- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
Robi_73
őstag
válasz
Beniii06 #31510 üzenetére
Úgy van ahogy 4Grider írja. A Diginél kitöltöttek egy számhordásról szóló nyomtatványt, ott azonnal kezembe nyomták a működő SIM-kártyákat (ideiglenes számokkal), majd a megadott időablakban megtörtént az átállás, számhordozás. Mivel új személyim volt előtte adategyeztetést kezdeményeztem a korábbi szolgáltatómnál, hogy minden gördülékeny legyen. A szerződés megkötésének napján sms-t kaptam a számhordozás pontos dátumáról, időpontjáról amit tartottak is.
-
Így messziről nézve a sima DIGI standard 30m-es antenna. Mind ugyanígy néz ki és láthatóak a vékony szerkezet miatti kábeles megerősítések is.
Gondolom ez egy nagyon olcsó anyag- és építési költségű standard acél szerkezet ezért könnyedén és gyorsan lehet "szétszórni" az egész országban illetve Romániában is.
-
Oliverda
félisten
Helló!
Tavaly követtem egy darabig a topikot, de pár hónapja lemaradtam, így nem 100%-osan világos pár dolog:
- Jól értem, hogy már nem feltétlenül kell bármilyen meglévő digis előfizetés a szerződéskötéshez, csak így a havidíj magasabb 500 forinttal?
- DIGIMobil PLUSZ tarifacsomagban található 200 percet szlovák mobilszám hívására is fel lehet használni, ugye? (ha leketyeg, a belföldi percdíj 4, Ukrajna kivételével pedig 5 forint a környező országok hívása)
- A számhordozás mennyire megbízható? A folyamat lezárása után előfordulhatnak elérhetőségi problémák?
Köszi
-
válasz
Miska0330 #31488 üzenetére
Ez érdekes, én sem láttam még ilyen masszív magas DIGI-s tornyot.
Költői kérdés: Ha ilyet is tudnak, akkor az olyan helyeken ahol sokkal magasabb toronyra lenne szükség a magas fák miatt, azokra a helyekre miért nem ilyet raktak?
Tudok egy két helyet ahol azért szakad meg a térerő két kicsi antenna közötti főút részen, mert erdős teljesen sík terület és túl alacsonyak. Ha ilyen magasak lennének mint a képen, akkor szerintem nem szakadna meg a térerő.Egyébként a példád alapján látszik, hogy kb 6 hónap eltelik az engedélyezés után a tényleges megépülésig. Kíváncsi lennék, hogy ez mennyire átlagos időtartam.
-
Miska0330
tag
válasz
snooze #31487 üzenetére
Igen itt van még kettő fotó róla közelebb:
Itt az Ericsson kabinetek meg rajta a DIGI felirat.
Ez a szennyvíztisztító telep mellett van. Önkormányzati területen.
Youtube -on el is érhető valahol a testületi ülés ahol az önkormányzat megszavazta a helyet.Eredetileg ezen a glóbuszon lett volna:
[link]Ez is önkormányzati tulajdon. Csak leszavazták a szokásos sugárzás miatt. De cserébe a DIGI -nek felajánlották a víztisztító melletti területet és a DIGI -nek megfelelő lett a felajánlott terület. Itt köze lehet az M44 miatti lefedettséghez.
A következő torony meg itt lesz majd. Igaz ez Kondoros és Kétsoprony között van. Itt a tanya mögötti területen:
[link]Ez a torony eredetileg itt lett volna a benzinkút mögötti önkormányzati területen. Itt is fent van a videó a testületi ülésről mikor megszavazták.
Csak időközben a Digi visszamondta mert megtalálta a kinti tanya melletti területet.
[link] -
Miska0330
tag
Sziasztok!
Pénteken felhúzták a második Digi Mobil tornyot Kondoros településen.
A fotó az M44 Kondoros szakaszon készült:
[link]A torony az itt található a bekötőút melletti tanya területén. Régi a Street View fotó:
[link]2020.Július 7.-én indult a hatósági eljárás az NMHH oldalán:
[link]És most 2021 Január 22. Pénteken volt az építése.
Ezzel így már kettő torony is van Kondoros területén.
Az első az itt található:
[link]Mikor a Street View nézet készült akkor még nem volt látható. De a Piros tetős épület előtti kukoricaföldön van.
Régebben csináltam is egy fotót róla:
[link] -
Siriusb
veterán
Valaki használja élesben úgy a Digis telefonszámát, hogy térerő hiányában másik telefonszámra irányítja a bejövő hívásokat? Hogy válik be, működik rendben?
-
sifarr
senior tag
válasz
csacsi67 #31472 üzenetére
Tényleg a szerencsétlenkedésüket látom.
Túl van pörgetve ez az applikációs kérdés. A DIGI ezt most ketdte fejleszteni, vannak gyermekbetegségei. De ...
A Telekom topicban is sokszor lehet olvasni, hogy az applikációban nem mindig a helyes adatok szerepelnek, akciós kedvezmények (pl. szerdai) nem jelennek meg, nem állítják be, stb. Pedig a Telekom nem induló mobilos, mint a DIGI. Az applikációja sem.
Ez nem mentség, de azért egy figyelembe vehető magyarázat.
Nem kell nagyobb elvárással lenni a DIGI-vel szemben, mint a többivel. Főleg, ha egy nagyon fontos ügyfélelvárást már teljesített: olcsó.Diginél ÁFSZ is van olyan dolog amire az NMHH már ugorna is rá
AZ ÁFSz-t be kell nyújtani az NMHH-nak. Ha lenne benne valami, akkor már ugrottak volna.
A DIGI ÁFSZ-e nem rosszabb, mint a többié. Igaz, nem is jobb. -
sifarr
senior tag
válasz
rothfb #31469 üzenetére
Ha jól gondolom, adatvesztés történhetett ...
Kizárt.
Nem számlázási okokból, de kötelező loggolni minden adatkapcsolatot (időpont, időtartam, IP cím, adatmennyiség), ahogy minden kimenő és bejövő hívás paramétereit, de pl. azt is, hogy a sim mikor melyik cellára csatlakozott fel. Ezeket az adatokat minden szolgáltatónak kötelessége évekig megőrizni. Ha itt adatvesztés történne, annak nagyon súlyos következménye lenne a DIGI-re nézve. Kizártnak tartom, hogy itt probléma lenne.
Ezekből az adatokból viszont - ha adatvesztés történt volna a számonkénti nyilvántartásban - bármikor helyreállíthatók az appba vagy a számlázáshoz szükséges adatok.
Más lesz a gond, nem adatvesztés. -
razorka777
veterán
Üdv!
Mind a 4 simre a digimobil pluszt kértük, mert az is bőven sok.
Ránéztem az adatforgalomra és ez fogadott:Mind a négy kártyára ennyit ír.
Nem mintha nem lenne elég az 5 giga, de csak na.....Ez most csak bug? Mert emlékszem január elején még15-öt mutatot.
-
Jim12
tag
Valaki esetleg meg tudja mondani mennyibe kerül az új csomagoknál a hívásátirányítás díja ? Digi hálózatból digi hálózatba. Nem találom sehol ....
-
M.Ildiko
tag
Már korábban jelezni akartam, hogy az ügyfélkapu oldalán a kilépésnél, ha kék a háttér nem lehet látni a menüt, pl a kilépést. Ha pl. a forgalmi adatokat nézem (ami most is hibásan jelenik meg), menüre kattintáskor a háttér a digis grafikára vált, és egy része a feliratoknak olvashatatlan. Kék háttéren kék betük.
Hová lehet ezt jelezni? -
zseko
veterán
Jelentem, az Alcatel MW40V Mobile Wifi eszközben csont nélkül működik a digis simkártya. Beleraktam, bekapcsoltam, és kb. ennyi volt a történet
A beállítófelület viszont nem nyerte el a tetszésem, finoman szólva... Nem bonyolult egyáltalán, de nem tudom minek kell ilyen flash-szerű marhaságot erőltetni, ahol tükröződnek a betűk fejjel lefelé...
Egy S8+ telefonon nem sok híja van, hogy akadozzon a felület...
Csak azt bánom, hogy hagytam magam megvezetni azzal, hogy az adatkártya nem működik telefonban, és rendes hang alapú kártyát adtak. Igaz akkor még nem tudtam, hogy végül csak nem telefonban lesz, hanem ilyen mobil hotspotban. -
törölt tag
Az igaz, hogy Diginet Aktív 50GB-ot jelenleg csak a meglévő ügyfelek igényelhetik? Kipróbáltam volna mit tud most...
-
Borrower
tag
Ma délelőtt sikerült eljutni a DIGI hez. Kértem az 50 GB ot. Azt mondták sajnos stick az nincs (Szeged). Mondom az nem baj mert dualsim es telefonban akarom használni. Elhoztam, beleraktam tökéletes! Köszi mindenkinek az infókat!
-
M.Ildiko
tag
Árulja el valaki légyszi, hol tudok az 50gb-os csak adat csomagnak utánna olvasni, mert sehol nem találom a digis honlapon?
-
dchard
veterán
válasz
zelikocc #31166 üzenetére
A modern rádiós technológiáknál, így az LTE_nél is adaptív moduláció van. Ez azt jelenti, hogy a telefon váltogat a modulációk között (QPSK, 16QAM, 64QAM, 256QAM) attól függően, hogy mennyire jó a vétel minősége (szándékosan nem térerősséget írtam).
Mivel a 256QAM egy opcionális (értsd: extra licencet igénylő) funkció, így a nagyobb szolgáltatók sem egyszerre kapcsolták be az összes állomáson, de amennyire tudom, mára minden 4G-s állomás tudja a 256QAM-ot, de ahhoz hogy telefon ezt használni tudja, extrém jó jelminőség kell (kültér, rálátás). És persze nem minden telefon tudja. A Diginél el tudom képzelni, hogy esetleg nem minden állomáson kapcsolták be, de sokkal inkább a szükséges jelminőség hiányát tudom elképzelni, mint okot.
Az NSG nevű alkalmazás kiírja a modulációt, de csak root-olt telefonon, és csak Qualcomm modem mellett.
-
4Grider
félisten
válasz
zelikocc #31424 üzenetére
Én csak annyira látok be hozzájuk, hogy cégként a beszállítóik vagyunk. De már nincs nálunk hitelkeretük...
Annyira sehol nincsenek sűrűn a bázisállomásaik, hogy 3600 MHz-en nagyon bezavarjanak egymásnak (helyenként tudjanak ezen a frekvencián teljes kültéri lefedettséget nyújtani).
2600 MHz-en is gond nagyvárosi környezetben is a teljes kültéri lefedettség.
Én úgy látom, hogy a veszteséges üzemeltetést több megoldással is próbálják megoldani. Pl. hogy megnyitják nem Digi ügyfelek előtt is az előfizetés lehetőségét, fizetőssé teszik a hálózaton belüli beszélgetést, és még lehet sorolni. -
dchard
veterán
válasz
zelikocc #31424 üzenetére
"Ez minden esetben így van? Mármint hogy új antennák stb.. nem lehetséges egy antennáról adni mindkét frekit?"
Ha legutóbb tudtak volna venni 2100-at, akkor nem mindenhová kellett volna új antenna. 3500-hoz teljesen biztos, hogy új antenna, RRU, és BBU bővítés kell.
" A többi szolgáltató is bevásárolt ezzel a frekivel, ők hogy tervezik alkalmazni?"
Egyelőre sehogy. A Telekom 2100-on indítja az 5G-t, a voda alig épített néhány állomást a legbelebb belvárosban 3500-on, de a többi jelenleg Budapesten zajló fejlesztés náluk is 2100-on megy, illetve van kis 700 is. Tehát jól látszik, hogy a tőkeerős nagy multik sem tolják a 3500-at. Szerinted miért nem? Mert nem kültérről hiányzik a plusz kapacitás. Nem utolsó sorban a 2100-as 5G-hez nem kell antenna, és RRU, csak BBU bővítés (a mászás és szerelés a drága első sorban). Persze nem is ér lófaszt sem, de ez egy másik kérdés. A 2600-at is alig használják egy-két állomáson a belvárosban, pedig az sokkal jobban terül, mint a 3500.
"5 év múlva mit fog érni a jelenlegi hálózat 5G nélkül?"
A jelenlegi hálózat most sem ér sokat, de nem az 5G hiányzik belőle hanem a tisztességes beltér és vidék (értsd: alacsony freki).
Nem kell belelátni a Digi "belső" ügyeibe ahhoz, hogy ezeket az ember össze tudja rakni, ha látott már belülről mobil hálózatot
-
válasz
4Grider #31423 üzenetére
Inkább maradjunk annyiban, hogy itt senki nem lát bele a DIGI belső ügyeibe.
Ennyi erővel akkor nem kellett volna megvenni a frekit.
Ha ebben a pillanatban nem is, 1-2 éven belül nagyon is érdemes lesz "felkapcsolni".Attól hogy kicsi a hatótáv, még lehet alkalmazni pl a forgalmas utakon ígyis úgyis sűrűn vannak a cellák, meglehet oldani hogy út közben szinte folyamatos legyen a kapcsolat. Romániában hogy tervezik alkalmazni? A többi szolgáltató is bevásárolt ezzel a frekivel, ők hogy tervezik alkalmazni? Meg van ennek a módja. Nyilván nem azért engednek rá mindenkit a hálózatra, hogy aztán túlterhelődjön az összes belvárosi cella és használhatatlan legyen a mobilnet...
Azt mondod sok költség, rendben. De hogy akarod csökkententeni a veszteséget? Úgy, hogy nem csinálsz semmit, csak ülsz a frekin? Szerinted nem jó marketing az, hogy van 5G hálózatuk? Szerintem jó befektetés a jövőbe... 5 év múlva mit fog érni a jelenlegi hálózat 5G nélkül?
-
válasz
4Grider #31420 üzenetére
Ennyi erővel akkor minek vegyenek új frekvenciát, ha pénzbe kerül üzemeltetni?
Az egyszem 5G celláért vették meg amit a székházukra tettek? Ha már van, akkor nincs értelme használaton kívül hagyni...Illetve van az a DIGI kompakt csomag amit pár alföldi településen szolgáltatnak... úgy tudom ez a net ugyanezen a frekvencián megy csak 4G-vel és egy speciális külső antennás routert adnak ami képes kommunikálni ezen a frekvencián is 4G technológián. Arra is van költség, még is üzemeltetik valahogy (nem tudom milyen antennákkal).
Szerk: ilyen eszközöket használnak hozzá:
ZLT P21 Wireless router,
AMXW-3338S-D13L65 Ptch Panel
Antenna 3400-3800 Mhz. -
n00n
őstag
válasz
Freddy TNT #31383 üzenetére
Digi szolgálatat koaxon netet? Nekem ez új.
-
dchard
veterán
válasz
zelikocc #31404 üzenetére
Azért nem "kapcsolják fel", mert ez nem egy gombnyomás. Új antennák, új RRU-k, a meglévő állomásokon BBU bővítés, majdnem olyan, mint egy párhuzamos második hálózat. A Digi problémája hogy beltér sincs, ergó pillanatnyilag a legnagyobb bajukra nem ad megoldást a kültéri kapacitás pontszerű bővítése (amire a 3500 alkalmas). Ezért sem csinálják. Romániában van alacsony frekijük és közép frekijük is, nem összehasonlítható.
-
Egyik FB csoportban írta valaki a csütörtöki vezetékes internet problémákra, hogy egy DIGI-s szerint a következő hetekben kiesések várhatóak mert készítik fel a hálózatot az 5G-re.
Nyilván fenntartásokkal érdemes kezelni a pletykát, de szerintem teljesen reális és nagyon ésszerű döntés lenne a nagyobb városokban felkapcsolni a 5G frekvenciájukat.Egyrészt mert nagyon jó marketing, másrészt mert nagyon jól jön a leterhelt forgalmas helyeken (nyilván egyre több embernek van 5G-s készüléke is), harmadrészt az NMHH szemében is egy komolyabb mobilszolgáltatónak fognak kinézni (már ha számít ez egyáltalán valamit a 4 éven belüli új frekvencia tendereknél [2100, 2300, 2600 Mhz])
Úgy tudom Romániában is ugyanezen frekvencián (TDD 3700- 3800 Mhz körül) van a jelenlegi 5G frekvenciájuk amit már több nagy városban is felkapcsoltak.
Ha jól informálódtam, akkor ezek a spektrumok:
Románia: 50 Mhz (max ~600 Mbit/s)
Magyarország: 20 Mhz (max ~200 Mbit/s vagy talán picit több)------------
Pár nappal ezelőtt bennem is felötlött az ötlet, hogy miért nem kapcsolják fel ha már megvették a frekit? Rákérdeztem egy ügyfélszolisnál, de persze nem volt arról információja hogy mikor tervezik felkapcsolni. -
viktorhu
veterán
válasz
Freddy TNT #31393 üzenetére
Persze, ezt is ki tudod próbálni routerben, csak tettél egy felesleges kört. Ugyanúgy elhozhattad volna hűség és stick nélkül a diginet 50-et is, és akkor nem kell visszamenned, ha beválik.
-
baly81
aktív tag
válasz
djsunstealer #31397 üzenetére
A táblázatot én készítettem. Benne van az összes DIGI által ajánlott készülék specifikációja. Még tartalmaz(hat) hibákat!
Pénztárca és igényfüggően ki tudod választani a neked megfelelőt.. -
baly81
aktív tag
válasz
djsunstealer #31384 üzenetére
Nekünk Honor 20 készülékünk van. Mindenféle beállítás, mókolás és egyéb kígyómérget - békaszemet felhasználó varázsolás nélkül megy mindkét funkció (VoLTE, VoWiFi)!
Csak bele kellett tenni a SIM kártyát, és ment minden. Nem kellett APN beállítás sem. A DIGI által is ajánlott készülék.
Nagyon gyors Kirin 980 SoC / 6GB, szép IPS kijelző, nagy akku.
Xperia XA1 után megváltás! -
viktorhu
veterán
válasz
mucsgyver70 #31386 üzenetére
Amikor volt a decemberi leállás, akkor nekem a mobilnet sem ment. De látod Freddy TNT meg nem is akarja a diginet aktív 50-et használni a hangalapú csomag helyett a routerben, inkább ezen csodálkozom (szerk: pedig ugyanannyiért több netet ad).
-
djsunstealer
aktív tag
Sziasztok! Tud nekem valaki ajánlani a Digi által támogatott készülékek közül (voWifit használnám elsősorban+net) egyet saját tapasztalat alapján? Főleg használtat keresek. Nem baj, ha régi, csak tudja a voWifit. Köszönöm szépen előre is!
-
viktorhu
veterán
válasz
Freddy TNT #31381 üzenetére
Ennek mi értelme volt? Ha routerbe akarod tenni, akkor miért nem az 50 gigás adatcsomagot vetted ugyanannyiért?
Szerk: egyébként ugyanarról az optikáról kapja a mobil is a netet, mint Te, szóval ha kiesik a digi, akkor valószínűleg a digi mobil is kiesik.
-
Freddy TNT
őstag
Sziasztok,
néhány órája vettem digimobil max-ot. Mondtam a csajnak, hogy netre kell, ha kiesik (az ő általuk biztosított) vezetékes net akkor legyen valamim amivel tovább megy a ház. Munkához kell.
Egy szót nem szólt róla, hogy nem tehetem bele egy routerbe ahogy a fórum 1. pontjában is szerepel tiltásként.
megnéztem az ÁSZF-et már CTRL+F tilos kifejezésre de nem találtam meg ugyan ezt a HATÁLYOS ÁSZF-ben. https://digi.hu/aszfSzóval veszem a bátorságot és megkérdezem:
Mibe tehetem bele, ami kompatibilis vele rendelkezik külső antennával vagy legalábbis tehetek rá külső antennát ?Ugyanis a teraszról lehet netezni, de ahogy bejövök a házba már nem...
-
baly81
aktív tag
válasz
Dan-szan #31370 üzenetére
Csak egy halk megjegyzés...
Ha nincs más DIGI-s szolgáltatásod, akkor igen, 1500Ft/SIM lesz az előfizetés díja. Ha elérhető a lakóingatlanotok címén más DIGI-s szolgáltatás is (tv, internet), akkor érdemes lehet elgondolkozni, hogy azt is igénybe veszed. Ugyanis, a mobil havidíjkedvezmény (SIM-enként 500 Ft) árából majdcsak kijön egy másik szolgáltatás havidíja! Ergo +1-2 ezer Forintért lesz otthon neted / tévéd is. Ha elérhető más szolgáltatás is, szerintem mindenképp jobban megéri azt is kérni a mobil mellé...főleg 4 SIM-nél! -
Criminal017
őstag
Aki most fizetne elő a Digi Net Aktív 50-re:
A budapesti Mammutban van SIM, meg USB Stick is, sikerült előfizessek.
-
baly81
aktív tag
válasz
Dan-szan #31363 üzenetére
Ha nem feltétele a szerződéskötésnek, hogy egy lakcímen csak egy előfizető lehet, akkor természetesen mindenki külön köthet szerződést (ha elmúltak 18 évesek). Korábban már volt itt szó hasonlóról, mármint az állandó lakcímes dologra. De ezt nem tudom, mert nálam ez nem volt releváns.
Azonban, ha van más DIGI-s szolgáltatásod is, akkor csak az egyik mobil előfizetésnél kapod meg az 500Ft-os kedvezményt, a többieknek 1500 Ft lesz a havidíja! Ezt is érdemes mérlegelni! Ha négy családtagról / SIM-ről beszélünk, akkor havi 1500Ft-al fizettek többet, mint ha egy szerződésben lenne mindenki! -
n00n
őstag
Nem vagyok benne biztos, hogy jót tett a topiknak, hogy most már elérhető „bárkinek” a DigiMobil...
-
alex devil
senior tag
Sziasztok,
az appban nem tudom bekapcsolni a roamingot, hibaüzenet kapok. Van valami trükk amivel be lehet kapcsolni vagy be kell csattognom a Digi pontba? -
baly81
aktív tag
Az általad leírt is egy jó megoldás! Viszont a két számhordozás is költségbe fog kerülni, igaz ez egyszeri kiadás.
Én már ezt a számhordozást teljesen elvetettem! A korábbi, kb 25 évig (!) használt számomat amit dominora váltottam, már az ismerősök is alig hívják, pedig még csak december közepe óta van DIGI-m. Szerintem a domino SIM rendelkezésre állásának ideje (1év) untig elég minden közmű szolgáltatónál és ismerősnél módosítani a DIGI-sre. Korábban én is makacsul ragaszkodtam a számom megtartásában, mára már erről letettem... elengedem. -
ACE-
addikt
válasz
baly81 #31350 üzenetére
Én pont azt szeretném majd csinálni, hogy a régi számomat, amit kb. mindenki ismer átviszem a DIGIhez, hiszen én is arról fogok mindenkit hívni. A DIGI-st pedig átviszem a Trékomhoz Domino-ba (azért akarom megtartani mert elég jó számom van a DIGI-nél is). Beállítom a hívásátirányítást, ha nincs térerő akkor a Trékom csörög. Igaz így is 4 Ft/perc, de ha a Trékom csörög tudni fogom hogy átirányítás és megmondom neki hogy rövidre fogja
-
RWhite
csendes tag
válasz
lugosi #31290 üzenetére
Ez az érvelés "elég gyenge lábakon áll"...
.
Egyrészt, a "sokkal nagyobb hálózat, ezáltal nagyobb költséggel dolgozó" & "sokkal több alkalmazottat foglalkoztató nagy cég" "sokkal nagyobb" előfizetői számmal rendelkezik, tehát azt, hogy a percdíjak kb. egy nagyságrenddel (gyengébbek kedvéért: ez 10-es szorzót jelent) nagyobbak, mint a Digié EGYÁLTALÁN nem indokolják. A méretgazdaságosság (a.k.a. "economies of scale") miatt pedig egy nagyobb szervezetet arányosan kisebb fajlagos költséggel lehet működtetni, tehát még ebben is jobban állnak (kellene álljanak) egy percre vetítve. [A Telekom kb. 25x, a Telenor és a Voda nagyjából 15x több előfizetővel rendelkezik, ha viszont a költségeik 25x- illetve 15x-ösek (vagy még magasabbak), akkor igazi balfék cégek, akik versenyképtelenség miatt inkább ki kellene szoruljanak a piacról].
Másrészt az, hogy "ők már [régóta] a piacon vannak", éppen azt indokolná, hogy (még) alacsonyabb árakkal tudjanak versenyezni, hiszen mind a bevezetési költségeik megtérül(het)tek már, mind pedig a beruházásaik nagy része megtérült - vagy legalábbis a megtérülés szempontjából előrehaladottabb állapotban vannak, mint egy újonnan hálózatot/piacot építő versenytársé. -
baly81
aktív tag
válasz
Dan-szan #31346 üzenetére
Szia!
Nem kell külön szerződést kötnöd, a négy szám mehet egy szerződésbe, viszont:Számhordozás? Szerintem sokba fog kerülni a megoldásod... Emlékeim szerint:
Csak akkor lehet áthozni egyszerre a számokat, ha mindegyik, -másik szolgáltatónál vezetett- mobilszám a DIGI-vel szerződő ügyfél tulajdonban (nevén) van. Tehát, ha te szerződsz a DIGIvel, akkor először mindegyik (más szolgáltatónál vezetett) számot át kell íratnod a nevedre. Ez nem kevés összeg, saccra 3-5 EFt/szám lehet.
Van egy okosabb, kevesebbe fájó megoldás, ám ennek átfutási ideje több, és többször kell bejárnod az ügyfélszolgálatra:
Nekünk azt ajánlotta a DIGI-s csaj, hogy ha számhordozást akarunk, akkor először velem szerződnek, és a telekomnál saját néven vezetett mobilszámomat áthozzák. Ha ez megtörtént, akkor DIGI szerződésmódosítással átírják a feleségem nevére a szolgáltatást. Így, mivel ő lett a DIGI-s "ügyfél", az ő telekomos számát is át tudják hozni a DIGI-hez.
Ezzel a megoldással sokkal olcsóbb lett volna a számhordozást megcsinálni, mivel a feleségem telefonszámát a telekom sokkal többért írta volna a nevemre, mint, amennyit a DIGI elkért volna (pár száz forint) a szerződő fél nevének módosításáért!Mi végül nem kértük a számhordozást, így nem tudok pontosabb infót adni neked. A fentebb leírtak december közepi szabályoknak felelnek meg, lehet azóta már változott!
Amúgy inkább ajánlom, hogy a korábbi számokat "váltsd át" feltöltősre, és hagyd meg egy másodlagos, biztonsági kártyának. Ez abban az esetben jól jöhet, ha valahol a DIGI-nek nem lenne térereje... Nehogy vész legyen, bajba kerülj és ne tudj valakit értesíteni! Nyilván, így dual SIM-es telefonok kellenek...
Hívni, netezni a DIGIT használod főkártyaként, ha valaki a régi számodon hív, meg tudod mondani neki, hogy már ne ezen hívjon, és megadod neki az újat... erre lesz egy éved (a feltöltős SIM kártya lejáratáig). -
Dan-szan
senior tag
Üdv.
Úgy néz ki a család átvonul mobil előfizetés terén a Digihez.
Számhordozással menne a dolog, ebben az esetben mindenkinek külön kell kérni vagy össze lehet vonni egy előfizetés alá a számokat? -
Borrower
tag
Sziasztok! A diginet50 működhet dualsim es mobilban vagy csak stikben?
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
#76519680 #31336 üzenetére
Szia!
Általában MTK processzoroknál működik, de ha valaki VoLTE képtelen telefonban használja az "Only 4G" módot akkor ne csodálkozzon ha nem tud telefonálni!
Gyorsan vissza is állítom hogy hívni tudjon a DIGI, amikor jönnek bekötni a Nettet!
Telefonom: Nokia 6, a dobozom ott virít "4G LTE VoLTE Ready" de mivel már Android 9-el vettem nincs már VoLTE!
Sajnos ilyesmi nem csak a Nokiánál történik, hogy a frissítés inkább visszalépést jelent!
-
janakbacsi
őstag
két digis sim kártyám volt, de az egyiket elhagytam. mi a teendő ilyenkor? mennyi büntetést kell fizetnem?
-
forgat
tag
új digi antennák Dunakeszin a Széchenyi sulival szemben a víztornyon, átér még Fót kislagi részre is, megjelent olyan helyeken is a mobil beltéri lefedettség ahol kültéri sem igazán volt.
Köszi Digi! -
válasz
MadMancs #31296 üzenetére
"Nem. Nálad más hiba van. Hidd el az eszköz gigabit képes."
Én elhiszem, hogy az eszköz gigabit képes. Csak akkor valamit ki kéne találni, ha a digi router bekapcsolása után kb 3-4 perccel (tehát aránylag friss indítás után) egy aránylag korszerűnek tekinthető telefonnal wifin 2m-re a routertől 12/02-t mérek. Két laptoppal szoktam még próbálni, nincs szignifikáns eltérés. Tudom, wifin nem az a sebesség jön, de 12/02??? Ezt akárhogy nézem nem gigabit. (Oké ez az érték a negatív csúcs.)
Decemberben volt egy vodafone mobilnet tesztem, nagyon jó tapasztalatokat hozott, valószínű hogy váltunk. De tudom hogy ez itt nagyon off, nem is akarok ezzel az idegeitekre menni. -
baly81
aktív tag
válasz
lugosi #31290 üzenetére
Az neked nem fura, hogy az internet szolgáltatásukat már nem kell promotálni, mégis a legolcsóbb szolgáltató?
A megszüntetett telekom előfizetésemben kb. 1300 Ft + ÁFA volt 1 GB havi internet. Ezzel szemven a DIGI 15 GB-ot ad 500 Ft-ért. Úgy, hogy a digi sebessége kb. 75-80%-a a Tékomosnak (Debrecen belváros).
Hálón kívülre 39 Ft/percért telefonáltam... Most a digivel 4 Ft, ha esetleg nem férne bele a 200 percbe, ami 500 Ft-os havidíjban van benne...Promó ide, "piacra való betörés" oda, rohadtul nincs egálban a dolog!
Elhiszem, hogy egy nagyobb cégnek sokkal több kiadása van, de egy NULLÁRÓL felépülő, mindent engedélyeztető és működtető cégnek szerintem még nehezebb. És abban is biztos vagyok, hogy ha később esetleg emelnek is, akkor is minimál lesz!
Amikor lecsökkentették az internet ÁFÁ-ját, akkor az áfa csökkentés mellett még tovább olcsósította az internetemet a digi. Úgy, hogy hűségidőm sem volt náluk! Egyik szolgáltató sem tesz ilyet!
Hűségidőt és üzletpolitikát figyelembe véve szerintem magasan a legkorrektebb a DIGI! És mondom ezt úgy, hogy tudom a hibáikat, és nem a seggnyalójuk vagyok, de nem is a saját pénzem ellensége!
Én nagyon drukkolok nekik, hogy mihamarább menjenek a fejlesztések, és sok ügyfelük legyen. A másik három meg megérdemli, hogy az ügyfeleik elpártoljanak tőlük! -
gjoco1
addikt
Sziasztok!
Még egy apró kérdés. Valahol kitudjuk kapcsolni a DIGI álltal küldött üzenetet a nemfogadott hívásokról ?
-
MadMancs
veterán
válasz
lugosi #31294 üzenetére
Nem. Nálad más hiba van. Hidd el az eszköz gigabit képes. A 30/30 még 100 sincs. Egyébként a szolgáltatás átadási pontja 1db GE port FTTH esetén. Minden más a te felelősséged. Ha nem jó szolgáltatói venni kell saját eszköz (pláne ha wifin szeretnél használható sebességet). FTTB esetén pedig átadási pont vagy egy GE vagy egy FE ponthoz csatlakoztatott (csomagtól függően) UTP kábel. És a bírság pont FTTB ről szól ahol nem.is ad eszközt digi. Tehát user balf@szsága ha rosszat vesz, gyenge a gépe.
Eljárás azért indult mert egy nagyokos nem tudta (pedig honlap írta) hogy egy gagyi PC vagy egy 100as router nem lesz jó gigabithez.
-
DevKiller
senior tag
Azt hittem mobiltopik van, nade sebaj. Akkor leírom a véleményem, mert kicsit közelebbről látom ezeket az eszközöket, szívok velük eleget, csak nem a DIGI-nél.
Tehát, Addig legyen boldogság és öröm, míg a DIGI "ilyen butított" ONT-ket ad, gondolok itt az 1 gigabites portos Huawei-re, vagy a ZTE-re. Kiemelném, hogy átlag user-nél tök mind1, hogy mivan kint a lényeg: van wifi(ami működik!!!!!) és használja. Mit fog csinálni? Youtube-ozni facebookozni és stb. Erre a szolgáltató minek adjon olyan eszközt, ami AC, 6-os és stbNem tudok minden DIGI eszközről nyilatkozni, nagyimnál Miskolcon a huawei van kint DIGI FTTH-n, működik neki a wifi laptoppal használja, nem vesz észre semmit, hogy de már pedig ez lassú. Kell a gigabit? Egy kimeneten jönni fog. Ráraksz szépen egy saját routert ami "képes feladata ellátására" és lesz wifid is, és sok kimeneted gigabiten. De azon fölös harcolni, hogy a szolg ilyet adjon, mert nem ez a tömeges igény. Meg egyébként is, internethozzáférést fizetsz, nem pedig internethozzáférést + hálózatüzemeltetést, vagy rejtsük akár milyen humbuk alá azt, hogyha a szolgáltató csinálná meg...
UI: Most vettem észre, hogy válaszra kattintottam, nem feltétlenül neked szól, csak témához kapcsolodóan.
-
MadMancs
veterán
válasz
lugosi #31290 üzenetére
"Vegyük figyelembe azért azt, hogy itt mind a routert, mind a szolgáltatást a digitől kapod, tehát azt azt mondja, hogy vedd meg a gigabites netjét, amihez olyan routert ad, ami erre nem alkalmas"
Ilyen soha nem történt. FTTH hoz gigabit képes ONT-ot ad, FTTB hez meg többnyire semmit (azt a rövid időszakot leszámítva amikor ZTE CPE ment ki usereknek ami szintén gigabites volt).
A probléma az volt hogy 1 analfabéta bejelentette nem megy gigabit SAJÁT eszközén. Pedig digi oldalán nagyon régóta kint van a minimum spec.
Arról nem szól a fáma hogy 100as routert használt-e vagy ezeréves PC végezte pppoe tárcsázást. -
válasz
gippazoid #31264 üzenetére
Egy kis csúsztatás azért van abban amit írsz.
"Mert ebben a percdíjban nincs esetleg pofátlan haszonkulcs ellentétben"
ellentétben a sokkal nagyobb hálózatot fenntartó, ezáltal nagyobb költséggel dolgozó, és sokkal több alkalmazottat foglalkoztató nagy cégeknél, hogy csak két költségfaktort említsek. Emellett ők már a piacon vannak, nincs szükségük a piacra való betöréshez szükséges árakra.
"mert nem mondta hogy a gigabites nethez olyan router is kell"
Vegyük figyelembe azért azt, hogy itt mind a routert, mind a szolgáltatást a digitől kapod, tehát azt azt mondja, hogy vedd meg a gigabites netjét, amihez olyan routert ad, ami erre nem alkalmas, akkor az egy kicsit más, mintha vennél egy tv-t egy olyan cégtől, amelyik nem műsorszolgáltató. Ebben az esetben erős hunyorítással fogadható csak el, hogy a hirdetett gigabites netet árulja, mert az emberek döntő többségének ez nem lesz gigabites, hacsak nem ért hozzá, bele nem ássa magát, nem vásárol plusz eszközt stb.
Tudom, hogy ez alapvetően egy pro-digi topik, de legyünk egy kicsit tárgyilagosabbak.
-
fil
őstag
válasz
ElektrikusDE #31270 üzenetére
A logokban nincs ilyesmi. Másrészt nem a digis számom van a fiókokhoz kapcsolva. Igazából semmilyen szolgáltatáshoz nincs.
-
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
Lehet hogy Te nem küldtél SMS-t, de vajon a Telefonod sem küldőt?
Én is csak azért vettem észre mert a telefonom kiírta hogy nem tudta elküldeni az SMS-t
Éppen nem volt benne a Digi Sim kártya akkor!
Egyébként nálam a Googlénak küld (gondolom rendszeresen) SMS-t (SIM-ellenőrzés)
"
Több ország felhasználói úgy találták, hogy telefonjuk tudta nélkül küldött üzeneteket a Google-nak. A vállalat azért fér hozzá ezekhez a számokhoz, mert a felhasználók csatlakoztatták őket a fiókjukhoz. Amit eddig senki sem tudott, az az, hogy ez az üzenetcsere zajlik.
A cég szerint, ha összekapcsolja a számát a fiókjával, akkor ellenőrzi, hogy valóban az Öné-e. És az üzenetek most újraellenőrzésnek számítanak. "Az Ön biztonsága érdekében időről időre újra ellenőrizzük telefonszámát, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az továbbra is az Öné. Amikor újra ellenőrizzük, üzeneteket kaphat a Google-tól, vagy láthatja, hogy az üzeneteket elküldték a Google-nak ”- állítja a vállalat."Nálam csak a sikerteleneket jelzi ki a NOKIA 6 telefonom!
Engem nem érint, mert 5 Eurós havidíjért (többek között) korlátlan számú SMS-t küldhettek szerencsére.!
-
gippazoid
senior tag
válasz
headhunter #31262 üzenetére
Mit gondolsz milyen okból sz.patják a DIGI-t kis hazánkban minden lehetséges hatóság által minden lehetséges módon? Mert ebben a percdíjban nincs esetleg pofátlan haszonkulcs ellentétben a 24-38 Ft-os perc- és SMS díjakkal.
Ezért aztán a DIGI rossz! Pl.: mert nem mondta hogy a gigabites nethez olyan router is kell.
A MediaMarkt se mondja hogy a 4K és 8K tévékhez nincs TV adás az országban tehát műsorforrás is kell, de valahogy senki nem gondol arra hogy a fogyasztó megtévesztése mikor beütik a pénztágépbe a 800e Ft-ot.Nagyon meg vagyunk ám védve mi fogyasztók! De amikor a Media 3 év garival hirdeti a külső HDD-t majd ideküldi 2 évről szóló jótállási jeggyel, akkor valahogy két megyei fogyvéd se akar megvédeni, az egyik válaszra se méltat - végül is csak az én pénzemből kapja a fizetését - a másik egy vállrándítással elintézni. Meg lettem védve!
-
headhunter
addikt
Ezek a valós percdíjak?
Digi Mobil ----> Digi vezetékes 4Ft/perc
Digi vezetékes ----> Digi Mobil 0Ft/perc -
mtx1111
tag
válasz
Bennyboy #31243 üzenetére
8 hónapja használom kizárólagosan a Digi kártyámat. Budapesten (99,9%-ban itt vagyok) elég jól működik szerintem. A külső kerületek voltak neccesek, de ez is javulóban van, sőt én már használhatónak nevezem. Eddig 2x szívatott meg még teszt időszakban a KÖKI-ben. Nem volt szolgáltatás. Sőt, én egy iPhone 6S-ben használom, ami azt jelenti, hogy hívásnál átvált 2G-re, de erre sincs mostanában panaszom, nem szakadozik, nem dobja el a hívást, érthető mindkét részről a beszéd. SMS-eket megkapom külföldről is. Szóval szerintem vágj bele nyugodtan (szubjektív vélemény
).
-
gjoco1
addikt
Sziasztok!
Csak egy pillanatra zavarok.
Kérdezném,hogy a nejem kapott egy DIGI SIM-et,ami a lányomé( 15GB-200 perc havi keret ). Lehet tárcsázóban lekérni az aktuális perc illetve net egyenlegét ?
Köszi! -
vallentb
csendes tag
Sziasztok! Szerintetek VoWIFI iphone-ra (wifi call) elérhető lesz valamikor a Digi hálózaton, vagy inkább felejtős?
-
dchard
veterán
válasz
martonl #31245 üzenetére
Nem lehetetlen. A BILK azért nem 40-50 éves, a Digi sima 1800-as antennái úgy, hogy az RRU-k lent vannak, így nem okoznak akkora statikai terhet, amit a torony nem bír ki. Ráadásul sima 1800-as antennából vannak kisebb, könnyebb darabok is (persze kisebb nyereséggel). Ugyanezt mondjuk a másik három közül nem tudnák megtenni, mert ha csak 3 frekivel számolunk, az antennák sokkal nagyobbak és nehezebbek, és mivel az RRU-k lent vannak, fél vagy háromnegyed colos kábelből is rengeteg kéne, ami szintén súly ilyen 30-40 méteres távolságokon.
-
martonl
senior tag
válasz
dchard #31103 üzenetére
Na most úgy tűnik, helyre tették a Digi tornyot. Elnézést az ocsmány minőségért, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy mégis világító tornyon (jobbra) van tekintve, hogy a BILK területén belül található (22271). Balra egy normál világító torony is látható. Persze a kép minőségét tekintve akár ketrec is lehetne.
.
-
onetwo
tag
Sziasztok!
A napokban kértem digimobil Max kártyát Digi kábel+Digi net+Digitel szolgáltatlásom mellé.
A digionline az forgalmi díj mentes vagy a 30 Gb-ból mardossa lefele az adatokat?Köszi a választ.
-
Bennyboy
őstag
Üdv!
Tervezem, h átállok vodáról digire számhordozással. Egy ideje már csak digimobil netet használtam szóval inkább a mobil lefedettség és vélemények érdekelnek bp-en, mivel a vírus miatt nem sokat mozogtam a városban. Vidéken annyira keveset vagyok (sajnos) h az nem számottevő nálam. -
martonl
senior tag
válasz
radio100jozs #31231 üzenetére
Köszi, valószínűleg ez lát el minket is, a 2T-nek egyforma a térereje, a 4G már elég gyengécske beltéren. Digis kártyám nincs.
-
nfsu17
veterán
...és akkor jönnek a szokásos "rémhírek", hogy a digi leszámlázza, mikor azt mondta, meg ezt mondta, hogy nem, és ezzel lesz tele mindig minden fórum és ezek jönnek szembe minden oldalon az újoncoknak, hogy a digi "milyen már".
Nem pont erre az esetre gondoltam, ez nem annyira "durva", de azért valljuk be, elég sok user error miatt csorbul a digi hírneve. -
AtHoS
nagyúr
válasz
rothfb #31227 üzenetére
Milyen jó is lenne, ha értelmezni is tudnák a számlákat és csak akkor lenne reklamálás, ha valóban van eltérés a vélthez képest.
Persze ehhez az is szükséges, hogy ne csak az összegeket nézegesse az ember és a hozzá tartozó díjtétel megnevezését.
Nem is értem, korábban sem láttak még telefonszámlát? (már nem a Digi-ét, hanem úgy alle zusammen) -
martonl
senior tag
-
válasz
zelikocc #31221 üzenetére
Közben megnéztem melyik toronyról van szó:
Megerősíthetem, hogy ezen a tornyon biztosan van Telekom és DIGI is, mert jártam már a közelében és direkt néztem, nagyon fullos jelem volt mindkét szolgáltatóval - illetve egy ideig csak ez az egy torony volt a DIGI-nek Dunaharasztira. -
Criminal017
őstag
-
csacsi67
addikt
Emlegetni fognak egy párszor már vettem még az nap. Van neki vezetéókes nete is ment természetesen vissza a rossz stick meg a simkártya tértivevénnyel. Még elösször azt mondta a 1272 hogy nem lehet lemondani csak személyesen . Persze szerintük amikor apának volt a digi müholdas azt is le lehetett postán kellett az eszközöket feladni apámnak 1 honap tul fizetése volt meg igérték ha be érkeznek az eszközök ha van bank számlája vissza utalják a pénzt.Terméószetesen 3 honap elteltével sem utalták . 1272 nem utalják irány a 70 km re lévö digi pont majd ott vissza kapja. Na ennyit erröl agyon dicsért szolgáltatóról.
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Samsung Galaxy S23 128Gb Phantom Black SM-S911B/DS
- Macbook Air M1 98%-os akksi, makulátlan állapot
- Lenovo T480S Touch (érintő képernyő) Intel Core i5-8350, 16Gb ddr4, 12 hónap garancia, áfás számla
- Lii Audio szélessávú hangsugárzó pár
- Lenovo T495S Touch (érintő képernyő) AMD Ryzen 5 Pro 3500U, 12 hónap garancia, áfás számla
- Új FULL HD webkamera + Számla
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest