- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz__G
csendes tag
Üdv!
Örök kérdés, mégsem tudom a választ. Az ékezetes karakterek nem látszódnak jól. Sem a fájlnevekben, sem a megnyitott fájlokban. Hol is kell ezt beállítani? Amit írok, az megy, csak az újratelepítés előtti dolgokkal van probléma.
Üdv:
Gábor -
Sz__G
csendes tag
Üdv!
Az történt, hogy apt-get upgrade közben elszállt a rendszer. Reseteltem, és boot-kor nem jött be az X. gdm-et kiadva ment, de a dpkgval gondok vannak.
apt-get upgarde -ra ennyit ad:
E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.
dpkg --configure -a ra abszolút semmit nem ad. Addig eljutottam, hogy ez az összes csomag ot újrakonfigurálja.
nézegettem a parancsok között, így ezt kiadtam:
dpkg-reconfigure --force -a
Ez mindent rekonfigurált (eltartott egy darabig), de a helyzet nem változott. Jah, egy apt-get cleant is kiadtam, de semmi.
Mit tegyek? Mivel van egyáltalán baj? -
-
Sz__G
csendes tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy azt hogy tudom megoldani, hogy a User is ki tudja kapcsolni a gépet? IceWM van a gépen, debiannal. Ugye poweroff csak root-ként adható ki. Úgy még meg lehet oldani, hogy kijelentkezés, és a GDM-ben kapcsolom ki. De hát az hosszadalmas. Egy ikont szeretnék, amire rákattintva kikapcsol. Vagy az IceWM menüje is szóbajöhet, ami ctrl-alt-del re jön elő. Azonban userként a kikapcsolás-újraindítás-munkaállomás lezárása ikonok szürkék maradnak.
Kösz:
Gábor -
Sz__G
csendes tag
Linux jogok - ismét
Üdv!
Lenne 1 kérdésem. 1db 160 gigás vinyóm van.
df -h
Fájlrendszer Méret Fogl. Szab. Fo.% Csatl. pont
/dev/hda1 49G 18G 32G 36% /
tmpfs 125M 0 125M 0% /lib/init/rw
udev 10M 88K 10M 1% /dev
tmpfs 125M 0 125M 0% /dev/shm
/dev/hdc 4,4G 4,4G 0 100% /media/cdrom0
/dev/hda5 100G 70G 31G 70% /D
fstab: (részlet)
/dev/hda5 /D vfat rw,user,auto 0 2
A problémám az, hogy a /D -t csak a root tudja írni. Csináltam azt, hogy umount /D chmod 777 /D aztán megint mount, visszaváltoztatja a jogokat, hogy csak a tulaj (root) tudja írni. Lehet h. az a baj, hogy ezt a FAT32-t még XP-vel hoztam létre?
Kösz:
Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest