- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fredo78
aktív tag
válasz
micsiri #169118 üzenetére
Emlékeim szerint a kivitelezés 2023 áprilisban kezdődött azaz bő két éve. Az egész hossza összesen nincs 2 km viszont szinte csont egyenes, nincs domborzati emelkedése, és csak néhány helyen kellett volna kisajátítást eszközölni. Így lassan világrekord lesz az elkészülési idő. Amúgy úgy tűnik, hogy lámpadzsungel lesz, az utolsó 1km a Kassai útig pedig nem lesz megcsinálva (marad egysávos), emiatt a vasúti kereszteződés is marad egyszintben az úttal. Szóval igazi magyaros közlekedésfejlesztést láthatunk.
-
mezis
félisten
válasz
micsiri #157224 üzenetére
Az akkuk töltési ciklusáról az NiCD akkuknál 500 körüli volt a becslés.
Üzembe helyeztek itt a közelemben egy napelemes lámpát. Kb 2000 töltés után kezdett gyengülni, aztán megszűnt világítani.
A töltésekre azt olvasni, hogy nem jó a "rátöltögetés", mert ugyanannyit "öregíti" az akkut, mint egy teljes töltés.Ha valaki naponta töltögeti otthon az e-autóját, akkor 6 - 7 év és jöhet a teljes akku csere?
Ezt olvastátok?
-
sto1911
veterán
válasz
micsiri #157222 üzenetére
En ket dolog miatt nem cserelek, de ennek latszodni kellene a lenti hsz-bol:
1) nincs hol toltenem (es nem tervezek orakat meg rettegek, hogy lesz-e szabad tolto vagy tolto egyaltalan, eleg sokat jarok olyan helyen, ahol fel se merul van-e tolto, mert meg benzinkut sincs sok)
2) kurva sokat ra kellene dobnom, hogy hasonlo kenyelemben tudjak lenni. Es itt olyan alapveto dolgokra kell gondolni, hogy ne erjen ossze a vallam a mellettem ulovel, meg a labam elferjen ELOL az anyoson..."Ha most lecserélnéd mit vennél mennyiért?" - 2016 utani Mustangot vennek 14-25-ert. Es ez halal komoly
Gondolom nem jutottal a vegere a hsznek, ahol is ezt irom: "Szóval van helye, csak nem nőttek még fel az emberek hozzá agyban meg pénztárcában sem."
A norvegok kb. 200 evvel vannak elottunk, mindenben. Ugye mondanom sem kell, hogy szeretett varosunkban hetvegen nem jart a kornyezetkimelo villamos, dizel busszal potoltak?
A leafes vegen is ott van, hogy "Persze ő is csak városban használja, ahogy kell." Csak kivancsi volt milyen vele egy ilyen (tor)tura, ideje meg volt.
-
bobace
addikt
válasz
micsiri #146818 üzenetére
Nagyjából felmérhető lentről, igaz. Ahogy a többi is, amit írtak, hogy mire jó. De fentről csinál pl egy képet, megméri a cserepet és azt behuzza a programba, és már pakolja is fel a napelemeket virtuálisan. Onnan látja a várható termelést is, az alapján lehet számolni tovább.
-
RandomName
senior tag
válasz
micsiri #146814 üzenetére
Tetőt, fekvést, árnyékolást, beesési szöget, stb.
Ami ahhoz kell, hogy nagyjából be lehessen lőni, hogy egyáltalán mechanikailag felrögzíthető a napelem, és nem fogja árnyékolni mondjuk 10 jegenyefa, a beesési szög alapján milyen táblak ajánlottak, az ipari alpinista milyen módon tud kijutni a tetőre, stb....
Olyan dolgokat, amelyek árbefolyásolnak.... -
válasz
micsiri #142567 üzenetére
Köszi, de én is pont ezt írtam.
A Horizon Go csak a visszanézős box mellé járt eddig, de legalább minden csatorna benne van, ezzel szemben a Digi online minden csomag mellé jár, de egy csomó csatorna nincs benne.
Viszont mostanra a Horizon Go elég tré lett, gyakorlatilag alig lehet rajta bármit visszanézni. 2-3 éve még a Forma 1-et is vissza tudtam rajta nézni, meg filmeket. Most már szinte csak a híradót meg ilyen szarságokat. És pár hónapon belül az is meg fog szűnni.Ezért kérdeztem, hogy akinek az új vodás boxa van, milyen a vodás online tv, használható?
-
Papaj x
senior tag
válasz
micsiri #137601 üzenetére
Azóta máshogyan működnek a dolgok.. Sajnos.
zolikaDB: Jelenleg baráti áron kértem havertól egy árat, 2 küszöb cserére, meg két ív cserére (plusz pár flekkolás) a transporteremre, mivel nem nagyon van időm foglalkozni vele. Barátiba 300, s nincs benne sem az anyag ár, sem pedig a számla. -
dobolan
senior tag
válasz
micsiri #136943 üzenetére
Azon kívül még drága is oda kérni valamit.
Ha már Ikea, tudna valaki segíteni? Széket vennék a gyereknek, most épp akciós ikea family kártyával. Drága a házhoz szállítás.
Valaki esetleg, ha jár Pesten és tudna nekem hozni egyet, megköszönném.
Erről lenne szó:
https://www.ikea.com/hu/hu/p/oerfjaell-gyerekforgoszek-feher-vissle-rozsaszin-70441769/ -
tahepa
senior tag
válasz
micsiri #136132 üzenetére
Csupán az a probléma hogy a "kiragadott" szöveg pontosan leképezi a szöveg valós mondanivalóját.
De lehet hogy az egész szöveg mondanivalója : a bolond lyukból bolond szél fúj.
Nem kicsit agyilag rozzant lehet az az emberszabású akinek ilyen marhaság jut eszébe. és ilyen hasonlatot használ....és persze ez minősíti az őt sztárolókat is... -
-
diablo1984
veterán
válasz
micsiri #133662 üzenetére
Hibáztatja a tököm, neki muszáj volt meglépni, mert tényleg ha netán 1 gyerek is koronában meghal azért, mert iskolába járt, azért keresztre feszítették volna. Jól nem lehet ebből kijönni, de az a sok hülye aki a aláírást gyűjt ország vezetés gyanánt, na azokat raknám össze karanténba egy szűk helyre!
-
Cs1csó
titán
válasz
micsiri #131503 üzenetére
Igazad van, de a megszokás nagy úr, ezt csak azért írtam, hogy egyfajta magyarázatot találjak mi lehetett az oka. Amúgy ez többszempontból is veszélyes mert ha emiatt elindul - az amúgy neki pirosat mutató lámpa mellett - a gyalogos a szembeforgalom akár el is csaphatja.
Fordítottan is működik ez: mikor állok a a zebránál valaki elindul mellettem - csordaszellem - sokszor mások is elindulnak, miközben még piros csak az az illetőt ez nem érdekli vagy ő is figyelmetlen és miatt akár többen is veszélybe kerülhetnek.
Vagy párszor így már megindultam azóta vigyázok, és mielőtt lelépek - zöld jelzésem esetén is - előbb köröbenézek balra majd jobbra is.
-
Cs1csó
titán
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honda topik
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest