- iOS alkalmazások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
customer114
őstag
válasz
Sanki #132029 üzenetére
Nem, ez ilyen értelmetlen dolog, mint az alap hsz.
Agressziót kelt a gyenge lelkűekben, akik régóta az internetet bújják kicsit mosolyognak rajta, akik sűrűn bújják azoknak a könyökén jön ki, nem is értem miért írom le, mert amúgy semmi értelme az egész hsz.-nak se.
-customer114
-
törölt tag
válasz
Sanki #131979 üzenetére
Nem. Szerintem pont én is belefutottam két ünnep között tavaly(?), hogy karácsony után furán üres volt a Piac utca.
És még nem volt este sem.
Karácsonyi vásár, a karácsonynak meg már vége.
Csak a kajások maradnak, meg a trombitások.
De amúgy ünnepi levezetésnek jól jött volna még egy kis séta a bodegák között... -
-
tahepa
senior tag
válasz
Sanki #131182 üzenetére
Malompark , piac mellett. Addig csak ott vetünk húst stb....ezért érintett érzékenyen a dolog.
Velem egyszer lehet ilyet eljátszani.
Igen nem vittem vissza , nem reklamáltam....soha nem csinálok ilyet. Tőlem ne kérjenek elnézést és ne akarjanak kártalanítani . Az esélyt éveken keresztül megadtam nekik és eljátszották a bizalmat.
A hús az élelmiszer nem játék ! -
wwhy
veterán
-
wwhy
veterán
válasz
Sanki #127205 üzenetére
Még egy segítségre van szükségem, ezzel kapcsolatban: hogy tudom megoldani, hogy egy sorban van mondjuk 5 szó tabulátorral elválasztva és az utolsó legyen a jobb oldali margóhoz igazítva
A javasolt mód tökéletes 2 szó esetén, de ha több van, akkor már az első tab pozíciója lesz 16
Táblázat és szövegdoboz nélkül.
-
-
válasz
Sanki #129891 üzenetére
A linkelt oldal, csak a sima MPL, amit a postán tudsz feladni, azok az árak nem érvényesek a vaterafutár MPL oldalára. Ennek ellenére a vaterafutár is +75%-al számol, nem 100%-al, ahogy korábban schulc99 kolléga írta, biztos elszámolta.
Vaterafutár oldalán:
A terjedelmes csomag, valamint a törékeny kezelés szolgáltatások díjai az alábbiak szerint kerülnek felszámolásra:
Ha a csomag terjedelmes, akkor a szállítási alapdíj 100%-a,
ha a csomag törékeny, akkor a szállítási alapdíj 75%-a,
ha a csomag terjedelmes és törékeny is, akkor egyszeri 100%-os szállítási alapdíj kerül felszámolásra.A vatera szerződött a postával, hogy az oldalukon eladott termékeket olcsóbban szállíthassák, mint ahogy más cégek is teszik DPD, GLS, Express One és hasonló cégekkel. A szerződésben megállapodnak egy adott alapdíjban, cserébe kell egy adott csomagmennyiség is, aminek meg kell lennie (gondolom legalábbis).
Valószínűleg a csomag darabszámnak van köze ahhoz, hogy nem vaterások is használhatják az oldalt... Bár hogy a posta miért engedi meg nem vaterásoknak is az oldal használatát, az egy jó kérdés... MPL oldalán is tölthetsz ki papír alapú feladóvényt bármikor!
Ami biztos, hogy még olcsóbb csomagküldéssel is degeszre keresi magát a vatera és a posta is.
Ami egy átlag usernek 2100 Ft a postán, azt a vaterafutárral 1505 Ft-ból megoldja. Mivel üzleti csomag, jobban megéri a feladásnál a vaterafutárt választani, mert értékbiztosítás, nyomkövetés, minden egyéb szolgáltatás benne van az alapdíjban.
Ha schulc99 kolléga fel szeretné adni a csomagját MPL-en keresztül, akkor +75%-al kell majd számolnia, 1505 0,75% = 1128 Ft + 1505Ft = 2.635 Ft körül lesz majd a feladás díja, ha kitölti a feladóvényt az oldalon, akkor az oldal kiírja a végösszeget.
Vaterafutáros DPD futárral érdemes még megnézni, mennyi a törékeny csomagnál a feladás, de:
Ha nincs szerződéses futárod, legolcsóbban a vaterafutárral tudod megoldani a szállítást ~biztonságosan(MPL / DPD általában a legjobb, Foxpost olcsó de érdekes történetek vannak arrafelé...)
-
bul07
nagyúr
válasz
Sanki #129815 üzenetére
Én bele szoktam írni a posta utca házszámát is
Példa
Kis Pista
Szatymaz Posta
Szatymaz
Dózsa György utca utca 19/a
6763Nálunk a postás írja rá postán maradó, ő állítja így jobban észreveszik , de te is ráírhatod
Sőt volt hogy zárójelbe a név mögé még a telefonszámát is ráírtam, hátha más postára menne a csomag és tudjanak esetleg telefonálni a postások
-
Atomantiii
addikt
válasz
Sanki #129815 üzenetére
Jó kérdés, kérdezd meg itt inkább.
-
SOAD19
addikt
válasz
Sanki #129705 üzenetére
Gondoltam rá, hogy javaslom, ezt az alternatívát, de inkább nem tettem. Sokaknak, azért szükséges a kocsi, gyereket suliba vinni, ésatöbbi. Illetve, azért csak kényelmesebb kocsival járni, nem izzad le, ázik el az ember... Egy Debrecen méretű városba jobb alternatíva bicajjal, rollerrel közlekedni. Az előző melóhelyem az NI volt, ahova a Fényesből jártam be. Egész évben bicajjal jártam be, de volt pár alkalom, mikor a bicaj nem volt használható, és busszal kellett melóba mennem (43-as). Hazafelé (14 után, azaz nem is a legnagyobb csúcsban) kb. 20 percet kellett várnom a buszra, és ezután vagy 35-40 perc kellett mire a víztoronyhoz ért. Közben szétfőttem a buszon, ráadásul tele is volt. Azaz kb. egy óra alatt értem haza, míg bicajjal 25 perc alatt otthon voltam.
Anno, vagy tíz éve, többek között, ezért is váltottam cangára. Mármint, hogy állandóan alkalmazkodni kell a buszhoz, tömeg, nyáron szétfőttem a buszon, tülekedés...
Legjobb alternatíva talán egy elektromos roller manapság, ésszel használva (az izzadás is kilőve). -
-
copass
veterán
válasz
Sanki #129161 üzenetére
a gazdákkal van a gond, a kutyák nem tehetnek erről abszolute.
uk,usa vagy spanyolban mondjuk jól csinálják, dns kutyaszar -
bul07
nagyúr
válasz
Sanki #128657 üzenetére
Mindegy hogy benzines vagy diesel a előtte ráfordított törődést kell nézni
Mert mindkettőbe lehet pénznyelőt venni és lehet jól karbantartott felújított autót venniVolt itt a faluban egy Touran, gazdája mindent felújíttatott majd 1 milliót költött rá, de mégis eladásra adta a kocsit , egyszerűen nem bízott már a kocsiban, következő gazdája jól járt
Szerk
Nem válasz akart lenni -
Zola007
veterán
válasz
Sanki #128643 üzenetére
HaHu-n Nyíregyháza 150 km-es körzetében keresgélek.
Csak találok már 3 megyében egy 1 milliós autótOké, hogy egy-két ismerősöm 3-4 milliós kocsit Győrből és Zalaegerszegről hozott, de egy ilyen autóig nincs kedvem még Budapestig sem utazgatni
130-nál mennyit forog a kocsid? Motor és menetzaj, stabilitás milyen autópályán?
Erről mi a véleményed?: <Astra H 1.4 2005 1.15M>
-
törölt tag
válasz
Sanki #128439 üzenetére
Saccra sehol.
A 100Ft-os boltban kaphatóak jellemzően két mikrózás után eresztenek. Fedél nélkül meg kb semmit nem merek melegíteni idegen mikróban.
100-120Ft-os tégla kiszállítós doboz. Kb 2db/hét a fogyás, és hát bár vízforralós mosogatást igényel, de tisztán tartható. -
Cs1csó
titán
válasz
Sanki #128401 üzenetére
Pontosan, - most olvasom hogy van ilyen hogy fóliafelhelyező nem is hallottam még róla de tetszik ha tényleg működik érdemes beruházni - tehát vagy beletanulsz az olcsón vett fóliákkal akár az egész családnak intézed a cseréket vagy nem foglalkozol vele és a boltban megveszed és ott rakatod fel - jellemzően van rutinja az eladónak de ha nem tetszik akkor nem veszed meg.
-
bul07
nagyúr
válasz
Sanki #128393 üzenetére
Itt meg én nyertem meg
De még a beszerzést isMilyen jó is az hogy nekem áll benne a pénzem, mert 50nap után fene se emlékszik hogy pont az árát adta ide vagy tett rá pár százast és hogy mennyit adjak vissza ha nem jött meg
Most is van egy 3.5$ tok ami nem akar megérkezni, 47napnál jár
De van már olyan munkatárs akinek csak szigorúan előre fizetéssel rendelek
Én már előre rendelni szoktam tokot is meg üveg fóliát is
A70-et néztem most ki de várok vele hogy 100e alá essen, de egy keretes üveg fólia már meg jött rá, egy sima még úton van
Tokot meg még keresem mert csak szilikont meg vastagot találok rá ami nekem nem kell -
tahepa
senior tag
válasz
Sanki #126731 üzenetére
Akkor ezek szerint szerencsém van...hogy a vékony falat átszakítva nem üdvözöltek személyesen a melósok...
más
Esetleg nincs itt valaki olyan szaki aki autóvillamossági vénával rendelkezik ?
Egy Citroenbe kellene beleokumulálni ( bekötni ) egy dashcamot ..a szivargyújtótöltő nem játszik.. -
gps76
őstag
válasz
Sanki #126510 üzenetére
Nekem is volt SE a múlt hónapban csak hát nekem gubics volt kifolyt a szemem,ráadásul akksicserével kezdtem, pedig 88%-os volt. A gond nálam a böngészőben(akár Safari, akár Chrome) sok oldalnál nem az igazi a kompatibilitás, főleg ami előugró ablakot(pl. banki szolgáltatásnál) mutat, nem kezelhető rendesen mert a hátteret görgeti. Több millió darab van belőle, nem tudom hogy nem szúrja más szemét hónapok óta. De sok alkalmazás is hasonló, ráadásul primitívek is, fizetni meg nem fogok egy fáljkezelőért ami normális.
Most egy Sony XZ1 Compactot(4.6", Qualcomm 835, 4 GB) vettem 34-ért na ez ott van a szeren, csak sokan nem szeretik a Sonyt pedig szoftverben hibátlan, meg pl. audio-ban brutálisan szól, akár drótos akár BT fülesen. "Olcsón" dobálják a csúcshardvereket, vevő szempontból jó...
Amibe kellemesen csalódtam, "fillérekért" vettem egy P9 Lite(2016)-ot újszerű állapotban, meglepően gördülékeny a Kirin 650-el 2 GB RAM-al, nagyon szép kijelzővel és jó üzemidővel, pedig 2016-os akksija van(gondolom nem használták vagy be volt ragadva valahol készleten). Kamera is feltűnően részletes képeket csinál akár a hátsó, akár a szelfi. -
lorcsi
veterán
válasz
Sanki #126499 üzenetére
nézegettem ezt a honort, nagyon tetszik..de ezt az akksi cserét nem vállalom be
ha kipattintható lenne és egy mozdulattal..akkor nem gond, de láttam bontást a yt-n...
plusz bő 3 éves a telefon..csicso82:
az a bajom ezekkel hogy a legtöbb 6'..ami szvsz elég sok..kényelmetlenül..hova lehet tenni napközben egy ekkora telefont?
külön táska?
pl. a Xiaomi Mi 8 Lite-t is most láttam akcióban a bangood-on..46k körül
szuper lenne, de bazi nagysony telókról mi a vélemény?
illetve a iphone SE..ami még kellemes méretű..de ez sem friss már
-
válasz
Sanki #126163 üzenetére
Ha jársz Berettyóújfaluban, ajánlok egy rendes szakit.
Gumilevétel, centír, fel is teszi a gépsasra, ha nincs sor, pillanatok alatt dolgozik és pici pénzért.*ha jól csinálod, leszervezel vele egy időpontot, Berettyó táblánál rendelsz egy pizzát, cserélik a kereket, felveszed a frissen sült pizzád és mire hazaérsz csak a porszívóra meg egy tiszta pólóra lesz gondod.
-
Manitou
veterán
válasz
Sanki #126157 üzenetére
Van egy felniszetted, amihez van egy gumiszetted és azt fel kell még tenni a felnire? Vagy van egy felniszetted gumistól, amit fel akarsz tetetteni a most autón lévő helyett?
Ha csak kereket kell cserélni az még enyiből ki is jöhet. De ha a gumit fel kell szerelni a felnire, akkor az már neccesebb. Kerékméret függő is, minél nagyobb, annál többért csinálják.
Nekem 4db 17-es felnire 4 gumit kedvezménnyel tettek fel majdnem 10e-ért egy áelvileg olcsóbbnak számító helyen ( a kiírt ár alapján még többet kalkuláltam) , úgy hogy én vittem a felnit és a gumit külön, csak rá kellett tenni a gumit a felnire és kicentírozni, nekem autóról le és fel se kellett tenni semmit. -
bul07
nagyúr
válasz
Sanki #125315 üzenetére
Az ilyet nagyon nem értem főleg egy alkatrészekkel foglalkozó bolt esetén
Ha ennyire keresik az adott cuccot akkor mi a fenéért nem tart mindig a polcon egy két darabot
Oké hogy nem divat már a nagy raktárkészlet de azért na
Lassan majd egy kiló szeget nem lehet majd venni mert nem tartanak készleten
-
Zola007
veterán
válasz
Sanki #125315 üzenetére
Magyarisztán
Én rendeltem egy telefont az AQUA-tól.
Gyári hibás volt a kijelzője. Felhívtam őket, hogy 14 napon belül vagyunk, elállnék a szerződéstől
Erre elkezdi az ipse, hogy
"Ha hibás a termék, akkor nincs elállási jog. "
Na itt egy kicsit felb.sztam magam. Mondom oké, miért is?
"Ezt törvény szabályozza."
Oké, akkor adnék egy email címet, legyen szíves elküldeni nekem az adott paragrafust, ránézetnék a jogászunkkal.
"Hát ő most fejből nem tudja, de akkor is így van"A biztonság kedvéért még felhívtam a fogyasztóvédelmi felügyelőséget, ahol a jogtanácsoshoz kapcsoltak, aki miután elmondtam a helyzetet, csak annyit mondott, hogy persze, jótállásnak és 14 napos elállásnak semmi köze egymáshoz és kívánok-e bejelentést tenni, mert megdádáznák őket, ha már ilyen szépen megpróbálják átb.szni jogi háttérre hivatkozva az ügyfelet.
Visszaküldtem egy fórumtárssal a készüléket egy hivatalos szerződés elállási nyilatkozat kíséretében, most az árának a visszautalására várok, de hogy én többet az Aqua-tól egy tekercs WC-papírt se rendelek, az is biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos autók - motorok
- iOS alkalmazások
- Támadásra figyelmezteti a Microsoft a kormányzatokat és a cégeket
- LEGO klub
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- Óra topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i7-4G I 16GB I 240SSD I 14" HD+ Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Western Digital GOLD 12TB SATA3 (WD121KRYZ) HDD
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- LG 65" OLED65C31LA 4K UHD OLED evo TV! G-Sync / 100Hz
- Bámulatos gyorsaság, hihetetlen teljesítmény Ryzen 7 5800x-el! Rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest