- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bambano
titán
-
Apollyon
Korrektor
Nah végül újraraktam mindkét rendszert. Előbb a win telepítővel leformáztam az egész vinyót, majd egy partit leválasztottam a windowsnak (nem formáztam/partiztam a maradék helyet). Rendszer fel, aztán Debiannal már le tudtam választani a maradék nem formázatlan részből, így simán felment a win mellé a Squeeze, aminek tök jó a bootválasztója. Így most már mindkét rendszer tökéletesen működik egy hdd-n
-
Apollyon
Korrektor
A szemét..
Akkor ez megmagyarázza a dolgot. Viszont a Debian sem csipázza a win7 partíciókat. Akárhogy is csinálom, csak a rendszerpartíciót veszi külön, a többit leszarja, tehát egy vinyóra csak úgy tehetek fel debiant, ha debiannal partizom meg a vinyót, de akkor meg a win megint kettéhal. És sajna még nem vagyok olyan hardcore linux user hogy mindent abszolút tudjak használni mint winben :/
Ezekszerint be kell tuszkoljak még egy hdd-t hogy két standalone rendszerem legyen egy gépen...:/ -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hohó!
El se hiszem, gond nélkül felment a driver. Terminálban felhúztam a kde-t kompletten, és vele együtt az fglrx csomagokat, kivéve a legacy-t, vagyis a másik 4 fglrx csomagot telepítettem.
Telepítés után aticonfig --initial, ez végzett, aztán restart, és egyből volt működő driver.CCC működik az amdcccle paranccsal, a scaling opció megy, elvileg a tearing mentes desktop is. A desktop effektek is mennek, csak továbbra sem magától, hanem mindig engedélyezni kell a kompozitot, mert egy másik processz kérésére alapból le van tiltva. Ez nyílván nem radeon driver gond, de az okát nem tudom. (inteles laptopomban nincs ilyen gond, viszont a szomszéd radeonhd-s laptopjában szintén nincs alabpól compozit)
Egyébként ha jól emlékszem, a 11.3-as driver van a squeeze testing repóban. Javaslom ezt telepíteni, korábbi driverekkel pl. a tearing és a scaling sem tökéletes.
-
Capricornus
aktív tag
-
kovaax
őstag
-
Jester01
veterán
Ha bele van fordítva a kernelbe, akkor sysrq billentyűkombinációkkal lehet mindenfélét ügyködni. Többek között megmutatja, éppen mit csinál a rendszer. sysrq+h a help.
kernel: SysRq : HELP : loglevel0-8 reBoot tErm Full kIll saK aLlcpus showMem Nice powerOff showPc show-all-timers(Q) unRaw Sync showTasks Unmount shoW-blocked-tasks
Ezekből most neked az L P T es a W lehet érdekes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3416 Ft / hó áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged