- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KROK640 #154851 üzenetére
Én is sokat repültem és repülök is, de soha nem vittem még magammal gyógyszert. Előző munkahelyemen 2.5 év alatt több mint ötvenszer repültem.
Idézet a Wizzair oldaláról...lehet csak nekem kicsit zavaros:
Javasoljuk utasainknak, hogy a legfontosabb dolgokat (pl. személyes higiéniai cikkek, gyógyszerek) vigyék magukkal a fedélzetre. Ha nem vásárolt WIZZ Priority szolgáltatást, és kézipoggyászát feladja, személyes tárgyait kiveheti belőle és felviheti a fedélzetre.
Folyékony halmazállapotú gyógyszerek esetén ellenőrizze a folyadékok szállítására vonatkozó biztonsági előírásokat. Amennyiben valamilyen alapvető gyógyszert – például inzulint – kell a fedélzetre vinnie, legyen Önnél egy orvosi igazolás arról, hogy szüksége van a gyógyszerre, szükség esetén pedig mutassa meg ezt a dokumentumot a repülőtér biztonsági munkatársainak.
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fedélzeti személyzet nem tudja hidegen tartani az Ön gyógyszereit. -
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #154821 üzenetére
2012-ben volt utoljára gond az elődjükkel, csak úgy lelőték az egészett
Akkor nagyon sokkan futottak a feltőltött dolgaik uttán, meg volt írás hogy pénzért gondolták kiadni az adattokat.
Azért a Google csak biztosabb cég ilyen szempontbol.
Azt hogy mi kell hozzá nem tudom, de ép ideje csinálok majd ma egy új fiókot.Én nem mindennapi feltöltöggetésre ajánlottam, hanem amit ritkán hassznál de több helyen akkarja tárolni, régi képek, videók, dokumentumok, amikknél az a jó ha 3-4 különböző helyen is megvannak.
-
Papaj x
senior tag
válasz
KROK640 #154816 üzenetére
Ami jelenleg, -szerintem-, értelmes, s ár érték arányban, s használható plattform, az még mindig az 51-es. Egy h-s lap, s egy i5-6500 (és társai) 20-30 között simán megvan, s az általam szeretett rx széria, 470-580. FUllhd-ban szinte mindenre is elég, mármint játék terén, persze nem max grafikával..
Ugyanakkor, említésre méltó akár egy ryzen 1 is, bár ott a lapok ára..
Sajnos időt múlt ez a 775, vagyis ezen árakon igen, plusz hozzá jön az, hogy ha játékra kell, akkor ezen procik már nemcsak a dx. problémákkal küzködik, vagyis amit nem tud kezelni.. -
pomorski
őstag
válasz
KROK640 #154771 üzenetére
Asztali gépbe való 4GB-os DDR2-es modult már láttam életemben vagy kétszer-háromszor, nem annyira sűrűn előforduló cucc. Az aprón néha-néha látok egyet-egyet eladósoron, olyankor 10e forint körüli összegért vesztegetik ezen modulokat per darab. Amikor nekem volt ilyenem, akkor azt csakis egy DDR2-es AMD-s alaplapban tudtam működésre bírni. Ez a ram nem szerverram volt.
Viszont DDR2-es 8GB-os szerverram-modulokból jelenleg is van nekem sok mindenféle szirszar őskövület gépekben, íme:
-
7Sony7
addikt
válasz
KROK640 #154783 üzenetére
Volt szerencsém tesztelni a progit egy i3 6100 cpu - val, Hd530 as igp-vel, hasonló felbontáson, csak más képaránnyal. 1280x1024. Ha jól számolom, ez is, meg az enyém is (1440x900) kb 1,3Mpx.
A procinak meg sem kottyant, de az igp nagyon elvérzett, "magas" képminőséggel elég darabos a kép, Fps:15-25. ( Gb ram van a gépben, 5-öt használt a játék. )Erről is küldtem képernyőmentéseket.
-
7Sony7
addikt
válasz
KROK640 #154761 üzenetére
Na, itt vagyok már.
Igen, elírtam, bocsi.2x2Gb +1Gb a régi gépből. Nekem ez a Gamer gépem.
Szóval: War thunder.
Grafika 1440x900, "magas" beállítás: 35-70fps, cpu mid a négy magja majdnem 100% on, gpu 50-70%, 1.5Gb vram használat, 2,8Gb ram használat. Megy a játék, de a Q9400 a szűk keresztmetszet szerintem.Grafika 1440x900, "filmszerű" beállítás: 35-40 fps a repülősben, 28-33fps a tankosban.
Itt a tankosban a Gpu 80-100%, a Cpu 90-100%
Ram használat 3Gb, vram 1,6Gb.
Szóval bőven játszható a játék, de kevés neki a cucc. Vagyis úgy értem, hogy fullig ki van használva. Ssd szerintem erősen ajánlott, nekem nagyon lassú a betöltés hdd-vel.Van egy pár képernyőmentésem is ha kell, fps, cpu, gpu, ram használat.
-
válasz
KROK640 #154745 üzenetére
Ez ok, de a "gyorsulás" (az ssd mellett persze") a dc miatt van, és nem a több ram miatt. az csak arra jó, ha nagyon sok ramot igénylő progi(k) vannak, akkor van miből gazdálkodnia. Tehát a hiába a 12GB ram, ha 8GB fölött ugyanúgy nincs meg a dc. Így csak 8gb-ig (2x4gb) van meg. Akkor már 2x 8gb, meg egy normális ssd.
Ergo feleslegesen költött a ramra többet, hisz nincs vele előrébb, mint plusz 1db 4Gb-os rammal gyorsulás szempontjából.
De persze ki hogy csinálja.Haverod gépe: maximálisan jól látod, ha retro a cél,akkor ok, ha nem, akkor edja el.
-
7Sony7
addikt
válasz
KROK640 #154716 üzenetére
Igen, gondoltam erre is, de először szerintem a ram a fontosabb.
Pyttawrx:
Igazad van, de jelenleg amit használ játék (gyerkőcé a gép), abban 50-60% a cpu kihasználtság, avg 30fps (ide mondjuk jó lenne erősebb igp), viszont 90% ram kihasználtság. Ez látszik is programok nyitásnál, de főleg bezárásnál, hogy sokat kell várni. Ezért gondoltam inkább a több ramra. -
7Sony7
addikt
válasz
KROK640 #154707 üzenetére
Papaj x és KROK640:
Köszi mindkettőtöknek. Azt hallottam régebben, hogy vannak olyan ramok amik nem mennek együtt, ezért kérdeztem.
De akkor jó, mert amúgy is egy 2133 as 8Gb-osat terveztem venni, ha nem menne együtt, akkor is a 8 az is lehet, hogy elég. De hátha megy együtt. -
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #154638 üzenetére
A faelgázosító alapban drága de ugye ahhoz kell a puffertartály és egy komoly elektronikai vezérlés hogy jó legyen és persze talán a legfontosabb, hogy érdemes úgy vásárolni a fát, hogy vagy 2 évre így te minden fűtési szezont olyan fával kezded meg ami már nálad áll LEGALÁBB EGY ÉVE tehát az tuti biztos, hogy száraz.
Amit most leírtál abban a buktató a kinti hőmérséklet mert ha az olyan mint most tehát 6 fok celsius és hajnalban is legalább 4-5 fok lesz akkor biza gatyában is izzadni fogsz ami nem egészséges és nem is kellemes.
Sajnos ahhoz, hogy "ideális" hőmérséklet lehessen (az egy nappaliban mondjuk 21-22 fok konyhában vagy közlekedőben, 20 fok hálóban akár 19 de a lényeg hogy 18 foknál ne legyen kevesebb és 23-nál ne legyen több) ezt gázzal vagy villannyal lehet megvalósítani pl. konvektor (ami azért jó mert bazi jó mikroklímákat lehet vele minden egyes helyiségben beállítani)Az felfűtésre is igaz amit írtál van erre táblázat stb. de valami olyasmi, hogy 22 fokik X energiába kerül mondjuk fokonként az emelés de mondjuk 23-ról 24-re már mondjuk 2X tehát többlet energia kell az egy fok emeléshez mint alacsonyabb hőfokok között.
Ha a kazánház is jól szigetelt akkor ott még reggel is simán jó idő van még akkor is ha már parázs sincs. -
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #154632 üzenetére
"esetleg" ha extrém komoly rendszered van pl.:
faelgázosító kazán (jó száraz kemény fával) puffertartállyal. Talán ebben az esetben megoldható az, hogy a termosztát már lezárt a házban de a hatékony tüzelés miatt a kazánt még hagyja dolgozni a rendszer addig ameddig a puffertartályt fel nem nyomja maxra, itt a kulcs a faelgázosító mint kazánrendszer hatékonysága, a puffertartály és persze ehhez van elektronika ami a termosztáttal együtt vezérli ezt az egész rendszert. Akár nap egy fabepakolással is bőven szinten tartja hőmérsékletet a házban és olyat ami ideális nem kell meggyulladni a 25 vagy akár még magasabb hőmérsékleten és ahogy írta Papaj x ekkor meg jöhet az ablaknyitogatás ami ugye nettó pazarlás. Nyilván ehhez esetleg egy belső lakás szellőzőrendszert is lehet beépíteni ami a kinti hideg levegőt előbb átkeringeti hogy melegedjen - akár a föld alatt is csövekben vagy egyéb megoldással - és csak utána engedi ki de az elhasznált meleg levegővel is lehet még mit kezdeni.Persze amiről írok az több milliós tétel.
-
elfelejtette
veterán
válasz
KROK640 #154628 üzenetére
Nálunk nincs gáz, így a zártkerti kis házunkat (30m2+tetőtér) vegyes tüzelésű kazánnal próbáltuk fűteni. De mivel nem volt szigetelve, ezért úgy ment el egy szezon alatt több, mint 50 mázsa fa, hogy reggel hideg házra keltünk. És az akkori árakon is 150-200 ezerbe került a fűtés. Mikor volt éppen 200 ezrem félretéve, beruháztunk egy olcsó kínai klínára, ami nem váltotta meg a világot, mivel mínuszokban már nem tudta 18 fok fölé fűteni a házat. De az a 18 fok is sokkal jobb volt, mint a 13-14 fok. Ráadásul összesen 100 ezer forintnyi áramot fogyasztott éves szinten, amit havi általányba elosztva 8 ezer forint volt a fűtés költség. A kazánba pedig az egyre enyhébb időnek köszönhetően csak talán 30 nap kellett befűteni, mikor 0 fok alatt volt a hőmérséklet.
-
PLaci58
addikt
válasz
KROK640 #154610 üzenetére
Nekem simán olcsóbb a tiszta gázfűtés. Kondenzációs kazánnal, szigeteletlen 80 nm-es háznál. A kazán annak jó aki olcsón tudja beszerezni a hulladékfát és eléget minden szemetet. Tegnap néztem, hogy 1 m3 tömör fa az 1,7 m3 rönkfa (erdei köbméter), és az 2 m3 aprított, ömlesztett tüzifa.
-
aldebaran
addikt
válasz
KROK640 #154294 üzenetére
Nekem az erősítő olyan jól felkonvertálja a full hd filmeket, amire még az oled tv is ráerősít, hogy ha ugyanazt a jelenetet nem nézem meg egymás után full hd / 4k-n, nem is lehet észrevenni, hogy full hd. De miután megnéztem, nagyon is látszik a különbség még 55"-on is, 3m -ről is. De persze, csak az igényesebb filmek érdemlik meg azt a bődületes tárhelyet: vagy a képi világa olyan, vagy a hangja. De pl. a Wednesday-t online nézem 720p-ben, nincs kedvem letölteni.
-
Papaj x
senior tag
-
Papaj x
senior tag
-
lorcsi
veterán
válasz
KROK640 #153914 üzenetére
153907-hsz
nezd meg ha van idod
szerintem tok ertheto h maradt
sajnalom h nalunk igy bannak a tehetsegekkelaz a durva, ha egy kicsit visszanez az ember a tortenelembe a 2.vh utantol… egymas utan ismetli a magyar tortenelem onmagat
egyaltalan semmi uj, semmi mas nincs
minden teljesen forgatokonyv szeru
4 evente van egy illuzio, de ennyi
meg a modszer valtas utan volt vagy 10 ev amikor lehetett egy kicsit mast is ( ugy ertem tarsadalmi szintet atugrani) de most ujra lezarult ez es minden be van ujra betonozva
talan ha 100-300 emberbol ha 2-5 tud valamit itthon kiugrani a sajat kozegebol, de ennyi
a rendszer betonozza be -
Papaj x
senior tag
válasz
KROK640 #153913 üzenetére
Azért raktam idézőjelbe a "játékos" szót, itt fórumon már ennek előzménye is van, s nem "játékos" gépnek lenne hirdetve, de ha olvastad az előzőeket, akkor értened kell.
Ha 20ért nem kel el, berakom magamnak, bár rohadtul nem kell nekem ezen "teljesítmény", elfér címszó, így is hatalmas bukó..
Lap, memória meg marad, majd kap másik procit, ha nem is ezen összkonfig felállással.
Ezen z270 és 6700k-ból egy ryzen 5 2600 lappal bőven kifér, így ergo nincs értelme a z-s lapnak egy i5 7400-ával, így "csak" ez fáj, főleg.. - azon felül, hogy a kedves eladó ezt hogyan reagálta le, anno is, s most is..- -
Cs1csó
titán
-
Papaj x
senior tag
válasz
KROK640 #153901 üzenetére
Úgy értem, hogy processzoron belül lehet egyes szálak sérültek, s azért csak a b csatornán lévő memóriákat kezeli.
Próbáltam én már mindent. b1-b2ben megy, ahogy a-ba rakok bármit is (4 egyforma memóriám is van), azonnal nem indul. Vagyis elindul, de nincs boot.
z-s lapon rengeteg biossal, több variációt is próbáltam már, egyszerüen nem megy csak b1 és b2.
-megjegyzem, 4db h110-es lapban próbáltam, abba is mennie kellene, de semmi..Már több topicban, sok emberrel próbáltuk kitalálni, hogy mi a helyzet, de maradt a processzor hiba.
Így b1 b2ben viszont stabil, prime95 több óra működtetése után is.. -
válasz
KROK640 #153696 üzenetére
Rendkívül jó ritmusban költöztünk a belvárosban ahhoz, hogy ne kelljen soha többet tömegközlekedést használnunk
(mindenki a belvárosban tanul és dolgozik, minden más helyre kocsival járunk), de így is kedvem lenne tüntetni emiatt (is)... Egyszerűen vérlázító, hogy ennyire semmibe veszik a fizető (ráadásul durván sokat fizető) utasokat. Már előtte is alig használható volt az egész DKV. Fogyasztóvédelemhez kéne fordulni?
-
Papaj x
senior tag
válasz
KROK640 #153705 üzenetére
Miért akarsz vissza jönni?
Szerk.: Játékokkal nem szoktam tesztelni, csak tesztprogikkal. (egyes nem ismert konfignál játékkal is, ezt gyanúsan meg fogom tenni a 6700k kombóval is, ha "jó" értékeket kapok tesztprogi alapján)
Már egyes játékokkal tesztelgettem egyes gépeket, így van valóság alapja ezen eredményeknek részemről, vagyis hozzávetőleg megfelelő fps, kihasználtság, stb stb. hozzávetőleg rendben volt.
Afterburner,gpuz,aida,valley benchmark,3dmark. Ezen progik. kombinációjárt szoktam általában használni, plusz a multimetert.. (lehet maradt ki program) -
Papaj x
senior tag
válasz
KROK640 #153685 üzenetére
Nekem is az, ha mondjuk az asszony nem törte volna ropiba, s nem szűnik meg a támogatás.
Tanyalakóként hostpot fontos, emlékszem, hogy az több napot bírt. 8t is erős akksi, de órákban mérhető, újkora óta.
Én jobban optimalizáltnak láttam, főleg így utólag..
Kamera meg ugye, a gyémántosoktól kapta, de ezen felbuzdulva megkeresem, hogy kinek a terméke használja ezen kamerát, mert ott olyan, hogy fényegyensúly probléma, nagyon nem rémlik.. -
Papaj x
senior tag
válasz
KROK640 #153683 üzenetére
Most Redmi 8t-t használok, asszem lumia 730 volt (de lehet 630, nem emlékszem már), de én spec egy dolgot nem tudok felsorolni, ami a 8t-t preferálná.
Lumiánál nem kellett hostpotokat újra indítani, telefont újraindítani akár net, akár valami nem úgy működik. Minden téren elégedetteb voltam azon készülékkel, kamera, stabilitás, minden minden. Ezek szerint nem voltunk ezzel elegen.
Nem mellesleg fele akkora mAh kapacitással 2szer annyi üzemidő volt, ugyan azon felhasználásra. Ebbe bele lehet kötni, s nem is teljesértékű infó.
Nem mellesleg, kb 8 évet volt a családban úgy, hogy nem kellett még egy akksit sem cserélni..
Ha véletlen visszajönne, ugyan ezen minőségben, nem szoktam "pénzt" adni telefonért, de kérdés nélkül ezért adnék.8t-mel hirdetek, vagyis azzal fotózom a termékeket. Amennyit kínlódni kell, -avagy én nem értek hozzá- egy "értelmes" képhez, lumiánál ez nem rémlett, max kapcsolni kellett egy lámpát, avagy lekapcsolni.. De ugye nem kis buta cég kameráját szerelték, s a software is megfelelő volt, ezek szerint..
Szerk.: 635 volt, közben megtaláltam.
-
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #153479 üzenetére
Reméljük ezért nem kapok megint leírom
Lány unokatestvérem kapta meg, azt nem tudom hogy használta e
De bevállalós simán kinézem belőle hogy hordta, simán fényképezett szép nudista csajokat a tengerparton hogy megtudjuk nézni
És nem mám távolról, volt olyan kép 2-3m készült, ugye leányokról nem is feltételezik hogy képeket készít nudista strandon
Nem olyan mint egy faszi kiállna és lőné a képeket egy kettőre kapna egy két pofont -
-
sto1911
veterán
válasz
KROK640 #153343 üzenetére
Mondom én, örökölni nem buli... Amúgy meg a f.ért jöttél haza?
A saját tulajdon szerintem is túl van értékelve, de a hazai albérlet helyzet mellett jobb a saját, pl. költözni állattal/gyerekkel horror, meg ugye az idióta törvények se a tulajdonos pártján állnak.
Az hogy melyik jobb, azt a helyzet dönti el, tudsz-e benne lakni, megéri-e egyáltalán benne lakni, vagy kiadva te magad máshol laksz, stb. Millió dolog befolyásolja. Nem feltétlenül rosszabb albiban lakni sem.
Van ismerősöm, aki már nyugdíjba mehetne, akkora pluszban van a kriptója, de vár. Most ugye nagyot koppant, de megint vár. Ok, de a f.ra vársz?
miért nem vette ki amikor több millió haszna volt rajta, senki nem tudja.
A kriptósnál nem is igazából a bányászatra gondoltam, hanem úgy általában, hogy nem túl sok pénz az manapság. Amikor tehettem én se rig-be raktam, hanem magába a kriptóba, más kérdés mennyit meg megérte-e.
-
válasz
KROK640 #153335 üzenetére
"Plusz előfordult, hogy bejöttek tanácsért, és munkaidő után kiszálltam házhoz, hogy megnézzem a gépet és megcsinláljam. Heti szinten ingadozó volt ugyan, de nem volt ritka, hogy havi szinten majdnem még egy fizetést zsebreraktam, miközben a kliens is jól járt, mert a hivatalos szervíz óradíj helyett sokkal olcsóbban is tudtam vállalni."
Hát ez nagyon rendes tőled.
Ha nem érzed magadénak a céget ahol dolgozol, el kell menni vállalkozónak. Számlát adni, fizetni magad után az adót, felvenni alkalmazottakat és úgy nyereségessé válni, hogy közben lehet olyannak adod majd a fizetést, aki ugyanúgy meglop téged, mint ahogy te megloptad a céged.
Ha nem elég az alkalmazottai fizu, el kell menni máshová, ahol többet adnak. Ha pedig valami miatt mégis maradni jó, akkor meg lehet adni a tiszteletet annak aki bizalmat szavazott neked, hogy nem nyúlod le. Erre való a nem profilba vágó fusi. Na de a munkahelyed saját ügyfeleinek a fusiba terelése azért elég undorító csigagerincű dolog. -
diablo1984
veterán
válasz
KROK640 #153328 üzenetére
most azon gondolkozom, hogy pcie-es bővítőkártya+nvme ssd vajon mennyire lehetne használható és látványosan gyorsabb alternatíva a régi a400asom helyett. Mert puszta papír szerinti sebességben 4x gyorsabbnak kellene lennie...Viszont van egy kis félsz bennem, hogy a hp elitedesk 800g2-esem (6. genes intel) eredetileg a bootot nem támogatja róla, de bios frissítés elvileg orvosolta, mégsem találok a biosban semmi utalást rá, lehet ha egy ilyen cuccot beleraknék, akkor "jönne" elő benne, passz.
-
sto1911
veterán
válasz
KROK640 #153333 üzenetére
Egyáltalán nem szeretnék turkálni a zsebében, de örökölted a házat vagy vetted? Mert ugye nagyon nem mindegy, és örökölni annyira nem buli. (Meg azért az sem mindegy, hogy belvárosi 370 milláért vagy bivalyröcsögei másfélért
)
Vagy ha ennyire biztosan tudtad az euró elszállását (mondjuk nem volt nehéz ezt előre látni
), akkor te vagy hvaer rakott-e bele pénzt?
Egyébként abban mindenképpen igazad van, hogy Magyarország célzottan van lesüllyesztve az egyszerű munkához, de minél több embert ismerek meg, annál inkább úgy látom, hogy igénylik.
De ezek az eszmefuttatások... Hogy nem ad kölcsön, hát nem azért ment ki, hogy haza térve mást eltartson. Vagy már tényleg nincs neki se.
A kriptósnak is igaza van, nem tudom ugye mikor mondta ezt neked, de a 3-400k az mondjuk két, ha nagyon meghúzod akkor 4 hónapnyi túlélés (de akkor már de számla se albérlet nincs fizetve), az azért nem sok pénz manapság. És ha nem tudsz eltenni havonta, akkor a munka/megélhetés közül valamelyiket rosszul csinálod (ahogy írod is).
Egyébként meg egyszerű, ki kell menni ahol tisztelik a munkádat vagy legalábbis jobban élsz belőle és nem jönni vissza.
-
Papaj x
senior tag
válasz
KROK640 #153333 üzenetére
A vicces az, hogy ahol dolgoztam, itt volt a kis falumban, s 300-at kaptam, kézhez.
Bejelentve, hivatalosan, stb.. Mivel elég jóban voltam a "főnökömmel", ezt tudtam, hogy meg is térül ezen bérezés, gyakran én vittem az egészet a hátamon, s ezt honorálták is, megjegyzem (természetesen ezt ki is termeltem, mindenbe is bele láttam, s gyakran én számláztam, stb..) Létavértesen. - volt egy lerobbant kamion, megkérdeztem hogy vállaljuk-e, vagy mi legyen, döntsem el, mivel elég erősen hétvégére esett. "Figyelj Janikám, neked most nem kell dolgoznod, de, ha gondolod, csináld meg". Kiszámláztam a többx-es számot, én meg megkaptam az óra díjam majd fizukor, s örültem. Nah, ez is hiányzik már sok munkavállalóból, azért hagyjuk meg, persze ezzel nem magam akarom fényezni, hanem a másik oldalt minősíteni..
Ami miatt ez megszűnt, mármint az alkalmazásom, az rendeletek rendeletek hátán, s ennek következményei. S ez nem is most szűnt meg, s nem is étteremben dolgoztam.. Jó kis vid időszakok közepette.. -
Papaj x
senior tag
válasz
KROK640 #153327 üzenetére
Én tisztában vagyok, de mivel ctrl c és v van, jofogas kiemelésnek veszi (régen biztosan így volt, mostanában nem próbáltam) a sok nagy betűt, így volt mikor az összes nagybetűt átrakta kicsire hirdetés után, s csak így engedte anno..
Azóta maradt ez rajtam automatikusan.
Igen, ügyesen matricáztak.. Annak örülök, hogy a kártyára nem került belőle..
-
Papaj x
senior tag
válasz
KROK640 #153200 üzenetére
Bocsánat, ezen válaszról lemaradtam.
Itt is kb. mindent is kérdez, ahogyan írtam, s ez sztem sok, mégha nem is friss casinóról van szó. Kb. ezen adatokkal mindent is lehet, későbbiekben.
Azóta el is engedtem.. Lejátszom, de ezen infókat nem éri meg a nyert összeg, mégha..
Pyttawrx:
Mihez kaptál ennyit? -
válasz
KROK640 #153210 üzenetére
Nem is a bizalomról van szó, csak a flash alapú, főleg a tlc és attól magasabb adatsűrűségű technológiával készült cellák konkrétan megbízhatatlanok, ugyanis frissítés nélkül egyszerűen elfelejt(het)ik a tárolt adatot.
Addig nincs nagy gond, amíg mondjuk egy NAS-ban vagy asztali gépben van, bekapcsolva, mert a rajta lévő firmware működés közben a háttérben szépen gondoskodik az adatok "frissen tartásáról". A gond ott kezdődik, ha ezt a lemezt mondjuk egy szekrényben tárolod, csak akkor veszed elő, amikor adatokat írsz rá, aztán újra elteszed.
-
válasz
KROK640 #153198 üzenetére
sokkal több cache memória van benne (32MB VS 256MB
Pont ettől gyorsabb, igen
sajnos mg nem állok úgy anyagilag (és az SSDk ára sem áll úgy), hogy 4TB-os SSD-t is vehessek adattárolni
Soha az életben nem bíznék fontos adatokat flash alapú adattárolóra.
Ha rám hallgatsz, te sem teszed, akkor se, ha már megengedheted.
A mágneses adattárolásnál megbízhatóbb nincs a mai napig.
-
válasz
KROK640 #153184 üzenetére
Az alacsonyabb RPM miatt a kisebb fájlok elérési ideje nő. Szekvenciális olvasásnál (nagy méretű fájlok) a különbség nem érzékelhető. Ezért programok futtatására nem ajánlott, inkább adattárolásra jók ezek, arra viszont jobbak, mert az alacsony RPM miatt tartósabbak.
-
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #153014 üzenetére
Nyári munka az nekem is megvolt, szaközépre a nyári munkával kersett pénzből tudtam megvenni a használt könyveket.
És nem áruházi pakolgatás, hanem kőmüves brigádnál voltam segédmunkás.
Volt pár szűkös év mikkor voltak anyagi gondok. Sose voltunk gazdagok.Igen lehetne egy ilyen nosztalgiázós, kivel mi történt régen.
-
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #153007 üzenetére
Szakmunkás végéig nem lógtam sokat, 1998-ban lett meg a szakmunkásvizsgám.
Aztán jött a szakmunkások szagközépiskolája, gyorsított verzió. Volt osztálytársaim közül is többen jöttek tovább.
Két év alatt 3év anyaga, 3hónap folt egy félév.
Na akkor már laza volt, főleg hogy a matek tanár és osztályfőnök fia is a mi osztályunkba járt, mondjuk az hogy járt nem igaz mert inkább mellé, és ha ugye neki lehet akkor nekünk is
Így matek órára egyáltalán nem jártunk, csak ha dolgozat volt, lányoktól kértük el a füzetet hogy tudjunk puskázni a kettesért. Inkább a Korona presszóban üldögéltünk.
Ha vérvétel volt 2-3 havonta a kórházba, mentünk, adtunk vért mert akkor aznap nem kellet iskolába menni, én is adtam 3x 4x csak aztán vérnyomcsökkentőt írtak fel így nem adhattam, de persze mindig mentem, ugye én akartam adniDe végül meglett az érettségi is, görbült minden.
De tényleg mi értelme van hármasért négyesért akár ötösért tanulni ha tudja az ember hogy nem akar utána egyetemre menni.
Ha kérdezték is hogy milyen végzettségeim vannak még sose kérdezték hogy az értségit milyen jegyekkel tettem le. Van érettségi és kész.
És ezt a szüleim is tudták, tudták hogy egyetemre nem fogok menni így a cél hogy meglegyen a érettségi papír.
Így nekem buli volt az iskola, nem folt tanulási kényszer.Volt hogy fél kettőkor vége lett az iskola édesapám várt az utcán, be a kocsiba és mentünk kér három megyével arrébb, és este későn értünk haza, majd másnap az iskolában kipihentem magamat.
De millió egy történetem lenne az iskoláról.
-
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #153004 üzenetére
Mi falunkban olyan 1990-ben vagy 1991-ben volt az utolsó vetítés a művelődési házban, fehér vászon mögött egy öreg hangszóróból szólt a hang, egy régi vetítőgéppel
Nem sokan jártunk ahogy emlékszek mert akkor még 10-11éves voltam
De arra igen hogy egyik alkalommal a A cápa című film ment, mi öcsémmel vonultunk is nézni, erre a gépész felesége aki a jegyet szedte nem engedett be, jöhettünk haza, erre édesanyám hoppsz gyerünk vissza és kiosztotta hogy ha ő elenged minket moziba akkor ő köteles minket beengedni.
Így megnéztük néztük a A cápa című filmet mozibaAztán nem is voltam moziba 1997-ig amikkor is Debrecenbe néztem meg a Az ötödik elem című filmet
Aztán 1999. Star Wars I. rész – Baljós árnyak
Elkértem édesapámtól a kétütemű Wartburg-ot és egy pénteki napon osztálytársakkal tanítás helyet irány Debrecen Víg Mozi
Szüleim előtt nem volt titok hogy iskola mellé megyekMondjuk már előtte is volt hogy iskola helyet mentem vezetni, mert édesapám kissé kapatós volt de dolgozni meg mennie kellet így én vezettem, mentünk Szolnokra
-
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #152999 üzenetére
Mozi is olyan mint egy színházi előadás, egy koncert, egy fesztivál, egy tűzijáték
Persze tv-n is meg lehet nézni de nem olyan
Vagy otthon egyedül is lehet sörözni, de nem olyan mint egy kocsmában a haverokkalÉn nem eszek semmit se a moziba e se itthon ha egy új még nem látott filmet nézek
Ha még nem próbáltad a 4DX mozit azt mindenképp tedd meg, egy látványfilmmel ami érdekel
Nagyon jó élmény
Ha például a Ready Player One filmet(előzetes) megint vetítenék 4DX-be nagy esélyt látnék rá hogy újra bemennék megnézni, nagyon adtaDe oda ne vigyél be kólát és egyéb ennivalót.
És szerintem a 3-as sor az ideális a 2 és a 4-es még elmegy, 3-as esetén van a fej a vászon közepével egy vonalba nem kell se le és fel nézni.Én pár éve édesanyámat is elvittem(1959 születésű), és videóra vettem mikkor elsőnek megmozdul alatta a szék.
Sőt 3D vetítésre is rendszeresen elviszem, pl amikkor a A szépség és a szörnyeteg (2017)(előzetes) néztük, és hógolyóztak filmbe és úgy van megcsinálva mintha fejbe dobnának akkorát ugrott
Ezen a nyáron meg bobozni vittem el Balatonfűzfőn (itt egy videó), de nem ám úgy lassan, fék nélkül nyomtuk és a kettőnk súlya adott ám lendületet, a határolók fékezték a bobot amik azt gátolják hogy ne boruljon vagy nagyon ne emelkedjen le, na jó a végén a nagy kanyar előtt kér egy kis féketPersze pont ki lehet fogni hangos társasságot, de nem kell eltűrni szólni kell hogy hagyják abba vagy kérsz segítséget a személyzettől, és igen ki fogják őket rakni
De ki is lehet fogni
2020 nyarán a vírus első nyarán, mentem moziba Debrecenbe
A nagy terembe egyedül voltam, és igen le is vetítették a filmet, de nem volt olyan élmény mint amikkor még ott ülnek 10-20-an, a jobbfajta nézőkből.
Bár lehet a film miatt nem volt olyan mert a Tenet filmet(előzetes) néztem és szerintem az a film egy borzalom. -
Papaj x
senior tag
válasz
KROK640 #152990 üzenetére
Kérdeztem az eladótól, h milyen chipsettel tesztelte, várom a válaszát, túl sok munka volt már vele, így nem akarok próbálkozni, s plusz időt/pénzt befektetni, így is off, annyi plusz melót generált már.
Ugye nekem azt kell sajnos preferálnom, amit megvesznek, s "olcsón be tudok szerezni.. Csak most így ez copi..Pyttawrx: Néztem persze, giganal apból nincs már elérhető f1 bios, f20 az alap, ami rajta is van, msinél meg ugyen ezen lapban volt a 6700 k nélkül, ugyan azt a biost igényelné.. Volt reset, giga alpból resetel, ha nem tetszik valami, ezért az újra indulás.. Csak nem értem, miért lehet így supportba beírni, bár remélem tényleg nem a procival van valami - de ugye ezt az előző okok miatt kizártam-.
-
Papaj x
senior tag
válasz
KROK640 #152987 üzenetére
Persze, volt táp csere is..
Cpu egy dell brand gépben megy, így ezt ki is kizártam, pedig én is ezt gyanítottam.. Külföldi fórumokon olvastam, hogy járt már más is így, csak akkor nem értem a spupportot..
CPU-n am van fizikai sérülés, látszólag, de mivel megy a dell gépben, így ezt ki is zárhatom, hogy ez hiba lenne..
-
Papaj x
senior tag
válasz
KROK640 #152983 üzenetére
Elvileg támogatja, 3 féle ilyen chipsetű lapban volt, s nem indul el vele, gondolom tdp miatt..
MSI H110M PRO-D - dram cpu visszajelző felváltva villog
Gigabyte H110-D3A - elindul, 10mp múlva leáll, majd újra indul, végtelenségig ezt csinálva
Ebben az utolsó 2ben volt utoljára, 3.nak a típusára nem emlékszem, de az valami brand msi lenovo..Gigabyte 2x4pin cpu, s nem..
Msiben volt i7-6700 k nélküli, az ment, ezzel nem..
Proci működik, dell brand gépben tesztelve..
Van még egy asus h110-esem, de már nem biztos, h szét kellene bontsam..
-
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #152925 üzenetére
Hát igen és másik Mystic nevű
De be fogok menni és rákérdezek, azzal nem veszítek semmit
Ha meg nem megy akkor írok a Metro-nak, mert telefonon már rákérdeztem és az mondta az ügyintéző hogy akkor aki ezzel foglalkozik felveszi velük a kapcsolatotCsak ugye kérhettem volna a Bakelit Bár-hoz is de azért nem oda mert egy kicsit jobbnak tartom a Mystic pizzáját
De ha nem akkor nem megmarad a pénzem azért 5000e Ft-ból tudok venni más kaját is, csak bosszant
-
tahepa
senior tag
válasz
KROK640 #152818 üzenetére
A sok "potyautas" miatt is volt a vizitdíj kitalálva....abban az időben sokkal több munkanélküli ( nem befizető) volt a rendszerben... a TB fizetők voltak kisebbségben.
Mint írtam abban az időben még nem volt ez a világbajnok ÁFA....akik jöttek azok szüntették meg ( népszavazással) a vizitdíjat és vezették be a b@szott magas állami sarcot ( áldassék a nevük) -
tahepa
senior tag
válasz
KROK640 #152814 üzenetére
Én szivesen fizettem volna a vizitdíjat ( 300ft) mert abból jutott az aszisztensek bérére , rendelő fenntartásra - eszközök beszerzésére és akinek nem volt ott dolga az nem ott múlatta az időt. Most nincs pénz semmire és nincs is megfelelő ellátás akkor amikor kellene. Vizitdíjjat egy évben max 3000 ft-ot kellet volna fizetnem ( max 10 x 300 ft).
A világbajnok ÁFA a vizitdíj kivezetése után lett bevezetve.A gyerkőcök utaztatására lehetne beállítani iskolabuszokat ( mint jobb helyeken) és problem solved.
-
aldebaran
addikt
válasz
KROK640 #152814 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy most, amikor sz.r az egész rendszer, mindenki magándokikhoz megy, aki nem akar hónapokat várni és így annak a pár száz forintnak a sokszorosát fizeti?
Én akkor egyszer voltam valamiért az OTI-ban és olyan kellemes volt, hogy alig voltak bent, perceket kellett várni, holott még időpontot se foglaltam. Se egy unatkozó nyugger, se egy svéd cserediák sehol... imádtam.Most is van olyan általános - azt hiszem katólikus - iskola, ahova úgy megy ki vidékre a busz, hogy a városban összeszedi a nebulókat, majd suli után a buszmegállóig visszahozza. Ismétlem: a városból.
Direkt oda járnak, senki se panaszkodik... csak mondom.
Minden megszokás kérdése.De mindezen dolgok úgyse rajtunk múlnak, ezek csak pusztába kiáltott szavak...
-
-
lappy
őstag
válasz
KROK640 #152659 üzenetére
Tévedésben vagy
Az árszabályozás az alábbi alapvető élelmiszerekre terjed ki:
• kristálycukor (van cukor csak drágább)
• búzafinomliszt (BL 55)
• finomított napraforgó-étolaj
• házi sertéscomb
• csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég
• ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% zsírtartalmú tehéntej -
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #152423 üzenetére
+1 JANIKAKA
Most van a befőzés és a cefrefőzés is., bár elsősorban a cefrébe kell. Még pár hét és remélhetőleg vége. Utána legközelebb talán karácsony körül lesz még egy őrület de az szerintem nem lesz ilyen léptékű azért a pálinka cefréjébe több cukor kell mint a sütikbe.+ a méhek etetése is most folyik, hiszen ők tavasztól folyamatosan gyűjtötték a virágport de ugye azt a méhészek pergetéssel elvették tőlük úgyhogy ezt pótolni kell nehogy a télen éhen pusztuljanak. Ez úgy megy hogy a cukorból szirupot készít a méhész és azzal eteti meg a méheket. Ez addig folytatódik ameddig még kirepülnek de ha már annyira hűvös lesz az idő, hogy nem mennek ki a méhek abbahagyja a méhész is az etetést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest