- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calogero
addikt
válasz
tahepa #166184 üzenetére
A számla harmadik oldalán fel van tüntetve a leolvasási időszak, ha az egybe esik a diktálási időszakkal, akkor nem tudsz diktálni, mert a leolvasást az elosztó embere végzi el.
Tegnap simán tudtam diktálni. (nálam október 27-november 10 között van az éves leolvasása)
#166212: Te bízta meg, amikor szerződést kötöttél a szolgáltatóval. Ez nem újdonság, már elég régóta így működik.
-
RandomName
senior tag
válasz
tahepa #164251 üzenetére
Az elektromos rollered idehaza nem biztosításköteles? Mert ha igen, akkor lehet van a biztosítódnak erre megoldása.
Persze ha olyan eszköz ami idehaza nem biztosításköteles, de kint igen, akkor keresni kell magyar alkuszt aki tud neked innen biztosítást kötni. Ilyen biztos létezik, mert a google dobott ki ilyen alkuszoknak szóló belső weboldalt ahol ők feltölthetik az adataid. https://nemetorszagibiztositas.hu/roller-biztositas/
De érdemes megnézni, hogy a te rollered ebbe belefér-e:
"Az e-roller jellemzői
Maximum 70 cm széles, 140 cm magas, 200 cm hosszú és súlya 55 kg. A teljesítménye maximum 500 watt, illetve 1.400 watt, ha a teljesítmény 60 százaléka a kiegyensúlyozáshoz (giroszkopikus rendszerek) szükséges. .... .... rendelkeznie kell egy kormánnyal, egy hátsó, első, illetve féklámpával, és két egymástól függetlenül működő fékkel. Továbbá, a járműnek rendelkeznie kell egy csengővel is, azonban az irányjelző lámpa és a védősisak nem kötelező."
Innen: https://nemetorszagi-magyarok.de/hirek/uj-szabalyok-az-elektromos-roller-hasznalatara-nemetorszagban -
válasz
tahepa #163142 üzenetére
Pár év, évtized és a Doberdóig ér majd a fizetős zóna, hisz amint fizetős lesz egy városrész, vagy csak pár utcája, szorítja a megmaradt ingyenes helyek felé a parkolni vágyókat. A Honvéd utca szemre ne tűnik vészesnek, legalábbis nem olyankor amikor arra felé sétálok (hétvégente, vagy hétköznap délutánonként). A következő az Ifjúság utca lesz jó eséllyel.
Mongo
Súghatnál a kereskedő autóiról, hátha ki lehetne utálni
Csak azt ne mond, hogy egy középkorú ipséről van szó, aki egy nem túl fiatal octáviával vagy jobb kormányos peugeot 30X cc-vel, citroen c4 3door-al karistol. -
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
tahepa #158094 üzenetére
#158080 Salex1 és #158094 tahepa :
Minden évben pár hónapot kint töltök, elsősorban Bregenzben (Svájci határ mellett Ausztrián belül is a legazdagabb rész). Aztán hazajövök Debrecenbe. Képzelhetitek milyen kontraszt van.
De tavaly kb fél németországot is bejártam pár hét alatt, hát azután is érdekes volt hazajönni.
(Azzal már nem is jövök, hogy régebben éltem Spanyolországban, Máltán és Cipruson is, na ahhoz képest meg teljesen más világ megintcsak mindkettő) -
válasz
tahepa #158094 üzenetére
Nincs igazad, érdemes előre váltani. Max felvenni a kp-t nem muszáj. Hétvégén a váltás feláras, nem érdemes forinttal elindulni.
Én ugyan azzal sem értenék egyet hogy ne legyen nálam kp, te se hoztál volna annyit haza ha azzal fizetsz. Előny ha van nálad vész esetére kp, főleg külföldön. -
-
tm5
tag
válasz
tahepa #158069 üzenetére
Hehe, mi is most jöttünk vissza arról a környékről (Attersee, Traunsee, Hallstatt, Bad Ischl).
Nekünk nagyon bejön Salzkammergut. Sokszor voltunk már ott.
@hentes555:
Én amúgy a KH biztosító weboldalán szoktam utasbiztosítást kötni, a legnagyobb csomag + 500Ft/nap az assistance, oszt annyi. -
grizlisandor
veterán
válasz
tahepa #156527 üzenetére
Nagyon szomorú.
Pedig azt hinné az ember, hogy előre megyünk nem hátra.(#156528) Real Ghoost:
Decathlonunk van nekünk is, de még nem vettem rá magam, hogy benézzek; de a régen a Sports Directről rendeltünk összefogva ismerősökkel, lehet benézek.(#156530) KROK640:
Úgy látszik sokat kérek!(#156532) Aryes:
Azon filózok, ha jól sikerül az állásinterjúm áttolom hozzátok a biciklit, mert van egy egész jó ajánlatom; egyedül a lakhatástól parázok.(#156533) PofaJenö:
Webshop készlet alapján nem utaznak matéban. -
KROK640
nagyúr
válasz
tahepa #156178 üzenetére
2000Ft bruttó??? Hát ez nagyon kevés!
ha megnézem, hogy egy buszvezető fél lábbal a sitten fél lábbal a sírban van, mehet dolgozni éjszaka és hétvégén is, akkor ez nevetségesen alacsony. Pláne, hogy nettoban ez lehet vagy 1300-1500ft.
Ehhez ha valaki ennyiért elmegy nagyon kell szeretni a szakmát. Mostmár én sem csodálom, hogy alig van buszvezető. -
Atomantiii
addikt
válasz
tahepa #153723 üzenetére
Igen, de sajnos nincs más megoldás valamit találni kell. De amúgy máshol sem sokkal kevesebb, (4-5 e Ft és kb soha nem kerülsz be, mert annyian vannak meg még beugróba fizess több százezreket van ahol milliónál többet! ), már majdnem 1 éve várólistán van és még most is vannak előtte, sajnos nem nagyon van más lehetőség, mert történt egy baleset és otthon már lehetetlen megoldani, mindenképpen szakképzett ápolókra van szükség hosszabb távon. Tovább ezt már nem lehet bírni sajnos.
-
Papaj x
senior tag
válasz
tahepa #153298 üzenetére
Én, mivel fiatal vagyok, pont abban az időben születtem, mikor a szoc boltba jártunk. Azt vettünk le a polcról, amit akartunk. Persze, nem volt jó az sem.
Most valakinek nagyon jó, s most várom az éhhalált, vagy a megfagyást hogyan fogjuk eladni covidnak, vagy majom himlőnek..
Persze, mindenki előtt ott áll a "munka lehetőség", elvileg.. -
Papaj x
senior tag
válasz
tahepa #153296 üzenetére
Ez már politizálásnak számít..
"Nyilván nem.."
De nálam nagyon érik az, hogy most 3 hetes babócával, megfogom magam, össze pakolom a kötelezőket, s megyek, s tartsák majd fel azok, akik.. A maradék. Buta voltam, hogy nem ezt tettem meg régen. Réges régen..
Spec Én még azért vagyok Magyarban, mert a lepusztult Kazakhsztánban megkerestem rá a pénzt. Nekem noncence.. -
KROK640
nagyúr
válasz
tahepa #153082 üzenetére
Igen, ott is volt egy gofris és egy hambis (gurulós volt, a design meg barna-sárga volt) meg a Simonffy piac u találkozásánál is volt 1-1 hambis és gofris, ugyanilyen gurulós bodé. '92 körül tűntek el. Ha apám jött értem oviba/suliba, akkor hazafelé olykor megálltunk ezek előtt és vagy/vagy alapon válaszhattam gofrit vagy hamburgert.
-
KROK640
nagyúr
válasz
tahepa #152816 üzenetére
Én is szívesen fizettem volna vizitdíjat ha cserébe nem kell TB-t fizetnem. Ugyanis mindaz amit most leírtál... nos mindarra fizetjük ELVILEG(!) a TB-t. Plusz a világbajnok ÁFÁ-nk is elmegy valahová
(Stadionokra főképp)
Iskolabusz van ahol jól működik, de azon a tényen, hogy hamarabb kell keljen a gyerek, és hogy (ha kevesebb időt is mint a sima buszvéges vidéki utazásnál) órákat tölt el a gyerek utazással napi szinten, ami fárasztó. Tudom, mert ötödiktől éretségiig ezt csináltam.
-
Papaj x
senior tag
válasz
tahepa #152466 üzenetére
Tiszta sor.
Gépműhely ajánlatot tudtam volna adni, de csak "megélhetési bűnözőre" sajnos nem, azok elfogytak mára már.
Ha nem isuzus, s esetleg benzines, akkor kb. "lacibácsi a tormaföldön" tudja értelmesen javítani, nem sok szakértelmet/szerszámot igényel. Az, hogy a munka el van végezve, az megint egy másik kérdés, de ergo bármely -ajánlott- szervíz képes rá. -
-
SOAD19
addikt
válasz
tahepa #152096 üzenetére
Nem hiszek Neked. Nem rég mondta gulyás gerike, hogy a távhősök kimaradnak. Nem...Lesz...Gázáremelés!
Anno, 2006-ban mekkora balhé volt, mikor kiderült, hogy fletóék hazudtak, és így nyerték meg a választást. Most meg semmi... Pedig, most is egyértelműen hazudtak, tudták, hogy nem lesz tartható a rezsicsökkentés parasztvakítás.
-
Cs1csó
titán
válasz
tahepa #152080 üzenetére
Ez nagyon is feltűnt, plusz most kaptak emelést nemrég volta "fegyverpénz" aminek hivatalosan talán nem ez a neve de célja az, hogy VÉLETLENÜL se kapjon olyan a rendőrségnél DOLGOZÓ ember aki ugye nem RENDŐR, bár itt sántít a dolog mert az FBÖ-sök (biztiőrök) viselnek fegyvert de ugye ők sem kaptak fegyverpénzt.
-
válasz
tahepa #151697 üzenetére
Széttárja a karját és az mondogatja hogy kidobtam mert nem használtam?
Ez nem egy olyan dolog, amiről az ember maga dönt.Ismerős helyen (=Debrecenben) az ember általában óvatlanabbul, rutinból vezet...
Ismeretlen terepen a táblákat is jobban figyelem, ahol nem vagyok biztos, hogy elsőbbségem van, inkább lemondok róla... Idejét sem tudom például, mikor jártam utoljára jobbkezes kereszteződésben Debrecenben (ami nem parkoló), de arra emlékszem, hogy alig mertem rajta áthajtani, mert ugye hiába emlékszem a szabályokra, illetve hiába van elsőbbségem, ha nem adják meg. -
válasz
tahepa #151687 üzenetére
Nagyobb városokban a közlekedésszervezés, ahol lehet, már rég kiirtotta a telezöldes és az egyenrangú kereszteződéseket, a lassúságuk és a balesetveszély miatt.
Amikor az ember leteszi a jogsit, és utána tizenpár évig csak olyan környezetben vezet, ahol nem találkozik egyáltalán a fenti képződményekkel, bizony elfelejti a szabályokat, az emberi agy kidobja a felesleges információkat, így működik.
-
RandomName
senior tag
válasz
tahepa #151229 üzenetére
Régebben az embereknek volt öncenzúrája, és jellemzően mindnki tudta hova mit illik posztolni. De megjelent az Iwiw, majd a Facebook, és az olcsó mobilnet. Ezek kombinációja elhozta a mai érát, ahol senki sem érzi magára érvényesnek a Netikettet. Ez mondjuk kár.
Ez mondjuk tök elférne egy Twitter posztban, és ott a szivecskék jeleznék is, hogy hányan értenek veled egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- NBA és kosárlabda topic
- Spórolós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AliExpress tapasztalatok
- LEGO klub
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Remekül felszerelt, fürge 5K2K monitorral jelentkezett az LG
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest