- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Bogyi007
veterán
válasz
DonMaster #37698 üzenetére
Subotica az Szabadka - légvonalban kb 10 km tőlem...
Kedvelem a céget mert tévés és vezetékes telefon szinten ár/érték bajnokok, országosan netben is - de én ezzel személy szerint nem vagyok kisegítve.
Anno TvNetwork hálózat voltunk 2/1-es nettel ugyanezen coax hálózaton, ebből lett az említett 8/2 azaz ez már nem nagyon lesz bővítve, s mivel szószerint a határszélen vagyunk 2600 lakossal az optikai hálózat kiépítése sem nagyon várható...
Nekem viszont a nagyobb net szükséges, munka és a kikapcsolódás miatt is. Utóbbinál elég annyit megjegyeznem, hogy konzolom is van amin gyakoriak a 40-50 gigás programok s az akár 10-15 gigás patchek is. Azt meg 8 gigával (ami meg sincsen konzolok gyakran) nem egyhamar szedem le.
Szóval Tv, telefon marad, Net repül tőlük (Okos csomagom is mostanság járt le, így az sem érint)
-
Sasos
senior tag
válasz
DonMaster #37464 üzenetére
Azt azért még tegyük hozzá, hogy a távol-keleti gyártók nem gyártanak raktárkészletre általában, csak megrendelésre. Ebből adódóan a legtöbb esetben egy évre előre adod le a rendeléseket, szállítási ütemezéssel együtt, és két évre előre látod a modelléves termékeket. Ez a "szóbeszéd" amivel itt kábítjátok a népet légből kapott hülyeség. És ha nincs is köze az embernek távol keleti-beszállítókkal dolgozókkal, akkor is legyen már gyanús, hogy a 3 hetes ünnep miatt mennyi ideig van eszközhiány...
Az meg, hogy hirtelen jött 1000 bekötés elég életszerűtlen, mert a hálózatot nem én indítottam el, és a tanulmányt sem én nézegettem, amiből kiderült, hogy mi várható az indítás után. Ebből élnek, ehhez kellene csak érteni. Nincs olyan, hogy "meg lett rohamozva". Ilyen akkor fordulhatna elő, ha valamelyik nagy konkurens egyik napról a másikra kivonulna a közös területekről. Minden megy az üzleti terv szerint, csak valami nem adott. Vagy pénz nincs, vagy szakértelem. Én az előbbire tippelek. -
válasz
DonMaster #37464 üzenetére
nincs az a magyarázat, ami életszerűen megállná a helyét a több éve fennálló eszközhiány kapcsán, hogy az nem a szolgáltatón múlik...
nem csak az ont hiányára gondolok, hanem a (hd) box és smart cam...stb. kapcsán is a több hónapos, majd csak lesz valamikor várólistákra.
ideális esetben nem így kellene működnie, hogy ha sikerül elvétve beszerezniük párat, vagy épp visszaadják előfizetők, akkor a várólistások közül kapnak néhányan, hanem látva a sok igényt, illene beszerezni a szükséges mennyiséget, ha viszont ez nem történik meg, akkor elgondolkodtató az ok...más szolgáltatókra sem érdemes hivatkozni, mert a digi előfizetőt nem boldogítja, ha máshol is vannak gondok, de ha már itt tartunk, akkor a nekem a telekom anno azonnal hozta bekötéskor az új felvevős boxot, a digi meg nem tudott adni - már ott gyanús lehetett volna a dolog, hogy az üzletkötő próbált lebeszélni róla -, a bekötéskor a szerelők tudni sem akartak róla, hogy kértem, pedig adott volt a szerződés, amin szerepelt az is, a szolgáltató illetékese pedig nagyjából sem tudta megmondani, hogy mikor lehet rá számítani a későbbiekben, csak a több hónapos várólistát emlegette, így végül lemondtam róla.
akkor is jó lenne pedig, ha nem használnám, mert az esetleges digitális problémát azonnal bejelenthetném - az többször van, mint analóg -, úgy nem lenne fizetős - nem hivatkozhatnának arra, hogy nekem csak analóg előfizetésem van -, vagy nem kellene analóg hibát hazudni - ezt amúgy sem tenném meg, pedig a szolgáltató hozzáállása miatt sokan így cselekednek... -
rocket
nagyúr
válasz
DonMaster #37453 üzenetére
Miert is jo a DIGI-nek, ha valakinel haggyak a felmondast, es mondjuk 3 honap alatt 3x4600ft-ot (ez kb. a legolcsobb kedvezmenyes okos csomag ar) nem nekik fizet ki, hanem mas szolgaltatonak, majd utana igenybe veszi kedvezmenyt, mint uj ugyfel?
Ha az ujra bekotest elhuznak akkor meg megtovabb fog az elofizeto masnak fizetni.
Szoval ami etikatlan az az, hogy random kulonbseget tesznek a meglevo elofizetok kozott.
-
ACE-
addikt
válasz
DonMaster #37436 üzenetére
3. olvasd el az EU rendelkezést, nem arról szól hogy aztán mostantól az egész EU-ban kötelesek a szolgáltatók korlátozni a forgalmat... tudod egyáltalán hogy egy ilyen csomag alapú korlátozáshoz mekkora erőforrás kell? Szerintem külön szerverpark kell hozzá... aligha hiszem hogy ez meg fogja érni az egyes szolgáltatóknak... nem is beszélve arról az elvándorlásról, amit ennek bevezetése okozna... ez egy elvi szabály, gyakorlatban szerintem sosem fog megvalósulni. Max. a voip-t fogják korlátozni a mobilszolgáltatók, de ők is számíthatnak elvándorlásra, ha ezt meglépik.
-
Bogyi007
veterán
válasz
DonMaster #37417 üzenetére
Ez lenne a kínálata nálunk a Telecomnak...
Két évre nem szeretnék azért aláírni nekik, de az egy év a mostani 8/2-es netemhez képest (ami 3500 forintba kerül) vállalhatónak tűnik. Van egy XBox One konzolom és sok digitális tartalom letöltésem van amik gyakran 30-40 gigásak is tudnak lenni, azt meg 8 megás nettel tölteni.....
Azért előtte beszélek valami Digis zsakival hátha jönnek felénk is gigáskodni....
[ Módosította: radi8tor ]
-
Bogyi007
veterán
válasz
DonMaster #37407 üzenetére
Én nem konkrétan az Okos csomag (vissza)szerzése végett megválok valószínűleg az Internetcsomagomtól tőlük. Most 3500 forintot fizetek nekik 8/2-es sebességért, miközben a T 20/1 csomagot tudna adni 2 évre telefonnal 3440-be... 1 évre is 3750 forintért. Ha meg elég közel vagyok a központhoz akár még 30-as is lehet + 200 forintért.
Vicc hogy ezt kell meglépnem, de felénk nincs Gigabites Kánaán...
-
-
End-ru
aktív tag
válasz
DonMaster #37376 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ
Kábelre én is gyanakodtam, bár elvileg mindegyik cat5e, de akkor ezzel teszek majd egy próbát.
Hálózaton belül ugyan ezeket a kábeleket használva a Pc és laptop között viszont ment a 100 MB-tal a másolás.
Digi felületen 200-as netet ír.
Akkor először kábel csere, utána felváltok egy csomagot, aztán meglátjuk -
End-ru
aktív tag
válasz
DonMaster #37370 üzenetére
Családi házas környezet, a környéken sem tudok mást, akinek lenne kábeles digije. Próbáltam közvetlenül a gépbe dugni, úgy sem változott. Hálózaton belül megy a gigabites másolás, ezt meg is írtam nekik.
Lehet, hogy teszek velük még egy próbát, de hogy e miatt nem fogok egy nap szabit kivenni, hogy kijöjjenek méricskélni, az tuti
-
ACE-
addikt
válasz
DonMaster #37325 üzenetére
Bruhaha, akkora blődségeket írsz hogy az már fáj!!!
Szerinted ha egy szolgáltató elkér 10ezer Ft-ot egy mobilnetért, és az előfizető nem kap érte semmit, akkor minden OK a szerződéssel? Ezt ugye nem mondtad komolyan? A garantált nem egyenlő azzal, hogy annyit kell szolgáltatni, az azt jelenti, hogy a körülményektől függően az a MINIMUM, aminek meg kell lennie, de ez nem azt jelenti, hogy a szolgáltató letiltja a netedet, és mindent megtett a szolgáltatáshoz. Szerinted miért járják az NMHH miért járja az országot mérőautókkal? Viccből? Édes Istenem... attól félek még a végén valaki el is hiszi amit Te állítasz... -
bladesks007
tag
válasz
DonMaster #37192 üzenetére
jelen esetben nem az a lényeg h. nem lesz meg soha a gigás net, hanem, h. lekorlátoz 100 mbitre, ha falon keresztül csatlakozom routerre (ont-nál nem korlátoz le). ugyanazt kéne produkálnia mint amikor közvetlenül csatlakozom routerre és akkor legalább 160 mbit körüli letöltésem lenne. szerintem érted, mi a problémám,, de nem arra válaszolsz. ha gigás kapcsolatot ír, akkor 160 mbit-em van, ha 100 mbit-et, akkor 96 mbit van. ezek érdekelnek, nem az h. mit ír, de mégis van összefüggés.
-
bladesks007
tag
válasz
DonMaster #37190 üzenetére
ok, én lehiszem, de akkor miért látok 1 gbps-es hálót közvetlenül a routerre kötve? és csak 100 mbitet fali kábelen keresztül. De a lényeg, amint 1 gbps-es a háló (direkt kontakt), akkor 150-160 mbps, ha 100 mbps a háló (falon keresztül), akkor pedig 96 mbps a letöltés.
-
bladesks007
tag
válasz
DonMaster #37188 üzenetére
- ha közvetlenül rákötök a routerre egy 3 méteres cat6 kábellel, 1 gigás a háló (tehát a v1 képes a gigásra)
- ha falon keresztül kötök a routerre 100 mbites a háló
- ha falon keresztül kötök az ontra, akkor 1 gigás a háló (tehát a falban nincs semmi elkötve és a kábel sem tré)tehát olyan, mintha a router által biztosított háló (100 mbit/1 gbit) függene a rákötött vezeték hosszától
-
bladesks007
tag
válasz
DonMaster #37160 üzenetére
beszereléskor megkérdeztem a szerelőt, ami nála van vég, az nem lenne-e mégis ok (hogy ne legyen még egy forduló), azt mondta, hogy ha már a fali aljzat, kábel is cat6, akkor legyen a vég is cat6.
amúgy szerintem az ügyfélszolgálatos hölgynek kellett volna annyi tudás birtokában lennie, hogy ezt a kérdést képes legyen tisztázni velem. ha azt mondja, vegyem meg, mert ilyenjük nincs (a krimpelő viszont jó arra is), akkor így teszek.
-
Flashget
félisten
válasz
DonMaster #37116 üzenetére
ha társasház akkro utp rj45-el a végén elvileg gép ig behuzzák
Ez így volt mikor elkezdték a lan szolgáltatást. Nem csak a gépig én úgy kértem, hogy a lakás legtávolabbi pontjáig +3m. Ezt aztán 2008 vagy 2009-ben megszüntették az ÁSZF-ben úgy, hogy bevezették az anyagfelhasználási díjat és lakáson belülre 1m-ig volt ingyenes! Oda rakták a csatlakozót a user meg vagy maga vitte onnan tovább pl. készre szerelt kábellel vagy a Digi embere tovább vitte az UTP-t a kért helyre de a plussz métereket ki kellett fizetni. nem tudom ez így van még, mert elképzelhető.
-
Sasos
senior tag
válasz
DonMaster #37085 üzenetére
Teljesen egyetértünk, hogy az adott gép kevés lesz ahhoz, hogy torrenten letöltve, párhuzamosan sok szálon, egyszerre írja a vinyóra az adatokat.
"de akkor a te véleméyned szerint nem kell neki semmiféleképen sem egy gép update?HW-s." Ezt majd ő eldönti, én nem az adott példáról beszéltem.
Én erre reagáltam "Én spec nem tudom ki az aki gyorsinternetet letöltést csak speedtestre vesz aminél lehet a vinyo nem fontos, és lehet ott mér 940-et de letöltéskor meg a 10-el se döcög,"
Biza előfordulhat, hogy valaki azért fizet elő nagyobb csomagra (amit talán ki se tud egy géppel használni a házban), mert szeretne zavartalanul netezni, miközben a másik szobában a két gyerek egymást lövi neten keresztül, miközben üvölt a zene a fülükbe és még töltenek is le valamit. De simán rendelhet valaki azért 500-as csomagot, mert a 200 fel irányra van szüksége, holott a gépe 300 környékén már lehasal. De nem érdekli, mert felfelé tolja, az meg megy maxon.
-
Sasos
senior tag
válasz
DonMaster #37082 üzenetére
Még mindig nem érted a lényeget. A kérdésed szempontjából teljesen irreleváns, hogy egy konkrét gép ki tudja-e használni a rendelkezésre álló sávszélességet, vagy sem. Azért is rendelhet valaki nagyobb csomagot, mert adott esetben egyszerre több eszköz osztozik rajta. Ha minden eszköz ki tudná használni a full sávszélt, akkor full sávszél/kliensek száma maradna csak gépenként abban az esetben, ha minden kliens maxon fut.
-
Márton
nagyúr
válasz
DonMaster #37082 üzenetére
Megint nem a tényeknél vagy..
"miért nem jön bármiyln linux disztribucio neki 6-8MB/s-nél többel?"
Több okat lehet: még nem kapta meg a sebességet vagy kábelhiba, stb.
De hogy nem a Sata1 miatt az tuti!
Vagy szerinted az megáll 10MB/sec-nél?
(elárulom, mikor bejött a sata2 szinte semmi előnye nem volt a sata1-hez képest, igazából az ssd-k használják ki) -
Sasos
senior tag
válasz
DonMaster #37073 üzenetére
"Én spec nem tudom ki az aki gyorsinternetet letöltést csak speedtestre vesz aminél lehet a vinyo nem fontos, és lehet ott mér 940-et de letöltéskor meg a 10-el se döcög,"
Lássunk már kicsit tovább az egy géppel "torrentet nyúzok" felhasználási módon, főleg a mai világban, amikor lassan a WC deszka is netre csatlakozik.
(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy egy TV-nk se netképes egyelőre. Ha azok hozzájönnének, akkor már 20 környékén járnánk.)
-
Márton
nagyúr
válasz
DonMaster #37073 üzenetére
"netes speedtest lényegtelen"
Már hogy lenne lényegtelen, mikor a kérdező éppen ezt kérdezte?
Hogy a sebességmérés csak 120mbit, ami 15MB/sec, erre írod, hogy a sata1 bizony gond lehet."vagyis melyik képes ilyenre?"
bármelyik, amelyik képes 100MB/sec-cel írni. Mint írtam, volt ilyenem. Nyilván nem a tányér vége felé, mert ott csökken a sebesség. Ráadásul 7200-es a kérdezőé.
"Én spec nem tudom ki az aki gyorsinternetet letöltést csak speedtestre vesz "
Ne terelj! A speedtest-es problémára volt a válaszod, hogy a sata1 vinyó miatt is lehet. Ez nem igaz, ennyi. Maradjunk a tényeknél, másba nem kötöttem bele.
-
Márton
nagyúr
válasz
DonMaster #37069 üzenetére
Rég volt már, de az biztos hogy a sata1-es vinyóim is 100MB felett olvastak/írtak.
Ugye nem kevered a megabyte-ot a megabittel?
A 120mbit, amit elért az 15MB/sec, amit kb. bármely vinyó teljesít, miért fogná ez vissza?Továbbá egy netes sebességmérés tudtommal nem ekvivalens egy vinyó írásteszttel..
Nekem nem ír a vinyó, mikor nézem a digi oldalán a mérőt. -
bladesks007
tag
válasz
DonMaster #37056 üzenetére
ok, ha lesz lehetőségem, kipróbálom egy másik géppel.
A cpu mely tulajdonsága adhat ennek a történetnek limitet?
HDD: itt (https://hu.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA) az átviteli sebesség a releváns adat? Mert az valóban 150/300 mbps. Gondolom, leginkább egy ssd ajánlott a jövőre nézve.A gép egyébként abszolút nem pörög 120/120-nál.
-
bladesks007
tag
válasz
DonMaster #37054 üzenetére
fejből: Core2duo e6400 felhúzva @~2,8-3Ghz körül, 3 GB RAM, HDD SATA I vagy II 7200 RPM, Ethernet: Marvell 88E8001 Gigabit Ethernet (PCI) & Marvell Yukon 88E8056 (PCI-E) Gigabit Ethernet
alaplap: [link]
oprendszer: XPTény, nem mai darab, de szerintem azért a 120/120-nál jóval többet kellene hoznia...
-
-
OldAkita
aktív tag
válasz
DonMaster #36907 üzenetére
DonMaster, kösz az infót, ez biztatóan hangzik, mivel kertes házban lakom.
Szóval elvileg úgy megy hogy aki bekötéskor publikus IP-t kap az nagy valószínűség szerint IP váltáskor is publikusat fog kapni?Varszegig, igyekszem rád hallgatni és nem rinyálni többet
Kommentedből értettem meg miért tűnt nekem fix-nek az IP-m a Telekomnál.
Flashget, igazad van, keverem még a dolgokat, de még csak most tanulom. Kezdek is beletörődni hogy a Digi pppoe váltani fogja az IP-met. Ezek után egyedül az számít csak hogy az összes IP amit kiosztanak nekem publikus legyen. A többit elintézi a NO-IP.
-
Flashget
félisten
válasz
DonMaster #36836 üzenetére
azért a nagy vállaltinál maradtak az extra árak.
viszotn ahoyg látom kis-közép és magáncszemély is rendelheti
magánszemély biztosan nem rendelheti.
vállalkozó már igen
Bt,Kft stb. -
Flashget
félisten
-
MrCsiT
addikt
válasz
DonMaster #36751 üzenetére
Érdekes ötlet, eltöprengek rajta.. viszont, azt még nem tudom, hogy a
"fotóztam_a_rendezvenyen1.jpg" és a vele egy mappában lévő "videoztam_is.avi" fájlokról hogyan készülne majd torrent fájl, amit le tud tölteni, aki belép oda?
(mert ugye, ha van egy weboldal képekkel, azt tallózza, rákattint, hogy letöltés, az egyszerű.. de hogy ebből hogyan lenne torrent fájl? )
..és az sem garantált, hogy egyszerre kezdi el a pl. 31 db érdeklődő tölteni, az meg pláne nem, hogy vissza is osztaná, hiszen alapból egy képet, vagy videót tölt csak le - akkor pedig nem nő semmivel a letöltési sebesség, mert nem oszt vissza az illető semmit.Google-drive ötlet: legutóbb egy laza 150GB-s videót kellett volna megosztani, az már nem ment google drive-al alapból, plusz, inkább saját megoldás felé fordulnánk..
-
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #36704 üzenetére
egyértelmű mivel az az ONT ami nem nyomható bridge módra az már hátrányos annak aki saját rendes routert akar mögé tenni és mondjuk az ONT-ben port sem nyitható...
azért mert a szolgáltató a szolgáltatáshoz ad egy eszközt amiben van wifi még nem kötelezhet arra hogy az előfizető érje be annyival mivel úgysem tud utána kötni mást lásd FTTB terület ZTE fostalicska cuccott sem lett volna szabad addig kiadniuk míg a szoftverben nem állítható PPPoE átengedés...
-
szabonagyur
félisten
válasz
DonMaster #36634 üzenetére
Milyen áramot is hoz? Nem fogyaszt többet a eszköz attól, hogy más rálép. Amúgy meg ha kihúzod akkor az sem működik... A feltöltésből is levesz ha már ennyire érdekel
De komolyan az emberek nagyon kis része használja csak a másik szolgáltatónál is az ingyeneset, itt sem lesz másabb. Senki nem fogja a te netedet, főleg egy panel rengetegben leszívni.
-
Flashget
félisten
válasz
DonMaster #36622 üzenetére
940? nálam sosem volt ennyi.
936 volt a max ha jól emlékszem.
Tudod mi a különbség a 920 vagy a 830-as net között? maguk a számok, mert gyakorlatilag semmi különbséget nem veszek észre..most 920, de többnyire 840-850 szokott lenni hétköznap esténként.
Én úgy gondolom ha 830 jön a 940 helyett az is bőven elégedetté tenne sok embert ahol nem lehet ilyen net a mostani 8/2-es modemes net miatt főleg ha listaáron 3500 én meg ennyit fizetek hűségben az 1000es netnél.
94-es IP többnyire nekem ezt osztja ki. -
szabonagyur
félisten
válasz
DonMaster #36627 üzenetére
Most komolyan mit zavar téged, hogy mondjuk évente egy ember esetleg odatéved és használja egy fél órát?
A UPC-féle Wi-free-t sem használják ki annyira, hogy gond legyen belőle, ezért is nem veszi észre senki sem.Egyedüli gond a telítettség lehet panel környezetben, amúgy meg ennyi.
De elég fura, hogy most ennyire a 940 Mbitet akarod ha kell ha nem, máskor meg TJ-t szidod, hogy minek neki...
-
törölt tag
válasz
DonMaster #36627 üzenetére
Amíg a hálózatnak van szabad kapacitása addig ez irreleváns.
... és a G-PON rendszerben - amit a DIGI (is) kiépített - még van kakaó a Gigabit felett is egy-egy optikai szálon. A többi csak topológia/optikai osztás és konfiguráció kérdése.
Amúgy meg a DIGI-nél jelenleg nincs Wi-Free, így kár parázni a semmin. Ha meg lesz, akkor úgyis megteremtik a technikai feltételeket hozzá, hogy a meglévő előfizetőket ne érje kár.
-
ferensz
senior tag
válasz
DonMaster #36616 üzenetére
Sosem értettem, hogy az átlagos júzert egyesek miért úgy képzelik el, hogy egy P4-esen néz 360p-s youtube videókat a 17"-os CRT monitorán. Az átlag júzer kb olyan lehet, mint anyámék, az egyik gyári munkás, a másik kamionsofőr, a netre van kötve két telefon, egy tablet, két laptop és ez mind wifin. Köszönik szépen, hogy nem kellett router után kajtatni, nekik teljesen megfelel a T által adott eszköz.
-
adika4444
addikt
válasz
Szia!
Hát ezt nem tudom, de a tény az hogy tudna többet is az ont ha nem lenne gigabitben limitálva a portja.
Bár a 10 gigás eszközök meg még olyan drágák, hogy...
Másik olog, hogy egy átlag háztartásban is van pl laptop amit nem egy adott helyen szeret használni az ember, vagy is rögvest wi-fi-re van szükség. Manapság már egyáltalán nem nagy dolog ha vkinek wi-fi-je van, épp az ellenkezője... -
lajos0001
tag
válasz
A háztartások nagy többségében (ahol internet van) nem 1 pc csak az egyetlen IT-s eszköz. Még az 1 személyes háztartásokben is többnyire van legalább 1 mobil (hát még a 2-3 személyesekben, sőt akár 2 pc vagy laptop) szerintem. Ezek is bőven beleférnek az "átlag user" kategóriájába szerintem. Ez azonban még nem jelenti szerintem azt, hogy a sebességgel különösebben foglalkoznak. A többség nem túlságosan IT-affin szerintem.
-
lajos0001
tag
válasz
DonMaster #36599 üzenetére
Lehet, hogy egy dolgot elfelejtesz (bár nem hiszem, hogy sok újat mondok vele): az átlag userek jelentős részét nem különösebben érdekli, mennyit kap meg ténylegesen az előfizetett csomag sebességéből, sokan nem is mérik vagy csak nagyon ritkán. Ha megy az email meg a böngészés/film/youtube, minden OK számukra. A torrent tempója is csak a hardcore torrentezőknek igazán lényeges. Külön öröm, ha routert se kell venni, ad a szolgáltató...
Arról szó sincs, hogy ez így helyes lenne. Szerény tapasztalatom viszont ezt a képet mutatja.
-
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #36571 üzenetére
legjobb lenne ha csak sima egyszerű ONT-t adnának
egy darab gigabites LAN porttal
egy CATV meg egy Telefon port és pá, a legolcsóbb még működő gyors ONT-ből rendeljenek vagy 2 kamion mennyiséget aztán el lesznek egy ideig
FTTB területre meg jöhetne valami combosabb 8gigabit LAN-os erősebb procis cucc aztán egy ideig meg lenne oldva a sebesség kérdés -
válasz
DonMaster #36367 üzenetére
Úgy szokot azért lenni, hogy mérünk egy-két sebességet, ha nincs meg a garantált elküldjük a képernyőképeket e-mailben, megnézik, ránéznek a rendszerre, esetleg meg is javul. Hanem kijönnek, a helyszíni csatlakozást ellenőrzik, lehet hogy megjavul, ha nem mérnek az ügyfélnél. Nekem nem számláztak semmit.
Az hogy fele sebesség jön a garantáltnak, nem szokott felhasználói hiba lenni általában.
Ez érdekelne, hogy az internet csatlakozási sebességet ez hogy is befolyásolja: lekorlátozza tűzfal vagy vírusirtó, mármint a korlátozás módja. Nem találtam ilyen opciókat egyikben sem. -
poli27
veterán
válasz
DonMaster #36305 üzenetére
Még mindig nem értelek, a dobozt kicserélni ha netán kicsi a legkisebb költségű dolog.... ez kb olyan hogy van 16db konnektorod otthon egymás mellett de csak 4ben van áram és a többibe nem lehet áramot tenni .... akkor baszhatod a 16db konnektorodat nem? kb ilyen értelme van a 16portos dobozról beszélni, és én itt lezártam a témát mert nincs értelme róla beszálni...
-
poli27
veterán
válasz
DonMaster #36301 üzenetére
Ez marhara nem igy mukodik.... ahhoz az egesz agat altalaban 8 doboz 4es kialakitasnal at kell epiteni.... de ha ezt meglepik amire kicsi az esely mert ahhoz boviteni kell az optika szal kapacitast is mert nincs tartalek... szval ne pont nekem akard megmagyarazni hogyan mukodik a halozat...
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest