- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
Lajosnagy17
senior tag
Azt remélhetőleg nem tudják megtiltani nekik, hogy több tornyot építsenek. Optikai kábellel együtt egy nagyon fapados csomagnak még jó lehet.
Azért érdekelne, hogy miért van bajuk a nagyoknak a Digi-vel
- mert Román a tulajdonos?
- félnek, hogy nem tudnak versenyezni velük?
- egy magyar szolgáltatót akarnak épiteni
- ki akarják kényszeríteni, hogy a DIGI eladja a kábel részlegét -
Szerintem marad a Digimobil. Kihozzák azt amit ebből a frekvenciából ki tudnak, építgetik a tornyokat, a digiseknek megtartják a szolgáltatást, külsősöket, nem digiseket pedig nem engednek be. Ez olyan lesz, mint a vezetékes szolgáltatásuk. Tv, Internet, Telefon, Mobil egyben. Kicsit emelnek a csomagáron és ennyi. Majd 6000 helyett lesz 6500 Ft. Mást nem igen tehetnek. Bíróságra felesleges menniük, ott is a rezsim irányít. Ez van. Ez ma Magyarország.
-
trec12
addikt
Az világos, hogy ezekkel a feltételekkel a Digit kiírták az egészből. Fogalmam sincsen miért de van egy olyan érzésem, hogy az ilyen-olyan érdeketől függetlenül a hatóság egyátalán nem akarja látni a Digit a magyar mobilpiacon....Szóval, hogy mire gondolok; a feltételek lehet ugyan ezek lennének akkor is ha a Digin kívül csak egy szolgáltató lenne...
-
gabor9991
addikt
válasz
Renwick #26641 üzenetére
Várható volt.
Telekom árat emelt, Telenor árat emelt, a pesti srácok tévét csak a diginél nem lehet látni.
Nyilván ment a harc a háttérben eddig is, de a digi vesztett.
Nem állt be a sorba, és most megmutatják neki ebben az országban mit érdemel aki így viselkedik.
Ez van.
A cikked alatt van egy [komment] , mindent elmond a jelen rendszerről. -
Erre tényleg csak ez az egy szó van: hányinger.
Amit meg az nmhh-ról gondolok, azt inkább nem írom le, mert nem igazán használnék szép szavakat.
Úgy néz ki ez ennyi volt a Diginek
Ami még egy hatalmas g...ség, hogy hagyták kiépíteni a rengeteg tornyukat, hagyták, hogy veszteségbe vigyék magukat... hogy aztán megfosszák őket minden lehetőségtől direkt rájuk szabott kizárási feltételekkel... kíváncsi lennék lép e erre valamit az EU..
-
törölt tag
Ha a diginek akartak volna kedvezni, akkor a jeletkezési határidőt nov. 15-re időzítik.
A frekvenciák elaprózása inkább 2 dologról szól:
- így több lehet a bevétel, mivel magasabb licitek várhatóak
- a telenornak így akarnak kedvezni, hogy összességében (700+800+900) azonos mennyiségű alacsony frekvenciája legyen, mint a másik kettőnek (ugyanis jelenleg 5MHz hárányban vannak-lásd 700MHz) -
Lajosnagy17
senior tag
Irj egy cikket a következő címmel. Az "NMHH ki akarja zárni a DIGI mobilt az árverésből megint?l"
-
Renwick
őstag
válasz
Lajosnagy17 #26644 üzenetére
A p) új, a q) benne volt, de csak a véglegesben, a tervezetben nem (ugye erre hívta fel a figyelmet a telenoros vezig-helyettes). Mindkettő alapot jelenthet a kizárásra a DIGI esetében.
-
Renwick
őstag
válasz
Lajosnagy17 #26640 üzenetére
A lényeg, hogy a DIGI Távközlési Kft. kiesik, kérdés, hogy akkor kit indítanak. A DIGI Communications NV.-t ugyanúgy simán kirakhatja az NMHH, mint tavaly szeptemberben, ugyanazzal az indokkal, hacsak addig nem jön egy DIGI számára kedvező bírósági ítélet.
-
adman
tag
6x2x5 MHz
vagy
4x2x5 MHz és 1x2x4
MHz és 2x2x3 MHz
azaz
összesen 60 MHzakkor jó esetben szánnak 4 vagy 2x3 mhz-t a diginek 900-on?
-
törölt tag
válasz
DevKiller #26628 üzenetére
A románoknál a digi "hatósági áron" (40 millió euró) jutott hozzá 5MHz 900-as frekvenciához.
Ha nálunk licit alá helyezik (és nem kap alanyi jogon a digi) frekvenciát 900-on, úgy a ~15 milliárdos induló árat akár 20 milliárdra is fellicitálhatják a többiek.
Ezért 100%-ig kijelenthető, hogy nem fog tudni 2 blokkot venni a digi.1800 MHz: a telekom 6 évvel ezelőtt 15 milliárdig fellicitált 1db blokkot, a másikat pedig 10 milliárdig.
Még 2 db 1800-as blokk kellene, darabja erős licit mellett ~10 milliárd.
Lesz-e 40 milliárdja a diginek erre a projektre?
-
DevKiller
senior tag
válasz
zelikocc #26627 üzenetére
Nem tudom, hogy az esetleges mobil üzletág veszteség nem ütne-e vissza a vezetékes szolgáltatásra.
Azért ennyi pénzt csak úgy nem dobhat ki senki sem az ablakon.
ha indulhatnak 900-ból szűkös spektrum jut majd, 1800-ból kell megoldani a sebesség kérdést és további frekvenciákkal.
Azért már lehet elől járok de várom, hogy a DIGI valami maradandót alkot. -
eddie17
addikt
Sziasztok
Tegnap kiváltottunk Digi mobil kártyákat, és sajnos nem úgy jött össze a dolog ahogy szerettük volna.
Ahol lakunk a térkép szerint van lefedettség, a Cellmapper szerint 3 torony is oda "lát".
Viszont konkrétan nincs térerő, se kint se bent, néha felugrik 0 vagy 1 pálcára a 4G, aztán újra X lesz a térerő helyén. (Persze adatforgalom nem tud rajta menni akkor sem ha éppen rááll valamelyikre)
Bejelentettünk a mobilos aloldalukon, egyéb dolgot lehet tenni? Vagy így jártunk?
Az ilyen bejelentésekkel szoktak foglalkozni?
Nem a legjobban lefedett a falu ahol lakom, de az a rész szerintük is "kék". -
Lajosnagy17
senior tag
"Now, Orange Romania has struck a convergent deal of its own, having signed a preliminary agreement with the government on Monday to take over Telekom Romania’s fixed-line operations. " 2020 augusztusi hír.
Ha ez végig megy, akkor mobil részlege a Telekomnak is eladásra kerül, ami a Diginek lenne jó, valószínű másnak nem is kell.
-
Chris.G
tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy melyik digi pontban van készleten huawei p30 lite telefon? Győri, tatabányai, oroszlányiban nincs. -
törölt tag
A Digi oldalán található lefedettségi térkép mennyire aktuális? Arra lennék kíváncsi, hogy a december 31-ig tartó tesztidőszak további meghosszabbítására mennyi esélyt láttok?
-
-
DevKiller
senior tag
Akkor az bizony még 4G képes sincsen.
Mondjuk elég nehéz lehet akkor mobilnetre bírni a DIGI hálózatával.
De még a 3G is khmm mert ha jól emlékszem akkor 850/2100-as sávokat írták, hogy tudja.
Nahát nálunk 850-es 3G nincs, max 2100.
Úgyhogy véleményem szerint ez még nem is európára lett "gyártva"... -
Lajosnagy17
senior tag
"A DIGIMobil szolgáltatás egy évvel 2019. májusi indulása után már 500 településen igénybe vehető és elérte az 50%-os populációs lefedettséget." - Ezt már a DIGI mondja.
-
Lajosnagy17
senior tag
Ezt már írtam egyszer a fórumon, ez statisztika.
A képlet egyszerű=
települések lakosságának száma(ahol a Digi engedélyezi az előfizetést)/ osztva a megyében élő lakók számával. Szóval nem a területi lefedettség alapján szamolt. Ahogy tudjuk, függetlenül attól, hogy a település fennt van a lefedettségi térképen még nem jelenti, hogy az adott település 100%-ban lefedett és minden utcában és épületben tökéletesen működik. -
4Grider
félisten
válasz
Lajosnagy17 #26587 üzenetére
Nem értem ezeknek a listáknak az értelmét. Veszprém 52%? A megye területének 20%-a sincs kültéren lefedve, ember, kicsit gondolkozzál már...
Top 30 le nem fedett település: Van olyan top 10-be tartozó település az országban, amit a Digi beltéren legalább 80%-ban lefedett?
Komolyan gondolod, hogy ilyen kérdések mellett a listáidnak van bármilyen értelme? -
Lajosnagy17
senior tag
A megyénként elvileg ilyen százalékban fizethetnek elő a DIGI-re, mert van lefedettség (HA VAN)
HAJ 83%
SZO 83%
BEK 82%
CSO 71%
KOM 69%
HEV 68%
BAC 67%
NOG 63%
PES 61%
SZA 60%
FEJ 56%
GYO 54%
BAR 53%
VES 52%
BOR 51%
ZAL 51%
SOM 51%
VAS 50%
TOL 45% -
sifarr
senior tag
válasz
4Grider #26543 üzenetére
Egyetértek azzal, amit írtál. Azzal is, hogy a kábeltv-én nem túl sok a profit.
Én csak arra világítottam rá, hogy egy veszteséges mobilüzletágat a profitábilis vezetékesnek kell eltartani. A profit veszteség egyenleg pedig tartósan nem lehet mínuszban.
Ebben az elszámolásban áll jelenleg rosszul a DIGI. Hogy ez változik-e, majd a frekik kiosztásánál eldől. -
gibae
csendes tag
Az adatkapcsolat engedélyezve van. A hálózatoknál csak a digi 2G-t látja valamiért... (meg több más szolgáltatót, de most csak ez az egy kártya van benne...)
-
4Grider
félisten
-
DevKiller
senior tag
-
gibae
csendes tag
Nekem egy olyan problémám van, hogy új mobilt kaptam és nem működik benne a Digi mobilnet!
Természetesen beállítottam rajta az APN-t a megadott módon, el is mentettem. A kártyát amúgy felismeri a telefon, csak netet nem tudok csiholni belőle! 5G-t is támogat és android 10 op.rendszer van rajta. Jelenleg csak a digi kártyát tettem bele. Mit csinálok rosszul? -
Lajosnagy17
senior tag
43 milliárd forint volt az Invitel vételára. Ha DIGI-nek erre volt pénze két éve, akkor a frekvencia licitre is lesz nekik.
-
törölt tag
válasz
Lajosnagy17 #26545 üzenetére
Én egyet értek veled. Ha megnézitek a román digimobil árakat (korlátlan csomag sim kártyák számától függően 1200-1800 Ft-ért, vagy a legkisebb csomag-700Ft-ért 50GB+korlátlan digi+200perc más hálóba), úgy egyértelművé válik: a digimobil azokkal az árakkal profitot nem termel, semmi más célt nem szolgál, mint a vezetékes ügyfelek megatartását.
-
4Grider
félisten
válasz
sifarr #26542 üzenetére
Abban biztos lehetsz, hogy ahogy a Digi árat emel, a két legnagyobb konkurens (Telekom és Voda) is árat fog emelni, mert eleve csökkentett árakkal dolgoznak Digis körzetekben.
A kábeltv-n elég kicsi profit van, mert az összes műsorszolgáltatónak fizetni kell előfizetőnként és csomagonként. Csak a TV2 és az RTL csoport csomagjai havi nettó 500 Ft fölötti költséget jelentenek előfizetőnként minden hazai kábelszolgáltatónak. -
sifarr
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #26541 üzenetére
Azért az 5990 Ft-on profitnak is kell lennie, aminek elvesztése mellett a fix költségek továbbra is ott maradnak rajtuk.
A vezetékesen valóban van profit. De a fő kérdés az, hogy céges szinten a vezetékes üzletág nyeresége töb-e, mint a mobilüzletág vesztesége. Ha nem több, akkor árat kell emelni a vezetékesnél, amivel több ügyfelet veszít, mint amennyit megtart a mobil miatt.
Ebben a számolásban a DIGI jelenleg rosszul áll. -
tibor23
senior tag
válasz
sifarr #26531 üzenetére
Pedig szerintem azok akik most ingyen "tesztelik", többségében még ennyit sem adnának egy ilyen csomagért a Digitől. 2-4 ezerért már nagyon tisztességes EQ flotta árak vannak olyan lefedettséggel és sebességgel ami a Diginek sohasem lesz.
Drukkolok nekik, de nagyon nehéz lesz belőni egy épkézláb csomagot. -
sifarr
senior tag
válasz
#04535040 #26525 üzenetére
2000 Ft korlátlan digi + 200 perc + 50GB, fizetős sms
Számoljunk egy kicsit a kétezerrel.
Vond le belőle az ÁFA-t, kb. 270.
Vond le a telekom adót, 700.
Vond le a számlázás és a beszedés költségét, kb. 300.
Mennyi marad a DIGI-nek a kétezerből? 730.
Ez elég a cégnek fejlesztésre, működésre, hitel visszafizetésére? Nem hinném.(A kimenő hívások végződtetési díjával nem számoltam, mert befele is jön hívás, azaz bevétel is.)
-
viktorhu
veterán
válasz
DevKiller #26529 üzenetére
Igen, attól még nagyon messze vagyunk, hogy a többiekhez mért lefedettséget tudjon adni a Digi, HA egyáltalán kap frekvenciát, mert az állam maga is tulajdonos a konkurenciában, és piaci szereplőként vélhetően továbbra is a saját tulajdonát fogja védeni, és nem azt fogja támogatni, hogy letörjék nekik az árakat.
Ettől függetlenül nagyon boldog vagyok az ingyenes digi simmel, most pont olyan helyen vagyok, ahol béna a wifi, és a laptopba rakott digis simmel dolgoztam egész nap (pár dokumentum megnyitása sharpointról pl.). Nagyon jól működik, szinte észre sem lehet venni sima böngészésnél, hogy ilyen visszafogott sávszélesség van mögötte. Már csak ezért önmagában is megérte az otthoni digis előfizetés felára az előző telekomoshoz képest.
-
DevKiller
senior tag
-
trec12
addikt
válasz
#04535040 #26525 üzenetére
Nem lesz nehéz "darálni" a piacot amíg a három nagynál 9-10e-nél kezdődik egy publikus korlátlan beszéd csomag valamennyi nettel.
Bárcsak ott tartanánk...
Talán nem is a Digi akar "túl olcsó" lenni hanem a többi tartja az egekben az árakat. Persze ha tovább gondoljuk ennek is megvan a miértje... -
trec12
addikt
-
dchard
veterán
válasz
Renwick #26509 üzenetére
A 2600 azért érdekes, mert LTE-n rendegeteg teló tudja (olcsóak is). Persze csak kapacitás bővítésre jó, lefedésre nem.
Az inkumbenseket azért nem érdekli, mert nincs benne elég spektrum. 3500-on több a freki, 2Ghz alazz jobb a fedés. Nem akar senki erre hálózatot építeni. Fedni nem lehet vele, kaapcitás rétegnek meg kevés. A diginek éppen jól jöhet, de megint ott tartanánk, hogy alacsony freki nélkül ez megint semmi....
Lajosnagy17 :
Frekiből sosincs elég, a kérdés az, hogy hol vannak ezek a frekik, Az hogy a Telenor 1800-on "átenged" az reális, 20megát biztosan megtartanak. De azért van trükk: a meglévő szolgáltatóknak az az érdeke, hogy a már kiépített frekvenicákon annyi frekit egtartson, amennyit csak tud, mivel azt át tudja forgatni alig valami kötlséggel 4G-re (2g/3G-ről), illetve 5G-re. Ez komoly erő amellett, hogy ragaszkodjanak a meglévő frekikhez.
-
blackmajesty
aktív tag
válasz
nagyonnagy #26510 üzenetére
A Mobil-előfizetéseknél menj bele abba, amelyiket szeretnéd beállítani (gondolom a digi az). Ott lesznek azok a beállítások, a 2 sim miatt néz ki máshogy.
-
nagyonnagy
csendes tag
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni, mert a beállítás legelején elakadtam.
Adott egy Iphone XS, a legújabb IOS verzióval. Használatban van a Telekom e-SIM kártyája, valamint a Digi kártyán megy a hanghívás.
A beállítási útmutató alapján próbáltam beállítani, de nem találom a harmadik lépésben említett Mobiladat-lehetőségek menüpontot. Nekem az alábbi menü jelenik meg.Találkozott már valaki ilyen problémával? Hogyan tovább?
-
törölt tag
válasz
DevKiller #26506 üzenetére
Pl szerintem a DIGI venne 2600-at is, ha lehet.
Pláne kikiáltási áron, amennyiért tavasszal senkinek sem kellett, 1 milliárd volt ha jól emlékszem.
Az, hogy a 2600 része lesz-e a tendernek, csak az nmhh-n múlik.Szerintem a digi ezt szeretné:
1*2*5MHz 900
1*2*5MHz 1800 + 1*2*5MHz 1800 (a jelenlegi)
1*15MHz 2600 -
DevKiller
senior tag
Még több országban roamingolhatunk, még több hálózaton roamingolhatunk a DIGIMobillal.
Általam észlelt újonnan bekapcsolt területek, szolgáltatók:Dánia: TDC
Svédország: Telia
Csehország: Vodafone(Már volt megállapodás az O2-vel)
Egyesült királyság: Vodafone(Itt már volt megállapodás az O2-vel)Folyamatosan frissül a lista.
Szerintem hamarosan újabb országokban lesz elérhető a Normál roaming.
Az itt feltüntetett országokban Normál roaming lehetőség van.Forrás: DIGI roaming partner lista
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17 #26498 üzenetére
Szerintem indulhat majd a Digi. Vér ciki lenne ha nem. Szerintem.
-
DevKiller
senior tag
válasz
rothfb #26496 üzenetére
Ha jól értelmezem, akkor a jelenlegi kiszabott büntetés mivel nem a verseny megsértése miatt rótták ki, így ez nem lehet alapja a kizárásnak igaz? Inkább még a 2 éves elévülésért kell szorítani ha jól értelmeztem.
Én örülnék, ha lenne DIGI mert egy kicsit felkovácsolná a piacot, és ez minden felhasználónak előnyt jelentene. Mivel otthon sem tudott akkora piacot szerezni magának a DIGI, így itt sem válhat véleményem szerint Telekom méretűvé.
-
DevKiller
senior tag
-
Geri12345
tag
válasz
zelikocc #26490 üzenetére
A táblázat szerint A5 2017-tel működik a telekomos VoLTE és a digis VoLTE és VoWifi.
-
Samanbacsii
őstag
Nem tudtok segíteni esetleg: digi sat CI kártyás megoldás érdekelne. Tudom megszüntették van előfizetésem, stb., de utálom a beltérit...
-
trooper44
csendes tag
válasz
Geri12345 #26475 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ, a hétvégén megpróbálom. A digi támogatott telók listáján nincs rajta, de a voda UK-ben vowifivel árulta, így hardverileg kell tudnia.
De ha jól emlékszem volt itt fórumtárs, aki jelezte, hogy magyar CSC-vel működik a vowifi, így először azt rakom majd rá (ha találok a fórumokon romot).
Írok majd PÜ-t, ha jutottam valamire, köszi még1x.
-
törölt tag
válasz
zelikocc #26482 üzenetére
Az asszony székely? Úgy szokták mondani, hogy: akkor biza te férjhez mentél.
Kétszer is elolvastam a hsz-ef, de nem jöttem rá, hogy romániában (a kifliben) merre jártál [link]
Én is tudok kapásból 2 olyan helyet Bp xv. kerületében, ahol digi LTE van, de telekommal se 4G se 3G, és GSM-mel a hang szakadozik.
-
válasz
#04535040 #26466 üzenetére
Nekem teljesen más tapasztalatom van.
Tavasz óta kb 3 és fél hónapot töltöttem Erdélyben két részben folyamatosan (párom szüleinél) és azon belül is Székelyföldön (tehát hegy az van bőven).Meg is tettem pár száz km-t a környéken az idő során, romániában pedig több ezret. Rengeteget használtuk a román digi.mobilt (igaz azt hozzátenném, hogy én elsődlegesen a mobilinternet minőségét figyeltem, nem sokat telefonálok amúgy sem) és meglepően sok olyan helyen lefedettségük, ahol más szolgáltatónak semmi. Tapasztalat szerint sokkal több ilyen hely van, mint olyan, ahol nekik nincs, másnak meg van (és itt most leginkább hegyvidékekről is beszélek, de nagyjából mindenhol így van)
Az online oktatásomat is ott töltöttem a tavasszal és bizony minden szolgáltató terhelt volt. A vezetékes UPC ingadozott, az orange és a telekom ro kemény 1-2 megabitet tudott, míg a digi stabil 40 megabitet.
A Békás szorosnál dugóban állva kb fél-1 óráig semmilyen lefedettség nem volt egyik szolgáltatónak sem, a digit kivéve. Kellett is telefonálni, szóval nagyon jól jött.
Én nagyon elégedett vagyok a Digi.mobillal és alig várom hogy kiépítse a hálózatot itthon is.
Bónusz: már itthon is tudok pár helyet mondani, ahol a Diginek már van 4G lefedettsége, más szolgáltató meg nuku nettel 2G-n van csak.
Ja, mégegyszer mondom: nekem az internet lefedettség az elsődleges szempont. -
Soma01
veterán
Aki szeretne DIGINET AKTÍV 50 előfizetést, de az USB modem hiány miatt nem tudott / nem akart venni eddig, az írjon nekem. Most adok vissza egyet Debrecenben. Szerintem azt megkaphatja, saját névre veheti ott a helyszínen a leadás pillanatában.... Gondolom én.
-
Lajosnagy17
senior tag
Tázlár, WLAN-bázisállomás építési engedély - DIGI
Ez mit takar?
-
dchard
veterán
válasz
#04535040 #26468 üzenetére
Diginél lehet, de ha így is van, ez nem normális. Általánosságban van VoLTE-GSM handover a három nagynál, és működik is. Azt tudom még elképzelni, hogy vagy szomszédsági hiba volt, vagy a GSM réteg torlódott és nem volt hova átadni a hívást mikor a 2100 megszűnt. MOndjuk hogy LTE 900-ról mi a tökömért ment át GSM 900-ra egy VoLTE hívás azt nem nagyon értem...
-
törölt tag
válasz
DevKiller #26464 üzenetére
Vannak nekem is ilyen történeteim Erdélyből, amikor kizárólag a diginek volt elérhető hálózata, és a másik 3-nak nulla lefedettsége volt, még 2G-n is.
Van olyan ismerősöm, aki az orange-tól hordozott számot a digihez, mert beltéren csak egy bizonyos helyen volt az orange-dzsal térerő, a digi meg fullos volt.
Azonban ezek a kirívó esetek.
Idei utam során újra megtapasztaltam a digimobil hiányosságait: kültéren indítottam egy hívást-VoLTE 2100MHz-en, bementem épületbe-leváltott LTE 900-ra, majd ismét váltott: GSM-re. Na itt már megszűnt a hangátvitel, mivel VoLTE-GSM között nincs lehetőség a hívás folytatására. A másik 3 ilyet nem produkál.
Voltam erdőben túrázni: az erdő mélyén a digi jel megszűnt létezni, a voda működött. -
DevKiller
senior tag
válasz
#04535040 #26462 üzenetére
Ez mindig is hely kérdése volt.
De ezt már mondtam itt párszor, hogy annyiban izgalmas még a DIGI az árletörlésen kívül, hogy külön építkeznek máshol lehetnek erősebbek mint a többiek, és persze gyengébbek is.
Akinél eddig egyik szolgáltató sem hozott létre normális lefedettséget most a DIGI-vel szerencséje lehet. Remélem így lesz ez nálam is.Vagy van a kinti példám, hogy mind a 3 EDGE és csók de a DIGI 900-on ott van. És bár nem repeszt, de azért legalább használható. Egyszó mint száz: A mi piacunknak erősen kellene egy kis mozgolódás mert hozzá vannak szokva, hogy mindent megbeszélünk édeshármasban elosztjuk, azonos áron adunk mindent és van bevétel. Ja a leterhelt hálózatokat meg abszolút nem értem már csak az általad hozott példa miatt sem: Ha ott normális sávszél van annyi mobilnet osztogatással, akkor nálunk miért nem lehet ezt kivitelezni? Vagy még több suska kellene? Vagy esetleg egy tényleges vetélytárs?
-
törölt tag
válasz
DevKiller #26461 üzenetére
Most nézem, hogy a wikipedián frissebb adatok vannak, mint amit én találtam....Mindegy...ez már így marad.
Lajos kérdésére a válasz:
Az, hogy 13 év alatt csupán 13%-ot szerzett a román digi, elég beszédes. Kompromisszumos a román hálózat (a 3MHz-es LTE 900 miatt), és valószínűleg a magyar is az lenne (ha sikerülne frekvenciát szerezni).
Ha 2 hétig használná valaki, utána lehetne véleményt mondani.
Én használtam kinti vodát és digit is.
Havi 7 euróért (6eu+20%áfa) a vodafone.ro 2000 percet + 50GB netet ad feltöltőkártyásoknak.
A digi csak a havi díjasoknak ad sok netet: 5 euróért korlátlan percet + 50 GB netet kapasz.
~750 Ft felár mellett én inkább a vodát választanám, ahogy sokan így tesznek Romániában. Kint a vodának van a legnagyobb frekvenciaspektruma.
Sokan várjátok a digit. Én is várom, de csak az árletörés miatt. -
törölt tag
válasz
Lajosnagy17 #26458 üzenetére
-
DevKiller
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #26454 üzenetére
-
gabor9991
addikt
válasz
#04535040 #26446 üzenetére
Ha visszaolvasol, évekkel ezelőtt már látta a digi mobil tarifákat de a titoktartás miatt részleteket nem árulhatott el.
Volt ott bennfentes ismerőse is a cégnél aki néha szivárogtatott infókat, továbbá a Vodafone korábbi vezérigazgatójával Beck Györggyel tegeződő viszonyban voltak.
Azért nem egy senki volt -
DevKiller
senior tag
válasz
pixelshader #26431 üzenetére
Megnéznéd a pontos típusát? SM-?
mert pl: az SM-J320R4 ahogy nézem nem tudja a B3 LTE-t.
A DIGI-nek pedig nincs más, szóval lehet ő 4G képes ha nincs olyan frekije a DIGI-nek 4G-n amire fel tudna menni.
Pl anyumnak SM-J320FN van. Az tudja. -
DevKiller
senior tag
válasz
Geri12345 #26436 üzenetére
Akkor a P8 Lite-om az meg kirugta a kártya tartóból a DIGI-t, és automatikusan elégette a SIM kártyát.
Ne már.
A DIGI hálózata egy sima LTE hálózat, és a telefon tudja azt.
Lényegtelen, hogy DIGIMobil vagy Vodafone és stb, maximum akkor lehet még ha hálózatfüggő, hogy nem működik. Még az is benne van a pakliban, hogy nincs lefedettség, de ha más telóval is volt tesztelve akkor ez sem állja meg a helyét. Valótlant ne állítsunk, ismerős egy ősrégi LTE képes telefonnal roaming-olt a DIGI hálózatán nálunk Román DIGIMobillal. Minden működött (VoLTE és VoWIFI nyílván nem.) -
Geri12345
tag
válasz
pixelshader #26426 üzenetére
A régiót a Phone Info alkalmazással tudod megnézni. CSC kód (Country Specific Code) néven találod meg benne. Ha nem XEH (magyar független), akkor az lehet gond. Esetleg meg lehet próbálni lecserélni, hátha csak ez a gond. De lehet, hogy úgy sem fog működni, mert nincs a támogatott modellek listáján.
J5 2017-be belepróbáltam a digis kártyámat, de nem ment sem a VoLTE sem a VoWifi. Gyárilag TMH volt a CSC kód, ezt lecseréltem XEH-re, és azóta megy. Úgy tűnik, hogy régebbi Samsung készülékeknél számít a CSC kód.
-
dchard
veterán
válasz
pixelshader #26431 üzenetére
Ez a telefon kompatibilis a Digi LTE szolgáltatásával. Az APN pedig "internet" és a nem "Digi". Azt nézd meg, hogy jól be van-e állítva az APN és ki van választva.
-
4Grider
félisten
válasz
pixelshader #26429 üzenetére
Diginél csak 4G-n van net, wcdma pedig egyáltalán nincs náluk. Ami készülék csak max. wcdma-t tud, az nem 4G képes eszköz.
-
pixelshader
tag
válasz
Soma01 #26427 üzenetére
Vagyis fordítva, Digi-digi internet. Másik telefonba is csak ennyit írtam és azonnal ment. Többször is megnéztem, minden pontosan be van állítva.
De amelyikben megy, úgy van beállítva hogy lte/wcdma/gsm
A másikban csak wcdma beállítás a max.
Nem értem, az lte nem teljesen más? Egy 2 antennás routerben megnéztem az lte hálózatot. Mert úgy tudom hogy az lte hálózatnak a dupla antenna a lényege. De én ezt lehet hogy félre értem.
Több féle lte volt, lte 800-1200 olyesmik. De egyikkel se ment. Csak a 4g-vel megy.Lehet hogy ez valami android szoftveres hiba?
-
ggabor02
aktív tag
M6-os autópálya 80-as kilométerkőnél épülő Digi torony. Még csak a torony áll, egyelőre semmi nincsen rajta.
-
pixelshader
tag
Helo, digi mobilnet teszt kártyák csak 4g hálózaton mennek?
-
djsunstealer
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #26397 üzenetére
Bocsesz, az én fateromnak, aki nyugdíjas az 1 GBites Digis net is kevés.😉
-
Geri12345
tag
Samsung Galaxy A41-gyel valaki próbálta már a Digi VoLTE/VoWifi-t?
Néztem az ajánlott készülékek listáját, ott nem szerepel, de nem úgy tűnik, mintha az folyamatosan frissülne. Gondolom a Samsung Galaxy A40-hez nagyon hasonló ez a modell, és az alapján működnie kéne.
-
UHHH
őstag
Az egy dolog, hogy tegnap vártam smst két digis számomra, ma egyet a harmadikra. De nem jönnek meg.
Kifele nem tudtam hívni egy digis számról se telenorra, de a digis számok egymást sem tudták hívni. "Pillanatnyilag nem kapcsolható..." A telenor tudta hívni a digiseket! WTF?!
Más nem szívott ilyennel? A net ment... Ugye nem csak netre használjátok?! -
Lajosnagy17
senior tag
válasz
DevKiller #26398 üzenetére
Meg kell várni a 3. és 4. negyedéves jelentést, az előfizetők számát illetően. Én csak egy helyet tudok említeni, ahol jártam és láttam is mi történik.
Karcag, Telekom ki építette az optikát és jelentősen benyomult a FLIPP-pel, egyébként invitel-es terület. A kábeltv/ interneten kb 1000/1500 Ft-ot spórolnak az Invitel/ Digi-hez képest és ezért már váltanak az emberek. -
DevKiller
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #26397 üzenetére
Azért van olyan idős, amelyik figyelembe vesz mást is.
Az én nagyim 65 éves lesz, és mikor kapott egy szórólapot egy olcsóbb szolgáltatóról, megkérdezett, hogy mit gondolok.
-Szeretsz a vezetékesen ingyenesen beszélni a rokonokkal Romániába?
-igen, mert?
-az új szolgáltatónál jó drága lesz.
-oké akkor hagyjukNem mindenkinek mind1, hogy mi a helyzet. Egyébként meg a DIGI-vel kapcsolatban még sosem volt rossz tapasztalata. Miért is váltana 500ft-ért? Amit többszörösen visszafordít majd külföldi hívásba...
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
DevKiller #26392 üzenetére
A Telekom nagyon nyomul az optika ÉPÍTÉSÉVEL és Flip csomagot is nagyon nyomják. A mobil hálózatot ki kell építeni nekik és az Invitel-es területeken is optikát, mert előfizetőket fognak veszíteni.
A DIGI 15-20milliardot forgat vissza fejlesztésekre évente, a TELEKOM 80-at. Ha egyszer valaki Flip-re vált és nyugdíjas, azt nehéz visszacsábitani, mert a nyugdíjasnak 150Mbit is elég.
Az olcsó mobil ezért kell nekik, hogy megtartsák ezeket előfizetőket. -
DevKiller
senior tag
válasz
dethroner #26389 üzenetére
Ráadásul már kiveséztük itt.
Igen szívnak a kinti felhasználók, és valószínűleg(ne gyertek nekem) de az itteni mobilveszteség miatt kell suska.
Egyébként a többi országban ahol nincs DIGIMobil, ott azért még vannak kijelölt más hálózatok ahova lehet pusztítani, és az a pár cent szerintem semmi a mi 70 forintunkhoz képest külföldre az eu-ba. -
twollah1976
őstag
A Digi-nek van valami mobilos appja ahol megnezhetem az elofizeteseim, stb lasd, mint a tobbi mobilszolgaltato?
-
wwhy
veterán
válasz
zelikocc #26382 üzenetére
A lényeg, hogy május 21-től Magyarország irányába csak a magyar Digi hálózatába használhatók fel az előfizetésbe foglalt ingyenes külföldi percek
Din 1.05.2020 tariful pentru apelurile catre principalele destinatii mobile din Europa scade de la 0.02 euro/min la 0.012 euro/min, fara TVA. Din 21.05.2020 minutele incluse pentru apelarea principalelor destinatii mobile din Europa se modifica pentru o serie de tari si sunt disponibile pentru operatorii urmatori: Germania (Vodafone), Marea Britanie (EE), Austria (T Mobile), Spania (Digi Spania), Franta (SFR si Free Mobile), Ungaria (Digi Ungaria), Belgia (Proximus si Orange), Grecia (Vodafone si Wind). In cazul in care oferta noastra nu va satisface nevoia specifica de comunicare pentru retelele mobile din Europa, aveti posibilitatea sa renuntati la serviciul Digi Mobil in 30 de zile, fara despagubiri. Echipa Digi
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- BestBuy ruhás topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Nitro ANV15-52 15.6" FHD IPS i9-13900H RTX 5050 MaxQ 32GB 1TB NVMe gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest