Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Hoorus
őstag
Sziasztok
November 27-én rendeltem szolgáltatást a Digitől, de azóta nem is kerestek a bekötéssel kapcsolatban. Ilyenkor már jogosult vagyok kötbérre?
-
nyikszi
őstag
A ZTE eszköz tud dyndns-t?
-
acel786
tag
Sziasztok
Jelenleg digi 100-as csomagom van ftth területen, okos csomagban HG8121H hgw-vel.
Ha áttérek az új digi 1000-re akkor megújul az okos csomag?
kapok űj HGV/ONT-t vagy ugyanezek az eszközök maradnak? -
togvau
senior tag
-
lesliefox
csendes tag
Sziasztok!
Az elmult 2-3 napban folyamatos mikro szakadásokkal küzdök ez általában akkor szemmel látható ha HBO GO-t vagy egyéb streamet illetve játékot játszom ami hez kell állandó bejelentkezés(pl.: Blizzard játékok). Felhívtam az ügyfélszolgálatot ahol azt mondták hogy tutti nálam van a hiba mert ahogy ők látják a jel eljut ide. Ami igaz de sajnos ezeket a mikro laggokat nem is tudom rögzíteni nekik 5-15 mp ról beszélünk. Diginet 200 ről bővítettek 1000-re. Megelőzvén a kérdéseket igen van megfelelő hardware, minden megfelelő mert Dec. 30-án még minden működött. Elöször azt hittem hogy lehet bármi köze annak hogy előfizettünk az HBO-ra(bár már akkor is hülyeségnek tartottam amikor kiszedtem a kártyát). De nem ezzel van a baj. Van ötletetek hogy mi lehet ez és hogy tudnám megoldani vagy esetleg a Diginek reprezentálni?
Válaszokat előre is köszi!!!
-
Geth
veterán
IPv4-nél routeren szokták megoldani. Ha pedig IPv6 érdekel, az is megoldható bizonyos esetekben a routeren. Pl. LEDE esetén a ddns scriptbe bele lehet tákolni ip6neigh-t, hogy egy xy gép global unique címét frissítse be a ddns szolgáltatónál (tűzfalszabályokat is tud az ip6neigh frissíteni).
-
DonMaster
addikt
ezért van a szervereknek fix-ip-je és otthonra meg lehet dinamikus, és igen hetente vált, de egy mezei dyndns progi is frissiti magát windows-ban, ha valami free domain-ed van, ha más domain-ed akkor is megoldhato script-böl a frissités de szerintem naponta 1x hajnali 4kor ha lefrissit akkor az ugy oké,
az meg hogy a t kb fix ip-t ad és nem dinamikusat az az öbajuk digi-nél szerencsére dinamikus van ami szerintem jo. -
radi8tor
MODERÁTOR
Flottás témát itt offoljátok plz!

-
-G-
csendes tag
Fel vetődött még egy kérdésem mivel kiderűlt hogy a Diginél automatikusan 6 vagy 7 naponta új IP-t kapok és így mindig meg kell néznem és át írni a csatlakozásomat a szerveremhez. Fix IP meg plusz 8 k ba fájna ha mondjuk fél évente váltana az nem para de így. A kérdésem az lenne hogy a https://www.noip.com ot javasoljátok hogy a dnamikus ipet fixre álítsam vagy van e valami más módszer esetleg?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Midway
üzenetére
Telenoros flotta, EuroQuattro, 300/50Mbit max sebesség, csak adatkártya is kérhető. Flotta topik osszefoglaloban benne van még a 18% ÁFA árakkal.
Soma01: Telekom Speedport LTE II aka. Huawei B593s-12, magyarul is tudo SMS képes firmware-rel szüleimnel van szlovak hatar mellett. Csak 50/50et tud B20-on (amugy 100/50) de oda eleg, pedig a halo mar 150/50-es mert kaptunk bazisallomast a falu mellé.
Opcio még telekomos mifi (E5577C) telekom webshopbol 10e vagy egy nagyobb 300as Huawei cucc de az 40e korul megy. Ha meg kell info az privatban mert itt eleg off sajna. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sugi2009
üzenetére
"Router kérdésekkel a másik topicba fáradjatok!"
Azon belül is a téma összefoglalóban találsz ajánlott routereket.
-
Midway
senior tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Telekom lenne drágábban ,de ők is csak max 20M/x csomagot ajánlanak, de a garantált náluk is csak 1M le.
A smart tv miatt meg , telekomnál beltéri egységes a tv nem akarok váltani, főleg aláírni 1-2 évet.Más lehetőség (vezetékes) nincs, esetleg a fórum társ ajánlása megfontolandó, a mobilnet.
-
Soma01
veterán
válasz
Constantin79
üzenetére
NAT mögül nem lesz nyitott portod! A Digi NAT-ol, kivéve, ha megkéred őket, hogy ne tegyék. Ezt ellenőrizd le először. Szóval milyen IP-t kapsz a Digitől, hogy kezdődik?
-
Sugi2009
tag
válasz
solyomferi
üzenetére
Nálam ha egybe írom be az utcához a házszámot akkor van amikor kidobja h mi az ami elérhető de van amikor nem.Random csinálja és ez így eléggé gáz. Én új előfizetőként csatlakoztam volna de nem tudtam megnézni az utcánkat ezért telefonon érdeklődtem.
-
Sugi2009
tag
Sziasztok!
DigiNet 1000-hez milyen routert használtok vagy ajánlott? -
Midway
senior tag
Ez a szégyen, hogy budapesten még így tudnak szolgáltatni.
xar kábeles netet. 8/2M előfizetéssel ami drágább,mint a 100M optikai.
Egy hd-s youtube videó is megakad rajta.
Mikor akarnak vajon fejleszteni?
El kéne kültöznöm valami kiemeltebb helyre.
Valami nagyobb városba, jah nincs is nagyobb , hiszen a fővárosban vagyok. 
-
nfsu17
veterán
válasz
Constantin79
üzenetére
Ide beírod a portot, miközben fut a kliens.
Mit ír? -
woodworm
veterán
válasz
Constantin79
üzenetére
Ez a kliens hülyesége nagyrészt és nem lehet eldönteni külső teszt nélkül.
-
lajos75
senior tag
válasz
Constantin79
üzenetére
Nekem is ZTE F668 van most, de Bridge módban.
Csak gondoltam ha számomra használható lenne akkor vissza rakatnám Router módba így eggyel kevesebb eszköz kellene.Viszont fontos a Torrent

Nas + kamerák +Plex távoli elérése. -
Constantin79
csendes tag
válasz
lajos75
üzenetére
Hi. Kérlek: nem egyértelmű ennél a ZTE F668 csodánál a port nyitás. Csekkolásnál (torrent diagnosztika, és webes felület is) "port nincs nyitva csak letölteni tudsz" - kezd belőle nagyon elegem lenni. . . ..
Telekom: Huawei HG8245H teljesen egyértelmű Open port - ok nyitva; diagnosztika -> pipa zöld full megy a feltöltés azonnal. . . .. Mást is bekellene állítani? 
-
adika4444
veterán
Nálam is azt írja az új felület hogy nincs szolgáltatás, de itt a legördítős írja rendesen.
Ahol nem írja pár hete próbáltam, most is úgy adtam meg mint akkor, és ahogy régebben ment most nem megy. Úh valami hiba a DIGI rendszerében van. -
-G-
csendes tag
válasz
fenyvesekkoz
üzenetére
Sajnos nincsen benne Upnp le van tiltva amit tehetsz hogy saját ruteredet használod.
Port forward az van benne. -
zsolt501
nagyúr
-
válasz
zozo76hun
üzenetére
Nekünk már lejárt a 2 év hűség, de a Digi weboldala szerint nálunk sem érhető el a szolgáltatás. Ennek egyébként az az oka, hogy valszeg vmi régi térképszelvényből/doksiból dolgoznak, amin máshogy voltak a házszámok, igaz, 9 éve, hogy átszámoztak itt pár utcát - akkor még valóban nem létezett olyan házszám, ahol most lakunk.
-
zozo76hun
csendes tag
Mondom megnezem milyen arak vannak januar 1-tol a diginel.
Beadom az adatokat, valasz:"AZ ÖN CÍMÉN VEZETÉKES INTERNET SZOLGÁLTATÁSUNK NEM ELÉRHETŐ."
3 honapja vagyok elofizeto, huseggel, optikai terulet.

-
WaterWave
veterán
éreztem reppen a kép

-
zsolt501
nagyúr
Szegeden a Gyík utcában mindenkinél van net? Mert nálam nincs és csak mobil net van az meg eléggé kellemetlen.
-
WaterWave
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
terrorizálják az embereket... felháborító
-
Soma01
veterán
Bezzeg a mobilnet szolgáltatók nem játsszák el ezt!
-
WaterWave
veterán
kapott az ár, egy csökkentést, meg kapott az ár, egy áfacsökkentést... ennek az eredményét látjuk a weblapon...
1780-ért dobálják a gigabites netet... vérlázító
-
lajos75
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne azokhoz akiknek a Digi olyan ONT adott ami Wifis Router is egyben.
Már többször olvastam, hogy többen is kértétek kapcsolják Bridge módba.
Mért nem jó ez mért kéri mindenki a Bridge módra állítását?
Mi a gond vele?
Milyen korlátozások vannak benne?
Milyen hátrány ér ha Router-ként használnám?
Bridge módból vissza lehet kapcsoltatni Router módban? -
Soma01
veterán
válasz
fenyvesekkoz
üzenetére
Nem azt mondta valaki (-G-) hogy nem működik, nem érhető el a menüpont.
-
g0dl
addikt
válasz
leslieke
üzenetére
Szerintem általában nem, de persze az FTTH 1Gbps árak már korábban nagyon jelentősen csökkentek.
pl. 2500 -> (*1,05/1,15) 2224,57 (2225)
2900 -> 2580,5 (2580)a "piacon" ( melynek állítólagos önszabályozó hatása előtt egyesek háromszor földre borulnak
) ezeknek az áraknak nincs ellenfele. -
g0dl
addikt
válasz
Brandynew
üzenetére
Persze, én egy otthoni környezetben nem látom mi a valódi előny mindezekből. ( jó játék, ismeretszerzés stb. ez vitán felül áll) Igazából elsősorban biztonsági kérdések tekintetében vannak kétségeim. Hányan állnak meg ott, hogy jaj de jó, megy az ipv6 teszt, és nem gondolnak pl. a tűzfal szabályokra.
-Kapsz-e fix ipv6 cím(tartomány)t, mert ugye lehetne
-rendszered biztonsági komponensei is megfelelően felkészültek-e ( tűzfal, malware forgalom figyelés)
-a NAT persze sok tekintetben jelent korlátozást is, de egyben nyújt egyfajta védelmet is, a nem megfelelően beállított eszközök vonatkozásában (pl. okostv ) -
Brandynew
őstag
Az IPv6 biztonságosabb, mint az IPv4:
- natív végpont-végpont titkosítás (IPSec)
- a címfeloldást már nem titkosítás nélküli ARM-mel valósítja meg, hanem SEND protokollal, ami SHA-1 titkosítást használ
- a nagyobb címtartomány miatt nehezebbé váltak a bruteforce-támadásokAz IPv6 gyorsabb, mint az IPv4:
- egyszerűbb és hatékonyabb routing
- jobb multicast routing
- egyszerűbb headerekA neten sok mérést találni, hogy mennyivel lehet gyorsabban elérni a weboldalakat IPv6-on keresztül, a különbség persze csak milliszekundokban mérhető, de ha már van a Diginél natív IPv6, akkor miért ne használnánk?
-
törölt tag
Az új Internet árak a DIGI-nél.

-
g0dl
addikt
Egyébként elárulnátok a műszaki játszadozás élményén túl mi az ipv6 beállításának motivációja?
-
Constantin79
csendes tag
-
Brandynew
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, feltettem a kérdést, remélem valaki meg tudja mondani, hogy mi a helyzet.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Brandynew
üzenetére
Inkább várjuk meg erre egy olyan valaki válaszát, aki használ ilyen párosítást. Az biztos, hogy a padavan firmware-ben van IPv6 támogatás, és az is biztos, hogy az említett firmware elérhető a Xiaomi Mi Router 3G-re, de, hogy pontosan a szükséges üzemmód elérhető-e... Esetleg még az ASUS RT-N56U és RT-N65U topikba is érdemes bekérdezni, bár nem nagy forgalmú téma, de ott is elég sokan használják az említett fw-t, biztosan akadnak köztük DIGI-sek is.
-
TeeJay
félisten
pláne hogy mióta elkezdett mindhárom nagy szolgáltató NAT-ot alkalmazni megint vagon IP4 címet megspóroltak... az előfizetők gondolom több mint fele észre sem fogja venni hogy NAT-olt címet kap
a másik fele meg beszól hogy kell IP4 cím és kész
megint nem kell még évekig átállni véglegesen IPv6-ra nekik -
DS39
nagyúr
válasz
trinitronka
üzenetére
Köszi.

az IPv6 128 bitet használ címzésre, ami elméletileg 2 128 cím kiosztását teszi lehetővé.
ha felső indexet nem is tudnak használni, így lehetett volna jelölni: 2^128
(2128 cím picit kevés lenne
) -
leslieke
Jómunkásember
válasz
trinitronka
üzenetére
Ezért sincs értelme azon rugózni, hogy legyen IPv6 kliensoldalon.
-
DS39
nagyúr
Én olvasgatom egy ideje ezt a topikot, lehet csak átfutottam rajta, de mi az előnye az ipv6-nak?
Miért kell ennyire? Lesz valami korlátozás az ipv4-et használóknál esetleg a későbbiekben a Digi esetében? -
lajos75
senior tag
Korai volt az öröm
Ma reggelre megint nem jó az IPv6 teszt.
Már mindent újraindítottam.Ahogy leírtam ide megjavult

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Lehet, megmondom őszintén még sosem próbáltam, amíg lehet én maradok az IPv4 mellett. Csak régebben mintha olvastam volna itt a fórumon valahol, hogy "Prefix Delegation" módban működik, csak talán az alap Prefix Length értéket kellett átállítani. Bár akkor még ennyire sem érdekelt, mert akkoriban még UPC-s voltam.
-
gabro0
őstag
Én úgy vettem észre, hogy az ipv6-os ICMP IP cím függő.
-
slug
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
ipv6 over pppoe -t kell tudnia
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Futás, futópályák
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Ketogén étrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Ingatlanos topic!
- Kuponkunyeráló
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Garmin Forerunner 970 Bontatlan
- CoreI5,13600KF,14/20/GIGABYTE,B760M-DS3H,KINGSTON,DDR4 32GB,RTX5060TI 16GB/2Tb T.hely/GARI/Win11!
- Web automatizálás és automatizált tesztelés - spórolj napi több órát
- Bérelhető csúcskategóriás PC RTX 5090-vel - Ryzen 7/9, DDR5 ram
- ASRock Radeon RX 9060 XT Challenger OC 16GB - INGYEN FOXPOST
- Lenovo L13 G2 Core i5 1135G7 Intel Iris XE 8Gb Ram 256Gb NVMe SSD Boltból Garanciával Számlával
- iPhone 11 Pro 64GB 95% (3 hónap garancia)
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ryzen 7 9850X3D // Számla // Garancia //
- Apple iPhone 11 128 GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Opcio még telekomos mifi (E5577C) telekom webshopbol 10e vagy egy nagyobb 300as Huawei cucc de az 40e korul megy. Ha meg kell info az privatban mert itt eleg off sajna.

) ezeknek az áraknak nincs ellenfele.