Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz__G
csendes tag
Üdv!
Örök kérdés, mégsem tudom a választ. Az ékezetes karakterek nem látszódnak jól. Sem a fájlnevekben, sem a megnyitott fájlokban. Hol is kell ezt beállítani? Amit írok, az megy, csak az újratelepítés előtti dolgokkal van probléma.
Üdv:
Gábor -
Sz__G
csendes tag
Üdv!
Az történt, hogy apt-get upgrade közben elszállt a rendszer. Reseteltem, és boot-kor nem jött be az X. gdm-et kiadva ment, de a dpkgval gondok vannak.
apt-get upgarde -ra ennyit ad:
E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.
dpkg --configure -a ra abszolút semmit nem ad. Addig eljutottam, hogy ez az összes csomag ot újrakonfigurálja.
nézegettem a parancsok között, így ezt kiadtam:
dpkg-reconfigure --force -a
Ez mindent rekonfigurált (eltartott egy darabig), de a helyzet nem változott. Jah, egy apt-get cleant is kiadtam, de semmi.
Mit tegyek? Mivel van egyáltalán baj? -
-
Sz__G
csendes tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy azt hogy tudom megoldani, hogy a User is ki tudja kapcsolni a gépet? IceWM van a gépen, debiannal. Ugye poweroff csak root-ként adható ki. Úgy még meg lehet oldani, hogy kijelentkezés, és a GDM-ben kapcsolom ki. De hát az hosszadalmas. Egy ikont szeretnék, amire rákattintva kikapcsol. Vagy az IceWM menüje is szóbajöhet, ami ctrl-alt-del re jön elő. Azonban userként a kikapcsolás-újraindítás-munkaállomás lezárása ikonok szürkék maradnak.
Kösz:
Gábor -
Sz__G
csendes tag
Linux jogok - ismét
Üdv!
Lenne 1 kérdésem. 1db 160 gigás vinyóm van.
df -h
Fájlrendszer Méret Fogl. Szab. Fo.% Csatl. pont
/dev/hda1 49G 18G 32G 36% /
tmpfs 125M 0 125M 0% /lib/init/rw
udev 10M 88K 10M 1% /dev
tmpfs 125M 0 125M 0% /dev/shm
/dev/hdc 4,4G 4,4G 0 100% /media/cdrom0
/dev/hda5 100G 70G 31G 70% /D
fstab: (részlet)
/dev/hda5 /D vfat rw,user,auto 0 2
A problémám az, hogy a /D -t csak a root tudja írni. Csináltam azt, hogy umount /D chmod 777 /D aztán megint mount, visszaváltoztatja a jogokat, hogy csak a tulaj (root) tudja írni. Lehet h. az a baj, hogy ezt a FAT32-t még XP-vel hoztam létre?
Kösz:
Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Home/Nest
- Milyen egeret válasszak?
- sziku69: Szólánc.
- Társasjáték topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest