- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
somasz #57800 üzenetére
Hát ez az, hogy TB dock-om van. Az ötlet az lett volna, hogy bedudom a type-c kábelt a gépbe, készviszlát.
DP-Re és HDMI-re 1-1 FHD kijelzőt rádugok, pöpec.
DP-re rádugom a WQHD-T (másról nem megy sajna... ostoba HP monitor), HDMI-re a FHD-t, és ez utóbbi csak interlace-ben, vagy 720p-ben hajlandó műklödni :S Szerintem vga-val is próbáltam, de már nem emlékszem, mit reagált. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
somasz #57798 üzenetére
Igen, ránéztem, nagyon kész
A touch screen is nagyon kész, de csak addig fun, amíg ki nem kell mozgatnom a monitort, mert olyankor folyton bezárok valamit(hülye vékony keret)
Szerencsére nincs nagy szükség a 3D teljesítményre, engem inkább a kihajtott felbontások gyengesége zavar. 4K csak 30Hz-ben, FHD + WQHD csak akkor, ha az egyik a dock-ról, a másik a laptopról megy. Arra gondoltam, hogy ha a dedikált gpu veszi át az irányítást, akkor talán megoldódik ez a probléma, de ahogy elnézem, ennél azért ravaszabban van megoldva a gép
Ezt leszámítva a célnak megfelel.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
somasz #57796 üzenetére
Nincs ilyen opció a biosban
Meg sem említi a quadrót
És igen, egyrészt feltűnt, hogy kb kétszer annyi fpst kapok így furmarkban, másrészt hogy az nVidia oldalán is a sor végén van a cucc
Nem igazán vágom amúgy, hogy ha a 15,6"-os laposokba UHD kijelző van, akkor miért nem jár beléjük olyan erős megoldás, mint a 17,3"-osokba. Előbbiben ez a második legjobb, mégis, feleannyira képes, mint a nagyobb sorozat legvacakabb darabjaNa, mind1, a következő, maximum 3 évre ezt kell szeretni...
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
somasz #57791 üzenetére
Mikor megkaptam, felmentem a Dell oldalára, és mindent frissítettem, amit kért (Bitlocker ki is akadt a bios frissítésre
)
Kérdőjeles hardver nincs, a kép nem szokott elmenni. Az egyetlen furcsa történés, hogy néha lecsatlakozik valami eszköz (legalábbis jön a figyelmeztető hang), viszont ennek ellenére minden működik -
Prowler
senior tag
válasz
somasz #57657 üzenetére
Power Managernek van valami speciális szoftverkövetelménye? E6430-ra próbálom felrakni de állandóan hibát ír ki és elakad telepítés közben. "This operating system is not supported."
Dell oldaláról töltöttem le a Win 10 64 bithez való verziót, de nem akar elindulni az istennek sem.
-
allein
addikt
válasz
somasz #57654 üzenetére
Köszi szépen. Keresem az apple mailre az alternatívákat, win 10 mail is kilőve, nem szinkronizál rendesen és lassú is. Thunderbird sem volt az igazi, ez is kilőve. Most éppen szinkronizál a mailbird, meglátjuk mit tud.
Outlookkal az a gond, hogy nincs szinkronban az apple mail-el, hiába használjuk ugyanazt az email címet.
Ez lehetett az oka amiért az általad említett alkalmazás futott, automatikus frissítés kikapcsolva
-
lamazonia
tag
válasz
somasz #57588 üzenetére
Nem rendeltek hozzá semmit, de elméletileg mindent a dellel üzleteltek, meg velem a delltől lévő ember kommunikált.
"Azt remélem pótolták, mert az fogja oda az nvidia chiphez a heatsinket."
Persze hogy pótolták, oda adták egy kis zacsiba a noti mellé, mondván hogy bele van törve az alaplapba a másik fele.
Holnap reggel hívom a humansoftot, remélem van ötletük.
-
lamazonia
tag
válasz
somasz #57586 üzenetére
megkaptam a gépet, és a javítási papírt:
"Garos rész:
Dellel egyeztetve:
Elutasították a képek alapján, kibontás után láttuk hogy a heatsink egyik csavarja(fekete) törött, nagy jelentősége nincs a többi csavar megfelelően tartja a heatsinket
Gép kitisztitva, átpasztázva, müködik."Ettől függetlenűl is mehetek a humansofthoz? Meghajtottam a gyári teszteket, és 94°C jött ki nvidia kártya tesztelése esetén.
Lehet már nincs alkatrészük azért szivatnak?
-
-
-
Kofa
csendes tag
válasz
somasz #57421 üzenetére
Köszi, de nincs benne semmi eltéveszthető karakter. 8 jegyű hexa számot kaptam, egyetlen 1-es van benne (nem l), nincs O-nak nézhető 0, és persze nincs sem Y, sem Z. Ők tovább nem foglalkoznak az üggyel - ez eléggé kiakaszt; én voltam a hülye, persze, és nem bánnám, ha 5-10eFt-ot elkérnének azért, hogy jelszót generálnak, de az ingyenes, nem működő jelszóval nem vagyok kinn a vízből.
===
Az illetekes felettesem a kovetkezot ajanlotta, mivel nem all modunkban tovabbi jelszot generalni (az adott szoftver nem ad ra lehetoseget, ami ezeket generalja):IF PASSWORD FAILS
• TRY TYPING THE CODE AND ENDING WITH CNTRL&ENTER (INSTEAD OF JUST ENTER) or SHIFT & ENTER
• ENSURE THAT THE CODE IS ENTERED AS IS (CASE SENSITIVE, NUMBERS/LETTERS PROPERLY IDENTIFIED).
• ENSURE CAPS LOCK LED IS OFF AND TRY WITH EXTERNAL KEYBOARDLegyen kedves megprobalni meg egy kulso (esetleg angol nyelvu) billentyuzettel az altalam korabban leirtak szerint beirni a jelszot. Amennyiben ez nem mukodik tovabbra sem, ugy cask azt tudom Onnek javasolni, hogy egy hivatalos Dell szervizbe legyen kedves befaradni a keszulekkel.
Mivel a keszulek garanciaja mar lejart, igy ok arajanlatot fognak tudni adni a javitasra.Sajnalom, hogy nem tudtam tobbet segiteni Onnek.
===
A tovabbi lehetosegeket illetoen a szervizekkel tud egyeztetni.
Mi ennyit tudtunk tenni. Sajnalom, hogy nem sikerult a problemat megoldani. Ebben az esetben a kovetkezo lepes az alaplap csereje szokott lenni. Viszont mivel a keszulek garancian kivul van mar, igy a szervizek tudnak tovabbi informacioval szolgalni.Tovabbi kellemes napot kivanok Onnek!
=== -
qwertly
addikt
válasz
somasz #57328 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat,akkor szerinted,érdemesebb egy Full HD venni és ha kell akkor vissza "butiltani" WXGA HD felbontásra? Plusz még azt is szeretném ha a háttértár hagyományos csatlakozású lenne vagyis nem M2 hanem sima sata talán olcsóbb bele a ssd ha később vennék bele.
-
-
-
daara
aktív tag
válasz
somasz #57270 üzenetére
módositok a nézeten
5 éve használok egy nvidia 610M videkoarit és elvagyok vele a játékokkal
tehát ez alapján kérhetném a véleményt?
need for speed mostwanted 2 ig vagy a legujjab esetleg,assasin creed 3 flat out 2. Medium beállitásal el vagyok de akár a low is az se zavar
ha meg vennék is másik videokarit akkor 920-940m-mx lenne benne az ár miatt tehát azzal se lennék előréb ?
-
-
-
-
-
Francia91
veterán
válasz
somasz #57219 üzenetére
Innen néztem, ezek jók lehetnek?
Persze kizárólag a FullHD-s, az van most is -
Uzi74
senior tag
válasz
somasz #57078 üzenetére
Melyik progival mérted az SSD sebességet? Te isCrystalmark 5-el? akkor lehet kipróbálom az AHCI módot és beszámolok.
Forraszott RAM ultrabooknál sajnos úgy látszik standard, legalább elég magasra skálázták az órajelét a ddr3-nak, tesztek alapján azoson órajekű ddr4 között nem érezni nagy különbségetMindezek ellenére, hogy befér a gép a 11,6-os notimnak a tokjába sokmindenért kárpótol, mindig magammal cipelhetem szinte
Fejlesztői eszközként használva 1-2 VM-et futtatva tesztkörnyezetnek viszont úgy látom 1 óra használat levisz 20%-ot az akkuból, az otthon hagyhatom a töltőt feeling nem érint még meg, de azt nem is reméltem
-
Uzi74
senior tag
válasz
somasz #57001 üzenetére
XPS 13 9360 a biosban DDR3LP-t ír, (2133Mhz) mégsem ddr4 sajnos.
Toshiba ssd-t tettek bele, sajnos nem a Samsung 960 evo-t, ennek megfelelően a crystalmark read 1680 MB/s, write 740MB/s ír ki. A vezérlő RAID módban van, valahol olvastam AHCI módba téve javulás érhető el, van erről tapasztalat esetleg? -
mrmft
senior tag
válasz
somasz #56825 üzenetére
5470 6300HQ: masodik alaplap hullik ki belole 2 het alatt, rohadtul elegem van az egeszbol. Kicserelik, de az egesz cserejet kerem. 6oshoz kepest egy hulladek a szeria.
7470/7480 i7-el vajon tudja ezt a teljesitmenyt, es tartosabb? Nekem ez munkaeszkoz, 1-1 nap kieses sem elfogadahto. -
entoni1989
tag
válasz
somasz #57050 üzenetére
Belenyúlva tuti nem volt, mert szinte újonnan vetem át, ez látszik is rajta, néhol még a védőfólia is rajta. Céges vásárlás volt, arról szolnak az információk részemre, itteni magyarországi vásárlás, magyar gép, vagy lehet hülye vagyok hozzá, hogy ezt a honosítást hogy érted?
A jótállásnak a dell honlapján utána néztem az rendben van, a serial is stimmel az alján lévő és a BIOS-ban lévőjével.
-
Krystal_s
addikt
válasz
somasz #57030 üzenetére
Elsőre nekem sem tűnt fel, pedig ellenőriztem, amikor megkaptam a gépet. Sőt, akinek mutattam először ő sem hallotta, aztán amikor mondtam figyeljen jobban, akkor már hallotta, hogy a jobb oldali picit erőteljesebben (vagy mélyebb) szól.
Igazából nem zavaró, csak felmerült bennem nehogy emiatt hamarabb tönkremenjen, ha pl sérült a hangszóró (tekercs, vezérlő) ez lehet az előjele is.Klara_: Úgy tudom ez is elég bevált típus. Méretben pedig a legoptimálisabb az én használati szokásaimhoz.
McLaca: Ebben a gépben eltérő a hangszórók mérete. A tér itt nem tudom mennyire befolyásolhatja.
Gondoltam ilyenre is, de más gépeimmel még tapasztaltam ilyet.
Rocko007: Köszönöm neked is a visszajelzést.
-
haxxika
senior tag
válasz
somasz #57011 üzenetére
CHS: DELL XPS 13 13,3" FHD, INTEL CORE I7-7500U (3.50 GHZ), 8GB, 256GB, INTEL HD 620, WIN.10 (9360) HUN BACKLIT SILVER
Garancia: 1 év jogszabály szerint + 2 év gyártói helyszíni garancia
430 nettó körül volt, most nem tudok belépni megnézni. -
TheProb
veterán
válasz
somasz #56959 üzenetére
Közben rájöttem a hiba okára... elengedte a ragasztó a zsanért tartó és merevítő lemeznél. Ezért volt a lötyögés, mert ugye nem volt meg a kötés a zsanér és a fedlap között.
Összeragasztottam őket pattex-szal, egyelőre fasza. Bár nemtom mennyire fogja bírni a terhelést ez az utólag ragasztás...Valamint mókoltam a palmrest-et. Ugye ragadt a felülete, így lekapartam műanyagig a festéket és lefújtam gumi alapú festékkel. Kicsit kókány, de egy utolsó próbát még megért, ha szar lesz, akkor nézek használtan valamit.
Képek: [link]
-
anorche1
őstag
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
somasz #56864 üzenetére
Köszönöm! Hát vagy próbálunk bele találni egy másik alaplapot, vagy egy hasonló kategóriájú gépet ami "kiüresedett" (értsd: elpárologtak belőle az alkatrészek). Mindenesetre nem sokat tudunk vele most kezdeni ebben a formában.
Kár hogy régebbi PC-k számára a Dell nem tette lehetővé a BIOS recovery-t.
-
Dhampir
félisten
válasz
somasz #56856 üzenetére
Köszönöm, hogy útbaigazítasz.
Sajnos csak ilyen konfigban találtam, különben nem rajongok az i7-ért, habár ez energiatakarékos 2 magos, nem tartom veszélyesnek, csak az állítólagos throttling miatt (ami a két nullára végződő i5 verziót is illeti) késztetett némi kobakvakarásra.
Viszont érdekes, hogy az érintőpanelre ezt írja a hirdetés, nem fullHD-t említ:
15,6" HD Touch LCD (1366x768) -
mrmft
senior tag
válasz
somasz #56845 üzenetére
4310 procisra azt mondjak 2015 nyar vegi gyartasu. Lehet, hogy talalok fiatalabbat? Meddig gyartottak ezeket?
Tobb kerdesem tenyleg nincs, viszont csak ujat vennek es minel fiatalabbat ha ez meg lehetseges.
180as Intel SSD is tetszene benne, inkabb mint a mostani Dell-es Sasmung..@(#56846) haxxika
7es szerianak sem a hutes hatekonysagaval volt a bajom, hanem a hangszinevel. Buntetni lehetne vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- OLED TV topic
- One mobilszolgáltatások
- Gitáros topic
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Magisk
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest