Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2
    félisten

A vadászos vicc jut eszembe, hogy most a Debianban szívsz! :D

Ennél az ablaknál gondolom megadtad a root jelszót. Meg kell adnod a sudoers-ben a felhasználód jogosultságát.

Pihenésképpen olvasd el Debianos kolléga írását és fogadd meg azok tanácsát, akik azt mondják, hogy Debian inkább hozzáértőknek javasolt, pont az ilyen problémákkal való szembesülés és azokra való heveny pislogás miatt!

itt leírják, hogyan kell hozzáadnod a felhasználódat a sudoer csoporthoz:
    adding a sudoer in debian

A skype-hoz most nem tudok mit mondani, mert még soha nem raktam fel Debianra és most nincs is a gépemen a Jessie, már megvárom a 9-et.

Egyébként itt a skype telepítése, ahogy látom, már 9-re is leírják, hogyan telepítsheted. Ha zavarnak az ilyen telepítésekkor előjövő függőségi problémák, akkor vagy a nem alap programokról mondj le vagy a Debian használatáról.

még egy leírás a skype installról

itt meg még egy sudo fix

Igen régen telepítettem már Debiant, de az előbbi ablakba valóban nem írtam be a root jelszót, hogy legyen sudo-m! Tudom, hogy nem helyes így, kezdőknek főleg, de mégis így csináltam, mert az Ubuntu alapúaknál megszoktam a sudozást, így Debiannal is úgy akartam használni.

Itt és itt olvashatsz a gksu-ról, ha nagyon érdekel utána olvashatsz, miért tudsz azzal belépni és sudo-val miért nem.

Új hozzászólás Aktív témák