- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomantiii
addikt
válasz
dew28 #143660 üzenetére
Igen igazad van, de a jegyzőt nem érdekli és nem kezdeményez ilyet mert ugye azt valakinek ki kellene fizetnie. (és nem ő lesz az)
Közben beszéltem a kormányhivatalnál az erre illetékes osztállyal, ha megadom a nevem és a címem akkor rámvernék az eljárás díját és előrébb nem vagyok vele mert legfeljebb megbüntetik valamennyire, azt röhögve kifizeti és megy minden tovább. De egyébként tudnak róla csak éppen nem mondta ki, hogy hát ez van nem tudnak vele mit kezdeni.
-
válasz
dew28 #143866 üzenetére
Én pár éve emeltettem az Ampert 32-re. társasház, ami már alkalmas volt az óráig a 32A-re. Amit fizetnem kellett az az órától a bizt tábláig a kábelezés, EON-os azaz regisztrált szerelővel kellett megcsinálni, majd jött az eonos emberke, aki betett a 32A biztit, Leplombálta és kész. Nekem ez kb 50-be kerüt munkadíjjal, meg doboz, meg kismegszakítókkal a lakáson belül.. stb. A 32A-ig ingyenes a szolgáltató részéről, ha minden alkalmas erre az ügyfélnél.
-
Atomantiii
addikt
válasz
dew28 #143657 üzenetére
Köszi, de szerintem cseszhetem a rendeletet, nem tudok zajt mérni. Megszokni nem igazán lehet, nem lehet tőle aludni (főleg hogy hajnalban és késő este is hallgathatom de van mikor még éjszaka is). Még nappal azt mondja az ember, hogy elmegy, bár akkor is nagyon zavaró. Mondjuk én nappal legalább nem hallom, mert nem vagyok otthon, de van aki igen.
Egyébként meg nem tudom elhinni, hogy ér bármit is, mert a madarak is ugyanúgy megszokják és le se sz@rják az egészet. Gondoltam venni kéne nekem is egyet és beakasztani az ablaka alá akinek a földjén van az a sz@r.
-
szotyika77
aktív tag
válasz
dew28 #143331 üzenetére
Alapból úgy van bevezetékelve a ház, hogy minden szobába van behúzva cat kábel, hogy 5 vagy 6 azt nemtudom most hirtelen. Szóval a cat kábelek egyik vége a szobákba van, a másik pedig a garázsban egy szekrényben.
Viszont a netszolgáltató úgy hozta be a netet, hogy a garázsba jön be az ő kábelük, ott rádugták a kis saját szerkezetüket, melyhez hozzákötötték a router cat kábelét, mely a nappaliba megy, itt is van a router.
Viszont így nemtudom kábelen, hogy tudnék netet varázsolni a szobába, mert a legegyszerűbb lenne, hogy abba a szobába egy router, viszont a másik végén(ami a garázsba van) nincs még internet.Ez a szerkezet, amit linkeltél az hogy működik am? Egyiket a router mellé kell konnektorba dugni, és egy kábelt a szerkezetbe, a másikat meg a nethiányos szobába, kábel a szerkezetbe + router és már van is net?
-
Fricu
tag
válasz
dew28 #143306 üzenetére
Értem, köszi.
Ahogy vázoltam korábban, a kamerát és a routert érdemes lenne egymás mellett telepíteni, hogy ne kelljen hosszan utp kábelt fektetni mindenhol. Már, ha a routert valóban el lehet érni wifin 50-60 m-ről - szabad téren. Ezt ki fogom próbálni. Ha nem, és pl. irányított antenna kell(ene), akkor lassan okafogyottá válik a dolog, megveszem a gyári cuccot és passz.
A youtube-os videókat nézve minden olyan eccerű....
Még régi telefonból is lehet csinálni - állítólag. -
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
dew28 #143264 üzenetére
Igazából 3 kamerát szeretnék, értékmegőrzés a cél, de most erre vegyek egy szettet? Nincs nagy érték inkább csak az,hogy lássam ha jön valaki stb. "Profik" akikkel beszéltem azok hikvisiont ajánlották. [link]
Otthonra azért ezt erősnek érzem. [link]
Wi-fis kínaiaktól Én is félek. Ismerem sajnos a memlétező policy/privacyjüket. Csak csalogató az, hogy nem kell semmi kábel, felvevő/ rögzítő egység stb. -
atike
nagyúr
válasz
dew28 #143254 üzenetére
Igen, a "régieknek" ez tény.
De tegyük hozzá, hogy már 2 mpx-eseket is csak elvétve rakunk fel - lakossági használatra is már 4-5 mpx-eseket szerelünk 1-2 éve. Ott azért a rossz képminőség nagyon nem igaz.
Mondjuk az is igaz, hogy a mái napig van egy réteg akinek lenne igénye kamerára, de majd ő rendel magának Ebayről vagy onnan ahonnan - na az a legtöbb esetben katasztrófa...
-
bul07
nagyúr
válasz
dew28 #142309 üzenetére
Éjszaka írtam nekik
És lás csodát már válaszoltak is és küldték a pdf-etTehát ha valakinek a sima Hajdu Aquastic AQ-hoz(50-80-100-120-150-200) kellene alkatrész lista az itt találja
[link](#142312) diablo1984
Én úgy tudom hogy az olcsóbbik abban különbözik hogy a palástjára kevesebb garancia van 5év 10helyet
És hogy a szigetelés vékonyabb benne így kicsivel nagyobb a hővesztesége -
SOAD19
addikt
válasz
dew28 #142165 üzenetére
"Barminemu vitainditas, es tovabbi kommentar nelkul, azert nem lehet, mert "jol allunk a korhazak kapacitasaban""
Ezt érdemes meghallgatni: [link]
Aztán, hogy mennyi valóságalapja van. De el tudom képzelni, hogy akár igaz is lehet.#142164 Randomname
Nem covid osztályt írtam, hanem oltó központot. Több országban foci stadionokat is kineveztek oltóközpontnak. -
-
Atomantiii
addikt
válasz
dew28 #141992 üzenetére
Gondolom valami spéci területen laksz, mert a legolcsóbb optikás net is 4560 Ft. (Elvileg 8020 Ft havonta amilyen csomagod van.) Azért nem mindegy.
De egyébként nálam teljesen jó, 2 év alatt egyszer volt kisebb kimaradás mert valami nem normális nekifogott, hogy levágja a diófa ágát, amit még a hülye is látott, hogy le fogja szakítani az alatta húzódó vezetéket.
-
mezis
félisten
-
Atomantiii
addikt
-
gps76
őstag
válasz
dew28 #141666 üzenetére
Van valakinek tapasztalata? Az utcánkban katasztrófális az aszfalt állapota, közel tégla nagyságú darabok töredeznek ki az útból, meg esőzéskor úszik a fél parkoló. A lényeg a víz alatt nem láttad egy ilyen "taposóaknát" ami felbillenhetett, mert a kocsit is meglökte kicsit, de a lényeg megsértette a gumi belső oldalát, gumis szerint kuka. Mit lehet ilyenkor tenni? Mert 35000 egy ilyen gumi, másnak a trehánysága miatt nem igazán magamat érzem hibásnak...
-
Cs1csó
titán
válasz
dew28 #141640 üzenetére
Amúgy ez is egy olyan újabb döntés ami NEM FÉR a fejembe: hogy a lottózókat nem záratták be. Pedig az tipikusan olyan hely ami nélkül bőven lehet létezni. Sőt ahogy írtad ONLINE is lehet már fogadni. Sőt van olyan kisbolt ami lottó partner és ott is lehet csinálni, ami ugye mivel élelmiszer bolt is ezért nem zárják be.
(persze tudom, gondolom valamelyik fejesnek vannak lottózói és emiatt)
-
-
Papaj x
senior tag
válasz
dew28 #141165 üzenetére
Gondolom nyári szettről van szó, Ár/érték arányban nálam a Toyo proxes T1R nyert.
Mivel lágy gumi, koponi szeret, de a hideg/vizes aszfalton is cserébe rendben van.
Értsd: Alternatív felhasználás esetén (nem gumi füstölés), képes akár 40e km alatt elkopni, ha használva van. -
elfelejtette
veterán
válasz
dew28 #140682 üzenetére
Ezt elmondhatnád azoknak, akik a Hétvezér felől jönnek egyenesen a Budai Nagy Antal felé, csak ha valaki le akar fordulni utána balra a Ruyter utcára, az úgy feltartja a sort, hogy keresztbe állna a kereszteződésben úgy, hogy a Vámospércsi felől el sem tudnak indulni a zöldre...
-
válasz
dew28 #140585 üzenetére
Egyszer volt a kocsin negyevszakos, par eve, valamelyik eppen tesztgyoztes, 2 honapig birtam vele.
Milyen fajta négyévszakos volt? Az ezt megelőző nálam is elég rosszul teljesített, a Nexen ég és föld hozzá képest. Egyébként nálad érthető a téli-nyári szett, ha úgy használnám az autót, ahogy te, valószínűleg én sem spórolnék. Spórolós vagyok, nem hülye.
-
Laza...
addikt
válasz
dew28 #140590 üzenetére
Van itt nem messze tőlem egy "papa". Zsír új Q7et úgy odabaxta a kőszegélyhez hogy ihaj. Kanyarodás, padlógáz. Sebaj, vett új futóművet - telik rá (száraz út).
Én meg még sosem okoztam balesetet. Nyáron lesz 40 éves a jogsim, és volt idő, mikor évekig heti 10k km-t mentem.
Mindenesetre örülök, hogy jól informált, és mindenben szabálykövető vagy, valamint van lóvéd manira, nekem sajnos nincs.
De hogy mondjak valami valóban veszélyeset: a főnököm cukra a 2 és 50 közt ugrál, és azért van terepjárója, hogy ő (érted, ő!) ne haljon meg. Decemberben az M7-en összecsókolózott vagy 7 másik autóval, a tvben is bennevolt. És van jogsija. Durvább balesetek átlag évente. De közlekedhet mert neki is van pénze. Na ez az igazán veszélyes. És hiába mondom neki, hogy egyszer egy családot fog kiirtani 2 gyerekkel egy kis suzukiban, a vállát megvonja oszt' jó napot. Ő túléli
-
Papaj x
senior tag
válasz
dew28 #140529 üzenetére
Mikulásbá: Van másik is, de igen.
Nemcsak Vanda nem tud, de nem nagyon sikerült még olyan embert kapcsolni, aki meg is érti mi a hiba, avagy mi lenne az orvoslása, s konkrétan nem nagyon foglalkoznak vele..
-
vlevi
nagyúr
válasz
dew28 #140340 üzenetére
Amerikában ráadásul táblák helyett túlnyomórészt feliratokat használnak, nem kell messzire menni, a sebességkorlátozó tábla.
Vajon ezzel mit kezd?Vagy, egyes államokban, főleg a kanadai határhoz közel, kiírják km/h-ban is
Volt már olyan is, hogy a burgerking embélát STOP táblának nézte...
[link] -
vlevi
nagyúr
válasz
dew28 #140336 üzenetére
USA-ban lehet jobbra kanyarodni piros lámpánál bizonyos feltételek esetén, de pont ebben a kereszteződésben ki van téve a kiegészítő tábla, hogy NE.
Mondanám, hogy és mi van akkor, ha balról jön a Scania, de ott inkább a csőrös Kenworth jön"Nálunk is be lehetne vezetni."
Vannak nagyobb kereszteződések, hol csinálnak jobbra kanyarodó sávot, de mostanában pont, hogy oda is divat külön lámpát tenni, még a kerékpárút részére is[link]
-
válasz
dew28 #140336 üzenetére
Mert ott nem divat a kiegészítő zöld: jobbra kanyarodhatsz piroson, ha nem jön senki. Nálunk is be lehetne vezetni.
Apropó, lámpák: tegnap a Plázánál a Péterfiáról kanyarodtam jobbra a Hunyadira, és meglepődtem, hogy végre nem egyszerre van zöld a gyalogosoknak és a jobbra kanyarodó autónak.
Ez mióta van így? Azt a kereszteződést pont ezért mindig elkerülöm, ha lehet.
-
simonzé
addikt
válasz
dew28 #139309 üzenetére
Olyan Lagunám volt nekem is.
Űrtechnológiának tűnt 6 évvel az első mp3-at ismerő mobil (Siemens SL45) előtt. Frankfurtból rekordidő alatt értem haza egyik vasárnap '99-ben, amikor 130-as tempó alatt folyamatosan mondta, hogy "Bitte überprüfen Sie sofort den Ölstand". 130 fölött csendben maradt, hát mit tehettem?
Szerencsére csak az alsó olajgomba volt leragadva, így nem sült be a motor.
Nade! Tudna nekem segíteni valaki egy ilyen RJ45-RJ45 (mindkét oldalán LAN anya) toldóval?
Van valahol a házban 3-10 darab, de már egy hete nem találok egyet sem. Kezdek megőrülni... -
SOAD19
addikt
válasz
dew28 #137094 üzenetére
Köszi! Szerintem maradnak ezek, kap majd egy kis mókolást, aztán annyi.
Más:
Öltöny/sportzakó téma. A Demetrenddel kinek van tapasztalata, náluk van lehetőség arra, hogy személyre szabva készítsenek el egy sportzakót, ne utólag próbálják testre szabni? A Kossuth utcai Lordmant szoktátok ajánlani, de sok-sok évvel ezelőtt már vettem náluk egy zakót, de később rájöttem, hogy nem lett az igazi, hiába lett utólagosan finomhangolva. Az ujja, ill. maga a zakó hossza is hosszú lett, vállban is kicsit széles, szerintem. Nem is nagyon hordtam.
Lehet érdemesebb lenne kicsit több pénzt kiadni, hogy már eleve az én konkrét méreteimre szabják az adott zakót. Utólag, csak nem lehet teljesen az adott emberkére szabni.
Hol vállalnak személyre szabott zakó készítést, ill. nagyságrendileg milyen összeget kóstálhat egy ilyen projekt? Vagy tegyek még egy próbát a Lordmannal, kicsit jobban odafigyelve? -
Salex1
őstag
válasz
dew28 #136826 üzenetére
1280-as felbontás elég, bár jó lenne FHD. Laptopról menne a kép TV-re
Kb. 5m sajnos a kábeles átvitel teljesen kizárt
A késleltetés mindegy, ha együtt késik a hang és a kép
Max 10-15eFt, ha drágább inkább veszek egy kis PC-t a TV-hez, most Pi3 van, de nem szeretem, mert nem megy rajta a Youtube. A TV nagyon buta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AliExpress tapasztalatok
- LEGO klub
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Remekül felszerelt, fürge 5K2K monitorral jelentkezett az LG
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külföldi SIM-ek itthon
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest