- Telekom mobilszolgáltatások
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Netfone
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
4Grider
nagyúr
válasz Lazika #82834 üzenetére
Milyen típusú a géped? CPU, memória, hdd vagy ssd?
Alapból nem szokott ilyen vacak lenni a net, tehát valami egyedi oka lesz ennek a sebességnek. A leggyakoribb egyedi ok az általában valami gyenge hardver számítógép/router oldalon, vagy valami vacak hálózati kábel és legritkábban törött optika. Ez utóbbit tudja a Digi nálad kimérni 2500 Ft-ért.[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Lazika #82832 üzenetére
Nem kell resetelni semmit. Ha a szolgáltatói eszköz bridge módban van, a rá kötött eszközzel kell létrehozni egy pppoe kapcsolatot a szolgáltatóhoz.
Windows esetében a pppoe kapcsolatot a Windows "szélessávú kapcsolat létrehozása" menüpontjában tudod megtenni (több más lehetőség mellett).
Szerk.:
A gépházban a keresőben ez külön van írva, tehát:
Széles sávú kapcsolat létrehozása[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Lazika #82830 üzenetére
A wifi senkit nem érdekel, hiszen nagyon sok (eszközöktől is független) változótól függ a rajta elérhető sebesség.
Ki kellene kerülni a routert: A számítógéppel közvetlenül fel kellene csatlakozni az adott kábellel a szolgáltatói ont-ra és be kellene tárcsázni a pppoe felhasználói névvel és jelszóval. A számítógépre telepített speedtest alkalmazással utána rá kellene mérni az antenna hungária szerverére. Így mennyi? -
4Grider
nagyúr
válasz Lazika #82828 üzenetére
Első körben azt kellene kiderítened, hogy tutira a routered építi fel a kapcsolatot (akkor a huawei bridge módban működik), vagy a routered belső ip címet kap a huawei-től (a huawei ekkor az alap módjában, tehát router módban működik).
Ezt marha egyszerű kideríteni: Ha a routered WAN beállításainál pppoe kapcsolat szerepel a saját felhasználói neveddel és a hozzá tartozó jelszóval, akkor az első eset van. Ha viszont a WAN beállításoknál sima dhcp kliens mód van beállítva és a routered így belső ip címet kap, akkor a hálózatodban kétszer történik NAT-olás, és ilyenkor logikus, hogy nincs meg a 900 Mbps fölötti sebesség. -
bacsomarton
tag
válasz Lazika #50420 üzenetére
Hasonló gondom volt nekem is nemrég. Több napos furcsa lassulást követően mértem 80/80 körüli értékeket. Ezt követően minden szétszedtem, kábelt cseréltem, stb... majd nekem is jött az 500/200 helyett 10-15/200. Ekkor telefonáltam az ügyfélszolgálatnak (szombaton), hétfőn jöttek volna szakik, vasárnap délutánra helyre állt minden. Azóta egyszer volt még ilyen, de 2-3 IP megújítást követően helyreállt a rend.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest