- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iOS alkalmazások
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Aryes #167321 üzenetére
Hát igen, gondolom kérdésemből is az látszik, hogy én is így gondolom...
Tiktokon van adamferenc69, követem őt, hát ő az egyik üdítő kivétel, csak sajnos messze van. Sajnos itthon tudjuk ugye mi a jellemző... Lehúzás, hülyének nézés. (Tisztelet a kivételeknek, akikkel még nem találkoztam, de keresem!) -
RandomName
senior tag
-
KROK640
nagyúr
válasz
Aryes #167307 üzenetére
Tényleg jó példa, de nálam azért nem játszik, mert van egy hatalmas táskám és abban van minden, ha véletlenül mégsem, akkor maximum még az egyik kezemben szatyor. De nem szeretek semmit sem a kezemben hordozgatni. Ha mégis tele mindkét kezem, akkor így jártam, valszeg mire az órát előbányásznám a kabát, pulóver stb kombó alól addigra úgyis ugyanott vagyok időben
Verőfényes napsütéssel nincs bajom, a teló érzékeli mikor előveszem és olyan fényerőt nyom vissza, hogy akkor is látom
"kell a dátum. Hopp, lenézek" - természetesen tudom, hogy hanyadika van. Nem mondom, hogy sosem folytak össze a napok, de általában tudom, hogy hanyadika és milyen nap van. Mondjuk ez nekem olyasmi mint az, hogy mikor vásárolok a boltban akkor legalább ezres nagyságrendlieg tudom, hogy mennyibe kerül az ami a kosaramban van. (Régen ft-ra pontosan tudtam, de mert sokat vásároltam utalványra, meg limitált KP-re ezért kellett). Tudom, persze a legtöbb embernek ez sem természetes.
Volt egy okos órám (még nyertem) de az akkori telómmal (Lumia 630) persze nem működött együtt, úgyhogy eladtam egy haveromnak egész jó áron
és az okosórázás nálam itt véget is ért. Mostani telóval persze szuperül menne, csak valahogy még a kipróbálására sem volt igényem. Pedig pl a napi lépés számomat pontosabban mérné, és biztos, hogy meglenne az előnye, de csakis egy szigorúan vízálló modell jöhetne szóba.
-
7Sony7
addikt
válasz
Aryes #167307 üzenetére
Látom, az én verziómat még senki nem mondta: Hangos munkahelyen dolgozom, a telót nem hallom meg sokszor, viszont a kezemen lévő "okos karkötő" (ami órát is mutat) rezgését észreveszem. Ha nem kellene ez a funkció, akkor is hordanék órát. (Amit árulsz nagyon tetszik, de így nekem nem jó).
-
sto1911
veterán
válasz
Aryes #167291 üzenetére
Ez nekem nettó szívásnak tűnik ne haragudj.
Ugyanannyiba került mint rendelni, cserében van egy órád ami neked nem kell, mást meg nem érdekel, és csak levásárolni tudod az árát.
Persze, szeretsz nézelődni, stb. szigorúan csak a rendelés/helyi vásárlás szempontjából mondom.
És akkor mindkettőre ellenpélda: elmentem átvenni csomagot boxból, meg mondom beugrok a sparba kuponozok valamit: a box el volt romolva, a kupon meg előző nap lejárt
@KROK640: igen, rég elindult már ez a folyamat és meg is fogja ölni a kisebb üzleteket, nemhiába támadják a temut meg a többit. Most néztem, a Kínából rendelt csomagom már megérkezett az országba, átment a vám ellenőrzésen is, mindezt 5 nap alatt, és kb. tizedannyiért mint itthon. Kíváncsi vagyok rá mennyi idő míg a hihetetlen Budapest-Debrecen 200km-t megteszi
És a múltkor kérdeztem bőrönd kereket javítanak-e helyben, senki nem írt, így rendeltem komplett kerekeket magam, Kínából. Úgyhogy ennyit a helyi kínálatról (ja, lásd fentebb).
-
válasz
Aryes #167265 üzenetére
Párszor már jártam így én is. Az a bibi, hogy amíg olcsóbban be tudják szerezni online újonnan...addig nem nagyon fognak kapkodni érte, csak nyomottabb áron.
A debreceni nagy óraboltot ez a kettősség jellemzi. Jó, mert helyben van és sok minden van raktáron, viszont cserébe drágább mint az online boltok és nincs 14 napos elállási jog ha személyesen vásárolsz.
Ugyanennek az órának a szilikon szíjas testvérét egy tizesért adtam el (3hetes volt), új korában meg 23-25 körül van most is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Aryes #167120 üzenetére
Nekem is telefonkönyv sokszor mint írtam. Meg unalom ellen jó néha pörgetni az üzifalat, csak ne mobilnettel tegye az ember, mert gyorsan elröppen 1GB is akár. Szerencsére nekem rendesen karban van tartva, az ismerősök dolgain kívül csak autós dolgokat hoz szinte nekem, az meg érdekel, szóval jóban vagyok az FB fallal.
-
RandomName
senior tag
-
sto1911
veterán
válasz
Aryes #166988 üzenetére
Még erre annyit, hogy bevizsgálás után ajánlottak nekik új kártyát, számukra horror áron (talán 100k magasságában). Nem vették meg nyilván, hanem elhozták, hogy VGA hibás. Majd vettek egyet, amivel ugyanúgy nem jó. Tehát NEM volt javítás, csak bevizsgálás.
Remélem így tiszta.
-
sto1911
veterán
válasz
Aryes #166988 üzenetére
Nem olyan fajták. Én nekimentem az Asusnak, OnePlusnak, Emagnak is, mindegyiken nyertem is, ők nem ilyenek. Mire megtudtam, hogy ez van, már eltelt vagy egy hónap ha nem több, akkor meg már hová menjen az ember. Lehet csak következő havi fizuból vették az új kártyát, ennyire nem mentem bele... Stb.
Az első mondatod viszont adom.
-
sto1911
veterán
válasz
Aryes #166953 üzenetére
Persze, a szokásos duma.
És nem a vevő cseszte szét, mert az én korábbi gépem is évekig használták korábban, csak eljárt felette az idő, le akarták cserélni, és az azóta is hibátlanul üzemel máshol.
Illetve nem hiszem, hogy kilopták az alaplapi távtartó csavarokat, a bekapcsoló gombot, aztán forrasztottak rá igénytelenül egy másikat stb. Át lettek baszva ahogy kell, az a helyzet. És jelenleg se pénzük se gépük.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Aryes #166843 üzenetére
Nekem halvány fénnyel sötétkékre van állítva és folyamatosan világítóra, így napközben szinte nem is látszik, este meg külön jó, hogy tök sötétben is nagyon szépen látszanak a betűk és a gombok, és egyáltalán nem zavaróak.
Viszont mindenféle csili-vili színárban úszó villódzó módozatokat is tud, ami igen zavaró/figyelem elterelő tud lenni. -
Cs1csó
titán
válasz
Aryes #166843 üzenetére
Nekem is volt "fix" szivárványos, és annyi gond volt vele, hogy egyszerűen nem tetszett. A funkcióját ellátta bár nekem minimálisan van csak szükségem a világításra mert tudok vakon gépelni de azért néha nem árt pl. egyéb karaktereknél ránézni.
De olyanom is volt ami fixen KÉK színben világított az sem tetszett, most végre van egy olyan amin bármilyen szín beállítható.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Aryes #166635 üzenetére
Amikor nyitva volt a bejárat közelében lévő klotyó (ahol mindig volt folyóvíz, szappan sőt zárható budi és kló papír) akkor okés volt persze ha azt bezárták és csak ott a belső térnél lévő volt nyitva na az úgy is nézett ki sajnos.
Az árak botrányosak voltak, de jól bealapozva kellett odamenni és ott egy-két söritalt fogyasztani max.
Én a biztonságiakkal is elégedett voltam, egy-kétszer engem is kivittek (totál készen dülöngéltem a tánctéren) de nem bántottak vagy ilyesmi. Volt réges régen olyan más helyen városban, hogy ha haverok nincsenek akkor bajom lehetett volna hasonló helyzetben)
Úgyhogy nekem hiányzik, a belső teremben a bulik is jó voltak (ha eleget iszok a lábamban van a "bugi" ) -
PLaci58
addikt
válasz
Aryes #166618 üzenetére
Ma reggel már simán ment. A karbantartás után már működik. Annyi volt, hogy belépésre egyböl elhajtott, hogy sikertelen azonosítás, de nem kért semmi belépési adatot. Szerintem a DÁP és külső azonosító programokat simán fel fogják törni és nagy gond lesz belőle amikor kiderül, hogy ellopták több százezer ember személyes adatait, bár ebben az országban ez nem gond, ahol honvédségi adatokat is feltörnek 😄
-
belinho
senior tag
válasz
Aryes #166539 üzenetére
Nincs rászorulva, de az alap támogatás neki is jár, ahogy mindenkinek. Lehet a belét kidolgozza, kidolgozta mire összejött. Ezért mert ennyit dolgozott, így neki nem adunk akkor. Szerintem ez így sem igazságos. Az alap jár, de ha 30fokban akar ülni, akkor fizessen többet, szerintem ez így korrekt. Mondhatnád erre akkor, hogy figyelj már, hiába van 3 gyereked, neked nem jár se a CSOK, se az adókedvezmény, se semmi, mert te az átlagnál jobban keresel, szóval hiába dolgozod-dolgoztad ki a beled, neked nem adunk.
-
Cs1csó
titán
válasz
Aryes #166539 üzenetére
Valamiért (van pár tippem) "viszolyognak" a progresszív adózás/szociális támogatási rendszerektől, lásd egykulcsos adó, a progresszív adózás sokkal hatékonyabb lenne.
A CSOK is értelmetlen, csak egyeseknek lett belőle 3-4-5-ik lakása, és felhajtotta a lakásárakat 50-60%-al.
De az adókedvezmények is abszurdak: akinek magas jövedelme van az TÖBB adókedvezményt kap, miközben logikus, hogy akinek kisebb jövedelme van annak kellene több támogatás. -
zolikaDB
veterán
válasz
Aryes #166396 üzenetére
Ezt mondom én is
Nem is nekem kell, nekem van sportórám is, okoskarkötőm is (egyiket sem használom), meg rendes órám is
Én azt mondtam akkor is, hogy egy 350k-s futópadhoz én már nem a kiegészítő megoldást keresném, hanem olyat vennék, ami méri a megtett utat.
Amit te mondasz, hogy bontás, ezmegaz -> valszeg ha veszel egy biciklis sebesség/távolságmérő cuccot, ami pár ezer ft lehet egy Decathlonban pl, az pont erre való, Arduino nélkül...
De én az eredeti poszt reakciójára reagáltam, és azt mondtam, amit tudok, miszerint egy GPS-es Garmin egy helyben lépkedve nem fix, hogy jót mér, de nem kizárt, hogy az újabbak, okosabbak talán erre is megfelelnek, de azok valszeg 100k fölött vannak árban. -
válasz
Aryes #166249 üzenetére
Ez miért kötekedés? Ha én ilyet találtam a Praktiker oldalán. Ettől még tévedhetek. A leírásban látottak miatt kérdeztem. Más termékeknél kimondottan írják, hogy sütőbe való.
Te jó ég...azt hiszem ideje lesz szünetet tartanom a ph-n. Sosem volt célom kötekedni, csak segíteni szerettem volna.
-
-
-
mrbego
aktív tag
válasz
Aryes #166225 üzenetére
Én magamnak azért választottam az MS authenticatort mert amúgy is fent van a telefonomon (az MS fiókos belépés miatt), és nem akartam újabb appot telepíteni.
Édesanyámnak meg azért választottam a Google Authenticator-t mert valamit muszáj volt feltelepíteni a telefonjára és a Google felé kézenfekvőbbnek tűnt, mint hogy ha behoztam volna a képbe a MS-t. -
mrbego
aktív tag
válasz
Aryes #166215 üzenetére
Én éppen tegnap csináltam meg az ügyfélkapu+ -t édesanyámnak, de nem volt semmi várakozási idő. Neki a Google Authenticator-t tettem fel a telefonjára.
Mikor magamnak csináltam kb. két hónapja, akkor sem kellett várni, és nekem MS Authentucator van. Ma is beléptem többször is.
-
tm5
tag
válasz
Aryes #166190 üzenetére
Az a Centrum/piros zóna lesz, nem a 1-es.
Pl. A Péterfia most kiemelt övezet, Júliustól narancs zóna. akkor oda most milyen bérletet kell venni? Nekem kicsit zavaros. Ha januárban vezették volna be akkor lehetett volna mellé kompatibilis bérletrendszert is tenni. De így... -
RandomName
senior tag
válasz
Aryes #166155 üzenetére
Kellet valami ami a rekordtermés mellett felnyomja a zuhanó pisztáciaárakat....
De a legenda szerint egy várandós cukrászcsaj kívánós volt, és amit magának kitalált elkezdték az üzletükben árulni. 1 hét alatt már nem bírták a gyártast, akkora igény lett rá. És rá pár hétre egy tiktok influencer miatt világszerte ismert lett a cucc... De szerintem csak a saját üzletüket akarták felfuttatni, és elfajult a dolog. Mint anno a Flappy Bird jelenség.... -
bambano
titán
válasz
Aryes #166112 üzenetére
Kerekeket akkor is illik kicentríroztatni, ha nincs gumicsere.
Lehet, hogy a felnidre nem tették vissza azt a közgyűrűt, aminek most nem jut eszembe a neve () ?
Egyébként lehet, hogy te bal oldalon ülsz, de sok autóban jobbfelé van tolva a motor, úgyhogy a filigrán tested nem sokat jelent egy nagy vasdarabbal szemben. -
Cs1csó
titán
válasz
Aryes #165917 üzenetére
Ez már akkor is butaság volt. Hiszen a várost akkor is már "diplomás" építészmérnökök, meg közlekedésmérnökök stb. tervezték és egyértelműen látszott a folyamat:
Az első autómobil 1886-ban készült, az első szalagon gyártott autó 1908-ban (Ford T-modell) (a szalag kb. annyit jelentett az autógyártásban mint a könyveknél a nyomtatás feltalálása, ugye addig kézzel másolták a könyveket)
Az is látszódott, hogy Magyarországon is ahogy megjelentek az autók és teltek az évtizedek egyre csak több lett belőlük, tehát ezt a folyamatot csak simán tovább kellett volna vinni még akár statisztikailag is és kiderült volna, hogy a rendszerváltás nélkül is kb. 2000-re már bajok lesznek. Most meg ugye már azóta is eltelt negyed évszázad.Érdekes lenne megnézni, hogy Magyarországon csak a belső égésű motorral szerelt autóból mennyi volt 10 éves ciklusokat nézve: 1910-ben, 20-ban, 30-ban, 40-ban stb. szerintem egy egyértelműen exponenciálisan növekvő görbét kaptunk volna még úgy is, hogy volt egy világháború a 10-es években, egy gazdasági válság a 30-as években, és egy újabb világháború a 40-es években.
Még MINIMÁLIS agysejttel is LEGALÁBB annyi parkoló kellett volna egy tömbház mellett AHÁNY lakás van benne. (érdekességképp Debreceben a 14 emeleteseket 3-as tömbökben építették, 3 ilyen hármas tömb is van, egyszerű matekkal az 336 lakás, ennyi parkoló kellett volna, és akkor még nem beszéltünk, hogy boltok is voltak alul ahol dolgozók is esetleg kocsival érkeznek, vagy hogy jönnek vendégek, barátok látogatóban, vagy hogy valahol 2 kocsi is van.
Nyilván nem mindig van jelen minden autó de ennek a papíron 336 helynek legalább a 70-80%-a kellett volna, tuti nincs ennyi, sehol. Ez is szerencse mert sokáig csórók voltak az emberek, most is azok de egy autó főleg ha használt és régi viszonylag megfizethető a probléma inkább a fenntartása, nem is a megvásárlása.A város erőltetett iparosítására sem volt szükség csak a lakásárakat verte fel így növelve a lakhatási válságot és persze gallyra vágta az infrastruktúrát a közlekedést.
Volt idő amikor a klasszikus reggeli órákban jöttem keresztül a városon tömegközlekedéssel és belegondolok, hogy ez idővel csak rosszabb lett akkor most nagyon gáz lehet a helyzet. (nem nagyon tudom, milyen most egy reggeli csúcs mert egyáltalán nem közlekedem benne, már évek óta) -
pigmeus
tag
válasz
Aryes #165782 üzenetére
#165781yanna
Szerintem az is gond, hogy sokan nem tartják be a követési távolságot, főleg ilyen időben meg is nő és ráadásul akik előznek simán bevágnak a másik kocsi elé, márpedig ha valaki ilyen időben nyom egy satut az tényleg az árokban végzi. De szerintem mind a két oldalon vannak gondok, ahogy mondod.
#165782Aryes
Nekünk is van egy SX4, de én szeretem a ezeket az extrákat benne, egy hosszab úton simán elvezet az autó egymaga egy sávban, lassít, gyorsít. Szerintem ki lehet használni a jó dolgot is benne, de tény, hogy akinek nincsenek meg az alapok annak egyre megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Támadásra figyelmezteti a Microsoft a kormányzatokat és a cégeket
- LEGO klub
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2
- Óra topik
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i7-4G I 16GB I 240SSD I 14" HD+ Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Western Digital GOLD 12TB SATA3 (WD121KRYZ) HDD
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- LG 65" OLED65C31LA 4K UHD OLED evo TV! G-Sync / 100Hz
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest