hogy lesz nagyobb iMac, de az nem azoknak fog szólni akiknek a mostani gép.És az iMac nem munkagépnek van eladva. Konyhai mindenes még az Apple szerint is. Nekem sem jó, mert egy 27-es wqhd imacet megfontolnék esetleg, de ilyen nem lesz. Most ilyenre ott a mac mini meg tetszőleges monitor, profi munkára meg mac studio, tetszőleges monitorral.
-
janeszgol
félisten
Ez sajnos igy van. Jobs egy potolhatatlan elme volt.
Cook egy valamihez ert nagyon es az a pénzcsinálás. Sosem volt ennyire sikeres az Apple anyagilag.
Viszont elavultak a termekeik. Az iOS benasagat itt kitargyaltak. Akkor miert csak 24 colos iMac van mar evek ota? 24 col az kicsi. 27 colosra lenne igeny (errol sokat olvastam, meg mondtak is nekem alma fanok), meg 30-32 colosra. -
Ricardo
titán
válasz
Stauffenberg #130 üzenetére
" amitől az Apple a hőskorban nagy volt: Átvette és megcsinálta még jobban."
Az még akkor voltamikor olyan ember vezette a céget, akit a termék tökéletesítése érdekelt, és az volt a célja, hogy a lehető legjobb legyen amit kiad a kezéből.
A mostani vezetőt nem igazán érdekli. Az üzleti rész az ami foglalkoztatja. Állítólag nem egyszer előfordult, hogy a kiadott termékket a bemutatón, a keynote előadás után, az újságírók számára kialakított demó területen vett tüzetesebben szemügyre. -
Azie
őstag
válasz
Stauffenberg #130 üzenetére
vágom, nekem búmernek nagyon hasznos a virtuális navigációs gomb androidon - és persze nem kell másolni, de szerintem egy hasznos funkció, ami opcionálisan simán több usert is billenthetne ios felé
-
Stauffenberg
nagyúr
Az iOS-en soha nem voltak navigációs gombok és az Androidról is kikopóban van (opcionálisan van rá lehetőség), de szerintem nem kell Androiddá tenni az iOS-t, én azért jöttem át mert másra vágytam. Amit kritizálok az az, hogy az iOS a rendszer kezelésében, pláne egykezes használatban nem igazán fejlődött az elmúlt években, ugyanaz van, mint a legelső Pro Max bejelentésekor és én is azt éltem meg, hogy hű bakker, itt egy kicsit megállt az idő (ebben a tekintetben). Nem ma volt.
Az Android lemásolta ezt a navigációs sémát és rengeteg kis apróságot adott hozzá az évek során, aminek a megvalósítása lehet egyéni ízlés szerint jó/rossz, de a létezése vagy nem létezése ezeknek az apró fícsöröknek meg objektív tény. Én annak örülnék, ha nem az Android lenne ezekben koppintva, hanem az Apple törné a fejét, hogyan tudja az iOS logikájába illeszkedő módon segíteni a felhasználót. Az sem jó, amikor olyan panaszt hallok, hogy régi motoros iOS felhasználók érzik úgy, hogy egy-egy új funkció nem illik bele az iOS logikájába.
Az más kérdés, hogy ezért az Androidról érkezők a bűnbakok, nem pedig a UI/UX csapat, aminek a dolga nem a szolgai másolás lenne, hanem az, amitől az Apple a hőskorban nagy volt: Átvette és megcsinálta még jobban.
-
dj79
senior tag
-
Ádám16
addikt
válasz
#52931072 #122 üzenetére
Engem konkrétan az SE árazásával tereltek először az iPhone-hoz.
SE1-t a Telenor 2017 karácsonyakor bármilyen alap előfizu mellé brutál jó áron adta és adott hozzá egy Apple TV 4K-t, amit eladva konkrétan pluszban jöttem ki. Ezen az ajánlaton kívül is jó áron futott máshol is az SE, és igazán minőségi készüléket kaptam sok évnyi támogatással.Ugyanezért a minőségért és támogatottságért vettem a 13 minit meg, de nagyon drágán.
Jó lenne, ha 200 körül lenne valami értelmes iPhone ajánlat. -
törölt tag
Eddig olyan ársávba pozícionálták, ahol azelőtt nem létezett új szifon. Mikor az se2-t vettem 150 körül volt, a normál mittoménhanyas szifon meg kb kétszer annyi. Jelentős butítással jelentősen olcsóbban adták. Azóta megdrágult, de persze minden más is. Az se3 viszont sajna csak árban lépett feljebb, azért nem volt sikeres, mert ugyanolyan buta maradt, mint az elődje. Az üzemidő meg a fejlettebb soc dacára csak romlott. Így kell elbénázni egy sikeres terméket.
-
batai15
félisten
A sima 15 is már nincs rossz árban. Elképzelni sem tudom hogy ennek a modellnek mi lesz a létjogosultsága , mivel nem hiszem hogy annyival olcsóbb lenne majd .,
-
Noukoum
veterán
Nem szabad hogy szar irányba menjen a fórum. 120 hz van ráírva, hát annyi kell. Ha majd 1200hz lesz ráírva majd akkor annyi kell.
Külföldi fórumokon (elsősorban indiaiak) már az a telefon ami nem tölt fel 20 perc alatt egy használhatatlan fos. Ugyanez kijelzőnél az 1000-2000 nit semmire való, mert a oneplus már 4000-et tud.
Engem etetett be a marketing amikor napi szinten használok 120hz-es ipadet, 120hz-es windows pc-t, 120hz-es samsung telefont és 60hz-es iphonet.Igazatok adok azoknak a fórumtársaknak akik privát üzenet formájában szokták megállapítani az édesanyám foglalkozását.
Tévedtem, nagyot hibáztam és sajnálom. Nem szeretném ha miattam menne szar irányba a fórum.
-
törölt tag
-
Noukoum
veterán
Jó akkor vegyél városi használatra 1000 lóerős autót, azok után hogy leírtad elég a 90 lóerő. Mert ugye szerinted “hasznod lesz belőle”.
Ja meg ugye amennyit elkérnek érte, annyiért legyen ráírva!4 A tudat a lényeg hogy százhúszherc nah.
Szakmai fórum.
Fordítsuk. Elhiteti velem a marketing hogy a valós használatot nézzem és ne a specifikációt? Ez tragédiának hangzik, még véletlenül se!4
-
Ricardo
titán
"Egyikből sincs hasznod,"
Miért ne lenne? Neked nincs rá igényed, másnak van, és amennyit elkérnek érte legyen is.
"Marketing, agymosás kiválóan működik."
Ha így lenne, már vettem volna egy almát.Egyébként fordítsuk meg.
Ki az akivel elhiteti a marketing, hogy töbszázezer fabatkáért renben van egy
középkategória aljából is lassan kiszoruló képfrissítésű készülék? -
janeszgol
félisten
-
Noukoum
veterán
Tehát nincs értelme, de illik mert a “felsőkategória való”.
Na ez pont olyan mint amikor 500-1000 lóerőt raknak hétköznapi felhasználásra szánt autóba, jó sok pénzért. Nem használod ki, de muszáj mert a “felsőkategóriába az való”.
Az autóba 1000 lóerőnél több kell = 60hz-nél magasabb képfrissítés kell iPhone-ba
Egyikből sincs hasznod, de legalább fejben kompenzálsz. Marketing, agymosás kiválóan működik.
-
Felesbandi
senior tag
válasz
TechMagneTic #93 üzenetére
Szemely szerint en szinte mindig a fokamerat hasznalom, igy nekem annyira nem fajna a masik hianya. Kerdes, hogy a Vision Pro hatasara mennyire terjed el a VR a kesobbiekben (pl. Meta stock szepen ugrott). Ha hetkoznapibb es elfogadottabb lesz, tobb lesz a VR tartalom, tobb ertelme lesz altalanossagban VR-t hasznalni es el lehet kezdeni gondolkodni a "Spatial Video" felvetelek keszitesen, amihez viszont kell a 2 kamera.
60Hz szerintem tuti marad az SE keszulekeken meg jopar evig sajnos. Engem speciel a 13 Minin nem zavar, de a 120 mindenkepp jobb lenne. Azt is hozzatennem, hogy a 13 Mini kis kijelzojen kevesbe feltuno a 60Hz, mint mondjuk egy 14 Plus joval nagyobb kijelzojen.
Bajban leszek egyebkent, ha az SE lesz az uj Mini vonal. A kis meret nagyon tetszik nekem, emiatt el is gondolkoznek rajta a kesobbiekben egyeb kis meretu opciok hianyaban, viszont "also kategorias" telora nem nagyon szeretnek valtani.
-
aujjobba
addikt
válasz
janeszgol #104 üzenetére
SoC-ban eleg aktualisak voltak az SE-k, nem?
Nekem volt az eredeti 2016-os, mintha abban ugyanaz lett volna mint az alapmodellben.
Oszinten en nem hiszem, hogy egy SE-ben jobb kijelzo lenne majd, mint most az alap 15-ben, az valahogy nem adja ki.
Nem tudom egyebkent, szerintem ha a 15-bol sem kifejezetten sokan hianyoljak a >60Hz-et, akkor a budget kategoria vasarloi se fogjak.#105 Ádám16
A touchId oruletbe kergetett, izzadosabb ujjammal mindig kinlodas volt hasznalni.
Aztan az elejen annyifele szoftveres bug jott elo nalam, nem gyoztem a regebb ota iphone-os ismerosoknek mutogatni/huledezni, hogy ez tenyleg ilyen fosch
Kesobb ahogy ezeket gyorsan javitottak megkedveltem. -
Ricardo
titán
-
janeszgol
félisten
válasz
aujjobba #101 üzenetére
Visszanézve a SE történetét, azért azt leírom ide is (de ezt a tesztek alatt is megtettem), hogy okosan lettek kimérve. Én is úgy csináltam volna, mert úgy volt értelme.
Ahogy most kéne a SE-t megcsinálni (figyelembe véve, hogy már nem a 4.7 colos házba megy, szóval az akku nagyobb lesz): 120 Hz, oled, 6 GB ram, elég bele az iPhone 13/14 SoC (A15), maradhat a "régi" 12 mpx-es kamera.De közelebb áll a valósághoz ez: 60 hz, oled, iPhone 14 Pro SoC (A16), 48 mpx-es kamera, 6 GB ram. Ez sem lenne rossz szerintem. De a 120 Hz-et hiányolni fogják.
-
Ádám16
addikt
válasz
aujjobba #101 üzenetére
Disagree.
Az "alap" iPhone-ok minden tekintetben csúcstelók -kivéve a kijelzőt.13 minim van, nekem sem érte meg a felárat anno a Pro modell, viszont egy 90 Hz-re nagyon fáj a fogam, mert sokkal fluidabb lapozgatni a 120 Hz-es iPhone-okat, én egyből észreveszem.
Így következő iPhone-om >=90 Hz-es képfrissítési rátával fog rendelkezni. Ha a 16-os modell is marad 60 Hz-en (szerintem tuti), akkor veszek Pro-t, és nyert az Apple. -
janeszgol
félisten
Írtam már én is, hogy a droid nagyon sokat fejlődött. Már az A10 is nagyon jó volt, azóta meg tényleg sokat fejlődött. Az iOS több esetben is lemaradt. Az A10 előtt még szívesebben nyomogattam az almásat, de ez ma már fordítva van.
Az Apple-nél marha nagy gáz van. Fertőzés került be az App Store-ba is. Kurvára szedjék össze magukat. Tavaly két telefont vettem, abból egyet bántam meg és az a 15 Plus. Maga a telefon amúgy jó.Nagyon sok dolgot várok szoftveresen, ami nem emotikon, nem valami világmegváltó fícsör, hanem ami a hétköznapi használatot teszi kényelmeebbé, többek között a sokkal jobban testre szabható OS. Legyen benne billentyűzet magasságállítás például. A fentebbi kollégának egyes gondjai már megoldódnának.
-
aujjobba
addikt
válasz
janeszgol #98 üzenetére
iOS-t hasznalok, de a kozelemben elofordulo kozepkategorias 60Hz-es droidoknal se latok dadogast, vagy hogy ne lenne fluid.
Nem azert nem kell (nekem szemelyesen) a 120Hz, mert osi iphone-os vagyok, hanem mert a kulonbseg szamomra nem eri meg az arkulonbseget a sima es Pro modell kozott, kulonosebben eszre se veszem.
Voltak errol mindenfele videok hetkoznapi emberekkel, legtobben nem lattak kulonbseget egyaltalan, egy kis resz erezte hogy van valami de nem tudta megmondani mi mas, nehany techie meg azonnal ramondta nyilvan.Csucsteloban legyen benne persze, max kikapcsolod de legyen minden.
Itt most csak az a problema, hogy se az SE, sem az alap iphone nem csucstelo.
Patikamerlegen ki van itt merve melyik milyen pluszt kell adjon a plusz penzert, ahogy az is hogyan fogja ezt az atlag user lereagalni, egyaltanal eszrevenni. -
janeszgol
félisten
Úgyse válaszolsz nekem, de mindegy. Nézd, csúcstelefon. Legyen benne. Ha valakinek nem kell (pl nekem sem kell), az kikapcsolja. De a 120 Hz-es képfrissítés az nem egy olyan technológia, amit ki kell taposni. Az már nem csak a jelen, hanem a múlt is. 4 éve van a piacon (az S20 már tudta).
-
janeszgol
félisten
Már avval is nehezen értek egyet, hogy az iPhone 60 Hz-en van annyira fluid, mint a droid 120 Hz-en. De mindegy, ezt elengedem.
Az ős iPhone-okosnak lehet nem kell a 120 Hz (bár ez is ?, mivel iPaden ugye van pár pár éve), oké. De akik androidról mennek, azoknak hiányozni fog lehet. Csúcsteló, legyen benne,. aztán akinek nem kell, az kikapcsolja.De ez nagyon kemény: "Az megint más kérdés hogy ha többi eszközöd 120hz és utána arról váltva használod a telefonodat, de erre meg azt mondom hogy élj normálisan, ne egész nap a kijelzőket bámulja az ember szabadidejében."
Majd én is így érvelek. Nem elég gyors a teló? Menjél ki a szabadba! Gyenge a kamera? Minek használod egyáltalán, éld át a pillanatot.
-
xhege
veterán
Jöhet, várós. Feleségemnek tökéletes lenne majd cserélni a 11-et. Neki mindenben is megfelelne 60Hz mellett is.
Egyébként teljesen megértem, azt aki szerint ennyi pénzért már nem kellene 60Hz-el szórakozni. Szerencsére én teljesen vak vagyok hozzá.
Egyáltalán nem zavar a 60Hz. A mindennapokban egy 15PM van nálam, ami 120Hz, de mikor előveszem az iPad 9-et egy percig nem tűnik fel a váltás. -
Azie
őstag
válasz
Stauffenberg #90 üzenetére
a felsorolt hibák margójára: október óta ismét ios-el dolgozok kb 5 év után. durva, hogy kb semmi nem változott, minden ugyanolyan fapados, mint anno. nagyon hiányolom a navigációs gombok lehetőségét, a forceolt passkeyt rajzolat helyett faceID fail esetén, a függőleges/vízszintes érzékelés esetlenségét, az idióta running apps gesztust, a mélymenüs billentyűzetet és még sorolhatnám. A nagy képernyőnél pedig csak a kicsi a rosszabb, mini esetén konkrétan nem sikerült 3 próbálkozásnál kevesebből beírni egy 10 karakteres stringet eddig... Megértem aki ios-re fizetett be az kitart mellette, de nekem testidegen.
-
TechMagneTic
tag
A design tetszik. Az egy kamera már kevésbé... De ha az említett 48Mp-es lenne kibékülnék vele. Picivel lehet nagyobb mint a 12 Mini és ne legyen 60Hz-es (Én kifejezetten rühellem és számomra zavaró, sorry ez van
)
mást nem kérek. De kiváncsi leszek rá -
Noukoum
veterán
Ha egymás mellé rakod látni fogod a különbséget. A lényeg ott van hogy nem egymás mellett használsz egy 60 és egy 120hz-es telefont. Ez pont olyan mint amikor egy telefon mennyivel jobb fotókat készít és elkezdjük 30 inches monitoron vizsgálni a két képen a fűszálakat. Értsd csak akkor látod a két fénykép között a különbséget ha egymás mellé rakod. De a való életben senki nem rakja egymás mellé.
Az megint más kérdés hogy ha többi eszközöd 120hz és utána arról váltva használod a telefonodat, de erre meg azt mondom hogy élj normálisan, ne egész nap a kijelzőket bámulja az ember szabadidejében.
-
Hallosz
senior tag
Jól mondod, nem feltétlenül helyes összehasonlítani más gyártó eltérő rendszertulajdonságaival.
Tavaly novemberben volt nálam egy iP 8 és egy iP 15 pro.
Azonos gyártó, azonos szoftverével látni egymás mellett a 60 és 120 Hz működés közben, elég meggyőző. Érdemes megtapasztalni -
Stauffenberg
nagyúr
Jajj ne bókolj már, hogy ekkora hatással vagyok rád mindössze három közös komment alapján!
Bárki kilistázhatja a hozzászólásaimat abban a topikban és megnézheti mekkora szararc vagyok, aki mással sincs elfoglalva, csak az iOS fikázással!
-
joey04
titán
válasz
Stauffenberg #88 üzenetére
Azért mert egy nagy név mond valamit, nem fogom osztani a véleményét. Azt meg telibe magasról hogy ki minek nevez.
Btw pont nem követlek, hiszen miattad nem is járok már az iphone topikba. Itt is csak egy hír alatt vagyunk, aztán naívan megpróbáltam értelmesen beszélni, de megint jött a sétődött kioktatás. Gondoltam így hogy eltelt némi idő, lehet normális hangnemben beszélni. Nem, akkor nem. Én akkor részemről lezártam, mert se kedvem se időm ilyen vitákkal foglalkozni. Válaszolj valamit ha szeretnéd az utolsó szót, aztán felejtsük el egymást. Részemről ignore, te meg úgy teszel ahogy szeretnél.
-
Stauffenberg
nagyúr
Légyszíves fáradj el MKBHD utóbbi években készült iPhone tesztjeihez és oktasd ki, hogy egy süket fülű barom, amiért olyanokat mond, hogy nagyon szeretne Pro Max-et venni, de nem teszi, mert nem tudja egy kézzel használni, szemben az ugyanolyan méretű Androiddal.
Amúgy a pontosság kedvéért: Az iPhone topikban te voltál aki nem értett egyet velem. A többiek annyit mondtak, hogy nem foglalkoztatja őket a téma és unják, nem is szoktam már beírni. De te játsszad nyugodtan az igazság ligáját, követve minden másik topikba és próbáld letiltani mindenhol a véleményem!
Lehet ezért kapod meg mindenhol a fanboy jelzőt.
-
joey04
titán
válasz
Stauffenberg #85 üzenetére
Ne menjünk át ebbe kérlek, nem 2 hét, szinte folyamatosan van/volt hosszú évek óta valamilyen droidom, nem azt állítom, hogy nem működik jól és azt sem, hogy aki szerint az ios fejlődhetne az azért mondja, mert nem szokta meg. Az ellen szólaltam fel, hogy egy más fiozófia mentén felépült kezelésre te ráhúzod, hogy fejlődnie kell. De ezt hiába mondta neked több ember is az iphone topikban, süket fülekre talál. Én nem hányom tele az s24 vagy op topikot azzal, hogy mi nem áll kézre és ezért miben kéne fejlődnie. Te ezt csinálod folyamatosan, ezért ment szarni az a topik.
-
joey04
titán
válasz
Stauffenberg #84 üzenetére
De én tényleg pont ezeket gondolom rólad
azért mondom tényleg hagyjuk.
btw senkinek nem akarok megfelelni, nem vitáznak nem vitáznak
én csak az ellentétes tapasztalataimat írom le, aztán mindenki azt lát bele amit akar.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Elit3Zotya #83 üzenetére
Csak érteném Androidon miért jobbról tolja a visszalépés gesztust, korábban leírta, hogy 2 hétnyi Android 14 tapasztalattal a háta mögött ez nem működik jól, mert véletlenül kapcsolókat állít át.
És akkor nagyon meg akarja mondani, hogy aki szerint az iOS fejlődhetne, annak csak az a baja, hogy nem szokta még meg...
-
joey04
titán
válasz
Elit3Zotya #80 üzenetére
Nem, mert nem az ios-t keresem benne, nem akarom úgy használni mintha az lenne, és a saját megoldásokat használni, csak azt próbálom ios mintájára beállítani, ami a mindennapi használathoz kell. De erre írtam, hogy ha valami olyan lapon vagyok ahol beállításhoz vannak kapcsolók, akkor a jobbról visszalépésnél már többször sikerült véletlenül elállítani valamit. Szóval össze-vissza használom most, ha már adott a nagy szabadság.
-
joey04
titán
válasz
Stauffenberg #76 üzenetére
Na végre valamiben egyetértünk. Én is azt érzem nálad pont. Valóban kár akkor vitázni, mert alapvető eltérés van. Mondjuk nagyon hamar megsértődsz, de ez a te dolgod. Mellesleg ezer dolog van amiben javulnia kéne az almának, legyen az felhős megoldások (google ezerszer jobb), saját alkalmazások. De eleve a fejlesztések sem arra mennek ami nekem tetszene, lásd számomra idióta DI, vagy kamerás fejlesztések vagy eleve a design. És akkor a másodlagos, nem technikai dolgokról nem is beszélve, ami nem tech fórum témája. Nem véletlen próbálok szabadulni, engem az ökoszisztéma nem köt, szinte csak a google cuccait használom. De a ui/ux pont az amiben még most is előnye van. Szerintem. Mert szerintem kényelmesebb, ahol nem, ott meg logikusabb, hogy kevesebb félrenyomás keletkezzen. Szerintem.
-
DS39
nagyúr
értem én a rajongást, nincs vele gond.
de a fizikát az Apple sem tudja felülírni.
a 60 Hz, az 60 Hz, tök mindegy milyen OS-sel nézed. (android, windows, iOS, MacOS, Linux...)
adott kijelző/monitor tudja mindkét módot, és kapcsolgatod (60 vagy 120), fogod érezni a különbséget.és azt is értem, hogy jobban megcsinált animációkkal nem tűnik sz.rnak, androidon is lehet állítani hogy 0,5x-ösek legyenek, és akkor gyorsabbnak "tűnik", de valóságban nem változik tőle a képfrissítés, csak a felhasználó érzi másképpen.
ugyanazokkal beállításokkal hirtelen 120-ra váltanál, még jobb felhasználói élményt kapnál.
és zárszóként, NINCS semmi gond a 60 Hz-es kijelzőkkel, de 400k-ért rakjanak bele jobbat! ez szerintem teljesen jogos elvárás.
-
Stauffenberg
nagyúr
Többször visszaköszön más topikokban az a vitastílusod, hogy leír valamit az ember, teljesen ignorálod vagy egyszerűen kiforgatsz mindent és a kiforgatott kijelentésekkel vitatkozol.
Idézem magam:
"Egyébként nem kell, hogy az iOS másolja az Androidot ebben, én jobban örülök, ha látok eltérő kreatív megoldásokat"Azzal csak nekiállsz szalmabábozni, hogy úgy állítasz be, mint aki nem tud szabadulni az Androidos beidegződéseitől és Androidosítani akarom az iOS-t. Amikor pedig konkrét UI/UX megoldásokat hasonlítok össze, arra egyszerűen rásütöd, hogy személyes ízlés, aztán csá. Amikor meg a személyes ízlésedet próbálod szembeállítani a UI/UX megoldások összehasonlításával, akkor még te dobálod meg a fórumtársad kakival, hogy csak rá akarja erőltetni a saját ízlését a világra egyetemes igazságként.
Vitatkozzon veled a tudod ki...
-
Noukoum
veterán
válasz
Stauffenberg #72 üzenetére
Az animációkat lehet állítani Samsungon is a fejlesztői beállításokban. Én megdupláztam (egyszeres) mert túl gyors volt minden (60hz-en is, nem a 120hz miatt). De én itt nem a megdöccenésekről beszélek, az nyilnván mindkét oldalnál látszik. Hanem hogy egyszerűen jobbak az animációk, ami miatt teljesen jó a 60hz is iOs-en.
De mivel alapból már az alsókategóriás Samsungok is tudják a 120hz-et így ez nem gond. Csak ez az 15 elleni fikaáradat teljesen felesleges a képernyőfrissítést tekintetében. Másba se nagyon lehet belekötni, nagyon egyben van a telefon. -
joey04
titán
válasz
Stauffenberg #73 üzenetére
Szerintem nem objektív, körülírt, technikai példák ezek, hanem pont olyan személyes vélemény. Leírtam, hogy miért van szerinten csak szélről indítható, egy oldalról indítható vissza gesture, ennek is van technikai, objektív oka ennyi erővel, csak te mást szoktál meg. Ennyi. Én nem próbálom meg egyetemes igazságként eladni a személyes véleményem, tapasztalatom.
De ne aggódj, amilyen jó úton halad az Apple az iOS droidosításával, szétcseszésével, hamarosan lesz rá opció...
-
Stauffenberg
nagyúr
iPhone-on a 60 Hz nagyon más élmény, mint Androidon, részben a jobb optimalizálás (ebben azért a Samsung nem a legügyesebb, vannak jobban optimalizáló Android gyártók), részben pedig a motion blur miatt, ami elfedi a kisebb mikro akadásokat.
Androidon gyűlöltem amikor energiatakarékos módban leváltott 60 Hz-re, iOS-en egyáltalán nem akkora gyötrelem.
Viszont 120 Hz-en egy kicsit felesleges a motion blur (személyes vélemény). Semmi baj vele, de amikor egymás mellé teszem a OnePlus-t és a 14 Pro Max-et, előbbi egy kicsit "közvetlenebbnek" érződik. De ehhez egyrészt egymás mellé kell tenni, másrészt meg annyira nüansznyi különbség, hogy inkább csak technikai érdekességként érdemes említeni, semmit nem befolyásol érdemben.
Ja és Androidon jellemzően gyorsabbak az animációk, mint iOS-en, ha valahol megdöccen, akkor pont Androidon szúr látványosan szemet. Ezek a kis trükkök amikkel az iOS eléri, hogy sokkal folyamatosabbnak érződjön minden a rendszerben.
-
joey04
titán
Pont ezért hoztam személyes példát. Hogy értsétek a különbséget: ti azt mondjátok, hogy x dolog ios-en rosszabb. Kész, pont. Én azt mondom, x dolog ios-en jobb NEKEM. Elfogadom, hogy másnak más a kényelmes, logikus, ergonómikus.
-
defygaben77
tag
Szerinted logikus megoldás, ha pl. megnyitok a gmail-ből egy hivatkozást, a bal felső sarokba rakott kis nyíllal tudok visszalépni a levélbe? És ez sok más esetben is így van. Ez még a “kis” kijelzős 13-amon is kényelmetlen és két kezet igénylő művelet! De mondhatnám a készülék ergonomiáját is (ez nem IOS hiba, nyilván), hogy a kikapcsoló gomb a hangerő fel gombbal egyvonalban van, így a képernyő kikapcsolás helyett készülnek a képernyő képek…
És ahogy olvastam, jó páran vannak így vele. Tehát sok jó mellé azért jut pár rossz is (mint minden készüléknél és rendszernél)
-
Stauffenberg
nagyúr
"Nem értitek. Nekem az iOS megoldása a kényelmesebb."
De értjük, csak azzal nehéz mit kezdeni, hogy neked kényelmes, ez a te személyes ízlésed és az ízlésed nem tárgya a társalgásnak, én legalábbis nem vitatom el tőled. Én ezért hoztam nagyon részletes, technikailag körülírt példákat.
"Például a jobbról indított visszalépés androidon sokszor azt okozza nálam, hogy ha egy olyan oldalon vagyok ahol kapcsolók vannak, akkor nem visszalép hanem úgy érzékeli, hogy azt állítottam át."
Felmerül bennem, hogy ha már megszokás = kényelem az érved és mondasz egy hibát a jobbról swipe back gesztus ellen, ami színtisztán csak megszokás hiányából adódik, akkor nem biztos, hogy az adott funkció hibás. Indítsd a mozdulatot a kijelzőn kívülről és biztosan nem fogja összetéveszteni mit akarsz tőle. A kapcsolóra meg csak rá kell bökni, nem kell tologatni.
Azon viszont nem tudok változtatni, hogy fizikailag elérhető-e a Pro Max-en a túlsó széle a képernyőnek jelentős fogásváltás nélkül, ez nem megszokás kérdése. Egyébként nem kell, hogy az iOS másolja az Androidot ebben, én jobban örülök, ha látok eltérő kreatív megoldásokat és vannak appok, amik egyéniben jól megoldják, mások kevésbé.
"Messze az iOS gyári billzetén van a legkevesebb félreütésem"
Nekem is, beviteli pontosságban az iOS gyárija jobb, de azzal nem tudok mit kezdeni, hogy egy Androidos Gboardhoz képest sokkal fapadosabb. Ha egy rohadt "+" jelet akarok a szövegbe beírni, két menüszinttel lejjebb kell mennem a speciális karaktereknél, nincs dedikált vessző gomb, nincs GIF keresője, szöveg autocorrect több, mint fél éve bugos, angol billentyűzethez hasonló (Gboardban elérhető) szövegkiegészítés nem elérhető, egyszerűen ez a billentyűzetek Suzuki Swiftje.
-
Noukoum
veterán
Nem lehet? Isten eldöntötte?
A görgetès is sokkal folyékonyabb az animációk miatt. Egyébként aki egész nap tiktokot akarja nyomkodni az vegyen is 120hz-es telefont. Mindenki másnak bőven elég a 60hz, ha egy gyártó ezért plusz pénzt kér el nem érdemes kifizetni.
Nyugodtan egymás mellé lehet tenni az iPhone 15 plus-t a Samsung S24 ultrának (60hz-en). Ég és föld az előbbi javára. Nem én találom ki. Pedig a Samsungom rengeteget javult az animáció az elmúlt években, de még így is azt mondom hasznos a magas képfrissítés. Iphone-on nem kell. Nem rossz ha van, de a 8k-s kijelző se lenne rossz még sincs rá szükség.
Amúgy Androidon is bőven elég lenne 90hz, hisz a fluiditást az is orvosolná. Minden más csak parasztvakítás.
-
joey04
titán
Nem értitek. Nekem az iOS megoldása a kényelmesebb. A megszokást arra értettem, hogy bizonyos szintig az is lesz a kényelmesebb amit megszoksz. Tehát nem cserélném le a droid féle gesztusvezérlésre. Például a jobbról indított visszalépés androidon sokszor azt okozza nálam, hogy ha egy olyan oldalon vagyok ahol kapcsolók vannak, akkor nem visszalép hanem úgy érzékeli, hogy azt állítottam át. Ezért is jobb NEKEM iOS-en, hogy csak balról lehet és csak a legszélétől. Nincs kavarodás. Nekem ez így jobb. Ez olyan, mint a droid váltóknak a billzet. Messze az iOS gyári billzetén van a legkevesebb félreütésem. A google félén sokkal több. A samué egész jó. Kinek mi.
-
Stauffenberg
nagyúr
Arról beszéltünk, hogy melyik használható könnyebben egy kézzel nagy méretű készüléken, nem arról melyik a jobb rendszer. Ez független attól, hogy ez mennyiben köszönhető a filozófiának és mennyiben a fejlesztéseknek (vagy azok hiányának). Mellesleg a legnagyobb tesztoldalakon is vissza-vissza köszön kritikaként, hogy az iOS még mindig nehezen használható egy kézzel a legnagyobb méretű modelleken, nem a saját kisujjamból szopom ki (de történetesen van személyes tapasztalatom).
Én az esetek 95%-ban két szabad kézzel használom a telefont, csak a maradék 5%-ban tud bosszantani pár dolog, ezekről beszéltünk.
---
#65 defygaben77: A muscle memory komoly úr tud lenni, ha valaki megszokta már, hogy valami ilyen, akkor könnyen alakul ki annak az érzete, hogy nincs vele baj. Androidon is sok régi user van, akik még mindig úgy csinálnak dolgokat, ahogyan 10 éve megszokták és nem is nagyon érdekli őket, hogy van azóta jobb megoldás rá.
-
defygaben77
tag
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Stauffenberg #53 üzenetére
-
joey04
titán
válasz
Stauffenberg #61 üzenetére
Egyik sem tökéletes, de te a más filozófiát állítod be rosszabbnak.
-
Tubi2
senior tag
válasz
#52931072 #44 üzenetére
De mi a fos bennük? A kamera a legsötétebben is lát, nincs az a helyzet, amit nem tudok megörökíteni. A kijelző a legnagyobb napfényben is olvasható marad, bár tény hogy nekem pl már túl nagy az SE1-hez képest. Az akku meg olyan, hogyha használd merül. Próbáld ki kikapcsolt nettel, napokig elmegy a teló.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
thiclyoon #60 üzenetére
Azért, hogy a kritikátlan Apple fanboyok feltehessenek ilyen kérdéseket!
Kicsit sem unom még amúgy, hogy mindig ezt a kérdést dobjátok vissza, miközben korábban leírtam, hogy erre a rendszerre váltva értettem meg a kicsi telefonokra vágyódást, mert "a nagyot nem lehet kezelni".
Olyan érdekes, hogy előbb van megkérdőjelezve a vásárló józan esze, mint az, hogy az Apple talán nem mindent csinál tökéletesen (a Google/OnePlus sem, mielőtt még).
Amúgy meg lehet a 30%-al nagyobb akku miatt is lett Max, amivel így kényelmesen kihúz nálam 24 órát, míg a kisebb nem. Előbb mennék vissza Androidra, minthogy olyan telefonom legyen megint, ami nem bír ki 24 órát az én szokásaimmal.
Ha pedig a jobbról visszalapozás is ismeretlen neked, akkor eléggé elavult Android verzióról válthattál iOS-re. Az Android kicsit máshogy kezeli a swipe back gesztust, ha ennyire idegen neked, akkor feltételezem nincs igazi összehasonlítási alapod.
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
Stauffenberg #57 üzenetére
Minek veszel Pro Maxot, ha kicsi ( = nem elég nagy) a kezed, miért nem veszel Pro-t? Hétfőn kölcsön fogok kérni egy Pro Maxot, és megírom a véleményemet arról is (bár lehet inkább nem, mivel nem sok kedvem van ilyeneket olvasni)
Értem, hogy van amiben a PM jobb, de mit ér egy nagyobb akksi pl, ha úgysem tudod használni?A jobbról visszalapozás az mégis mi amúgy? Teljesen a design guideline ellen megy. Mellesleg ha nagyon akarod, akkor iOS-en is elő lehet hozni, csak válts RTL módba. Problem solved. Nem tudom ki és miért tenne ilyet, de a lehetőség ott van (igaz, akkor meg balról nem fog menni, ami elvileg nem zavarhat).
-
joey04
titán
válasz
Stauffenberg #58 üzenetére
szerintem nekem kisebb a kezem mint neked, mert én eleve rengeteg mindenhez fogásváltást alkalmazok, telefontól, rendszertől függetlenül. Ez lehet itt a kulcs.
-
Stauffenberg
nagyúr
Ha eléred a 15 Pro Max-en a túloldalt tokban, hogy a visszalépés gesztust aktiváld (nálam gyári Apple bőrtok van, meg egy Spigen Liquid), akkor nincs kicsi kezed. Én is elérem ha fogást váltok, de akkor már a telefon hátoldalán lévő ujjaim nem fogják a keretet, csak a hátlap tapadásában bízhatok.
A baráti társaságom többsége iPhone-t használ nagyon régóta, van köztük nagy kezű gitárostól a kis kezűig mindenféle ember, de én vagyok az egyetlen Pro Max telefonnal. Körbeadtam nekik, hogy vissza tudnak-e lépni jobb kézben tartott telefonnal. Még a legnagyobb kezű is azt mondta, hogy ez nem kényelmes neki, nagyon nyújtózkodni kell.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
thiclyoon #55 üzenetére
1. Nem a funkció nem működik, hanem a Pro Max telefonomon fizikailag nem érem át hüvelykujjal a képernyőt tokban vagy csak nagyobb fogásváltással.
2. Már rég nincsenek gombok, pláne fizikai gombok Androidon, ugyanaz a gesztusalapú vezérlés van, mint iOS-en (persze a legtöbb rendszeren visszakapcsolhatod a navigációs virtuális gombokat ha azt szereted). iOS-en az appokon belüli visszalépés gesztus mindegyikben máshogyan működik, ahogy éppen a fejlesztő megoldja, míg Androidon a rendszer vezérli, mindig, minden esetben ugyanolyan.
3. Baszki, éppen a Meta csinálja meg jól, hogy nem kötelező a kijelző legszéléről visszalapozni és vezérelhető egy kézzel!
Nem lenne erre sem szükség, ha lenne jobbról visszalapozás, mint Androidon.
4. Ez itt nem egységesség, hanem UX kérdés. Ha egy menüben az "Done" és a "Cancel" opciók vannak, de a visszalépés gesztus/gomb a "Cancel"-t aktiválja, akkor van +1 lehetőséged, hogy ne kelljen nyújtózkodni.
5. Köszi, hogy igazoltad az állításom, de iPhone 15-ön eléred a tárcsázó felső sorát, én pedig 14 Pro Max-en nem. Én azt mondtam az Apple nem törődik azzal, hogy a UI-t ráigazítsa a fizikailag nagyobb képernyőre.
6. Ennek semmi köze ahhoz, hogy honnan jelennek meg az értesítések. Balra kell kisöpörni, kisebb kijelzőn ehhez mondjuk kell 10mm-t tolni az ujjad, nagyobb kijelzőn meg mondjuk 16mm-t (nem mértem le, csak érzékeltetni akarom, hogy feleslegesen nőnek a gesztusok aktiválásához szükséges fizikai távolságok).
7. Nem arra reagáltál amit írtam, de oké.
8. Fizikailag nem érem el a kijelző tetejét egy kézzel, én tényleg tökre örülök, hogy te a kisebb telefonon igen, csak akkor ne érezd magad megszólítva. Androidon sem értem el, csak ott nem kötelező és már bőven 2020 előtt is volt főképernyőn akárhol lerántható vezérlőpanel/értesítések. Ha a te gyártódnál nem, akkor nála volt ez hiányos.
9. Bocs, de egyre jobban azt érzem, hogy mellébeszélsz. Semmilyen launcherről szó nem volt, ezek az Android gyári gesztusérzékelései.
10. Tényleg nem értem miért győzködsz, hogy a kisebb telefonon eléred a túloldalt egy kézzel, ha közben a Pro Max-ról beszélek és az egész írásom arról szólt, hogy az Apple mennyire nem finomhangolja a UI/UX-et a nagyobb képernyőkhöz. Annak is örülök, hogy az egykezes billentyűzetet felesleges funkciónak tartod, de te kisebb telefonnal nyomod, amin átéred az egészet.
Bocs, de ez nem máshogy látás kérdése, ha én a 14 Pro Max-ről beszélek, te pedig egy kisebb kijelzős másik modellről. Nem bántani akarlak, csak nem értem miért érezted magad megszólítva.
-
joey04
titán
válasz
kis kezem vam nekem is.
1.: ezt én nem tapasztalom
2.: ebben igazad van. jobban a tökükre kéne lépni.
3.: ezt az egyes miatt szintén nem tapasztalom. alapból a kijelző széléről indítom a húzást. itt még zavaró is lenne számomra, hogy egyik appnál már korábban úgy érzékeli, hogy húzni akarok.
4.: ennek meg nem látom értelmét, mert a popupot középre teszi, akkor nekem kényelmesebb ott nyomi egy gombot.
5.: ezt nem értem, megnéztem, valóban egyezik a két billzet, éppen ezért pont annyira könnyű/nehéz bármit nyomni. az a minimális eltolás nekem fel sem tűnt eddig...
6.: érdekes, én pont droidon tapasztalom azt, hogy húzok egyet, ki akarom söpörni, és mégis marad. iOS valahogy jobban "tudja" mikor akarok söpörni. btw az sem tökéletes ez igaz, de kevesebbszer van ilyen problémám.
7.: az előző pont miatt ezt sem tapasztalom.
8.: ez megint olyan, hogy nekem pl teljesen változó, hogy a főképernyőn notifikációt akarok lehúzni, vagy keresést indítani. ez megint tudatos döntés, hogy a keresés jön fel, ha a kijelző kőzepén lehúzod, nem a notik. Néha erre van szükségem, néha arra. szóval ebben nincs véleményem.
9.: ezt már beszéltük, pont fordítva tapasztalom. btw pont az lehet az ok (és részben ez igaz az összes pontra) hogy mit használtál huzamosabb ideig.
10.: ezt passzolom, mert az egykezes, oldalra eltolt billzet olyan kis karaktereket ad, hogy jobban szenvedek vele, mint ha a nagy billentyűzetet kéne használnom kis kézzel.Összességégben ez megszokás kérdése, filozófia kérdése, nem mondom hogy egyik jobb vagy rosszabb, nekem az iOS megoldásai kényelmesebbek, de pont azért, amiért neked a droid megoldásai. Mert adott rendszert használtuk többet. Amiben teljesen igazad van (és pl. a 9-es pont erre jó példa), hogy az Apple alapvetően sokkal szigorúbban betartatja a szabályokat a fejlesztőkkel és a userekkel is, ezért érdekes a 2-es pont, hogy miért nem lép jobban a tökükre. Ezt én sem értem. Érdekes, hogy azt kevesen említik (mivel neked DI-s telefon az első, te nem is említheted), hogy a notch lecserélése a DI-re mekkora visszalépés. Alapvetően a Face ID miatt kell a hely, szóval a notch tényleg arról szólt, hogy plusz helyet adott, mert csak annyit vett el a kijelzőből, amennyit muszáj. A letolt DI viszont többet vesz el, teljesen értelmetlenül. És még a gesztusvezérlésnél is bekavar, mert igen, alapból jobbról húzva CC van, balról húzva notifikációk, de itt pont nem vaskalapos a rendszer (nem véletlen szvsz), és jobbkezesként, középen még kényelmes lehúzni, átnyúlni már nem, ezért teljesen jól működött, hogy notchnál ha cc kellett akkor jobb oldalon a notch mellett húztam le, ha a notik, akkor a notch felületén indítva középen. Most DI-nél ez nem megy, mert sokkal nehezebb jó helyről indítani a mozdulatot, ha középen a DI felett indítom, akkor sokszor "beleakad" a szigetbe és úgy érzi, azzal akarok kezdeni valamit. Szóval vagy többször próbálom eltalálni a jó kezdőpontot, vagy megpróbálom belőni a DI mellett jobb oldalon azt a szűk részt, ahonnan még a notik jönnek, nem a cc. Pár helyen olvastam ezt a problémát, de elég kevesen említik. Na EZ számomra egy hatalmas visszalépés.
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
Érdekes tapasztalataid vannak. Én 10+ év után tértem át iOS-re, és nagyon máshogy látom, úgyhogy gondoltam megosztom a másik oldalt is (persze van, amiben egyetértek - meg nem a háború indítása lenne a célom
főleg hogy mind a kettőt használtam egész sokáig)
1. Soha nem volt ilyen gondom, pedig volt telefonom tokkal és nélküle is. Valahogy nálam működik ez a feature (vannak kivételek, pl. ha térkép van a képernyőn, és ott akarsz visszalépni, mivel akkor elég nehéz tudni, hogy most melyiket akarod húzni).
2. Éppen fordítva látom; az iOS sokkal egységesebb, mint az Android. Amíg utóbbit használtam (kb. 2020), biztos, hogy minden gyártó más és más gombokat kínált: nemcsak a fizikai-szoftveres eltérésre gondolok, de volt, aki 3 szoftveressel oldotta meg, volt, aki 4 hardveressel (vagy fordítva, vagy éppen vegyesen), ráadásul a szoftveres is volt, hogy eltűnt, volt hogy nem. Az én szempontomból az egy home gomb, és "a fejlesztőket felülbíráló Apple" által behozott back gomb is teljesen jól működő sztenderd iOS-en (fejlesztői oldalról is); vagy ugye a notch óta a home-ot felülíró felfele swipe.
3. Metánál meg a többi cégnél én is szívesen kopogtatnék, hogy minek megy szembe a design guideline-okkal, de ez van, megtehetik. Mindenesetre a fentiekkel összhangban szerintem jobb lenne, ha a mindenhol megszokott megoldásokat használnák ők is. Persze a Meta pl. saját utat jár, mivel nem natívan fejleszt iOS-re, így nehéz lenne beállnia a sorba... de ez másik történet.
4. Ez azért így nem igaz, a fejlesztő közbe tud szólni, de abban igazad van, hogy pl. egy default alertet iOS-en a rajta megjelenő gombbal tudsz csak bezárni. Megintcsak az a kérdés, hogy melyik az "egységesebb"; kínálni egy alert komponenst a fejlesztőknek, ami minden platformon ugyanúgy működik (iOS, macOS stb.), és a bezárás gomb a képernyő közepén van, alapból bold betűtípussal, vagy hagyatkozni arra, hogy egyáltalán létezik back gomb (és a user nem alakította át szoftveresen), és a fejlesztő nem írja felül a működést. Nekem az előbbi jobb megoldásnak tűnik, még akkor is, ha a back gomb itt nem a képernyő tetején van.
5. Ezt most direkt megnéztem, és igazad van, tényleg alacsonyabban van a passcode billentyűzete, ez mindössze a legfelső sor felét jelenti (iPhone 15). Szóval ahol a passcode 1-es karakterének teteje van (amin egykézzel simán beütöd a kódot állításod szerint), a telefonnál ott van az 1-es közepe. Az oka amúgy szerintem a lenti zöld telefon gomb, ránézésre így fért ki; de ha ezt nem is vesszük figyelembe, én nem érzem hatalmas érvágásnak, hogy egy fél sor különbség van a kettő között. Mind a kettőt tudom használni egy kézzel (pedig nincs hatalmas kezem). Na meg szerencsére egyiket sem kell túl gyakran (FaceID egész jó, telefonálni meg általában ismert számokkal szoktam).
6. Amíg Androidon mozogtam, az értesítések telefononként eltértek, hogy balra vagy jobbra kell őket söpörni. Lehet ez megváltozott, nem tudom, de ha csak a ColorOS-t nézzük, akkor bizonyára úgy van, ahogy írod. Ami viszont biztos, hogy pár verzió óta az értesítések iOS-en már alulról jelennek meg zárolt képernyőn; de ha már bent vagy, akkor valóban felülről húzhatóak le. Ez megintcsak személyes, nekem egyik platfomon sem volt ezzel eddig gondom; sőt, az alulról feljövő értesítések elég furcsák voltak iOS-en. De megszoktam már (teljesen mindegy, hogy felülről látom, vagy alulról), és akinek kisebb a keze, annak ez biztos jobb is.
7. lásd 6-os
8. iOS-en valóban a tetejére kell nyúlni, viszont amíg Androidot használtam, addig ott is ez volt a bevett gyakorlat. Lehet, hogy 2020 óta megváltozott, ezt nem tudom, de továbbra sem fáj az ujjam, ha fentről kell lehúzni (Androidon sem volt ez gond, ez nálam ugyanolyan a két platfomon).
9. Androidon rengeteg minden testreszabható, így akár egy launcher is nagyban befolyásolja a felhasználói élményt. Régebben a Nova launcher elég népszerű volt úgy emlékszem, és persze ezek jól is működnek - viszont áttérve iOS-re, a betanulási időszak után teljesen ugyanezt érzem. Annyi, hogy itt minden telefonon ugyanúgy működik az OS, Androidon meg ehhez mondjuk kell egy launcher (vagy ha csak a ColorOS-t nézzük, akkor ott ugyanúgy egységes minden, mint iOS-en gondolom). Nem látok hatalmas különbséget még így sem; ami iOS-en nincs, az például a rengeteg csilli-villi launcher - emlékszem, volt Androidon ilyen 3D-s pörgő eye candy-s cucc is, szép időszak volt
10. Minden bizonnyal csak a földgömbbel jön elő; én eddig max véletlenül hoztam elő, ami eléggé zavaró volt. Soha nem használtam még szándékosan, nem látom értelmét. Most megviszgáltam, hogy fizikailag hogy mozognak az ujjaim a billentyűzet felett, és még a földgömb is elérhető egy kézzel nálam. Pedig aztán nincs hatalmas kezem tényleg, teljesen átlagos (igaz, átlagos férfi, egy átlagos nő esetében el tudom képzelni, hogy ez nehezebb). A földgömb helyett rátehetnék az enterre is, ebben igazad van, ez senkit nem bántana.
Nincs azzal baj, hogy ennyire eltérő tapasztalataink vannak, inkább csak érdekesség miatt írtam le, lássuk a másik oldalt is (mindketten).
Szerintem az van mögötte amúgy, hogy én elég rugalmas vagyok, nem zavar, ha most épp lentről vagy fentről jön elő valami, vagy épp fizikai back gomb van a képernyő alján vagy a tetején szoftveres. Ha valaki jobban szereti a megszokott dolgokat, akkor az ne váltson platfomot, mert ilyen eltérések valóban vannak -
Zsolt,72
senior tag
válasz
Elit3Zotya #52 üzenetére
„nem szeretném magamra erőltetni azt”
Úgy gondolom, ezzel egy nagyon lényeges dolgot említettél. Az erőltetés nagyon kellemetlen helyzet, ami igen erős ellenérzést eredményezhet, tehát negatív kicsengés lesz a vége.
Vérmérséklettől, nyitottságtól, felhasználói szokásoktól függően alakul egy adott rendszerről történő váltás sikere vagy kudarca. Ha úgy éreztem volna, mint amit te említesz, akkor nem néhány nap alatt tudtam volna alkalmazkodni az újhoz, hanem a próbára szánt idő (14 nap) múltán csendben elváltak volna az útjaink, hiszen senki sem önmaga ellensége, hogy egy számára nem megfelelő rendszert erőltessen magára, miközben van választási lehetősége. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Elit3Zotya #52 üzenetére
Nekem csak a rendszernavigáció évekkel ezelőtti nívón megrekedésével van bajom.
A OnePlusról azért jöttem el, mert volt egy olyan bug, ami miatt a RAW fotózás lehetetlen volt (rossz metaadatokkal menti a kamera a fájlt, ezért egy lilás képet kapsz, ami korrigálhatatlan), több típust is érint, évek óta létezik, megoldás nem nagyon van rá. Annyira réteg probléma, hogy szarnak rá. A Gcam megoldotta nagyjából, azzal jó volt a RAW mentés, de az meg megbízhatatlan volt, hiszen csak egy unofficial port, néha nem mentett el fotókat vagy az exponálás utáni 3 másodperccel, ezzel lemaradtam olykor fontos pillanattokról. Cache ürítés megoldotta ideig-óráig, de ez annyira méltatlanul gázos, hogy elegem lett. Nekem nem kell a világ legjobb kamerája, csak működjön megbízhatóan (az iPhone ezt 100%-ban hozza).
Más Androidos márka nem nagyon tudott szóba jönni, ott akartam hagyni a BBK-t, nem akartam Xiaomi csoportost, nem akartam Huawei csoportost, Sony rettenetesen drága, Pixeleket mókolni kellett, hogy legyen itthon is 5G és egyébként is bénák üzemidőben, Nothing még nem ért el szerintem arra a szintre, ahol nekem oké lehetne, így elsősorban egy Samsung - Apple döntésre szűkült a kérdés és 14 év Android után úgy voltam vele kipróbálnék valami újat (és a Samsung One UI nem is nagy kedvencem, bár a hatodik generáció már egész pofás lett, de akkor még nem volt kint).
Én kedvelem az iOS-t is, meg csomó hiányosságát meg lehet szokni, de a megszokás nem egyenlő azzal, hogy valami objektíven jobb.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
+1
Pontosan leírtad, mik vele a problémáim.
Én csak ezt szoktam iphone ismerőseimnek elküldeni, mikor kérdezik, hogy miért adtam el a 15 pro-t. [link]
Ezeket a tényleg apróságokat ha sikerülne megoldani, akkor nagyon jó lenne, de addig nem szeretném magamra erőltetni azt.
Máskülönben nagyon jó hardveresen, stabil a rendszer és minden más szempontból is megállják a helyüket. -
Stauffenberg
nagyúr
Akkor pár példa, ráadásul közvetlen iOS - ColorOS összehasonlításban (átlagos méretű kezem van, M-es kesztyűt hordok, stb):
1. Androidon van visszafelé lapozás jobbról, iOS-en csak balról és ha valaki az Apple irányelvei szerint fejleszt, akkor csak a kijelző legszélétől, amit az átlagos méretű kezemmel csak tok nélkül érek el, tokban már pont nem (igen, kipróbáltam vásárlás előtt... na de nem tokban).
2. iOS-en nincs rendszerszintű visszalépés gesztus, az app fejlesztőjének a dolga, hogyan oldja meg és rengetegszer lehet olyan menübe keveredni, ahonnan nem is lehet máshogyan kijönni, csak a felső sarkokba kattintással. Az Apple annyi mindenben imádja felülbírálni a fejlesztőket, de ebben pont nem és a navigáció minden appban merőben eltérő élmény, Androidon sokkal egységesebb.
3. Számos iOS app (Meta appok, Twitter, stb) tovább megy az Apple irányelveinél és nem csak a kijelző legszéléről engedi a visszafelé gesztust indítani, ami 250%-kal dobja meg a komfortot és rávilágít arra, hogy az Apple mennyire telibe szarja, hogy árul tepsi telefonokat is.
4. Androidon mivel rendszerszintű a visszalépés gesztus, bármilyen menüből vissza tudsz navigálni, bármilyen felugró menüt vagy popupot is be lehet zárni vele.
5. Ha a FaceID nem ismer fel, akkor a passcode képernyő jön fel, amin egy kézzel is simán be lehet ütni a kódot, de ugyanolyan gombsort használ a tárcsázó is, amit nem lehet egy kézzel elérni, ezért egy telefonszám beütéséhez oda-vissza kell váltogatni egykezes módba majd vissza. Értehetetlen számomra, hogy a tárcsázó gombjait miért nem tudja ugyanoda tenni, ahol a passcode képernyő gombjai vannak. Amúgy Androidon kényelmesen a kijelző aljára van rakva a tárcsázó (és van vele T9-es bevitel).
6. iOS-en minden gesztus (pl: képernyő frissítéséhez lehúzás vagy notifikáció kisöprése) a kijelző méretével együtt megnő, szóval az ujjaidnak fizikailag nagyobb utat kell bejárnia, ez elég fárasztó tud lenni.
7. ColorOS-en ha balra söpröd az értesítést, akkor jönnek elő a "beállításai", jobbra söpörve pedig eldobod. iOS-en csak balra söpörhetsz és keresztül kell tolnod a "beállításokon", majd ha eleget toltad, akkor eldobja. Mivel fizikailag hosszabb utat kell bejárnia az ujjadnak, mint a kisebb méretű telefonon, ezért fárasztóbb (lásd: 6. pont)
8. Androidon a főképernyőn bárhol indíthatsz lehúzás mozdulatot, amire előjön a vezérlőközpont és a notifikációk, nem kell ezért felnyúlni a kijelző legtetejére (ha jól emlékszem nem ez az alapértelmezett beállítás egy ideje, mert utánozni akarják az iOS-t, de visszaállítható "klasszikusra"). Amúgy iOS-en már van Keresés bogyó az ikonok és a dock között, ami ugyanazt csinálja, mint a lefelé suhintás, simán felszabadítható lenne a lefelé suhintás gesztus valami hasznosabbra (értem-értem-értem, hogy amióta a Siri létezik, ezt így kell előhozni, de akkor is ez egyhelyben toporgás).
9. Ezek már nagyon finom kis nüanszok, tartós használattal veszed észre, de Androidon minden gesztus érzékelése sokkal jobban leköveti az emberi anatómiát, míg iOS-en sokkal vaskalaposabban be akarja tartatni, hogy dolgokat csak függőlegesen vagy vízszintesen húzol, addig Androidon 10/10 alkalommal akkor is tökéletesen felismeri mit akarsz, ha kicsit ívesen vagy átlósan hajtod végre a mozdulatot. Nekem 14 év Android után, fél éve iOS-en még most is előfordul néha, hogy elindítom a mozdulatot (és mint emllítettem elég hosszú úton kell járnia hozzá az ujjamnak), nem tudom teljesen egyenesen végigvinni, ezért inkább beveszi rosszul és egy függőlegesnek szánt mozdulatra végül azt regisztrálja, hogy oldalra swipe volt. Ezek nyilván megszokható dolgok, régen az Android is ilyen volt, csak közben az fejlődött ezen a téren, az iOS meg nem igazán.
10. Android billentyűzeten (legalábbis Gboard-on) a kijelző bal felén lévő "," vagy a jobb szélén lévő Enter gombot nyomva tartva is aktiválható az egykezes mód. iOS-en nem jöttem még rá, hogy a bal szélén lévő Földgömb/Emoji ikon nyomvatartásán kívül máshogy is aktiválható lenne. Az emberiség többsége jobbkezes. Ha kell az egykezes mód, mert nem éred át és a bal kezed foglalt... akkor nem tudom, aktiváld az orroddal vagy nem tudom mi a terv...
Most így hirtelen ezek jutottak eszembe arról, hogy miért könnyebb az Androidot kezelni egy kézzel még Pro Max méretű telefonokon is. Ezek árnyalatnyi különbségnek tűnnek, de amikor ezek összeadódnak, akkor érződik, hogy az Apple nem használja ki az előnyeit a nagyobb képernyőnek, csak egyszerűen felnagyította rá a rendszert és kész.
-
7Heads Drago
veterán
Zsír. Akkor nézhetem ezt a "folyamatos képet" egy sok éve változatlan rendszeren amin orbitális hibák nincsenek megoldva? Pedig a hardver adott hozzá épp csak a szoftvert kellene hozzá igazítani, csak nehogy már jó legyen annak a hülye usernak.
Mondjuk én sose éreztem ezt a dadogást egyik droidon se. Nyilván nem elég jó-vagy rossz a szemem hozzá. Ellenben a térerő hiány, dual simes használati problémák, meg a szar hívás infó, vagy a problémás net megosztás nap mint nap keserítette a telo használatát.
Ettől függetlenül nyilván vannak értékei is az ios-nak, csak ezek nálam nem voltak fontosak. Ha annyira nem fontos a 60hz ios-on, akkor minek van benne a nagyobb modellekben? Most akkor vagy van értelme vagy nincs....
Szerintem akinek tetszik a rendszer nem a " folyamatos kép" miatt veszi meg. -
joey04
titán
válasz
Stauffenberg #34 üzenetére
Nekem is OnePlus van (12), én nem érzem ezt amit te, 15 PM-hez viszonyítva.
-
hdavid1
tag
Ilyen kicsi akksikhoz inkább ne is tegyenek 120 Hz-et.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Elit3Zotya #40 üzenetére
A kulcs-szó: termékpozicionálás.
Jelenleg a Pro és Pro Max típusok egyik kiváltsága a magasabb frissítési ráta.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Luck Dragon #39 üzenetére
Nem írom le, hogy szégyen és gyalázat, mert megkapom a magamét, na mindegy már leírtam.
-
válasz
Elit3Zotya #37 üzenetére
Szerintem egyértelműen, borítékolható a 60Hz.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Elit3Zotya #37 üzenetére
Várhatóan igen, persze biztosra most még semmi sem vehető.
-
Elit3Zotya
addikt
BOE nagyon jó döntés, de a 60hz vajon itt is megmarad.
-
Greentea
senior tag
Profi, remélem megcsinálják.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
thiclyoon #23 üzenetére
Én nem számítanék érdemben fejlődő kamerára, minden gyártó (nem csak az Apple) ezzel terel a drágább modellek felé. Androidon is egy középkategóriás telefonra felhánynak négy kamerát, abból kettő bullshit amit soha eszedbe nem jutna használni, a harmadik egy kaputelefonnal vetekedő széles látószög és mondjuk a negyedik egy normális főkamera, szóval lényegében az is egy kamerás a valóságban.
Ha az új SE megkapja a 48 megapixeles modult, akkor mondjuk 2x-es digitális zoomig jó vagy, de rendes telekamera a normál alapmodelleken sincs, csak a Pro vonal tudja.
-
Stauffenberg
nagyúr
Ha már méret a téma, sosem értettem mi ez a kis telefon fétis az Apple oldalon amíg át nem jöttem én is. Méltatlanul alultárgyalt téma, hogy az Apple még az iPhone X idejében kijött egy új iOS rendszernavigációs sémával és azóta érdemben nem nyúlt hozzá. Közben sokadik generációjukat élik a Pro Max méretű modellek és továbbra sem lehet normálisan kezelni egy kézzel, eközben Androidon szépen lassan fejlődött ez is.
Vettem tavaly egy 14 Pro Max-et és ekkor jöttem rá, hogy a hasonló méretű Androidos telefonomon sokkal ritkább volt, hogy valamihez muszáj volt a második kéz. Csak egy példa a sok közül: A múltkor például macskahordozóval mentem az állatdoki felé, de nem lehet a tárcsázóban elérni a felső számsort, átváltasz egykezes módba, akkor meg az alsót nem, miközben csak 30 pixellel kéne az egészet lejjebb rakni és menne egy kézzel, de tökéletesen telibe van szarva hatodik éve, hogy ez ilyen. Aztán az Apple vallás hívei meg persze szarrá vannak sértődve, ha felvetsz ilyeneket, hogy az Android UX-ben már lelépte az iOS-t (persze ez gyártónként változhat, nekem OnePlus tapasztalatom van).
-
jeni
félisten
Iphone SE 1 kamival és a 16 alap modell meg nem átlóban elhelyezett kettős kamerával lesz?
-
-
szaszyka
senior tag
válasz
peugeotmate #27 üzenetére
Igen, eléggé megváltozott az elmúlt 3 évben.
-
szaszyka
senior tag
válasz
peugeotmate #21 üzenetére
Most már új állapotában sem lenne elég, de 72%-on pláne nem
. Nekem az ideális iphone igazából egy egykamerás, minden sallangtól mentes, legalább 5000-es akkuval rendelkező készülék lenne. Céges mobilnak biztos azt kérném, még a kamerák helyén is akku legyen!
-
murrayd
csendes tag
Mennek az álmodozások, de az Apple érti a dolgát.
Olyan lesz, hogy minden igényt (akku, méret, dizájn, kamera stb.) még véletlenül se elégítsen ki. Arra van másuk, drágábban.
-
thiclyoon
aktív tag
Még mielőtt valaki erre téved, és rájön, hogy érdemes átgondolni, hogy a másik miért írhatta ezt?
Rendelkezem ilyen telefonnal, és
- a kijelzője önmagában nem rossz, de mivel már használtam amoledet, így az igazi fekete hiányzik. Ezen kívül a fényereje sem rossz, csak mivel már használtam jóval jobbat, így kiszúrja a szemem. A felbontása okés számomra, viszont másnak lehet jobb a szeme, így akár ez is gond lehet,
- a kamera se rossz önmagában. Ránézésre szép képeket csinál, csak mondjuk ne akarjak zoomolni (vagy fogadjam el a rosszabb minőséget), meg este fotózni,
- és persze az üzemidő sem rossz önmagában, de mivel az elmúlt tíz (vagy több) évben nem egy kő alatt éltem, így látom, hogy sokkal jobb megoldások vannak (nagyon-nagyon kevés az az 1821 mAh számomra, és szerintem a többség számára szintén).A kolléga nem említette a melegedést - az szó szerint brutális nálam. Az iPhone 15 nem melegszik úgy, mint az SE2; és nem játékra, hanem alapfelhasználásra gondolok (pl. App Store-ban frissítem az appokat, vagy "túl sokáig" (értsd: pár percnél tovább) használom a Chrome-ot, de szoftverfrissítésnél is már-már félek, hogy baja lesz, valamint hiába töltöm lassan / maximális sebességgel, valamiért mindig forró lesz. Ez utóbbi persze természetes, de valahogy a 15 nem csinálja).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
7Heads Drago #15 üzenetére
"Csak a fejlesztők beleszerkesztik a dizájnba, mintha nem lenne."
Nem így működik, pont az ellenkezője történik, ha egy fejlesztő használja, akkor még kevésbé rejti el, helyette aktív területként többlet funkciót hordoz.
"Ellenben teljes képernyő használatakor mindenképp zavarni fog."
Engem kicsit sem zavar, pedig Androidos telefonról jöttem, ahol a bal felső sarokba egy apró kivágás volt elrejtve.
-
szaszyka
senior tag
válasz
peugeotmate #19 üzenetére
Nem jó, túl kicsi a kapacitása, 1800mAh már kevés egy munkanapra nekem, és nem mindig tudom töltőn hagyni. Ezért is bízom benne, hogy az új SE az XR utódja lesz, vagy a 14 akkuját kapja 3200-3300mAh-val már ellennék.
-
David75
őstag
válasz
Nyilván mindenkinek másak a szokásai, hogy hogyan használja a telefonját, de részemről elengedhetetlen mind a dynamic island, mind a faceid. Annak idején a Huawei mate 20 pro-nál is sokat számított számomra a 3d arcazonosítás.
A dynamic island-et napi szinten sokat használom, pl írok valakinek miközben hallgatok valamit spotify-on, ha gyorsan be akarok menni a spotify-ba csak rányomok a DI-ra. Ha hosszan nyomom akkor csak előugrik a spotify kezelőfelület és válthatok számot. Az időzítő is megjelenik a DI-en, látod végig mennyi van hátra belőle, anélkül hogy kilépnék a safari-ból vagy discord-ból vagy ilyesmi. Nyilván sok másra jó még, de én ezeket használom. Videózás közben engem nem zavar, bár az is igaz, hogy nagyon keveset nézek bármilyen videót 6.1”-on. Youtube-ot inkább 55”-on tv-n nézek, tiktokot meg hasonlókat pedig sehol
De látom, hogy elég durván rá vannak függve az emberek, hogy minden fél percben mikor nincs mit csinálni, azonnal videót kell nézni. Buszon, munkában, kajához, mindenhez menjen valami videó, égessük ki az agyunkat vele. Aztán látom ahogy a sok videózombi egy összetett mondat felénél elveszti a figyelmét és így a fonalat is.
-
Ricardo
titán
A fizikai méret adott, az hogy is változhatna.
A hozzá rendelt funkciók azonban tudják módosítani a formáját, és méretét.
Ezért hívják dinamikusnak, és nem változó méretűnek.Ettől függetlenül szerintem sem a legjobb, hogy lejebb került, mert így jobban benne van a kijelzőben.
Pár év múlva majd még lejebb teszik, kicsit megnövelik a méretét, és az lesz az "interaktív kontinens"
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Azt hiszem, félreérted a lényeget.
Kisebb nyilván nem lesz, hiszen az alap fizikai mérete adott. Amitől dinamikus, az pont az, hogy megnő a mérete és ezen a nagyobb (ideiglenes) felületen többlet információt kapsz vagy vezérlőket tudsz közvetlenül elérni.
Az, hogy mennyire zavaró, tapasztalatom alapján emberétől függ. Van, akit zavar (például te), és van, aki pár óra alatt meg tudja szokni és szívesen alkalmazza (én).
Több száz posztod olvasván egyértelmű, hogy neked nem vált be az iOS/iPhone páros, ami nem probléma, csak annyi van mögötte, hogy nem te vagy a célközönség.
Istennek hála, a mostani Poco, amit használsz, minden elvárásod kielégíti, nagy a piac, te is megtaláltad azt a gyártót, aki téged célzott meg. -
7Heads Drago
veterán
Láttam már a funkciókról videót, de ettől nem lesz kisebb a mérete. Csak a fejlesztők beleszerkesztik a dizájnba, mintha nem lenne. Ellenben teljes képernyő használatakor mindenképp zavarni fog.
Nálam például nem ez volt ami zavart az iPhone használatakor hogy épp milyen a notch. (I11) -
Ricardo
titán
válasz
7Heads Drago #13 üzenetére
-
7Heads Drago
veterán
A sziget az sziget, a mérete adott. Nem vágom hogy mitől dinamikus.
Nagy marketing szöveg ez is. -
jack982
senior tag
tegyék bele az I14 házába, akár noccsal is, de az új csippel és jó aksival.
jó lesz ez. -
-
Zsolt,72
senior tag
A két téma nem ugyanaz.
Helyesen írtad, hogy az aktuális iPhone-család nem sokban tér el az előző évitől, de mégiscsak eltér.
Ezzel szemben az SE termékvonal esetén mostanság nem volt eltérés, hiszen ott konkrétan egy korábbi gyártmány már meglévő házát használják fel, azaz 0 változás történik.
Ettől várhatóan most sem térnek el, annyi lesz (várhatóan), hogy az iPhone 8 helyére egy másik típus lép alapnak (13 mini? 14? ki tudja…). -
szaszyka
senior tag
Számomra az a lényeg, minél nagyobb akku legyen benne, és jelenjen meg idén májusban. Már eléggé csereérett az elődje.
-
Ádám16
addikt
válasz
Luck Dragon #2 üzenetére
Nem akarok flamelni, de a nagyobb gond az, hogy nem csak az SE szériához áll így az Apple.
Ritkán nyúlnak a csúcsokhoz is, akkor is alig.Mindegy, a 13 mini tetszik, szeretem, még 3-4 évig tutira jó teló lesz, szóval ez minél később jön (ha mini méretben jön), nekem annál jobb, annál up-to-date-ebb lesz a SoC, mikor megveszem.
-
törölt tag
Kíváncsi vagyok, hogy fos kijelző/kamera/üzemidő trióból javulni fog-e valamelyik. Nekem az se 2-vel kb ez a három bajom van, de az üzemidő a legrosszabb, (az se3 szintén zenész).
-
Zsolt,72
senior tag
Kiváncsi leszek rá, hogy a tucatnyi vízió közül, mely pletyka szinten kering a világhálón, vajon melyik fog megvalósulni.
-
Szerintem az utolsó Mini hazára fog építkezni az új SE .
Nem hiszem, hogy pénzt és energiát fektetne valami újba az SE széria kedvéért .
Maximum kapni fog egy szigetet és ennyi. -
janeszgol
félisten
Majin Bu (lol, DBZ forever) azt írja, hogy az iXR-hez lesz hasonló a mérete állítólag. (Ami magas és széles, köze nincs a "kényelmes" telefonhoz.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook White 13" unibody
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest