- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kugli #165616 üzenetére
Az illető Windows hater.
A Windows 10 támogatás le fog járni jövőre (ami szintén problémás lesz), de az új hardveren ha Windows 10 is van fent, gyárilag még ingyen frissíthető Windows 11-re, de ha nem értesz hozzá, akkor érdemes kapásból Windows 11-el venni, esetleg a párod munkahelyi rendszergazdájának véleményét kikérni. -
bambano
titán
válasz
kugli #165616 üzenetére
a w11-ben olyan változtatások történtek, amik az adatbiztonságot sértik. ha a párod bért számfejt másoknak, idegen emberek személyes, pláne egészségügyi adatait kezeli rajta, akkor ezért komoly büntetést kaphat.
tehát azt mondom, még véletlenül se vegyél w11-es gépet, maradj a w10-nél.
-
bobace
addikt
válasz
kugli #164378 üzenetére
A Szoboszlói és Bartók közötti kertvárosi részek, mert azok már eleve bent vannak, és sokkal később van nagy forgalom a város közepén. A bevezető utak mellett még már hét előtt bedugul ugye. De a belső részek csak fél 8 előtt és körül állnak meg teljesen.
Uncsimék 10 perc alatt a suliban vannak a belvárosba, és fél 8-kor indulnak... -
bul07
nagyúr
válasz
kugli #151999 üzenetére
Ajánlom ezt a fórumrészt
Motorolaj és szűrő topik
(Pontos típus, motor típus motorkóddal(fogalmiba van) kérdez könnyebben válaszolnak)Webshopoknál is néz árakat mert a helyi boltoktól sokkal jobb árakat találhatsz
Ha nem tudod miből milyen kell legegyszerűbb ha leolvasod hogy most milyen van benne, légszűrőt ki kell szedni hozzá de visszarakható míg meg nem jön az új
3db szűrőt kell cserélned és olajat, már ha van pollenszűrő a kocsiban(olajszűrő, levegőszűrő, pollenszűrő)Ha régen volt cseréve a gyertya akkor azt is érdemes lehet, szebb motorjárás és kevesebb fogyasztást is hozhat, nézd meg a könyvébe mennyi időként kell cserélni, és ne sajnáld rá a drága irídiumos gyertyát ha jól tudom olyan van benne
Későbbiekre
kauffer.hu
Hírlevélbe szoktak küldeni 500Ft kupont, fel kell iratkozni, szállítási díj csökkentésére kiváló az amúgy is jó áraikra -
sto1911
veterán
válasz
kugli #148450 üzenetére
O szabalyosan all, a Dacias meg balfasz (es elotte mar ott volt, ha jol ertem).
Haver egyszer csinalt ilyet, jott a tulaj, hozongott, hogy hogy szalljon be, haver meg mondta neki, hogy o biztos nem fog odebb allni, o szabalyosan all. Aztan megvarta es vegignezte, amig a baromja hatulrol beamaszik a kocsijaba
-
válasz
kugli #146967 üzenetére
Ez is ok, de akkor pl miért van az, hogy ha kihívok egy pl gáz szerelőt, de lehet bárki, akkor igenis kifizetem neki a kiszállást, hisz átgázol a városon, dugó idő stb.... Jah és pl pont most történt 3 percet töltött a szaki ismerős, mert hívtuk hogy nem kell jönnie, de nem értük el. így kifizettük (és jó szájizzel) a 2e ft kiszállást.
Ha kivetítjük a magánrendelésre, ott is kellehet fizetni már az 1. komzultációért is. Mi voltunk feleségemmel a Nagy Lajos király téren pssz hogy miért kifizettüük az első alkalmat is. Nem volt kérdés, vagy hogy ő ettől pofátlan. Mennünk kellett és kész. -
válasz
kugli #146964 üzenetére
Igen kérhet. Miért ne kérhetne? Kit érdekel mennyit tanult? Meghogy ez mennyibe került neki és esetlegesen a családnak? Szerintem te sem jó oldalról fogod meg.
Plusz magánrendelésről van szó, aminek van költsége, de még mennyi. Az sem számít neked? Ha jól értem (ha nem, akkor kérlek javíts ki), beszéjünk bármilyen orvosról, örüljön, ha bemész hozzá ingyen szaktanácsot (konzultációt kérni)? -
RandomName
senior tag
válasz
kugli #144336 üzenetére
Nyomáskapcsoló és/vagy tartály akkor illik ha akarsz a slag slag végére elzárót vagy pisztolyt, mert mondjuk két parcella között nem akarsz ömlő slaggal közlekedni, ezért rövid időkre elzárnád, vagy a másik amikor a pisztolyon a vízképpel a nyomáskorlátozol.
Ezekben az esetekben a nyomáskapcsoló leállítja a szivattyút, hogy ne akarjon egy elzárt csövet tölteni. De van olyan amikor változó mennyiségű vízkivétel van, akkor egy ponton esetleg a nyomáskapcsoló elkezd tölteni-leállni-tölteni-leállni, ilyenkor építenek be tartályt, hogy azt töltse a szivattyú, így nem lesz ez a tik-tak effektus.... -
mezis
félisten
válasz
kugli #144334 üzenetére
- Ha kisebb a kert, akár 600W-os is elég lehet.
- Úgy látom nincs semmi automatika, áram bekapcsolva, jön a víz. Láttam olyan megoldást, hogy nincs tartály csak nyomáskapcsoló. Megnyitja a csapot, leesik a nyomás, indul a szivattyú.
- Fagyhatár: kb 1méter. Ha nem akarod télre leszerelgetni a szivattyút, akkor elegendően mélyen legyen és legyen lent leeresztő csap.
- Könnyebb a karbantartás, csere, ha flexibilis szívó illetve nyomó csatlakozást teszel közbe.
- Acél idomok helyett könnyebb a műanyag idomokkal szerelni. Nem kell kóccal, teflon zsinórral, szalaggal bajlódni. Vágni is könnyebb egy KPE csövet.
- A kút béléscsövébe csigák szeretnek beköltözni. Én szúnyoghálóval tekerem körbe a "bejáratot".
- A víz szintjét lehet érezni (vagy hallani), amikor ereszted le a szívócsövet.
- Egy palackba érdemes egy vízmintát állni hagyni egy éjszakára és akkor megnézni van-e homok a vízben. Ha van, érdemes szűrőt tenni a szivattyú kímélése érdekében.
-
mezis
félisten
válasz
kugli #144327 üzenetére
Így: [kép]
A régi, 500W-os szivattyúval a nyomó oldalon lévő átlátszó cső tetején mindig volt egy pár cm3 légbuborék és a szivattyú is erősen csattogott (7éven keresztül).
Most az új szivattyúval nincs légbuborék és sokkal kevésbé csattog.Tartályra akkor van szükség, ha vannak kisebb vízigények: kézmosás,...
-
mezis
félisten
válasz
kugli #144324 üzenetére
Én hazai terméket vettem hasonló árért. Mintha kicsivel jobbak lennének a paraméterei.
Korábban 500W-os ócó volt, házi vízműbe az kevés volt. -
bul07
nagyúr
válasz
kugli #144174 üzenetére
(#144175) Pyttawrx
(Egybe válaszolok)Mondjuk én arra utaltam azzal hogy nem tudom hogy más országban mi megy a tv-ben még lehet ilyen is, bár nem hiszem
Az egy dolog hogy egy filmre kirakják a valamilyen karikát, na de hogy minden egyes reklám előtt minden csatornán bemondják hogy 12-16éven aluliak ne nézzék a Lidl reklámot mondjuk, mert az a reklámra vonatkozik
Hát ez már a tetejeÉs nem a országgal van bajom hanem a döntés hozókat, akik miatt ilyeneket kénytelen meglépni a szolgáltatók hogy levédjék a támadási lehetőségeket
Miért kell állandó ellenség keresés, fertőzik a társadalmat a feszültség keltéssel(Sajnos láttunk már erre példát és meg is lett a következménye, második világháború előtti propaganda Németországban)De tuti a mostanában sokat emlegetett törvény miatt van ez is
Ó de bírnám ha tényleg meglépné egy két könyv árusító hogy a bibliát is szépen becsomagolná ahogy a rendelkezésben benne van(ugye van benne homoszexualitás megjelenítő rész), amúgy be kellene jelenteni minden hittan órát is mert a biblia tele van szexuális tartalommal és hogy megfertőzik a gyerekeket([link])
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
kugli #140949 üzenetére
Ha nincs huzat, akkor szerintem jó lesz.
Amikor megy a páraelszívó megemeli, és fújja a levegőt.
Alap esetben meg lezár a szelep.
Arra még figyelj, ha veszel, hogy kb 4-5 márka van, és mind más méretben és csatlakozással.
Még véletlen sem passzol egyik a másikhoz.
Én másodjára, már vittem egy darab csövet rápróbálni. -
dobolan
senior tag
válasz
kugli #140939 üzenetére
Kondenz víz nem folyik vissza? Amúgy a fentebb linkelt müag. rugós visszacsapó általában része az elszívóknak gyárilag. Legolcsóbbaknak lehet nem. A kéményhatást talán fékezik valamelyest, de inkább azért vannak, hogy a szél ne fújjon vissza, ha még zsalu sincs beépítve.
-
bul07
nagyúr
válasz
kugli #140124 üzenetére
Én Samsung S2 telefonban cseréltem akkut , az új akkuval is majdnem annyit bírt
Sajnos régi telefonokhoz régen gyártották az akkumulátorokat is és a tárolás során azok is degradálódhatnak, főleg hogy ki tudja évekig hogy tároltákÉn erősen meggondolnám hogy költsek e még rá, már ha nem pár száz forintos Alis rendelésről van szó
-
Cs1csó
titán
válasz
kugli #140006 üzenetére
Agybadugósat én sem ajánlom. Helyette: fejhallgató ami a füet körülölelő párnákkal van szerelve - én a plüsst szeretem mert nem izzad be alá a fejem - pl. ez elég olcsó is: Superlux HD 681 EVO
Sajnos óvatosan kell vele bánni mert nem egy masszív cucc de aki tud vigyázni rá annak jó.
Megjegyzem elképesztő basszust tud leadni.
Egy 40-50k-s AKG talán annyival tud többet, hogy masszívabb. -
-
Cs1csó
titán
válasz
kugli #139992 üzenetére
Szerintem akkor a lehetőségek:
- Genius SW-G2.1 1250 18k-ért
- Logitech Z333 2.1 20k
- Logitech Z533 2.1 22k - Edigital-ban személyes átvételre kéred a debreceni boltba akkor még szállítási költség sincs + ez 30k körül is szokott lenni az árukereső szerint -
Cs1csó
titán
válasz
kugli #139989 üzenetére
Mennyit szánnál rá? A telefonnal való használatot úgy értetted, hogy "vezeték nélkül"?
Általános használatra sima sztereo rendszert ajánlanék de ha fontos a mély és inkább diszkó zenére lenne akkor el lehet nézni a 2.1-es cuccokat.
Amit én ajánlok a Genius SW-G2 család: [link] [link] [link] alapvetően mindhárom ugyanazt tudja csak teljesítményben van köztük különbség, ahogy nézem az elsőt és a harmadikat ajánlom inkább a középső nem elég erős ellenben elég drága az ára már ott van mint a harmadik, ami pedig jóval erősebb. Ami külön jó, hogy van külön kezelőszerve tehát az asztalról tudod vezérelni: ki-be kapcsolni, hangerőt, mély, magas hangokat állítani.
Nekem volt ilyenem még most is megvan de odaadtam egy ismerősnek. Nekem már elég egy 2.0-ás aminek szebb a hangzása (szebb magas és középmagas hangok de a mély az gyengébb már nincs akkora igényem rá) -
Cs1csó
titán
válasz
kugli #139792 üzenetére
Persze router-en kell beállítani az AdGuard Family Protection DNS-ét, azt mondják jó.
A router-ed a böngészőből tudod elérni a böngésző címsorába ezt kell beírni: http://192.168.0.1 (az utolsó karakter - nálam az 1-es - lehet más szám is 2-3-4-5-6 is akár)Nálam a NETWORK - WAN részen belül van a Primray és a Secondary DNS beállításához kell beírni ezeket:
ipv4 For "Family protection" servers: 94.140.14.15 94.140.15.16
ipv6 For "Family protection" servers: 2a10:50c0::bad1:ff 2a10:50c0::bad2:ffNálam a CloudFlare DNS-e van beállítva mert gyors az ipv4 és 6-ra is bár csak ipv4-en kommunikál az én szolgáltatóm.
-
válasz
kugli #137177 üzenetére
Úgy emlékszem nincs 2 hónapja, hogy jártam a metróban vagy a régióban, de a múlt héten is mentem a 33-ason kifelé és nem tűnt fel a változás (igaz rövidlátó vagyok
).
Visszatérve arra, hogy miért nincs ott körforgalom, talán a metró kérte, hogy ne legyen, a kamionok miatt.
-
válasz
kugli #137161 üzenetére
Ezt nem igazán értem, amit írtál, de gondolj már bele, hogy milyen lenne, ha a körforgalom egyik kivezetése után rögtön lenne egy lámpa a vasúti átkelő miatt? Aki a 33-ason jön befelé, és fordulna jobbra a Kishatár utcára, de pirosat kap a vonat miatt, mit gondolsz:
a.) megáll a körforgalom közepén
b.) addig megy körbe-körbe, míg szabad jelzést nem kap? -
Cs1csó
titán
válasz
kugli #136299 üzenetére
Attól függ HOGYAN használod, technikailag még 32GB is elég lehet. Persze akkor a build upgrade már szűkös, de 60GB elég lehet ha nincs extrém sok és nagy méretű programod. Amúgy ha mindent feltelepítesz és beállítasz akkor legyen még vagy 30-40GB szabad hely ennyi mozgás kell és a TRIM miatt sem árt.
Shokkolo
Attól függ hogyan használja a rendszert, milyen programokkal és mennyivel. Ha odafigyel elég lehet 60GB, nekem pl. elég lenne de én amúgy is kb. negyed évente újratelepítem a gépemet és a build upgrade-et sem engedem belsőleg lefutni hanem mindig tiszta telepítéssel megy fel. -
Shokkolo
addikt
válasz
kugli #136299 üzenetére
a 60-80 giga sajnos régen volt igaz.
Manapság a W10 szeret hízni, én HDD-n is hagyok 200 GB-t (főleg ha sok appot használ a user és nem csak office hanem pl Adobe cuccokat).A kedvenc javaslatom:
- 240 -es SSD-t a rendszerne
- + tetszőleges HDD az adatok méretétől függőenW7 -el én is elfértem a 60-as SSD-n, de a W10 már más világ sajnos, és nem helytakarékos
Költöztem 120-ra, de ott is alig volt 10-15 GB szabadon, ami nem egészséges. -
válasz
kugli #136290 üzenetére
Én 100 GB-ot hagytam ugyanekkora SSD-n ugyanilyen megfontolásból, rengeteg telepített program mellett ~10 GB üres helyem van most. A frissítések eddig simán felmentek, nem volt hely problémám, de a 2004-est még nem telepítettem, annak már lehet, hogy kevés lesz. Szerintem legyen a biztonság kedvéért 120-120, akkor jut is, marad is.
Zsoleszhun: igazad lenne, csak néhány program nem kérdezi meg, hogy hová szeretném telepíteni, illetve ha a D-re teszem, akkor is egy csomó szemetet pakol a C-re. Ez, és a frissítések, valamint a swap meg a hibernációs fájlok miatt kényelmetlen a 80, a 60 pedig igen gyorsan igen szűkös lesz.
-
belinho
senior tag
válasz
kugli #134533 üzenetére
Mondjuk azt én sem értem, hogy ebben a helyzetben mi szükség van erre a 13.havi nyugdíj bevezetésére. Sok tízezer ember vesztette vagy fogja elveszteni a munkáját, akik termelnek.
Szerintem őket kellene segíteni, pl hogy megemeljük a munkanélküli összegét, vagy kitoljuk 6 hónapra, amíg találnak munkát vagy javul a helyzet.
Nincs bajom a nyugdíjasokkal se a kormánnyal, de ebben a helyzetben szerintem ez luxus. -
bul07
nagyúr
válasz
kugli #134533 üzenetére
Ha nem lennének intézkedések, a 35-60-as korosztály is se perc alatt telerakná a kórházakat intenzív osztályokat, és akkor azok is meghalnának mert nem lenne elég lélegeztető gép
Mert ugye fiatalabbaknak is kelhet lélegeztető gép, csak jobban kibírja mint az öregek és nem halnak bele, de ha nincs lélegeztető gép neki se akkor biza a fiatalabb is bele pusztulMíg az öregek max boltba járkálnak, addig a nagy tudásúak futni biciklizni kirándulni(hordják szana széjjel a vírust ha tünetmentesek, elég csak megállni tankolni)
Sőt a napokban volt a híradóban hogy köz parkokban gatyára vetkőzve napozottak, nem ám egy ember jó páranNa meg a nagy sportolók ott futnak közösen mikkor tudósok modellezik hogy min 10méter távolság kellene, millió egy ok miatt 10méter a biztonságos távolság egy futótól
-
Wajk
addikt
válasz
kugli #134258 üzenetére
ha nem is hetente, de cserélgetni kell a vizet, mert algásodik. Ez azonban vízfüggvénye is. Mi fúrott kútról töltjük fel, kb. 3 hétig nem is algásodik, de pl a nővéreméknél egy hét után már zöld a víz.
Ha a Tescoba vetted ott lehet kapni egyszerű vízforgatót is, én spec -75%-on vettem, valami 1500Ft körül rémlik. De be sem üzemeltem.
Lehet alkalmazni olyan olcsóbb megoldás, mint a részleges vízcsere, alul kiengeded a 1/4-1/3-adát és frisset töltesz bele. Akkor kevésbé fog algásodni.
vannak tabletták ahogy említették, de én valahogy a gyerekek közé nem akartam ilyesmiket hajigálni, inkább engedek rá időközönként friss vizet.
-
Cs1csó
titán
válasz
kugli #134256 üzenetére
Milyen a medencéd pontos típusa?
- ha van hozzá szívattyú akkor azokon belül is van úgy tudom 2 fajta:
- amelyikben betétet kell cserélni ( a betéten látszik is a koszolódás
- van komolyabb amiben kavicsszűrés van - apró sóderszerű kicsi kavicsok fogják meg a koszt it telég megmosni a kavicsokat és és ha már tiszták akkor vissza lehet tenni (ezt nem ismerem csak mondták hogy így működik ennek a hátránya, hogy jóval erősebb szivattyú kell hozzá hiszen nem könnyű ezen az apró kavics rétegen átnyomni a vizet.)- ha pedig fel van töltve vízzel akkor ugye kell bele az általd is ismert tabletta fertőtleít, algátlanít meg a fene tudja még mint csinál
De lehet lesz itt aki többet tud erről.
-
Fricu
tag
válasz
kugli #134058 üzenetére
Orbán: Kérek mindenkit, hogy viseljen maszkot, de nem tudom garantálni, hogy mindenkinek jut
AKKOR TUDOK EGY SZABÁLYT BEVEZETNI, HA MEG TUDOM TEREMTENI A BETARTÁS FÖLTÉTELEIT. MA NEM TUDOM GARANTÁLNI, HOGY LESZ ANNYI MASZK AZ ORSZÁGBAN, AMIT PATIKAI FORGALOMBAN MEG LEHET VÁSÁROLNI.
Ezért kérem őket, hogy viseljenek maszkot, de nem tudom garantálni a föltételeit, ezért elő sem írhatom kötelezettségként. Így állunk – mondta Orbán. -
Fricu
tag
válasz
kugli #134058 üzenetére
Ezzel egyet kell értsek.
Azt gondolom, hogy becsületesebb, és célravezetőbb, ha ezt megmondják:Emberek! A vírus okozta vészhelyzet miatt olyan magasra növekedett az igény, amit nem tudunk 100%-ban kielégíteni. A meglévő készleteket az egészségügyben dolgozóknak, meg a nélkülözhetetlen szolgáltatásokban dolgozóknak osztjuk szét. Nagy erőfeszítéseket teszünk a hiány csökkentése érdekében, most a pénz nem számít!
Ti, állampolgárok annyit tehettek, hogy nem halmoztok fel készleteket, otthon maradtok. Aki elég ügyes és kreatív, a csinálhat magának és a környezetében élők számára is mosható anyagú szájmaszkot - míg hozzájut a gyárihoz.
Kérjük megértéseteket és támogatásokat! Most csak együtt érhetünk el sikereket.Felnőttként kell kezelni a lakosságot - ezzel bizalmat lehet teremteni, és együttműködési szándékot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest