- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
bambano #2362 üzenetére
lehet, annyira nem mélyedtem bele.
viszont a linux-wlan-ng nem fordul, aszongya 2-6-23-as kernelt nem szeresse... így ismételten nem tudom kipróbálni az egyik wlan-kártyát. szerencsére van mááásik, de akkoris idegesít, hogy van egy eszköz, amit nem tudok használni, pedig elvileg van hozzá driver.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
bambano #2344 üzenetére
ez még mindig egy p3 laptop, úgyhogy a túl friss lap opció kiesett. a nagyobb baj az, hogy a postinst scriptet se találom a debben, hogy lássam, mit barmol el.
retes: először is tudni kellene, hogy milyen wifi. pcmcia-s? deb alatt sajna nem tudom, hogy lehet megnézni, hogy milyen pcmcia-kártyát lát a rendszer. ha integrált, akkor lspci megmondja.
de ha nincs nincs linuxos natív driver, akkor még mindig ott az ndiswrapper nevű csoda, az a wines driverrel tudja a wlant használni.
-
-
GD
őstag
válasz
bambano #2294 üzenetére
olyan vagyok mint az optimista orvos, a hullafoltos beteget is megpróbálom újraéleszteni egyszer.. ''üssük ki 400-al, dr Benton''
volt egy ilyen sejtésem csak így jobb, hogy te közlöd a gyászhírt én meg vigasztalom az özvegyet..
ui: a windows nem egy hw test oprendszer, vagy okozza a bajt vagy neki okozzák..de a lényeg hogy a BAJ szó szorosan köthető a windows szóhoz..
[Szerkesztve] -
-
GD
őstag
válasz
bambano #2240 üzenetére
nyertél!
sajnos a kattingatós nvidia telepítés módszer az automtaix bugfix-ig nem fog menni, a kézi nvidia telepítéssel meg vegyesek a tapasztalataim...
amikre elékszem single módban elindítom a .run-t miközben a gdm kilövött állapotban van
aztán besír hogy nincs prekompile kernel..
azonkívül hogy letöltöm a headers-t meg a source-t és kicsomagolom a /usr/src-ben, esetleg a build-re rakok egy linket linux néven, mi kell még neki?
ha fejből megy köszi, ha nem akkor majd google...bár annyiféle szar leírás van hogy egyiket se merem etalonnak elfogadni...
[Szerkesztve] -
pawee
tag
válasz
bambano #2205 üzenetére
a debiánon müxik minden faszán, az a dhcp-ről kapja a netet!
# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).
# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback
# The primary network interface
allow-hotplug eth0
iface eth0 inet dhcp
auto eth0
iface eth1 inet static
address 192.168.0.4
netmask 255.255.255.0
auto eth1 -
GD
őstag
válasz
bambano #2179 üzenetére
nálam így kelt életre:
gspcav1-20070508.tar.gz
spca5xx-source.tar.bz2
spcagui20060127.tar.gz
gspca-source.tar.bz2
Gideo-0.1.tar.gz
spcaview-20061208.tar.gz
lsusb: Bus 001 Device 002: ID 0ac8:0321 Z-Star Microelectronics Corp.
ubuntu/media/gspcav1/gspca_core.c: USB SPCA5XX camera found.(VC0321)
[link]
+aMSN + portforward
ez lett volna a kérdésem... de lehet hüjén kérdezek.. -
GD
őstag
válasz
bambano #2153 üzenetére
értem, a te megoldásodnak annyi a hátránya, ha az sata lenne mint nálam, hogy pici sata csatlakozók szorosan egymás mellett... vagy felszámozod filctollal, vagy uuid és akkor mind1 hogy kit hová raksz, nem lesz a sda-ból sdb és ilyesmik, hanem tudni fogja ki kicsoda
pl mikor a gépet takarítom, legutóbb tápcsere miatt volt ilyen kavarásom..
ide csatikat ugye nem olyan könnyű összekeverni -
mikrofon
veterán
válasz
bambano #2146 üzenetére
Hát! akkor megpróbálom 4-gyel is! viszont sajnos az hogy keresztpostolás az nem mond semmit!Ehhez légyszi küldj egy kis segitséget! Illetve milyen X felületet ajánlasz?
A laptopra ragasztoot intel cimke valamint a bios és a különbözö linuxok szerint is P2 233 vagy lehet h 266 ebben nem vagyok biztos! -
ngabor2
nagyúr
válasz
bambano #2072 üzenetére
akkor ezért kellett olyan erőltetve leváltani a jó öreg 2.4-et...
no mindegy, nem értek hozzá, csak hangosan gondolkodtam
a via epia sp13k hőmérőjéből akarnék végre értelmes értéket kifacsarni, ami közelebb áll a valósághoz, mint az eddigi -270, vagy 4.5G °C... a google szerint a 20-asban már benne van. -
ngabor2
nagyúr
válasz
bambano #2070 üzenetére
mert eddig nem igazán akart összejönni normálisan a 2.6-os kernelek fordítása... meg lusta is vagyok
nomeg a gép, amire fordítani kellene, kb. 300km-re van tőlem, és ha nem megy elsőre, akkor baj van. a 20-as milyen stabilitású, a többihez képest? 2.4 óta nem igazán követem a fejlődést, azokból gond nélkül tudtam fordítani, mindig saját kernelem volt. 2.6 óta a disztribbel jövőket használom. -
GD
őstag
válasz
bambano #2063 üzenetére
nem kell, ebben az adott esetben, de érdemes minden más policy szempontból is.. megosztások, stb,azért egy suliban minmum a tanár diák hálózatot kétfelé kell szedni, legalább egymás között ne legyen átjárás.. bár, lehet így népszerűbb a diákok között, főleg ha a tanár a dolgozatkérdéseket a gépén hagyja vmi megosztásban
-
-
Necc
addikt
válasz
bambano #1992 üzenetére
Szerintem is ez tűnik a leglogikusabbnak.
parancssorba: ''apt-get install x11'' (asszem, nincs időm megnézni) vagy ''aptitude'' és ott lesz valahol.
Na korábbi témára visszatérve, a hálózat el kell hogy legyen az én gépem nélkül is mert most csináljuk teljes gőzerővel a jövő héten leadandó vizsgamunkánkat, és ha nincs DHCP szerver a hálózatban akkor a windows gépek lehalnak, és igen szorgosan másolgatjuk egymás gépeire a vizsgamunkáinkat mint biztonsági mentés... szerintem most én is hanyagolni fogom a linuxot egy ideig mert nekem is vizsgamunka minden időmet leköti. -
Johnsones
tag
válasz
bambano #1958 üzenetére
full java-s a program és a file szerint SPARC procira íródott.
Ez egy speckó katalógus amiben a k épeket egy még speckóbb plugin hozza fel. Eddig csak IE alatt sikerült életet lehelni bele.
szted van rá némi sansz, h debian alatt lehessen bele életet lehelni?
nem titok...
[link] -
-
Sianis
addikt
válasz
bambano #1917 üzenetére
Árnyékolt jelszó! Na ez, ez durva. Szóhoz sem jutok.
Láttam már durva fordításokat, talán én is követtem el párat, de ez ez viszi.
Ha tudtok, üzenjétek meg a magyar Debian fordítóknak, hogy ezt legyenek szívesek javítani, mert baromira félre van értelmezve a dolog.
Sianis -
Necc
addikt
válasz
bambano #1910 üzenetére
aha és 3-4K-val szedjek le 500-600 megát meg a telepítő alapból kenni vágni fogja a bluetooth modememet proxistulmeg mindenestül, hát azért a 3.1-es sarge linuxot nem ilyennek ismertem meg
Szóval nálam feltétlenül a suliból kell letöltenem 3DVD-t (annyit találtam unstable-ként csak nem írták oda hogy az mi is akarna lenni szóval 3.1 vagy 4.0) és ha most leszedem a bétát akkor hét múlva szedhetek újra le 9 gigát... inkább megvárom a stable release-t és utána.
Viszont ehez a szoftveres/hardveres raid-nek neked adok igazat habár nagyon furcsálnám ha tényleg szoftveres lenne, van RAID vezérlőnek külön bios-a meg minden csiribúja, és a processzort se ''fogyasztja'' annyira mint kellene. -
Necc
addikt
válasz
bambano #1907 üzenetére
Érdekes, én pont fordítottját hallottam hogy hardvereset csinál és hogy az egyik legjobbak közé tartozik, de mind1 nem is ez a lényeg, hanem az hogy megnéztem a debian.org -ot és ott a 4-es verzió ''unstable''-ként szerepel, mennyire biztonságos ennek használata? (no és amíg letöltök újból 9 gigát...
)
-
Capricornus
aktív tag
válasz
bambano #1876 üzenetére
Thx bambano!
Beírtam a locale-os dolgot az fstabba, és most már felcsatolja úgy, hogy az ékezetes fájlok és könyvtárak is látszanak, viszont, a normál ékezetes betűk helyett még mindíg kriksz-krakszok vannak utf8-al. Esetleg valakinek ötlet, hogy kaphatnék normális fájlneveket? -
Laprasi991
aktív tag
válasz
bambano #1743 üzenetére
Tulképpen most csak teszt képpen van bent az asus router, késöbbiekben rendes switchet meg wlan kártyát akarok a linuxos géphez kötni, csak meg akartam nézni h. mielőtt bevásárolok, fog-e menni. De ez így tényleg kicsit túl van bonyolítva, úgyhogy asszem hagyom, inkább majd ha beszerzem a cuccokat akkor rakom majd csak össze. Amúgy ebből az egészből, egy helyi fájl, letöltő, ftp, web tűzfal és netmegosztó szervert akarok létrehozni.
-
Laprasi991
aktív tag
válasz
bambano #1740 üzenetére
Igen vmi ilyesmiről van itt szó
Amúgy ha iptables-el engedélyezem a portokat, akkor miért nem jó?
A következő parancs hatására semmi
iptables -A FORWARD -s 192.168.0.0/24 -p tcp --dport 80 -j ACCEPT
Nem a WAN portra van kötve a gép, hanem a LAN1-re
vagy ez lényegtelen?
[Szerkesztve] -
-
arpi6k
addikt
válasz
bambano #1703 üzenetére
Igasság szerint nem nagyon tudom elképzelni hogy hogyan lehet ezt megcsinálni. Nem igazán látom át hogy milyen feltételeknek kell meglenni, hogy el lehessen indítani egy ilyen mail szolgáltatást egy intézményen belül.(Soha nem csináltam még ilyent) Amit tudok hogy van 300db Windows XP alapú kliens gép windows-os hálózatba kötve.
-
arpi6k
addikt
válasz
bambano #1698 üzenetére
Csak a levelezőrendszerrel akpcsolatban ismerem az igényeket:
A cég valamennyi dolgozója szeretne egy saját mail-címet, és ezt első körben csak BELSŐ levelezésre szeretné használni. (jelenleg bármennyire is hihetetlen belső postai úton van megoldva a levelezés)
A proxy-val kapcsolatban annyi az elvárás, hogy pusztán csak szabályozni szeretnénk (egyszerűen) hogy melyik felhasználó mehet ki a netre és melyik nem. (jelenleg is működik egy jana proxy, de ezt le akarjuk cserélni) -
VladimirR
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- VR topik
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Videós, mozgóképes topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest