- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Itt vannak az első hivatalos képek a Nubia Z70 Ultráról
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomeeka28
aktív tag
Sziasztok ! Másnál is vacakol a net? Facebookot betölti, Google index mobil aréna nem megy.
Köszi !HTC 8X / Lumia 1020 / Lumia 930 / HTC One M8 / Lumia 950 / iPhone 6 / LG G4 / iPhone 7 / MacBook Air / iPhone Xs Silver / iPhone Xs Space Gray / iPhone 13 Mini
-
szőröscica
addikt
Hello!
Mennyire valószínű, hogy családi házas övezetben egy kapcsolat nem működik, a másik pedig igen? Konkrétan 2 internetelőfizetés van a házban (egy kertben egy kétlakásos családi ház), az enyém meghalt. A TV megy, de a net nem. A szomszédomnál, akinek az optikai kábele ugyanabba az elosztóba van kötve, megy az internet.
Meghalt a ZTE-m vagy csak valami probléma a Diginél?
-
Saccco
nagyúr
Most mértem Digi 1000-rel...
szerk.:
Mindenki nyomja, alig futja meg a minimumot.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Hardtech
aktív tag
válasz MaxCharge #55469 üzenetére
Nekem kb 3 napja van ilyen problémám. Streamek szakadoznak, wow-ban nagy latency/discconect hegyek.....Még a hearthstoneba is megáll néha a játék. Irtam a blizzardnak lefutattam a szokasos teszteket. Ezt a választ kaptam:
'I hope you are well despite this problem with your connectionSo firstly thanks for contacting us about this and for providing this information - I checked and found that the issue seems to lie with your internet service provider (at the ip of 10.1.127.5)!
If you actually show that winMTR to your ISP they'll be able to see that they are not only having packetloss on their servers but also high latency (often caused by packetloss). They can then look let you know when th eissue will be fixed if they're able to identify it!
Thanks so much for your time, and I hope you have a good day! \o/'
Ezt a levelet tovább küldtem a DIGInek magyarul, elmagyarázva nekik hogy mi is áll benne nagyjából (mert gondolom fogalmuk sincs). Már 3 emailt küldtem nekik. Választ nem kaptam egyikre se. Pedig csak szerettem volna infot kerni hogy tudják e mi a probléma mikor lesz valami javulas stb....
Nektek van valami ilyen tapasztalatotok ezzel kapcsolatban mennyi idö még ezt javítják? 7-8 éve vagyok digis de nem volt még ilyen problémám.
-
Willie
őstag
-
nagynorbi
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem légyszi! Adott egy családi házas terület Budapesten, DIGI optikai hálózat, mindenhol légkábel.
A problémám az, hogy mivel az ELMŰ is földkábellel áll be a telken belül a kültéri szekrénybe, ezért gondoltam, hogy a DIGI is jöhetne így, ne furkáljanak a ház tetején, vagy oldalán.
A DIGI ügyfélszolgálat fel is vette a kérelmet, és rövid időn belül fel is hívtak, hogy semmi gond, csak intézzük el a földmunkát, mert olyat ők nem csinálnak.
Ezt egy füst alatt az ELMŰ földmunkákkal el is intéztük, ott van az oszlopnál a védőcső egy behúzó kábellel ( kb 1m magasságig áll ki a földből), ami bemegy a telken belülre egy kültéri osztószekrénybe. Szóltam is a DIGI ügyfélszolgálaton, hogy jöhetnek, mert kész a földmunka.
Jöttek is a megadott időpontban, és közölték a szerelők (akik egyébként tök jó fejek és segítőkészek voltak), hogy ők nem szerelhetnek az utcai oszlopra védőcsövet, anélkül pedig nem hozzák le az optikát az oszlopról a földből kiálló védőcsőig. Mondtam, hogy ezt én sem tehetem meg, viszont akkor ki csinálja meg? Erre nem tudtak válaszolni.
Tud nekem valaki segíteni abban, hogy hogyan tovább?Üdv.:
Norbi -
Strauss
senior tag
válasz DonMaster #55485 üzenetére
A gépnek van 1000 es portja , kábel cat 5e - többfélével próbálva lett , többféle számítógépen is , csak a 100 asnál megszokott 90 mb/s t tudja..Az a baj , hogy nem tudom , mit kellene még mondani a gépről.
"ha a digi ont-je ppope-zik és a gépben 1000-res port van és ugy csak 100-at mrész" - ezt nem értem... sry, de ennyire nem vagyok benne a hálózat világában..[ Szerkesztve ]
" a parlamentben demokrácia van - kő- papír-ollóval döntenek el mindent - Igaz Viktor használhat flexet is - "
-
DonMaster
addikt
válasz Strauss #55484 üzenetére
milyen gépen? miylen a gép portja 100vagy 1000-res.
wifi nem mérv ado elkel felejteni,
ha a digi ont-je ppope-zik és a gépben 1000-res port van és ugy csak 100-at mrész kábelen cat5e kábleen akkor hivni kell öket,
ha ugy többet mérsz akkor minden jo,
de ha nincs 1000-res portod vagy szar a kábel akkor felejtös.
link sebességet meg kell nézni, de irhatnál kicsit több infot is mert igy elég nehéz kibogarászni hgoy mi lehet a hiba mert semenyire sincs szükitve,LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Strauss
senior tag
Sziasztok! Előjött egy hiba a DIGIs netemnél, amióta felemelték 1000 - re. A mérés ugyanannyit mutat , mint a 100 as nál.- Több gépen is lemérve , tudnia kellene az 1000 est.- Valamint a Wifi- sebbességem is lement 50 ről.- 5 re, Mi lehet a hiba ? újraindítás , reset megvolt. UA..- Optikai kábelen jön a net , csak az Ő ZTE routerük van, az ossza az észt. Előre is köszi,
" a parlamentben demokrácia van - kő- papír-ollóval döntenek el mindent - Igaz Viktor használhat flexet is - "
-
Klown
aktív tag
Máshol olvastam, hogy a N***a 2 off. Igaz-e?
Üdv: Klown
[ Szerkesztve ]
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>
-
Soma01
veterán
válasz csobolade #55481 üzenetére
Na, akkor neked megoldódott, lehet nekem is jó lett volna így. Nekem megy van egy "új" vírusirtóm.
Én is próbáltam kikapcsolni, a vírus védelmet ki is kapcsoltam, de a webes védelmet külön kell kikapcsolni és erre utólag jöttem csak rá. Jó, hogy te rájöttél erre és a ki-be kapcsolás általi megoldásra!Amúgy meg tényleg elég régi volt már az a 7-es. Jobb ez így nekem, már így utólag. 10-es Nod van fent...
[ Szerkesztve ]
-
csobolade
csendes tag
válasz Soma01 #55452 üzenetére
Megoldódott! Most elég volt annyi, hogy a Nod minden funkcióját kikapcsoltam véglegesen, nyitottam egy chrome-ot, megnyitottam a weblapot, amit eddig nem tudtam, aztán Nod-ot visszakapcsoltam, és működik. Nem tudom, hogy ezt hogy, de így megy minden. Lehet, hogy a háttérben sikerült letölteni valami tanúsítványt, vagy észrevette a vírusirtó, hogy ezek a típusú weblapok nem veszélyesek. Köszi a segítséget!
-
-
zhorvath
aktív tag
válasz #29810560 #55430 üzenetére
Megtettem tegnap a hibabejelentést.
Ma próbáltak lerázni mindenféle sablon dumákkal, és arra próbáltak kilyukadni, hogy én vagyok a hülye:
nem tudok sebességet mérni, sz@r a gép, sz@r a kábel, stb.
Mivel nem tudtak lerázni, végül felvették hibajegyre, aztán meglátjuk.
Mérgemben hazahoztam egy bika notit és egy tuti kábelt a cégtől (számítástechnikai cégnél dolgozom), és azzal mértem.
Sikerült 373/162-t mérni.
A garantált meg ugye 300/50.
Ezek után verjem még a tamtamot, vagy elhajtanak, hogy mit akarok?
Mert lássuk be, a fórumtársak méréseihez képest ez lótúró. -
nfsu17
veterán
válasz anacksunamun #55473 üzenetére
menni fog, de akkor a nevet, jelszót a pc-n kell beállítani...így értelemszerűen nem lesz wifi, meg más eszközön net...ezért kell a routeren belőni ezt
[ Szerkesztve ]
-
akos_ur
aktív tag
Sziasztok, biztosan amatőr a kérdésem, de nem igazán foglalkoztam ezzel eddig. Szóval nekem úgy néz ki, hogy FTTB-s netem van, ugyebár koax és UTP jön be a lakásba, panelről beszélünk. Ha ezt egy szép napon lecserélik FTTH-ra, akkor behúzzák az optikai kábelt a lakásba, kapok egy ONT eszközt, ergo fúrni kell hozzá a falat? ... csak azért kérdezem, mert kb. 1 éve lett felújítva teljesen a lakás, a kábelek nem látszanak sehol, tehát akkor készüljek majd ismét egy kábel elrejtési megoldásra? ...ja, és ez a koax-ot is érinti, vagy az marad a TV-nek?
Előre is köszi.
-
törölt tag
válasz anacksunamun #55465 üzenetére
Amennyiben a ZTE ONT-t BRIDGE módba rakatod, az olyan mint, ha "nem is lenne". Adatátvitel szempontjából transzparens/átlátszó.
Ettől kezdve mindent a saját routereden kell beállítani. A WiFi is csak onnan megy. Amennyiben annak jobbak a WiFi paraméterei erősen sanszos, hogy jobb lesz a wireless adatátvitel is.
-
anacksunamun
csendes újonc
Sziasztok!
Digi 1000-es netem van, a közelmúltban pedig vettem egy ASUS RT-N18U routert, amit be szeretnék kötni a hálózatba. Erről olvastam is a forum GYIK-ben (Hogyan kössem be a saját routerem a ZTE-vel egy hálózatba?), ahol egy bizonyos UTP kábelről és WAN portról esett szó a kettes és hármas pontban. Nos, én egy ZTE F668-as egységet kaptam a digitől, amelyen nincs WAN port, és az UTP kábelt sem találom: 4 lanport van, egyikbe az asztali gép van bedugva, ezen jön is 800Mbps/200Mbps. Van két telefon port is, amelyből az egyik foglalt a telefon miatt (lehet ezen jön az internet is?), illetve koax-csatlakozó a tv-nek. Ezeken kívül van egy kihasználatlan USB-port, power dugasz és ennyi.
Közben a routert és a ZTE F668-at lan-portokon keresztül összekötve bár működik a net (routert switch módba raktam, közben mindent alapbeállításon hagytam), de a Wifi sebesség kissé alacsony (40Mbps/40Mbps) annak ellenére, hogy csak 3 méterre van az ASUS routertől ugyanabban a szobában. A fent említett nagyobb teljesítményű gépen sem jön nagyobb sebesség. Vajon mindent jól dugtam össze? Olvastam azt is, hogy érdemes lenne a ZTE-t bridged módba rakatni... Ebben az esetben lehetne sebességnövekedésre számítani?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
kagzer
aktív tag
Sziasztok
Nemrég (szeptember) rendeltem DIGI100 néven 100/50-es netet és észrevettem, hogy ez már 100/100-as.
Rámértem és természetesen még mindig a rendelt sávszélesség van. Telefonon elhajtottak, hogy csak személyesen tudok módosítani.
Ez valóban így volna? Ez részemről kell módosítva legyen? -
zsolt501
nagyúr
válasz #29810560 #55457 üzenetére
Ezt rosszul tudtad, mert a Merlin mindig is tudta a HW-NAT-ot mivel a gyári szoftver az alapja, ő csak hozzá tesz vagy javít a gyárin, na meg a gyári csapattal dolgozik össze, volt olyan funkció amit a gyártó vett át tőle.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
DeFranco
nagyúr
dombon ülő vadászkutya legyek ezt hogy kell értelmezni? mi az IV. ütem V ütem által jelzett területen lakunk az egyik zölddel rácsozott részen, itt most akkor mikor és hogyan várható a digi? milyen időtávot ölelnek fel az ütemek nagyságrendileg? mik a zölddel vonalkázott részek? hol válik ketté az IV és V ütem?
-
kozi71
senior tag
Szevasztok!
Érdeklődnék azoktól akik ügyfélkapun keresztül fizetik a havi számlát, hogy megérkezett már az aktuális számla (január végéig szóló) Nektek?
Én még nem kaptam meg. Máskor már ilyenkorra rég túl vagyok rajta.
Köszöntem szépen![ Szerkesztve ]
high tech, low life
-
csobolade
csendes tag
válasz Soma01 #55434 üzenetére
Nálam 1 db laptopon és sógorom egyik laptopján ugyanez van. https:// oldalak bejönnek, http://-ek nem, pl.: origo.hu nem, index.hu igen. Telefon wifire csatlakozva mindent betölt, laptopok semmilyen böngészővel nem töltenek be bizonyos, említett lapokat. Windows update-től remélném a javulást, de az sem megy. Sógorom két laptopja közül az eredeti windows-os működik, minden weblapot betölt. Hogyan lehetne ezt megoldani?
-
törölt tag
válasz gyáliSanyi #55438 üzenetére
Egy meglévő FTTH bekötésen már nincs mit felmérni. Az a létesítésétől fogva gigabites és egész a szolgáltatói eszközig - azt is beleértve - menedzselhető. Csak régebben az alacsonyabb sávszélességű csomagoknak megfelelő korlátozás (le/fel küszöb) volt rajtuk.
-
gyáliSanyi
őstag
válasz #29810560 #55373 üzenetére
Hát nem tudom csak furcsa volt, hogy *1GB netre csak előzetes felmérés alapján írták régen a rendelhetőséget. Gondoltam akkor a modemet is cserélik azzal.
De teljesen jó ez a sebesség így is vele. Sőt ennyi pénzért egy 500/200 net is bőven megérné.Live poor, die rich.
-
hegyimorc
senior tag
válasz Willie #55435 üzenetére
Nem kell állítgatni semmit sem.
Egy kábellel összekötöd a routert a switchel, és utána aminek nem volt hely a routerben azt dugod a switchbe.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Willie
őstag
Sziasztok!
HG8247H ONT van szüleim előfizetése mellé, kevés lett a 3 db gigabites port. Eddig csak routerrel volt dolgom, ezért az lenne a kérdésem, hogy egy switch esetén is szükséges az ONT átkapcsolása modem módba? Elégedettek vagyunk a szolgáltatói eszközzel, arra amire nekünk kell elég - DHCP, port nyitás. Hogyan lehetne megoldani a gigabites portok számának a bővítését?
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Soma01 #55431 üzenetére
Most neztem, betolt nalam. Nezd meg google dns szerverekkel.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Soma01
veterán
Nektek minden oldal bejön a Digi-s nettel? Nekem pl. az indamail nem tölt be és még pár másik oldal sem.
Jó sok oldal nem jön be, de Vodás nettel sem és ha jól látom UPC-sel sem. www.speedtest.net sem és ez a PH fórum sem teljesen, mert tölt valamit a www.speedtest.net-től.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zhorvath #55429 üzenetére
Nem az pláne, hanem hogy fordítva fogtál a hibakereséshez. Ahogy TeeJay is írta.
Előbb mindig a nyilvánvaló hibákat kell kizárni. Rögtön az átadási ponton/"csővégen" le kell mérni, mert ha ott se jó beljebb már tuti nem és beljebb már több lehetőség - eszköz, drót, szoftver, beállítás - is felmerül, hogy miért rossz.
-
zhorvath
aktív tag
-
togvau
senior tag
válasz adika4444 #55421 üzenetére
Értem, köszi.
Azért fura, hogy van kevés portos is, főleg 100 megással. Sok éve már a trékom is 4x gigabites LAN-os kábelmodemeket szállított alapon. Aztán egy ONT-ra nem fér fel 4 port, meg az egyik 100 megás? Még szerencse, hogy van kínai gigabites switch fillérekért, igaz csak olyan 800 mbitet bír, cat5e-n, de nem is két méteres a kábel, hanem 10hitler, sztálin, micro usb
-
zozo76hun
kezdő
Gyerekek!
Jo lett a router! Regisztaltam a D-Link support oldalan tegnap este, es mar delelott mar jott is a segitseg. Kaptam egy uj firmware-t email-ban. 1.05 a verzioszam, ugy mint a hivatalos oldalon, de a datum friss, mult heti. Es vegre mukodik vele rendesen! Orulok mint az allat most tenyleg. Azt is irtam hogy nem csak EN jartam igy, hallod ZmZ? Irj te is a supportnak:
http://services.eu.dlink.com/home/main/SSPLogin.aspx?language=HU
Ja, koszi aki segitett, vagy legalabbis probalt segiteni! Plane Mr.Jano!
-
adika4444
addikt
válasz togvau #55420 üzenetére
Vagy valami Huawei-t, vagy ZTE F668-at.
A ZTE 4 gigabit lan portos és új építésű területeken ritka, a Huawei mostanság 2 portos, az egyik gigabit a másik fast ethernet (100 Mbps).
Előfordulhat még hogy 4 portos Hua-t visznek, de ennek esélye pici, mostanság a 2 portosakat szórják.Az itt említett mindegyikében van wi-fi, tehát egy gigás port és wi-fi szinte biztos hogy lesz, kizárólag modem képes eszközt már nem hinném hogy adnak.
üdv, adika4444
-
togvau
senior tag
Most akkor FTTH területre új előfizetésnél milyen cuccot hoznak? Hány LAN portos? Wifi van? És milyen erős a wifi (hatótávban)?
hitler, sztálin, micro usb
-
TeeJay
félisten
válasz zhorvath #55417 üzenetére
pont azért mondta hogy dugd rá közvetlenül a gigás laptopra a bejövő LAN kábelt
egy PPPoE csatlakozást 1perc benyomni, felhasználónév jelszó párost benyomod
és mérsz párat
máris látszani fog mennyit bír és megy-e a nagyobb sebességde hátulról is lehet kezdeni a tesztelést csak akkor a végén nehogy ide juss el
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Gejza1981
tag
-
törölt tag
-
csucsreg
tag
válasz Nova91 #55407 üzenetére
Saját magaddal b@szol ki már bocs. Ha mindkét router szórja a wifit, az könnyen interferenciához (zavarhoz) vezet, főleg úgy, hogy nem vagy képben a hálózatokkal. 1 wifi-s router legyen, de az combos (igen, egy combos routerre költeni kell, főleg ha sok kliens forgalmaz rajta)
[ Szerkesztve ]
-
Nova91
tag
válasz xeon forever #55400 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Nekem 1 dolog számít, hogy a ZTE és a saját router is tudjon wifi-t szórni. Mindkettőrol el lehessen érni az internetet. Mindkét router más eszközöket látnának el. Sztem nem érdekes, h latjak-e egymást. A kérdésem elöljáróban csak az, hogy működhet-e egyszerre a wifi mindkét routeren. (Lehet ez hülye kérdés, csak egyáltalán nem értek a hálózati témához és olvastam már minden félét.)
-
zhorvath
aktív tag
válasz #29810560 #55371 üzenetére
Nem tartok fenn, a ZTE egyik portján sincs internet, ha direktben kötöm rá a notit.
A notikon, gépeken a kapcsolat 1Gbps.
Össze-vissza mértünk, kábeleket cseréltünk, stb.
A következtetés: valószínűleg a router csak 10/100-as módban üzemel.
Holnap beviszem a szervizünkbe megnézni, hogy valóban így van-e. -
WaterWave
veterán
válasz TeeJay #55401 üzenetére
hát a tcomos 2 gigabitet se lehet kihasználni... de már van 10 gigabit portos router.... szóval legyen igy
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
WaterWave
veterán
válasz Lackooo84 #55399 üzenetére
szerintem ezen még faragnak januártól... de meg kell tőlük kérdezni...
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest