- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Itt vannak az első hivatalos képek a Nubia Z70 Ultráról
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sotho
őstag
'csába vehetek új routert ami kihajcsa!
-
Geth
veterán
válasz xeon forever #53997 üzenetére
Ebből látszik, hogy az enyémet ezek szerint teljesen ignoráltad
Mondvacsinált, OMG444
Téged tanítani kéne (csak vicceltem )[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz xeon forever #53992 üzenetére
- feltetted a kérdést #53960-ban,hogy nagy procedúra-e saját gpon sfp adaptert engedélyeztetni
- Poli27 válaszolt #53961-ben, hogy valsszeg nem fogják engedélyezni
- megkérdezted #53964-ben, hogy mi ennek az oka
- kaptál rá válaszokat #53965-ben tőlem és #53967-ben Geth-től, mindkét post nagyjából ugyanarról szólt, illetve #53973-ban Geth felhívta a figyelmed, hogy célravezetőbb lenne a Digit megkérdezni, mivel az a biztos.Ez adott keretek között elég konstruktív párbeszéd volt, nem írta senki, hogy "Csak mert." Szerintem írd meg a Diginek mit szeretnél, és kopizd be a válaszukat, hátha mást is érint a kérdéskör most vagy fog majd a későbbiekben.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Geth
veterán
Minket az bosszant, hogy konkrétan write only módban használod a fórumot.
Többször mondtam, hogy vedd fel a kapcsolatot a szolgáltatóval.
Ezen felül:
(#53965) Jorus
(#53967) GethEzek nagyon nem csak egy NEM-ből állnak, tehát megint nem igaz, amit írsz.
-
poli27
veterán
De én konkrétan megmondtam, hogy max a se**edbe dughatod a gpon sfp modult, mert internetet te a Digitől 100% ra nem fogsz azon keresztül kapni!
-
xeon forever
addikt
-
Geth
veterán
válasz xeon forever #53989 üzenetére
Idézem a saját hozzászólásomat:
De ahelyett, hogy itt arcoskodnál (nem jut jobb szó az eszembe), vedd fel velük a kapcsolatot, még az is lehet, hogy kapsz tőlük egy árajánlatot
Miért kellene látnom nekem ilyet? Én kértelek téged, hogy vedd fel velük a kapcsolatot, és a továbbiakra én személy szerint kiváncsi vagyok, oszd majd meg
A jövőben kérlek végig olvasd el amit mások írnak, ne az elejéről/közepéről/végéről szemezz ki egy mondatot. Rettenetes így kommunikálni
-
Geth
veterán
válasz xeon forever #53987 üzenetére
Ne ezt próbáld megérteni.
Azt próbáld meg megérteni, hogy miért nem fogja engedni ezt a szolgáltató.Sajnos el kell fogadnod, hogy nem körülötted forog a világ. Dobálózhatsz itt technológiával, scifivel, meg amivel akarsz, de próbáld meg egy kicsit a másik oldal helyére képzelni magad.
De ahelyett, hogy itt arcoskodnál (nem jut jobb szó az eszembe), vedd fel velük a kapcsolatot, még az is lehet, hogy kapsz tőlük egy árajánlatot
[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
válasz poli27 #53984 üzenetére
Próbálom megérteni mit nem értetek ezen...
Kell a lfsznk a szolgaltatoi eszköz... Egy db saját adaptert akarok a gépben. Mivel létezik ilyen eszköz(nem scifi) ezért hossutavon jobbnak ítélem a pc-ig direktben egy optikai kábelt és kukazom az rj45.
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
poli27
veterán
válasz xeon forever #53982 üzenetére
te miért vagy ennyire érthetetlen?...
-
Calogero
addikt
Sziasztok!
Akiknek felemelték 500-as csomagjukat 1000-re ,sima csomagba már vagy az új 500-FTTB-be voltatok?
-
Demokatona
tag
Privát üzenetre illik válaszolni , de ha ezt elmulasztod , akkor bunkónak tartalak .
-
ace05
senior tag
500-as netem van. Valami karácsony előtti akció van, vagy elnyomtak valamit a Diginél ? Szegedről van szó. -
viktorhu
veterán
válasz xeon forever #53974 üzenetére
10 évre? Mit veszel 10 évre számítástechnikában? Honnan tudod, hogy 10 év múlva kompatiblis lesz bármivel?
10-11 éve a 4 megabites internetemhez nem vettem meg a g-s wifit tudó routert, mert elég volt a b-s is, hozta szépen a max sávszélességet. Azt sem tudom már, hogy hol van az a router, amit akkor használtam, talán tönkrement, és azért cseréltem le. Ha megvettem volna a G-s routert, akkor semmit nem segített volna, ma meg ugyanúgy nem lenne elég, már jó ideje AC-s routerem van (és előtte már évek óta N-es volt).
-
veterán
válasz xeon forever #53966 üzenetére
nem olvatam az ászf-et, de úgy sejtem, hogy a szolgáltatás átadási pontja nem az üveg végén van, hanem az ont másik oldalán, ők meg nem akarnak plusz egy eszközt támogatni, amire nem látnak rá, nem tudnak rá profilokat tölteni stbstb.
telekomnál a 2 gigabites netet is úgy kapod meg, hogy 2x1 gbe porton két eszközzel használhatod, mégsem dughatsz az üvegre másik terminált.hanyas vagy, te disznó?
-
Geth
veterán
válasz xeon forever #53970 üzenetére
A gigabites LAN adapternek égadta világon semmi köze az ADSL-hez, haladjunk.
A korábban általam és Jorus kolléga által leírt dolgok átmentek azért rendben? Csak nem tudsz rá reagálni érdemben? Megjegyzem pont azok voltak előrelátó kommentek, úgy tűnik Te inkább mást utasítasz el.
Én csak arra kérlek, hogy majd számolj be, hogy mit reagált rá a DIGI
-
tibike8
őstag
Na nálam is meg történt a csomag módosítás pénteken. Okoscsomagban és 500-as nettel (Szeged, FTTB). Jellemzően 280-at mérek lefelé minden böngészőből és minden félé mérő oldalon - a Digién is. Elköszöntek azzal, hogy 200 fölött van és akkor ez van. Majd még hozzátették, hogy érdekes mert máshol mindig meg szokott lenni a közel max sebesség. 1 ízben sikerült ezzel direktben 380-as letöltést mérnem, azt ennyi.
Még annyit mondott, hogy jövőre mindenhol FTTH lesz és húzzák be a panelekbe is az optikát a végpontig. (Nem tudom, hogy ezt csak ide Szegedre értette vagy az egész országra.)[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
(Fejlődni akkor fog egy iparág/szolgáltatás, ha van rá igény, kb mintha 10 éve azt mondtad volna nekem, minek gigabites lan adapter, mert akkor még az adsl volt az átlag)
Szóval a negativ nem előrelátó hozzáállást zsigerből elutasítom.
Technológia adott. Idáig eljutottam. Szóval az jobban érdekel, hogyan lehet, kihez kell fordulni, minthogy...
-
viktorhu
veterán
válasz xeon forever #53966 üzenetére
Úgy tűnik, hogy a márkákat se nagyon keverik, ahol ZTE hálózat van, ott ZTE minden eszköz, ahol meg Huawei, ott meg Huawei minden eszköz (legalábbis az itteni beszámolók alapjn, de lehet, hogy vannak kivételek). Valószínűleg voltak másképp rossz tapasztalataik, + gondolom a végpontig menedzselni akarják a hálózatot.
-
Geth
veterán
válasz xeon forever #53964 üzenetére
Szerintem:
A DIGI mint szolgáltató elég erősen meghúzza a vonalat, hogy meddig az ő felelőssége a szolgáltatás, és hol kezdődik az ügyfél felelőssége (saját eszközök, stb).
Neki érdeke ezt a fajta konformitást, egységességet erősen megtartania (hidd el, így is van elég bajuk).
Hiszen erre vannak felkészülve az ügyfélszolgálatosokon keresztül karbantartókig mindenki.Te ebbe az amúgy is komplex rendszerbe szeretnél bevinni új változókat, növelni a komplexitást.
Gondolj bele, megcsinálja Neked a DIGI, 2 hónap múlva szembetalálkozol valami hibával.
Az ügyfélszolgálatosnak fogalma se lesz róla, hogy milyen szituációval került szembe valójában, hiába lesz nála ott a megjegyzés rovatban a neved alatt, hogy pattogós ügyfél zixel ketyerével.
Ha kiszáll valaki ránézni, az se fogja vágni, hogy mi a történet.
Ezeket az embereket mind le kell oktatni, kvázi módosítania kell a teljes ügymeneten a szolgáltatónak.Ez neki semmiképp nem éri meg ingyen, ha hajlandó is lenne rá, a többletterhet nem fogja benyelni. És kétlem, hogy tömeges igény lenne, Te pedig ezt nem akarod megfizetni nekik
Maradj a realitás talaján, ez szerintem Neked semmiképpen nem egy rossz tanács.
-
xeon forever
addikt
...de...pont ezért nem értem. Milyen más módosítás kéne, mint hogy egy gpon szabványnak megfelelő eszközt white listre tegyenek egy szerződés módosítással. (For home user adapterrol van szo) ugyanugy az általuk megadott fn jsz párossal kéne belépni.
Egyébként ráérős a téma. Husegido után csak netet akarok. Egy géphez. Mindössze ezért lenne jo egy ilyen megoldas.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz xeon forever #53964 üzenetére
Ez nem így működik, mivel nem egy 3 fős garázscégről van szó. Valszeg nincs rá eljárás, dokumentáció, engedély, módosítani kell hozzá mindent a szabályzatoktól az eljárásokig a vállalat szinte minden szintjén a pénzügytől a technikai részlegig, minőségbiztosítás, jogi osztály, akármi a belső jóváhagyási rend szerint, nem beszélve az alvállalkozói szerződésekről, képzésekről, oktatásokról, stb. Nem nagyon dolgoztál még nagyobb cégnél, jól érzem?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
bb71
őstag
Fót 100\50 volt.. .amikor 1 hete értesültem, hogy újra lehet hűségidőt kötni, bementem a dunakeszi Auchan Digi irodába és kértem, hogy tegyenek át. Így 6600->5100-re ment a havidíj. Okoscsomag volt + Digi Film 300-ért.
De, azóta sem történt semmi... azt gondoltam 1-2 nap és hasít a gigabit.
Viszont volt itt előttem szóló, akinek automatice lett 1000? Okoscsomagod volt? volt hűségidőd?
-
veterán
válasz xeon forever #53960 üzenetére
nem. tök egyszerűen és egészen hamar meg fogják mondani, hogy felejtsd el
bár valami kövérebb üzleti csomaggal már talán lehet velük tárgyalni.hanyas vagy, te disznó?
-
poli27
veterán
válasz xeon forever #53960 üzenetére
Igen mert nem lehet xd...
-
xeon forever
addikt
Diginél nagy procedúra egy saját gpon sfp adaptert engedélyeztetni?
Ilyet találtam amivel tuti menne.
https://www.zyxel.com/products_services/Gigabit-GPON-SFP-Type-SFU-PMG3000-D20B/
[ Szerkesztve ]
-
zoltan6
őstag
válasz MasterMark #53951 üzenetére
én úgy jegyeztem meg,hogy a H az ház
-
leslieke
Jómunkásember
válasz MasterMark #53956 üzenetére
Aha. Mondjuk optika jön be a házba, azon meg nincs mit cserélni.
[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
ToBeY
nagyúr
válasz MasterMark #53948 üzenetére
FTTB a családi házas övezet?És a FTTH társas házas övezet (pl panel lakások) vagy ez most hogy van?
-
Lewes
csendes tag
Sziasztok,
Ma megkaptam a legújabb Digi számlát, és a 4.100Ft-os Diginet 500-at 2.500Ft-os Diginet 1000FTTH-ra cserélte a Digi november elsejétől. A speedtest alapján a sebesség meg is van. Ahogy nézem, másnak is van hasonló tapasztalata?
Lewes
-
veterán
válasz dchard #53905 üzenetére
szerintem nem protokoll alapján lassulnak a dolgok, hanem ellenoldal szerint. a p2p kapcsolatok valahogy sohasem közelítik meg a végsebességet, rendszeresen belefutok abba, hogy akár upc-vel, akár telenorral próbálkozva a saját nasomról letöltve 15-20 mbps fölé sose tudok menni, miközben máshonnan simán megvan a sebesség, és a nas is tud pl google felé feltölteni jóval gyorsabban. de torrentnél is hasonló, ha mondjuk 1 seeder van, aki akár digis, sohasem gyorsul 50 megabitre sem, éjszaka közepén sem. egyébként nem rossz megoldás ez, mert ha sok seed van, akkor meglesz a nagy sebesség, és a hálózat sem dugul be tőle, mert nem tart sokáig, cserébe a seed nem veri agyon a feltöltést. így a digi oldaláról megértem a dolgot, mert a p2p forgalom 99%-a valószínűleg torrent, cserébe baszhatom a 200 megabitemet, ha valami otthonról kell
de nem vagyok hálózati szakember, és nem látok bele a digi hálózatába sem szóval ez csak spekuláció.szerk: ez így persze nagyon nem tudományos, némi iperf mérés lehet többet érne.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
Gejza1981
tag
válasz nagyfejü #53915 üzenetére
"FTTB hűség nélküli 200-as és 500-as net automatán 1000-es FTTB lett, az ára 3300Ft-ra csökkent."
ez most valami kacsa hír egyébként?
nálam ez van ügyfélkapun és vicces lenne ha emelkedne az ára automatikusan:
Programcsomag: DIGINET 500 - FTTB
Programcsomag havidíja: 2 900 Ft(főleg, hogy ászf-ben sincs erre mutató semmilyen jel)
[ Szerkesztve ]
-
-
betyarr
veterán
válasz MasterMark #53939 üzenetére
akkor nem értem a dolgot vagy úgy döntöttek,hogy fttb-n is a giga lesz az alap a közeljövőben?most változtak a dolgok,akkor már mindegy lett volna,ha egyben ledarálják.
-
dchard
veterán
Biztonságban vagyunk, mert egyik említett hack-hez sincs meg a szükséges szellemi tőkéje (már amelyik egyáltalán létezik és nem fikció), úgyhogy én ma este nyugodtan hálok, hogy nem égeti le senki az USB-met "microhullámmal", nemtom amúgy az mi lehet
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Beniii06
addikt
válasz zsolt501 #53928 üzenetére
Abban lehet igazad, hogy ebből a telefonból létezik snapdragon és mtk-s változat is és ezeken belül is international/global kiadás is. Ennek ellenére elírás lehet a dolog/régebbi gyártmány, mert [link] itt is tudja az ac-t és ez is [link] + a kezemben lévő példány is ac-n kommunikált több eszközzel is. Én nem beszélnék a levegőbe, úgy hogy a kezemben sem volt az adott eszköz. Részemről lezártnak tekintem a dolgot.
"Got any other secret weapons?"
-
Geth
veterán
válasz xeon forever #53931 üzenetére
Hol lehet leiratkozni?
-
xeon forever
addikt
"Minden megoldható, csak akarni kell"
Csak mert beszéltünk róla.
Szóval tuti van rá megoldás, hogy ~50méteres hatótávolságú rf adóvevővel meghackeld az usb-t...De az tuti, hogy irányított microhullámmal le égetni le lehet. mindenesetre ez már tényleg kémháborús szindróma.
-
MDanny
senior tag
FTTH-n 100-ast is emelnek, legalábbis ügyfélkapu szerint, valójában még nem.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoWiFi + Telekom VoWiFi), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
zsolt501
nagyúr
válasz Beniii06 #53916 üzenetére
[link] a linkelt teszt szerint nincs benne AC wifi, de lehet hogy elírták a tesztet Az 5GHz még nem jelenti automatikusan hogy tudja is az AC hálózatot a teszt szerint 5Ghz-n is csak az N-es hálózatot tudja, de úgy látom más tesztek szerint is csak az N-es hálózatot kezeli 5Ghz-n
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
TeeJay
félisten
válasz nagyfejü #53920 üzenetére
FTTB ahol egy lépcsőház kap egy ONT-t
most majd kap 20-30 közötti 500 és 1000-es előfizetőt mikor kitárgyaltuk hogy sima HOME ONT van a lépcsőházban ahol a SOC és a 4darab gigabit portos switch között mindösszesen 1gigabites link van
na annyian fognak 1/1gigabiten lógni 500 és 1000-es csomagokkala letöltés még nem is gond
a feltöltéssel lesz baj mert most már majdnem mindenkinek 100 és 200megabit leszMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Gabesz27
csendes tag
Siasztok.
Lehet amatőr kérdés, de lehetséges digikabel-es email-eket automatikusan továbbítani más (esetemben freemailes) email címre?
Nem találtam ilyen opciót a webmail-es felületen.
Köszönöm előre is. -
nagyfejü
őstag
válasz MasterMark #53919 üzenetére
én is tanácstalan ( tudatlan ) vagyok! Azért probálkozom itt!
-
Beniii06
addikt
válasz zsolt501 #53900 üzenetére
"Ha ezt az eredményt a Xiaomi Redmi Note 4 telóval mérted akkor ne is várj többet, abban nem túl izmos a wifi, és még AC-s wifi sincs benne."
Pont, hogy van benne. Én munkához is használom az 5GHz-t és hiba nélkül működik.Gondolom egy ilyen mondat, csak egy szifon/Samu/Lag is Good tulajtól hangozhat el.
"Got any other secret weapons?"
-
nagyfejü
őstag
válasz Matada2.3 #53913 üzenetére
9. én tették be a másik topikba:
-Bréking digiseknek:
Tegnap éjszakától elkezdték átállítani az internetcsomagokat.
FTTB hűség nélküli 200-as és 500-as net automatán 1000-es FTTB lett, az ára 3300Ft-ra csökkent.
FTTH hűség nélküli 200-as és 500-as net automatán 1000-es FTTH lett az új ára 2500Ft.
A hűséggel rendelkezőek is megkapják majd az emelést de a havidíj nem fog változni.De nem tudom hogy tovább.
-
-
TeeJay
félisten
válasz MasterMark #53909 üzenetére
1000/200 garantáltja 300/50 volt eddig is és most is
FTTH-n is annyiMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz MasterMark #53907 üzenetére
nem vitték lentebb...
a garantált érték maradt változatlan és azt kb. tartani is tudják még csúcsidőben is ha FTTH-n 32 darab 1000-es user van!
ha nem tudnák tartani nem adnának fillérekért gigás csomagot mindenkinekMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MasterMark
titán
Elfelejtitek, hogy az 1 gbit az csak maximum. A garantáltat mintha meg lejjebb vitték volna.
Switch Tax
-
TeeJay
félisten
válasz dchard #53905 üzenetére
valami fajta QOS pedig létezik
én torrentnél azt vettem észre ha simán TCP protokollon megy akkor lassulhat
de ha full uTP-n megy (UDP protokoll) akkor meg egész jól ment maxonutorrent 2.2.1-ben bt.transp_disposition kapcsolóval lehet állítani hogy TCP és uTP is mehet párhuzamosan
vagy csak TCP vagy csak uTP legyen
alapjáraton 31-en van akkor mindkettő mehet ki és be is
26-ra állítva csak uTP-n mehet és jöhet a cucc és érdemes kipróbálnide persze lehet jól mondod és csak sima torlódás van a hálózaton
FTTH-n sajnos még nem neteztem nem tudom ott hogy lehet torlódás de nálunk FTTB-n már amúgy is szépen limitál a túl sok felé osztott GPONMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
dchard
veterán
válasz TeeJay #53903 üzenetére
Valaki mutathatna már működőképes megoldást az egyébként titkosított torrent forgalom "hátrasorolására", mert ilyet még nem láttam. A jól működő megoldások méreg drágák, különösen a több száz gigabites tartományban, amiről itt beszélünk. A UPC-nek (amely a világ legnagyobb internet szolgáltató konzorciumának a leánya), is évekkel ezelőtt beletört a bicskája, be is fejezték. Komolyan érdekelne ilyen konkrét megoldás, de ha nincs ilyen, akkor ne híreszteljük. Egyszerű torlódásról lehet szó a csúcsidőben azt kész.
Dchard
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
nagyfejü
őstag
üdv urak.
Most olvastam hogy sávszélt emel a digi. Megnéztem a honlapjukon és nálam ezt irja :
-DIGINET 1000 - FTTB
Ez most mit jelent? Hoznak a panelba routert vagy optikát? Nekem kell beszolnom vagy majd jönnek valamikor?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Automata kávégépek
- Bestbuy játékok
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Path of Exile (ARPG)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Akció! Karcmentes! ASUS ROG Zephyrus Gamer Laptop 144Hz i7 8750H 24GB RTX 2070 8GB Dobozában
- SAPPHIRE RX 6750 XT 12GB GDDR6 NITRO+ GAMING OC - Új, tesztelt - Eladó! 125.000.-
- Xbox One DG-6M1S komplett meghajtó
- 1TB Seagate külső meghajtó PS4-hez
- DELL Latitude 5410 i5-10310U - 8GB RAM - 256GB SSD - Win10Pro - használt - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest