- Yettel topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
-
feketegergo
tag
Én vetettem fel ezt a 2-monitoros, sandy-bridge driveres kértdést.
Nekem is a wheezy-backport van fenn. Valami okból nem tudom elindítani a System Settings-et, így azt a beállítást sem tudom előhozni, amivel bekapcsolhatnám a második monitorként használt TV-t; szóval igazából ki sem tudom próbálni, hogy menne-e az extended desktop.
Amikor a System Settings-et próbálom előhívni, akkor semmi hibaüzenet nem jelenik meg. Ha terminálból próbálom indítani, akkor ezt kapom:
root@gergo-desktop-1:~# gnome-control-center
Unrecognized deviceID 0x412
(gnome-control-center:4349): Gdk-WARNING **: The program 'gnome-control-center' received an X Window System error.
This probably reflects a bug in the program.
The error was 'GLXBadContext'.
(Details: serial 157 error_code 171 request_code 154 minor_code 6)
(Note to programmers: normally, X errors are reported asynchronously;
that is, you will receive the error a while after causing it.
To debug your program, run it with the GDK_SYNCHRONIZE environment
variable to change this behavior. You can then get a meaningful
backtrace from your debugger if you break on the gdk_x_error() function.)Esetleg meg tudjátok nekem mondani, hogy mi lehet a gond?
Egyébként egy teljes upgrade-t hajtottam végre a wheezy-backport repository-ból, és lehet, hogy túl sok mindent szedett le.
Valyon okosabb lett volna csak a kernelt meg az X-et leszedni onnan? -
bambano
titán
-
Jester01
veterán
ha többen használják a gépet, akkor már nagyon nem jó, ha a root jelszót többen is ismerik.
Feltéve, hogy rendesen leszűkítve bekonfigurálod a sudo-t. Egyébként viszont csak annyit tettél, hogy a feltehetően jól megválasztott és őrzött root jelszó helyett n darab ismeretlen felhasználói jelszóval (amit akár máshol is használhatnak az emberek és ezért könnyebb lehet feltörni) is lehet root jogosultságot szerezni. Vagyis csökkentetted a biztonságot.
-
Apollyon
Korrektor
Még amikor másik rendszert használtam, sudoztam ezerrel. Aztán amikor áttértem Debianra meglepődve fogadtam, hogy hiába raktam bele a felhasználómat a sudoers közé, vannak funkciók amik kizárólag root-tal mennek (ellentétben az előző rendszerrel).
Így már nem láttam értelmét, su, jelszó azt kész, a felhasználóm meg marad emelt jogosultságok nélkül, halál felesleges, részemről legalábbis.
-
Apollyon
Korrektor
A quiet szót kitöröltem, működött, köszi .)
(#6255) sati: Igen, fent van, előtte is fent volt. Viszont még mindig csak egy
/etc/init.d/networking restart
paranccsal tudok csatlakozni a megfelelő interfészre. Ha pedig wifire csatlakoznék, még egy
ifup wlan0=wlan_home is kell.
Tehát utp kihúz, wifi hw kapcsoló be, a két parancs és csatlakozik. Ha pedig offolom a wifit, és visszadugom az ethernetet akkor is kell egy restart. Te ezt megoldottad máshogy? -
Köszi, így már értem.
A backports repo mennyire friss, és kb. milyen jellegű csomagok szoktak benne lenni?
pl. Gnome nagyobb újításai, vagy hasonlók bekerülnek ide?Egyébként számomra nem gond, hogy a debian nem rolling, mert otthonra pont az kell, hogy rengeteg progi legyen rá, és azok jól működjenek.
Ritkán azért előfordul, hogy egy progiban van valami funkció, ami megtetszik és az jó ha elérhető valahogy. -
Köszi.
Eddig Arch-al elvoltam, gondolom, annál nem lesz problémásabb, vagy de?Viszont egy kérdés felmerült bennem: Ilyenkor a disztro kezelői változtatnak egy adott hibás csomag kódján is, vagy csak jelentik a csomag kezelőinek?
Ha bele írnak a kódba, akkor ilyenkor szokás a fixet a csomag kezelőjének visszaküldeni, vagy több párhuzamos kóddal fut egy adott csomag egy időben nagyobb disztrónként?Sorry, ha nagy hülyeséget kérdeztem, sejtem, hogy ez a linux világban alapvető dolog, de nálam elég kevés gond volt az eddig használt disztrókkal, így kevés dolognak kellett utánanéznem, így nem is lettem eddig túl nagy linux szakértő.
-
csicsaaa
tag
Szia Friczy!
Ha jól értem, akkor nekem valóban elég amit a proxy ad! pl.:SQUID
Lényegében a proxy végzi el a két kártya közti hidat, de már csak a hogyant kell megvalósítanom! Igaz?
Már ez is nagy segítség volt, ha már tudom, nem kell NATolnom!Ha valaki tud még hozzá szólni a probléma körömhöz az ne tartsa magában!
-
Apollyon
Korrektor
Rendben ezt elfogadom, igazad van.
De belegondolva, ez az egész rarral kapcsolatos hisztéria egy igazi agymenés. Gyakorlati értelme nincs, nálam ez a szabad szoftver mentalitásban eléggé offenzív. Főleg nem látom létjogosultságát a rarnak a 7zip ellenében, nem is értem miért használ még manapság bárki rar-t.
A jogvédők amúgy sem értenek a linuxhoz, hát még a Debianhoz, szóval legalább a kicsomagolás lehetne free. Nem is emlékszem mikor csomagoltam utoljára rar-ba, talán a 3-mal ezelőtti gépemen amin még windóz XP volt 8 évvel ezelőtt.
-
joecontra
addikt
Már megoldottam, de azért köszönöm.
Üdv,
J
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest