- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Eurós ártippek a Redmi Note 14 családhoz
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hegyirabló
veterán
Na ez az, amire azt írom, hogy ez már a pofátlanság teteje! Hogy simán letagadják a dolgot, és közlik az ügyféllel, hogy javítva lett. Mint ha ez cégpolitika lenne, hogy "- Figyu, tagadjátok, hogy központi hiba van, mert az nem tesz jót az imidzsnek."
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
mk12345
csendes tag
válasz MasterMark #86889 üzenetére
Teljesen igazad van! Hogy ez nem jutott eszmbe... KÖSZÖNÖM! Mostmár hibátlan, átraktam google-re a hálózati adapter beállításainál. Egyből helyreállt minden!
-
Phobion
őstag
És tényleg a DNS-el volt a probléma.
8.8.8.8-al tökéletes, opcionálisnak beírtam még a 8.8.4.4-et.Köszönöm!!
-
Mauzes
addikt
válasz MasterMark #86851 üzenetére
Ne haragudj, de szerintem valami elefántcsonttoronyból szemléled a világot. Te komolyan azt mondod, hogy a DNS beállítása/átállítása az egy olyan alap dolog, amit minden internethasználónak ismernie kellene? Lehet, hogy neked specifikus ismerősi köröd van, de a való világban az emberek 98%-a nem is hallott arról, hogy DNS, nem tudja, mi az, nemhogy miért kellene (vagy hogyan lehetne) azt átállítani.
És szerintem nem is kellene erről tudnia Kiss Józsinak egy fikarcnyit sem, a fizetett szolgáltatásnak kellene működnie.
Persze értem én, hogy hiba van, akár proaktívan is meg lehetne oldani, de azt azért ne mondjuk már, hogy ez annyira alap.
-
MasterMark
titán
Felettedd írták, hogy sehogy.(#86895) TsebacsiItt az oldal közepén van segédlet mindenféle kliensen történő beállításhoz: https://1.1.1.1/dns/
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
need
addikt
Sziasztok..
Pesten a 20-ba nagyon nyögve jön a net..annyira hogy az X box nem is érzékeli..
Próbáltam hívni a Digit és nem lehet.. ekkor a ház...?D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
consono
nagyúr
Basszus, tényleg lehet, hogy DNS gond van... Átállítottam a routerről a DNS-t a gépemen a felhőben futó pihole-omra, és megtáltosodott minden. Nem kell várni arra, hogy bejöjjenek az oldalak.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
NGA
addikt
A huawei hg8143A5 routeren hol tudok dns-t cserélni?
-
mk12345
csendes tag
Sajnos amióta iderakták egy huawei HG8143A5 -ös routert, azóta nem tudok dns-t cserélni, mert user loginnal nem állítható. ( még a lapfül se látszik a felületen ) így csak a digi sajátja van. Döglődik is minden tegnap óta ( Miskolc ). Esetleg nem tudja valaki az admin jelszót? ( hátha univerzális ) régen pont emiatt mindig az első dolgom volt kilőni a digi dns szerverét, mert sokszor előfordult ugyanez a gond. Lehet elunom ezt a sok szivatást, és átrakatom bridge módba, mert van mögötte egy linksys wrt3200acm, meg egy tplink wdr4300-as ddwrt-vel, csak a fene se gondolta volna, hogy kiszedik a dns beállíthatóságát, amikor idepakolták. Lustaságból utólag nem foglalkoztam vele, most meg verhetem a fejem a falba... Egyébként mi a tapasztalat, mennyi idő a bridge módba átpakolás, ha felhívom őket?
-
Disorder7
csendes tag
Most reggel katasztrófa volt a helyzet, kábé semmi nem töltött be. Google DNS-sel most legalább kábé működik a dolog, a sebesség 300/150 körül mozog (1K/300 helyett)
Edit: kicsit túlzás a "kb. működik", így is szörnyű a helyzet. Egy fokkal jobb talán..
[ Szerkesztve ]
-
janos1988
addikt
válasz adamgreen #86866 üzenetére
Ha nem valami támadás áll emögött, akkor erős a gyanú, hogy alul képzett embereket alkalmaznak. Egy nap oké, két nap...talán, de három nap az már tényleg felvet kérdéseket.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
bendegruz
őstag
kösze, aki segitett,igy már tényleg jó
Asus Rog Strix Scar III
-
Hegyirabló
veterán
válasz MasterMark #86848 üzenetére
Nem állítani akar, hanem váltani. Nem mindegy.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Goose-T
veterán
UPC-nél már pár éve alap, hogy Google DNS-t kell használni, mert konstansan szar a sajátjuk. Szerencsére megszabadultam tőlük, most jónak tűnik a Digi is nálam, tegnap katasztrófa volt. Azért a biztonság kedvéért átállítottam a DNS-t.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
gulyasa
őstag
Nálunk (Kecskemét) ismét nincs semmi internet kapcsolat kb. 1 órája...
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Másnál is vannak DNS problémák?Most reggel alig akart valami oldal bejönni,de közben jó volt a sebességem.Cseréltem manuálisan google DNS-re és most jó. -
bendegruz
őstag
Osszefoglaloba be lehetne tenni , hogy mit és hol kell átírni ilyen probléma esetén..
Mert én pl.most használnám a gépet de fogalmam nincs hol kell pontosan a dns-t meg mittomén mit átírni, hogy menjen a net :)[ Szerkesztve ]
Asus Rog Strix Scar III
-
mpo
veterán
válasz MasterMark #86872 üzenetére
A desktopon 500/200, a két laptopon 200 volt a maximum letöltés.
Normális-e, hogy a laptopok nem tudnak 500 Mbit/s letöltést, míg a desktop igen, ha mindegyik kábelen van és "azonos" a hálókártya?
Többször mértem, hogy ne egy mérésből következtessek.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
Rickeffe
aktív tag
Épp ezt akartam kérdezni, hogy aki google dns-t használ annak is nehezen tölt-e be oldalakat.
Nálam is inkább megnyitásokkal volt probléma, de átírtam a dns-t és mintha jobb lenne. Persze az is lehet, hogy pont jókor nézem, de szerintem a dns szerverükkel IS van valami.
Az IS-t azért írom mert a telefonos ügyfélszolgálatuk nem is csörög ki.[ Szerkesztve ]
Rickeffe
-
SzlobiG
félisten
Hát én meguntam, belőttem én is a Google DNS-t így legalább betöltődnek rendesen az oldalak.
-
mpo
veterán
válasz MasterMark #86868 üzenetére
Tudsz ebben segíteni?
[link]
Ma jutott eszembe, hogy előfordult itt, hogy a szerelő a saját laptopjával max. sebességet mért, amíg a user nem.A DNS-t átírtam 8.8.8.8 és 8.8.4.4-re.
Persze ha az advanced gomb fekete lenne, hamarabb megtalálom.
[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
verti1
tag
Sziasztok!
23 kerületben nekem optikai van. Ugyan ez a helyzet 2 napja. Éjjel:hajnalban egész tűrhető, de reggelre belassul vagy kihagy. Speedtest ha lefut akkor is max. 500-550 körül mérek. Valami globális hiba lesz ezek szerint? Itthon mindent átnéztem, reset-eltem. Digi-t nem is tudom elérni telefonon.
-
kovsol
titán
válasz MasterMark #86857 üzenetére
Legtöbb router egy wizzard segítségével nulla tudással is beállítható, és a legtöbb ember ennél nem is megy tovább.
May the Force be with you!
-
adamgreen
senior tag
Vicc kategória amit ezek 3 napja leművelnek.Úgy hogy ma munka nap van .Rengeteg a home office stb mondjuk facebookon amilyen hozzászolásokat kapnak meg is érdemlik.2020 év végén itt tartunk.
-
Alex0923
friss újonc
DIGI 500 Pécs,
Tegnap már barátnőm is panaszkodott aki otthon volt napközben, hogy fos a net ( nem töltenek be oldalak stb) 2-3szor lőtte újra a Routert.. Semmi változás.
NADE amikor már én is álltam volna neki játszani munka után 5-6körül engem is rendesen feltolt a plafonig... 2000-es Latencyk hatalmas laggok, a speedtest oldal 5perc alatt tölt be és stb...
Nemtudom mi történik a DIGINÉL de 12.19-én egész napos Game eventet tartunk és ha fos lesz akkor is....
Valakinek valami belsőbb infója, hogy mégis mi történik ország szerte a szolgáltatással? -
MODERÁTOR
Srácok, ennek semmi köze az optikai átálláshoz. Persze lehet sokan így éreznek, mert ők azt látják, hogy azóta nincs rendben a szolgáltatás, de ez csak véletlen egybeesés, azért van, mert mostanában elég intenzíven mennek az átkötések optikára. Ez a mostani egy központi hiba, aminek az ég világon semmi köze a végponti kialakításhoz.
[ Szerkesztve ]
-
eisento
addikt
nalam szolnokon, meg most elmegy a net visszajon, elmegy visszajon....
Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
-
Viktor77
titán
válasz MasterMark #86859 üzenetére
Igazából kéne?
Ha valami, ami eddig működött, de most nem (és biztosan tudom, hogy nálam nem történt változás), akkor nekem kell troubleshootolni?Amúgy átírtam gugli dns-re, így teljesen jó.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
StaChys
tag
Pécsen is alig csordogálnak a bitek.
Az optikai átállás óta egyre rosszabb a hálózat. -
MasterMark
titán
Van itt olyan aki egyáltalán megpróbált rendesen troubleshootolni amikor nem töltött be valami?
Switch Tax
-
addikt
Nah jelenleg 1 oldal se tölt be. Eddig legalább csordogál valami. Lehet most jön az áttörés.
Go Gunners!
-
nagyúr
válasz MasterMark #86851 üzenetére
"Ez nem buherálás, hanem egy teljesen alap hálózati beállítás. Olyan mint a wifi jelszódat beállítani.."
Szerintem nem. Nekem nem okoz gondot átállítani, de nagyon sok felhasználónak, csak leteszik az eszközt és használják a szolgáltatást. Véleményem szerint nem alapszintű felhasználói ismeret egy DNS beállítás.
De ezen nem fogunk összeveszni . -
MasterMark
titán
Aki ért hozzá az állítson be MSS clampinget a routerjén.
Nálam nem töltenek lassan az oldalak és minden bejön. Észre se vettem volna hogy bármi gond van, ha nem nézek be ide.
Switch Tax
-
viktorhu
veterán
Reggelre ide is megérkezett a probléma Digis dns-sel semmi sem megy, google félével működik, de 300/100-as speedtest parancssorból antenna hungária szerverre. Este még minden tökéletes volt.
-
SzlobiG
félisten
A sebesség nálam is megvan FFTH-n, de mind hiába mikor a honlapok akadoznak, lassan töltenek be, vagy egyáltalán nem töltenek be. Három napja ez van.
-
kentucky
őstag
Valami központi baj lesz, ami pár napja tart. Invitel hálózatot is érinti. Emelett még DNS szerverükkel is van baj, de reggel pl. Cloudfare DNS-sel sem ment a dolog, Google DNS-sel meg épp hogy használható a net.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
-
nagyúr
válasz MasterMark #86839 üzenetére
Igazad van. Átállítottam a routerben a google és cloudflare DNS-eket és minden jó lett.
A DIGI DNS-e, annyira nem ment, hogy a router úgy látta, hogy nincs internetkapcsolat, nem is írt ki WAN IP címet, de közben mégis volt net.
DNS-ek átírása után a router is érzékelte, hogy van net.Azért ez szomorú, hogy buherálni kell a beállításokat, hogy normálisan lehessen használni a szolgáltatást...
Viszont most a sebesség lefeleződött (Nem a DNS átállítás matt.)
Olyan érzésem van, hogy csak kapcsolgatnak mindent össze-vissza, de nem találják a hibát...
[ Szerkesztve ]
-
zoli62
addikt
válasz oehlergabor #86757 üzenetére
A helyzt mégis azóta változatlan. Ez a válasz is valami súlyos központi hálózatmenedzselési problémát takar.
-
Redneck
nagyúr
Na, tegnap este és ma reggel, megint bizonyít nálam ez a nettó fosch szolgáltatás. Tudja valaki, mire érdemes váltani a XI. kerületben? Nem érdekel ha "csak" 100Mbit, de stabil legyen.
Fel nem foghatom, hogy annyi év hibátlan szolgáltatás után, mi ez a bohózat?
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
MasterMark
titán
ping google.com -t -f -l 1464
Pinging google.com [172.217.19.110] with 1464 bytes of data:
Reply from 172.217.19.110: bytes=68 (sent 1464) time=2ms TTL=118
.
.
.Ping statistics for 172.217.19.110:
Packets: Sent = 122, Received = 122, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 6ms, Average = 2msÉn nem érzékelek loss-t, de igen amiatt is lehet, ha folyton újra kell küldenie a weboldalnak a packeteket.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
bendegruz
őstag
Volt már ilyen.Szerencsere nem sűrűn.
Majd megjavítják.Asus Rog Strix Scar III
-
llacee
őstag
Na végre valaki osztja a véleményem +1
A torrent és speedtest nem mérvadó mert hálózaton belül van.
[ Szerkesztve ]
-
Invi
aktív tag
Vagy lossos a net
-
MasterMark
titán
A lassú weboldal betöltés rossz path mtu discovery vagy lassú dns szerver miatt lehet. (Mármint ha nem sávszélesség gond van.)
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
nagyúr
Kerepes egyelőre rendben van. ~ 900/300-akat mérek Antenna Hungária Zrt. felé. A ping az 7 ms, de az korábban sem volt kevesebb.
-
Borisz76
veterán
Jó reggelt mindenkinek!
Szomorú dolog korán reggel a kávémat kortyolgatva az utolsó 200 hsz-t olvasni.
Mindezt abban a tudatban, hogy jövő héten szerdán jön hozzám a szerelő....MasterMark, lehet van remény? !
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
MasterMark
titán
FTTB nálam jó IPv4 is és IPv6 is.
Switch Tax
-
Invi
aktív tag
Nalam atom stabilan fel savszel van, legalabb loss nincs. De 520/160
-
Narxis
nagyúr
Na jónak tűnik a sebesség. Csak sikerült megoldaniuk.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
bolic
őstag
Most valamivel jobb mérést kaptam: le és feltöltés kb. 250 MBit!
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
gabe_
őstag
Sziasztok!
Digi 1000-es netem van,valami Huawei optikai átalakító-router kombóval. Jelenleg nincsen átkérve bridge módba, csak a wlan-tkapcsoltam ki rajta, mert egy tp-link archer c6 látja el a router feladatait.
Adott egy openmediavault rendszerem, amivel itthon gyönyörűen megosztok mindenfélét, ezt szeretném kívülről is elérni. Ehhez megcsináltam a egy no-ip.com-os regisztrációt, beállítottam a tp-link routerben a portokat, de eddig sajnos nem jött össze.
Az a kérdésem, hogy bezavar-e esetleg hogy a digis huawei ont nincsen bridge módban?
Kérjem át, vagy elég csak ott is beállítani valamit?
Üdv!
gabe_Sovány szakácsban sose bízz!
-
veterán
válasz dchard #86805 üzenetére
az a szép, hogy mindeközben szentendréről 800+ megabiteket mérek szlovákia, ausztria, hollandia felé is.
de most még usából, myanmarból meg zimbabwéból is megvolt az 5-600.
nappal nem méricskéltem, de akkor se volt látványosan rosszabb, szóval ezek szerint nem az összes irányt tették tönkre.ja meg a feltöltés már nem ilyen szép.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
quailstorm
nagyúr
Nem akarok vészmadárkodni, de szerintem ez csak az éjszakai kisebb terheléstől ilyen. Tegnap is így volt.
-
Dragon3000
veterán
válasz TeeJay #86819 üzenetére
Azaz érdekes, hogy a fos facebook nálam gyorsan ment, nem kellett várni, mint amikor hibátlan a net, de a prohardvernél perceket kellett várnom míg betölt. A játék is felejtős volt, majd 11 óra körül már végre packet loss nélkül lehetett azt is tolni, igaz a sebesség még nincs meg, de legalább használható lett a net.
-
TeeJay
félisten
válasz Dragon3000 #86813 üzenetére
Nyugi párszor beírtam ide hogy a sebesség még nem is katasztrófa de hogy oldalak percekig nem töltöttek be az gáz sajnos. Szóval én is éreztem már második este hogy rottyon van valami
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Mezcal
addikt
Napok óta szar az Invi/digi net 2 mega le és nincs 1 mega fel. Néha beadja a valósat. Telefont nem veszik fel. Másnak is gond van vele?
Playstation 5 SE CFI-1116A - Bugatti Divo távirányítós
-
Valter
tag
válasz Sisco2 #86773 üzenetére
Ez egy ugyan olyan sablon szöveg (gumicsont) amit nekünk is írtak tessék Tisztelt Ügyfelünk!
Rendszerünk információi szerint a hibajelenséget központi probléma okozza, melyet illetékes kollégáink igyekeznek a lehető leghamarabb elhárítani.
A tapasztalt kellemetlenségekért szíves elnézését kérjük.
Megértését köszönjük!
nekem több hete tartó probléma és jellenleg is dolgoznak rajta, mit jelent az a hamarosan? -
snake1977
őstag
+1 a upc-től jöttem át két éve, eddig 2x volt nagyobb kiesés a mai a 3 alkalom, a upc-nél meg ahogy jött a tél jöttek a gondok, tavasszal megint, 7évig voltam a upc-nél (jobb híján) ezalatt 4 alkalommal fizettek kötbért a hálózati problémák után. Úgy vélem mindenki le tudja vonni a tanulságot.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
Klikodesh
senior tag
válasz TeeJay #86806 üzenetére
Most megint hasznalhatatlan, azt gondolnam ilyen idoben mar javulna a helyzet.
Mint irtam nem valtok mar erre az 1-2 honapra, csak azert vagyok itt edesanyam kikoltoztessem az orszagbol.
Az lehet, nem vagyok rola meggyozodve, hogy teljesen oszinte velemenyt mond rola az illeto.
[ Szerkesztve ]
CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.
-
TeeJay
félisten
válasz Klikodesh #86803 üzenetére
Válts nyugodtan, több sáv marad nekünk
Facebook-on is nézem a kerületi csoportot vagy 5-en nyitottak témát hogy "kinél nem jó a DIGI" "nálatok is akadozik" "másoknak is lehalt a DIGI?"dchard:
twitter meg külföldi lapok is azért lassúak gondolom
youtube, facebook videó bufferel, csomó oldal 1-2perc mire betölt vagy ha betölt kép nélkül és 3-5x kell frissíteni hogy bejöjjön miközben speedtest-en én is 7-800/300megabitet simán mértem és a torrent is megy szépen
Mondjuk attól hogy BIX portot 100gigára bővítik továbbra is ott vannak azok a most már nagyobb esések meg viszatérések, jelenleg ilyen 15-20gigabit hopp eltűnikVágom hogy van load balance meg minden de itt valami nem kerek
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
dchard
veterán
válasz TeeJay #86786 üzenetére
Ha tippelnem kéne azt mondanám, hogy vagy a 100gigás port upgrade, vagy a hozzá kapcsolódó bővítések/átterelések környékén lesz a hiba. Az hogy ennyi ideig nem tudják elhárítani azt jelzi, hogy esetleg hw limit lesz valahol (például a bővített kapacitást nem tudja valamelyik router kinyomni).
Ezt némiképp megerősíti, hogy a saját speedtest szerverük (ami hálózaton belül van, bőven a BIX előtt), az frankón működik, ennek ellenére oldal betöltések, YT nézés az elég vacak (főleg ha bele tekerek vagy gyorsítva nézném).
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
temporello
tag
Úgy tűnik,megjavult.Megjött a januári számla
-
Klikodesh
senior tag
Koszi.
Megkerdeztem a szomszedot azt mondja a UPCvel nala nem volt baj.Bar most egy picit javult a digi 720P mar nezheto nem bufferel, de egyebkent egy lagfest.
Ott is hagynam oket de 1-2 honapra mar nem eri meg valtani.
CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.
-
stingy2
senior tag
Nálam (Kecskemét) a sebesség úgy ahogy elmegy (400/150 kb), de itt is nagyon lassan töltődnek be a honlapok.
INTJ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Egészséges életmód
- Elektromos autók - motorok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPad topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Konteó topic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali VGA-s kérdések órája