- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
1stVikman
senior tag
válasz
Bromo88 #50610 üzenetére
Szimulálni nem tudod a problémát?
Úgy értem, hogy pl. próbáld ki, hogy töltőn van a gép, és nem csinálsz semmit, majd lehúzod a töltőről. Mivel ilyenkor a rendszer érzékeli, hogy már nem hálózatról, hanem akksiról megy, így életbe lépnek az energiagazdálkodásban beállított sémák, pl. a fényerősség vagy az intel grafikus teljesítmény csökkentése (ha be van állítva). Ez mondjuk egy meglassult windows és egy gyengélkedő hdd társaságában simán tud 1-2 mp-es megakadást produkálni, ami fekete képernyőt eredményezhet.
Csak tipp, de lehetséges szerintem. -
1stVikman
senior tag
válasz
Bromo88 #50608 üzenetére
Szerencséd van, asszonynak pont ugyanilyen laptopja van, pont ugyanezzel a töltős üzenettel.
Több megoldást is olvastam. Először is indításkor nyomj F12-t, majd menj a diagnostic menübe. Ott kiírja táblázatban, hogy charger n/a. Meg persze minden indításnál dob egy figyelmeztető üzenetet is, amit F1-el lehet skippelni, vagy F3-mal kikapcsolni.
A töltőt le tudod tesztelni, hogy akksi nélkül megy-e vele a laptop. Ha ez is rendben, akkor kapcsold ki a gépet, vedd ki az akksit, húzd ki a töltőt, és tartsd lenyomva a bekapcsoló gombot 20 mp-ig. Aztán akksi vissza, töltő be, aztán indítsd a gépet.
A kijelzős hibával nem találkoztam, de szerintem okozhatja az, hogy a rendszer egy pillanatra eldobja vagy épp felismeri a töltőt, emiatt próbálja a fényerőt állítani, ami miatt bevillan a kép. Ez csak tipp, de simán lehet szerintem.
Remélem neked is megoldja a problémát. ;-)u.i. Biosban legyen egy reset, és az sem árt, ha a legutolsó van fent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vicces képek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Magisk
- Milyen egeret válasszak?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -50% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -55% i5-1145G7 32/512 Iris Xe FHD
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest