Xiaomi Mi Band 5 - bálványok alkonya

Az csak egy dolog, hogy szignifikáns fejlesztés nem történt, de az akkumulátorkapacitás és az üzemidő konkrét visszalépésként értékelhető.

Bevezető

A Xiaomi évekig világvezető brand volt a költséghatékony, ezzel együtt minőségi és sokrétű aktivitáskövetők piacán. A Mi Band, illetve nemzetközi piacon Mi Smart Band széria minden évben a szükséges és a kategóriának megfelelő mértékben fejlődött, idén viszont nem igazán strapálták magukat. Az újdonságok jó része legjobb esetben is indifferens, érdemi előrelépés, mondjuk véroxigénszint mérés vagy bővített adatkapcsolati képességek viszont továbbra sincsenek.

Xiaomi Mi Band 3 és Mi Band 4
Xiaomi Mi Band 3 és Mi Band 4 [+]

Kezd az is határozottan bosszantó lenni, hogy a kínai piacon már a tavalyi modellel bemutatott NFC továbbra sem elérhető a nemzetközi piacra szánt verziókban, a Xiao AI-t és a hozzá tartozó mikrofont persze annyira nem hiányoljuk. Azért jegyezzük meg, a közvetlen konkurens Honor Band 5 is csak odahaza kapható NFC-vel, de legalább a bemutatáskor még nem elérhető véroxigénszint mérőt voltak szívesek aktiválni egy frissítéssel, ráadásul kivételesen gyorsan.


[+]

Félreértés ne essék, a Xiaomi Mi Band 5 továbbra is egy kényelmes, esztétikus, korrekt funkcionalitású és megbízható aktivitáskövető, csak nem látjuk, mennyiben racionálisabb választás egy Mi Band 4-hez képest. Az akkumulátor kisebb lett, az üzemidő meg sem közelíti a termékoldal által ígért időtávot, a kijelző ugye nagyobb, az új szoftveres funkciók pedig vajmi kevés pluszt adnak a felhasználói élményhez. A női cikluskövetés esetleg praktikus, a stresszmérés nevetséges és úgy hülyeség, ahogy van, PAI (Personal Activity Intelligence) nélkül pedig lehet élni.


[+]

A légzőgyakorlatok nem nevezhetők éppen forradalmi újításnak, az interaktív, szerkeszthető és informatívabb óraszámlapot azért szeretjük, kényelmesebb a töltés, a kijelző időkorlátjának növelhetősége viszont egyrészt valószínűleg csak nekem volt fontos, mert így egyszerűbb lefotózni a megjelenített tartalmat (felhasználói szinten sosem éreztem szükségét), másrészt a Mi Band 4 is megkapta egy frissítéssel. Mindennek tetejébe a Mi Band 5-ért elkért összeg mértéke drasztikusan megugrott az elődmodell árához képest, az összkép így kissé hervasztó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés