- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
Hirdetés
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raynes
tag
válasz
szaszayanou #7475 üzenetére
Elvileg KDE-n semmit nem kell mókolni az ilyesmihez, meg usbakármi csomagozni, alapból kéne mennie. Ha mégse megy, akkor a KDE-nél Rendszerbeállításkba mész, ott már nem tudom melyik alkategória a csatolások, és ott be lehet állítani, hogy minden csatlakoztatott meghajtót automatikusan mountoljon úgy, hogy sima user is tudja olvasni. Nem csak pendrive-okkal működik, hanem mindennel, CD-vel, HDD-vel.
-
tlac
nagyúr
válasz
szaszayanou #7475 üzenetére
ehhez szerintem semmit nem kellene hackelni
hogyan mountolod?
kde-t nem használok, wheezy gnome-mal simán ment régen is
-
Apollyon
Korrektor
válasz
szaszayanou #6316 üzenetére
Inkább az a probléma, hogy a screensaver-es problémát is több mint 2 év után orvosolták. Az ilyenek miatt fordulnak el az emberek valamitől, amúgy is azt az érzést kelti hogy abandoned.
De egyébként valóban jó kis DE, én is szeretem, csak most meguntam. A tearinges dolgokat is orvosolni lehetne, bár az a Compiz-zal jó lenne, csak Wheezy óta nem lehet feltenni Debianra a Compizt...
-
Apollyon
Korrektor
válasz
szaszayanou #6314 üzenetére
De igen, ez volt a szűk keresztmetszet!
Két videokártya van a gépben, és az intel GMA-val használtam eddig a Debiant, és most átváltottam Radeonra is, vagyis most a switchable graphics megy, aztán ez okozott ilyen effektet. De most már jó, marad a KDE.
(#6313) Penty: Fenti hibámból tanulva, lehet nálad is ez a probléma.
Memóriából amúgy tényleg többet eszik. Nálam 4 giga van, elfér, Xfce-szel meg a többivel csak nagyon sok böngészőlappal meg alkalmazásokkal ment 1 giga fölé, 2GB felett meg sosem volt..
Xfce amúgy jó lenne, csak nagyon lassan fejlesztik, főverziót már lassan 3 éve nem adtak ki... bugfixek vannak, de az sem gőzerővel.
A MATE is nagyon jó, de még gyerekcipőben jár. Sajnos a tearing problémájával nem tudtam sokat kezdeni: kapcsolgatni kellett a kompozitort, hogy a videóknál ne legyen tearing, ezt leszámítva amúgy kiváló DE.
Esetleg még kipróbálhatod a Cinnamont is, Jessie telepítőjében már az is van, mondjuk RAM-ból az is lehet többet kér.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
szaszayanou #6310 üzenetére
& ubyegon
Kipróbáltam KDE-t, jó lenne, de jobban pörgeti a professzort, kb 10 fokkal melegebb mint az összes többi DE-vel..
...úgyh. megy vissza XFCE.
-
bambano
titán
válasz
szaszayanou #6090 üzenetére
ha wheezyként írod be a konfigba, akkor nem, ha stable-ként, akkor igen.
-
bambano
titán
válasz
szaszayanou #6087 üzenetére
igen, ha stabil debiant szeretnél, akkor a wheezy tárolóit kell használnod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Windows 10
- VPN topic
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Goddess of Victory:Nikke
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest