- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
-
RandomName
senior tag
válasz
Salex1 #145880 üzenetére
Ki kellene deríteni az okát, és akkor kiderülne, hogy tényleg konzolt kell-e venned.
És az is, hogy milyet.
Sok esetben nincs keresztbejáték pc/konzol között, így a saját közösségéből esik ki ha nem velük platformazonosan próbál játszani.
Illetve vannak konzol exkluzív címek, illetve ezekből is van olyan ami csak ps/xbox/nintendo-ra van..... -
KROK640
nagyúr
válasz
Salex1 #145880 üzenetére
Hát, akkor meg lehet, hogy a PC-t lehetne felfejleszteni, bár ha ő konzolt akar (azzal a baj h azon csak játszás lesz), meg a mai VGA árak mellett, bizony nehéz ügy.
Jaja, lehetett rövidíteni is, ahogy te írod, én azt csak egy idő után használtam, mivel eleinte nem ismertem ezeket. Később meg már minden utasítást rövidítettem
-
KROK640
nagyúr
válasz
Salex1 #145817 üzenetére
Vegyél neki PC-t, azon idővel majd nem csak játszani tud, hanem más értelmes(ebb) dolgokat is.
A Lego City Undercover egy egészen olcsó (akár 1st gen I3-I5-ön is elmegy, de ha 4th gen valamit veszel túl is biztosítottad, 4GB RAM és egy 1GB-os VGA társaságában. Ez szerintem olcsóbb mint egy újabb Xbox vagy PS, pláne ha a különféle előfizetéseket is belevesszük). -
RandomName
senior tag
válasz
Salex1 #145817 üzenetére
Na ezzel szerintem bele fogok nyúlni....
:)
Amire rálátásom van:
XBoX.
Két lehetőség van.
Veszel lemezes gépet drágábban, és lavírozol az ingyenes játékok és a drága akár használt lemezes játékok között, esetleg az MS store-ban fényesíted a bankkártyád.
Vagy havi díjas előfizetéssel éred el a játékokat, százat, mellette EA címeket, Bethesda címeket, és ugyanúgy ott vannak az ingyenesek, de 1 full AAA cím árából kb fél évet előfizetsz. Ha kell mellé valami, akkor azt még mindig megveheted. Egy idő után leszivárognak a menő játékok is az előfizetésbe, meg mindig van valami akció.
Ja, ultimate előfizu esetén pc-n, telefonon is tudod játszani a könyvtáradban lévő játékokat a gyári kontrollerrel.De van baj.
A hardver.
Én vettem tavaly egy kifutó One S All Digitalt.
Ugye kijött a következő generáció, és már vannak olyan játékok amiket én már nem kapok meg.
Szóval ha használtan veszel most egy előző generációt, akkor vagy meglesz az a játék amit a gyerek akar, vagy nem.A gyerek 9 éves, ha rákap a konzolra, akkor kellenek neki majd a next gen címek. És itt is röghözkötés van. Ha Playstationt veszel, ha XBoX-ot, mindig lesz olyan ami csak a másikon van.
Olyat vegyél ami a haverjainak is van, hogy tudjanak együtt játszani. -
paatrick
őstag
válasz
Salex1 #145817 üzenetére
Attól függ mennyi a nem egy vagyon neked és kb milyen játékok érdekelnék. 9 évesen szerintem csak angol meg történet alapú játék mind kiesik.
Én ilyen Minecraft-ban gondolkodnék.Én javaslom Debrecenben a Playbox nevű helyet. Miklós utcán van, be lehet parkolni az udvarba. Foglalkoznak használt konzollal is, és javítanak is helyben ha lehet (többi nagyobb üzletnél küldik Pestre amennyire tudom - 2 éve kérdeztem körbe)
Plusz van sok használt játék is, ami nem azt jelenti hogy rosszabb csak ki lett bontva és mondjuk egyszer valaki végigpörgette. -
szabonagyur
félisten
válasz
Salex1 #145817 üzenetére
Meg kell nézni mivel játszana és melyiken elérhető.
Utána jöhet az a rész, hogy fixen 1-1 játék megvétele a cél vagy esetleg más? Pl. XBOX esetében van úgynevezett gamepasss ultimate elég jó áron (éves 12-13e körül) aminél a benne levő összes játékkal lehet játszani amíg elérhető benne (PS oldalon nem tudom van e ilyen).
Van mindkettőnek témája itt, érdemes beleolvasni miután átgondoltad amit írtam.
-
Cs1csó
titán
válasz
Salex1 #145671 üzenetére
Ez hiú ábránd, ahhoz, hogy LÁTVÁNYOSAN kevesebb autó legyen az utakon 1500-2000Ft-os benzinár kellene. Amúgy jó irány, engem nem zavarna, a legtöbb autóban - egyszerűen csak figyeld meg - EGYETLEN ember ül.
Persze ehhez minőségi kerékpárút hálózat kellene, és minőségi közösségi közlekedés. -
KROK640
nagyúr
válasz
Salex1 #145289 üzenetére
Tudatosan... igazából ezt is nehéz definiálni, mert két féle vezet : egyrészt csak házra/lakásra veszel fel (ezenfelül még a munkaeszköz amivel pénzt keresel a másik ami elfogadható számomra hitelből) és semmi másra.
A másik irány amikor nagyon tudatos vagy és kell egy kristálygömb, hogy X év múlva nem válsz-e az asszonnyal, nem történik-e váratlan baleset, gazdasági válság, munkahely elvesztés bármi...De ha figyelted, nem is a lakásra hitelfelvevőkre reflektáltam elsősorban, hanem amelyik TV-t, telefont, autót vesz hitelre, mert meg kell mutatni, hogy neki van. Aztán fizetés előtt egy héttel 5000ft-ja nincsen, de féltéglával veri a mellét, hogy neki van 15 éves BMW, meg almás telefon, meg fél falat beborító TV, stb.
Gyerekkel meg úgy vagyok, hogy szerintem ma Magyaroroszágon egy is komoly bátorságra vall, barátnőmmel azt beszéltük, hogy egyről is akkor lehet szó, ha látjuk valamelyest az anyagi biztonságot, ami bizony megeshet, hogy nem ebben az országban lesz.
Semmi kétség, sok válás lesz, meg az is érdekel, hogy majd azzal mit kezdenek, ahol aláírták a 3 gyereket aztán 1-2 után már válás lesz ... (BTW három gyereket felnevelni anyagilag nagyon komoly kihívás, nem csak az etetésükre, a ruháztatásukra, a számítógép, telefon stb gondolok, hanem a tanítatásukra, valamint arra a meg nem keresett pénzre amit mellettük nem lehet megkeresni... )
-
-
saril
senior tag
válasz
Salex1 #144700 üzenetére
A 2 komponensű elég jó választásnak tűnik, én kívülre is raknék ragasztóval átítatitt géz lapot, igaz akkor csúnyább lesz, de szerintem erőssebb is. Ha hozzáférsz belülről is akkor tudsz oda is rakni, még jobb ha valami merevebb vékony lemezt amit megcsiszolsz előtte hogy még jobban hozzá tudjon kötni a ragasztó, szerintem simán megoldható!
-
Cs1csó
titán
válasz
Salex1 #143850 üzenetére
Minden lakossági fogyasztónak JÁR 1 fázis és 32A, ezen túl kb. 4 ezer forint 1A beépítése, hogy tehát ha kell plusz 10A akkor ugye az kb. 40k.
Lehet egy levelet írni a szolgáltatódnak amiben megadod az adataidat és az alapján biztos tudnak valami pontos tájékoztatást adni.
Mi faxán pórul jártunk: 10 éve költöztünk egy házba ahol 3 fázis volt és jól megpakolva minden fázis amperrel. Aztán jöttek a szolgáltatótól, hogy mi csak 32A-re vagyunk jogosultak tehát a 3 fázist nem vették el de szétosztották a 32A-t volt is belőle gond Most úgy ahogy stabil: 16A-10A-6A így van most szétosztva ami most jó mert az első van szinte minden a másik kettőn kevés cucc van csak. -
bobace
addikt
válasz
Salex1 #143850 üzenetére
Nehéz megmondani, hogy magában mennyi, mert a szekrényt ki kell gipszkartonozni, illetve autótöltéshez szereltetek fel egy dobozt saját megszakítókkal és dugaljakkal, meg újra is kábelez ezt-azt stb és így saccolta 50-60e-re. Fele visszajön ugye. EON-nál a 25->32A elvileg ingyenes, de lehet van pár ezer forint adminisztrációs költség, úgy emlékszem, mintha azt olvastam volna.
És a napelemes történettel leírtad az egész EON működésének bizonytalanságát... Nálam ugyanez a szabványosítás kapcsán. Hiába van engedélyed, hiába csinálják meg elvileg szabványosan, minden attól függ, hogy aki kijön az milyen lábbal kelt, és van-e kedve rányomni a pecsétet egy kicsit is véleményes történetre, ami bár alapvetően jó, de mégsem a legújabb. Nekem azt mondta a vill szerelő, hogy ha nem veszik át, akkor neki bünti pont és az ügyfél bizony követelheti vissza a kivitelezés költségét is, szóval már csak ezért sem mernek ők sem reszkírozni, és nem vállalja el ami nem tuti.
Mondtam is a szerelőnek, hogy úgy lenne az igazi, hogy én sem fizetek a kivitelezőnek addig, míg az EON rá nem nyomja a pecsétet, de azt meg nyilván senki nem vállalja. A napelemes kivitelezők is megérik a misét azért, mert ahogy jöttek felmérni, a fele a villanyhoz nem is ért igazából. És oké másik szakma, de szerintem anélkül nem is lenne szabad megindulni.
Persze nem értem a sztorit sem teljesen. Ugye két kör van, egy bejelentés az EONhoz, anélkül nem is lehet elkezdeni, hogy ne néznék meg hogy szabványos -e a mérőhely, a másik meg a végén megint megnézik, hogy minden jól csatlakozik-e, megvan-e. Azért itt lehet az EON is ludas, hogy nem mondta előre, hogy mi a helyzet. De ha tényleg a kivitelező elkezdte saját szakállára csinálni, és feldobálta a napelemet meg az invertert mielőtt EONnál bármi történt volna, akkor egyértelműen az ő hibája és money back. -
Marci79
senior tag
válasz
Salex1 #143744 üzenetére
Nem mind, mert itthon is meglehet annyit keresni már. Vállalkozóként többet.
Leginkább az olyan elmaradott helyekről mennek el, mint pl. debrecen. Én is leléptem cca. 3 éve és már csak nagyon-nagyon jó ismerősöknek vállalok már munkát debrecenben. Debrecenben konkrétan nemigazán éri meg az építőiparban lenni. Rengeteg a román és ukrán. -
bobace
addikt
válasz
Salex1 #143518 üzenetére
Én a magas visszatöltéssel rendelkező fiólkjaimat már megszüntettem régebben, most 1kb-ra van beállítva a kliens. 8 év alatt 4 GB-ot töltött fel kb.. Ebből nem hiszem, hogy olyan rettentő követelést tudnának kihozni egy-egy letöltésre, hogy ha még el is kapnak, akkor ne lehetne kifizetni
-
Cs1csó
titán
válasz
Salex1 #143509 üzenetére
Express, Nord, stb.
Mindenképpen fizetőset, csak az alkalmas torrentezésre. Másik megoldás, hogy bérelsz egy szervert oda töltesz le majd onnan SFTP-n áthúzod a tartalmat.A biztonság szempontjából mindkettő jó. (tehát a szolgáltató, vagy egyéb szervezet sem láthatja az adatfolyamodat.)
-
mezis
félisten
válasz
Salex1 #142830 üzenetére
Bent mennyire párás cső környéke?
Ha KPE csővel vezeted ki a vizet, az kevesebb hideget visz be.
A benti csövön nem lesz páralecsapódás?
A bemutatott műanyag vödrössel nem kísérleteznék. Mennyi hő áramlik ki a falon?
Milyen tél volt, amit átvészelt?
Nekem fűtetlen ház fal melletti csapja fagyott már szét márciusban! Azt hittem már tavasz van, aztán jött pár éjszaka -5°C, és nappal is alig volt 0°C fölött.... -
bul07
nagyúr
válasz
Salex1 #142681 üzenetére
Rájuk gondolsz
[link]Ha igen én semmi infót nem találok a honlapjukon ilyennel kapcsolatban, lehet egy emailt megér
De én komoly puskával is akarnék páratAmúgy én két lehetőséget találtam
Puskás Lövész Egyesület [link]
MÉZESHEGYI LŐTÉR [link]0.22 forgótáras pisztollyal már lőttem, igaz nagyon régen, több fajta tölténnyel is még nyomjelzőssel is
-
szotyika77
aktív tag
-
szotyika77
aktív tag
válasz
Salex1 #142500 üzenetére
Teljesen megértem a te álláspontodat is. Én évekig nyomtam benzinessel, és most hogy megszületett a lányom, sokat alszik kint, és nem szeretném zavarni a benzines fűnyíró hangjával, plusz a szomszédok nagyon hisztisek, és ha hétvégén valaki füvetvág/flexel/stihlezik, már jelentik is felfele csendháborításért. Amihez az önkormányzat parti is, mert vasárnap 10-16ig nem lehet hangos tevékenységet folytatni...
Csak ezért döntenék az elektromos mellett, viszont ha emellett döntök, akkor csakis komoly, bivaly gépet veszek, ami elég erős is.
És itt jön a következő kérdésem, hogy néztem a gépeket, Bosch, Makita, Al-KO, Hecht, valakinek van véleménye ezekről a fűnyírókról? -
bul07
nagyúr
válasz
Salex1 #141741 üzenetére
(#141742) dew28
(#141743) gps76Csak megvettem a Fahrenheit 28098 Gázforrasztó ceruzát
Hát igen forrasztani elsőre nem tudtam vele, másodjára meg még nem próbáltam
Az a gond hogy túl nagy hőt termel, se perc alatt elég a folyatószer az ónból, meg el is kezdi égetni a vezeték szigetelését, pedig nem a szigetelést érte a szúró lángZugsorcsövezésre jó lehet, de hogy azon kívül mire, esetleg ha két lemezt kellene összeforrasztani ahova több hő kell
-
szotyika77
aktív tag
válasz
Salex1 #142052 üzenetére
Pont azt akartam írni, amit bobace 142058 hozzászólásában írt, hogy nagyon sok helyen másról írnak számlát, mint amit ténylegesen elvittek, és így már jár a támogatás. Pl terasz beépítés helyett térkövezés, tetőcsere, belső festés, járda és betonplacc készítés. A kis tüzépeken segítőkésze, mindent meglehet beszélni velük. Tapasztalat.
Plusz ha a családban/barátok között van egy kőműves, akivel a vállalkozói szerződést megcsinálod, akkor akár saját magad is beépítheted a teraszt, és spóroltál a munkadíjon. -
bobace
addikt
válasz
Salex1 #142052 üzenetére
Jah tényleg hiteltámogatást is adtak.. kollégámék meg juni 5-ére voltak kiírva, és akartak babavárót, ami meg elsejétől indult de megjött a baba 28-án előtte. Hát ő sem mosolygott.
Megy már a mutyi amúgy úgy hallottam.. számla szerzés másról hogy lefedje amit nem tudnál behúzni a támogatás alá, stb.
-
bobace
addikt
válasz
Salex1 #142045 üzenetére
Sajnos az időbeliség megint kinek így, kinek úgy csapódott le.
Mi pl mindennel jól jártunk. 2014-ben 800e forint önerővel vettem Debrecenben kertes házat, aztán amikor már gyerek is volt, és bővítésre került volna a sor, kimatekoztam, hogy sokkal jobban megéri költözni (2,5x-es szorzóval adtam el a házat 2018-ban, 19-ben a 3x-os is meglett volna, így gyak a hitelünk elinflálódott), így felvettük a CSOK-ot 2. bevállalt gyerekre, de tudtuk, hogy akarunk. Másik évben jött is. Hab a tortán, hogy a Babavárót pl pont bejelentették, és nekünk a terhességre esett, nem is vettem volna igénybe, csak ha már tudom, hogy jön a baba. Most meg itt a felújítási támogatás, bár már nem sok minden maradt sem önerőben, sem felújítani valóban, de hitel részét nem akarom.
Na de amire ki akarok lyukadni, hogy neked pedig költözni kell, mi sem akartunk, de ha ki akartuk használni a lehetőségeket, akkor muszáj volt. Így kapnál CSOKot, felújítási támogatást( ha most költözöl, még jövőre igénybe veheted) is. Ez egy döntés, hogy maradsz, én is nagyon szerettem az előző helyünket, de győzött a racionalitás, 10+3 misiről én nem mondanék le, biztosan lehet találni jó helyen jó ingatlant, azért a 10 misi különbözetért is akár. -
pomorski
őstag
válasz
Salex1 #141738 üzenetére
Én MPL-es automatánál már többször is megpróbáltam csomagot feladni, de sajnos sohasem jött össze az automata technikai problémája miatt. Ezért inkább nem is idegesítem magamat az automatánál való próbálkozással, hanem inkább postán adom fel az MPL-es automatába szánt küldeményt.
-
dew28
aktív tag
válasz
Salex1 #141738 üzenetére
lehet csomagautomataban feladni csomagot, de elotte online cimiratkitoltesre van szukseg.
bul07:
vettem vagy ket eve egyet, de vezetek forrasztasra egyszer probaltam hasznalni, nem sok sikerrel. max nagyobb zsugorcsovekhez, vagy csovek/lemezek lagyforrasztasara ajanlanam.
pozitivum, hogy meg mukodik -
bul07
nagyúr
válasz
Salex1 #141443 üzenetére
Kell vagy nem akkor már van választás
Én se kértem a kínait, kivárom, de itt falun más, nincs elég ember, doki nem tudja összeszedni a 10embert hogy lekérje az 1ampulá ami 10 oltásSzomszédomék meg, ők aztán nem oltatják be magukat mert minek(mondjuk nem is csodálkozok mert kuruc infó a fő hírforrása)
Öcsémék is hezitáltak, élettársa most van benne és ő is karanténba, de már ők is akarják
Itt a világ végén kis faluban is egyre több a beteg és már halott is van, ami eddig nem volt, de tényleg eddig egy két eset volt azok is eljárós dolgozók
Halott az friss eset, és nem is olyan öreg 50-es vagy 60-ad lehetett, pénteken került be a korhátba ma reggelre vége lett(#141440) HUTCHDB
Na igen internet, ahol száraz anyagokat kell olvasni hátértudás nélkül
Magyar lakosság hány százaléka is internetezik, persze a többi meg maradjon sötétben
Nem az a nyomorul konzultációt kellene nyomatni hanem normálisan tájékoztatni az embereket, nem titkolózni, meg félrebeszélni
Mint amit linkeltem olyan videókat kellene leadni a médiában, meg csomó tájékoztatóanyagot csináltatni, e helyett lopják a pénz más csatornákon
Már nyáron tudták hogy lesz védőoltás, de egy 74e hétvégi oltást nem tudnak megszervezni, persze a nagy titkos oltási tervük az megvan
Hiába is lenne több oltóanyag azt se tudnák beadatni gyorsanHa nem látod magadtól hogy mi a gond a Orosz Kínai vakcina beszerzésével, bár nem jól fogalmazok mert nem a vakcinával mert az lehet jó is, akkor felesleges is érvelni mert meggyőzni téged nem lehet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Windows 11
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Renault, Dacia topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest