- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
DuchessDiana
csendes újonc
válasz
somasz #59030 üzenetére
Tudom. De nem akarják lecserélni a faszit. Nem az első hülye húzása ez (volt már, hogy crackelt op. rendszert rakott a gépre (ne kérdezd miért), de hiába beszélek vele, ő néz totál hülyének. Ha nem kellenének hálózati csatlakozási beállítások, amiket én nem tudok megcsinálni jelszavak híján, már rég megjavítottam volna, mert egy op. rendszert felrakni azért nem egy nagy kunszt. De így nem merek hozzányúlni, viszont ha idejön valami kamu dumával, akkor felkészülten szeretném várni, válaszokkal a kamu dumájára, amivel esetleg végre ki lehetne innen penderíteni.
-
törölt tag
válasz
somasz #58890 üzenetére
Nevezhetjük paranoiának: Dell esetében nem mindig triviális egy szűz rendszerre felrakni a drivereket. Asusnál, Lenovonál nem volt meg az előtelepített image a neten, amikor falba ütköztem, akkor... Lenovonál szerencsére gyártottam recovery diszkeket, Asusnál meg szopás volt, mert bár működött, pár dolgot nem tudtam úgy belőni, ahogy a gyári rendszerben volt. Ne kérdezd, pontosan mi volt, valami driver gubanc. Eleve linuxos gépnek szántam, csak nem ment minden úgy linuxon, ahogy vártam és meg akartam nézni, hogy a gyári telepítéssel mi a helyzet.
-
fm!
tag
válasz
somasz #58873 üzenetére
@somasz
Persze, azzal kezdtem, azt a cikket találtam meg először. Próbálkozások:
- 3 féle tápegység
- legújabb BIOS, driverek, dell assist-al is
- BT energiatakarékos funkció kikapcsolása
- BIOS: C3 state: OFF, Power Management összes lehetőség
- energiagazdálkodási lehetőségek: ezer féle opció, egyik sem jó
- Intel XTU: VGA undervolt, IccMax állítása, CPU undervolt
- dell diagnosztika (fn+bekapcs)Egy működő módszerem van: ha akksiról használom (brutál teljesítmény vesztés), vagy ha töltöm a lemerített akksit (előbb-utóbb feltöltődik és 100%-nál jön a cicergés).
Van még más lehetőség?
@premierpark
Sokan panaszkodnak, de főleg inkább az XPS 13, 15 szériára, Latitude-nél olyan sok panaszt nem találtam, így azért van remény. Már ha tényleg cserélik a gépet, még nem hívtak vissza. -
wwhy
veterán
válasz
somasz #58855 üzenetére
A kézikönyv szerint a billentyűzet önmagában cserélhető, igaz, atomjaira kell szedni a gépet. Vagy az US esete speciális?
ST alapján a gép dán, az eladó UK-ban vette egy cégtől, azaz vett több tucatnyit, papirosa is van róla. Az 512 ssd/16ram ár /érték arányát nézve hajlottam volna az elsőre, de akkor marad a 2.
Délig még lehet 'szavazni'.
Köszönöm a segítséget. -
smallmer
őstag
válasz
somasz #58830 üzenetére
még nem vettem meg! Egyelőre gondolkodom, hogy mi legyen. Mondjuk ezzel az ssd dologgal sem tudom, hogy mi legyen, mert látom, hogy több féle verzió is van és ha én cserélni szeretnék ssd-t akkor nem szeretnék kábeleket beszerezni, meg össze-vissza mindent kötögetni, csak simán kiszedni és egy újat berakni, vagy akár egy HDD-t helyette. Olyat kellene választani ami ilyen, de ebbe nem tudom, hogy hogyan tudnék belelátni.
-
Frawly
veterán
válasz
somasz #58786 üzenetére
Be van dugva a táp, és az akku is jó, eredeti gyári Dell, órákig tartja a töltést, nincs vele gond. Eleve nem értem, hogy ha újraindul a gép, mi garantálná, hogy továbblép a frissítésben.
A letöltött BIOS is jó, megnéztem az MD5, SHA256-os ellenőrző összegeket, és azok egyeznek azzal, amit a Dell megad, tehát nem hibás a letöltés.
-
BPetya85
csendes újonc
-
Laszmen
aktív tag
-
BPetya85
csendes újonc
-
fm!
tag
válasz
somasz #58721 üzenetére
Biztos jó rá, csak már én vagyok régi bútordarab és a szívemhez nőtt a Windows 7.
Ugyanúgy, ahogy az Inspiron 1720-am, már egy éve le akarom cserélni, de nem találom az utódját.
Vagyis találom, de mindben van valami, ami nem tetszik:
- inspiron 7577 (csak 15,6" és nem valami jó billentyűzet)
- latitude 5580 (csak 15,6" és 940MX aranyáron)
- precision 7720 (csak p4000m, és 1,5 millió Ft) -
-
Mauzes
addikt
válasz
somasz #58630 üzenetére
Köszi, ez nagyon jó, nem is tudtam róla.
Viszont van már frissebb, ami Win 10-et is támogat: Dell Command Update.
-
wwhy
veterán
válasz
somasz #58630 üzenetére
Igen, persze, Amire nekem kell, arra elég:"Overall, the chip has sufficient power for office and multimedia purposes as well as somewhat more demanding applications.". Izmosabb pdf-ek vannak többször, ritkábban alapszintű képszerkesztés, ennyi. A többi Word, Notepad+, WordPress.
Sokkal inkább zavar a Home/End helye a bill.-en, és főleg, hogy csak Fn-el lehet használni
-
gardener
senior tag
válasz
somasz #58454 üzenetére
Betoltam gravitációsan is az ssd-t.
Nem látom, hogy gond lenne a csatival.
Visszaraktam régi vinyót. -Azzal se.
Raktam be egy másik HDD-t. -Semmi.Kiszedtem a ramokat, majd megcserélve vissza. -Semmi.
De az nem értem ,hogy miért nem jön be semmi szöveg.
Attól, hogy nincs HDD, még a biosznak be kéne jönnie és választanék akár USB-ről vagy DVD-ről
bootolást.Elfogytak az ötleteim. Szervíz?
-
thotzoltan
tag
válasz
somasz #58468 üzenetére
Több mint egy évig a 10 volt fent,nem jött be..kinek a pap,kinek a papné..Valóban,le lehet hozzá,vadászni a drivereket,de ez valamiért egyszerűbben ment,és simán megtalált minden frissítést,nem kellett vadászgatni,mint mielőtt áttértem a tízesre...akkor napok alatt nem töltötte le az Updatet,csak kínlódott...
szép napot! -
iSonic
addikt
-
embe
nagyúr
válasz
somasz #58394 üzenetére
Nekem szerencsére csak telepítésnél fordult elő párszor. De akkor hamar ráakadtam a "hiba" okára. Itt is néztem volna.
Bár tegnap egy Lenovo T430-al jártam úgy, hogy a wifi led világított, ki be kapcsolásra változott....de az istennek sem akarta azt a fránya eszközt mutatni.
Szétszedtem, és...hiányzott belőle a wlan kártya. -
Misu2002
csendes tag
válasz
somasz #58352 üzenetére
Ilyennel tudok próbálkozni, ez van abban, amit most használok:
Memória eszköz tulajdonságai:
Fizikai formátum SODIMM
Típus DDR3
Altípus Synchronous
Méret 8 GB
Max. órajel 1600 MT/s
Jelenlegi órajel 1600 MT/s
Teljes szélesség 64 bit
Adat szélesség 64 bit
Ranks 2
Eszköz elhelyezése DIMM B
Gyártó Hynix/Hyundai
Sorozatszám ECBAEA81
Címke 01141400
Modell név HMT41GS6AFR8A-PBModul neve SK hynix HMT41GS6AFR8A-PB
Sorozatszám 016ABA6Ch (1824156161)
Gyártás ideje 14. hét / 2014
Modul mérete 8 GB (2 ranks, 8 banks)
Modul típusa SO-DIMM
Memória típusa DDR3 SDRAM
Memória sebessége DDR3-1600 (800 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége 1.35 V / 1.5 V
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Normál (7.8 us)
DRAM gyártó SK hynixEz most egy i5-ös procival szerelt alaplapban van, a beteg példányban i7-es van, nem tudom, hogy az alaplapok különböznek-e.
-
Kisherceg85
tag
válasz
somasz #58299 üzenetére
Ez az, hogy ennyit nem szánok rá amennyibe azok kerülnek... 450ezer a plafon.
iSonic: Megleszek IPS kijelzö nélkül is, eddig se volt. Azt a pluszt maximum egy nagy és jó külső monitorra áldozom inkább.
soldi3r: Értem mit mondasz, épp ezért gondolom, hogy a laptop kijelzője nem oly fontos, ha lehet rá akasztani egy nagy és jó monitort
-
allein
addikt
válasz
somasz #58268 üzenetére
Ezért érdeklődöm
gyakorlatban is működik és megerősítetted, hogy a m2.2242 ssd működik az 5480-ban. Nem akarok mindenképpen oSX-et telepíteni, csak gondolkodom rajta
oSX váltás óta hiányzik nagyon az apple mail, egyszerűen nem találok olyan mail app-et ami tudna helyettesíteni
van jelenleg 2016 outlook de valamiért nem tudom megszokni :(
-
iSonic
addikt
válasz
somasz #58261 üzenetére
Dell oldala szerint 2280. Bár más fórumokon meg írják hogy beletettek 2242-est és megy..
( In case of a D-series, no way to use a WWAN slot for a SSD. In case of a E-series, il would be possible, but not with all models and it would require a true Gen2 PCIe interface for the SSD.)
M.2 Type-2280 (80mm)
3 x M.2 expansion slots: 1 SSD ,1 WWAN and 1 WLAN/WiGig
-
vs2009
tag
válasz
somasz #58241 üzenetére
értem köszönöm a választ!
mit gondolsz mi lenne a reális ár amit lehet kérni érte
persze ha el lehet adniAlienware M17x R2
Processor i7-820QM 4mag 8szál 1.73 GHz Turbo 3.06 GHz 8M Cache
Ram 16GB DDR3 1600Mhz
SSD 240GB
HDD 1TB
Blu-Ray író olvasó
Kijelző 17"FULLHD gyönyörű képpel!
2DB! ATI HD 5870 crossfire ÖSSZESEN 2GB DDR5 256Bit
VGA, HDMI, DisplayPort
Bluetooth V2.0 + EDR modul
Intel Ultimate-N 6300 , IEEE 802.11a
Beépített 10/100/1000 Mb / s Ethernet
IEEE-1394 FireWire 400 vezérlő
USB 5 USB2.0
Bővítőkártya 1 x ExpressCard 54 -
Ispy
nagyúr
válasz
somasz #58219 üzenetére
Ezzel még elvagyok, 57k bruttó, abból lejön az áfa, külföldről meg csak számla nélkül tudok venni, úgy meg sokkal többe kerül nekem.
Egyébként a bottom base cover 15k, a palmrest touchpaddal 16k, az lcd back cover meg 28k, ez mondjuk húzós, de így el leszek még jó pár évig ezzel a géppel. Inkább erre rádobok 60-80-100k, mint vegyek egy 5580-at 300k-ért.
-
-
TeeJay
félisten
válasz
somasz #58098 üzenetére
bizony a DC aljzat kapható 1ezer körül és kábelen lóg
Dell tápot meg veszek hozzá használtan és ha minden jól megy akkor pár ezerből újra működik az egészezt kell kicserélnem
a mostaniban középen ki van törve a műanyag kör alakú elválasztó és a center pin érintkező nem stabil
ha új csatlakozó lesz meg új táp remélem hogy minden megy újraamúgy ha a center pin hozzá hajlik a belső érintkezőhöz amiben a 19,5V megy akkor több mint valószínű hogy kisüti a tápban az azonosító chip-et ugye?
láttatok már ilyet?sajnos az összes nő ismerősöm hanyag trehány ha laptop/PC-ről van szó és néha olyan hibákkal hozzák hogy csináljam már meg hogy ha akarnám se tudnék előidézni ilyet
kb. 50 laptopot kaptam már darabokra
beázott billentyűzet+alaplap, leesett laptop HDD hibával
billentyű kitörések, burkolat repedések, ventilátor tele kosszal beszorulva, alaplaphiba tápcsatlakozó tépés miatt, tápegység kábel szétszakadás, kijelző burkolat törés
szóval kb. már mindent csináltam és ez nem tűnik nehéznek
egyedül amit még sosem tapasztaltam hogy a center pin-es Dell töltőnél mi van ha hozzá hajlott a belső fémhez a pin de több mint valószínű az van hogy táp csere is -
haxxika
senior tag
válasz
somasz #58098 üzenetére
Ha minden igaz külön kábeles a táp, szóval megoldható könnyen. Lehetséges, hogy máshol is kapható, de nekem tőlük már van tapasztalatom plusz alkatrésszel.
-
válasz
somasz #58036 üzenetére
Sikerült benézni a dolgot, valójában LITEONIT-LMT-128M6M SSD van a gépben, nem Samsung származék Dell. 450 MB/s körül olvas, 300 MB/s körül ír, ami nem a legjobb, de ha nem elhullós típus, lehet, nem cserélném le.
Ezzel a típussal van esetleg tapasztalatod? Köszönöm előre is!
-
Francia91
veterán
válasz
somasz #58019 üzenetére
Ezek szerint is jóval erősebb, olvasgatok közben
No akkor majd elgondolkozok a dolgon, ha lesz rá keret. Mert a procit nem érzem kevésnek, teljesen olyan érzésem van, mintha a Quadro lenne picit gyenge (persze nem rossz kártya, de ha húzok az órajeleken picit, egyből meglendül, látható javulással). Az i7-es pedig Turbo Boost nélkül is elég sokmindenre, amikre én használom
-
válasz
somasz #57993 üzenetére
A W10 telepítő bejött, kétszer le is ment, csak az újraindításkor nem találja a meghajtót... illetve most hogy kivettem a HDD-t, már úgy sem.
Milyen gyártmányú SSD-t ajánlanál? Lite-on, Kingston?
Szerk.: látom már, ezeket... jó kis tudástár ez a topik.Akkor ezek közül lesz valamelyik: AData SX300, vagy a fenti Lite-on.
-
válasz
somasz #57989 üzenetére
Nos, miután boot alatt nem találta az eszközt kiszereltem a HDD-t, és így próbálkoztam - ugyanazon eredménnyel. Gondoltam újratelepítem, de így hogy már csak magában volt háttértárként a gépben, így a W10 telepítő újfent megint nem érzékelte, így nem is tudtam mit kezdeni vele... állítgathattam bármit BIOS-ban.
Biztosan elállás lesz a dologból, csak nem tudom, honnan szerzek másikat...
-
válasz
somasz #57985 üzenetére
új ram egyedül?
Úgy nem próbáltam, de majd sort kerítek rá.Most viszont az mSATA SSD-t nem ismeri fel a W10 telepítő... mit kell állítanom BIOS-ban, hogy lássa?
Boot sequence - Boot List Option UEFI
Advanced Boot options - Enable Legacy Option ROMs bepipálva (talán ez a hiba?)
SATA operation - AHCI
Drives-nál mind a 4 SATA (0-3) bepipálva.semmi bűvészkedés, csak az amd-s
OK -
válasz
somasz #57982 üzenetére
Az eredeti RAM megy magában mindkét foglalatban, csak az újjal együtt nem.
Alsó az utánvásárolt, fölső a gyári:Dell Command Update - ez kell nekem, big thx!
BIOS-ban a SATA operation AHCI, vagy RAID On legyen?
(Boot sequence-t UEFI-re állítottam.)Igen, Radeon-os, azt külön letöltöm: először a Dell-est telepítsem, majd eltávoltítsam DDU-val, és jöhet az AMD-s, vagy DDU nélkül frissítsem a Dell-est at AMD-ssel, vagy egyből mehet az AMD-s, és nem kell a Dell-es?
-
-
dmon
aktív tag
válasz
somasz #57967 üzenetére
Ez alapján ha jól értem nem fog külön driveként működni csak cache ként használja a HDD : [link]
PrometheusX: Köszi a linket. Azt már láttam hogy az M.2 mag a HDD fedi egymást. [link]
Ekkora baromságot.Nem igaz hogy nem találok 500 körül normális üzleti notebookot amiben van legalább 128 GB SSD plusz egy HDD, full HD IPS kijelző, i7 es proci, normális billentyűzet, normális szellőzés.
Asus Vivobook Pro van ami megfelel papíron az elvártaknak, de arról meg nem hiszem el hogy nem fől meg vagy nem hangos mint egy rakéta :[link]
gtx 1050 az baromira kell egy ilyen lapos gépbe. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged