Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
flintnovik
csendes tag
válasz
vizimento
üzenetére
Biosban próbáld meg kikapcsolni a turbo boostot - nekem is 7490-em van, észrevehetetlen a különbség sebességben, viszont akkuidőben igen, a kikapcsolt turbo javára, plusz teljesen passzív hűtéssel működik a gép - a BIOS be sem kapcsolja a ventillátort, ha csak netezek, youtube videót nézek, stb.
Ha 100%-on hajtom az összes magot (pl. Chromium fordítása), akkor egy alig észrevehető ventillátor hangot produkál. Az RPM-et sajnos nem írja megbízhatóan Linuxon, de 2000 alatt lehet, aludni lehet vele egy szobában.
Sajnos valami baja lehet az enyémen vagy az EC-nek vagy magának a ventillátornak, mert ha a BIOS vezérli a ventillátort, és melegszik kb. 70-80 fok fölé, elkezdi rángatni a sebességet, mintha egy kocsi motorját túráztatná üresben.
Ezzel egyébként ki lehet kapcsolni a BIOS ventilátor-vezérlését, és pwmconfig segítségével be lehet állítani egy hőmérséklet-RPM görbét, de így sem tökéletes.
Megvettem az új ventillátort bordával együtt, de nem cserélem ki, amíg a turbo boost kikapcsolásával a zajtól magamat és az akkut is kímélem.
Más: a gyári akkum 30% körüli, max. 1-2 órát bír netezéssel Linuxon. Vettem új, utángyártott akkut iFixittől, jó nagy felárral, ami nagyon úgy néz ki, mint egy aliexpresses generic 60Wh akku - F3YGT. Vszin. a beszállítójuknak nem ők az egyetlen ügyfelük. Egyébként nem néz ki kirívóan rossz minőségűnek a felirata, nyomtatása alapján.
A gépbe ugyan belemegy az akku, de mivel a kábele nem fekszik bele rendesen a két fél közötti árokba, az akku megemelkedik, amitől lehetetlen a hátlapot visszapattintani.
Az iFixit support felajánlotta, hogy ingyen küld egy másik akkut, de én visszautasítottam - egyrészt, mert képtelen vagyok elfogadni, hogy akkora szórás van a csatornák méretében, hogy hol belefér, hol nem, másrészt, nincs kedvem hirdetgetni utángyártott akkukat, amik vszin. más gépébe se mennének bele. (A BMS szerint a cellák maguk SMP, tehát Simplo gyártmányúak, a gyári BYD-vel szemben.) Emellett e-wastet leadni sincs kedvem - olyan centerekbe, ahol csak pislogtak, amikor megkérdeztem, hogy akkor most a vékony, könnyen szakadó lítium-polymer cellákat oda a két mosógép közé fogják-e behajítani -, inkább biztosra akartam menni, és rendeltem pár másik akku kábelt (ez nem jár az akkuhoz). Két eredeti és egy utángyártott akkukábel után az eredmény változatlan.
(A palmrest elülső élének a közepe egyébként sem pattan be a helyére tökéletesen, kicsit ropog, amikor rákönyöklök, de azért ennél jobban be szokott pattanni, és nem is kell előfeszíteni a csavarokkal.)Valaki járt már így a 7490-nel, van erre esetleg valami titkos tipp?
-
azbest
félisten
válasz
vizimento
üzenetére
Neten azt írják, hogy annak a gépnek ilyen gyenge a hűtése. Amúgy 100 fokig hitelesített a proci és vannak gépek, ahol fel is megy terhelés alatt addig.
Van ahol azt javasolják, hogy a dell power managert [link] fel kell tenni, ha nincs és ott lehet csendesebb módra állítani, amit a teljesítmény csökkentésével ér el. De lehet más beállítás is jó, csak zajosabb.
-
somasz
addikt
-
426os
őstag
válasz
vizimento
üzenetére
A control vaulthoz kell egy FW frissítés, hogy működjön, a DW5560 az egy modem lesz, a többi passz. Hardverazonosítók alapján google-el be tudod azonosítani őket, de egyszerűbb ha felrakod a Dell Command Update-et és az felrakja a hiányzó drivereket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad X1 Extreme 2nd 15.6" FHD IPS i7-9850H GTX 1650 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Thinkpad P16v Gen1 16" FHD+ IPS i7-13800H RTX A500 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Latitude 3450 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- P16 Gen2 16" QHD+ IPS i9-13950HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- HP EliteBook 820 G4 i5 7300U/24GB DDR4/256GB SSD/HD620/Win10Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3891, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
(A palmrest elülső élének a közepe egyébként sem pattan be a helyére tökéletesen, kicsit ropog, amikor rákönyöklök, de azért ennél jobban be szokott pattanni, és nem is kell előfeszíteni a csavarokkal.)