- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Eurós ártippek a Redmi Note 14 családhoz
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
soldner
tag
válasz woodworm #56464 üzenetére
Köszi a tanácsot. Megtörtént a fw frissítés (TPLINK TL-WR1043ND V1 - LEDE). Mérhetően sokkal gyorsabb lett!
Viszont böngésző és mérés módjától függően nagyon változó adatokat mérek.
Íme a mérések, értékek Mbps-ban (DIGI és Speedtest beta):Safari (DIGI): 144 / 207
Safari (Speedtest): 142 / 209
Firefox (DIGI): 313 / 202
Firefox (Speedtest): 330 / 202
Chrome (DIGI): 359 / 209
Chrome (Speedtest): 425 / 207
Opera (DIGI): 393 / 210
Opera (Speedtest): 483 / 206[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
Na leadtam a címfelmérést a DigiNET 1000-re, mert tegnap csak a DigiNET 100-ra tudtam előfizetni.
Mennyi rá az esély, hogy a felmérésnek pozitív eredménye lesz és át tudok menni az 1000-es csomagba?
Egyáltalán miért csak a 100-as érhető el egy csepeli lakótelepen, ahol a Digi legnagyobb ügyfélkörének kéne lennie?
-
törölt tag
válasz xy2003 #56491 üzenetére
Mikor nézted az árakat? Az új DIGINet 1000 (FTTH) olcsóbb, mint a régi DIGINet 100 Pro. (ÁSZF Internet)
-
törölt tag
válasz xy2003 #56489 üzenetére
Az FTTH-sokat elvileg átsorolták DIGINet 1000 (FTTH)-ra. Ebből adódhat a túlfizetés. Kérdezz rá az ügyfélszolgálaton!
[ Szerkesztve ]
-
xy2003
tag
Megjött az januári számlám amin Számlaérték összesen: 5 863,00 szerepel majd lent a számla végén A számlára történt befizetés: 3 000,00, Fizetendő: 2 863,00.
Én eddig a 20 hónap alatt mindig annyit fizettem amennyi a fizetendő volt így elvileg nem lehet túlfizetésem.
Ez valami újévi ajándék 3000Ft vagy elrontották a számlát?[ Szerkesztve ]
-
togvau
senior tag
válasz F_Gergely #56482 üzenetére
Elvileg betelefonálva át lehet rakatni bridge módba. De ha simán rádugod a routert az is ugyan az kb.
Nagy sávszélt leadni wifin? Hogy? 5ghz AC? Akkor már nem egyszerűbb a kábel? Hiszen az 5 ghz még egy falon se nagyon megy át akkor meg már kábel is jó...
Amúgy nekem miért nincs ipv6? Az ONT is csak sima ipv4 módban van, tehát nem a gép gondja, főleg mert a 3 gép közül, és a 2 okostelefon közül egyik se kap 6-os címet, egyszerűen nincs bekapcsolva az ONT-on.
[ Szerkesztve ]
hitler, sztálin, micro usb
-
xeon forever
addikt
válasz F_Gergely #56482 üzenetére
Fordítsd meg. Ha zte routert kapsz es csak a wifi miatt kell a saját akkor elég ha radugod vagy switchnek vagy 2nd nat-nak.
Temaindito cikkben ott van a leírás.En itthon 7db lan eszközt használok ebből 6 gigás lan. Illetve 3fix+2vendeg wifi van beállítva.
Zte a server+gamer+2nd routert hajtja 2nd router pedig 2user+wifi+Switch tovabb...stb...
ZTE osztja a dhcp-t igy mindenki lat mindenkit mindenhol.[ Szerkesztve ]
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
F_Gergely
őstag
válasz togvau #56481 üzenetére
Es ki tudod kapcsolni a router funkciojat?
Nekem a sajat routerem kell, mivel az tud nagy savszelesseget leadni wifi-n.
Most meg telekom van, es pont azzal szivok hogy a t modem/routere nem loheto ki mint router, es nem hasznalhato csak modemkent, mint router meg egy hulladek. -
-
F_Gergely
őstag
válasz Brandynew #56478 üzenetére
Ez tuti mert nyaron irtam nekik levelet, hogy mi az hogy itt nem elerheto a szolgaltatas, reklamoznakmorrba szajba, en elofizetnek de nem tudok.
Eloszor jott a valasz, hogy utana neznek turelmem kerik.
3 het utan jott a valasz, hogy az altalam megadott cimen kiepitettek a szolgaltatast, es napokon belul elerheto a neten is a cimem.beirasa utan es megrendelheto.
Szoval ez tuti jo csak meg kellett varjam mig lejar a telekom husegem, most a szamhordozas miatt meg kicsit korulmenyes a dolog de mar nagyon varom a bekotest. -
F_Gergely
őstag
Sziasztok,
Digi honlapja azt irja hogy nalam FTTH erheto el az 1000es net.
A kerdesem az lenne, hogy ZTE routert mindenkepp kapok vagy csak ha kerek? Nekem eleg lenne csak az ONT es azzal rakotnek a sajat halozatomra (tv es internet egyarant).
Szoval nem igazan tartanek igenyt ZTE routerre de nem tudom kapok-e es szolhatok e hogy nem kell. -
fuwiradis
aktív tag
olyan este 7 ota masnal is kinlodik a digi? hosszu masodpercekig gondolkodik mire, barmit is hajlando betolteni. oke, most wifin megy a net, de azzal is sokkal jobb szokott lenni, ez most nem tudom mi.debrecen
-
kevinium
aktív tag
válasz xeon forever #56463 üzenetére
Ha már, akkor SSID-t is változtasson ne csak jelszót, mert akkor az esetleges támadó kidobhatja az előre-generált kulcsait. (alias rainbow tábláját)
-
Brandynew
őstag
Ajjj
Most voltam megrendelni a Digi netet, az 1000-es csomagot szerettem volna, 6 év mobilnetezés után igazi megváltás lett volna, de csak a 100-as csomagra tudtam előfizetni, mert nem lehet, vagy legalábbis nem tudja, hogy lehet-e az 1000-esre, kért felmérést vagy mit.
-
-
woodworm
veterán
válasz soldner #56461 üzenetére
A gigabites portok kellettek a 110-es, dhcp-n a 180Mbites elérhető sebességhez is, a lan portokon pedig korlátozás nélkül átment a gigabit. abban az időben amúgy sem volt még hardveres rásegítés, tehát a konkurencia sem tudott sokkal többet.
Ne ddwrt-t keress, nem lesz gyorsabb, a linkelt 1043-as topikban keresd vagy kérdezz rá a fastpath lede-re.
[ Szerkesztve ]
-
soldner
tag
válasz Beniii06 #56459 üzenetére
Köszi, még nem próbáltam. Régen - kb 3 éve - frissítettem a gyári fw-t. De ilyen mókolásban nem vagyok járatos. Reméltem, csak valami beállítás probléma.
Persze, ha csak egy sima fw upgrade megteszi - frissebb gyári nincs -, akkor azt még bevállalnám. De nem akarom elrontani se, mert akkor router nélkül maradnék. -
Beniii06
addikt
válasz soldner #56457 üzenetére
DD-WRT-vel próbáltad? Ettől függetlenül tudnia kéne a gigabitet, de legalább 100+-t. Gondolom garancia nincs már rá és ha volt már firmware mókolással tapasztalatod, akkor nem nagy dolog, ugyanugy webes felületről flashelni kell és majd a DD-WRT-s felületről is van visszaflashelő image, szóval oda-vissza dologról van szó ha nem tetszik. OpenWRT-vel még nincs tapasztalatom ezzel a routerrel, csak ddwrt + gyári firmware-rel(már rég nem használok ilyet). Lehet másik routert kellesz nézned.
"Got any other secret weapons?"
-
woodworm
veterán
válasz soldner #56457 üzenetére
Ennyit tud a hardver a gyári fw-vel, egy kicsit eljárt már felette az idő. Ha van hozzá affinitásod a topikjában találsz linket és segítséget egyedi fw-hez, amivel feljebb lehet tornázni. A teljes sebesség nem fog menni, ehhez új, erre képes routert kell beszerezned.
[ Szerkesztve ]
-
soldner
tag
Sziasztok,
DIGInet1000-re upgradelt a kedves szolgáltató, aminek örülök.
De routerrel TPLINK TL-WR1043ND V1.9 csak max 100 Mbit/s a maximális sebesség.
Közvetlenül, PPoE kapcsolat esetén a router kiiktatásával 800 Mbit/s elérhető. Tehát jönnének azok a bitek gyorsabban is, a kábel jó. A router hivatalosan "Gigabit router".Mi lehet a gond? Miért korlátoz le 100 Mbit/s sebességre? A Firmware is utolsó ami a V1-re elérhető: 140319.
Kérlek segítsetek! Köszi. -
dethroner
veterán
Pécs kertvárosban valami döbbenet a net, az 1 megát sem tudja, leszakad. Mi történt, csak nálam van gond?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
woodworm
veterán
válasz DarkByte #56446 üzenetére
Árban még mindig jobb egy xiaomi+switch kombó. Bár mutatja, de csak a gyártón keresztül jutsz hozzá a padavan fw-hez, legalábbis nem találtam sehol a támogatott eszközök között. Ha fontos a 2,4 GHz és még sincs folyamatos padavan frissítés, akkor jobban jársz a dualband half kivitellel vagy egyedileg összerakott dupla 7612-es kártyákkal és lede fw-vel.
Ez az eszköz inkább a sata, msata, sd slot miatt nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz DarkByte #56446 üzenetére
Azt nem tudom, hogy FTTH vagy FTTB, de ebből a szempontból szerintem az nem számít. Vagy igen?
Archer C5-ön is Padavant használsz, vagy a gyári FW-val nem megy az IPv6?
A linkelt cuccot nem ismerem, viszont ezt a Xiaomit nagyon dicsérik (csak a 3G-s végűt, a másik nem Gigabites).
Kevés LAN van rajta, de konkrétan nekem elég.
-
DarkByte
addikt
válasz Brandynew #56442 üzenetére
Ez FTTB vagy FTTH Digi? Nekem FTTB Digi-vel Ethernet WAN-on sajna az Archer C5-el nem megy az IPv4+IPv6, így ez most felkeltette az érdeklődésemet
Mod: csak 2 LAN port egy router-en?? ezt komolyan gondolták? Hmm, lehet átgondolom még, valami ilyesmi lehet jobb lenne testre szabhatóság szempontjából. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
Na jó hír, elvileg neki sikerült Padavan firmware alatt az IPv6 beállítás Diginél.
Így akkor már meg merem rendelni a Xiaomi Mi Router 3G-t, 10 ezer Ft-ért ilyen hardverrel nem kapni más Gigabites, AC-s routert 2x2 MIMO-val.
[ Szerkesztve ]
-
togvau
senior tag
ZTE F668-on mi ez az Enable SSID Isolation a Network/WLAN/SSID Settings-ben? Rákeresve a neten, elvileg az azt az SSID-t használó klienseknek nem kéne elérniük a LAN-t, meg más SSID-n csatlakozottakat, de ha bekapcsolom és rácsatlakozom, akkor is simán elérhető a háziszerver (kábellel rákötött) smb szervere, meg a DLNA is, meg minden.
Az egyszerűség kedvéért egy open SSID-t akartam a "vanwifi?" vendégeknek, de így hogy full hozzáférést kapnak a teljes belső hálóra nem igazán lenne jó...[ Szerkesztve ]
-
togvau
senior tag
Tényleg csak az 1. számla után lehet csak regisztrálni a digis ügyfélkapura? Mert szerződésszám az van, de számlasorszám amit még követel a regisztrációhoz, az nincs...
-
Vakegérke
félisten
Megjött a januári számlám. 6.000 helyett 4.656Ft.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
DonMaster
addikt
válasz Brandynew #56432 üzenetére
szerintem meg fttb-nél akkor adnak ha okosba(mind3szolgáltatást ) rendeled és van eszköz,
ha nincs akkor nem kapsz
fttb-nél mindig adnak ahogy modemes környezetben is mindig adnak.
ez inkább fttb-nél attol függ hogy van-e hely a sw-ben a lépcsöházban meghogy van-e eszköz raktáron.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
TeeJay
félisten
válasz Oszilaci #56426 üzenetére
akkor nálam biztos baj van mert Gigabyte B85M-D3H lapon a Realtek LAN úgy kiviszi a 940megabitet mint a huzat
mellesleg az alaplapi meg a PCIe kártyán lévő vezérlők azonosak és az alaplapi is PCIe sávon csücsül
szóval semmi különbség köztük de legalább te érzed az erőtMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Oszilaci
senior tag
válasz togvau #56422 üzenetére
"Mert az miben tud többet mint a többi?"
nem terheli a cput ,mert mindent ö intéz ,hidd el gyorsabb és stabilabb
alaplapi lan-al max 700MB/s volt a max netről a letöltés így 900 felett van ami szerintem elég jó
és a hálózaton belüli másolás is gyorsabb vele pedig a procim amúgy bírná a plusz terhet de így jobb nekem[ Szerkesztve ]
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Ha nem idevaló a kérdés akkor irányítsatok át máshova nyugodtan. Digi 1000 netem van és most néztem meg a hálózatomat és 3 mobil kliens volt rajta ami nem az enyém. Itt ráadásul az enyém nem is látom.
Eztán megnéztem a router admin felületét és ott csak a két saját eszközöm volt fenn. A router (ASUS N18U) le van védve elég jó jelszóval. Ráadásul csak most kapcsoltam be 5 perccel ezelőtt.
Mi ez? Előre is köszi.
-
Strezi
őstag
válasz Strezi #56410 üzenetére
Kb. 10 perc alatt átírták.
A céges Digitális Növekedés 1000 csomagból lett lakosági 1000 FTTH, ugyanazon a címen, magánszemélyként, ugyanavval az eszközzel és belépési névvel és jelszóval
5800Ft >> 2250Ft
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
togvau
senior tag
válasz Oszilaci #56421 üzenetére
Mert az miben tud többet mint a többi?
Mellesleg milyen értelmes árú felhőtárhely van még a google-n kívül ami bírja a digi sávszélt? Google tárhelyekre simán megy a 210-es feltöltés, de pl a MEGA-ra alig 10 mbit, esetleg néha 60
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Az utorrent esetében a menüből elérhető hálózat teszt pedig külön röhej. Amióta felvásárolták a céget és átszervezték a honlapot (6-7 éve?), gyakorlatilag megszűnt a teszt elvégzéséhez szükséges szerver oldali szolgáltatás. Amit valahogy elfelejtettek a kódban lekövetni. Tehát a lefuttatott teszt csak a kliens beállításai alapján próbálja kitalálni, hogy vajon elérhető-e kívülről. Legtöbbször, ha az upnp és a nat-pnp engedélyezve van, akkor pozitívnek adja a tesztet, függetlenül attól, hogy routerben pl. engedélyezve van-e a szolgáltatás.
Ennél még az "I" flaget kapó userek figyelése is többet mutat a státuszsorban.[ Szerkesztve ]
-
-
togvau
senior tag
válasz Brandynew #56412 üzenetére
750 volt lefelé a maximum speedtest.net-en az egyik szerverről, 215 fölfelé. Bár a feladatkezelőben úgy látszik, hogy 1 magot fullra kipörget (30%-os teljes cpu használat, és 4 magos), és gondolom a hálózatolás is még 1 szálon van megrekedve 2018-ban windows 10-el.
Bár lehet hogy a böngészős teszt nem olyan jó mint egy böngészőmentes.
ZTE F668-et kaptam, és a kis háziszerverem portforwardja sikerült, ami 80-as wan portot a 8080-as belsőre irányítja.
De a torrentes portforward nem megy, vagy is elvileg megy, de a 2.2.1-es utorrent azt írja hogy nincs nyitva a port.
pedig ugyan ez a port van beállítva az utorrentben is. Upnp-t meg úgy látom nem tud a zte firmware-je.
Eddig akárhány modemem volt, mindig elsőre sikerült torrentbaráttá tenni. Publikus ip-m van, nem natolt (alapból, ami fura).IPv6 nuku, még az ONT webes felülete is azt írja hogy nem kap, bár a sebességtesztre is mondta a szerelő, hogy még így első nap nem biztos hogy tökéletes lesz.
[ Szerkesztve ]
-
togvau
senior tag
Na behúzták a digit (FTTH), eddig 650 mbit le, és 210 felfelé a rekord, de ez 2 darab switchen keresztül (egyik kínai 2000 forintos)
-
Strezi
őstag
válasz Gejza1981 #56405 üzenetére
Eddig céges volt, semmi közük hozzá ha azonos címre kérek most magánt. Ugyanez kellene legyen adásvétel vagy simán más névre is azonos címmel.
Meglátjuk, besétálok és megmondom hogy nem akarok kétszer annyit fizetni, csak mert már évek óta nálluk vagyok
Első perctől határozatlan idejű, csak net hozzáférés.
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
törölt tag
válasz Strezi #56404 üzenetére
Nincs már korlátozás. Bármikor köthetsz új Okos csomag szerződést (1 év határozott idejű szerződést).
[ Szerkesztve ]
-
Gejza1981
tag
válasz Hoorus #56400 üzenetére
jó türelmes vagy az biztos...
amúgy ha jogosult is vagy olyan minimál összeg, hogy túlzottan nem fognak kapkodni a bekötéssel emiattinkább próbáld meg személyes ügyfélszolgálaton boci szemekkel megsürgetni
Strezi: ha egy a bejelentett címetek az asszonnyal, akkor nem fog működni
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
Több mint három éve van FTTH 1000 csomagom, sokáig fix IP-vel.
Nem igazán akarták eddig csökkenteni az árát (valami kisebb ÁFA-val kapcsolatos volt csak).Lesz automatikusan, vagy le kell mondani és újrakötni? Ha kukacoskodnak, akkor újrakötöm a feleségem nevén ...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Hoorus #56400 üzenetére
Apropó kötbér: meg akartam keresni, hogy a bekötés esetében mi a helyzet, de az első találat ennél egy fokkal érdekesebb témáról szól: https://index.hu/tech/2016/05/07/internet_szelessav_megabit_meres_mbps_hiba_panasz/
Egyébként ennek alapján: http://digi.hu/ugyintezes/tudastar/kotber szerintem nem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- SPARKLE Intel Arc A750 ORC OC Edition 8G Eladó , Új , Bontatlan ! 3 év Alza garanciával !
- Lenovo Thinkpad T495
- SilverStone TJ08-E Micro-ATX számítógép ház /Szerintem egy gyöngyszem!/
- ÚJ Bontatlan Sennheiser EPOS H3 Hybrid fejhallgató (utolsó darab)
- GIGABYTE P850GM 850w 80 PLUS Gold + Prémium kábelek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest