Hatalmasat nőtt a Xiaomi Mi Band 6 kijelzője

Komolyabb változásokat nem eszközölt a gyártó, a megjelenítő viszont úgy nőtt hatalmasra, hogy a készüléktest mérete alig változott.

Az idei Xiaomi Mi Band technikailag semmi újdonságot nem mutat fel, de az 1,1 hüvelykes AMOLED kijelzőt 1,56 hüvelykre húzták faltól falig, így a 326 ppi pixelsűrűségű panel holttér nélkül tölti ki az elődmodellel majdnem teljesen megegyező méretű készüléktestet. A Mi Band 5 46,95 x 18,15 x 12,45 milliméter, míg a Mi Band 6 47,4 x 18,16 x 12,7 milliméter, a változás mértéke tulajdonképpen elhanyagolható.


[+]

Az akkumulátor maradt 125 mAh, de a 14 napos üzemidőt a jóval nagyobb kijelzőtől függetlenül ezúttal is beígéri a gyártó. Szenzorosan is ugyanaz a felállás, mint az elődmodell esetében (optikai pulzusmérő, gyorsulásmérő, giroszenzor) és az 5 ATM nyomástűrés is adott. A pulzusszenzor mér véroxigén szintet is (éjszaka folyamatosan is), fejlett alváskövetés áll rendelkezésre REM szakasz észleléssel és rövidebb pihenők regisztrálásával, a nagyobb panelnek köszönhetően pedig több információt tud megjeleníteni a rendszer, legyen az értesítés vagy statisztika. Európában 44,99 eurós áron kerül forgalomba, ami körülbelül 16 ezer forint átszámolva.


[+]

A szokásos funkciók sem maradtak ki: női cikluskövetés, PAI mutató, tétlenségi figyelmeztetés, stressz figyelés, légzőgyakorlatok és piactól függően a csatlakoztatott készülék kamerája is vezérelhető az aktivitáskövetővel. Összesen 30 mozgásforma rögzíthető, amelyekből hatot a rendszer automatikusan érzékel is (futás, futópad, séta, biciklizés, elliptikus tréner és evezőpad). Az európai piacra szánt verzióban NFC továbbra sem lesz. Az NFC nélküli verzió Kínában 10 ezer forintnak megfelelő jüanba kerül, az NFC-vel szerelt modell pedig 13 ezer forintra jön ki átszámolva.


[+]

Az Amazfit app programkódjából kipiszkált információ alapján a Mi Band 6-tal már nem csak elutasítani, de előre szerkesztett válaszüzenetet is lehet mellékelni a hívás elutasításának okáról. A speciális karakterekkel egyelőre nem tudjuk, mi lesz, feltehetően a magyar ABC továbbra sem prioritás, az értesítésekben viszont már megjelennek emotikonok is (egyelőre 308 darab van a Resource fájlban), illetve több alkalmazás kap saját értesítésikont.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés