Keresés

Aktív témák

• c41r0^

őstag

válasz HateEternal #34325 üzenetére

a pc és a router közötti UTP kábelt cseréld ki minőségire, ill. ha van krimpelő fogód, akkor nyomj rá az RJ45 végekre, hátha csak annyi a gondja, hogy nem jól érintkezik néha

a TP-Link routered lehet, hogy érzékenyebb az UTP kábelre, mint a másik routered, ezért jön elő vele a gond

ezen felül az eszközkezelőben a hálókártya spec. beállításánál megadhatod, hogy ne auto-negotiation legyen a link, hanem 1 Gbit full duplex vagy 100 Mbit full duplex, ezzel még próbálkozhatsz, de ebben az esetben ha a kábel nem bírja a tempót, akkor egyáltalán nem lesz linked, ha se a 100Mbit, se a Gbit nem stabil a kábeleden

ha auto-nego-n hagyod, akkor meg a router és a hálókártya "megbeszéli" egymással, hogy melyik a max. sebesség, amire állhat a kapcsolat, de ebbe beleszól ugye a kábel is, ezért lehet az, hogy csak 10Mbit-re áll, mert nem tud jobbra a kábel miatt

egyébként ha minden rendben van hardverileg (router, kábel és hálókártya), akkor célszerű auto-nego-n hagyni

fejlemény: engem hívott a DIGI most pár perce és az én sejtésem jött be, miszerint hibás volt a lépcsőházi switch, néha átállította a linkeket 10Mbit-re, 2 napja, mióta cserélték a lépcsőházi switch-et, atomstabil a netem :K csak sikerült átverni valahogy rajtuk az eszközcserét

• c41r0^

őstag

válasz HateEternal #34317 üzenetére

szerintem elsőnek cseréld ki a router és a PC-d közötti UTP kábelt valami minőségire, mert lehet, hogy amiatt korlátozódik le a PC-d és a router közti kapcsolat 10/10-re, mikor a wifi-n meg gyorsabban megy

ill. mikor 10/10 van a PC-n, akkor nézd meg a router adott LAN portján és az oprendszerben, hogy a PC-d hálókártyája 100 Mbit-es vagy 1 Gbit-es linket hozott-e létre egyáltalán a routerrel, nem pedig esetleg csak 10 Mbit-est

én is gyanakodtam a routerre, mert előtte 841ND volt (amikor elkezdődött ez a hiba nálam), most meg 1043ND van, lehet, hogy a TP-Link routereket nem szereti a DIGI-s switch, olvastam már erről is (PPPoE PADO packets timeout hiba) de nálam a hiba más jellegű, mert ha hiba van nálam, akkor én a gépről (win 8.1 és win7 is van) két db. gigabites hálókártyával (egy integrált Broadcom és egy 3Com szerver kártya) sem tudok direktben PPPoE csatlakozást felépíteni - bezzeg, mikor jött a szerelő és a notebookján felcsatlakozott PPPoE-n, majd lecsatlakozott és átdugtam a kábelt a gépem hálózati kártyájába, az én gépem is csatlakozott direktben... azóta egy kezemen meg tudom számolni, hányszor volt sikeres a direkt PPPoE csatlakozás... direkt azért tettem be e a 3Dom kártyát is, hogy az integrált LAN-t is kivegyem, mint kérdéses elemet

meg mikor nekem 10/10-re lekorlátozódik, akkor a router többi LAN portjára dugott eszközeimnél is 10/10-et mért a sebességmérés (smart TV), és a wifin is csak 10/10 van olyankor (telefonon speedtest.net-el mérve)

szóval nehéz rájönni az okára, de előbb-utóbb csak meglesz

• c41r0^

őstag

válasz HateEternal #34306 üzenetére

én is küzdök hasonló problémával társasházban XX. ker Pacsirta lakótelepen, TP-Link 1043ND rev 2.1 a router, van analóg telefon és 100/50-es csomag (1 érpár az analóg telefon, 2 érpár a 100-as netnek) és még mindig előjön a 10/10 Mbit-re lekorlátozódás időközönként, amit a router restart általában megold, de nem mindig... sűrűn szakadozik is a net úgy, hogy aztán utána se a hálókártyával direkt PPPOE-n, sem a routerrel nem tudok reconnectelni, mert a szakadás után az ő switchük (ami egyébként 100 Mbites portokkal rendelkezik) nem enged vissza; van, hogy csak egy óra múlva tud újra reconnectelni, amikor egy másik MAC címről kapja a routerem vissza a választ a PPPoE csatlakozási kérelemre a switchüktől

amikor meg minden jó, akkor betonstabilan jó 95/52 Mbit-es a net és 12MB/sec-el töltök lefelé és 2 ms a pingem... tehát a kábelezéssel biztosan nincs gond, mert ha megy, akkor tényleg semmi gond vele és hozza a max-ot

már vagy 5 hibajegyen vagyok túl, voltak kint, UTP kábelt cseréltünk a router WAN portja és az RJ45-RJ11 Y elosztó között, ez volt kb. 3 hete, de azóta még mindig ugyanaz a hiba, vagy 10/10, vagy szakad a PPPoE (LCP down, majd timeout)

most a sokadik hibajegy után, mikor kértem, hogy hozzáértővel tudjak beszélni és nézzenek már ugyan rá a lépcsőházi switch-re, ott tartunk, hogy 2-3 napig operátor monitorozza a vonalamat, mondanom sem kell, tegnap atom stabil volt a net routerrel... mondjuk most amíg nézegetik a vonalamat, addig visszavettem a PPPoE MTU-t 1480 bájtra a routerben 1492-ről, de nem hiszem, hogy emiatt lenne stabilabb a net

a szerelőnek és nekem is olyan gyanúm van, hogy vagy a lépcsőházi switch hibás (bár csak ugyanolyat tudna cserébe hozni, bár ha eszközhiba, akkor lehet megérné kipróbálni...), vagy valamelyik előfizetőnek olyan eszköze van (pl. router, analóg telefon), ami zajosodást okoz és visszadolgozik a hálózatra és emiatt a switch portja instabil lesz

már azt is próbáltam, hogy a túlfeszvédős elosztómból egy külön konnektorba dugtam a router tápját, hátha, de nem...

fura, de az 50/25 Mbit-es időszakban semmi gondom nem volt, csak a sebességemelés (100/50Mbit-re) után

stay tuned...

Aktív témák